P. 1
ILHAM Management Consultants Sdn Bhd

ILHAM Management Consultants Sdn Bhd

|Views: 264|Likes:
Dipublikasikan oleh Anaqi Ratna

More info:

Published by: Anaqi Ratna on Jul 15, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/24/2014

pdf

text

original

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD.

(946047-P)

Profil Syarikat

LOGO SAC GENESIS HOLDINGS
PROFILE SYARIKAT

Perkhidmatan:

  Pembekalan Tenaga Kerja Asing  (Urusan Pengambilan dan Membekal Tenaga Kerja Asing) Perundingan (Khidmat Nasihat dan Prospek Kerjaya) Latihan (Pengurusan Pengambilan Pekerja, Pemasaran dan Latihan Practikal Pekerja) Kajian Pasaran (Market Research)

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD. (946047-P)

No. 26, Lorong Elmina 3, Sungai Buloh Country Resort, Saujana Utama, 47000 Sungai Buloh Selangor Darul Ehsan. Tel : 603- 6038 1024 / 017- 254 3656 Fax : 603- 6186 9619 Email :

Bhd. Bhd. Sejajar dengan ekonomi yang berkembang pesat juga. pihak SAC Genesis Sdn. Bhd. sudah pasti bakal menjadi sebuah Syarikat contoh kepada syarikat-syarikat lain yang sealiran perniagaan dengannya. Oleh yang demikian. Bhd. September 1935. Bhd. August 1924. SAC Genesis Sdn. telah berusaha menjadi sebagai sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan membekal dan khidmat urusan berkaitan dengan tenaga kerja asing di Malaysia.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. sebagai sebagai sebuah syarikat yang menawarkan perkhidmatan membekal dan melakukan urusan-urusan yang melibatkan tenaga kerja asing yang ingin berkerja di Malaysia. Dengan pembangunan pesat yang kian membangun. BHD. Bhd. MISI SAC Genesis Sdn. telah ditubuhkan pada 12hb. berharap dapat merebut peluang yang telah disediakan oleh kerajaan didalam menjana ekonomi melalui prospek-prospek kerja yang telah diwujudkan disamping menjadikan syarikat lebih berdaya saing dan profesional didalam merebut peluang yang ada. SAC Genesis Sdn. (946047-P) Profil Syarikat PENGENALAN SAC Genesis Sdn. . dinamik dan berdaya saing. juga menyediakan latihan-latihan berkaitan dengan prospek kerja yang mana bertujuan membina modal insan yang profesional. SAC Genesis Sdn. juga telah berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dan mendapat status syarikat Bumiputera pada 12hb.

syarikat mempunyai agen-agen bertauliah yang dilantik diluar Negara seperti Indonesia. syarikat juga mendapat sokongan dan kerjasama kepakaran dari ahli-ahli profesional dan akademik awam dan swasta dalam bidang pengurusan yang menjadi panel perunding dan fasilitator dalam seminar. Dari segi perundingan dan latihan pula. yang berpegang kepada prinsip iaitu ‘sumber manusia sebagai aset paling berharga’ dan percaya bahwa sumber yang dikurniakan tuhan itu perlulah dimannfaatkan sebaik mungkin untuk tujuan yang suci demi bangsa dan negara. Vietnam. Dari segi pembekalan tenaga kerja asing. China dan lainlain. Untuk latihan pula. Dari segi pengurusan dan operasi.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. efisien dan menjimatkan. sebagai sebuah syarikat milik penuh Bumiputera di miliki dan di asaskan oleh . PENGURUSAN SYARIKAT SAC Genesis Sdn. Bhd. kursus dan bengkel yang diuruskan oleh syarikat.sebagai Pengarah Urusan dan juga Perunding. . yang mana akan memastikan hanya pekerja-pekerja yang bermutu sahaja akan dibekalkan kepada syarikat demi mendapatkan produk kerja yang berkuali. Myanmar. (946047-P) Profil Syarikat MOTO SAC Genesis Sdn. Bhd. syarikat mempunyai agen-agen yang dilantik di luar negara. BHD. syarikat diketuai oleh Pengarah Urusan yang juga bertindak sebagai Perunding Kanan. Bangladesh. Agen-agen juga dilantik di sini untuk melancarkan tugasan pengambila dan pembekalan tenaga kerja asing ini.

