P. 1
ILHAM Management Consultants Sdn Bhd

ILHAM Management Consultants Sdn Bhd

|Views: 264|Likes:
Dipublikasikan oleh Anaqi Ratna

More info:

Published by: Anaqi Ratna on Jul 15, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/24/2014

pdf

text

original

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD.

(946047-P)

Profil Syarikat

LOGO SAC GENESIS HOLDINGS
PROFILE SYARIKAT

Perkhidmatan:

  Pembekalan Tenaga Kerja Asing  (Urusan Pengambilan dan Membekal Tenaga Kerja Asing) Perundingan (Khidmat Nasihat dan Prospek Kerjaya) Latihan (Pengurusan Pengambilan Pekerja, Pemasaran dan Latihan Practikal Pekerja) Kajian Pasaran (Market Research)

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD. (946047-P)

No. 26, Lorong Elmina 3, Sungai Buloh Country Resort, Saujana Utama, 47000 Sungai Buloh Selangor Darul Ehsan. Tel : 603- 6038 1024 / 017- 254 3656 Fax : 603- 6186 9619 Email :

SAC Genesis Sdn. Bhd. September 1935. dinamik dan berdaya saing. Sejajar dengan ekonomi yang berkembang pesat juga. Bhd. juga menyediakan latihan-latihan berkaitan dengan prospek kerja yang mana bertujuan membina modal insan yang profesional. MISI SAC Genesis Sdn. SAC Genesis Sdn. Bhd. berharap dapat merebut peluang yang telah disediakan oleh kerajaan didalam menjana ekonomi melalui prospek-prospek kerja yang telah diwujudkan disamping menjadikan syarikat lebih berdaya saing dan profesional didalam merebut peluang yang ada. . Oleh yang demikian. Bhd. (946047-P) Profil Syarikat PENGENALAN SAC Genesis Sdn. SAC Genesis Sdn. sebagai sebagai sebuah syarikat yang menawarkan perkhidmatan membekal dan melakukan urusan-urusan yang melibatkan tenaga kerja asing yang ingin berkerja di Malaysia. telah berusaha menjadi sebagai sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan membekal dan khidmat urusan berkaitan dengan tenaga kerja asing di Malaysia. juga telah berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dan mendapat status syarikat Bumiputera pada 12hb. Bhd. Dengan pembangunan pesat yang kian membangun. BHD. telah ditubuhkan pada 12hb. sudah pasti bakal menjadi sebuah Syarikat contoh kepada syarikat-syarikat lain yang sealiran perniagaan dengannya. Bhd. pihak SAC Genesis Sdn.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. August 1924.

Untuk latihan pula. Dari segi perundingan dan latihan pula. yang berpegang kepada prinsip iaitu ‘sumber manusia sebagai aset paling berharga’ dan percaya bahwa sumber yang dikurniakan tuhan itu perlulah dimannfaatkan sebaik mungkin untuk tujuan yang suci demi bangsa dan negara.sebagai Pengarah Urusan dan juga Perunding.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD. Bhd. PENGURUSAN SYARIKAT SAC Genesis Sdn. syarikat mempunyai agen-agen bertauliah yang dilantik diluar Negara seperti Indonesia. Dari segi pengurusan dan operasi. China dan lainlain. Vietnam. efisien dan menjimatkan. Myanmar. syarikat diketuai oleh Pengarah Urusan yang juga bertindak sebagai Perunding Kanan. syarikat mempunyai agen-agen yang dilantik di luar negara. Bhd. . kursus dan bengkel yang diuruskan oleh syarikat. yang mana akan memastikan hanya pekerja-pekerja yang bermutu sahaja akan dibekalkan kepada syarikat demi mendapatkan produk kerja yang berkuali. Agen-agen juga dilantik di sini untuk melancarkan tugasan pengambila dan pembekalan tenaga kerja asing ini. sebagai sebuah syarikat milik penuh Bumiputera di miliki dan di asaskan oleh . (946047-P) Profil Syarikat MOTO SAC Genesis Sdn. Bangladesh. Dari segi pembekalan tenaga kerja asing. syarikat juga mendapat sokongan dan kerjasama kepakaran dari ahli-ahli profesional dan akademik awam dan swasta dalam bidang pengurusan yang menjadi panel perunding dan fasilitator dalam seminar.

