Anda di halaman 1dari 12

SEKOLAH KEBANGSAAN PESERAI KM.

4, JALAN PESERAI 83000 BATU PAHAT JOHOR

UCAPAN Guru Besar PERHIMPUNAN MINGGUAN TAHUN 2010

ISNIN 04.01.2011 (Minggu Pertama) 1. Selamat kembali ke sekolah dengan semangat dan azam untuk mencapai kejayaan cemerlang dalam akadmik dan kokurikulum. 2. Selamat datang kepada murid Tahun 4 yang kini berada di sesi pagi. 3. Selamat menduduki Tahun Akhir kepada murid Tahun 6 tahun UPSR

4. Peringatan Awal Tahun: Azam Baru


o Azam datang awal o Azam tidak ponteng sekolah surat peringat akan dikeluarkan kepada ibu-bapa. o Azam menumpukan perhatian (fokus) kepada pelajaran o Azam mematuhi peraturan sekolah dan peraturan negara dan peraturan agama o Azam belajar bersungguh-sungguh dan mencapai keputusan yang cemerlang. o Azam tidak membuang sampah, merosakkan harta sekolah o Azam mewakili sekolah dalam pertandingan. Azam tidak bermakna jika tidak dilaksanakan dengan stategi yang betul.

5. Kepada guru-guru/murid diminta :


o o o Membuat Headcount ada TOV bagi setiap matapelajaran dan tentukan ETR. Capai Sasaran ETR yang ditetapkan VISI dan MISI untuk direlisasikan

6. BUDAYA MEMBACA : mulai minggu hadapan setiap kali perhimpunan mingguan di


akhiri dengan 5 minit membaca buku atau majalah ilmiah. Masa membaca dimulai dengan surat IQRA Semua murid dan guru juga membaca pada waktu yang sama. Murid boleh membeli sendiri buku atau meminjam dari Perpustakaan Sekolah.

7. Semua Murid diingatkan MEMINJAM sekurang-kurannya


perpustakaan dalam tahun 2010.

10

buah

buku

8. Mematuhi Plan-J: Semua murid diwajibkan membuat semua latihan yang diberikan
oleh guru mata pelajaran dan hantar untuk disemak tanda oleh guru.

9. PENGUMUMAN PENTING:
1 Murid : 1 Sukan ( Semua murid diwajibkan menjalani / mengikuti 1 sukan mulai tahun 2011) Murid Tahun 1 : Mengikuti Program KSSR mulai tahui ini. Aklimat GB kepada ibu-bapa telah dibuat pada hari Sabtu 01.01.2011. Terima kasih kerana kehadiran tuan puan.

10. Kegiatan Kokurikulum mulai minggu ini. Sila pakai Uniform pada hari Rabu dan Minggu
Ke Tiga Perhimpunan. Uniform boleh dibeli dari Kedai Buku 11. Jangan Ponteng Sekolah.

ISNIN 04.01.2011 (Minggu Ke 2) 1. Esok Cuti Hol Almarhum Sultan Iskandar Rabu sekolah seperti biasa.

2.

Mulai minggu hadapan: Program 1 Murid : 1 Guru : 1 Buku : 1 Minggu Setiap minggu ada murid atau guru akan bercerita tentang buku yang dibacanya. Bukan Buku Smart Reading ??

3.

Untuk memastikan kebersihan dan keceriaan kelas sepanjang masa, Pertandingan Kelas Ceria, Bersih dan berinformasi akan dilakukan setiap bulan : TROFI dan SIJIL PENGHARGAAN setiap bulan akan diumumkan pada minggu pertama. Bagi kelas yang berjaya mengulangai kejayaan lebih 3 kali dalam masa setahun akan diberikan insentif RM 50.00 Sudah tentu ada kelas yang paling tidak ceria/bersih dan tiada informasi.

4.

Ponteng Sekolah : Mana-mana murid yang tidak hadir ke sekolah lebih 2 hari tampa kenyataan akan dihubungi melalui telefon atau dikunjungi sehingga ke rumah.

5.

Plan-J, TOV dan ETR, Pinjaman 10 Buku perpustakaan.

ISNIN 07.01.2011 (Minggu Ke 3)

1. Cadangan GB : Menonton TV Pendidikan UPSR Channel 601 dan TVIQ Channel 610 2. Cadangan GB : Internet Langan Zoom-A dengan bayang serendah RM10.00 setahun
3. Janganlah pamerkan sesuatu yang tidak menarik ??? di dalam atau luar kelas.

SABTU 22.01.2011 ( Jadual Hari Isnin) 1. Tahniah kerana datang ke sekolah pada hai ini 2. PERINGATAN : Mengurus masa ketepatan menggunakan masa jangan membazir Waktu Smart Reading 7.05 7.15am ( 10 minit ) Latihan Sukan Satu Jam sahaja gunakan masa sepenuhnya Patuhi Jadual Waktu Ingatkan guru mata pelajaan Jangan lewat sampai ke sekolah sebelum jam 7.05am 7.10 am kawalan lalu lintas berakhir 3. Anugerah Kelas Ceria, Bersih dan Berinformasi setiap awal bulan mulai Feb 2011. 4. 1Murid 1 Sukan 5. 1Murid 1Guru 1 Buku 1 Minggu.

ISNIN 24.01.2011 ( Minggu Ke 4) 1. Matlamat / Tujuan / Objektif Apa saja yang kita lakukan pada hari ini atau hari esok mesti ada tujuan/ matlamat / objektif dan ada kesudahannya/pengakhirannya . Oleh yang demikian kita mesti menetapkan tujuan/matlamat/objektif dalam apa saja gerak kerja / perbuatan kita. Jika matlamatnya baik...alhamdulillah. Kadang-kadang kita melakukan sesuatu yang tidak jelas matlamat maka apa yang dilakukan tidak mencapai gtujuan asal. Contoh: Anak-anak datang ke sekolah untuk mempelajari sesuatu yang baru ( matlamat nak belajar) tetapi malas nak ke sekolah (lambat) , tidak membawa peralatan yang mencukupi (tak ada buku latihan / tak ada pensil dll), latihan tidak di buat atau dibuat sambil lewa maka anakaanak tidak akan dapat mempelajari sesuatu yang baru....akhirnya anak-anak membuang masa kerana tidak dapat apa-apa dalam masa sehari....Apa tah lagi jika ponteng sekolah....kosong. 2. 3. Latihan Berterusan menyebabkan kita mendapat kemahiran. Peringatan : Anugerah Kelas Terbersih, Ceria dan Berinformasi mulai Bulan Februari 2011. GB bersama GPK akan menentukan setiap bulan.

ISNIN 07.02.2011 ( Minggu Ke 6) 1. Kelas yang BERSIH, CERIA dan BERINFORMASI dapat menarik minat dan merangsang proses pengajaran dan pembelajaran. Di dapati masih banyak kelas yang Belem ada JADUAL WAKTU, JADUL BERTUGAS dan JAWATANKUASA KELAS. 2. Papan lembut belum ada sebarang sudut matapelajaran 3. Tiada bahan maklumat atau informasi seperi keratan akhbar, majalah atau carta. 4. Kelas seolah-olah kosong dan tidak menarik.

5. Dalam tinjauan saya semasa cuti Tahun Baru Cina ke semua kelas , berikut adalah beberapa kelas yang telah ada usaha untuk mengisi keperluan minima: iaitu Tahun 2 JUARA / 5 JUARA - 5 / 10 Tahun 6 JUARA - 5 / 10 Tahun 6 Jaguh / 3 jaguh - 5 / 10 Tahun 6 Jati / 3 Johan - 5 / 10 Tahun 4 Jaura / 1 Juara - 4 / 10 Tahun 1 Jaya / 4 Jaya - 4 / 10 Diumumkan Kelas yang berjaya untuk bulan Januari 2011 ialah 2 JUARA & 5 JUARA 6. Minggu hadapan saya akan umumkan kelas yang tidak ada Jadual Waktu, Jadual Tugas, JK Kelas dan Papan Buletin Kosong.

