P. 1
basa sunda ( makalah )

basa sunda ( makalah )

1.0

|Views: 164|Likes:
Dipublikasikan oleh Ari Muhamad Yusnizar

More info:

Published by: Ari Muhamad Yusnizar on Jul 18, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/22/2014

pdf

text

original

Pangjajap

Kalayan ngedalkeun Alhamdulillah kehadirat Pangéran Anu Maha Esa, tina sagala Rahmat, Hidayah sarta bimbingan-nya, Ku kituna nu nulis bisa ngabéréskeun Makalah nu nulis. Penulisan makalah ii dipaké pikeun minuhan salah sahiji pancén panon palajaran Téknologi Internet. Ku alatan éta, nu nulis ngedalkeun rasa hatur nuhun ka: 1. Ibu Fertilia salaku dosen pengajar panon kuliah Téknologi Internet 2. Teman-temanku kabéh anu geus ngarojong sarta méré sumanget ka nu nulis Muga bantuan sarta dukugan anu geus dibikeun ka nu nulis meunang balesan sarta karunia ti Alloh SWT. Nu nulis nyadar penulisan makalah ieu laér ti sampurna, mangka ti éta nu nulis ngaharepkeun bongbolongan sarta kritik pikeun kesempuenaan makalah ieu. Pamustunganana nu nulis ngaharepkeun muga makalah ieu bisa méré manafaat anu sagedé-gedéna pikeun nu nulis sorangan sarta pihak anu merlukeun.

Wasalamualaikum w.r w.b

Penulis

anu ngawengku ampir sakumna aspék kahirupan. B. Pamakéan jasa layanan internet di Indonésia terus ngalaman kanaékan. Pikeun minuhan pancén mata pelajaran basa sunda 2. Pengertian sarta sajarah internet 2. Masalah Dina makalah ieu aya sawatara masalah anu baris dibahas antara séjén: 1. Mangpaat internet minangka salah sahiji solusi pikeun mengefisienkan sagala rupa kapentingan geus dirasakeun ku loba golongan. Pengenalan internet 3. Tujuan Sedengkeun tujuan pembuatan makalah ieu téh: 1.BAB I PENDAHULUAN A.Cara make internet C. Kasang Tukang Asal informasi anu diminati dewasa ieu téh internet. Raramat komputer dibelahan dunya ieu sanggup menyajikan informasi sacara pepek sarta aktual. Nambahan wawasan nu nulis ngeunaan internet .

Sajarah Internet Sajarah internet dimimitian kalayan kabentukna raramat komputer kahiji dina warsih 1969 di Amérika Sarikat anu diprakarsai ku lembaga anu ngaranna Advanced Research Project Agency (ARPANET). World Wide web (www) Mangrupa aplikasi anu pang penting alatan bisa dimangpaatkeun pikeun sagala rupa hal.BAB II EUSI 1. singgetan ti International Network nyaéta raramat anu bisa nyambungkeun komputer-komputer di sakumna dunya. Dina perkembangan saterusna mecenghul raramat komputer internet nasional anu dioperasikeun ku lembaga anu ngaranna National Science Foundation. Internet miboga lalakon penting. c. urang nyaho ayeuna nyaéta Internet. muncullah MILNET nyaéta raramat komputer anu dipaké pikeun kapentingan militer. Sawatara Aplikasi anu Panglobana Dipikawanoh sarta Dipaké nyaéta: a. 2. audio. www nyaéta dokumén-dokumén internet anu ditunda di server-server anu aya di sakumna dunya. Pengertian Internet Internet nyaéta sekumpulan komputer anu nyambung hiji jeung anu séjén dina hiji raramat. Tahap saterusna. Newsgroup Nyaéta aplikasi internet anu dipaké pikeun berkomunikasi hiji jeung . d. sarta animasi) anu henteu kawates alatan sok diweuteuhan terus menerus. vidio. Internet mangrupa perpustakaan digital anu eusina informasi sarta data (teks. b. 1. Electronic Mail (email) Nyaéta aplikasi internet pikeun sarana komunikasi surat menyurat dina wangun éléktronik. Anu terajhir. grafik. Mailing List (Milis) Nyaéta aplikasi internet anu dipaké minangka sarana sawala atawa bertukar informasi dina hiji jumplukan ngaliwatan surélék. Sarana pertukaran data sarta informasi. 2. nyaéta: 1. Minangka asal data sarta informasi.

