Contoh-Contoh Pantun Untuk Majlis Perasmian

Burung tempua hinggap merata Sayang Merbah di pohon cemara Assalamualaikum mulanya kata Awal BismilLah pembuka bicara. Negeri Sarawak aman sentosa, Pendidikan Gemilang Misi Utama, Dengan tiada melengahkan masa Kita mulakan atucara pertama,

Budak-budak bermain galah Bermain galah di tepian gelanggang Ada yang menang ada yang kalah Itulah dia adat pertandingan.
Kalau pergi ke Kg Keramat Janganlah lupa membeli tongkat Bersama Kita memohob rahmat Moga majlis mendapat berkat. Pergi ke laut menangkap ikan Membawa pulang si ikan tenggirii Kehadiran semua amat dialukan Moga Majlis bertambah seri. Tenung benang menjadi sari Di atas papan batang jerami Kepada tuan sembah diberi Mohon rasmikan majlis kami Wahai pelajar jauhilah dadah Janganlah cuba walau sekali Majlis penutupan selesailah sudah Jumpa lagi di lain kali. (Ini beberapa contoh pantun yang aku reka....untuk sesapa yang selalu jadi emcee macam ni ...

Penutupan dan Sebagainya 2 Sayang kumbang mencari makan terbang seiring di tepi kali selamat datang kami ucapkan moga diiringi restu ilahi bukan rumput sebarang rumput rumput penghias cantik pandangan bukan jemput sebarang jemput jemput juri berikan penerangan Siti Wan kembang perintah Kelantan Nama termasyur zaman dahulu kala Saat yang dinanti telahpun datang Pertandingan nasyid akan bermula .Contoh Pantun Perasmian.

Jangan kita bersikap malas Buangkan juga sikap berangan Kami memberi tidak minta dibalas Hanya untuk kenang-kenangan. keputusan pemenang sudah ditangan Menunggu masa untuk diumumkan . Nasi lemak buah bidara sayang selasih hamba lurutkan Andai ada tersilap bicara Ampun dan maaf kami pohonkan Apa yang kurang dicaci jangan Ilmu yang baik jadikan panduan Selepas ini jangan serik untuk datang Kami sentiasa menanti kunjungan.

Sukatlah puluh menggunakan gantang Untuk diberikan kepada panglima Tuan dijemput sudahlah datang Berbesar hati kami menerima ` Buah selasih dicucuk lidi Di dalam dulang hidangan pagi Terima kasih daun keladi Bila diundang datanglah lagi Hinggap kedidi di bunga tanjung Meniti-niti ke hujung dahan .Yang Berusaha Tuan Pengetua diberi penghormatan Sampaikan anugerah mohon dilaksanakan.

Tuan berbudi amat disanjung Semoga menjadi kenangan zaman Berkejar-kejaran ombak di laut Menyentuh pantai berpasir bersih Budi tuan disebut-sebut kerja selesai dan terima kasih. Contoh Pantun Budi Contoh Pantun Pujian LinkWithin Dicatat oleh Anak Pantai di 2:06 AM Label: Contoh Pantun .Penutupan dan Sebagainya Contoh Pantun Terima Kasih. -Anak Pantai- You might also like: Contoh Pantun Perasmian.

terima kasih daun keladi 17 Februari 2011 2:10 AM Catat Ulasan Catatan Terbaru Catatan Lama Contoh Pantun Terima Kasih. Anak raja makan sirih sekian terima kasih Bawah batang ada keli Batang rebah menumpu tanah Cadangan dibentang jelas sekali ...Reaksi: 1 ulasan: Tanpa Nama berkata.. tq cikgu dapatlah saya gunakan sebagai contoh..

Terima kasih. Kuning emas masaknya padi Mawar merah dalam jambangan Terima kasih daun keladi Budi tuan jadi kenangan.syabas dan tahniah. Pohon sirih pohon selasih Tumbuh merimbun di hujung laman Kalungan budi junjungan kasih menjadi kenangan sepanjang zaman .

Berkejar-kejaran ombak dilaut Menyentuh pantai berpasirbersih Budi tuan disebut-sebut Kerja selesai dan terima kasih. Pohon selasih di dalam kolam Anak haruan berenang-renang Terima kasih kami ucapkan Budi tuan menjadi kenangan . Bersarang lebah dipohon palas burung kelicap di pohon selasih Pengetahuan bertambah penerangan jelas Majlis mengucapkan terima kasih.

Terbang selisih siburung kedidi Terbang berduyun di waktu pagi Terima kasih daun keladi di lain tahun berjumpa lagi Buah selasih buah kelubi di dalam dulang hidangan pagi Terima kasih daun keladi Bila diundang datanglah lagi. -Anak Pantai- Contoh Pantun Pujian .

Pantun Pujian Buah jambu disangka kandis Kandis ada di dalam cawan gula madu disangka manis manis lagi senyuman puan Buat bangsal di Pulau Daik Menahan taut sambil mengilau Kalau asal benih yang baik jatuh ke laut menjadi pulau Bunga manggar di atas pentas tuan nampak segar di atas pentas .

Dari Melaka ke Kuala Lumpur Singgah sebentar di Salak Tinggi Puan sungguh menjadi penghibur Setelah letih modul digubal teliti Singgah sebentar di salak tinggi Menghilang dahaga menghilang penat puan ibarat ibu mithali Boleh meniup menyuntik semangat Anak tebuan berlima-lima .

Hinggap di dahan bunga kemboja Nasihat tuan sungguh bermakna Boleh meniup menyuntik semangat Terbang tebuan beringat-ingat Agar lengan tidak berkesan Ucapan tuan sungguh menyengat Menjadi dorongan sempurna tugasan. Berarak awan di air pasang Berhuja-huja nelayan bergegas Ucapan tuan sungguh merangsang Meringan kerja menyiap tugas .

rama di pohon meranti Tempat mainan unggas dan mawas Sekian lama kami menanti Ucapan tuan tuntas dan bernas Ikan gelama si ikan Sengat Berenang-renang di dalam tebat Tuan laksana mutiara hikmat . Rama.Harimau bersinSang Kancil lari Bergerak buaya melompat tupai Kami yakin tuan bestari Buat kerja hingga selesai.

Pemberi dorongan peniup semangat Bunga seroja si bunga anggerik Penghias taman di tepi kolam Tuan bekerja tak pernah serik Menyinsing lengan siang dan malam Anak haruan dijaring pukat Anak tempua di atas jerami Walau tuan berjadual ketat Mampu jua bersama kami You might also like: .