P. 1
TEKS KONVO PRA SK 2011 -edited

TEKS KONVO PRA SK 2011 -edited

|Views: 2,265|Likes:
Dipublikasikan oleh zuraida

More info:

Published by: zuraida on Oct 27, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/07/2012

pdf

text

original

TEKS PENGACARA MAJLIS KONVOKESYEN PRA SEKOLAH PERINGKAT DAERAH KERIAN 12 OKTOBER 2011 Bil Nama Teks Pengacaraan

1

NIZA

Mengumumkan , Ketibaan Yang Berhormat, Dato’ Sham bin Mat Sahat, Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu diiringi oleh Tuan Hj. Mat Lazim bin Idris, Pegawai Pelajaran Daerah Kerian, tetamu kehormat dengan didahului oleh pembawa mohor rasmi Konvokesyen Pra Sekolah oleh Pn. Noradilah bt. Hj. Nain. Hadirin diminta berdiri.

PENYERAHAN BUKU PROGRAM OLEH DUA ORANG MURID Sirih berlipat sirih pinang Sirih dari Pulau Mutiara Pemanis kata selamat datang Awal bismillah pembuka bicara. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh, Salam sejahtera, salam keilmuan, salam satu Malaysia dan salam Perak Aman Jaya.

NIZA

Yang Berusaha. Hj. . Tuan Haji Mat Lazim Bin Idris. Guru-guru. merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengelola Majlis. Pegawai Pelajaran Daerah Kerian. Barisan Guru Besar. Dan graduan Pra Sekolah yang diraikan sekalian. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu. Yang Berusaha. Dato’ Sham bin Mat Sahat. Abdul Wahid B Ramli Timbalan Pegawai Pelajaran Daerah Yang Berusaha. En Madzran Bin Raden Sukianto Penyelia Sekolah Rendah Yang Berusaha.NIZA Yang Berhormat. Pn Azizah Bt Abu Bakar Pen. Tn. Ppd Prasekolah/Permata Para Pegawai Pelajaran Daerah.

Majlis dengan segala hormatnya dipersilakan. Pantun ada ucapan pun ada. Alhamdulillah.t. yang tidak putus-putus. dengan sukacitanya. menganugerahkan kesihatan jasad dan memberikan keupayaan. dan bertemu. 385 orang graduan Pra Sekolah. Hari ini. yang julung kali diadakan pada tahun ini. hingga membolehkan kita semua berhimpun. bermurah kesempurnaan akal. ZUE Sidang hadirin yang dihormati sekalian. Bagi memberkati majlis yang penuh syahdu ini. dalam Majlis Konvokesyen PRA Sekolah peringkat daerah. apabila. bakal menerima sijil masing-masing. . bakal menyaksikan satu lagi sejarah terukir di dalam kalendar akademik Pendidikan Pra Sekolah 2011. Hadirin dan hadirat sekalian. marilah kita bersama-sama merafakkan rasa syukur ke hadrat Allah s. Garam ada kicap pun ada. . Selamat datang kami ucapkan.w. majlis. untuk memimpin bacaan doa. Semoga majlis bertambah seri. Sayang lada terlupa bagi.ZUE Biji selasih boleh dimakan. mempersilakan Al-fadhil Ustaz Ferdaus bin Ismail. Sayang tiada berdoa lagi. Menjadi perisa sedap terperi.

BACAAN DOA Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Al-fadhil Ustaz Ferdaus bin Ismail atas pimpinan bacaan doa sebentar tadi. Seterusnya . Majlis mempersilakan Yang Berusaha. Hadirin hadirat yang dimuliakan. NIZA Hadirin hadirat yang dimuliakan. Tuan Haji Mat Lazim Bin Idris. Kini. NIZA NIZA Terima kasih kepada adik Mohd. Asyraf bin Mohd Shareen kerana berani tampil ke hadapan memberikan ucapan. marilah kita sama-sama mendengar ucapan daripada wakil murid Pra Sekolah yang akan disampaikan oleh adik Mohd. Asyraf bin Mohd Shareen. . Majlis mempersilakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Pegawai Pelajaran Daerah Kerian merangkap pengerusi jawatankuasa pengelola majlis untuk menyampaikan ucapan.

untuk menyampaikan ucap utama. Dato’ Sham bin Mat Sahat. seterusnya merasmikan majlis. tibalah kita ke upacara penyampaian sijil kepada graduan Pra Sekolah. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Diserikan dengan permata berlian. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Tibalah masa penyampaian anugerah Penerima teruja menunggu giliran Kini. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu. Berkebaya batik berwarna merah. menjemput dan mengiringi Yang Berhormat. dan mengistiharkan pembukaan Majlis Konvokesyen Pra Sekolah Daerah Kerian bagi tahun 2011. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu. Untuk itu. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu. Dato’ Sham bin Mat Sahat. untuk menganugerahkan sijil kepada para graduan. NIZA . Dato’ Sham bin Mat Sahat. Sidang hadirin yang dihormati sekalian. atas ucapan beliau sebentar tadi. majlis dengan penuh sukacitanya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Mat Lazim Bin Idris. ZUE Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berhormat. Seterusnya. Pegawai Pelajaran Daerah Kerian.ZUE Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang berusaha Tuan Haji Mat Lazim Bin Idris atas ucapan beliau sebentar tadi. majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berhormat.

