KERTAS KERJA ´HI TEA: SEPETANG BERTAUT BUDI µ

TEMA ´Menggapai redha menyambut Ramadhanµ

TEMPAT HOTEL SINGGAHSANA, PETALING JAYA

PENGANJUR UTAMA YAYASAN PRIHATIN TITIWANGSA

PELAKSANA PESONA CREATIVE

4. . NAMA PROGRAM ³HI TEA: SEPETANG BERTAUT BUDI´ TEMA ³Menggapai redha menyambut Ramadhan´ TARIKH/ MASA  JULAI 2011 TEMPAT  Hotel Singgahsana.insan yang kurang bernasib baik dan berusaha bersama. Memahami serba sedikit tentang falsafah (At-Taa¶wun) dalam agama Islam yang menggalakkan kita untuk saling bantu membantu. Ini kerana secara sedar atau tidak.³HI TEA: SEPETANG BERTAUT BUDI ´ PENDAHULUAN Program Hi-Tea: Sepetang bertaut budi ini dianjurkan untuk menyedarkan masyarakat tentang kehadiran insan. Memperkenalkan fungsi Yayasan Prihatin Titiwangsa kepada masyarakat agar lebih ramai menyedari kehadiran yayasan untuk membantu individu yang memerlukan. Petaling Jaya. Menggalakkan setiap individu yang hadir agar lebih prihatin dengan kebajikan masyarakat.sama untuk membantu mereka dari segi moral dan fizikal. OBJEKTIF 1. 3. mereka juga mampu menyumbang kepada masa depan yang lebih baik jika kita menghargai mereka pada masa ini. Menghargai golongan yang kurang bernasib baik supaya mereka lebih bersemangat untuk menjadi golongan yang lebih berjaya di masa hadapan. 2.

kita juga berharap agar silaturahim di antara pihak. Akhir kata segala pelaburan untuk agama itu . Ibu Tunggal 2.anak yatim 3. NGO yang lain seperti Persatuan Halaqah Quran. Ini sangat bersesuaian dengan sunnah nabi Muhammad SAAS yang menggalakkan kita untuk sentiasa bantu membantu di antara satu sama lain agar agama Islam itu lahir dari rasa cinta yang suci.SASARAN 1. Di samping itu. Selangor. Global Peace dan lain-lain. Persatuan Ibu-Ibu Tunggal Mas Merah. Anak.pihak yang terlibat dapat di teruskan agar kita dapat membuat sesuatu yang lebih berguna untuk kepentingan masyarakat yang kita sayangi. PENGANJUR UTAMA  YAYASAN PRIHATIN TITIWANGSA PELAKSANA  PESONA CREATIVE TENTATIF PROGRAM  Sila rujuk LAMPIRAN 2 ANGGARAN PERBELANJAAN  Sila rujuk LAMPIRAN 3 ANGGARAN PENDAPATAN  Sila rujuk LAMPIRAN 4 PENUTUP Semoga objektif untuk membantu masyarakat yang kurang bernasib baik dapat dicapai dan galakan untuk mereka berjaya pada masa hadapan.

Bersurai.Ketibaan jemputan .Pemberian saguhati kepada anak.Jamuan makan . .Tausiah dari penceramah ³Ramadhan: Hikmah yang tersirat disebaliknya´ 06:00 ± 06:45ptg . Semoga segala apa yang dilaksanakan dikira sebagai ibadah dan bukannya sebagai satu adat.Ucapan dari wakil Pesona Creative .Ucapan alu-aluan dari pengerusi majlis .pasti akan bernilai pada masa hadapan.Sesi fotografi .Ucapan dari wakil Yayasan Prihatin Titiwangsa 05:15 ± 06:00ptg .anak yatim dan ibu tunggal. TENTATIF PROGRAM 05:00 ± 05:15ptg . .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful