SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD.

(946047-P)

Profil Syarikat

LOGO SAC GENESIS HOLDINGS
PROFILE SYARIKAT

Perkhidmatan:

  Pembekalan Tenaga Kerja Asing  (Urusan Pengambilan dan Membekal Tenaga Kerja Asing) Perundingan (Khidmat Nasihat dan Prospek Kerjaya) Latihan (Pengurusan Pengambilan Pekerja, Pemasaran dan Latihan Practikal Pekerja) Kajian Pasaran (Market Research)

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD. (946047-P)

No. 26, Lorong Elmina 3, Sungai Buloh Country Resort, Saujana Utama, 47000 Sungai Buloh Selangor Darul Ehsan. Tel : 603- 6038 1024 / 017- 254 3656 Fax : 603- 6186 9619 Email :

telah ditubuhkan pada 12hb. juga menyediakan latihan-latihan berkaitan dengan prospek kerja yang mana bertujuan membina modal insan yang profesional.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Dengan pembangunan pesat yang kian membangun. (946047-P) Profil Syarikat PENGENALAN SAC Genesis Sdn. Bhd. September 1935. sebagai sebagai sebuah syarikat yang menawarkan perkhidmatan membekal dan melakukan urusan-urusan yang melibatkan tenaga kerja asing yang ingin berkerja di Malaysia. Sejajar dengan ekonomi yang berkembang pesat juga. Bhd. Bhd. pihak SAC Genesis Sdn. juga telah berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dan mendapat status syarikat Bumiputera pada 12hb. dinamik dan berdaya saing. BHD. SAC Genesis Sdn. Bhd. Bhd. telah berusaha menjadi sebagai sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan membekal dan khidmat urusan berkaitan dengan tenaga kerja asing di Malaysia. SAC Genesis Sdn. SAC Genesis Sdn. Bhd. Oleh yang demikian. August 1924. sudah pasti bakal menjadi sebuah Syarikat contoh kepada syarikat-syarikat lain yang sealiran perniagaan dengannya. berharap dapat merebut peluang yang telah disediakan oleh kerajaan didalam menjana ekonomi melalui prospek-prospek kerja yang telah diwujudkan disamping menjadikan syarikat lebih berdaya saing dan profesional didalam merebut peluang yang ada. MISI SAC Genesis Sdn. .

(946047-P) Profil Syarikat MOTO SAC Genesis Sdn. yang mana akan memastikan hanya pekerja-pekerja yang bermutu sahaja akan dibekalkan kepada syarikat demi mendapatkan produk kerja yang berkuali. syarikat mempunyai agen-agen yang dilantik di luar negara. China dan lainlain. Untuk latihan pula. Agen-agen juga dilantik di sini untuk melancarkan tugasan pengambila dan pembekalan tenaga kerja asing ini. Bhd. efisien dan menjimatkan. kursus dan bengkel yang diuruskan oleh syarikat. Dari segi perundingan dan latihan pula. PENGURUSAN SYARIKAT SAC Genesis Sdn. Bhd. sebagai sebuah syarikat milik penuh Bumiputera di miliki dan di asaskan oleh . syarikat juga mendapat sokongan dan kerjasama kepakaran dari ahli-ahli profesional dan akademik awam dan swasta dalam bidang pengurusan yang menjadi panel perunding dan fasilitator dalam seminar.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. yang berpegang kepada prinsip iaitu ‘sumber manusia sebagai aset paling berharga’ dan percaya bahwa sumber yang dikurniakan tuhan itu perlulah dimannfaatkan sebaik mungkin untuk tujuan yang suci demi bangsa dan negara. Dari segi pembekalan tenaga kerja asing. syarikat mempunyai agen-agen bertauliah yang dilantik diluar Negara seperti Indonesia. . Bangladesh. Dari segi pengurusan dan operasi. syarikat diketuai oleh Pengarah Urusan yang juga bertindak sebagai Perunding Kanan. Vietnam. BHD.sebagai Pengarah Urusan dan juga Perunding. Myanmar.

BHD.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. (946047-P) Profil Syarikat CARTA ORGANISASI PENGARAH URUSAN Pengarah Operasi * Pengurusan Keseluruhan Pengarah Pentadbiran/Kew. * Pengurusan Kewangan * Tender Pembekalan * Pekerja Asing * Pembantu Rumah Perundingan * Permohonan Permit * Pembaharuan Permit * Pemprosesan Dokumen Latihan * Pengurusan * Pemasaran Sokongan * Kebajikan Pekerja .