Gopher Nyaéta aplikasi anu bisa dipaké pikeun néangan informasi anu aya di internet. d.anu séjén dina hiji forum. i. c. f.Chatting. f. Berkirim-kiriman surat. Internet Raly Chart (IRC) Mangrupa aplikasi internet anu dipaké pikeun ngobrol di internet anu dipikawanoh kalayan istilah chatting. 2. Personal Komputer 2. b. Tower Internet 4. Ping Nyaéta singgetan ti Packet Internet Gopher. Modém 3.Ping dipaké pikeun nyaho naha komputer anu urang paké miboga hubungan (terkoneksi) jeung komputer séjén di internet. e. Telnet Nyaéta aplikasi internet anu dipaké pikeun ngaksés komputer anu tempatna laér. Ngalakonan transaksi dagang. h.Masangkeun pariwara jajar. aya sawatara hal poko anu dawam dipigawé di internet. e.Nampa informasi. Headset 7. Fungsi Internet Sacara umum. File Transfer Protocol (FTP) Mangrupa aplikasi internet anu dipaké pikeun ngirimkeun atawa nyokot file ka atawa ti hiji komputer séjén kalayan leuwih gancang. Access Point 5. . Telepon 3. Hardware (Pakakas Teuas) anu Diperlukeun pikeun Menyambung Komputer ka Internet nyaéta: 1. Kaméra Internet 6.Sawala. nyaéta: a. g.

7. d. MAN umumna dipaké pikeun nyambungkeun sawatara kantor anu leteknya padeukeut. Local Wewengkon Network (LAN) Nyaéta raramat anu aya dina hiji gedong atawa perkantoran. Sarana pikeun meunangkeun sarta nepikeun informasi anu gancang sarta murah. f. Ngurangan waragad kertas sarta waragad distribusi. b. Pakakas teuas pikeun Ngaksés ka internet. 3) Pakakas Beyé. GAN (Global Wewengkon Network) Miboga wengkuan geografis anu panglegana sabab raramat ieu ngawengku . b. Ngaliwatan raramat. Ngaliwatan Wifi. 1) Modém. Sagala rupa Raramat Komputer a. c) IRC. Metropolitan Wewengkon Network (MAN) Nyaéta raramat LAN dina vérsi anu leuwih badag. 4) Internet Service Provider. e. c. 6. Sarana komunikasi interaktif. Ngagunakeun raramat GPRS. Go Zilla sarta WSFTP. Minangka média promosi. Ngagunakeun raramat TV Kabel. Minangka pakakas Research sarta Development. d. contona koran nasional bias dicitak diwewengkon. f.4. b. Ngagunakeun Wireless Broadband. Wide Wewengkon Network (WAN) Nyaéta raramat komputer anu ngawengku wewengkon anu pohara lega ti sagi geografis. d. c. Pamakéan Internet: a. c. a) Microsoft Internet Explorer sarta Netscape Navigator. e. b) Cute FTP. d) Outlook Express. Ngaliwatan Saluran Telepon Langsung (Dial Up). Cara Nyambungkeun Komputer ka Internet a. koran asup internet. 5. Sistem Penyambung Komputer jeung Internet a. 2) Telepon. Sarana pikeun pertukaran data.

f. Ngabogaan Backbone. Asal daya kasebut bisa mangrupa asal daya anu mangrupa perlengkapan komputer kawas printer. d. urang bisa nyambungkeun komputer . ISP anu aya di Indonésia kagabung dina Asosiasi Penyelenggaraan Jasa Internet Indonésia (APJII). 8. b. Raramat komputer matak bisa urang pikeun mencopykan data-data ka dua atawa tilu komputer. c. i. Hardware. h. atawa asal daya anu mangrupa data-data. antara séjén: a. ckup kalayan ngirimkeun ondangan ngaliwatan raramat komputer anu aya. Ngabogaan server proxy. Mitembeyan Konéksi ka Internet Sanggeus mengatur konéksi ka internet. Internet Service Provider Naon Internet Service Provider teh? nyaetA Pausahaan jasa layanan internet disebut Internet Service Provider (ISP). Kalayan ngagunakeun raramat. Reliabilitas luhur. c. Menghemat duit. Bandwith. Ngabagi asal daya. Kaamanan data. 10. Waragad. Kecepatan transfer data. Raramat bisa dimangpaatkeun misalkan pikeun émbaran rapet lulugu henteu perlu ngirimkeun surat ka kabéh staf-stafnya. contona printer bisa dipaké ku sawatara urang. Layanan anu dibikeun. Téknologi anu dipaké. kriteria dina milih ISP kasebut nyaéta: a. mangka perlu milih anu méré layanan pangalusna sarta cocog pikeun urang. Alatan loba ISP anu aya.sakumna dunya. pausahaan bisa menghemat parabot anu kudu dipaké. e. g. d. 9. b. Minangka sarana komunikasi. Mangpaat Raramat Komputer Aya sawatara mangpaat anu bisa ditampa ti ayana raramat komputer.

Sakapeung prosés konéksi bisa gagal. g. Di ikon kasebut ogé baris dipidangkeun kecepatan aksés komputer urang ka internet.Pikeun bisa menjelajahi . d. Dina kotak dialog urang bisa nempo lila konéksi sarta kecepatan aksés. mangka kotak dialog Conneting Telkomnet baris ditutup sarta baris mecenghul ikon Telkomnet taksbar. Kotak dialog baris dipidangkeun. mangka baris dipigawé registrasi komputer urang ka internet. c. Mungkas Konéksi ka Internet Lamun urang geus réngsé digawé kalayan internet. Carilah shortcut Telkomnet Instant di dekstop. f. Lamun henteu mangka jumlah tagihan urang baris terus leumpang. Klik tombol Disconnect pikeun ngeureunkeun konéksi ka internet atawa klik tombol Cancel pikeun digawé deui kalayan internet. lamun hal ieu lumangsung klik Redial. Ngajalankeun Ramat Browser Menjelajahi World Wide Ramat (WWW) mangrupa tahapan anu pang mengasyikkan alatan urang baris menelusuri alamat-alamat ramat anu urang hayang bari néangan informasi anu urang butuhkan. mangka baris dipigawé prosés verifikasi username sarta pasword.Menjelajahi internet ngabogaan pengertian ngadatangan website-website anu aya di internet. b. Lamun prosés registrasi réngsé. Lamun prosés konéksi junun. b. Tunggu nepi ka prosés tersebu réngsé. 12. Léngkah-léngkah pikeun megatkeun konéksi ka internet nyaéta kieu: a. a. 11. Klik tombol Dial. Ramat bowser nyaéta hiji program atawa software pikeun menjelajahi internet atawa pikeun néangan informasi ti hiji halaman ramat anu tersimpan didina komputer. Kotak dialog Connect Telkomnet baris dipidangkeun. Léngkah-léngkah pikeun ngalakonanana nyaéta kieu: a. Klik dua kali shortcut kasebut. Browsing Nyaéta kagiatan menjelajahi internet. Klik ikon Telkomnet di taksbar. Tunggu nepi ka prosés kasebut réngsé. Lamun prosés verifikasi username sarta password junun. mangka urang kudu megatkeun konéksi komputer urang ka internet. Saterusna urang bisa ngagunakeun internet. e.urang ka internet. hal ieu disebabkan jalur telepon anu riweuh sarta sajabana.

Program Dial-up. 9. 2. nyaéta program anu digunkan pikeun ngaksés internet. nyaéta ukuran pangabisa hiji raramat pikeun mentransfer data dina jangka wayah nu tangtu. nyaéta kode-kode anu dipaké pikeun nyieun hiji halaman ramat. nyaéta sbuah teks.Sarua kalayan program-program aplikasi Windows séjénna. 8. kawas http atawa ftp anu dituturkeun alamat IP (Internet Protocol) atawa ngaran domain. Ramat Page. nyaéta sistem pemberian ngaran alamat website. nyaéta program website nu tangtu anu urang paké pikeun néangan informasi anu aya di internet. nyaéta internet kalayan raramat anu leuwih leutik. 13. 7. 4. gambar atawa tombol di halaman ramat anu dipaké pikeun ngaksés halaman ramat atawa file-file séjén. Pengertian URL sarta Homepage URL (Univrsal Resource Locator) nyaéta alamat hiji dokumén atawa asal séjénna di internet anu dimimitian ku protocol. nyaéta komputer anu méré layanan ka komputer séjén (komputer client). c. ISP (Internet Service Provider). Browser atawa Ramat Browser. 11. nyaéta komputer anu aya dina hiji raramat anu boga fungsi minangka panarima layanan. urang kudu ngajalankeun program browser. Intranet. Website. sarta (2) Mengklik ikon Internet Explorer ti menu Start b. Client. Homepage. nyaéta pausahaan anu boga fungsi minangka penyedia jasa layanan konéksi ka internet. 3. nyaéta program anu aya di komputer anu . 12. urang bisa ngajalankeun Internet eksplorer jeung dua cara. URL (Uniform Reseource Locator). Istilah-istilah Dasar Internet Sawatara istilsh internet anu umum nyaéta kieu: 1. 14. Search Engine. 10. Bandwith. Hypertext Link (Hyperlink) atawa Link. nyaéta halaman ramat kahiji anu aya dina hiji website. Homepage nyaéta halaman kahiji hiji loka ramat (ramat site) anu eusina menu sarta link ka halaman-halaman séjénna di internet. nyaéta: (1) Mengklik shortcut Internet Explorer di dekstop. 5. 6. mangrupa istilah anu dipaké ngarujuk ka hiji halaman ramat. Server. HTML. mangrupa kumoulan ti halaman-halaman ramat anu miboga silih keterkaitan.internet.

21. merupakana kaayaan di mana konéksi komputer urang ka internet dina kaayaan tersambung. 18.Biasana alamat website miboga hubungan kalayan lembaga atawa organisasi nu boga wibesite kasebut. mangrupa kaayaan di mana konéksi komputer urang ka internet dina kaayaan kapegatkeun. POP (Post Office Protocol). file JPEG ogé miboga ukuran anu leutik sarta kelir anu leuwih loba dibandingkeun kalayan GIF. Protokol. nyaéta protokol anu dipaké pikeun nyokot surélék anu ditunda diserver di internet atawa hiji ISP. nyaéta aturan-aturan anu aya pikeun malakukan pancén nu tangtu. nyaéta protokol anu dipaké pikeun mempertukarkan informasi di internet. 24. nyaéta prosés nempatkeun file ti komputer urang ka hiji komputer server di internet. nyaéta prosés pengambilan file ti hiji komputer server di internet ka komputer anu urang paké (komputer client). ngaran host. 23. Ngaran domain sorangan bisa diwangun ti pausahaan atawa ngaran website reujeung kode-kode anu ngécéskeun asal sarta wangun organisasi ti nu boga website kasebut. Log Out. nyaéta prosés pemasukkan user sarta password. Upload. Shareware. Log in. d. Alamat Website Saban website di internet miboga alamat nu tangtu. Offline. JPEG. Hiji alamat wibesite mangrupa kombinasi ti protokol anu dipaké. Download. 26. 25. 19. sarta ngaran domain. mangrupa format file gambar anu loba dipaké di internet. HTTP (Hypertext Transfer Protocol). . 17. 20. Online. GIF (Graphical Interchange Format). 22. 15. nyaéta program komputer di internet anu bisa urang download sarta urang paké dina jangka wayah nu tangtu.boga fungsi pikeun ngadalikeun modém sarta mengatur hubungan antara komputer kalayan pembeli jasa layanan internet. 16. nyaéta prosés kaluar ti hiji halaman ramat anu ngan diaksés ku jelema anu ngabogaan otoritas. nyaéta hiji format file gambar GIF miboga ukuran anu leutik ku kituna loba dipaké minangka format gambar anu ditempatkeun di internet.

