SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD.

(946047-P)

Profil Syarikat

LOGO SAC GENESIS HOLDINGS
PROFILE SYARIKAT

Perkhidmatan:

  Pembekalan Tenaga Kerja Asing  (Urusan Pengambilan dan Membekal Tenaga Kerja Asing) Perundingan (Khidmat Nasihat dan Prospek Kerjaya) Latihan (Pengurusan Pengambilan Pekerja, Pemasaran dan Latihan Practikal Pekerja) Kajian Pasaran (Market Research)

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD. (946047-P)

No. 26, Lorong Elmina 3, Sungai Buloh Country Resort, Saujana Utama, 47000 Sungai Buloh Selangor Darul Ehsan. Tel : 603- 6038 1024 / 017- 254 3656 Fax : 603- 6186 9619 Email :

dinamik dan berdaya saing. BHD. August 1924. Oleh yang demikian. berharap dapat merebut peluang yang telah disediakan oleh kerajaan didalam menjana ekonomi melalui prospek-prospek kerja yang telah diwujudkan disamping menjadikan syarikat lebih berdaya saing dan profesional didalam merebut peluang yang ada. Bhd. . SAC Genesis Sdn. Bhd. Bhd. MISI SAC Genesis Sdn. September 1935. juga menyediakan latihan-latihan berkaitan dengan prospek kerja yang mana bertujuan membina modal insan yang profesional. juga telah berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dan mendapat status syarikat Bumiputera pada 12hb.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Bhd. sudah pasti bakal menjadi sebuah Syarikat contoh kepada syarikat-syarikat lain yang sealiran perniagaan dengannya. pihak SAC Genesis Sdn. Dengan pembangunan pesat yang kian membangun. Sejajar dengan ekonomi yang berkembang pesat juga. telah ditubuhkan pada 12hb. Bhd. sebagai sebagai sebuah syarikat yang menawarkan perkhidmatan membekal dan melakukan urusan-urusan yang melibatkan tenaga kerja asing yang ingin berkerja di Malaysia. (946047-P) Profil Syarikat PENGENALAN SAC Genesis Sdn. telah berusaha menjadi sebagai sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan membekal dan khidmat urusan berkaitan dengan tenaga kerja asing di Malaysia. SAC Genesis Sdn. SAC Genesis Sdn. Bhd.

Dari segi pembekalan tenaga kerja asing. Dari segi perundingan dan latihan pula. Bangladesh. Agen-agen juga dilantik di sini untuk melancarkan tugasan pengambila dan pembekalan tenaga kerja asing ini. . Dari segi pengurusan dan operasi. sebagai sebuah syarikat milik penuh Bumiputera di miliki dan di asaskan oleh . Bhd. Bhd. BHD. (946047-P) Profil Syarikat MOTO SAC Genesis Sdn. PENGURUSAN SYARIKAT SAC Genesis Sdn. syarikat mempunyai agen-agen bertauliah yang dilantik diluar Negara seperti Indonesia. syarikat diketuai oleh Pengarah Urusan yang juga bertindak sebagai Perunding Kanan. Vietnam. kursus dan bengkel yang diuruskan oleh syarikat.SAC GENESIS HOLDINGS SDN.sebagai Pengarah Urusan dan juga Perunding. Myanmar. syarikat mempunyai agen-agen yang dilantik di luar negara. yang mana akan memastikan hanya pekerja-pekerja yang bermutu sahaja akan dibekalkan kepada syarikat demi mendapatkan produk kerja yang berkuali. yang berpegang kepada prinsip iaitu ‘sumber manusia sebagai aset paling berharga’ dan percaya bahwa sumber yang dikurniakan tuhan itu perlulah dimannfaatkan sebaik mungkin untuk tujuan yang suci demi bangsa dan negara. syarikat juga mendapat sokongan dan kerjasama kepakaran dari ahli-ahli profesional dan akademik awam dan swasta dalam bidang pengurusan yang menjadi panel perunding dan fasilitator dalam seminar. China dan lainlain. efisien dan menjimatkan. Untuk latihan pula.

