Anda di halaman 1dari 2

1 Wei Liang berjoging di taman permainan setiap pagi.

2 Shu Ting segera mendapatkan perempuan tua yang terjatuh di tepi jalan. 3 Perempuan tua mengucapkan terima kasih kepada Shu Ting. 4 Iris berjanji dengan ibunya untuk pulang awal. 5 Qian Wend an kawannya membeli buku rujukan untuk menambahkan ilmu pengetahuan. 6 Le Xuan membaca buku sementara menunggu bas untuk pulang ke rumah. 7 Loke Yi memberikan RM 5 kepada lelaki tua yang tiada wang untuk membeli makanan. 8 Kah Hang bangun awal untuk bersiap-siap ke sekolah. 9 Jia Yi mencium pipi ibu bapanya. 10 Shi Min bersarapan dengan ibu bapanya. 11 Yu Hang ternampak ada dompet di tempat duduk belakang teksinya. 12 Xin Yi menolak pemberian hadiah kerana dia ikhlas membantu. 13 Yan Tong pergi ke kebunnya untuk menanam sayur-sayuran setiap hari. 14 Ibu bapa Yan Tong berasa gembira melihatnya Berjaya mendapatkan keputusan cemerlang dalam UPSR.

15 Guat Xuan sentiasa menambah ilmu pengetahuannya untuk mendapat keputusan yang cemerlang. 16 Wei Xiang menggunakan kaedah organik di kebunnya supaya tidak

mencemarkan alam sekitar. 17 Kami bersama-sama menyediakan peralatan perkhemahan. 18 Chen Fa menjalankan tugas yang telah ditetapkan oleh gurunya. 19 Wei Liang mengutip sampah di tapak perkhemahan.

20 Kah Hang berhati-hati semasa menunggang basikal. 21 Ibu menasihati Alex sebelum Alex keluar. 22 Jia Yi menyimpan duitnya ke dalam tabung. 23 Shi Min membeli barang yang diminta oleh ibunya di kedai runcit. 24 Murid-murid berbaris dalam garisan yang lurus. 25 Murid murid berdiri tegak semasa menyanyikan lagu Negaraku. 26 Murid-murid mendengar apa yang disampaikan oleh guru besar dengan teliti. 27 Bapa Chen Fa berkerja dengan bersungguh-sungguh bagi menyara kehidupan keluarganya. 28 Wei Xiang membantu ibunya mengemas rumah.