LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE MEDIA PRIMA BHD, PROGRAM PENDIDIKAN KHAS INTEGRASI SMK.

PENGKALAN PERMATANG, KUALA SELANGOR 25 MAC 2008 Pendahuluan Murid-murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang Kuala Selangor ialah murid yang memerlukan keperluan khas dalam semua aspek, sama ada sahsiah, moral, mental, fizikal, pengurusan diri, mahupun akademik. Oleh yang demikian, mereka juga memerlukan pelbagai kaedah dan pendekatan khusus untuk mengharungi kehidupan di samping layanan sama rata sebagaimana insan yang lain. Lawatan yang diadakan diharapkan akan menjadi titik tolak bagi murid-murid tersebut mengaplikasi dan meningkatkan daya tumpuan dengan bimbingan serta pelbagai alternatif untuk hidup berdikari sebagai persediaan diwaktu yang akan datang. Tajuk Lawatan Sambil Belajar ke Media Prima Bhd. Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang, Kuala Selangor. Objektif 1. Memberi pendedahan awal kepada murid tentang realiti kehidupan. 2. Meningkatkan tahap kesabaran, kemampuan berfikir secara positif serta memperkukuhkan kemahiran menyelesaikan masalah. 3. Mengetahui serba sedikit proses disebalik tabir pembikinan sesebuah rancangan yang disiarkan di media eletronik. 4. Mewujudkan perasaan ingin tahu dan menarik minat murid berkaitan teknologi masa kini agar mereka tidak ketinggalan dalam arus permodenan. 5. Memberi ruang kepada murid untuk berjumpa dan bermesra dengan selebriti di Media Prima. 6. Mendedahkan murid dengan peluang-peluang pekerjaan yang berkaitan bidang penyiaran.

Hot FM 12. Pengkalan Permatang.Taklimat ringkas.05. Tarikh 25 Mac 2008 ( Selasa ) Tempat Stesen Televisyen : TV 3 Stesen Radio : Hot FM One Utama. Damansara Masa dan Tentatif Program 08.00 – 12.30 ptg 03.Rasional Aktiviti tersebut adalah perlu bagi memberi pendedahan dan bimbingan awal kepada murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMKPP supaya mereka tidak ketinggalan dalam arus permodenan.30 .00 ptg 02.45 tgh : Bertolak ke Bukit Malawati.45 – 02.Lawatan ke TV 3 .00 – 03. Di samping itu. Sasaran Program yang dirancangkan akan melibatkan semua guru dan murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK. Kuala Selangor : . Kuala Selangor. Damansara.00 – 10. .One Utama.00 pagi 10. : Perjalanan Pulang . diharapkan program ini juga dapat merapatkan jurang di antara golongan Orang Kurang Upaya (OKU) dengan masyarakat sekeliling.00 ptg : Makan dan Solat Zohor : Aktiviti Sosial Berkumpulan : .

Pn. Siti Zaimidah Bt. En. Jayus Makanan dan Minuman 1. Mohd Nadzif B. Pengerusi : Pn Rosliza Bt Roslay Tim. Maria Norwina Bt Mohd Baha 3. Pengkalan Permatang Kuala Selangor. Rosliza Bt Roslay 2. Pn. Siti Zaimidah Bt Mamat Keselamatan dan Kawalan Disiplin 1. Pn. Hamsan B. Nor Hanifah Bt. Cik Nor Hayati Bt Siran Dokumentasi 1. Pn. Jamion Aktiviti / Program 1. Pn. En. En. Pn. Mohd. Nadzif Bin Jayus Setiausaha 1 Program : Pn Nor Hanifah Bt Sahid Setiausaha 2 Program : Pn Siti Zaimidah Bt Mamat Bendahari : Cik Nor Hayati Bt Siran AJK : Pengangkutan 1. Indang Sulbi Bt Abu Bakar 2. Sahid 2. Mohd Halim @ Selamat 2. Mohd Zulkefli B. Pengerusi : En. Mohd Rahman Bin Dollah Pengetua SMK. Jemani 2. Mokhlis B. Pn. Nor Hanifah Bt Sahid 3. Mamat . En.Ahli Jawatankuasa Aktiviti Penasihat : Tuan Hj.

Roti . diharapkan agar aktiviti ini menjadi titik tolak kepada permulaan kehidupan yang lebih bermakna buat anak-anak istimewa ini. . dan keyakinan diri murid bagi mengharungi hidup di masa yang akan datang.50 x 75 : RM 7. Kuala Selangor. Perbelanjaan Aktiviti Pengangkutan Makan dan minum .50 = RM 28. Bersama bergandinga bahu Menerajui impian yang satu yang jitu..00 x 4 kotak : RM = RM 37. Di samping itu. Semoga berjaya. Tunjuk ajar ku Sifu.Penganjur Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang.. diharap semua murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang mendapat faedah dan manfaat dalam membentuk jati diri.Air mineral Jumlah Anggaran Perbelanjaan : RM 0. Segala yang baik itu datangnya dari Allah jua.00 : Bas Besar – 40 Orang Bas Kecil – 25 Orang = RM = RM Harapan dan Penutup Melalui aktiviti yang dijalankan. sahsiah.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful