Contoh Karangan UPSR: pengalaman bercuti, by Ahmad Taqiuddin

http://upsr.net/show.php?n=1086347&nS=12231&t=pengalaman_b...

Keputusan Pilihan Raya Cat/Ayam/Dog

Contoh Karangan UPSR
English Essay Examples Semua Karangan

Name: Selangor Ahmad Taqiuddin Title: pengalaman bercuti
2011-05-25 21:19

Karangan Berformat
Surat Rasmi Surat Tidak Rasmi Ucapan / Syarahan / Perbahasan Dialog / Temuramah Berita / Laporan

Add this

Share

Membuat Aduan

Karangan Berformat
Karangan Pengalaman / Cerita Fakta / Penerangan Perbincangan Autobiografi / Biografi Karangan Peribahasa Pantun / Puisi Bina 5 Ayat

Meminta Karangan Membalas Permintaan Karangan Terhangat

Pada cuti sekolah yang lalu,saya telah bercuti di Ayer Keroh,Melaka.Saya bercuti dengan rakan dan ahli keluarga saya.Kami telah menyewa Hotel Seri Malaysia untuk selama beberapa hari di sana.Kami telah melawat Taman Mini Malaysia.Terdapat banyak rumah tradisional yang dibina disitu.Ia mempamerkan rumah yang asli dan dibina oleh seorang yang pakar.Ramai pengunjung yang melawat rumah tradisional itu. Kami pergi ke Muzium Orang Asli.Terdapat beberapa bahan dan peralatan suku kaum asli.Antaranya ialah Senoi,Jah Hut dan Mah Meri.Terdapat beberapa peralatan dan tema yang dipamerkan di muzium itu seperti kaedah-kaedah menangkap ikan,peralatan pertanian,ruang dapur dan bilik tidur dan juga senjata-senjata yang digunakan oleh orang asli. Selepas itu,kami pergi juga ke Hutan Rekreasi Ayer Keroh.Di situ suasananya sungguh indah.Kami bersiar-siar di situ sambil menghirup udara yang segar.Kami menunggang basikal bersiar-siar di taman itu. Kemudian,kami pergi mandi-manda di Melaka Wonderland iaitu tmpat berseronok.Ramai pengunjung dari luar negara datang ke sini untuk melancong.Saya dan rakan bermain air di gelungsor itu sambil diperhatikan oleh ahli keluarga saya.Selepas kami berpuas mandi,kami berehat sambil minum air.Kemudian,kami pulang ke hotel semula dengan rasa gembira. Keesokannya,saya,rakan dan ahli keluarga saya telah bersiap sedia untuk pulang ke rumah.Sebelum saya pulang,saya dan rakan sempat membeli cenderamata di situ.Selepas itu kami pulang dengan gembira.

Views by members: Total Readers: Today's Readers: Today's XP: Total XP:

0 42 4 30 370

Score :
Please vote me:

A

4 B

2 C

2 D

1

1 of 2

PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com

5/27/2011 10:29 AM

php?n=1086347&nS=12231&t=pengalaman_b..Contoh Karangan UPSR: pengalaman bercuti.pdffactory. by Ahmad Taqiuddin http://upsr.com 5/27/2011 10:29 AM . [Views of Comments has been disabled temporarily] Submit a comment: Name *** V 2 of 2 PDF created with pdfFactory Pro trial version www.net/show..