SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD.

(946047-P)

Profil Syarikat

LOGO SAC GENESIS HOLDINGS
PROFILE SYARIKAT

Perkhidmatan:

  Pembekalan Tenaga Kerja Asing  (Urusan Pengambilan dan Membekal Tenaga Kerja Asing) Perundingan (Khidmat Nasihat dan Prospek Kerjaya) Latihan (Pengurusan Pengambilan Pekerja, Pemasaran dan Latihan Practikal Pekerja) Kajian Pasaran (Market Research)

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD. (946047-P)

No. 26, Lorong Elmina 3, Sungai Buloh Country Resort, Saujana Utama, 47000 Sungai Buloh Selangor Darul Ehsan. Tel : 603- 6038 1024 / 017- 254 3656 Fax : 603- 6186 9619 Email :

Bhd. telah berusaha menjadi sebagai sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan membekal dan khidmat urusan berkaitan dengan tenaga kerja asing di Malaysia. Bhd. sebagai sebagai sebuah syarikat yang menawarkan perkhidmatan membekal dan melakukan urusan-urusan yang melibatkan tenaga kerja asing yang ingin berkerja di Malaysia. Dengan pembangunan pesat yang kian membangun. juga telah berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dan mendapat status syarikat Bumiputera pada 12hb. Oleh yang demikian. juga menyediakan latihan-latihan berkaitan dengan prospek kerja yang mana bertujuan membina modal insan yang profesional. . (946047-P) Profil Syarikat PENGENALAN SAC Genesis Sdn.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. SAC Genesis Sdn. Bhd. MISI SAC Genesis Sdn. September 1935. berharap dapat merebut peluang yang telah disediakan oleh kerajaan didalam menjana ekonomi melalui prospek-prospek kerja yang telah diwujudkan disamping menjadikan syarikat lebih berdaya saing dan profesional didalam merebut peluang yang ada. sudah pasti bakal menjadi sebuah Syarikat contoh kepada syarikat-syarikat lain yang sealiran perniagaan dengannya. BHD. August 1924. pihak SAC Genesis Sdn. Sejajar dengan ekonomi yang berkembang pesat juga. Bhd. SAC Genesis Sdn. dinamik dan berdaya saing. SAC Genesis Sdn. Bhd. telah ditubuhkan pada 12hb. Bhd.

syarikat mempunyai agen-agen bertauliah yang dilantik diluar Negara seperti Indonesia. sebagai sebuah syarikat milik penuh Bumiputera di miliki dan di asaskan oleh . kursus dan bengkel yang diuruskan oleh syarikat. Dari segi pembekalan tenaga kerja asing. efisien dan menjimatkan. Dari segi perundingan dan latihan pula. China dan lainlain. PENGURUSAN SYARIKAT SAC Genesis Sdn. (946047-P) Profil Syarikat MOTO SAC Genesis Sdn. Myanmar. Bangladesh. Untuk latihan pula. Bhd.sebagai Pengarah Urusan dan juga Perunding. . yang berpegang kepada prinsip iaitu ‘sumber manusia sebagai aset paling berharga’ dan percaya bahwa sumber yang dikurniakan tuhan itu perlulah dimannfaatkan sebaik mungkin untuk tujuan yang suci demi bangsa dan negara. Dari segi pengurusan dan operasi. Agen-agen juga dilantik di sini untuk melancarkan tugasan pengambila dan pembekalan tenaga kerja asing ini. syarikat juga mendapat sokongan dan kerjasama kepakaran dari ahli-ahli profesional dan akademik awam dan swasta dalam bidang pengurusan yang menjadi panel perunding dan fasilitator dalam seminar. yang mana akan memastikan hanya pekerja-pekerja yang bermutu sahaja akan dibekalkan kepada syarikat demi mendapatkan produk kerja yang berkuali. Bhd. BHD.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. syarikat diketuai oleh Pengarah Urusan yang juga bertindak sebagai Perunding Kanan. syarikat mempunyai agen-agen yang dilantik di luar negara. Vietnam.

(946047-P) Profil Syarikat CARTA ORGANISASI PENGARAH URUSAN Pengarah Operasi * Pengurusan Keseluruhan Pengarah Pentadbiran/Kew. * Pengurusan Kewangan * Tender Pembekalan * Pekerja Asing * Pembantu Rumah Perundingan * Permohonan Permit * Pembaharuan Permit * Pemprosesan Dokumen Latihan * Pengurusan * Pemasaran Sokongan * Kebajikan Pekerja . BHD.SAC GENESIS HOLDINGS SDN.

