P. 1
Teks Pelancaran Majlis Program Mohon Restu Pmr Terkini

Teks Pelancaran Majlis Program Mohon Restu Pmr Terkini

|Views: 2,790|Likes:
Dipublikasikan oleh Noorul Idayu

More info:

Published by: Noorul Idayu on Oct 17, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/10/2015

pdf

text

original

TEKS PELANCARAN MAJLIS PROGRAM MOHON RESTU PEPERIKSAAN PENILAIAN MENENGAH RENDAH TAHUN 2010.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh dan selamat sejahtera

diucapkan kepada Yang Dihormati Puan Hajjah Zubaidah binti Endot, Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar, Kulai Jaya. Yang Berbahagia Tuan Syed Abdul Rahim bin Abdul Rahman, Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar, Kulai Jaya. Yang Berusaha Encik Azman bin Safii, Penolong Kanan Pentadbiran Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar, Kulai Jaya. Yang Berusaha Encik Wong Kim Fah, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar, Kulai Jaya. Yang Berusaha Encik Mohd Tahir bin Ismail, Penolong Kanan Kokurikulum Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar, Kulai Jaya. Yang Berusaha ketua-ketua bidang, guru-guru dan murid-murid yang dikasihi sekalian.

Besar hajat kami menjemput. Mari dimuat di dalam peti. Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Sebaliknya. 2 . Hadirin hadirat yang dihormati. Buah langsat di tepi busut. Program ini juga dilaksanakan sebagai satu strategi dalam usaha memotivasikan murid-murid agar mereka dapat menghadapi peperiksaan dengan kesedaran bahawa mereka tidak bersendirian. Jadi penyeri majlis bestari. Kulai Jaya dan amat berbesar hati atas kesudian melapangkan masa menyerikan majlis pada pagi ini. banyak harapan disandarkan kepada mereka di samping keprihatinan pihak sekolah dan para pendidik terhadap kejayaan mereka dalam peperiksaan yang diharungi. Kulai Jaya ini merupakan majlis yang diadakan saban tahun dalam usaha meningkatkan kesedaran dan pengetahuan muridmurid tentang pentingnya Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah dan implikasinya dalam menentukan hala tuju masa hadapan mereka. Warga Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar amat mengalu-alukan kehadiran Yang Berbahagia Tuan Syed Abdul Rahim bin Abdul Rahman. Majlis yang diadakan di ________________ Sekolah Menengah Kebangsaaan Kulai Besar.Alhamdulillah bersyukur kita ke hadrat Illahi kerana diberi peluang untuk bersama-sama di dalam Majlis Program Mohon Restu Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar bagi tahun 2010.

Guru Kaunselor Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Majlis diteruskan lagi dengan menjemput Tuan Haji Misran bin Ali. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ustaz Mohd Erwan bin Malib atas bacaan doa sebentar tadi. Dipersilakan ustaz. Majlis mempersilakan. Kulai Jaya atas motivasi yang diberikan sebentar tadi. Terima kasih diucapkan kepada Tuan Haji Misran bin Ali. Hadirin hadirat yang dihormati.Moga-moga majlis yang diadakan ini dapat memberi motivasi kepada murid-murid agar terus berusaha meningkatkan prestasi akademik seterusnya mengekalkan kecemerlangan yang dikecapi. majlis dengan ini menjemput Ustaz Mohd Erwan bin Malib untuk mengetuai bacaan doa. Kulai Jaya untuk menyampaikan Motivasi Peperiksaan. Hadirin hadirat yang dihormati. harapan kepada keberkesanan program dan kejayaan yang bakal diraih oleh anak-anak didik kita. 3 . Guru Kaunselor Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Bagi memayungi majlis yang diberkati pada pagi ini.

Seterusnya. majlis mempersilakan Puan Norhazlina binti Md Basri. Kulai Jaya bagi tahun 2010 iaitu Saudara/i _______________________ untuk menyampaikan ucapan. Kulai Jaya untuk menyampaikan ucapan. Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Majlis mengucapkan ribaun terima kasih kepada Saudara/i ______________________ atas ucapan sebentar tadi. Hadirin hadirat yang dihormati. Majlis diteruskan lagi dengan menjemput Yang Berbahagia Tuan Syed Abdul Rahim bin Abdul Rahman. Majlis diteruskan lagi dengan ucapan wakil murid calon Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Majlis mempersilakan. Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Majlis mempersilakan. Setiausaha Peperiksaan Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Setiausaha Peperiksaan Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Kulai Jaya atas taklimat sebentar tadi. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tuan Syed Abdul Rahim bin Abdul Rahman. Kulai Jaya untuk menyampaikan Taklimat Peperiksaan. Kulai Jaya atas ucapan sebentar tadi. Terima kasih diucapkan kepada Puan Norhazlina binti Md Basri. Dengan segala hormatnya dipersilakan. 4 .

Majlis diteruskan lagi dengan Bacaan Ikrar sempena Majlis Program Mohon Restu Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah Sekolah Menengah 5 . Kulai Jaya bagi tahun 2010. majlis menjemput Yang Dihormati. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Puan Hajah Zubaidah binti Endot. Majlis mempersilakan. Diharap.Hadirin hadirat yang dihormati. Puan Hajjah Zubaidah binti Endot. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Yang Dihormati. Puan Hajah Zubaidah binti Endot. amanat yang disampaikan oleh Yang Berbahagia. Tuan Syed Abdul Rahim bin Abdul Rahman. Kulai Jaya atas amanat itu tadi. Tanpa membuang masa. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Kulai Jaya dapat memberi kesedaran dalam kalangan calon-calon yang bakal menduduki Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah bagi tahun 2010 tentang pentingnya Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah kepada kerjaya dan masa hadapan mereka sekaligus dapat memberi motivasi kepada calon-calon Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah agar mereka sentiasa bersemangat dan bersedia dari segi mental mahupun fizikal dalam mengharungi Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Kulai Jaya dan Yang Dihormati. Kulai Jaya untuk memberi amanat kepada calon-calon yang bakal menduduki Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar.

Kulai Jaya bagi tahun 2010 oleh guruguru Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Dijemput calon-calon Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah berdiri bersama-sama untuk lafaz ikrar. Majlis mempersilakan. Kulai Jaya bagi tahun 2010 oleh calon murid Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah iaitu Saudara/i ________________________________.Kebangsaan Kulai Besar. Majlis diteruskan lagi dengan Bacaan Akad Restu Ilmu sempena Majlis Program Mohon Restu Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Majlis mempersilakan. Guru Penolong Kanan 6 . Majlis diteruskan lagi dengan Bacaan Akad Restu Ilmu sempena Majlis Program Mohon Restu Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Terima kasih diucapkan kepada Saudara/i ________________________ atas Bacaan Ikrar Mohon Restu itu tadi. Hadirin hadirat yang dihormati. Encik Azman bin Safii. Terima kasih diucapkan kepada Saudara/i ___________________________ atas Bacaan Akad Restu Ilmu itu tadi. Dijemput calon-calon Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah berdiri dan bersama-sama untuk lafaz Bacaan Akad Restu Ilmu. Kulai Jaya yang diketuai oleh Yang Berusaha. Kulai Jaya bagi tahun 2010 oleh calon murid Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah iaitu Saudara/i _____________________________.

Pentadbiran Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Kulai Jaya. Kulai Jaya. Dijemput guru-guru berdiri dan bersama-sama untuk lafaz Bacaan Akad Restu Ilmu. majlis diteruskan lagi dengan acara sesi bersalaman antara calon yang bakal menduduki Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah bagi tahun 2010 dengan barisan pihak pentadbir dan guru-guru Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. calon-calon yang bakal menduduki Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah bagi tahun 2010 diminta beratur mengikut barisan dan tampil menuju ke hadapan untuk menerima cenderamata dan bersalaman dengan pihak pentadbir dan guru-guru Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Kulai Jaya. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berusaha. Kulai Jaya. Guru Penolong Kanan Pentadbiran Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Kita mulakan dengan murid-murid perempuan yang duduk di bangku barisan pertama dan kedua. Majlis mempersilakan. Terlebih dahulu. Tanpa membuang masa. Encik Azman bin Safii. diikuti acara pemberian cenderamata kepada calon-calon yang bakal menduduki Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah bagi tahun 2010 yang akan disampaikan oleh Yang Dihormati. Sebelum itu suka cita diingatkan setelah bersalaman dengan guru-guru dan menerima cenderamata diminta murid7 . Kemudian. Puan Hajjah Zubaidah binti Endot. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Kulai Jaya atas Bacaan Akad Restu Ilmu itu tadi. Hadirin hadirat yang dihormati.

program yang diadakan ini dapat melahirkan kesedaran dalam kalangan murid-murid tentang pentingnya Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah kepada kerjaya dan masa hadapan murid-murid. barisan ketiga dan keempat diminta bangun dan tampil ke hadapan. Diharap. Di samping itu.murid duduk di tempat masing-masing dengan kadar segera dan tata tertib. Dengan itu. Seterusnya. SETERUSNYA BARISAN YANG LAIN DAN MURID-MURID LELAKI……… MURID-MURID BERSALAMAN DAN MENERIMA CENDERAMATA ……………… Diminta murid-murid berada di tempat masing-masing kerana majlis kita belum tamat lagi. memberi bimbingan dan taklimat kepada calon-calon Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah mengenai peraturan-peraturan dan etika peperiksaan sebelum. sebagai perangsang untuk meningkatkan dan 8 . semasa dan selepas menduduki peperiksaan. memberi motivasi kepada murid-murid agar mereka sentiasa bersemangat dan bersedia dari segi mental dan fizikal dalam mengharungi Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah dan memberi peluang kepada para pendidik serta Persatuan Ibu Bapa dan Guru menyatakan harapan dan amanat terakhir sebelum murid-murid menduduki peperiksaan. Hadirin hadirat yang dihormati. majlis mempersilakan.

HADIRIN HADIRAT MENYANYI LAGU NEGARAKU. Sekian. Hadirin hadirat yang dihormati. Kulai Jaya sekali lagi merakamkan ucapan terima kasih yang tidak terhingga atas kesudian Yang Berbahagia Tuan Syed Abdul Rahim bin Abdul Rahman. Kami warga Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. maka berakhirlah program kita pada pagi ini iaitu Majlis Program Mohon Restu Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. terima kasih. 9 . Semua hadirin hadirat diminta berdiri. dijemput para tetamu khas untuk menikmati kudapan di ___________________ . Kulai Jaya kerana sudi meluangkan masa menghadiri majlis kami pada pagi ini. Dengan ini. Sebelum itu. Sejurus kita menamatkan majlis pada hari ini. Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar.mengekalkan prestasi akademik sekaligus mampu melakar sejarah di persada ibunda. kita akhiri majlis pada hari ini dengan nyanyian 3 buah lagu iaitu Lagu “Lagu Sekolah” diikuti Lagu “Bangsa Johor” dan Lagu Negaraku. Kulai Jaya bagi tahun 2010.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->