Anda di halaman 1dari 2

(PUAN NORAINI ISMAIL (Tokoh Ibu Anugerah Khas 2007 Di amalkan 11 Kali selepas solat waktu

Tiada Tuhan kecuali engkau, maha suci engkau. Sesungguhnya aku termasuk di dalam kalangan orang orang zalim.

PUAN MINAH BINTI JUSOH (Tokoh Ibu Kategori Ibu OKU 2007) DATIN SITI ZABIDAH ABD HAMID (Isteri Dato Timbalan Menteri Besar Kelantan)


Ya Tuhan Kami, anugerahkan kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami) dan jadikan kami imam bagi orang-orang yang bertakwa.

PUAN MINAH BINTI JUSOH (Tokoh Ibu Kategori Ibu OKU 2007) DATIN SITI ZABIDAH ABD HAMID (Isteri Dato Timbalan Menteri Besar Kelantan)

. . .
Ya Allah, kami memohon keselamatan dalam agama, kesihatan tubuh badan, tambahkan lah ilmu, berkat pada rezeki, terima taubat sebelum mati, rahmat ketika mati, keampunan selepas mati. Ya Allah jauhilah daripada menempuh kesukaran sewaktu menempuh saat kematian, mohon bebas dari api neraka, kemaafan ketika hisab. Ya Allah kami kurniakanlah kebahagiaan kami di dunia dan akhirat, lindungilah kami daripada api neraka.

PUAN MINAH BINTI JUSOH (Tokoh Ibu Kategori Ibu OKU 2007)

. . , .
Sesungguhnya tuhanku adalah Allah. Dialah tuhan, tiada tuhan kecuali Dia. Aku bertawakkal kepadaNya. Dialah tuhan yang memilih Arasy lagi Maha Besar. Apa yang tuhan kehendaki pasti berlaku, apa yang Dia tidak kehendaki pasti tidak akan terjadi. Tiada daya, tiada kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah yang Maha Tinggi dan Maha Besar. Aku bersaksi bahawasanya Allah berkuasa atas segala, Dan sesungguhnya pengetahuan Allah meliputi atas segala semua perkara. Aku mohon perlindungan dengan Allah yang menahan langit daripada jatuh ke atas bumi kecuali dengan izinNya. Aku berlindung daripada kejahatan binatang yang melata, wahai Tuhan yang nyawa seseorang di tanganNya dan sesungguhnya tunjukkan lah aku jalan .yang lurus