47000. BHD.6038 1024 / 017. Lorong Elmina 3. (946047-P) Profil Syarikat MAKLUMAT SYARIKAT NAMA SYARIKAT NO SYARIKAT AKUAN PENDAFTARAN KONTRAKTOR KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA AKUAN PENDAFTARAN KONTRAKTOR BUMIPUTERA KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA ALAMAT DAN PERHUBUNGAN : SAC GENESIS SDN. : 946047-P : : : No. Selangor Darul Ehsan : 603. BHD.6186 9619 : : RM : : : TEL FAX E-MAIL MODAL BERBAYAR AKAUN BANK : NO AKAUN ALAMAT BANK .SAC GENESIS HOLDINGS SDN.254 3656 : 603. Sungai Buloh Country Resort Saujana Utama. Sungai Buloh. 26.

ada yang pernah menguruskan pembekalan pekerja-pekerja asing mahir dan separa mahir dari luar negara untuk berkhidmat didalam negara. Pihak pengurusan SAC Genesis Sdn. BHD. Bhd. Dengan adanya barisan pengurusan yang berpengalaman diatas. (946047-P) Profil Syarikat PENGALAMAN PIHAK PENGURUSAN SYARIKAT Lembaga pengarah dan pengurusan SAC Genesis Sdn. SAC Genesis Sdn. Pernah berkhidmat sebagai perunding di sektor awam dan beberapa sektor swasta di dalam menyelesaikan kes-kes yang melibatkan pekerja-pekerja asing dan pendatang tanpa izin. mempunyai lebih keyakinan untuk melaksanakan tugasan diamanahkan oleh pihak majikan.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Bhd. sendiri mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang pembekalan dan pengurusan pekerja-pekerja asing. Antara individual syarikat pula. Bhd. Pengalaman pengurusan lebih 10 tahun di dalam sector awam dan swasta telah memantapkan pengurusan SAC Genesis Sdn. Ianya melibatkan urursan permit kerja yang sah dan juga urusan di kedutaan-kedutaan yang berkenaan. Tidak ketinggalan juga untuk urusan-urusan pengambilan pembantu rumah warga asing untuk berkhidmat di Malaysia. juga pernah terlibat didalam proses PEMUTIHAN yang di lakukan oleh kerajaan Malaysia di mana melibatkan ‘legalization’ pekerja-pekerja asing tanpa izin (PATI) di Malaysia. Bhd. .

. Perkhidmatan pembaharuan permit dan levi juga ditawarkan.SAC GENESIS HOLDINGS SDN.Pembekalan Menawarkan khidmat membekal tenaga kerja mahir dan separa mahir dari pelbagai negara kepada syarikat-syarikat yang memerlukan khidmat.Latihan Menawarkan khidmat latihan kepada tenaga pengurusan dan staf dalam bidang-bidang pengurusan.Perkhidmatan Perundingan Menawarkan perkhidmatan perundingan dan khidmat nasihat dalam aspek urusan pengambilan tenaga kerja asing dan proses-proses yang terlibat. 4. (946047-P) Profil Syarikat SKOP PERKHIDMATAN YANG DITAWARKAN. pemasaran dan prospek perniagaan membekal tenaga kerja asing. 3. 2. BHD. 1.Penyelidikan Kajian pasaran didalam perniagaan membekal tenaga kerja asing meliputi pekerja mahir dan separa mahir. Menguruskan segala urusan pengambilan dari mula sehinggalah akhir proses pengambilan. Khidmat latihan juga disediakan terutamanya pekerja asing yang terlibat didalam sektor pebantu rumah.

(946047-P) Profil Syarikat PENDAFTARAN BIDANG DENGAN KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA A.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. KONTRAKTOR BEKALAN KOD BIDANG-BIDANG BEKALAN 010100 010201 020201 040200 050200 070100 070200 080501 220401 220502 010101 BAHAN BACAAN ALAT TULIS (TIDAK TERMASUK BORANG/KERTAS KOMPUTER) MESIN-MESIN PEJABAT ALAT BANTUAN MENGAJAR PAKAIAN DAN KELENGKAPAN PERALATAN/ PAKAIAN SUKAN CENDERAMATA DAN HADIAH MAKANAN BERMASAK ISLAM MENCUCI BANGUNAN TENAGA PENGAJAR BAHAN BACAAN TERBITAN LUAR NEGARA . BHD.

SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD. (946047-P) Profil Syarikat PERUNDING SWASTA KOD BIDANG BIDANG BEKALAN 240200 240600 243500 PENGURUSAN ORGANISASI PENGURUSAN PEMASARAN DAN PENYENYELIDIKAN PENGURUSAN KUALITI .

Badan Cemerlang Sdn Bhd 6. BHD. Venton Publishing Sdn Bhd 8. (946047-P) Profil Syarikat SENARAI PEMBEKAL 1.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Times the Bookshops Pt Ltd 12. Pearson 16. Penerbit INTAN. Crescent News Sdn Bhd 5. Everbest Media Sdn Bhd 7. University Bookstores dan lain-lain. Dewan Bahasa dan Pustaka 2. Pustaka Mukmin Sdn Bhd 13. PTS Publications & Distributors Sdn Bhd 4. Kinokuniya Bookstores Sdn Bhd 11. Prentice Hall 14. Utusan Publications & Distributors Sdn Bhd 3. Bukit Kiara Kuala Lumpur. MPH Bookstores Sdn Bhd 10. 9. Harvard University Press 18. Mc Graw & Hill 15. Johns Wiley & Sons 17. .

Kolej Matrikulasi Johor. Kolej Matrikulasi Melaka. Koperasi DBP Berhad. Terengganu. 17. Institut Kajian Sejarah dan Patriotisme Malaysia. Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia 24. Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan. Jabatan Tenaga Manusia. Kolej Matrikulasi Perlis. Kota Kinabalu. Pejabat Tanah dan Jajahan Machang. Sabah. Perpustakaan Negeri Sabah.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Samarahan. 16. 2. 7. Melaka 26. KEJORA Bandar Penawar. Kolej Matrikulasi Kedah. 21. 10. Johor. Putrajaya. Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi 22. Kementerian Pelajaran Malaysia 11. Pengkalan Chepa. 3. Sarawak. Jabatan Pertanian Malaysia dan lain-lain. BHD. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kuala Terengganu. 6. (946047-P) Profil Syarikat SENARAI PELANGGAN 1. Kelantan 27. 13. 15. Kolej Matrikulasi Pulau Pinang. Kolej Matrikulasi Labuan. Kelantan. Bahagian Matrikulasi. Maktab Polis Di Raja Malaysia (PDRM) Kuala Lumpur. 4. 20. 9. Pusat Pengajian Teknologi Tinggi (ADTEC) Batu Pahat. Jabatan Kesihatan Negeri Pulau Pinang . 8. Kolej Matrikulasi Pahang. Johor 25. Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Bharu. 12. Kolej Matrikulasi Perak. 5. PERKESO Kuala Lumpur 23. Perpustakaan Negara Malaysia. 18. 14. 19.

di Phase 3G2. Bhd. Precint 9 pada 2005 2) Membekal tenaga kerja mahir seramai 5 orang didalam bidang ‘Oil & Gas” di sebuah syarikat swasta pada 2006 3) Membekal tenaga kerja asing Indonesia seramai 120 orang kepada sebuah syarikat pembinaan Guobena Sdn. (946047-P) Profil Syarikat CONTOH PROJEK-PROJEK YANG TELAH DILAKSANAKAN 1) Membekal tenaga kerja asing Bangladesh seramai 40 orang kepada Syarikat Construction Road Builder di Putra Jaya.SAC GENESIS HOLDINGS SDN. BHD. Putra Jaya pada 2007 4) Mengendalikan proses pemutihan pekerja asing tanpa izin di Malaysia pada 2008 5) Menguruskan pengambilan 30 orang pekerja asing pembantu rumah dari Indonesia pada 2009 6) Membekalkan tenaga kerja asing Bangladesh seramai 50 orang kepada Kilang pada 2010 7) Mendapat quota sub agent dari Malaysia pada 2011 untuk proses pemutihan pekerja tanpa izin di .

(946047-P) Profil Syarikat SIJIL-SIJIL PENDAFTARAN SYARIKAT YANG BERKAITAN . BHD.SAC GENESIS HOLDINGS SDN.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful