Anda di halaman 1dari 1

Beliau bersikap keterbukaan Menerima komen, pendapat, idea saya dengan terbuka Ini telah berjaya mengubah sikap

saya dan mengamalkan sikap keterbukaan.

Bersikap keterbukaan Menerima komen dan pendapat dengan hati terbuka Tidak berprejudis Mentoring dan maklumbalas Aktif memantau kemajuan pelajar Memberi maklumbalas dan refleksi

Memberi peluang kepada saya untuk memerhati cara P&Pnya. Memantau p&p saya semasa praktikum Memberi nasihat dan tunjuk ajar kepada saya tentang strategi mengajar seperti koperatif. Ini telah memberi inspirasi kepada saya bahawa kepentingan untuk memupuk semangat kerjasama antara murid dan mengaplikasikan teknik mengajar ini.

GURU SEBAGAI MENTOR (GURU PEMBIMBING)

Beliau sanggup berkorban masanya untuk memberi bimbingan kepada saya Mengadakan refleksi selepas P&P Memberi komen yang membina. Ini telah menyedarkan saya tentang kepentingan tanggungjawab sebagai seorang guru bukan saja sebagai pendidik bahkan juga mentor.

Pembimbing dalam bilik darjah Role model Memberi tunjuk ajar tentang pengurusan bilik darjah Strategi mengajar

Penasihat strategi kerjaya memberi bimbingan secara umum yang berkaitan dengan peluang yang ada dalam organisasi dan latar belakang kerjaya serta syarat yang diperlukan untuk meningkatkan potensi dan prestasi seseorang pelajar

beliau menjelaskan caracara untuk meningkatkan pengalaman, kemahiran dan pengetahun saya seperti menghadiri kursus dan sambung pengajian beliau juga berkongsi pengalaman tentang kerjayanya dengan saya. ini telah memberi motivasi dan meningkatkan semangat saya untuk terus menceburi dalam bidang ini .