ISNIN 07.02.2011 ( Minggu Ke 7)

1. Sukan Olahraga Zon Semerah pada hari JUMAAT dan SABTU (25 dan 26 FEB 2011).
Latihan untuk kontijen sekolah hanya dibenarkan sebanyak 3 kali (18, 19 dan 24 hb sahaja dan hanya atlit yang terlibat seramai tidak lebih 45 orang atlit selama 2 jam iaitu 7.30 pagi hingga 9.30 pagi dan bukan sehingga jam 11.00 pagi....Arahan PPD tiada latihan sehingga menganggu P & P. Jika perlu latihan pada sebelah petang. 2. PERINGATAN 1: Hari Sabtu 19.02.2011 adalah hari persekolahan menggunakan jadual waktu hari SELASA. Kehadiran Wajib.

3. PERINGATAN 2: Semua murid diwajibkan meminjam minima 10 buah buku


perpustakaan setahun selaras dengan Standard Sistem Pengurusan Sekolah Kualiti.

4. PERINAGATAN 3: Setiap kelas ada Buku Kawalan P & P, Jadual Waktu, Giliran
Bertugas Harian, Jawatan Kuasa Kelas dan Papan Kenyataan.

5. PERINAGATN 4: Esok kita akan menyambut Ulang Tahun Kelahiran Junjungan Besar
Nabi Muhammad SWT bertepatan pada 12 RabiulAwal 1432H. Semua guru dan murid dikehendaki hadir mulai jam 7.30 pagi dan dijangka tamat jam 12.00 tengahari. ISNIN 21.02.2011 ( Minggu Ke 8)

1.

Jadual Waktu Kelas Letakkan/pamerkan di papan kenyataan muka pintu masuk tuliskan nama guru mata pelajaran (mohon maklumkan sidang petang) 2. Peperiksaan Formatif 1 mulai esok dan lusa objektif : mengesan pencapaian/penguasaan topik mata pelajaran anak dalam tempoh 7 minggu P & P 3. Daripada pemerhatian saya, ada murid baru membuat 1 karangan atau esei dalam BM terutama tahun 4. Ini perlu ditambah. 4. Pelantikan Pengawas dan Pustakawan pada hari ini. 5. Tolong jaga disiplin kerana pada hari ini sekolah kita dijadikan tempat untuk Mesyuarat Penyelarasan Program Sistem Pengurusan Sekolah Kualiti Negeri Johor. Pastiakn P & P berjalan seperti biasa.

6.

MAKLUMAN: Pada hari Jumaat 25.02.2011 ada beberapa kelas akan dicutikan kerana amai guru terlibat dalam Sukan Padang dan Balapan peringkat Zon Semerah. ISNIN 21.02.2011 ( Minggu Ke 8) 1. Tahniah kepada pasukan SK Peserai yang telah berjaya mencapai Johan Keseluruhan Kejohanan Balapan dan Padang MPZ Semerah Tahun 2011 selama 5 tahun berturutturut. 2. Hari ini merupakan hari terakhir En Aziz Seman sebagai GPK Kokurikulum dan mulai esok akan bertugas di SK parit Lapis sebagai GPK 1. Warga SK Peserai mengucapkan terima kasih dan penghargaan.

3. Kempen minggu Anti Dadah mulai hari ini hinga akhir minggu ini. Tema Kempe
1Malaysia Membenteras Dadah. Ceramah anti dadah oleh pihak polis Pertanding mewarna poster

Melukis poster Menulis esei Menulis dalam Blog

4. PENGUMUMAN: Kelas terbersih, ceria dan berinformasi untuk bulan FEB 2011 akan diumumkan pada minggu hadapan.

5. Mulai bulan ini, pertandingan Bilis Kahas Paling Berinformasi, bersih, tersusun dan ceria
kan diwujudkan. Bili-bilik yang terlibat ialah: 2 Kelas Prasekolah, Bilik j-QaF, Makmal Sains, Makmal Komputer, Bengkel Kemahiran Hidup, Bilik Pentaksiran & Peperiksaan, Bilik SPBT (BOSS), Bilik Kaunseling dan Bilik Tayang/Perpustakaan. Piala Pusingan dan Sijil akan disediakan. ISNIN 07.03.2011 ( Minggu Ke 9)

1. Kelas Terbersih, ceria dan berinformasi : Dua penerima mulai bulan FEB 2011 iaitu
terbahagi kepada 2 Blok Kelas iaitu Blok A dan Blok C: Blok A : Kelas Terbersih, Ceria dan ada Berinformasi : Tahun 6 Jaya (Pn. Nahida Md On) Blok C : Kelas Terbersih, Ceria dan Berinformasi : Tahun 5 Juara/2Juara (Pn. Normala & Pn. Hoo Yee Hiang) Tahniah kepada kelas yang telah berusaha mewujukkan Sudut Bacaan dan Mempamerkan Hasil Kerja Murid..Lihat Kelas lainmasih ada kelas yang tidak sewajarnya kerana sampah berlonggok di belakang kelas, tiada bahan pameran dan sakit mata memandang?

2. Untuk Bulan Hadapan Pertandingan Bilik-Bilik Khas pula kan dipertandingkan 3. Sijil Larian Perdana Mahkota masih ada 190 Sijil yang boleh didapatkan dengan
harga RM2.00. Sijil ini berguna kepada anak-anak untuk menunjukkan bukti penglibatan dalam 1Murid 1Sukan.

4. PERINGATAN: Tidak dibenarkan murid memakai Pakaian Sukan PJK selain Baju
Sukan Sekolah....Didapati ada murid memakai baju hitam dan pelbagai warna. PJK wajib dan murid diminta memakai baju sekolah semasa rehat. (Sarungkan saja baju sekolah) Kita tidak mahu seolah-olah murid kita bersukan dari pagi hingga balik. 5. Minggu UPPM 1 bagi murid Tahun 6 ? Setara seluruh Johor.

6. Sambutan Maulidur Rasul sekolah Agama Peserai pada 10.03.201. Tahun 6 wajib
menjalai UPPM 1 dan dibenarkan balik selepas peperiksaan. Terpulang kepada murid untuk hadir ke sekolah Agama kerana pada hari berkenaan kita mengadakan Aktiviti Mewarna Kempen Anti Dadah dan menvceriakan kelas. 7. Pada 30.03.2011 : Rakaman Sekolahku Hebat oleh Astro Ceria. ISNIN 21.03.2011 ( Minggu Ke 10) 1. Selamat kembali ke sekolah seelah bercuti seminggu. 2. Murid Tahun 6 : Sila dapatkan keputusan UPPM1 selewat-lewatnya hari esok kerana pihak PPD mahukan analisis pada hari rabu 23.03.2011.

3. Bagi murid lain dapatkan keputusan Ujian Formatif 1 semua murid wajib mengetahui prestasi masing-masing 4. PERINGATAN: Buku latihan perlu disemak oleh pihak pentadbiran dan mesti dihantar mengikut jadual. 5. Akhir Bulan ini ada pengambaran dari pihak ASRO CERIA sila pastikan semua bilik berada dalam keadaan bersih, ceria dan berinformasi. ISNIN 28.03.2011 ( Minggu Ke 11)

1. Tahniah kepada murid-murid yang berjaya mencapai keputusan cemerlang 5A dalam


UPSR 1 dan juga tahniah kepada murid-murid yang lupus sekurang-kurangnya 5C. Kepada yang belum lulus belajar terus dan sentiasa ulangkaji pelajaran 2. Hari ini merupakan hari terakhir perkhidmatan Puan Hajah Ralmlah binti Sudin setelah genap berusia 58 tahun beliau telah berkhidmat sebagai guru selama lebih 36 tahun.

