P. 1
Silsilah Pandawa PP.2

Silsilah Pandawa PP.2

|Views: 264|Likes:
Dipublikasikan oleh N.Y

More info:

Published by: N.Y on Oct 12, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPTX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/22/2014

pdf

text

original

Pandawa

Citra Kharisma Z. (05) Farah Rery R. (08) Indiarti Sukmayani (10) Nadya Dini L. (14) Qotrunnada Alwi Z. (15)

Dene Yudhistira. Bima. lan Arjuna lair saka Dewi Kunti .Pandawa iku lima satria ing Astina kang dadi satrune Kurawa. Lima paraga iki turunane Prabu Pandhu kang dadi raja ing Astina Nalika suduk salira iku lair Nakula lan Sadewa kang kembar saka Dewi Madrim .

Bagawan Palasara + Dewi Durgandhini Bagawan Abiyasa + Dewi Ambalika Dewi Kunti Pandhu Dewanata Dewi Madrim Yudistira Nakula Bima Sadewa Arjuna .

anak saka Pandu lan Madrim. Bima lan Arjuna. deweka ngasuh Nakula lan Sadewa.Dewi Kunti Dewi Kunti ing crita Mahabrata iku putri saka Prabu Kuntiboja. . Dewi Kunti iku ibu saka Yudistira. Sapeninggale Pandu.

. ing crita Mahabrata iku bapak saka Pandawa. yaiku Kunti lan Madrim. Pandu duwe bojo loro.Pandu Pandu.

.Dewi Madrim Dewi Madrim ing crita Mahabrata iku bojone Pandu lan ibu saka Nakula lan Sadewa.

Yudistira sing duwe sifat adil lan jujur. Yudistira pinter nganggo gaman tombak. Yudistira kerep diarani Puntadewa kala cilik. mati bareng karo Pandawa liyane sing nglakokake lelaku suci nang gunung Himalaya. Nanging nalika wis gedhe. diarani Yudistira. Ing pewayangan Jawa. Yudistira iku anake Pandu sing lair ing Hastinapura. Arti jeneng .Yudistira Yudistira iku putra pertamane Pandu sing ing crita Mahabharata mujudake panjelmaane Bathara Yama.

o Kurumukhya. Dheweke uga dikenal karo julukan Dharmaraja sing artine “Raja Darma”. "raja Dinasti Kuru". "putera Pandu". o Partha. "keturunane Dewa Dharma". “Paling disenengi karo Dinasti Kuru". "putera Kunti". “lakone bangsa Kuru". o Pandawa. . o Bhārata. o Kurunandana. o Kurupati. “Ora duwe musuh". Julukan Yudistira sing liyane yaiku : o Ajataśatru. o Dharmawangsa atau Dharmaputra.Arti jeneng Yudistira ing basa Sansekerta duwe arti “kuwat ing peperang”. "keturunane Maharaja Bharata".

Amarga anugerahe Bayu. Ing pungkasan uripe. Bima sing duwe sifat gagah lan jujur manggon ing kadipaten Jodipati. lan praupane paling sangar ketimbang sadulure kabeh. Jeneng Liyane .Bima Bima utawa Werkudara iku putera nomer loro saka Kunti lan Pandu. pawakane dhuwur. Awake kuat. Jenenge duwe arti “medeni”. dheweke nglakokake lelaku suci karo para Pandawa nang gunung Himalaya. lengene dawa. Bima iku pawujudan saka Bayu (Dewa angin). Bima dadi wong sing paling kuwat.

Jeneng liyane Bima Bratasena Balawa Birawa Dandungwacana Nagata Kusumayuda Kowara Bima Pandusiwi Bayusuta Sena Wijasena Jagal Abilawa .

Arjuna pinter nggunakake jemparing lan dianggep satria paling apik karo Durna. “resik“ utawa "jujur ing rupa lan pikiran".Arjuna Arjuna utawa Janaka iku putera nomer telu saka Kunti lan Pandu. Ing basa Sanskerta Arjuna berarti “murub terang". Arjuna duwe sifat jujur. jiwahe satria. . imane kuwat. Ing crita Mahabharata. "putih" . Pandu lan Kunti njaluk anak saka dewa Indra (pemimpine dewa) sing jenenge Arjuna. mulia.

Dheweke seneng ngelayani dulur-dulure. Nanging dheweke urip maneh amarga panjaluke Yudistira. sing luwih cilik saka dheweke. Nakula lan telu pandawa liyane sempet mati amarga racun. . Nakula pinter nganggo pedang. Dulur kembare jenenge yaiku Sadewa.Nakula Nakula yaiku salah sijine anak kembar saka Madrim lan Pandu. Ing crita. nakula iku pawujudan saka Dewa kembar sing jenenge Aswin. Dropadi ngujar yen Nakula iku prio paling ngganteng lan satria sing kuwat.

Ing pungkasan uripe. Sadewa uga pinter “astronomi”. Yudistira ngujar yen Sadewa iku bijaksana lan padha karo Brihaspati utawa guru para Dewa. amarga wong tuwane wes seda. Dulur kembare yaiku Nakula. Sadewa duwe sifat sregep lan bijaksana.Sadewa Sadewa yaiku anak kembar saka Madrim lan Pandu. Nakula lan dulur kembare diasuh karo Kunti. . dheweke nglakokake lelaku suci karo para Pandawa nang gunung Himalaya.

SVWcS SVWcS Sa SZS WTS^ _SS SV^ SZ SZVaaa^ WTS^W Sa SaS SaSSZVaa^WTS^WVS_aS^[ aZ`SS^YSc[ZY`acSZWcW__WVSSVWcS VacW _XS` _^WYW\ SZ TS_SZSSVWcS aYS \Z`W^ S_`^[Z[aV_`^S ZYaS^ WZ SVWcS a TS_SZS SZ \SVS S^[ ^S_\S` a`ScS Ya^a\S^S WcS ZY \aZYS_SZ a^\WVWcWW ZYS[SW WSa_aU S^[ \S^S SZVScS ZSZY YaZaZY SS S .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->