* Pengurusan Kewangan * Tender Pembekalan * Pekerja Asing * Pembantu Rumah Perundingan * Permohonan Permit * Pembaharuan Permit * Pemprosesan Dokumen Latihan * Pengurusan * Pemasaran Sokongan * Kebajikan Pekerja . BHD. (946047-P) Profil Syarikat CARTA ORGANISASI PENGARAH URUSAN Pengarah Operasi * Pengurusan Keseluruhan Pengarah Pentadbiran/Kew.SAC GENESIS HOLDINGS SDN.

(946047-P) Profil Syarikat MAKLUMAT SYARIKAT NAMA SYARIKAT NO SYARIKAT AKUAN PENDAFTARAN KONTRAKTOR KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA AKUAN PENDAFTARAN KONTRAKTOR BUMIPUTERA KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA ALAMAT DAN PERHUBUNGAN : SAC GENESIS SDN. BHD. Sungai Buloh. Selangor Darul Ehsan : 603. Sungai Buloh Country Resort Saujana Utama. Lorong Elmina 3. BHD.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. : 946047-P : : : No.254 3656 : 603.6038 1024 / 017. 26.6186 9619 : : RM : : : TEL FAX E-MAIL MODAL BERBAYAR AKAUN BANK : NO AKAUN ALAMAT BANK . 47000.

Pihak pengurusan SAC Genesis Sdn. Pernah berkhidmat sebagai perunding di sektor awam dan beberapa sektor swasta di dalam menyelesaikan kes-kes yang melibatkan pekerja-pekerja asing dan pendatang tanpa izin. SAC Genesis Sdn. juga pernah terlibat didalam proses PEMUTIHAN yang di lakukan oleh kerajaan Malaysia di mana melibatkan ‘legalization’ pekerja-pekerja asing tanpa izin (PATI) di Malaysia. BHD. Bhd. .SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Tidak ketinggalan juga untuk urusan-urusan pengambilan pembantu rumah warga asing untuk berkhidmat di Malaysia. mempunyai lebih keyakinan untuk melaksanakan tugasan diamanahkan oleh pihak majikan. Bhd. Ianya melibatkan urursan permit kerja yang sah dan juga urusan di kedutaan-kedutaan yang berkenaan. Bhd. Pengalaman pengurusan lebih 10 tahun di dalam sector awam dan swasta telah memantapkan pengurusan SAC Genesis Sdn. Dengan adanya barisan pengurusan yang berpengalaman diatas. Bhd. ada yang pernah menguruskan pembekalan pekerja-pekerja asing mahir dan separa mahir dari luar negara untuk berkhidmat didalam negara. (946047-P) Profil Syarikat PENGALAMAN PIHAK PENGURUSAN SYARIKAT Lembaga pengarah dan pengurusan SAC Genesis Sdn. Antara individual syarikat pula. sendiri mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang pembekalan dan pengurusan pekerja-pekerja asing.

Perkhidmatan pembaharuan permit dan levi juga ditawarkan. . 3. Khidmat latihan juga disediakan terutamanya pekerja asing yang terlibat didalam sektor pebantu rumah. 1. 4. (946047-P) Profil Syarikat SKOP PERKHIDMATAN YANG DITAWARKAN.Penyelidikan Kajian pasaran didalam perniagaan membekal tenaga kerja asing meliputi pekerja mahir dan separa mahir.Pembekalan Menawarkan khidmat membekal tenaga kerja mahir dan separa mahir dari pelbagai negara kepada syarikat-syarikat yang memerlukan khidmat. pemasaran dan prospek perniagaan membekal tenaga kerja asing. 2.Perkhidmatan Perundingan Menawarkan perkhidmatan perundingan dan khidmat nasihat dalam aspek urusan pengambilan tenaga kerja asing dan proses-proses yang terlibat. Menguruskan segala urusan pengambilan dari mula sehinggalah akhir proses pengambilan.Latihan Menawarkan khidmat latihan kepada tenaga pengurusan dan staf dalam bidang-bidang pengurusan.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD.

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. KONTRAKTOR BEKALAN KOD BIDANG-BIDANG BEKALAN 010100 010201 020201 040200 050200 070100 070200 080501 220401 220502 010101 BAHAN BACAAN ALAT TULIS (TIDAK TERMASUK BORANG/KERTAS KOMPUTER) MESIN-MESIN PEJABAT ALAT BANTUAN MENGAJAR PAKAIAN DAN KELENGKAPAN PERALATAN/ PAKAIAN SUKAN CENDERAMATA DAN HADIAH MAKANAN BERMASAK ISLAM MENCUCI BANGUNAN TENAGA PENGAJAR BAHAN BACAAN TERBITAN LUAR NEGARA . BHD. (946047-P) Profil Syarikat PENDAFTARAN BIDANG DENGAN KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA A.

