KERTAS KERJA ´HI TEA: SEPETANG BERTAUT BUDI µ

TEMA ´Menggapai redha menyambut Ramadhanµ

TEMPAT HOTEL SINGGAHSANA, PETALING JAYA

PENGANJUR UTAMA YAYASAN PRIHATIN TITIWANGSA

PELAKSANA PESONA CREATIVE

4.³HI TEA: SEPETANG BERTAUT BUDI ´ PENDAHULUAN Program Hi-Tea: Sepetang bertaut budi ini dianjurkan untuk menyedarkan masyarakat tentang kehadiran insan. Menghargai golongan yang kurang bernasib baik supaya mereka lebih bersemangat untuk menjadi golongan yang lebih berjaya di masa hadapan. mereka juga mampu menyumbang kepada masa depan yang lebih baik jika kita menghargai mereka pada masa ini. Menggalakkan setiap individu yang hadir agar lebih prihatin dengan kebajikan masyarakat. NAMA PROGRAM ³HI TEA: SEPETANG BERTAUT BUDI´ TEMA ³Menggapai redha menyambut Ramadhan´ TARIKH/ MASA  JULAI 2011 TEMPAT  Hotel Singgahsana. .sama untuk membantu mereka dari segi moral dan fizikal. Ini kerana secara sedar atau tidak. Petaling Jaya. Memahami serba sedikit tentang falsafah (At-Taa¶wun) dalam agama Islam yang menggalakkan kita untuk saling bantu membantu. Memperkenalkan fungsi Yayasan Prihatin Titiwangsa kepada masyarakat agar lebih ramai menyedari kehadiran yayasan untuk membantu individu yang memerlukan. OBJEKTIF 1. 3.insan yang kurang bernasib baik dan berusaha bersama. 2.

anak yatim 3.pihak yang terlibat dapat di teruskan agar kita dapat membuat sesuatu yang lebih berguna untuk kepentingan masyarakat yang kita sayangi. Persatuan Ibu-Ibu Tunggal Mas Merah. Akhir kata segala pelaburan untuk agama itu . kita juga berharap agar silaturahim di antara pihak. Selangor.SASARAN 1. Ini sangat bersesuaian dengan sunnah nabi Muhammad SAAS yang menggalakkan kita untuk sentiasa bantu membantu di antara satu sama lain agar agama Islam itu lahir dari rasa cinta yang suci. NGO yang lain seperti Persatuan Halaqah Quran. PENGANJUR UTAMA  YAYASAN PRIHATIN TITIWANGSA PELAKSANA  PESONA CREATIVE TENTATIF PROGRAM  Sila rujuk LAMPIRAN 2 ANGGARAN PERBELANJAAN  Sila rujuk LAMPIRAN 3 ANGGARAN PENDAPATAN  Sila rujuk LAMPIRAN 4 PENUTUP Semoga objektif untuk membantu masyarakat yang kurang bernasib baik dapat dicapai dan galakan untuk mereka berjaya pada masa hadapan. Anak. Ibu Tunggal 2. Global Peace dan lain-lain. Di samping itu.

Ucapan dari wakil Pesona Creative . TENTATIF PROGRAM 05:00 ± 05:15ptg .pasti akan bernilai pada masa hadapan.Tausiah dari penceramah ³Ramadhan: Hikmah yang tersirat disebaliknya´ 06:00 ± 06:45ptg .anak yatim dan ibu tunggal.Ketibaan jemputan . Semoga segala apa yang dilaksanakan dikira sebagai ibadah dan bukannya sebagai satu adat.Bersurai. . .Sesi fotografi .Jamuan makan .Ucapan alu-aluan dari pengerusi majlis .Pemberian saguhati kepada anak.Ucapan dari wakil Yayasan Prihatin Titiwangsa 05:15 ± 06:00ptg .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful