SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD.

(946047-P)

Profil Syarikat

LOGO SAC GENESIS HOLDINGS
PROFILE SYARIKAT

Perkhidmatan:

  Pembekalan Tenaga Kerja Asing  (Urusan Pengambilan dan Membekal Tenaga Kerja Asing) Perundingan (Khidmat Nasihat dan Prospek Kerjaya) Latihan (Pengurusan Pengambilan Pekerja, Pemasaran dan Latihan Practikal Pekerja) Kajian Pasaran (Market Research)

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD. (946047-P)

No. 26, Lorong Elmina 3, Sungai Buloh Country Resort, Saujana Utama, 47000 Sungai Buloh Selangor Darul Ehsan. Tel : 603- 6038 1024 / 017- 254 3656 Fax : 603- 6186 9619 Email :

berharap dapat merebut peluang yang telah disediakan oleh kerajaan didalam menjana ekonomi melalui prospek-prospek kerja yang telah diwujudkan disamping menjadikan syarikat lebih berdaya saing dan profesional didalam merebut peluang yang ada.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Oleh yang demikian. Bhd. telah ditubuhkan pada 12hb. juga telah berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dan mendapat status syarikat Bumiputera pada 12hb. sudah pasti bakal menjadi sebuah Syarikat contoh kepada syarikat-syarikat lain yang sealiran perniagaan dengannya. dinamik dan berdaya saing. juga menyediakan latihan-latihan berkaitan dengan prospek kerja yang mana bertujuan membina modal insan yang profesional. Bhd. Sejajar dengan ekonomi yang berkembang pesat juga. MISI SAC Genesis Sdn. Bhd. August 1924. Bhd. SAC Genesis Sdn. telah berusaha menjadi sebagai sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan membekal dan khidmat urusan berkaitan dengan tenaga kerja asing di Malaysia. Bhd. BHD. sebagai sebagai sebuah syarikat yang menawarkan perkhidmatan membekal dan melakukan urusan-urusan yang melibatkan tenaga kerja asing yang ingin berkerja di Malaysia. (946047-P) Profil Syarikat PENGENALAN SAC Genesis Sdn. . Dengan pembangunan pesat yang kian membangun. Bhd. SAC Genesis Sdn. pihak SAC Genesis Sdn. SAC Genesis Sdn. September 1935.

. PENGURUSAN SYARIKAT SAC Genesis Sdn.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Agen-agen juga dilantik di sini untuk melancarkan tugasan pengambila dan pembekalan tenaga kerja asing ini. syarikat diketuai oleh Pengarah Urusan yang juga bertindak sebagai Perunding Kanan. syarikat mempunyai agen-agen bertauliah yang dilantik diluar Negara seperti Indonesia. kursus dan bengkel yang diuruskan oleh syarikat. efisien dan menjimatkan. Untuk latihan pula. China dan lainlain. yang mana akan memastikan hanya pekerja-pekerja yang bermutu sahaja akan dibekalkan kepada syarikat demi mendapatkan produk kerja yang berkuali. Bhd. sebagai sebuah syarikat milik penuh Bumiputera di miliki dan di asaskan oleh . Myanmar. BHD. syarikat mempunyai agen-agen yang dilantik di luar negara.sebagai Pengarah Urusan dan juga Perunding. Dari segi perundingan dan latihan pula. Dari segi pengurusan dan operasi. yang berpegang kepada prinsip iaitu ‘sumber manusia sebagai aset paling berharga’ dan percaya bahwa sumber yang dikurniakan tuhan itu perlulah dimannfaatkan sebaik mungkin untuk tujuan yang suci demi bangsa dan negara. (946047-P) Profil Syarikat MOTO SAC Genesis Sdn. syarikat juga mendapat sokongan dan kerjasama kepakaran dari ahli-ahli profesional dan akademik awam dan swasta dalam bidang pengurusan yang menjadi panel perunding dan fasilitator dalam seminar. Dari segi pembekalan tenaga kerja asing. Vietnam. Bangladesh. Bhd.

* Pengurusan Kewangan * Tender Pembekalan * Pekerja Asing * Pembantu Rumah Perundingan * Permohonan Permit * Pembaharuan Permit * Pemprosesan Dokumen Latihan * Pengurusan * Pemasaran Sokongan * Kebajikan Pekerja . (946047-P) Profil Syarikat CARTA ORGANISASI PENGARAH URUSAN Pengarah Operasi * Pengurusan Keseluruhan Pengarah Pentadbiran/Kew.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD.