3. Puan Boo Lee Ling pula telah tamapat tempoh perkhimatan pada hari semalam beliau
telah berkhidmat sebagai guru lebih 33 tahun. 4. Kepada ke dua-dua guru ini kita warga sekolah merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih di atas jasa bakti dan perkhidmatan yang cemerlang sebagai pendidik. 5. Pihak Sekolah, PPD Batu Pahat Jabatan Pelajaran Johor dan KPM merakamkan penghargaan dan terima kasih sila terima sijil penghargaan. 6. PERIMGATAN: Minggu ini sentiasa bersih ceria dan kemas 7. akaian Seragam Unit Beruniform pada hari Rabu Rakaman dari Astro Ceria. ISNIN 04.04.2011 ( Minggu Ke 12) 1. Sekolah yang hebat ceria, cantik, bersih dan bermaklumat. Sedih dan memalukan jika ada segelintir murid yang tidak bertanggungjawab meconteng meja, dinding dan kerusi menggunakan liqued paper contohnya dikelas bawah blok C dan A dengan menulis perkataan yang tidak senonoh. 2. Pihak sekolah telah mengecat setiap meja pada akhir tahun tetapi malangnya ada murid tidak bertanggungjawab dan rasanya ada murid lain tidak menegurnya. 3. Mulai esok Liqued paper diharamkan penggunaannya di sekolah. 4. Saya mohon semua guru menegaskan larangan ini dan guru boleh menyimpan liqued paper dan pen maker sekiranya di bawa ke sekolah.

5. Kelas terbersih dan ada peningkatan mendadak ialah Kelas Tahun 6 JUARA (Puan
sameha Siran) bagi bulan MAC 2011. 6. Bilik Khas anugerah akan disampaikan pada minggu hadapan. ISNIN 18.04.2011 ( Minggu Ke 14) 1. 4 Pintu Tandas telah diganti serta kepala paip dan flusk adakah anda perlu merosakkankannya?

2.

Mesyuarat Agung PIBG pada hari Sabtu 23.04.2011 bermula pada jam 8.00 pagi (kehadiran mulai jam 7.30 hingga 8.00 pagi) Tuan PPD dijangka akan hadir untuk merasmikan mesyuarat agung ini. Semua ibu-bapa diwajibkan hadir. Pelbagai cabutan bertuah akan disediakan seperti Cerek Elektrik, Kipas Angin, Dapur Gas, ice Cooker dan lain-lain akan disediakan Masih ramai murid melakukan tabiat luar kawalan terutama pada waktu awal pagi. Perbuatan seperti menjerit-jerit dan bergurau serta bersidai di sepanjang kaki lima blok A tingkat atas cukup memalukan. Didapati masih ada murid tidak membuat kerja rumah dan latihan yang diberikan guru. Adakah patut hanya 4 muka surat latihan matematik sahaja dalam tempoh 4 bulan dan ramai yang tidak menghantar untuk semakan GB dan GPK?

3.

4.

ISNIN 25.04.2011 ( Minggu Ke 14) 1. Terima kasih kepada ibu-bapa dan guru yang hadir dalam mesyuarat agung PIBG yang telah di adakan pada hari Sabtu 23.04.2011

2. Ujian Formatif 2 mulai esok minta semua murid bersedia.


3. Tahniah kepada murid kita yang berjaya mewakili MSS Johor ke peringkat MSS Malaysia. 4. Penggunaan Zoom-A perlu diaktifkan lagi : Murid yang aktif akan menerima hadiah daripada GB seperti tahun lepas. ISNIN 09.05.2011

ISNIN 16.05.2011

1. Selamat Hari Guru 2011 Guru Penjanan Transformasi Pendidikan Negara


2. Mengenang jasa dan pengorbanan guru yang terdahulu. 3. Membaca perutusan Menteri Pelajaran dan Ketua pengarah Pelajaran sempena Hari Guru 2011. ISNIN 23.05.2011 1. Esok UPPM 2 akan dijalankan. Semua murid terutama Tahun 6 perlu membuktikan tahap persediaan yang tinggi dan hasil keputusan yang meningkat. Ada masa untuk ulangkaji berterusan. 2. Buat latihan matapelajaran dan topik-topik yang lemah. 3. Minggu lepas, saya telah datang sendiri ke rumah-rumah murid yang didapati ponteng sekolah. Tindakan ini memberikan kesan kepada kehadiran seterusnya. Tindakan GB ke rumah seharusnya tidak perlu jika ada kesungguhan anak-anak untuk ke sekolah. ISNIN 20.06.2011

1. Hari ini murid tahun 6 dikehendaki hadir dari jam 7.15 pagi hingga jam 4.00 petang
kerana Program Persediaan Menghadapi UPSR 2011. 2. Pertandingan kelas terbersih, ceria dan berinformasi untuk bulan JUN diteruskan. Terdapat kelas yang tidak ceria, tidak ada informasi dan memalukan. Nilai sendiri?

