P. 1
Kertas Kerja Media Prima

Kertas Kerja Media Prima

|Views: 616|Likes:
Dipublikasikan oleh norhanifahsahid

More info:

Published by: norhanifahsahid on Nov 12, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/28/2014

pdf

text

original

LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE MEDIA PRIMA BHD, PROGRAM PENDIDIKAN KHAS INTEGRASI SMK.

PENGKALAN PERMATANG, KUALA SELANGOR 25 MAC 2008 Pendahuluan Murid-murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang Kuala Selangor ialah murid yang memerlukan keperluan khas dalam semua aspek, sama ada sahsiah, moral, mental, fizikal, pengurusan diri, mahupun akademik. Oleh yang demikian, mereka juga memerlukan pelbagai kaedah dan pendekatan khusus untuk mengharungi kehidupan di samping layanan sama rata sebagaimana insan yang lain. Lawatan yang diadakan diharapkan akan menjadi titik tolak bagi murid-murid tersebut mengaplikasi dan meningkatkan daya tumpuan dengan bimbingan serta pelbagai alternatif untuk hidup berdikari sebagai persediaan diwaktu yang akan datang. Tajuk Lawatan Sambil Belajar ke Media Prima Bhd. Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang, Kuala Selangor. Objektif 1. Memberi pendedahan awal kepada murid tentang realiti kehidupan. 2. Meningkatkan tahap kesabaran, kemampuan berfikir secara positif serta memperkukuhkan kemahiran menyelesaikan masalah. 3. Mengetahui serba sedikit proses disebalik tabir pembikinan sesebuah rancangan yang disiarkan di media eletronik. 4. Mewujudkan perasaan ingin tahu dan menarik minat murid berkaitan teknologi masa kini agar mereka tidak ketinggalan dalam arus permodenan. 5. Memberi ruang kepada murid untuk berjumpa dan bermesra dengan selebriti di Media Prima. 6. Mendedahkan murid dengan peluang-peluang pekerjaan yang berkaitan bidang penyiaran.

Lawatan ke TV 3 .Taklimat ringkas.30 .One Utama.Rasional Aktiviti tersebut adalah perlu bagi memberi pendedahan dan bimbingan awal kepada murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMKPP supaya mereka tidak ketinggalan dalam arus permodenan.30 ptg 03.45 tgh : Bertolak ke Bukit Malawati.00 – 03. diharapkan program ini juga dapat merapatkan jurang di antara golongan Orang Kurang Upaya (OKU) dengan masyarakat sekeliling. : Perjalanan Pulang .05. Damansara.Hot FM 12. Kuala Selangor : .00 ptg : Makan dan Solat Zohor : Aktiviti Sosial Berkumpulan : .00 – 12.00 – 10.00 pagi 10. Tarikh 25 Mac 2008 ( Selasa ) Tempat Stesen Televisyen : TV 3 Stesen Radio : Hot FM One Utama.00 ptg 02. Sasaran Program yang dirancangkan akan melibatkan semua guru dan murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK. Kuala Selangor. Di samping itu. Pengkalan Permatang. . Damansara Masa dan Tentatif Program 08.45 – 02.

Pn. Mamat . Sahid 2. Nadzif Bin Jayus Setiausaha 1 Program : Pn Nor Hanifah Bt Sahid Setiausaha 2 Program : Pn Siti Zaimidah Bt Mamat Bendahari : Cik Nor Hayati Bt Siran AJK : Pengangkutan 1. Pn. Rosliza Bt Roslay 2. Cik Nor Hayati Bt Siran Dokumentasi 1. Pn. En. Pn. Maria Norwina Bt Mohd Baha 3. Mokhlis B. Pn. Pn. Pn. Indang Sulbi Bt Abu Bakar 2. Mohd Nadzif B. Pengkalan Permatang Kuala Selangor. Mohd.Ahli Jawatankuasa Aktiviti Penasihat : Tuan Hj. Jemani 2. Mohd Zulkefli B. Jamion Aktiviti / Program 1. Mohd Halim @ Selamat 2. Hamsan B. Nor Hanifah Bt Sahid 3. Pengerusi : En. En. Siti Zaimidah Bt Mamat Keselamatan dan Kawalan Disiplin 1. Jayus Makanan dan Minuman 1. Siti Zaimidah Bt. Mohd Rahman Bin Dollah Pengetua SMK. En. En. Pengerusi : Pn Rosliza Bt Roslay Tim. Nor Hanifah Bt.

Perbelanjaan Aktiviti Pengangkutan Makan dan minum .50 = RM 28.50 x 75 : RM 7.. sahsiah. diharapkan agar aktiviti ini menjadi titik tolak kepada permulaan kehidupan yang lebih bermakna buat anak-anak istimewa ini. Bersama bergandinga bahu Menerajui impian yang satu yang jitu.Air mineral Jumlah Anggaran Perbelanjaan : RM 0.Penganjur Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang. Kuala Selangor. Semoga berjaya. Di samping itu. dan keyakinan diri murid bagi mengharungi hidup di masa yang akan datang. Segala yang baik itu datangnya dari Allah jua. Tunjuk ajar ku Sifu.00 : Bas Besar – 40 Orang Bas Kecil – 25 Orang = RM = RM Harapan dan Penutup Melalui aktiviti yang dijalankan. diharap semua murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang mendapat faedah dan manfaat dalam membentuk jati diri. ..00 x 4 kotak : RM = RM 37.Roti .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->