6186 9619 : : RM : : : TEL FAX E-MAIL MODAL BERBAYAR AKAUN BANK : NO AKAUN ALAMAT BANK . (946047-P) Profil Syarikat MAKLUMAT SYARIKAT NAMA SYARIKAT NO SYARIKAT AKUAN PENDAFTARAN KONTRAKTOR KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA AKUAN PENDAFTARAN KONTRAKTOR BUMIPUTERA KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA ALAMAT DAN PERHUBUNGAN : SAC GENESIS SDN.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. 47000. BHD.6038 1024 / 017. : 946047-P : : : No. Lorong Elmina 3. BHD. 26.254 3656 : 603. Sungai Buloh Country Resort Saujana Utama. Sungai Buloh. Selangor Darul Ehsan : 603.

. sendiri mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang pembekalan dan pengurusan pekerja-pekerja asing. Tidak ketinggalan juga untuk urusan-urusan pengambilan pembantu rumah warga asing untuk berkhidmat di Malaysia. Bhd. mempunyai lebih keyakinan untuk melaksanakan tugasan diamanahkan oleh pihak majikan. Bhd. Dengan adanya barisan pengurusan yang berpengalaman diatas. SAC Genesis Sdn. Pernah berkhidmat sebagai perunding di sektor awam dan beberapa sektor swasta di dalam menyelesaikan kes-kes yang melibatkan pekerja-pekerja asing dan pendatang tanpa izin. ada yang pernah menguruskan pembekalan pekerja-pekerja asing mahir dan separa mahir dari luar negara untuk berkhidmat didalam negara. juga pernah terlibat didalam proses PEMUTIHAN yang di lakukan oleh kerajaan Malaysia di mana melibatkan ‘legalization’ pekerja-pekerja asing tanpa izin (PATI) di Malaysia. Pengalaman pengurusan lebih 10 tahun di dalam sector awam dan swasta telah memantapkan pengurusan SAC Genesis Sdn.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Bhd. Antara individual syarikat pula. Pihak pengurusan SAC Genesis Sdn. Bhd. BHD. (946047-P) Profil Syarikat PENGALAMAN PIHAK PENGURUSAN SYARIKAT Lembaga pengarah dan pengurusan SAC Genesis Sdn. Ianya melibatkan urursan permit kerja yang sah dan juga urusan di kedutaan-kedutaan yang berkenaan.

Perkhidmatan Perundingan Menawarkan perkhidmatan perundingan dan khidmat nasihat dalam aspek urusan pengambilan tenaga kerja asing dan proses-proses yang terlibat.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. (946047-P) Profil Syarikat SKOP PERKHIDMATAN YANG DITAWARKAN. Menguruskan segala urusan pengambilan dari mula sehinggalah akhir proses pengambilan. 1.Pembekalan Menawarkan khidmat membekal tenaga kerja mahir dan separa mahir dari pelbagai negara kepada syarikat-syarikat yang memerlukan khidmat. 2.Penyelidikan Kajian pasaran didalam perniagaan membekal tenaga kerja asing meliputi pekerja mahir dan separa mahir. 3.Latihan Menawarkan khidmat latihan kepada tenaga pengurusan dan staf dalam bidang-bidang pengurusan. pemasaran dan prospek perniagaan membekal tenaga kerja asing. . BHD. Perkhidmatan pembaharuan permit dan levi juga ditawarkan. 4. Khidmat latihan juga disediakan terutamanya pekerja asing yang terlibat didalam sektor pebantu rumah.

KONTRAKTOR BEKALAN KOD BIDANG-BIDANG BEKALAN 010100 010201 020201 040200 050200 070100 070200 080501 220401 220502 010101 BAHAN BACAAN ALAT TULIS (TIDAK TERMASUK BORANG/KERTAS KOMPUTER) MESIN-MESIN PEJABAT ALAT BANTUAN MENGAJAR PAKAIAN DAN KELENGKAPAN PERALATAN/ PAKAIAN SUKAN CENDERAMATA DAN HADIAH MAKANAN BERMASAK ISLAM MENCUCI BANGUNAN TENAGA PENGAJAR BAHAN BACAAN TERBITAN LUAR NEGARA . BHD. (946047-P) Profil Syarikat PENDAFTARAN BIDANG DENGAN KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA A.SAC GENESIS HOLDINGS SDN.

BHD. (946047-P) Profil Syarikat PERUNDING SWASTA KOD BIDANG BIDANG BEKALAN 240200 240600 243500 PENGURUSAN ORGANISASI PENGURUSAN PEMASARAN DAN PENYENYELIDIKAN PENGURUSAN KUALITI .SAC GENESIS HOLDINGS SDN.

Pearson 16. University Bookstores dan lain-lain. Kinokuniya Bookstores Sdn Bhd 11. Prentice Hall 14. BHD. (946047-P) Profil Syarikat SENARAI PEMBEKAL 1. Crescent News Sdn Bhd 5. Times the Bookshops Pt Ltd 12. PTS Publications & Distributors Sdn Bhd 4. Harvard University Press 18. 9. Johns Wiley & Sons 17.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Everbest Media Sdn Bhd 7. Bukit Kiara Kuala Lumpur. Mc Graw & Hill 15. Utusan Publications & Distributors Sdn Bhd 3. MPH Bookstores Sdn Bhd 10. . Penerbit INTAN. Badan Cemerlang Sdn Bhd 6. Pustaka Mukmin Sdn Bhd 13. Dewan Bahasa dan Pustaka 2. Venton Publishing Sdn Bhd 8.

7. Putrajaya. (946047-P) Profil Syarikat SENARAI PELANGGAN 1. Pusat Pengajian Teknologi Tinggi (ADTEC) Batu Pahat. 2. Jabatan Pertanian Malaysia dan lain-lain. PERKESO Kuala Lumpur 23. 17. Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan. Jabatan Tenaga Manusia. Terengganu. Jabatan Kesihatan Negeri Pulau Pinang . Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Samarahan. 15. Kolej Matrikulasi Perak. 19. Kolej Matrikulasi Kedah. 18. Kolej Matrikulasi Labuan.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Sabah. Kolej Matrikulasi Perlis. 16. Institut Kajian Sejarah dan Patriotisme Malaysia. 12. 5. 9. Bahagian Matrikulasi. Johor 25. Pejabat Tanah dan Jajahan Machang. Kolej Matrikulasi Pahang. 4. Pengkalan Chepa. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Bharu. 10. Melaka 26. Kota Kinabalu. Perpustakaan Negara Malaysia. Koperasi DBP Berhad. Kementerian Pelajaran Malaysia 11. 6. Kelantan. Perpustakaan Negeri Sabah. 20. 21. 3. Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia 24. Kolej Matrikulasi Melaka. KEJORA Bandar Penawar. Kolej Matrikulasi Johor. Sarawak. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kuala Terengganu. Maktab Polis Di Raja Malaysia (PDRM) Kuala Lumpur. 8. BHD. Kolej Matrikulasi Pulau Pinang. Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi 22. Kelantan 27. 14. 13. Johor.

Bhd. Putra Jaya pada 2007 4) Mengendalikan proses pemutihan pekerja asing tanpa izin di Malaysia pada 2008 5) Menguruskan pengambilan 30 orang pekerja asing pembantu rumah dari Indonesia pada 2009 6) Membekalkan tenaga kerja asing Bangladesh seramai 50 orang kepada Kilang pada 2010 7) Mendapat quota sub agent dari Malaysia pada 2011 untuk proses pemutihan pekerja tanpa izin di . di Phase 3G2. Precint 9 pada 2005 2) Membekal tenaga kerja mahir seramai 5 orang didalam bidang ‘Oil & Gas” di sebuah syarikat swasta pada 2006 3) Membekal tenaga kerja asing Indonesia seramai 120 orang kepada sebuah syarikat pembinaan Guobena Sdn. (946047-P) Profil Syarikat CONTOH PROJEK-PROJEK YANG TELAH DILAKSANAKAN 1) Membekal tenaga kerja asing Bangladesh seramai 40 orang kepada Syarikat Construction Road Builder di Putra Jaya.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD.

BHD. (946047-P) Profil Syarikat SIJIL-SIJIL PENDAFTARAN SYARIKAT YANG BERKAITAN .SAC GENESIS HOLDINGS SDN.