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. * Pengurusan Kewangan * Tender Pembekalan * Pekerja Asing * Pembantu Rumah Perundingan * Permohonan Permit * Pembaharuan Permit * Pemprosesan Dokumen Latihan * Pengurusan * Pemasaran Sokongan * Kebajikan Pekerja . (946047-P) Profil Syarikat CARTA ORGANISASI PENGARAH URUSAN Pengarah Operasi * Pengurusan Keseluruhan Pengarah Pentadbiran/Kew. BHD.

6038 1024 / 017. : 946047-P : : : No.SAC GENESIS HOLDINGS SDN.6186 9619 : : RM : : : TEL FAX E-MAIL MODAL BERBAYAR AKAUN BANK : NO AKAUN ALAMAT BANK . BHD. BHD. Sungai Buloh. Selangor Darul Ehsan : 603. Lorong Elmina 3. 47000. (946047-P) Profil Syarikat MAKLUMAT SYARIKAT NAMA SYARIKAT NO SYARIKAT AKUAN PENDAFTARAN KONTRAKTOR KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA AKUAN PENDAFTARAN KONTRAKTOR BUMIPUTERA KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA ALAMAT DAN PERHUBUNGAN : SAC GENESIS SDN. 26.254 3656 : 603. Sungai Buloh Country Resort Saujana Utama.

Antara individual syarikat pula. mempunyai lebih keyakinan untuk melaksanakan tugasan diamanahkan oleh pihak majikan. Bhd. Dengan adanya barisan pengurusan yang berpengalaman diatas. ada yang pernah menguruskan pembekalan pekerja-pekerja asing mahir dan separa mahir dari luar negara untuk berkhidmat didalam negara. SAC Genesis Sdn. BHD. Pengalaman pengurusan lebih 10 tahun di dalam sector awam dan swasta telah memantapkan pengurusan SAC Genesis Sdn. sendiri mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang pembekalan dan pengurusan pekerja-pekerja asing. juga pernah terlibat didalam proses PEMUTIHAN yang di lakukan oleh kerajaan Malaysia di mana melibatkan ‘legalization’ pekerja-pekerja asing tanpa izin (PATI) di Malaysia. Pihak pengurusan SAC Genesis Sdn. Ianya melibatkan urursan permit kerja yang sah dan juga urusan di kedutaan-kedutaan yang berkenaan. Bhd. .SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Bhd. (946047-P) Profil Syarikat PENGALAMAN PIHAK PENGURUSAN SYARIKAT Lembaga pengarah dan pengurusan SAC Genesis Sdn. Bhd. Pernah berkhidmat sebagai perunding di sektor awam dan beberapa sektor swasta di dalam menyelesaikan kes-kes yang melibatkan pekerja-pekerja asing dan pendatang tanpa izin. Tidak ketinggalan juga untuk urusan-urusan pengambilan pembantu rumah warga asing untuk berkhidmat di Malaysia.

BHD.Pembekalan Menawarkan khidmat membekal tenaga kerja mahir dan separa mahir dari pelbagai negara kepada syarikat-syarikat yang memerlukan khidmat. 2. . 4. 1. (946047-P) Profil Syarikat SKOP PERKHIDMATAN YANG DITAWARKAN.Penyelidikan Kajian pasaran didalam perniagaan membekal tenaga kerja asing meliputi pekerja mahir dan separa mahir. Perkhidmatan pembaharuan permit dan levi juga ditawarkan. Menguruskan segala urusan pengambilan dari mula sehinggalah akhir proses pengambilan.Perkhidmatan Perundingan Menawarkan perkhidmatan perundingan dan khidmat nasihat dalam aspek urusan pengambilan tenaga kerja asing dan proses-proses yang terlibat. Khidmat latihan juga disediakan terutamanya pekerja asing yang terlibat didalam sektor pebantu rumah.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. 3. pemasaran dan prospek perniagaan membekal tenaga kerja asing.Latihan Menawarkan khidmat latihan kepada tenaga pengurusan dan staf dalam bidang-bidang pengurusan.

KONTRAKTOR BEKALAN KOD BIDANG-BIDANG BEKALAN 010100 010201 020201 040200 050200 070100 070200 080501 220401 220502 010101 BAHAN BACAAN ALAT TULIS (TIDAK TERMASUK BORANG/KERTAS KOMPUTER) MESIN-MESIN PEJABAT ALAT BANTUAN MENGAJAR PAKAIAN DAN KELENGKAPAN PERALATAN/ PAKAIAN SUKAN CENDERAMATA DAN HADIAH MAKANAN BERMASAK ISLAM MENCUCI BANGUNAN TENAGA PENGAJAR BAHAN BACAAN TERBITAN LUAR NEGARA .SAC GENESIS HOLDINGS SDN. (946047-P) Profil Syarikat PENDAFTARAN BIDANG DENGAN KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA A. BHD.

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. (946047-P) Profil Syarikat PERUNDING SWASTA KOD BIDANG BIDANG BEKALAN 240200 240600 243500 PENGURUSAN ORGANISASI PENGURUSAN PEMASARAN DAN PENYENYELIDIKAN PENGURUSAN KUALITI . BHD.

Pearson 16. Bukit Kiara Kuala Lumpur. (946047-P) Profil Syarikat SENARAI PEMBEKAL 1. Dewan Bahasa dan Pustaka 2. . PTS Publications & Distributors Sdn Bhd 4. University Bookstores dan lain-lain. Johns Wiley & Sons 17. Everbest Media Sdn Bhd 7. Penerbit INTAN. Utusan Publications & Distributors Sdn Bhd 3. Badan Cemerlang Sdn Bhd 6. Crescent News Sdn Bhd 5. Pustaka Mukmin Sdn Bhd 13.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Mc Graw & Hill 15. Prentice Hall 14. BHD. Kinokuniya Bookstores Sdn Bhd 11. Venton Publishing Sdn Bhd 8. MPH Bookstores Sdn Bhd 10. Harvard University Press 18. Times the Bookshops Pt Ltd 12. 9.

17. 13. 16. 4. Kementerian Pelajaran Malaysia 11. 12. PERKESO Kuala Lumpur 23. Sarawak. BHD. Kota Kinabalu. 5. Kolej Matrikulasi Labuan. Bahagian Matrikulasi.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Pusat Pengajian Teknologi Tinggi (ADTEC) Batu Pahat. Pengkalan Chepa. Institut Kajian Sejarah dan Patriotisme Malaysia. Kolej Matrikulasi Pulau Pinang. Jabatan Tenaga Manusia. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Bharu. Kolej Matrikulasi Melaka. Melaka 26. 7. Johor 25. KEJORA Bandar Penawar. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kuala Terengganu. Kolej Matrikulasi Pahang. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Samarahan. Kolej Matrikulasi Kedah. 18. 2. Maktab Polis Di Raja Malaysia (PDRM) Kuala Lumpur. 15. Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan. Jabatan Pertanian Malaysia dan lain-lain. (946047-P) Profil Syarikat SENARAI PELANGGAN 1. Terengganu. 3. Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi 22. Perpustakaan Negeri Sabah. Kolej Matrikulasi Perlis. Perpustakaan Negara Malaysia. Kolej Matrikulasi Perak. 14. 21. Kelantan 27. Jabatan Kesihatan Negeri Pulau Pinang . Sabah. Koperasi DBP Berhad. Kelantan. 8. Johor. 9. 6. 10. Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia 24. Kolej Matrikulasi Johor. 20. Pejabat Tanah dan Jajahan Machang. 19. Putrajaya.

Bhd. di Phase 3G2. Putra Jaya pada 2007 4) Mengendalikan proses pemutihan pekerja asing tanpa izin di Malaysia pada 2008 5) Menguruskan pengambilan 30 orang pekerja asing pembantu rumah dari Indonesia pada 2009 6) Membekalkan tenaga kerja asing Bangladesh seramai 50 orang kepada Kilang pada 2010 7) Mendapat quota sub agent dari Malaysia pada 2011 untuk proses pemutihan pekerja tanpa izin di . Precint 9 pada 2005 2) Membekal tenaga kerja mahir seramai 5 orang didalam bidang ‘Oil & Gas” di sebuah syarikat swasta pada 2006 3) Membekal tenaga kerja asing Indonesia seramai 120 orang kepada sebuah syarikat pembinaan Guobena Sdn.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. (946047-P) Profil Syarikat CONTOH PROJEK-PROJEK YANG TELAH DILAKSANAKAN 1) Membekal tenaga kerja asing Bangladesh seramai 40 orang kepada Syarikat Construction Road Builder di Putra Jaya. BHD.

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. (946047-P) Profil Syarikat SIJIL-SIJIL PENDAFTARAN SYARIKAT YANG BERKAITAN . BHD.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->