P. 1
TEKS KONVO PRA SK 2011 -edited

TEKS KONVO PRA SK 2011 -edited

|Views: 2,270|Likes:
Dipublikasikan oleh zuraida

More info:

Published by: zuraida on Oct 27, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/07/2012

pdf

text

original

TEKS PENGACARA MAJLIS KONVOKESYEN PRA SEKOLAH PERINGKAT DAERAH KERIAN 12 OKTOBER 2011 Bil Nama Teks Pengacaraan

1

NIZA

Mengumumkan , Ketibaan Yang Berhormat, Dato’ Sham bin Mat Sahat, Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu diiringi oleh Tuan Hj. Mat Lazim bin Idris, Pegawai Pelajaran Daerah Kerian, tetamu kehormat dengan didahului oleh pembawa mohor rasmi Konvokesyen Pra Sekolah oleh Pn. Noradilah bt. Hj. Nain. Hadirin diminta berdiri.

PENYERAHAN BUKU PROGRAM OLEH DUA ORANG MURID Sirih berlipat sirih pinang Sirih dari Pulau Mutiara Pemanis kata selamat datang Awal bismillah pembuka bicara. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh, Salam sejahtera, salam keilmuan, salam satu Malaysia dan salam Perak Aman Jaya.

NIZA

Ppd Prasekolah/Permata Para Pegawai Pelajaran Daerah. Dan graduan Pra Sekolah yang diraikan sekalian. Pn Azizah Bt Abu Bakar Pen.NIZA Yang Berhormat. Pegawai Pelajaran Daerah Kerian. . Yang Berusaha. merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengelola Majlis. Dato’ Sham bin Mat Sahat. Guru-guru. Barisan Guru Besar. Tn. Abdul Wahid B Ramli Timbalan Pegawai Pelajaran Daerah Yang Berusaha. Tuan Haji Mat Lazim Bin Idris. Hj. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu. En Madzran Bin Raden Sukianto Penyelia Sekolah Rendah Yang Berusaha. Yang Berusaha.

w. Majlis dengan segala hormatnya dipersilakan. ZUE Sidang hadirin yang dihormati sekalian. dan bertemu. Menjadi perisa sedap terperi. . Alhamdulillah. bermurah kesempurnaan akal. . dalam Majlis Konvokesyen PRA Sekolah peringkat daerah. bakal menyaksikan satu lagi sejarah terukir di dalam kalendar akademik Pendidikan Pra Sekolah 2011. Sayang lada terlupa bagi. mempersilakan Al-fadhil Ustaz Ferdaus bin Ismail. bakal menerima sijil masing-masing. Sayang tiada berdoa lagi. hingga membolehkan kita semua berhimpun. marilah kita bersama-sama merafakkan rasa syukur ke hadrat Allah s. yang julung kali diadakan pada tahun ini. 385 orang graduan Pra Sekolah.t. majlis. Hadirin dan hadirat sekalian. Bagi memberkati majlis yang penuh syahdu ini. Garam ada kicap pun ada. dengan sukacitanya.ZUE Biji selasih boleh dimakan. Hari ini. Selamat datang kami ucapkan. yang tidak putus-putus. menganugerahkan kesihatan jasad dan memberikan keupayaan. apabila. Pantun ada ucapan pun ada. untuk memimpin bacaan doa. Semoga majlis bertambah seri.

Dengan segala hormatnya dipersilakan. Pegawai Pelajaran Daerah Kerian merangkap pengerusi jawatankuasa pengelola majlis untuk menyampaikan ucapan. Asyraf bin Mohd Shareen kerana berani tampil ke hadapan memberikan ucapan. Majlis mempersilakan Yang Berusaha. Asyraf bin Mohd Shareen. Seterusnya . Tuan Haji Mat Lazim Bin Idris. Hadirin hadirat yang dimuliakan. NIZA NIZA Terima kasih kepada adik Mohd. Majlis mempersilakan. marilah kita sama-sama mendengar ucapan daripada wakil murid Pra Sekolah yang akan disampaikan oleh adik Mohd. NIZA Hadirin hadirat yang dimuliakan. Kini. .BACAAN DOA Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Al-fadhil Ustaz Ferdaus bin Ismail atas pimpinan bacaan doa sebentar tadi.

Dato’ Sham bin Mat Sahat. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu. untuk menganugerahkan sijil kepada para graduan. atas ucapan beliau sebentar tadi. Dato’ Sham bin Mat Sahat. majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berhormat. Pegawai Pelajaran Daerah Kerian. majlis dengan penuh sukacitanya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Mat Lazim Bin Idris. NIZA . tibalah kita ke upacara penyampaian sijil kepada graduan Pra Sekolah. Tibalah masa penyampaian anugerah Penerima teruja menunggu giliran Kini. Sidang hadirin yang dihormati sekalian. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu. menjemput dan mengiringi Yang Berhormat.ZUE Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang berusaha Tuan Haji Mat Lazim Bin Idris atas ucapan beliau sebentar tadi. dan mengistiharkan pembukaan Majlis Konvokesyen Pra Sekolah Daerah Kerian bagi tahun 2011. Seterusnya. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu. untuk menyampaikan ucap utama. Diserikan dengan permata berlian. Berkebaya batik berwarna merah. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Untuk itu. seterusnya merasmikan majlis. Dato’ Sham bin Mat Sahat. ZUE Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berhormat.

