P. 1
berita bahasa sunda

berita bahasa sunda

|Views: 7,246|Likes:
Dipublikasikan oleh ramdina

More info:

Published by: ramdina on Sep 29, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/21/2015

pdf

text

original

Puluhan murid sakola SDN Unsilster Desa Unsilster Kecamatan Purbaratu Kabupaten Tasikmalaya, nu dina tanggal 20 April 2010

keuna ku gempa. Masih keneh diajar di tenda darurat. Maranehna teu bisa balik deui ka sakola asal. Ku sabab sieun gempa deui. Pupuhu lembur didinya ngabewarakeun musibah Kecamatan Purbaratu Kabupaten Tasikmalaya, agung cahya netelakeun aya dua ratus opat puluh dua budak Sakola Dasar nepi ka sakola menengah pertama anu jadi korban gempa. Opat puluh genep urang diantarana nyaeta murid SDN Unsilster anu sakolana deukeut jeung tempat gempa. Maranehna ayena di ajar di tenda darurat. Khusus pikeun kelas genep anu minggu ieu bakal nyanghareupan Ujian Nasional, ti saprak dua minggu katukang maranehna cicing jeung diajar di imah kapala sakola SDN Unsilster. Murid kelas opat SDN Unsilster anu jumlahna tilu belas orang eta ngahaja ditempatkeun didinya, sangkan bisa meunang bingbingan diajar nu enya-enya. Samemeh ujian nasional murid utamana dibekelan pangajaran tambahan pikeun pangajaran bahasa Indonesia, bahasa Inggris, IPA, IPS, jeung Pkn. Unggal poe senen opat puluh genep murid anu diajar ditenda meunang bingbingan ti guru husus anu didatangkeun ti dinas pendidikan Kabupaten Tasikmalaya. Sri Nurhayati, murid kelas opat SDN Unsilster anu diajar di SDN Cibubur, ngebrahkeun yen manehanana kurang ngeunah di sakola nu anyar. Sabab kudu ngabiasakeun deui hirup jeung murid atawa guru sarta murid SMP korban gempa anu geus dititipkeun ka sakola-sakola anu deukeut.

" teges Ketua KPPN Kota Bandung Diddy R. tapi oge kawajiban balarea.Si negeskeun tarekah pembinaan jeung sosialisasi di lingkungan barudak sakola teh dilaksanakeun ngaliwatan pagelaran seni budaya jeung konser-konser musik. H. Dada Rosada. S. Lamun narkoba bisa diperangan tinangtu baris medalkeun masarakat Kota Bandung nu bermartabat. "Barudak sakola minangka generasi penerus bangsa sangkan bisa ngahulag narkoba tina kahirupan. enggoning nyalametkeun kaom nonoman tina bahaya narkoba. sabab narkoba mangrupa musuh utama nu baris ngancurkeun kahirupan sarerea. nu geus rutin dipigawe nyaeta ku jalan datang langsung ka sakola-sakola. Sekretaris KPPN Kota Bandung Drs. "Eusina ngeunaan bahaya narkoba jeung pencegahanana sangkan tong ngadeukeutan narkoba. M. Lian ti eta. mere piwuruk jeung ngabagi-ngabagikeun buku saku.Walikota ngajak murid merangkeun narkoba Ihtiar merangan bahaya narkoba lain saukur kawajiban pamarentah wungkul. oge bisa milu aub meranganana.Si basa ngaluncurkeun "Buku Saku" sababaraha waktu kaliwat. Fajar Kurniawan. Ieu buku teh dipiharep mampuh ngadorong barudak nu keur nyuprih elmu di SMU. Ridjadi.*** (Cucu) ." pokna tandes naker. Ku ayana organisasi kamasarakatan nu ancrub milu merangan bahaya narkoba. Tarekah merangan narkoba. ceuk Dada. Kitu ditandeskeun Walikota Bandung. "Buku Saku" nu diluncurkeun teh dimaksudkeun keur barudak SMU sa-Kota Bandung. salian bisa ngajauhan narkoba.IP. mangrupa sumanget pikeun ngagempur peredaran jeung sindikatna. saperti Komite Peduli Pendidikan Nasional (KPPN) Kota Bandung nu geus ngalaksanakeun pembinaan ka murid-murid SMU mangrupa babakti masarakat dina merangan bahaya narkoba. SH. M.

Dr. jalma anu ngadiukanana moal bisa nangtung deui. Compact Disc nu eusina tetela potret-potret hiji pasir jeung batu-batu alamna nu keur dieksploitasi ku hiji pausahaan. Drs.M. sisi jalan raya beulah katuhu kira 300 meter sabada SPBU Samoja. Saenyana ari ngalianana mah geus rada lila. M. Kitu deui sasatoan nu ngaliwat ka luhureunana. naha di tempat ieu teh aya situs nu corakna megalitik sejen jeung batu-batu nu susunanna sarua jeung batu-batu alam nu saperti tadi. sisi 40 sentimeter.Hum. Data awal kapendakna ku para panaliti tina. ku kituna bisa jadi ieu pasir memang bengkel tina hiji situs nu corakna megalitik. M.Hum jeung Miftahul Falah S. batu-batu alamna teh ukuran panjang kurang leuwih 2 meter. Upama aya anu ngadiukan. dilaporkeun oge ayana batu korsi di Dusun Pasir Peti. Nina Herlina Lubis Ketua MSI Jabar nu anggota Timna. Kitu nurutkeun Tim Penulis nu dipupuhuan ku Prof. Dina hal ieu perelu dilakukeun panalitian nu leuwih jero deui pikeun nangtukeun naha ieu pasir teh bener situs atawa lain. . Tapi sanajan kitu. Pasirna ngajegir di Selareuma Desa Pasanggrahan Kacamatan Sumedang Selatan. Mumuh Muhsin. turta salila ieu dikaramatkeun ku rayat sabudeureunana. Dina kasus kieu bisa dikaji ulang.Hum. Guru Gunawan di salah sahiji sakolaan di Sumedang.S ka MANGLE. Upama bener kitu. Nurutkeun Sumber lisan disebutkeun yen Batu Korsi. tapi teu bisa didiukan ku manusa jeung diliwatan ku sasatoan.Batu Pasanggrahan di selareuma kapendak ku panaliti tina Compact Disc Situs anu hiji ieu mah mimiti kapaluruhna ti narasumber. Kelurahan Pasanggrahan Kacamatan Sumedang Selatan. Lian ti kitu. boh menhir anu mandiri nu ngalengkepan altar batu. bakal labuh tigogolente. Dyanti. bisa jadi ieu kawasan jadi sumber batu-batu nu nyusun wawangunan teras umpak. Drs. Atawa upama kapanggih paparabotan tina batu. Di antarana pilar-pilar batu nu rek sarua jeung menhir. hiji menhir teh batu alam nu geus diolah ku manusa keur rupa-rupa kapereluan upacara. boh nu aya tumalina jeung wangunan teras umpak. Dra Etty S.Awaludin Nugraha. tina batu-batu anu kakali. Tina potret-potret katingali yen ieu paesan ngandung rupa-rupa batu. sanajan bentukna jiga korsi.

n%    .

f9f¾f°––ff° ¾ f ¯ff½ ° f½f°f°f.

¾° .f f°f°––f@¯°f ¾ . ¯© °–.¯½fn¾n  ¾f°© ¯f¯¯f½f°f°ff¾¯  °ff° ¾ff¾f© ¾fff° ¯ f°– ° °@¯9 °¾° ½½f°9€  -°f °f  ¾ f.¯. ¯ f  f° . ¯ ¾ f °-–ff .€fff f.- ff fff½ ° f°f½ff½f°f°f .

¯½fn¾n° ¾°f  f½  ½ ©½f¾ © °– f fff¯°f°   ¾½f¾©½f¾fff° 9f¾°f°–f© –   f ¯f ¾f9f¾f°––ff°fnf¯ff°¯ f°– ff° ¾¾©ff°ff ff f¯  ¾f f f9 Df¯©f  f °f°ff°–ff°f°f¯f– ¾f ff °f f ff°ff  f fff¯°f  f°½f°©f°–f°– ¯   ¾¾¾ °¯    @°f½  ½ f°–f ° ½f ¾f°°–f° °–½f ½f f  f°ff°f½f ½f f° ¾ff© °–¯ ° @f½¾f°f©f° ©¯ °  fff¯°– ¾ f¯f°¾f ½f ½ff½  f°½fnff  °ff ¯f°f© °–f°–°f° f¾¯½f  ¯ °f°¯f° °°–f °– ½f°ff f °ff¾¾  ¾f f©f°– °ff  ¯½f  ff¾¾°nf°f¯ –f ¾ © °© °– f f°¾¾°f°°f¾ff© °– f fff¯°¾f½ f  f¾ff   ff¯f °ff¾f   °f°f  D½f¯f °   ¾f©f  ff¾f°©f ¾¯  f f°°¾°ff°–°f°  f¾¯½f ff½f¯ff½f°––½f½ff f°°f f °f ¾f©f  ½f¾ ¯ ¯f°– °– °f©¾¾°nf°f¯ –f °ff ½   f ° ½f°ff°° ©  ½ °°f°– °°ff ½f¾  ° ¾¾ffff°  f°  f½ °– ff°f f¾ ¾°9f¾9   ff°9f¾f°––ff° fnf¯ff°¯ f°– ff° - °¯ ¾f° ¾  ° ° f¾ ¾f°f©f° °°f©–f¾ f½  ¾f  f°¯f°¾f© °– ff°¾f¾ff° D½f¯f fff°°–f f° ©f¯ff°°–f f°f°f¯f ¾f°f°–°–   ¾f¾ff°° °–fff °f°f  fff –– °  .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->