KERTAS KERJA ´HI TEA: SEPETANG BERTAUT BUDI µ

TEMA ´Menggapai redha menyambut Ramadhanµ

TEMPAT HOTEL SINGGAHSANA, PETALING JAYA

PENGANJUR UTAMA YAYASAN PRIHATIN TITIWANGSA

PELAKSANA PESONA CREATIVE

Menggalakkan setiap individu yang hadir agar lebih prihatin dengan kebajikan masyarakat. Memperkenalkan fungsi Yayasan Prihatin Titiwangsa kepada masyarakat agar lebih ramai menyedari kehadiran yayasan untuk membantu individu yang memerlukan. NAMA PROGRAM ³HI TEA: SEPETANG BERTAUT BUDI´ TEMA ³Menggapai redha menyambut Ramadhan´ TARIKH/ MASA  JULAI 2011 TEMPAT  Hotel Singgahsana. Memahami serba sedikit tentang falsafah (At-Taa¶wun) dalam agama Islam yang menggalakkan kita untuk saling bantu membantu.³HI TEA: SEPETANG BERTAUT BUDI ´ PENDAHULUAN Program Hi-Tea: Sepetang bertaut budi ini dianjurkan untuk menyedarkan masyarakat tentang kehadiran insan.insan yang kurang bernasib baik dan berusaha bersama. Ini kerana secara sedar atau tidak. 3. mereka juga mampu menyumbang kepada masa depan yang lebih baik jika kita menghargai mereka pada masa ini. 4. 2. . Menghargai golongan yang kurang bernasib baik supaya mereka lebih bersemangat untuk menjadi golongan yang lebih berjaya di masa hadapan.sama untuk membantu mereka dari segi moral dan fizikal. OBJEKTIF 1. Petaling Jaya.

Ini sangat bersesuaian dengan sunnah nabi Muhammad SAAS yang menggalakkan kita untuk sentiasa bantu membantu di antara satu sama lain agar agama Islam itu lahir dari rasa cinta yang suci. Anak.SASARAN 1. NGO yang lain seperti Persatuan Halaqah Quran. Selangor. Persatuan Ibu-Ibu Tunggal Mas Merah. Akhir kata segala pelaburan untuk agama itu . Ibu Tunggal 2. kita juga berharap agar silaturahim di antara pihak. PENGANJUR UTAMA  YAYASAN PRIHATIN TITIWANGSA PELAKSANA  PESONA CREATIVE TENTATIF PROGRAM  Sila rujuk LAMPIRAN 2 ANGGARAN PERBELANJAAN  Sila rujuk LAMPIRAN 3 ANGGARAN PENDAPATAN  Sila rujuk LAMPIRAN 4 PENUTUP Semoga objektif untuk membantu masyarakat yang kurang bernasib baik dapat dicapai dan galakan untuk mereka berjaya pada masa hadapan.pihak yang terlibat dapat di teruskan agar kita dapat membuat sesuatu yang lebih berguna untuk kepentingan masyarakat yang kita sayangi. Di samping itu. Global Peace dan lain-lain.anak yatim 3.

Ketibaan jemputan .Pemberian saguhati kepada anak. Semoga segala apa yang dilaksanakan dikira sebagai ibadah dan bukannya sebagai satu adat.Ucapan dari wakil Yayasan Prihatin Titiwangsa 05:15 ± 06:00ptg .Tausiah dari penceramah ³Ramadhan: Hikmah yang tersirat disebaliknya´ 06:00 ± 06:45ptg .Bersurai.Sesi fotografi .Jamuan makan . .Ucapan alu-aluan dari pengerusi majlis .Ucapan dari wakil Pesona Creative .anak yatim dan ibu tunggal. .pasti akan bernilai pada masa hadapan. TENTATIF PROGRAM 05:00 ± 05:15ptg .