Internet miboga lalakon penting. c. b. Tunggu nepi ka prosés tersebu réngsé. d.BAB III PANUTUP 1. mangka baris dipigawé registrasi komputer urang ka internet. Sakapeung prosés konéksi bisa gagal. Kacindekan Internet nyaéta sekumpulan komputer anu nyambung hiji jeung anu séjén dina hiji raramat. aya sawatara hal poko anu dawam dipigawé di internet. nyaéta: 1. contona koran nasional bisa dicitak diwewengkon. . Minangka pakakas Research sarta Development. Carilah shortcut Telkomnet Instant di dekstop. Ngalakonan transaksi dagang. c. e. d. Lamun prosés verifikasi username sarta password junun. urang bisa nyambungkeun komputer urang ka internet. Nampa informasi. e. mangka baris dipigawé prosés verifikasi username sarta pasword. lamun hal ieu lumangsung klik Redial. Sacara umum. Tunggu nepi ka prosés kasebut réngsé. Sarana pikeun meunangkeun sarta nepikeun informasi anu gancang sarta murah. Berkirim-kiriman surat. c. b. Lamun prosés konéksi junun. Mitembeyan Konéksi ka Internet Sanggeus mengatur konéksi ka internet. Sarana pikeun pertukaran data. Sawala. Klik dua kali shortcut kasebut. nyaéta: a. Sarana pertukaran data sarta informasi. Minangka média promosi. koran asup internet. Internet miboga pamakéan kieu: a. Masangkeun pariwara jajar. Léngkah-léngkah pikeun ngalakonanana nyaéta kieu: a. Klik tombol Dial. d. hal ieu disebabkan jalur telepon anu riweuh sarta sajabana. Sarana komunikasi interaktif. Chatting. f. 2. Kotak dialog Connect Telkomnet baris dipidangkeun. e. Minangka asal data sarta informasi. b. Ngurangan waragad kertas sarta waragad distribusi. f.

2. Lamun henteu mangka jumlah tagihan urang baris terus leumpang. Klik ikon Telkomnet di taksbar. g. Klik tombol Disconnect pikeun ngeureunkeun konéksi ka internet atawa klik tombol Cancel pikeun digawé deui kalayan internet. hususna widang atikan nyaéta ngagunakeun internet luyu kalayan fungsinya dina néangan informasi anu urang butuhkan. Di ikon kasebut ogé baris dipidangkeun kecepatan aksés komputer urang ka internet. . Mungkas Konéksi ka Internet Lamun urang geus réngsé digawé kalayan internet. mangka urang kudu megatkeun konéksi komputer urang ka internet. Dina kotak dialog urang bisa nempo lila konéksi sarta kecepatan aksés. Saterusna urang bisa ngagunakeun internet. Léngkah-léngkah pikeun megatkeun konéksi ka internet nyaéta kieu: a. mangka kotak dialog Conneting Telkomnet baris ditutup sarta baris mecenghul ikon Telkomnet taksbar. Sarta ulah nepi ka disalahgunakan pikeun kapentingan anu henteu ngatik. Lamun prosés registrasi réngsé. Kotak dialog baris dipidangkeun. b.f. Bongbolongan Bongbolongan nu nulis ambéh kamajuan téknologi sarta informasi kawas internet bisa dimangpaatkeun sacara leuwih maksimal deui pikeun ngarojong kamajuan dina kabéh widang pangwangunan.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->