* Pengurusan Kewangan * Tender Pembekalan * Pekerja Asing * Pembantu Rumah Perundingan * Permohonan Permit * Pembaharuan Permit * Pemprosesan Dokumen Latihan * Pengurusan * Pemasaran Sokongan * Kebajikan Pekerja . (946047-P) Profil Syarikat CARTA ORGANISASI PENGARAH URUSAN Pengarah Operasi * Pengurusan Keseluruhan Pengarah Pentadbiran/Kew.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD.

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD. BHD. 26. Sungai Buloh Country Resort Saujana Utama. Sungai Buloh.6186 9619 : : RM : : : TEL FAX E-MAIL MODAL BERBAYAR AKAUN BANK : NO AKAUN ALAMAT BANK . (946047-P) Profil Syarikat MAKLUMAT SYARIKAT NAMA SYARIKAT NO SYARIKAT AKUAN PENDAFTARAN KONTRAKTOR KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA AKUAN PENDAFTARAN KONTRAKTOR BUMIPUTERA KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA ALAMAT DAN PERHUBUNGAN : SAC GENESIS SDN. : 946047-P : : : No.6038 1024 / 017. 47000.254 3656 : 603. Selangor Darul Ehsan : 603. Lorong Elmina 3.

Bhd. BHD. Tidak ketinggalan juga untuk urusan-urusan pengambilan pembantu rumah warga asing untuk berkhidmat di Malaysia. Bhd. mempunyai lebih keyakinan untuk melaksanakan tugasan diamanahkan oleh pihak majikan. Antara individual syarikat pula. Pernah berkhidmat sebagai perunding di sektor awam dan beberapa sektor swasta di dalam menyelesaikan kes-kes yang melibatkan pekerja-pekerja asing dan pendatang tanpa izin.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Pihak pengurusan SAC Genesis Sdn. . juga pernah terlibat didalam proses PEMUTIHAN yang di lakukan oleh kerajaan Malaysia di mana melibatkan ‘legalization’ pekerja-pekerja asing tanpa izin (PATI) di Malaysia. sendiri mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang pembekalan dan pengurusan pekerja-pekerja asing. Bhd. (946047-P) Profil Syarikat PENGALAMAN PIHAK PENGURUSAN SYARIKAT Lembaga pengarah dan pengurusan SAC Genesis Sdn. ada yang pernah menguruskan pembekalan pekerja-pekerja asing mahir dan separa mahir dari luar negara untuk berkhidmat didalam negara. Bhd. Dengan adanya barisan pengurusan yang berpengalaman diatas. Pengalaman pengurusan lebih 10 tahun di dalam sector awam dan swasta telah memantapkan pengurusan SAC Genesis Sdn. Ianya melibatkan urursan permit kerja yang sah dan juga urusan di kedutaan-kedutaan yang berkenaan. SAC Genesis Sdn.

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. 4. 2.Penyelidikan Kajian pasaran didalam perniagaan membekal tenaga kerja asing meliputi pekerja mahir dan separa mahir. 1. . 3. (946047-P) Profil Syarikat SKOP PERKHIDMATAN YANG DITAWARKAN. Menguruskan segala urusan pengambilan dari mula sehinggalah akhir proses pengambilan. Khidmat latihan juga disediakan terutamanya pekerja asing yang terlibat didalam sektor pebantu rumah. pemasaran dan prospek perniagaan membekal tenaga kerja asing.Latihan Menawarkan khidmat latihan kepada tenaga pengurusan dan staf dalam bidang-bidang pengurusan. BHD.Pembekalan Menawarkan khidmat membekal tenaga kerja mahir dan separa mahir dari pelbagai negara kepada syarikat-syarikat yang memerlukan khidmat.Perkhidmatan Perundingan Menawarkan perkhidmatan perundingan dan khidmat nasihat dalam aspek urusan pengambilan tenaga kerja asing dan proses-proses yang terlibat. Perkhidmatan pembaharuan permit dan levi juga ditawarkan.

(946047-P) Profil Syarikat PENDAFTARAN BIDANG DENGAN KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA A.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD. KONTRAKTOR BEKALAN KOD BIDANG-BIDANG BEKALAN 010100 010201 020201 040200 050200 070100 070200 080501 220401 220502 010101 BAHAN BACAAN ALAT TULIS (TIDAK TERMASUK BORANG/KERTAS KOMPUTER) MESIN-MESIN PEJABAT ALAT BANTUAN MENGAJAR PAKAIAN DAN KELENGKAPAN PERALATAN/ PAKAIAN SUKAN CENDERAMATA DAN HADIAH MAKANAN BERMASAK ISLAM MENCUCI BANGUNAN TENAGA PENGAJAR BAHAN BACAAN TERBITAN LUAR NEGARA .

(946047-P) Profil Syarikat PERUNDING SWASTA KOD BIDANG BIDANG BEKALAN 240200 240600 243500 PENGURUSAN ORGANISASI PENGURUSAN PEMASARAN DAN PENYENYELIDIKAN PENGURUSAN KUALITI .SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD.

Pustaka Mukmin Sdn Bhd 13. MPH Bookstores Sdn Bhd 10. PTS Publications & Distributors Sdn Bhd 4. Everbest Media Sdn Bhd 7. Crescent News Sdn Bhd 5.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Penerbit INTAN. Times the Bookshops Pt Ltd 12. 9. . BHD. Harvard University Press 18. Badan Cemerlang Sdn Bhd 6. Pearson 16. Prentice Hall 14. Venton Publishing Sdn Bhd 8. Bukit Kiara Kuala Lumpur. Kinokuniya Bookstores Sdn Bhd 11. Dewan Bahasa dan Pustaka 2. Mc Graw & Hill 15. Johns Wiley & Sons 17. Utusan Publications & Distributors Sdn Bhd 3. University Bookstores dan lain-lain. (946047-P) Profil Syarikat SENARAI PEMBEKAL 1.

Perpustakaan Negara Malaysia. Terengganu. Kementerian Pelajaran Malaysia 11.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. KEJORA Bandar Penawar. Institut Kajian Sejarah dan Patriotisme Malaysia. Pusat Pengajian Teknologi Tinggi (ADTEC) Batu Pahat. (946047-P) Profil Syarikat SENARAI PELANGGAN 1. PERKESO Kuala Lumpur 23. Sabah. 15. Jabatan Kesihatan Negeri Pulau Pinang . 20. 8. Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia 24. 17. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Bharu. Maktab Polis Di Raja Malaysia (PDRM) Kuala Lumpur. Sarawak. Koperasi DBP Berhad. Kolej Matrikulasi Johor. Kolej Matrikulasi Melaka. Kelantan 27. 9. 12. 19. Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi 22. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kuala Terengganu. 13. BHD. Perpustakaan Negeri Sabah. 21. Kolej Matrikulasi Pahang. Johor. 18. 6. 10. 14. 2. Kolej Matrikulasi Kedah. Kolej Matrikulasi Labuan. Johor 25. 7. Jabatan Pertanian Malaysia dan lain-lain. Bahagian Matrikulasi. Jabatan Tenaga Manusia. Melaka 26. Kota Kinabalu. Kelantan. Pengkalan Chepa. 16. 3. Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan. 5. Kolej Matrikulasi Perak. Kolej Matrikulasi Pulau Pinang. Kolej Matrikulasi Perlis. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Samarahan. Putrajaya. Pejabat Tanah dan Jajahan Machang. 4.

Bhd. BHD.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. di Phase 3G2. (946047-P) Profil Syarikat CONTOH PROJEK-PROJEK YANG TELAH DILAKSANAKAN 1) Membekal tenaga kerja asing Bangladesh seramai 40 orang kepada Syarikat Construction Road Builder di Putra Jaya. Putra Jaya pada 2007 4) Mengendalikan proses pemutihan pekerja asing tanpa izin di Malaysia pada 2008 5) Menguruskan pengambilan 30 orang pekerja asing pembantu rumah dari Indonesia pada 2009 6) Membekalkan tenaga kerja asing Bangladesh seramai 50 orang kepada Kilang pada 2010 7) Mendapat quota sub agent dari Malaysia pada 2011 untuk proses pemutihan pekerja tanpa izin di . Precint 9 pada 2005 2) Membekal tenaga kerja mahir seramai 5 orang didalam bidang ‘Oil & Gas” di sebuah syarikat swasta pada 2006 3) Membekal tenaga kerja asing Indonesia seramai 120 orang kepada sebuah syarikat pembinaan Guobena Sdn.

BHD.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. (946047-P) Profil Syarikat SIJIL-SIJIL PENDAFTARAN SYARIKAT YANG BERKAITAN .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->