P. 1
Kertas Kerja Hi Tea Small

Kertas Kerja Hi Tea Small

|Views: 876|Likes:
Dipublikasikan oleh Mohd Fahmi

More info:

Published by: Mohd Fahmi on Jul 29, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/25/2013

pdf

text

original

KERTAS KERJA ´HI TEA: SEPETANG BERTAUT BUDI µ

TEMA ´Menggapai redha menyambut Ramadhanµ

TEMPAT HOTEL SINGGAHSANA, PETALING JAYA

PENGANJUR UTAMA YAYASAN PRIHATIN TITIWANGSA

PELAKSANA PESONA CREATIVE

2. Menghargai golongan yang kurang bernasib baik supaya mereka lebih bersemangat untuk menjadi golongan yang lebih berjaya di masa hadapan. Memperkenalkan fungsi Yayasan Prihatin Titiwangsa kepada masyarakat agar lebih ramai menyedari kehadiran yayasan untuk membantu individu yang memerlukan. 4. Menggalakkan setiap individu yang hadir agar lebih prihatin dengan kebajikan masyarakat.³HI TEA: SEPETANG BERTAUT BUDI ´ PENDAHULUAN Program Hi-Tea: Sepetang bertaut budi ini dianjurkan untuk menyedarkan masyarakat tentang kehadiran insan. Petaling Jaya. 3.insan yang kurang bernasib baik dan berusaha bersama.sama untuk membantu mereka dari segi moral dan fizikal. OBJEKTIF 1. NAMA PROGRAM ³HI TEA: SEPETANG BERTAUT BUDI´ TEMA ³Menggapai redha menyambut Ramadhan´ TARIKH/ MASA  JULAI 2011 TEMPAT  Hotel Singgahsana. mereka juga mampu menyumbang kepada masa depan yang lebih baik jika kita menghargai mereka pada masa ini. Memahami serba sedikit tentang falsafah (At-Taa¶wun) dalam agama Islam yang menggalakkan kita untuk saling bantu membantu. . Ini kerana secara sedar atau tidak.

Ini sangat bersesuaian dengan sunnah nabi Muhammad SAAS yang menggalakkan kita untuk sentiasa bantu membantu di antara satu sama lain agar agama Islam itu lahir dari rasa cinta yang suci. Persatuan Ibu-Ibu Tunggal Mas Merah. Akhir kata segala pelaburan untuk agama itu . Di samping itu. PENGANJUR UTAMA  YAYASAN PRIHATIN TITIWANGSA PELAKSANA  PESONA CREATIVE TENTATIF PROGRAM  Sila rujuk LAMPIRAN 2 ANGGARAN PERBELANJAAN  Sila rujuk LAMPIRAN 3 ANGGARAN PENDAPATAN  Sila rujuk LAMPIRAN 4 PENUTUP Semoga objektif untuk membantu masyarakat yang kurang bernasib baik dapat dicapai dan galakan untuk mereka berjaya pada masa hadapan.anak yatim 3. Selangor. Global Peace dan lain-lain. Anak. NGO yang lain seperti Persatuan Halaqah Quran. kita juga berharap agar silaturahim di antara pihak.pihak yang terlibat dapat di teruskan agar kita dapat membuat sesuatu yang lebih berguna untuk kepentingan masyarakat yang kita sayangi. Ibu Tunggal 2.SASARAN 1.

Tausiah dari penceramah ³Ramadhan: Hikmah yang tersirat disebaliknya´ 06:00 ± 06:45ptg .Bersurai.Pemberian saguhati kepada anak. .Sesi fotografi .Ucapan dari wakil Yayasan Prihatin Titiwangsa 05:15 ± 06:00ptg . TENTATIF PROGRAM 05:00 ± 05:15ptg . Semoga segala apa yang dilaksanakan dikira sebagai ibadah dan bukannya sebagai satu adat.Ucapan alu-aluan dari pengerusi majlis .anak yatim dan ibu tunggal. .Ketibaan jemputan .Ucapan dari wakil Pesona Creative .Jamuan makan .pasti akan bernilai pada masa hadapan.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->