Anda di halaman 1dari 16

www.PengurusanKewangan.

com

1 PENDEDAHAN! Teknik Manipulasi Sistem Kewangan Di Malaysia!


(Edisi Percuma Asas)

Gunakan Kelebihan Anda Sebagai Bumiputera Sepenuhnya...


Terbongkarnya Teknik Manipulasi Sistem Kewangan Di Malaysia! Satu Pendedahan Yang Selama Ini Ramai Tidak Mempedulikannya! Oleh Mr X & Mr Y www.pengurusankewangan.com

Edisi Percuma

www.PengurusanKewangan.com PERINGATAN : Ebook ini adalah HAK MILIK pengurusankewangan.com

Anda tidak dibenarkan sama sekali untuk mengubahsuai

atau mengubah apa-apa sahaja yang terdapat dalam ebook ini. Ebook ini adalah PERCUMA dan anda boleh BERIKAN

SECARA PERCUMA kepada sesiapa sahaja DENGAN SYARAT mereka mendaftar di www.pengurusankewangan.com

Sila berdaftar di www.pengurusankewangan.com dengan

segera jika anda mendapatkan ebook ini selain dari di laman web asal kerana ebook ini akan dikemaskini dari masa ke semasa.

PENDEDAHAN EKSKLUSIF!!!
Teknik Manipulasi Sistem Kewangan Di Malaysia (Kelebihan Anda Sebagai Bumiputera Dapat Diaplikasikan Sepenuhnya)

PERINGATAN: Ini adalah ebook edisi percuma. Segala maklumat adalah terlalu ringkas dan sekadar penerangan asas dan biasa untuk anda memahami dan sedar bahawa status anda sebagai bumiputera sebenarnya dapat digunakan dalam memanipulasi sistem kewangan di Malaysia ini. Ianya adalah melalui penggunaan alatan kewangan yang betul yang pastinya dapat mengubah hidup anda sepanjang hayat. Dan segala percaturan kewangan anda, tidak perlu lagi dirisaukan kerana ianya akan berjalan mengikut sistem secara automatik. Semoga panduan ini membuka minda dan dapat digunakan sebagai asas sebelum anda melangkah ke alam realiti.

Edisi Percuma

www.PengurusanKewangan.com Deskripsi: Pendedahan teknik dan kemahiran bagaimana menggunakan kelebihan anda yang bergelar bumiputera, dengan teknik yang betul dalam memanipulasikan sistem kewangan di Malaysia. Ianya adalah teknik yang sah, betul dan tidak melanggar mana-mana undangundang di Malaysia. Segala maklumat yang jelas akan diperolehi melalui PANDUAN LENGKAP.

Kelebihan Teknik Ini: Jika diaplikasikan teknik ini dengan sepenuhnya, dan dengan cara yang betul, anda mampu:

1) Membersihkan semua rekod hutang dengan semua institusi kewangan 2) Membuat simpanan 100% dari pendapatan bulanan 3) Membayar segala hutang/bil bulanan tanpa perlu menunggu gaji anda 4) Menguasai teknik memiliki rumah & kereta idaman 5) Menguasai teknik menggunakan kad kredit tanpa dikenakan interest 6) Mempunyai tabung kewangan keluarga 7) Mempunyai cairan kewangan yang boleh digunakan pada bila-bila masa 8) Mengekalkan cara hidup yang sama tanpa perlu mengikat perut 9) Dapat membantu rakan-rakan anda yang mengalami masalah kewangan 10) Mengetahui erti sebenar "Teknik Pengurusan kewangan Yang Betul".

Edisi Percuma

www.PengurusanKewangan.com

Secara

asasnya,

pengurusan

kewangan

masyarakat

Malaysia

terutamanya yang berstatus bumiputera masih di tahap yang tidak memuaskan. Dan mengikut kajian hanya 10% sahaja yang benarbenar berpotensi dan memahami teknik dan kemahiran dalam memanipulasi sistem kewangan di Malaysia. Ianya adalah melalui penggunaan salah satu alat kewangan yang mampu mengubah kehidupan yang dahulu berhutang keliling pinggang dan hampir berputus asa kembali ke arah kehidupan yang lebih positif dan terus mengorak langkah ke arah membina kekayaaan. Apa yang ingin dikongsikan disini adalah teknik memanipulasi sistem kewangan di Malaysia yang melibatkan (OD), Amanah Saham Bumiputera Kredit, (ASB), Teknik Kmudahan Overdraft Penggunaan Kad

Perbelanjaan, Teknik Pembiayaan, Teknik Pemilihan Insuran, dan secara umumnya adalah Sistem Pengurusan Kewangan yang betul.

Edisi Percuma

www.PengurusanKewangan.com

Kandungan 1. Pengenalan 2. Siapa Kami 3. Pengalaman Peribadi 4. Pencapaian Peribadi 5. Konsep Dan Asas Kewangan 6. Teknik Mendapatkan Rezab Duit 7. Rezab Duit = Langkah Permulaan Ke Arah Kebebasan Kewangan 8. Kemudahan Overdraft (OD) 9. Langkah Terbaik Penggunaa OD 10. Kad Kredit & Teknik Penggunaannya 11. Kad Kredit! Bilakah Ianya Wajib Digunakan 12. Membeli Idaman Hati! Bajet Lebih Dari Biasa 13. Teknik Penentuan Jumlah Simpanan Setiap Bulan Tanpa Gagal 14. Teknik Mempertingkatkan Nilai OD Yang Sedia Ada 15. Bagaimana Membuat Pembiayaan Semula Rumah 16. Teknik Pemilihan Insuran Perumahan 17. Teknik Pemilihan Insuran Perubatan 18. Kembali Kepada Asas Pengurusan Kewangan 19. Kesimpulan 20. Penutup

Edisi Percuma

www.PengurusanKewangan.com 1. Pengenalan Teknik Manipulasi Sistem Kewangan Di Malaysia yang akan kami dedahkan di sini benar-benar merupakan satu ilmu yang begitu berharga. InsyaAllah sekiranya anda menguasainya nanti, sistem kewangan anda dan keluarga anda akan lebih tersusun dan seterusnya meningkatkan kualiti hidup anda. Jika anda perlu mengeluarkan RM10,000 sekalipun untuk ilmu ini, keluarkannya kerana anda tidak akan tahu betapa manfaatnya untuk kehidupan anda di masa akan datang. Jika anda merasanya pelaburan untuk mendapatkan ilmu ini tidak berbaloi teruskan dengan cara anda sendiri, kerana perkongsian ilmu ini hanya layak pada yang serius sahaja. produk Ditegaskan atau disini ini adalah dan kaedah sebenar dalam ini pengurusan kewangan anda. Anda tidak perlu menjual sebarang mencari downline dan sebagainya. daripada Teknik merupakan manipulasi gabungan kemudahan-

kemudahan perbankan yang ditawarkan oleh institusi kewangan utama di Malaysia. Ianya juga tidak menyalahi sebarang undangundang perbankan ataupun undang-undang negara.

2. Siapa Kami Mr X Bertindak sebagai penerbit panduan ini. Beliau bergerak dalam dunia pemasaran internet secara sambilan. Beliau berpendapat pendedahan teknik ini perlu diketahui oleh semua bumiputera dalam menguruskan kewangan dengan lebih baik. Maklumat terperinci kan diberikan dalam PANDUAN LENGKAP. Mr Y - Berasal dari Pantai Timur. Belian membuktikan bahawa teknik manipulasi ini amat berkesan dan kini beliau telah mencapai matlamat melalui teknik ini. Ianya adalah merupakan pengalaman sebenar yang dilalui beliau sendiri. Info lanjut dan cara menghubungi beliau akan dilampirkan dalam PANDUAN LENGKAP.

Edisi Percuma

www.PengurusanKewangan.com 3. Pengalaman Peribadi Satu ringkasan pengalaman hidup sebelum mengetahui dan sedar tentang wujudnya teknik memanipulasikan sistem kewangan ini. Awalnya... saya mampu memiliki apa yang saya idamkan! Masalah Kewangan... walaupun bergaji lebih RM5000.00 sebulan... Berjaya mengubah kualiti hidup yang agak teruk selama tujuh (7) tahun setelah mengetahui teknik manipulasi ini

PANDUAN LENGKAP TEKNIK MANIPULASI SISTEM KEWANGAN DI MALAYSIA AKAN MENDEDAHKAN SEGALA-GALANYA

4. Pencapaian Peribadi Pendedahan apa yang telah dicapai dengan teknik ini. Semua dicapai tanpa bantuan pendapatan sampingan. Pendapatan hanyalah semata-mata dari gaji bulanan yang selama ini tidak pernah cukup, tapi dengan cara dan teknik manipulasi sistem kewangan yang berkesan ini maka segala impian telah dicapai.

PANDUAN LENGKAP TEKNIK MANIPULASI SISTEM KEWANGAN DI MALAYSIA BAKAL MENJADI KAMUS HIDUP ANDA

Edisi Percuma

www.PengurusanKewangan.com 5. Konsep Dan Asas Kewangan Kajian pakar kewangan: Dalam konsep dan asas sebenar ianya terbahagi kepada dua kumpulan. Iaitu kumpulan X dan kumpulan Y. Dengan kumpulan X & Y maka dapat diwujudkan Rezab Duit dengan berkesan. Ketahui maksud Rezab Duit dan cara penentuan jumlah yang bersesuaian dalam panduan lengkap.

PANDUAN LENGKAP TEKNIK MANIPULASI SISTEM KEWANGAN DI MALAYSIA TEKNIK YANG SERING DISEMBUNYIKAN

6. Teknik Mendapatkan Rezab Duit Pendedahan teknik dan pandangan pemilihan beberapa cara bagi mendapatkan rezab duit dengan berkesan. Ianya meliputi kaedah, pro dan kontra dalam mendapatkan rezab duit tersebut. Malah caranya mengikut kepada kesesuaian dan keselesaan anda.

PANDUAN LENGKAP TEKNIK MANIPULASI SISTEM KEWANGAN DI MALAYSIA PEMBONGKARAN YANG LUAR BIASA

Edisi Percuma

www.PengurusanKewangan.com 7. Rezab Duit = Langkah Permulaan Ke Arah Kebebasan Kewangan Disinilah bermulanya langkah pertama untuk mencapai kebebasan kewangan. Dengan melibatkan beberapa institusi kewangan, beberapa langkah diterangkan dengan terperinci apa yang perlu dilakukan. Anda hanya perlu mengikut caranya dengan betul dan pastikan mendapatkan maklumat terkini dari institusi tersebut. Setelah selesai proses anda melakukan langkah ini, anda akan mendapat kecairan wang tunai sebanyak XXX yang anda boleh gunakan pada bila-bila masa. 8. Kemudahan Overdraft (OD) Kebanyakan dari bank-bank utama di Malaysia ada menawarkan kemudahan OD ini. Apa yang jelas dan dibincangkan dengan terperinci ialah anda menggunakan alatan kewangan ini di tahap maksimum. Disini juga ianya melibatkan pihak bank dan Amanah Saham Bumiputera (ASB) anda. Dengan kata lain, anda boleh mempergunakan pihak Bank dan ASB anda dengan sepenuhnya. Kelebihan utama penggunaan OD ialah anda boleh menggunakan duit OD tersebut tanpa menjejaskan dividen tahunan yang anda akan perolehi dari ASB anda. Menarik bukan? Ketahui rahsianya dalam panduan lengkap.

PANDUAN LENGKAP TEKNIK MANIPULASI SISTEM KEWANGAN DI MALAYSIA RAHSIA WANG BESAR BAKAL MENJADI MILIK ANDA

Edisi Percuma

www.PengurusanKewangan.com 9. Langkah Terbaik Penggunaan OD Apa yang akan dibincangkan disini ialah bagaimana anda menggunakan wang OD anda dengan betul dan berkesan. Ianya adalah penerangan yang terperinci disertakan dengan contoh jadual pengiraan yang membuatkan sesiapa saja mampu faham. Dengan langkah-langkah, teknik dan rahsia yang akan kami dedahkan, kini anda pastinya akan berasa sangat teruja dan tenang kerana segala bayaran hutang, kad kredit, bil-bil bulanan anda sudah diselesaikan sepenuhnya tanpa perlu lagi menunggu gaji anda. Malah kini juga anda mampu membuat simpanan tetap setiap bulan tanpa gagal!

RAHSIANYA DIBONGKARKAN DALAM PANDUAN LENGKAP

10. Kad Kredit & Teknik Penggunaannya Dalam ruangan ini anda akan didedahkan berkaitan penggunaan kad kredit. Ya! Bukan setakat gores, gores dan gores tetapi anda akan didedahkan bilakah tarikh yang sesuai anda gunakannya. Dan berapakah kad kredit yang perlu anda ada. Malah tempoh penggunaan kad kredit juga akan dibincangkan dan ianya turut disertakan gambarajah yang akan membuatkan anda lebih mudah memahaminya. Dengan mengetahui rahsia ini, anda dapat menggunakan wang pihak bank secara in advance di tahap maksimum dan anda tidak perlu membayar apa-apa faedah kepada pihak bank! Pendek kata, pihak bank pastinya pening kepala memikirkan bagaimana untuk mengenakan keuntungan ke atas anda. Anda berjaya mengalahkan pihak bank jika mengetahui teknik ini. DAPATKAN TEKNIK INI DALAM PANDUAN LENGKAP

10

Edisi Percuma

www.PengurusanKewangan.com 11. Kad Kredit! Bilakah Ianya Wajib Digunakan Disini anda akan diberikan satu senarai apakah keperluan yang memerlukan anda menggunakan kad kredit anda. Ianya juga akan menjelaskan lagi jumlah penggunaan kad kredit bagi keperluan anda. 12. Membeli Idaman Hati! Bajet Lebih Dari Biasa Apa yang akan dikongsikan disini ialah apakah bayaran yang perlu anda lakukan jika tiba-tiba isteri atau anda sendiri ingin membeli set sofa berjenama terkini? Menggunakan wang OD anda dan bayar secara tunai? Menggunakan kad kredit anda? Ketahui cara dan kaedah akan akan dikongsikan di Panduan Lengkap. Jika anda mengikuti kaedah yang diterangkan dan telah menguasainya anda sebenarnya telah mengambil kesempatan atas kemudahan yang ditawarkan oleh pihak bank tanpa melakukan apa-apa kesalahan. Anda tidak memberi sebarang peluang kepada pihak bank untuk mengenakan apa-apa bayaran yang tidak perlu ke atas anda. 13. Teknik Menentukan Jumlah Simpanan Bulanan Tanpa Gagal Dengan teknik yang diaplikasikan ini juga kelebihannya ialah anda mampu untuk membuat simpanan setiap bulan. Jika sebelum ini ramai yang merungut gaji tak cukup, hutang makin bertambah kini dengan terbongkarnya teknik manipulasi ini anda juga mampu menyimpan malah dengan nilai yang lebih tinggi dari orang lain. Jika sebelum ini ianya adalah mustahil kini peluang membuat simpanan tetap setiap bulan semakin cerah. Di topik ini perbincangan disertakan dengan pengiraan contoh supaya anda mudah memahaminya.

11

Edisi Percuma

www.PengurusanKewangan.com 14. Teknik Mempertingkatkan Nilai OD Yang Sedia Ada Ini adalah teknik tambahan yang akan diterangkan kepada anda. Tujuannya adalah untuk mendapatkan keuntungan yang paling maksimum melalui dividen dan bonus ASB anda. Ianya boleh dilakukan jika anda mempunyai kriteria yang ditentukan di dalam Panduan Lengkap. Ianya boleh dikatakan teknik yang paling hebat kerana ianya juga adalah satu langkah untuk maksimumkan akaun ASB anda sehingga mencecah RM200,000.00 dan yang pasti setelah segala prosesnya selesai dalam tahun yang anda tentukan, anda mampu mencapai kecairan tunai dengan nilai yang amat tinggi. Malah, sebelum ini ada yang bergurau mengatakan anda pasti berkahwin lain dengan kekuatan kewangan yang anda ada jika anda berjaya sampai ke tahap ini. Agak melucukan tetapi ianya adalah realiti.

PANDUAN LENGKAP PASTI MENJADI MILIK ANDA KEBEBASAN KEWANGAN BAKAL MENJADI REALITI

15. Bagaimana Membuat Pembiayaan Semula Rumah Perkongsian di topik ini ialah berkaitan bank yang menawarkan kadar _____________ ? Bagaimana untuk mengetahui adakah maklumat yang anda terima dari pegawai bank adalah sahih dan tepat turut dibincangkan. Ianya pasti banyak membantu anda. Dan dengan kata lain ianya turut membantu anda dalam menghasilkan Rezab Duit.

12

Edisi Percuma

www.PengurusanKewangan.com 16. Teknik Pemilihan Insuran Perumahan Kegunaan insuran perumahan diterangkan secara ringkas dalam panduan ini. Dan secara asas terdapat dua jenis insuran perumahan yang disediakan iaitu insuran X dan insuran Y. Insuran manakah yang lebih baik dan memberikan kelebihan maksimum kepada anda? Apakah kelebihan dan kekurangannya? Dapatkan infonya dalam Panduan Lengkap.

17. Teknik Pemilihan Insuran Perubatan Tidak dapat dinafikan insuran perubatan kini menjadi semakin popular. Adakah ianya perlu? Kini terdapat pelbagai jenis insuran malah ada yang menawarkan pakej simpanan sekaligus. Adakah anda perlukannya?

DAPATKAN JAWAPANNYA DALAM PANDUAN LENGKAP TEKNIK MANIPULASI SISTEM KEWANGAN DI MALAYSIA

18. Kembali Kepada Asas Pengurusan Kewangan Setelah anda melakukan langkah-langkah diatas pasti keadaan kewangan anda akan semakin pulih dan bertambah baik dari hari ke hari. Namun ianya tidak bermakna anda boleh berbelanja mengikut nafsu. Apa yang kami cuba terangkan kepada anda adalah satu teknik yang mungkin anda tidak tahu atau tidak sedar selama ini. Asas kewangan yang kukuh adalah kekuatan sebenar yang akan menyebabkan perjalanan teknik manipulasi ini berjalan lancar.

13

Edisi Percuma

www.PengurusanKewangan.com 19. Kesimpulan Kini, apa yang dapat disimpulkan, dengan teknik yang dikenali Manipulasi Sistem Kewangan di Malaysia ini anda pastinya dapat menjalankan gabungan ASB, OD & Kad Kredit dalam menjalani kehidupan anda selepas ini. Malah anda tidak perlu lagi tertunggutunggu lagi gaji anda di hujung bulan. Kesimpulannya, hidup anda akan lebih mudah!!!

20. Penutup Pendedahan dalam laporan percuma ini adalah 10% dari apa yang terkandung dalam Panduan Lengkap Teknik Manipulasi Sistem Kewangan Di Malaysia. Segalanya kini terpulang kepada anda. Wang anda adalah milik anda. Wang anda sepatutnya membantu anda mengetahui cara bagaimana untuk menambahkan lagi wang yang sedia ada. Buat pilihan anda sekarang kerana tawaran ini adalah terhad dan harganya akan dinaikkan pada bila-bila masa sahaja. Jika anda merasanya ianya terlalu mahal dan boleh menyebabkan anda jatuh miskin, lupakan teknik yang akan kami bongkarkan ini. Mungkin anda mempunyai cara yang lebih berkesan dan percuma. Semoga berjaya!

14

Edisi Percuma

www.PengurusanKewangan.com Dipetik dari rancangan Oprah, Keluarga A menggunakan $40 setiap minggu untuk sebagai makan malam setiap minggu. Keluarga A terpaksa membelanjakan $100 untuk memenuhi keperluan mereka pada minggu tersebut. Keluarga B turut menonton DVD terbaru setiap minggu. Dan turut memakan ayam dari kedai yang sama setiap minggu. Tetapi keluarga B mendapatkan kedua-duanya dengan hanya $30! Keluarga B berjaya menjimatkan $70. Penjimatan sebanyak 70%! DVD terbaru dipinjam dari perpustakaan, membeli ayam menggunakan kupon diskaun yang disediakan. membeli DVD terbaru. Keluarga A juga menggunakan $60 untuk membeli ayam

Perbezaan antara mereka? Ianya kerana...


Keluarga A tidak sedar dan tidak terfikir bahawa adanya teknik tersebut. Keluarga A tidak sangka rupanya teknik tersebut benar-benar membantu. Keluarga A tidak mengambil peluang atas kemudahan yang disediakan.

Kami dari PengurusanKewangan.com juga yakin anda tidak tahu, tidak memahami dan masih kurang jelas berkaitan kaedah, teknik dan rahsia pengurusan kewangan yang betul. Dengan sebab itulah kami mewujudkan

Teknik Manipulasi Sistem Kewangan Di Malaysia (Khas Untuk Bumiputera Sahaja)


Rebutlah peluang ini sekarang kerana ianya tidak datang selalu. www.pengurusankewangan.com

15

Edisi Percuma

www.PengurusanKewangan.com

Satu Pendedahan Eksklusif Yang Tidak Akan Diperolehi Di Mana-Mana.

Teknik Manipulasi Sistem Kewangan Di Malaysia Terbongkar!

Gunakan Kelebihan Anda Sebagai Bumiputera Secara Maksimum!!!

16

Edisi Percuma