P. 1
BIOGRAFI

BIOGRAFI

|Views: 511|Likes:
Dipublikasikan oleh Mohammad Toha Santoso

More info:

Published by: Mohammad Toha Santoso on Jun 06, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/05/2014

pdf

text

original

M.Toha.S (X-4) Bahasa Sunda Valentino Rossi Manehna lahir dina 16 Februari 1979, di Urbino, Italia.

Manehna memeunangkeun GP (Grand Prix) munggaranna dina umur 17 taun. Titel kajuaraan dunya munggaranna dina umur 18 taun jeung kajuaraan MotoGP munggaranna dina umur 22 taun. Sawatos leutik, manehna ngan hayang jadi pembalap sapedah tercepat. Tapi, manehna geus ngaraih leuwih ti impian tertinggina. Manehna ngadominasi macam-macam kajuaraan. Manehna ngelehkeun lusinan rekor. Manehna ngangoreksi bates kecepatan dina dunya balap motor jeung manehna ngaciptakeun tren anyar. Manehna nyaeta raja sirkuit motor, raja MotoGP, panguasa balapan motor. Manehna teru terelehkeun dina balapan. Dina taun 2002, waktu nu umurna 23 taun, manehna geus mampu ngaraih sukses nu acan kantos diraih siapapun. Manehna memeunangkeun kajuaraan dunya ku sadayana. Kategori :125cc, 250cc, 500cc jeung MotoGP. Manehna geus meunang di level internasional jeung Aprilia, Honda jeung Yamaha. Manehna ngabalap jeung hirup diluar nilai-nilai tradisi. Manehna geus ngaubah cepat dunya balap motor, ngajadi ikon dina olahraga tersebut. Para pendukungna berduyun-duyun ngamadati lintasan ku ngangiringna. Jutaan leuwih menontonna di TV, di saluruh Dunya. Dina Mei 2005, manehna nganarima sarjana kahormatan di pakultas sains komuniasi ti Universitas Urbino di Italia. Urang layang ngaucapkeun hatur nuhun atas kaahlianna berkomunikasi nu hebat dimana manehna geus berhasil dalam nganembus batas-batas dunya balap motor. Manehna kini ngabalap ku Yamaha jeung ningal di London Tengah.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->