ZUE MAJLIS BERHENTI REHAT Sidang hadirin sekalian.. …………………………… Seterusnya dipersilakan graduan Pra Sekolah SK . Hadirin sekalian. adik. …………………………………… Dipersilakan adik. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu... Semoga hadirin terhibur di hati.... Dato’ Sham bin Mat Sahat. adik.. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berhormat...ZUE PENYAMPAIAN SIJIL BAHAGIAN 1 Mendahului penerima sijil.. ………………………….. Majlis berehat untuk seketika.... Persembahan menyusul memeriahkan majlis.... berikut dibacakan sinopsis Gerak Rama bertajuk Siti di Alam Fantasi yang akan dipersembahkan oleh kumpulan murid Pra sekolah SK Kuala Kurau...... Dari Kedah ke bandar Perlis.... dipersilakan graduan dari Integrasi Pra Sekolah. Singgah bersantai di tepi jeti.. atas penyampaian sijil kepada para graduan. SK Bagan Serai.. ....

NIZA BACAAN SINOPSIS Persembahan gerak rama ini menggambarkan alam fantasi seorang gadis kampung yang mengimpikan kehidupan sebagai seorang puteri kayangan. Gerak rama ini disusun dengan kepelbagaian gerakan yang bermakna dengan memasukkan elemen oleh tubuh yang tersendiri. Dengan segala hormatnya dipersilakan. . Gerak rama ini dipersembahkan dengan kombinasi tiga lagu instrumental yang mempamerkan suasana di sebuah perkampungan kayangan bersama-sama dengan dayang-dayang yang menemani tuan puteri di sebuah taman. di akhir persembahan ini. memasukkan penceritaan mimpi fantasi gadis bermain-main dan bergurau di taman beserta dengan persembahan tarian oleh dayang-dayang istana. Untuk makluman sidang hadirin. ZUE Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada kumpulan murid Pra Sekolah SK Kuala Kurau atas persembahan itu tadi. Persembahan gerakan berirama ini juga. mimpi gadis itu terhenti apabila dia mengetahui bahawa alam fantasinya hanyalah khayalan dan dia tersedar daripada mimpi tersebut apabila ditinggalkan bersendirian di taman. Akhirnya. kumpulan itu tadi dipimpin oleh guruguru dan pembantu pengurusan murid SK Kuala Kurau.

....... NIZA Mendahului penerima sijil..... adik... Dengan segala hormatnya dipersilakan. adik..... bagi meneruskan penganugerahan sijil kepada para graduan Pra Sekolah.. …………………………………… Dipersilakan adik...... Majlis Konvokesyen Pra sekolah akan diteruskan...... Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu....... ZUE Majlis merakamkan ucapan jutaan terima kasih kepada Yang Berhormat.......... Majlis sekali lagi mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Mat Lazim bin Idris Pegawai Pelajaran Daerah Kerian.. dipersilakan graduan dari Pra Sekolah.... …………………………… Seterusnya dipersilakan graduan Pra Sekolah SK ........ Dato’ Sham bin Mat Sahat. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu... ... …………………………. menjemput dan mengiringi Yang Berhormat... atas penyampaian sijil kepada para graduan sebentar tadi....NIZA PENYAMPAIAN SIJIL BAHAGIAN 2 Sidang hadirin yang dihormati.. Dato’ Sham bin Mat Sahat................. SK....

untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Berhormat. PENGISTIHARAAN PENANGGUHAN HARI KONVOKESYEN Kalau tuan pikat kenari. Sebagai tanda berbesar hati. Cenderamata istimewa kami susuli. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu. Sebagai tanda keikhlasan diri.PENYAMPAIAN CENDERAMATA KEPADA TETAMU KEHORMAT ZUE Sidang hadirin yang dihormati sekalian. NIZA . Kepada Dato’ mandat diberi. Pegawai Pelajaran Daerah Kerian . Sebagai tanda terima kasih kami. Mohon isytihar penangguhan majlis kami. Majlis mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Mat Lazim Bin Idris. atas penyempurnaan penyampaian cenderamata itu tadi. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tuan Haji Mat Lazim Bin Idris. Jangan patahkan batang jerami. Dato’ Sham bin Mat Sahat.

NYANYIAN LAGU Terima kasih. Kini. NIZA Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berhormat. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu. NYANYIAN LAGU PERAK DIPUNCAK KECEMERLANGAN Sebelum mengakhiri majlis. hadirin dipersilakan duduk. Dato’ Sham bin Mat Sahat. majlis mempersilakan Yang Berhormat. hadirin diminta berdiri. untuk mengistiharkan penangguhan Majlis Konvokesyen Pra Sekolah Daerah Kerian tahun 2011. atas pengistiharan penangguhan itu tadi. NIZA .NIZA Sidang hadirin yang dihormati sekalian. Dato’ Sham bin Mat Sahat. Ahli Dewan Undangan Negeri Alor Pongsu. Dengan segala hormatnya . marilah kita ber sama-sama menyanyikan lagu Perak di Puncak Kecemerlangan.

dan para hadirin sekalian yang telah menyerikan. Majlis indah bertambah elok. berakhirlah majlis kita pada hari ini. Sekian dahulu. dan para guru besar. ZUE Dengan ini. Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Kerian. Pihak majls merakamkan setinggi-tinggi penghargaan. Tetamu kehormat. melafazkan nama . wabillahitaufik walhidayah wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. dan menjayakan konvokesyen pada pagi ini. Akhir kalam. dengan tulus ikhlas memohon ampun maaf andai tersilap mengatur bicara.ZUE Pantai indah pantai berteluk. Perarakan keluar. pembawa mohor konvokesyen. Para Pegawai Pelajaran Daerah Kerian. Majlis Konvokesyen Pra Sekolah peringkat Daerah Kerian pada kali ini. ZUE Diumumkan. meninggalkan dewan untuk menikmati jamuan. Kami menyusun jari sepuluh. Ramai orang bermandi-manda. . kepada tetamu kehormat. Jika terkurang bukan sengaja.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->