LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE MEDIA PRIMA BHD, PROGRAM PENDIDIKAN KHAS INTEGRASI SMK.

PENGKALAN PERMATANG, KUALA SELANGOR 25 MAC 2008 Pendahuluan Murid-murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang Kuala Selangor ialah murid yang memerlukan keperluan khas dalam semua aspek, sama ada sahsiah, moral, mental, fizikal, pengurusan diri, mahupun akademik. Oleh yang demikian, mereka juga memerlukan pelbagai kaedah dan pendekatan khusus untuk mengharungi kehidupan di samping layanan sama rata sebagaimana insan yang lain. Lawatan yang diadakan diharapkan akan menjadi titik tolak bagi murid-murid tersebut mengaplikasi dan meningkatkan daya tumpuan dengan bimbingan serta pelbagai alternatif untuk hidup berdikari sebagai persediaan diwaktu yang akan datang. Tajuk Lawatan Sambil Belajar ke Media Prima Bhd. Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang, Kuala Selangor. Objektif 1. Memberi pendedahan awal kepada murid tentang realiti kehidupan. 2. Meningkatkan tahap kesabaran, kemampuan berfikir secara positif serta memperkukuhkan kemahiran menyelesaikan masalah. 3. Mengetahui serba sedikit proses disebalik tabir pembikinan sesebuah rancangan yang disiarkan di media eletronik. 4. Mewujudkan perasaan ingin tahu dan menarik minat murid berkaitan teknologi masa kini agar mereka tidak ketinggalan dalam arus permodenan. 5. Memberi ruang kepada murid untuk berjumpa dan bermesra dengan selebriti di Media Prima. 6. Mendedahkan murid dengan peluang-peluang pekerjaan yang berkaitan bidang penyiaran.

00 pagi 10.45 tgh : Bertolak ke Bukit Malawati. Damansara Masa dan Tentatif Program 08.05.00 – 12. Kuala Selangor : .00 – 10.00 ptg 02. diharapkan program ini juga dapat merapatkan jurang di antara golongan Orang Kurang Upaya (OKU) dengan masyarakat sekeliling.45 – 02.Taklimat ringkas.00 – 03.Lawatan ke TV 3 .Rasional Aktiviti tersebut adalah perlu bagi memberi pendedahan dan bimbingan awal kepada murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMKPP supaya mereka tidak ketinggalan dalam arus permodenan.One Utama. Sasaran Program yang dirancangkan akan melibatkan semua guru dan murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK. Pengkalan Permatang.30 ptg 03.Hot FM 12. . Tarikh 25 Mac 2008 ( Selasa ) Tempat Stesen Televisyen : TV 3 Stesen Radio : Hot FM One Utama.00 ptg : Makan dan Solat Zohor : Aktiviti Sosial Berkumpulan : . Di samping itu. Kuala Selangor. Damansara.30 . : Perjalanan Pulang .

Pn. Nor Hanifah Bt. Sahid 2. Siti Zaimidah Bt Mamat Keselamatan dan Kawalan Disiplin 1. Pn. En. Jayus Makanan dan Minuman 1. Mohd Zulkefli B. Maria Norwina Bt Mohd Baha 3. Nor Hanifah Bt Sahid 3. Indang Sulbi Bt Abu Bakar 2. Mohd Halim @ Selamat 2. Mohd Nadzif B. Cik Nor Hayati Bt Siran Dokumentasi 1. Mohd. Rosliza Bt Roslay 2. Mohd Rahman Bin Dollah Pengetua SMK. Pengerusi : En. Pn. Mokhlis B. Jamion Aktiviti / Program 1. Pengerusi : Pn Rosliza Bt Roslay Tim. Pn. Mamat . En. Siti Zaimidah Bt. En. Pn. Pn. En. Nadzif Bin Jayus Setiausaha 1 Program : Pn Nor Hanifah Bt Sahid Setiausaha 2 Program : Pn Siti Zaimidah Bt Mamat Bendahari : Cik Nor Hayati Bt Siran AJK : Pengangkutan 1.Ahli Jawatankuasa Aktiviti Penasihat : Tuan Hj. Pengkalan Permatang Kuala Selangor. Jemani 2. Pn. Hamsan B.

00 : Bas Besar – 40 Orang Bas Kecil – 25 Orang = RM = RM Harapan dan Penutup Melalui aktiviti yang dijalankan. diharap semua murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang mendapat faedah dan manfaat dalam membentuk jati diri. sahsiah. diharapkan agar aktiviti ini menjadi titik tolak kepada permulaan kehidupan yang lebih bermakna buat anak-anak istimewa ini. . Kuala Selangor.. Di samping itu.00 x 4 kotak : RM = RM 37. Segala yang baik itu datangnya dari Allah jua.50 x 75 : RM 7. Perbelanjaan Aktiviti Pengangkutan Makan dan minum . Semoga berjaya.Roti . dan keyakinan diri murid bagi mengharungi hidup di masa yang akan datang.Penganjur Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang. Tunjuk ajar ku Sifu.50 = RM 28. Bersama bergandinga bahu Menerajui impian yang satu yang jitu.Air mineral Jumlah Anggaran Perbelanjaan : RM 0..