Sungai Buloh Country Resort Saujana Utama.6038 1024 / 017. : 946047-P : : : No.254 3656 : 603. Selangor Darul Ehsan : 603.6186 9619 : : RM : : : TEL FAX E-MAIL MODAL BERBAYAR AKAUN BANK : NO AKAUN ALAMAT BANK . 47000. (946047-P) Profil Syarikat MAKLUMAT SYARIKAT NAMA SYARIKAT NO SYARIKAT AKUAN PENDAFTARAN KONTRAKTOR KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA AKUAN PENDAFTARAN KONTRAKTOR BUMIPUTERA KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA ALAMAT DAN PERHUBUNGAN : SAC GENESIS SDN. Lorong Elmina 3. Sungai Buloh.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. 26. BHD. BHD.

Tidak ketinggalan juga untuk urusan-urusan pengambilan pembantu rumah warga asing untuk berkhidmat di Malaysia. sendiri mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang pembekalan dan pengurusan pekerja-pekerja asing. Bhd. . Bhd. juga pernah terlibat didalam proses PEMUTIHAN yang di lakukan oleh kerajaan Malaysia di mana melibatkan ‘legalization’ pekerja-pekerja asing tanpa izin (PATI) di Malaysia. mempunyai lebih keyakinan untuk melaksanakan tugasan diamanahkan oleh pihak majikan. Dengan adanya barisan pengurusan yang berpengalaman diatas. Pihak pengurusan SAC Genesis Sdn. (946047-P) Profil Syarikat PENGALAMAN PIHAK PENGURUSAN SYARIKAT Lembaga pengarah dan pengurusan SAC Genesis Sdn. ada yang pernah menguruskan pembekalan pekerja-pekerja asing mahir dan separa mahir dari luar negara untuk berkhidmat didalam negara. Ianya melibatkan urursan permit kerja yang sah dan juga urusan di kedutaan-kedutaan yang berkenaan. Antara individual syarikat pula. BHD.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Bhd. Pernah berkhidmat sebagai perunding di sektor awam dan beberapa sektor swasta di dalam menyelesaikan kes-kes yang melibatkan pekerja-pekerja asing dan pendatang tanpa izin. Bhd. SAC Genesis Sdn. Pengalaman pengurusan lebih 10 tahun di dalam sector awam dan swasta telah memantapkan pengurusan SAC Genesis Sdn.

Menguruskan segala urusan pengambilan dari mula sehinggalah akhir proses pengambilan. Perkhidmatan pembaharuan permit dan levi juga ditawarkan.Pembekalan Menawarkan khidmat membekal tenaga kerja mahir dan separa mahir dari pelbagai negara kepada syarikat-syarikat yang memerlukan khidmat. . BHD.Latihan Menawarkan khidmat latihan kepada tenaga pengurusan dan staf dalam bidang-bidang pengurusan. 2.Penyelidikan Kajian pasaran didalam perniagaan membekal tenaga kerja asing meliputi pekerja mahir dan separa mahir. (946047-P) Profil Syarikat SKOP PERKHIDMATAN YANG DITAWARKAN. 1. pemasaran dan prospek perniagaan membekal tenaga kerja asing. 3. 4. Khidmat latihan juga disediakan terutamanya pekerja asing yang terlibat didalam sektor pebantu rumah.Perkhidmatan Perundingan Menawarkan perkhidmatan perundingan dan khidmat nasihat dalam aspek urusan pengambilan tenaga kerja asing dan proses-proses yang terlibat.SAC GENESIS HOLDINGS SDN.

(946047-P) Profil Syarikat PENDAFTARAN BIDANG DENGAN KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA A. KONTRAKTOR BEKALAN KOD BIDANG-BIDANG BEKALAN 010100 010201 020201 040200 050200 070100 070200 080501 220401 220502 010101 BAHAN BACAAN ALAT TULIS (TIDAK TERMASUK BORANG/KERTAS KOMPUTER) MESIN-MESIN PEJABAT ALAT BANTUAN MENGAJAR PAKAIAN DAN KELENGKAPAN PERALATAN/ PAKAIAN SUKAN CENDERAMATA DAN HADIAH MAKANAN BERMASAK ISLAM MENCUCI BANGUNAN TENAGA PENGAJAR BAHAN BACAAN TERBITAN LUAR NEGARA . BHD.SAC GENESIS HOLDINGS SDN.

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD. (946047-P) Profil Syarikat PERUNDING SWASTA KOD BIDANG BIDANG BEKALAN 240200 240600 243500 PENGURUSAN ORGANISASI PENGURUSAN PEMASARAN DAN PENYENYELIDIKAN PENGURUSAN KUALITI .

Everbest Media Sdn Bhd 7. Pustaka Mukmin Sdn Bhd 13. BHD. Utusan Publications & Distributors Sdn Bhd 3. Kinokuniya Bookstores Sdn Bhd 11. . (946047-P) Profil Syarikat SENARAI PEMBEKAL 1. Harvard University Press 18. Times the Bookshops Pt Ltd 12. Dewan Bahasa dan Pustaka 2. Badan Cemerlang Sdn Bhd 6. Pearson 16. MPH Bookstores Sdn Bhd 10. Prentice Hall 14. PTS Publications & Distributors Sdn Bhd 4. 9. Johns Wiley & Sons 17.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Mc Graw & Hill 15. Penerbit INTAN. University Bookstores dan lain-lain. Venton Publishing Sdn Bhd 8. Crescent News Sdn Bhd 5. Bukit Kiara Kuala Lumpur.

12. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kuala Terengganu. Kolej Matrikulasi Kedah. Johor 25. Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan. Kolej Matrikulasi Melaka. Putrajaya. 17. Kementerian Pelajaran Malaysia 11. 7. 2. Kolej Matrikulasi Perlis. Kelantan 27. Johor. Maktab Polis Di Raja Malaysia (PDRM) Kuala Lumpur. Bahagian Matrikulasi. 8. Perpustakaan Negara Malaysia. 9. KEJORA Bandar Penawar. Jabatan Kesihatan Negeri Pulau Pinang . Pejabat Tanah dan Jajahan Machang. (946047-P) Profil Syarikat SENARAI PELANGGAN 1. Kolej Matrikulasi Pulau Pinang. Terengganu. Jabatan Tenaga Manusia. PERKESO Kuala Lumpur 23. 19. Kolej Matrikulasi Labuan. Kelantan. Pengkalan Chepa. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Bharu. 14. Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia 24. 6. Kolej Matrikulasi Pahang.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Melaka 26. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Samarahan. Pusat Pengajian Teknologi Tinggi (ADTEC) Batu Pahat. Kota Kinabalu. 16. 20. Institut Kajian Sejarah dan Patriotisme Malaysia. 10. Perpustakaan Negeri Sabah. 3. 15. Jabatan Pertanian Malaysia dan lain-lain. BHD. 13. Koperasi DBP Berhad. 21. 5. Sabah. Kolej Matrikulasi Perak. 4. 18. Kolej Matrikulasi Johor. Sarawak. Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi 22.

(946047-P) Profil Syarikat CONTOH PROJEK-PROJEK YANG TELAH DILAKSANAKAN 1) Membekal tenaga kerja asing Bangladesh seramai 40 orang kepada Syarikat Construction Road Builder di Putra Jaya. di Phase 3G2. BHD. Putra Jaya pada 2007 4) Mengendalikan proses pemutihan pekerja asing tanpa izin di Malaysia pada 2008 5) Menguruskan pengambilan 30 orang pekerja asing pembantu rumah dari Indonesia pada 2009 6) Membekalkan tenaga kerja asing Bangladesh seramai 50 orang kepada Kilang pada 2010 7) Mendapat quota sub agent dari Malaysia pada 2011 untuk proses pemutihan pekerja tanpa izin di . Bhd. Precint 9 pada 2005 2) Membekal tenaga kerja mahir seramai 5 orang didalam bidang ‘Oil & Gas” di sebuah syarikat swasta pada 2006 3) Membekal tenaga kerja asing Indonesia seramai 120 orang kepada sebuah syarikat pembinaan Guobena Sdn.SAC GENESIS HOLDINGS SDN.

BHD.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. (946047-P) Profil Syarikat SIJIL-SIJIL PENDAFTARAN SYARIKAT YANG BERKAITAN .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful