Anda di halaman 1dari 2

Te-ai gandit cate ambalaje folosesti zilnic?

Sticla de apa,

Stii care sunt beneficiile reciclarii?

Economisim energie! Stiai ca Un televizor poate functiona trei ore incontinuu cu energia economisita prin reciclarea unei cutii de aluminiu?

Motto : Pe lang contractul moral cu Dumnezeu, a

contractul social ncheiat cu oamenii, trebuie acum

pachet de biscuiti, ciocolata, cutie de suc, conserva, cutie de cereale, medicamente, sunt doar cateva exemple. Tot atatea deseuri de ambalaje generezi!

stabilim un contact moral i politic cu natura, cu ac

caruia i datorm existena noastra i care ne d via

Reducem poluarea! Stiai ca Sticla are nevoie de 1.000.000 de ani pentru a se descompune in bucatele mici si ca descompunerea naturala a plasticului in mediul inconjurator necesita peste 500 de ani?

.Pamntul are suflet. declara Boutros Boutros Gha

Tu ce faci cu fiecare dintre aceste deseuri de ambalaje? Stiai ca ele nu sunt gunoi, ci se recicleaza? De aceea, trebuie sa le colectezi selectiv!

Secretar General ONU, n cadrul Conferinei U.N.C

EXISTA

Colectarea selectiva este, deci, cel mai important pas in circuitul reciclarii deseului de ambalaj! Pentru a-l refolosi si pentru a nu ajunge la groapa de gunoi, este nevoie ca tu, dupa ce ai consumat fiecare produs, sa separi ambalajul de gunoiul menajer si sa il arunci in containerele special amenajate.

Reducem suprafetele ocupate de depozitele de gunoi! Stiai ca In Romania, o familie de 3 persoane genereaza si trimite la groapa aproximativ 1 tona si jumatate de gunoi menajer / an? (dintre care, 10% sunt deseuri de ambalaje)

Conservam resursele naturale! Stiai ca La tiparirea unui cotidian de mare tiraj se folosesc 3.000 de metri cubi de lemn, adica 1.500 de arbori cu varsta de 50 de ani?


IDENTIFICA! PRESEAZA! DEPOZITEAZA!

Se creeaza materie prima secundara! Stiai ca din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru patrat de covor? Din 670 de can-uri se poate fabrica o bicicleta?