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. (946047-P) Profil Syarikat PERUNDING SWASTA KOD BIDANG BIDANG BEKALAN 240200 240600 243500 PENGURUSAN ORGANISASI PENGURUSAN PEMASARAN DAN PENYENYELIDIKAN PENGURUSAN KUALITI . BHD.

Badan Cemerlang Sdn Bhd 6. Dewan Bahasa dan Pustaka 2. Penerbit INTAN. Crescent News Sdn Bhd 5. Pustaka Mukmin Sdn Bhd 13. Mc Graw & Hill 15. Times the Bookshops Pt Ltd 12. . Prentice Hall 14. Pearson 16. PTS Publications & Distributors Sdn Bhd 4. Everbest Media Sdn Bhd 7. Harvard University Press 18. MPH Bookstores Sdn Bhd 10. (946047-P) Profil Syarikat SENARAI PEMBEKAL 1. Johns Wiley & Sons 17. University Bookstores dan lain-lain. Utusan Publications & Distributors Sdn Bhd 3.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Kinokuniya Bookstores Sdn Bhd 11. BHD. Venton Publishing Sdn Bhd 8. Bukit Kiara Kuala Lumpur. 9.

Kolej Matrikulasi Pahang. 16. Melaka 26. 13. Maktab Polis Di Raja Malaysia (PDRM) Kuala Lumpur. Kolej Matrikulasi Johor. PERKESO Kuala Lumpur 23. Perpustakaan Negara Malaysia. (946047-P) Profil Syarikat SENARAI PELANGGAN 1.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kuala Terengganu. Sabah. 7. Johor 25. Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi 22. Kolej Matrikulasi Perlis. Pusat Pengajian Teknologi Tinggi (ADTEC) Batu Pahat. Putrajaya. Koperasi DBP Berhad. Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia 24. Perpustakaan Negeri Sabah. 8. 2. 15. 19. 3. 21. Johor. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Bharu. 4. Kementerian Pelajaran Malaysia 11. KEJORA Bandar Penawar. 10. 12. Sarawak. Pengkalan Chepa. Kolej Matrikulasi Pulau Pinang. Kolej Matrikulasi Perak. 9. Kolej Matrikulasi Labuan. Kelantan 27. Pejabat Tanah dan Jajahan Machang. 18. Kota Kinabalu. Jabatan Kesihatan Negeri Pulau Pinang . Jabatan Tenaga Manusia. Bahagian Matrikulasi. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Samarahan. Kolej Matrikulasi Melaka. Terengganu. 5. 14. Kelantan. 17. Kolej Matrikulasi Kedah. Institut Kajian Sejarah dan Patriotisme Malaysia. BHD. 6. Jabatan Pertanian Malaysia dan lain-lain. 20.

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. di Phase 3G2. Putra Jaya pada 2007 4) Mengendalikan proses pemutihan pekerja asing tanpa izin di Malaysia pada 2008 5) Menguruskan pengambilan 30 orang pekerja asing pembantu rumah dari Indonesia pada 2009 6) Membekalkan tenaga kerja asing Bangladesh seramai 50 orang kepada Kilang pada 2010 7) Mendapat quota sub agent dari Malaysia pada 2011 untuk proses pemutihan pekerja tanpa izin di . Precint 9 pada 2005 2) Membekal tenaga kerja mahir seramai 5 orang didalam bidang ‘Oil & Gas” di sebuah syarikat swasta pada 2006 3) Membekal tenaga kerja asing Indonesia seramai 120 orang kepada sebuah syarikat pembinaan Guobena Sdn. (946047-P) Profil Syarikat CONTOH PROJEK-PROJEK YANG TELAH DILAKSANAKAN 1) Membekal tenaga kerja asing Bangladesh seramai 40 orang kepada Syarikat Construction Road Builder di Putra Jaya. BHD. Bhd.

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD. (946047-P) Profil Syarikat SIJIL-SIJIL PENDAFTARAN SYARIKAT YANG BERKAITAN .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful