SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD.

(946047-P)

Profil Syarikat

LOGO SAC GENESIS HOLDINGS
PROFILE SYARIKAT

Perkhidmatan:

  Pembekalan Tenaga Kerja Asing  (Urusan Pengambilan dan Membekal Tenaga Kerja Asing) Perundingan (Khidmat Nasihat dan Prospek Kerjaya) Latihan (Pengurusan Pengambilan Pekerja, Pemasaran dan Latihan Practikal Pekerja) Kajian Pasaran (Market Research)

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD. (946047-P)

No. 26, Lorong Elmina 3, Sungai Buloh Country Resort, Saujana Utama, 47000 Sungai Buloh Selangor Darul Ehsan. Tel : 603- 6038 1024 / 017- 254 3656 Fax : 603- 6186 9619 Email :

Sejajar dengan ekonomi yang berkembang pesat juga. BHD. juga telah berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dan mendapat status syarikat Bumiputera pada 12hb. Bhd. telah ditubuhkan pada 12hb. sebagai sebagai sebuah syarikat yang menawarkan perkhidmatan membekal dan melakukan urusan-urusan yang melibatkan tenaga kerja asing yang ingin berkerja di Malaysia. dinamik dan berdaya saing. pihak SAC Genesis Sdn.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. August 1924. SAC Genesis Sdn. Oleh yang demikian. juga menyediakan latihan-latihan berkaitan dengan prospek kerja yang mana bertujuan membina modal insan yang profesional. SAC Genesis Sdn. . sudah pasti bakal menjadi sebuah Syarikat contoh kepada syarikat-syarikat lain yang sealiran perniagaan dengannya. (946047-P) Profil Syarikat PENGENALAN SAC Genesis Sdn. September 1935. Bhd. Bhd. Bhd. Bhd. Dengan pembangunan pesat yang kian membangun. SAC Genesis Sdn. MISI SAC Genesis Sdn. Bhd. telah berusaha menjadi sebagai sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan membekal dan khidmat urusan berkaitan dengan tenaga kerja asing di Malaysia. berharap dapat merebut peluang yang telah disediakan oleh kerajaan didalam menjana ekonomi melalui prospek-prospek kerja yang telah diwujudkan disamping menjadikan syarikat lebih berdaya saing dan profesional didalam merebut peluang yang ada.

yang mana akan memastikan hanya pekerja-pekerja yang bermutu sahaja akan dibekalkan kepada syarikat demi mendapatkan produk kerja yang berkuali. Agen-agen juga dilantik di sini untuk melancarkan tugasan pengambila dan pembekalan tenaga kerja asing ini. Myanmar.sebagai Pengarah Urusan dan juga Perunding. . Bangladesh. syarikat juga mendapat sokongan dan kerjasama kepakaran dari ahli-ahli profesional dan akademik awam dan swasta dalam bidang pengurusan yang menjadi panel perunding dan fasilitator dalam seminar. Bhd. syarikat mempunyai agen-agen yang dilantik di luar negara. Dari segi pengurusan dan operasi. Dari segi pembekalan tenaga kerja asing.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. efisien dan menjimatkan. PENGURUSAN SYARIKAT SAC Genesis Sdn. kursus dan bengkel yang diuruskan oleh syarikat. sebagai sebuah syarikat milik penuh Bumiputera di miliki dan di asaskan oleh . Vietnam. (946047-P) Profil Syarikat MOTO SAC Genesis Sdn. syarikat diketuai oleh Pengarah Urusan yang juga bertindak sebagai Perunding Kanan. China dan lainlain. BHD. Dari segi perundingan dan latihan pula. syarikat mempunyai agen-agen bertauliah yang dilantik diluar Negara seperti Indonesia. Bhd. yang berpegang kepada prinsip iaitu ‘sumber manusia sebagai aset paling berharga’ dan percaya bahwa sumber yang dikurniakan tuhan itu perlulah dimannfaatkan sebaik mungkin untuk tujuan yang suci demi bangsa dan negara. Untuk latihan pula.

(946047-P) Profil Syarikat CARTA ORGANISASI PENGARAH URUSAN Pengarah Operasi * Pengurusan Keseluruhan Pengarah Pentadbiran/Kew. * Pengurusan Kewangan * Tender Pembekalan * Pekerja Asing * Pembantu Rumah Perundingan * Permohonan Permit * Pembaharuan Permit * Pemprosesan Dokumen Latihan * Pengurusan * Pemasaran Sokongan * Kebajikan Pekerja .SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD.

: 946047-P : : : No. (946047-P) Profil Syarikat MAKLUMAT SYARIKAT NAMA SYARIKAT NO SYARIKAT AKUAN PENDAFTARAN KONTRAKTOR KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA AKUAN PENDAFTARAN KONTRAKTOR BUMIPUTERA KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA ALAMAT DAN PERHUBUNGAN : SAC GENESIS SDN. Sungai Buloh Country Resort Saujana Utama. BHD.6038 1024 / 017. 26. Selangor Darul Ehsan : 603. Sungai Buloh. Lorong Elmina 3.SAC GENESIS HOLDINGS SDN.254 3656 : 603. BHD.6186 9619 : : RM : : : TEL FAX E-MAIL MODAL BERBAYAR AKAUN BANK : NO AKAUN ALAMAT BANK . 47000.

sendiri mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang pembekalan dan pengurusan pekerja-pekerja asing. juga pernah terlibat didalam proses PEMUTIHAN yang di lakukan oleh kerajaan Malaysia di mana melibatkan ‘legalization’ pekerja-pekerja asing tanpa izin (PATI) di Malaysia. mempunyai lebih keyakinan untuk melaksanakan tugasan diamanahkan oleh pihak majikan. Bhd. Dengan adanya barisan pengurusan yang berpengalaman diatas. Pengalaman pengurusan lebih 10 tahun di dalam sector awam dan swasta telah memantapkan pengurusan SAC Genesis Sdn. (946047-P) Profil Syarikat PENGALAMAN PIHAK PENGURUSAN SYARIKAT Lembaga pengarah dan pengurusan SAC Genesis Sdn. Bhd. Pernah berkhidmat sebagai perunding di sektor awam dan beberapa sektor swasta di dalam menyelesaikan kes-kes yang melibatkan pekerja-pekerja asing dan pendatang tanpa izin. Bhd. SAC Genesis Sdn. ada yang pernah menguruskan pembekalan pekerja-pekerja asing mahir dan separa mahir dari luar negara untuk berkhidmat didalam negara. Tidak ketinggalan juga untuk urusan-urusan pengambilan pembantu rumah warga asing untuk berkhidmat di Malaysia. Ianya melibatkan urursan permit kerja yang sah dan juga urusan di kedutaan-kedutaan yang berkenaan.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Pihak pengurusan SAC Genesis Sdn. Antara individual syarikat pula. Bhd. . BHD.

Perkhidmatan pembaharuan permit dan levi juga ditawarkan. 1.Latihan Menawarkan khidmat latihan kepada tenaga pengurusan dan staf dalam bidang-bidang pengurusan. Khidmat latihan juga disediakan terutamanya pekerja asing yang terlibat didalam sektor pebantu rumah. 3.Pembekalan Menawarkan khidmat membekal tenaga kerja mahir dan separa mahir dari pelbagai negara kepada syarikat-syarikat yang memerlukan khidmat. Menguruskan segala urusan pengambilan dari mula sehinggalah akhir proses pengambilan. 4.Penyelidikan Kajian pasaran didalam perniagaan membekal tenaga kerja asing meliputi pekerja mahir dan separa mahir.Perkhidmatan Perundingan Menawarkan perkhidmatan perundingan dan khidmat nasihat dalam aspek urusan pengambilan tenaga kerja asing dan proses-proses yang terlibat. (946047-P) Profil Syarikat SKOP PERKHIDMATAN YANG DITAWARKAN. . 2.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. pemasaran dan prospek perniagaan membekal tenaga kerja asing. BHD.

(946047-P) Profil Syarikat PENDAFTARAN BIDANG DENGAN KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA A. KONTRAKTOR BEKALAN KOD BIDANG-BIDANG BEKALAN 010100 010201 020201 040200 050200 070100 070200 080501 220401 220502 010101 BAHAN BACAAN ALAT TULIS (TIDAK TERMASUK BORANG/KERTAS KOMPUTER) MESIN-MESIN PEJABAT ALAT BANTUAN MENGAJAR PAKAIAN DAN KELENGKAPAN PERALATAN/ PAKAIAN SUKAN CENDERAMATA DAN HADIAH MAKANAN BERMASAK ISLAM MENCUCI BANGUNAN TENAGA PENGAJAR BAHAN BACAAN TERBITAN LUAR NEGARA . BHD.SAC GENESIS HOLDINGS SDN.

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD. (946047-P) Profil Syarikat PERUNDING SWASTA KOD BIDANG BIDANG BEKALAN 240200 240600 243500 PENGURUSAN ORGANISASI PENGURUSAN PEMASARAN DAN PENYENYELIDIKAN PENGURUSAN KUALITI .

. Prentice Hall 14. Pearson 16. (946047-P) Profil Syarikat SENARAI PEMBEKAL 1. Badan Cemerlang Sdn Bhd 6. Bukit Kiara Kuala Lumpur.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Everbest Media Sdn Bhd 7. Times the Bookshops Pt Ltd 12. Dewan Bahasa dan Pustaka 2. BHD. PTS Publications & Distributors Sdn Bhd 4. MPH Bookstores Sdn Bhd 10. Johns Wiley & Sons 17. Pustaka Mukmin Sdn Bhd 13. Venton Publishing Sdn Bhd 8. Penerbit INTAN. Harvard University Press 18. University Bookstores dan lain-lain. Mc Graw & Hill 15. Utusan Publications & Distributors Sdn Bhd 3. 9. Crescent News Sdn Bhd 5. Kinokuniya Bookstores Sdn Bhd 11.

15. Jabatan Tenaga Manusia. Kelantan 27. Putrajaya. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Bharu. Sabah. 16. 18. Pengkalan Chepa. Kolej Matrikulasi Melaka. KEJORA Bandar Penawar. Kota Kinabalu. Kolej Matrikulasi Pahang. Institut Kajian Sejarah dan Patriotisme Malaysia. Kolej Matrikulasi Labuan. 4. Kelantan. Melaka 26. 10. 8. BHD. Kolej Matrikulasi Pulau Pinang. Maktab Polis Di Raja Malaysia (PDRM) Kuala Lumpur. 14. Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi 22. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Samarahan. 19. 20. 6. 5. Kementerian Pelajaran Malaysia 11. 7. Johor 25. Johor. Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia 24. Kolej Matrikulasi Perak. Pusat Pengajian Teknologi Tinggi (ADTEC) Batu Pahat. 2. Perpustakaan Negara Malaysia. Kolej Matrikulasi Perlis.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. PERKESO Kuala Lumpur 23. Perpustakaan Negeri Sabah. 21. 9. 13. Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan. Sarawak. 17. Bahagian Matrikulasi. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kuala Terengganu. Jabatan Kesihatan Negeri Pulau Pinang . Koperasi DBP Berhad. 12. Pejabat Tanah dan Jajahan Machang. Jabatan Pertanian Malaysia dan lain-lain. 3. (946047-P) Profil Syarikat SENARAI PELANGGAN 1. Kolej Matrikulasi Kedah. Terengganu. Kolej Matrikulasi Johor.

BHD. Bhd. (946047-P) Profil Syarikat CONTOH PROJEK-PROJEK YANG TELAH DILAKSANAKAN 1) Membekal tenaga kerja asing Bangladesh seramai 40 orang kepada Syarikat Construction Road Builder di Putra Jaya. Precint 9 pada 2005 2) Membekal tenaga kerja mahir seramai 5 orang didalam bidang ‘Oil & Gas” di sebuah syarikat swasta pada 2006 3) Membekal tenaga kerja asing Indonesia seramai 120 orang kepada sebuah syarikat pembinaan Guobena Sdn.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Putra Jaya pada 2007 4) Mengendalikan proses pemutihan pekerja asing tanpa izin di Malaysia pada 2008 5) Menguruskan pengambilan 30 orang pekerja asing pembantu rumah dari Indonesia pada 2009 6) Membekalkan tenaga kerja asing Bangladesh seramai 50 orang kepada Kilang pada 2010 7) Mendapat quota sub agent dari Malaysia pada 2011 untuk proses pemutihan pekerja tanpa izin di . di Phase 3G2.

(946047-P) Profil Syarikat SIJIL-SIJIL PENDAFTARAN SYARIKAT YANG BERKAITAN . BHD.SAC GENESIS HOLDINGS SDN.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful