TEKS PELANCARAN MAJLIS PROGRAM MOHON RESTU PEPERIKSAAN PENILAIAN MENENGAH RENDAH TAHUN 2010.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh dan selamat sejahtera

diucapkan kepada Yang Dihormati Puan Hajjah Zubaidah binti Endot, Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar, Kulai Jaya. Yang Berbahagia Tuan Syed Abdul Rahim bin Abdul Rahman, Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar, Kulai Jaya. Yang Berusaha Encik Azman bin Safii, Penolong Kanan Pentadbiran Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar, Kulai Jaya. Yang Berusaha Encik Wong Kim Fah, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar, Kulai Jaya. Yang Berusaha Encik Mohd Tahir bin Ismail, Penolong Kanan Kokurikulum Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar, Kulai Jaya. Yang Berusaha ketua-ketua bidang, guru-guru dan murid-murid yang dikasihi sekalian.

banyak harapan disandarkan kepada mereka di samping keprihatinan pihak sekolah dan para pendidik terhadap kejayaan mereka dalam peperiksaan yang diharungi. Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Kulai Jaya dan amat berbesar hati atas kesudian melapangkan masa menyerikan majlis pada pagi ini. Majlis yang diadakan di ________________ Sekolah Menengah Kebangsaaan Kulai Besar.Alhamdulillah bersyukur kita ke hadrat Illahi kerana diberi peluang untuk bersama-sama di dalam Majlis Program Mohon Restu Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar bagi tahun 2010. Kulai Jaya ini merupakan majlis yang diadakan saban tahun dalam usaha meningkatkan kesedaran dan pengetahuan muridmurid tentang pentingnya Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah dan implikasinya dalam menentukan hala tuju masa hadapan mereka. Program ini juga dilaksanakan sebagai satu strategi dalam usaha memotivasikan murid-murid agar mereka dapat menghadapi peperiksaan dengan kesedaran bahawa mereka tidak bersendirian. Hadirin hadirat yang dihormati. Buah langsat di tepi busut. Besar hajat kami menjemput. 2 . Warga Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar amat mengalu-alukan kehadiran Yang Berbahagia Tuan Syed Abdul Rahim bin Abdul Rahman. Jadi penyeri majlis bestari. Mari dimuat di dalam peti. Sebaliknya.

harapan kepada keberkesanan program dan kejayaan yang bakal diraih oleh anak-anak didik kita. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ustaz Mohd Erwan bin Malib atas bacaan doa sebentar tadi. 3 . Kulai Jaya atas motivasi yang diberikan sebentar tadi. Hadirin hadirat yang dihormati. Terima kasih diucapkan kepada Tuan Haji Misran bin Ali. Guru Kaunselor Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar.Moga-moga majlis yang diadakan ini dapat memberi motivasi kepada murid-murid agar terus berusaha meningkatkan prestasi akademik seterusnya mengekalkan kecemerlangan yang dikecapi. Dipersilakan ustaz. Guru Kaunselor Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Majlis mempersilakan. Bagi memayungi majlis yang diberkati pada pagi ini. majlis dengan ini menjemput Ustaz Mohd Erwan bin Malib untuk mengetuai bacaan doa. Kulai Jaya untuk menyampaikan Motivasi Peperiksaan. Majlis diteruskan lagi dengan menjemput Tuan Haji Misran bin Ali. Hadirin hadirat yang dihormati.

Hadirin hadirat yang dihormati. Setiausaha Peperiksaan Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Dengan segala hormatnya dipersilakan.Seterusnya. Majlis diteruskan lagi dengan menjemput Yang Berbahagia Tuan Syed Abdul Rahim bin Abdul Rahman. Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Kulai Jaya bagi tahun 2010 iaitu Saudara/i _______________________ untuk menyampaikan ucapan. Majlis diteruskan lagi dengan ucapan wakil murid calon Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Setiausaha Peperiksaan Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. majlis mempersilakan Puan Norhazlina binti Md Basri. Terima kasih diucapkan kepada Puan Norhazlina binti Md Basri. Majlis mempersilakan. Kulai Jaya atas taklimat sebentar tadi. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tuan Syed Abdul Rahim bin Abdul Rahman. 4 . Majlis mengucapkan ribaun terima kasih kepada Saudara/i ______________________ atas ucapan sebentar tadi. Kulai Jaya untuk menyampaikan Taklimat Peperiksaan. Kulai Jaya atas ucapan sebentar tadi. Majlis mempersilakan. Kulai Jaya untuk menyampaikan ucapan.

Kulai Jaya bagi tahun 2010. Puan Hajjah Zubaidah binti Endot. Kulai Jaya atas amanat itu tadi. Kulai Jaya dapat memberi kesedaran dalam kalangan calon-calon yang bakal menduduki Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah bagi tahun 2010 tentang pentingnya Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah kepada kerjaya dan masa hadapan mereka sekaligus dapat memberi motivasi kepada calon-calon Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah agar mereka sentiasa bersemangat dan bersedia dari segi mental mahupun fizikal dalam mengharungi Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah. majlis menjemput Yang Dihormati. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Kulai Jaya dan Yang Dihormati. Kulai Jaya untuk memberi amanat kepada calon-calon yang bakal menduduki Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Puan Hajah Zubaidah binti Endot. Puan Hajah Zubaidah binti Endot.Hadirin hadirat yang dihormati. Diharap. Tuan Syed Abdul Rahim bin Abdul Rahman. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Yang Dihormati. Majlis diteruskan lagi dengan Bacaan Ikrar sempena Majlis Program Mohon Restu Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah Sekolah Menengah 5 . Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Tanpa membuang masa. Majlis mempersilakan. Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. amanat yang disampaikan oleh Yang Berbahagia.

Terima kasih diucapkan kepada Saudara/i ________________________ atas Bacaan Ikrar Mohon Restu itu tadi. Majlis mempersilakan. Kulai Jaya bagi tahun 2010 oleh calon murid Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah iaitu Saudara/i ________________________________. Kulai Jaya yang diketuai oleh Yang Berusaha. Dijemput calon-calon Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah berdiri dan bersama-sama untuk lafaz Bacaan Akad Restu Ilmu. Terima kasih diucapkan kepada Saudara/i ___________________________ atas Bacaan Akad Restu Ilmu itu tadi. Majlis diteruskan lagi dengan Bacaan Akad Restu Ilmu sempena Majlis Program Mohon Restu Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Encik Azman bin Safii.Kebangsaan Kulai Besar. Kulai Jaya bagi tahun 2010 oleh guruguru Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Majlis diteruskan lagi dengan Bacaan Akad Restu Ilmu sempena Majlis Program Mohon Restu Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Kulai Jaya bagi tahun 2010 oleh calon murid Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah iaitu Saudara/i _____________________________. Dijemput calon-calon Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah berdiri bersama-sama untuk lafaz ikrar. Guru Penolong Kanan 6 . Majlis mempersilakan. Hadirin hadirat yang dihormati.

Kulai Jaya. Kita mulakan dengan murid-murid perempuan yang duduk di bangku barisan pertama dan kedua. Terlebih dahulu. Kulai Jaya atas Bacaan Akad Restu Ilmu itu tadi. Kulai Jaya. Encik Azman bin Safii. Majlis mempersilakan. Puan Hajjah Zubaidah binti Endot. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berusaha. majlis diteruskan lagi dengan acara sesi bersalaman antara calon yang bakal menduduki Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah bagi tahun 2010 dengan barisan pihak pentadbir dan guru-guru Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar.Pentadbiran Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Guru Penolong Kanan Pentadbiran Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Kulai Jaya. diikuti acara pemberian cenderamata kepada calon-calon yang bakal menduduki Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah bagi tahun 2010 yang akan disampaikan oleh Yang Dihormati. Kemudian. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Kulai Jaya. Sebelum itu suka cita diingatkan setelah bersalaman dengan guru-guru dan menerima cenderamata diminta murid7 . Tanpa membuang masa. calon-calon yang bakal menduduki Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah bagi tahun 2010 diminta beratur mengikut barisan dan tampil menuju ke hadapan untuk menerima cenderamata dan bersalaman dengan pihak pentadbir dan guru-guru Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Hadirin hadirat yang dihormati. Dijemput guru-guru berdiri dan bersama-sama untuk lafaz Bacaan Akad Restu Ilmu.

SETERUSNYA BARISAN YANG LAIN DAN MURID-MURID LELAKI……… MURID-MURID BERSALAMAN DAN MENERIMA CENDERAMATA ……………… Diminta murid-murid berada di tempat masing-masing kerana majlis kita belum tamat lagi. Hadirin hadirat yang dihormati. sebagai perangsang untuk meningkatkan dan 8 .murid duduk di tempat masing-masing dengan kadar segera dan tata tertib. Dengan itu. semasa dan selepas menduduki peperiksaan. memberi motivasi kepada murid-murid agar mereka sentiasa bersemangat dan bersedia dari segi mental dan fizikal dalam mengharungi Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah dan memberi peluang kepada para pendidik serta Persatuan Ibu Bapa dan Guru menyatakan harapan dan amanat terakhir sebelum murid-murid menduduki peperiksaan. Diharap. majlis mempersilakan. Di samping itu. program yang diadakan ini dapat melahirkan kesedaran dalam kalangan murid-murid tentang pentingnya Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah kepada kerjaya dan masa hadapan murid-murid. memberi bimbingan dan taklimat kepada calon-calon Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah mengenai peraturan-peraturan dan etika peperiksaan sebelum. barisan ketiga dan keempat diminta bangun dan tampil ke hadapan. Seterusnya.

dijemput para tetamu khas untuk menikmati kudapan di ___________________ . HADIRIN HADIRAT MENYANYI LAGU NEGARAKU. Kulai Jaya sekali lagi merakamkan ucapan terima kasih yang tidak terhingga atas kesudian Yang Berbahagia Tuan Syed Abdul Rahim bin Abdul Rahman. kita akhiri majlis pada hari ini dengan nyanyian 3 buah lagu iaitu Lagu “Lagu Sekolah” diikuti Lagu “Bangsa Johor” dan Lagu Negaraku. Sebelum itu. Kulai Jaya kerana sudi meluangkan masa menghadiri majlis kami pada pagi ini. Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. 9 . Hadirin hadirat yang dihormati. terima kasih. Semua hadirin hadirat diminta berdiri.mengekalkan prestasi akademik sekaligus mampu melakar sejarah di persada ibunda. Sekian. Kami warga Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. maka berakhirlah program kita pada pagi ini iaitu Majlis Program Mohon Restu Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar. Kulai Jaya bagi tahun 2010. Dengan ini. Sejurus kita menamatkan majlis pada hari ini.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful