P. 1
Tugas biografi bahasa sunda

Tugas biografi bahasa sunda

|Views: 62|Likes:
Dipublikasikan oleh Cristine Julvia
selamat download,semoga membantu
selamat download,semoga membantu

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Cristine Julvia on Aug 16, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPTX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/16/2011

pdf

text

original

Tugas biografi

‡Cristine Julvia ‡XI IPS 1

Bruno Mars

Kasep pisan euyy

Biografi
‡ Bruno Mars (lahir 8 Oktober 1985; umur 25 warsih) nyaéta penyanyi Pop, Hip-hop, Soul, R&B sarta panyipta lagu California,Amérika Sarikat kalahiran Haw aii. Manéhna mimitian kaceluk waktu berduet jeung B.o.B dina lag u ´Nothin· On You sarta waktumerilis singlenya ´Just The Way You Areµ. Daptar eusi [sembunyikan] 1 Biografi 1.1 1985-2005: Mimiti Kahirupan 1.2 2006-2008: Mimiti Karir 1.3 2009-ayeuna: Doo-wops & Hooligans 2 Konser di Indonésia 3 Diskografi 4 Référénsi [sunting]Biografi

‡

[sunting]1985-2005: Mimiti Kahirupan Ulah sangsikan musikalitasnya, alatan manéhna ogé asalna ti kulawarga anu gemar seni, hususna musik. Bap ana, Pete, saurangNew Yorker, nyaéta pamaén perkusi. Indungna, Bernie, getihan Filipina turunan Puerto Rico , nyaéta saurang penari hula. Petesarta Bernie ngabogaan 6 jelema anak sarta ngawanohkeun maranéhanana dina sagala rupa jenis musik, reggae, rock, hip hop,sarta R&B. Husus pikeun anakna anu ngaranna Peter Gene Hernandez, Pete ngagerona kalayan ngaran Bruno, berhubung waktuumurna 2 warsih, sang orok bertubuh gempal, jiga jeung tukang gulat kaceluk jaman éta, Bruno Sammartino. Ngaran éta anusaterusna dipilihna minangka ngaran panggungnya. Sarta sabot mikiran ngaran tukang pikeun Bruno, manéhna langsung kaingetbaris para gadis anu nyebutk eun dirina lain asalna ti bumi, anu saterusna nyieunana kapikir baris Mars. Sarta jadilah, Peter Gene Hernandez jadi Bruno Mars, kawas anu urang wawuh ayeuna.Manéhna kalahiran 8 Oktober 1985. Sarta dina 25 war sihkahirupanana, ampir naon waé geus dipigawé ku manéhna dina raraga ngasah pangabisa bermusiknya. Ti umur ngora, manéhnageus témbong meniru sarta menyanyikan lagu-lagu Michael Jackson, Elvis Presley, The Isley Brothers, sarta The Temptations.Waktu umur sakola, manéhna memperdalam kegemarannya ka Elvis, sakaligus memperluas kanyaho musikna liwat Prince sartaThe Police.

‡

[sunting]2006-2008: Mimiti Karir Réngsé ngabéréskeun sakolana, dirina ogé hijrah ka Los Angeles pikeun ngawujudkeun American Dream-nya. Sarta Dewi Fortuna berpihak dinana, waktu warsih 2006 tuluy dirina berkenalan jeung Aaron Bay Schuck, anu saterusna jadi manajernya sartamenawari kontrak di handapeun nauangan Atlantic Records . Bruno Mars aya dina jalur anu pas nuju kesuksesan! Naon anu kudu manéhna pigawé minangka léngkah mimiti ngahontal citacitanya dina industri ieu? Henteu sarta merta jadipenyanyi, Bruno mitembeyan kalayan nulis lagu pikeun penyanyi séjén. Di mecenghul di credit pikeun albeum Alexandra Burke ( Perfect from Overcome ), Travie Mccoy ( We ll Be Alright from Lazarus ), Brandy ( Long Distance from Human ), opat buah lagupikeun albeum Tomorrow milik Sean Kingston, ogé mega hit Right Round ti albeum ROOTS ku Flo Rida. He s the bomb. Sartalamun sakabéh éta tacan cukup, dirina ogé menyumbangkan karyanya pikeun albeum Sugababes anu dijudulan Sweet 7 , nyaétasingle Get Sexy anu mangrupa karya pamungkas girlband kasebut jeung saurang original member di jerona, Keisha Buchanan . Bruno ogé mimitian menjalal pangabisa vokalnya kalayan nyadiakeun vokal kasang di lagu kasebut. Sajaba ti éta, babarengan Philip Lawrence sarta Ari Levine dibentuklah trio The Smeezingtons anu memproduseri kalolobaan ti karya tulis Bruno. [sunting]2009-ayeuna: Doo-wops & Hooligans

‡

Beuki PD kalayan pangabisana di balik layar, naha henteu mecenghul minangka vokal sémah. Mangka di mimitian kemunculanngaran Bruno Mars minangka guest appearance pikeun albeum ³Far East Movement´ ³Animal´ di lagu µ3D¶, sarta ogé debut ³Jaeson Ma´ µLove¶. Meunang, ieu masih kurang mengangkat kepopuleran Bruno ka permukaan, tapi saterusna, euweuh anu bisangeureunkeunana. Urang kahiji tau dirina sarta vokalnya anu kuat sarta seksi ti single nomer 1 ³B.o.B´, Nothin¶ On You ogé solo debut Travie Mccoy µBillionaire¶. Urang dijieun leuwih kabetot dinana tinimbang dina penyaji utama kadua single kasebut. S arta ieukabéh mahi keur jadi landasan anu kuat pikeun témbong sorangan. Just The Way You Are ogé diluncurkan dina pertengahan taun ka tukang. Sarta hasilna bigger than ever. Jadi jawara di sagala rupa tangga lagu di sagala rupa belahan dunya. Lagu ieu ngabogaanchorus anu dahsyat, melodi sarta lirik anu memorable, sarta mintonkeun anu pangalusna ti Bruno Mars. ³´He¶s on the way to top and there¶s no sign of stopping!´´ Pikeun Grammy Awards warsih ieu, urang dijieun tercengang kalayan mecenghulna Bruno Mars dina 6 kategori. ³Best Rap Song, Best Rap/Sung Collaboration´, sarta ³Record Of The Year´ pikeun µNothin¶ On You¶, ³Record Of The Year´ sarta ³Song Of The Year´pikeun µF±k You¶ anu dinyanyikan ku Cee-lo Green, ³Best Male Pop Vocal Performance´ pikeun Just The Way You Are, sarta³Producer Of The Year Non-classical´ pikeun trio The Smeezingtons. Ieu bisa jadi nambahan koleksi pangajén anu dihontalna,sanggeus saméméhna nyabet S oul Train Music Awards. Albeum debutnya ³Doo-wops & Hooligans´ anu eusina 12 track ogé dirilisdina ahir Januari 2011 ieu di Indonésia. Sarta dina ngabagéakeun kemeriahana tas kesuksesan lalaki seksi 25 warsih ieu, Creativedisc milihna minangka sorotan salila sabulan pinuh dina Artist Of The Month! Single duanana ³Grenade´ ogé henteu éléhsuksés. Jadi nomer 1 di sagala rupa tangga lagu di sagala rupa nagara di Éropa, Australia, Asia, sarta Amérika. We don¶t have to think too much of where that voice coming from, cause we¶re here to enjoy the month of love with his singing! It¶s Bruno Mars!!! [sunting]Konser di Indonésia

‡

Poster "Doo-wops & Hooligans Tour" milik Bruno Mars ku "Java Musikindo". Adrie Subono salaku lulugu Java Musikindo ngadatangkeun Bruno Mars ka Indonésia dina tanggal 5 April[2] anu konsernya barisbertempat di Tennis Indoor Senayan, Jakarta.[3][4] Iya, éta bener. Engké tanggal 5 April konsernya. Pareng manéhna pan daék ulin di Manila, Filipina, tah langsung urang kenyangpikeun ulin di Indonésia. Pareng ogé pan mané hna deui happening pisan, jadi enya langsung urang tawarin jieun konser di dieu.[2 ] Pikeun tiket dijual dina 3 Pebruari[2] jeung harga Festival Rp 600.000,00 sarta Tribune Rp 500.000,00.[3][5] Tiket konser ayeunaleuwih murah dibandingkeun Maroon 5 alatan béda kelas. Tapi Java Musikindo mastikeun Bruno Mars ieu ogé teu éléh jeung Maroon 5 dina lobana penggemar.[2] Sabot promotor musik Java Musikindo muka penjualan tiket konser Bruno Mars, kurang ti 7 jam kirakira 7 rébu tiket konsernya béak terjual.[6]

‡

Bruno Mars kakara mimiti ngayakeun konser di Indonésia, lain hartosna penampilan Bruno Mars sepi ti panongton. Tétéla cukuploba ngabogaan penggemar di Indonésia. Kabuktian kala yan béakna penjualan tiket konsernya sarta pinuhna panongton di Istora Bung Karno, Senayan, Jakarta sarta saméméhna maranéhanana ogé rela ngantay pikeun bisa lalajo penam pilan Bruno Mars.[7] Bruno Mars mengawali penampilan kalayan boga aksi nabeuh drum. Manéhna langsung membawakan kawihna anu cukup hits, "The Other Side". Tepukan leungeun ti panongton anu kalolobaan rumaja ieu langsung menggema. Single ti Bruno Mars kasebutpohara akrab di ceuli penggemarnya.[7] Manéhna anu sapeuting maké topi sart a kaos bergaris kalayan paduan rompi saterusnamembawakan lagu séjénna anu dijudulan "Out First Time" sarta "Runaway Baby". Salila di panggung ogé, Bruno pohara akrab menjalin komunikasi kalayan para panongton.[7] Manéhna ogé ngedalkeun dina basa Indonésia Hai hayu urang nyanyi babarengan, say baby-baby [7] Panongton sarta penggemar ogé henteu kuciwa geus meuli tiketnya sarta ngarasa gumbira ka layan penampilannya. Mars ogépasini baris ngayakeun konser deui di Jakarta, alatan meunang pangbagéa anu meria h ti para penggemarnya di Indonésia. Pararumaja ogé leuwih milih nempo konser Bruno Mars tinimbang Justin Bieber alatan konser Justin Bieber anu betepatan jeung tanggalUjian Nasional.[7]

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->