3. Penggunaan Komputer dalam pendidikan perlu diteruskan kelas PPSMI masih


diteruskan untuk Tahap 2. -

4. Program 1Murid 1Sukan 1Malaysia akan dijalankan pada hari Sabtu 02 JULAI 2011.
ISNIN 26.06.2011

1. Mengingatkan murid tentang kepentingan teknologi maklumat ICT dalam pendidikan Untuk perhubungan / komunikasi yang cepat dan pantas dari mana-mana

tempat diseluruh dunia. Mendapatkan maklumat terkini (berita/gambar/audio dan video) Memudahkan kerja berbanding jika dilakukan secara manual.

2. Penggunaan Zoom-A dalam pendidikan, EduWebTV, Astro Channel 611 dan 601

3. Anugerah Murid Aktif menggunakan Zoom-a : (terkini 26.06.2011) 3.1 NURUL SUHADA BINTI YUSRI (6 Juara) : 68 kali akses : 68 latihan (16 BI, 24 BM, 16 Mat dan 12 Sains) 3.2 NOR ELISHA NADIA BT AZURI (5 Jaya) : 68 kali akses : 59 latihan
4. Anugerah Murid paling banyak membuat Latihan Zoom-a:

4.1 MUHD HAMIZAN (6 Juara) : 163 latihan (44 BI, 41 BM, 50 Mat dan 28 Sains) 5. Anugerah Lain: (markah tertinggi)
Ujian UPSR-BI-Paper 1 (25 orang sahaja menjawab) soalan diberi GB
HIKMAH AHMAD NAJMI 'ABID BIN ZULKIFLI 5/29/11 6:00 PM 95 A 00:16:32 38 2

Ujian UPSR-BI-Paper 1 (19 orang menjawab) soalan diberi Pn Kalthom


HIKMAH MUHAMAD ZAIM FARHAN BIN MOHD ANI 6/7/11 11:44 AM 95 A 00:13:17 38 2

Ujian UPSR-BM-Kertas 1 (22 orang menjawab) soalan diberi GB


HIKMAH TIHANI AFRINA ZAREEN 6/2/11 11:03 PM 90 A 00:24:51 36 3

Ujian UPSR-SNS-Bahagian A (9 orang saja menjawab) soalan dari GB


HIKMAH MOHD SHAHRUL NIZAM BIN HAMKA 6/22/11 2:29 PM 80 A 00:17:13 24 5

Ujian UPSR-MM-Paper 1 (5 orang saja menjawab) soalan diberi Pn kalthom)


6 JAYA MUHD EDHAM BIN ELIAS 6/3/11 9:30 AM 52 C 00:18:12 21 19

Ujian UPSR-BI-Paper 1 (10 orang menjawab) soalan diberi Cik Shamala


HIKMAH MUHAMMAD AMINUDDIN HAKIM 6/24/11 10:31 AM 100 A 00:06:09 33

Murd Tahun 5 paling banyak menjawab soalan yang diberi GB: ( 3 dpd 4 soalan)

NOR NABILA BINTI AHMAD NORDIN 5 Juara. MOHON KERJASAMA GURU-GURU KHASNYA GURU TAHUN 6 MP MEMBERIKAN LATIHAN SECARA ONLINE MENERUSI ZOMM-A DAN SEMUA MURID YANG ADA AKAUN ZOOM-A MENJAWAB SECARA JUJUR : TARGET 30 ORANG 5A MENJADI REALITI INSYAALLAH
ISNIN 04.07.2011 1. Mohon kerjasama semua kelas berada dalam keadaan bersih, kemas, bermaklumat GB akan membuat penilaian pada hari ini untuk Anugerah Kelas Terbersih, Ceria dan berinformasi : Pastikan cemin laluan koridor berlap dan tidak berhabuk. 2. Gunakan peralatan ICT yang ada kerana pemantauan kendiri SSQS pada bulan ini. ( Penggunaan makmal Komputer, penggunaan Zoom-a, EduwebTV dan TV Astro sekurang-kurangnya sekali dalam sebulan oleh murid-murid. 3. Mulai hari ini hanya murid yang dilantik secara bertulis oleh guru kelas dan ada pengesahan GB atau GPK HEM sahaja dibenarkan mengambil regester (rekod kehadiran murid) 4. PERIMGATAN: (SPSK) 4.1 Pinjam Buku Perpustakaan minimum 10 buah buku. 4.2 Semua Buku Latihan mesti dihantar untuk ditanda oleh guru mata pelajaran 4.3 Hantar Buku Latihan/Buku Kerja mengikut jadual penyemakan Pentadbiran 4.4 Pastikan ada guru masuk ke kelas setiap masa termasuk guru ganti dan ada rekod. 5. Penggunaan Zoom-a : Pemantauan jam 10.50 malam tadi Didapati 8 orang termasuk GB berada dalam Zoom-a. 2 orang murid menerima hadiah

MUHAMMAD IZZAT IZZUDDIN BIN ZAINAL Akses tertinggi (85 klai)

Number of online users: 1/8, Total hits: 16, Total proc time: 00:00:02
Date/Time Today 7:09 PM Today 7:38 PM Today 9:11 PM Today 9:37 PM Today 9:47 PM Today 10:11 PM Today 10:12 PM Today 10:45 PM RMK Name Tahun Jenis Access P11 NURUL ATIKAH BINTI 6 Pelajar 12 SHAIFUL BAHRI P11 HAZIRAH BT AB HAMID 6 Pelajar 22 P11 SITI HAJAR HIDAYAH BT 6 SALAMAT P11 ARFAH NADHIRAH BT 6 ASRI P11 NUR DAYANA BT ADAM 6 P11 NURUL SUHADA BINTI 6 YUSRI P11 MUHAMAD FIRDAUS BIN 6 KAMARUDIN HAJI SARKAWI BIN HAJI SATU Pelajar 17 Pelajar 73 Pelajar 45 Pelajar 81 Pelajar 4 Guru 129 SEK SK Peserai SK Peserai SK Peserai SK Peserai SK Peserai SK Peserai SK Peserai SK Peserai IP 203.82.92.5 60.52.125.88 113.210.99.70 203.82.80.36 60.52.125.88 116.197.6.176 Duration Hit (p/h) 03:36:28 1 (0.002) 03:06:50 2 (0.0025) 01:34:17 1 (0.003) 01:08:36 1 (0.002) 00:58:32 1 (0.002) 00:34:07 1 (0.002)

115.135.188.185 00:33:06 1 (0.002) 60.52.123.224 00:00:37 8 (0.262125

ISNIN 12.07.2011 CUTI REHAT KE KUALA SELANGOR

ISNIN 18.07.2011 1. Solat Hajat Perdana. Bacaan Yasin, Doa Selamat dan Tahlil Rengkas pada hari Jumaat 22 JULAI 2011. Semua ibu-bapa dan guru-guru dipersilakan hadir sebelum Solat Maghrib. Sumbangan ikhals dari ibu-bapa murid tahun 6 dialu-alukan. 2. Kelas Terbersih, Ceria dan berinformasi untuk Bulan Julai di dapati hanya 2 atau 3 kelas saja bersaing, sementara kelas-kelas lain seolah-olah kurang ambil peduli?

3. Penggunaan ICT dalam P & P amat-amat diperlukan pada masa ini. Sesiapa yang tidak
peduli akan ketinggalan. BULAN ICT akan diadakan mulai hari ini hingga akhir bulan Ramadan. Pertandingan Blog kalangan murid Pelajar aktif Zoom-A Pertandingan Penulisan vahan dari Internet Guru aktif ICT (akan diketegorikan) Dll. Akses Tertinggi setakat malam tadi: 99 kali akses

NURUL SUHADA BINTI YUSRI P11 HIKMAH 6 99 111 25 33 35 18


Today 8:03 PM Today 8:19 PM Today 8:46 PM Today 8:48 PM Today 8:49 PM Today 8:56 PM Today 10:09 PM Today 10:17 PM Today 10:19 PM Today 10:30 PM YPJ11 MOHD IZZAMI BIN JEMAAIN 5 Pelajar 53 SK Peserai P11 MUHAMMAD ERFAN B. ESA 3 Pelajar 22 SK Peserai P11 MUHAMMAD NABIL B. ESA 5 Pelajar 51 SK Peserai P11 MOHD 'AIZAT BIN ALI 6 Pelajar 61 SK Peserai P11 NURUL FAKHIRA JAGUH 6 Pelajar 18 SK Peserai P11 NUR AQILAH ZAFIRA BINTI 6 Pelajar 70 SK ZULZAFRI Peserai P11 MUHAMMAD IZZAT 6 Pelajar 94 SK IZZUDDIN BIN ZAINAL Peserai P11 NUR DAYANA BT ADAM 6 Pelajar 55 SK Peserai P11 NURUL IZZATI BINTI RAMLI 6 Pelajar 45 SK Peserai HAJI SARKAWI BIN HAJI Guru 133 SK SATU Peserai JOHOR 118.100.153.12 02:28:24 1 (0.003) JOHOR 124.13.196.101 02:12:22 1 (0.002) JOHOR 124.13.196.101 01:45:23 1 (0.002) JOHOR 113.210.102.177 01:43:25 1 (0.002) JOHOR 113.210.97.30 01:41:49 1 (0.002)

JOHOR 113.210.101.199 01:35:13 1 (0.002) JOHOR 118.101.200.116 00:21:47 1 (0.002) JOHOR 203.82.92.98 00:14:13 1 (0.002)

JOHOR 115.134.100.65 00:12:18 1 (0.003) JOHOR 60.52.44.151 00:00:32 8 (0.3085)

Number of online users: 1/10, Total hits: 17, Total proc time: 00:00:02

ISNIN 25.07.2011 1. Hadiah Kepada Pemberi Maklumatsiapa yang merosakkan 2 buah pintu tandas murid lelaki. Kejadian semasa larian 1M 1S 1M. Sikap merosakkan harta benda orang ramai menyusahkan pengguna lain. Perbuatan tidak bermoral ini hanya dilakukan 1 atau 2 orang murid sahaja. 2. Peperiksaan Ujian Penilaian Prestasi Murid Tahun 6 akan dijalankan mulai hari esok hinga hari Jumaat. 3. Perbuatan keluar masuk tandas dan menyorok masa waktu PJ atau lain-lain masa hendaklah dihentikan. 4. Jangan memakai pakaian PJ sehingga waktu balik salin atau sarung baju sekolah selepas rehat. ISNIN 08.08.2011 1. Halatuju Kita : Johor Gemilang 2011 Apirasi Kita : Johor Top 5 2. Halatuju SK Peserai : SK Peserai Cemerlang 2010 ? 2011 UPSR Gemilang 2011 !!! 3. Kita mahu kejayaan cemerlang Akademik UPSR / LINUS / GPS Rendah / Kulaiti 5 A / Peratus Lulus Tinggi 4. Kita mahu Kokurikulum Cemrlang : Sukan Permainan / Badang Beruniform / Kelab Persatuan

5. Kata mahu Emosi Cemerlang : Budi bahasa / mematuhi peraturan / sopan santun /
menghormati / kasih sayang 6. Kita mahu Rohani Cemerlang : Khatam Alquran / Sabar / mengamalkan nilai murni 7. Kerja Sepasukan Halatuju dan visi yang sama. 8. Tahniah kepada calon anak-anak yang berjaya 5 A dalam UPPM 3. 9. Tingkatkan penggunaan Komputer sekurang-kurangnya sekali dalam masa seminggu 10. Siapa lagi yang ada di sini tidak boleh mengendalikan Komputer? Menggunakan perisian Microsft Word, excell dan powerpoint? Atau menggunakan printer? Atau melayari internet? Sila hubungi saya atau Cik Shamala untuk bengkel hari Sabtu?