.. dipersilakan graduan dari Integrasi Pra Sekolah. Dari Kedah ke bandar Perlis. …………………………… Seterusnya dipersilakan graduan Pra Sekolah SK ...... Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu.. ZUE MAJLIS BERHENTI REHAT Sidang hadirin sekalian. Hadirin sekalian. SK Bagan Serai... Persembahan menyusul memeriahkan majlis. adik.....ZUE PENYAMPAIAN SIJIL BAHAGIAN 1 Mendahului penerima sijil. Semoga hadirin terhibur di hati. .... Dato’ Sham bin Mat Sahat. Singgah bersantai di tepi jeti... berikut dibacakan sinopsis Gerak Rama bertajuk Siti di Alam Fantasi yang akan dipersembahkan oleh kumpulan murid Pra sekolah SK Kuala Kurau.. …………………………. …………………………………… Dipersilakan adik. atas penyampaian sijil kepada para graduan....... Majlis berehat untuk seketika.. adik.... Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berhormat.

NIZA BACAAN SINOPSIS Persembahan gerak rama ini menggambarkan alam fantasi seorang gadis kampung yang mengimpikan kehidupan sebagai seorang puteri kayangan. Untuk makluman sidang hadirin. Persembahan gerakan berirama ini juga. ZUE Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada kumpulan murid Pra Sekolah SK Kuala Kurau atas persembahan itu tadi. Gerak rama ini dipersembahkan dengan kombinasi tiga lagu instrumental yang mempamerkan suasana di sebuah perkampungan kayangan bersama-sama dengan dayang-dayang yang menemani tuan puteri di sebuah taman. mimpi gadis itu terhenti apabila dia mengetahui bahawa alam fantasinya hanyalah khayalan dan dia tersedar daripada mimpi tersebut apabila ditinggalkan bersendirian di taman. . memasukkan penceritaan mimpi fantasi gadis bermain-main dan bergurau di taman beserta dengan persembahan tarian oleh dayang-dayang istana. Gerak rama ini disusun dengan kepelbagaian gerakan yang bermakna dengan memasukkan elemen oleh tubuh yang tersendiri. Dengan segala hormatnya dipersilakan. kumpulan itu tadi dipimpin oleh guruguru dan pembantu pengurusan murid SK Kuala Kurau. di akhir persembahan ini. Akhirnya.

. Dengan segala hormatnya dipersilakan.... .... NIZA Mendahului penerima sijil........ atas penyampaian sijil kepada para graduan sebentar tadi..... Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu. ………………………….. …………………………………… Dipersilakan adik... adik... …………………………… Seterusnya dipersilakan graduan Pra Sekolah SK .. adik. dipersilakan graduan dari Pra Sekolah.... Dato’ Sham bin Mat Sahat.NIZA PENYAMPAIAN SIJIL BAHAGIAN 2 Sidang hadirin yang dihormati................ Majlis sekali lagi mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Mat Lazim bin Idris Pegawai Pelajaran Daerah Kerian.. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu...... ZUE Majlis merakamkan ucapan jutaan terima kasih kepada Yang Berhormat.... Dato’ Sham bin Mat Sahat.............. Majlis Konvokesyen Pra sekolah akan diteruskan.... bagi meneruskan penganugerahan sijil kepada para graduan Pra Sekolah........ menjemput dan mengiringi Yang Berhormat......... SK..

Jangan patahkan batang jerami. Sebagai tanda keikhlasan diri.PENYAMPAIAN CENDERAMATA KEPADA TETAMU KEHORMAT ZUE Sidang hadirin yang dihormati sekalian. Pegawai Pelajaran Daerah Kerian . untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Berhormat. Mohon isytihar penangguhan majlis kami. Kepada Dato’ mandat diberi. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tuan Haji Mat Lazim Bin Idris. Majlis mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Mat Lazim Bin Idris. Sebagai tanda berbesar hati. NIZA . PENGISTIHARAAN PENANGGUHAN HARI KONVOKESYEN Kalau tuan pikat kenari. Dato’ Sham bin Mat Sahat. Sebagai tanda terima kasih kami. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu. Cenderamata istimewa kami susuli. atas penyempurnaan penyampaian cenderamata itu tadi.

NIZA . Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. hadirin dipersilakan duduk. Dato’ Sham bin Mat Sahat. NYANYIAN LAGU PERAK DIPUNCAK KECEMERLANGAN Sebelum mengakhiri majlis. atas pengistiharan penangguhan itu tadi.NIZA Sidang hadirin yang dihormati sekalian. marilah kita ber sama-sama menyanyikan lagu Perak di Puncak Kecemerlangan. NYANYIAN LAGU Terima kasih. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu. Kini. NIZA Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berhormat. hadirin diminta berdiri. untuk mengistiharkan penangguhan Majlis Konvokesyen Pra Sekolah Daerah Kerian tahun 2011. Dengan segala hormatnya . Dato’ Sham bin Mat Sahat. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu. majlis mempersilakan Yang Berhormat.

ZUE Diumumkan. dan para hadirin sekalian yang telah menyerikan. melafazkan nama . Ramai orang bermandi-manda. ZUE Dengan ini. Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Kerian. pembawa mohor konvokesyen. meninggalkan dewan untuk menikmati jamuan. dengan tulus ikhlas memohon ampun maaf andai tersilap mengatur bicara. Sekian dahulu. Pihak majls merakamkan setinggi-tinggi penghargaan. Perarakan keluar. dan menjayakan konvokesyen pada pagi ini. Tetamu kehormat. Jika terkurang bukan sengaja. Kami menyusun jari sepuluh. berakhirlah majlis kita pada hari ini. Para Pegawai Pelajaran Daerah Kerian. dan para guru besar.ZUE Pantai indah pantai berteluk. Akhir kalam. Majlis indah bertambah elok. kepada tetamu kehormat. Majlis Konvokesyen Pra Sekolah peringkat Daerah Kerian pada kali ini. wabillahitaufik walhidayah wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->