KERTAS KERJA ´HI TEA: SEPETANG BERTAUT BUDI µ

TEMA ´Menggapai redha menyambut Ramadhanµ

TEMPAT HOTEL SINGGAHSANA, PETALING JAYA

PENGANJUR UTAMA YAYASAN PRIHATIN TITIWANGSA

PELAKSANA PESONA CREATIVE

Menggalakkan setiap individu yang hadir agar lebih prihatin dengan kebajikan masyarakat. Memahami serba sedikit tentang falsafah (At-Taa¶wun) dalam agama Islam yang menggalakkan kita untuk saling bantu membantu. Menghargai golongan yang kurang bernasib baik supaya mereka lebih bersemangat untuk menjadi golongan yang lebih berjaya di masa hadapan. 4. Memperkenalkan fungsi Yayasan Prihatin Titiwangsa kepada masyarakat agar lebih ramai menyedari kehadiran yayasan untuk membantu individu yang memerlukan. Ini kerana secara sedar atau tidak. OBJEKTIF 1. NAMA PROGRAM ³HI TEA: SEPETANG BERTAUT BUDI´ TEMA ³Menggapai redha menyambut Ramadhan´ TARIKH/ MASA  JULAI 2011 TEMPAT  Hotel Singgahsana.insan yang kurang bernasib baik dan berusaha bersama. 2. .³HI TEA: SEPETANG BERTAUT BUDI ´ PENDAHULUAN Program Hi-Tea: Sepetang bertaut budi ini dianjurkan untuk menyedarkan masyarakat tentang kehadiran insan.sama untuk membantu mereka dari segi moral dan fizikal. mereka juga mampu menyumbang kepada masa depan yang lebih baik jika kita menghargai mereka pada masa ini. Petaling Jaya. 3.

Ibu Tunggal 2. Di samping itu. PENGANJUR UTAMA  YAYASAN PRIHATIN TITIWANGSA PELAKSANA  PESONA CREATIVE TENTATIF PROGRAM  Sila rujuk LAMPIRAN 2 ANGGARAN PERBELANJAAN  Sila rujuk LAMPIRAN 3 ANGGARAN PENDAPATAN  Sila rujuk LAMPIRAN 4 PENUTUP Semoga objektif untuk membantu masyarakat yang kurang bernasib baik dapat dicapai dan galakan untuk mereka berjaya pada masa hadapan. Persatuan Ibu-Ibu Tunggal Mas Merah.SASARAN 1. Ini sangat bersesuaian dengan sunnah nabi Muhammad SAAS yang menggalakkan kita untuk sentiasa bantu membantu di antara satu sama lain agar agama Islam itu lahir dari rasa cinta yang suci. Anak. NGO yang lain seperti Persatuan Halaqah Quran. Global Peace dan lain-lain. kita juga berharap agar silaturahim di antara pihak. Selangor. Akhir kata segala pelaburan untuk agama itu .pihak yang terlibat dapat di teruskan agar kita dapat membuat sesuatu yang lebih berguna untuk kepentingan masyarakat yang kita sayangi.anak yatim 3.

Semoga segala apa yang dilaksanakan dikira sebagai ibadah dan bukannya sebagai satu adat.Jamuan makan .anak yatim dan ibu tunggal. TENTATIF PROGRAM 05:00 ± 05:15ptg .Pemberian saguhati kepada anak.Ucapan dari wakil Pesona Creative .Bersurai.Ucapan dari wakil Yayasan Prihatin Titiwangsa 05:15 ± 06:00ptg .Sesi fotografi .Tausiah dari penceramah ³Ramadhan: Hikmah yang tersirat disebaliknya´ 06:00 ± 06:45ptg .Ketibaan jemputan . .pasti akan bernilai pada masa hadapan.Ucapan alu-aluan dari pengerusi majlis . .