P. 1
Kertas Kerja Media Prima

Kertas Kerja Media Prima

|Views: 551|Likes:
Dipublikasikan oleh norhanifahsahid

More info:

Published by: norhanifahsahid on Nov 12, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/28/2014

pdf

text

original

LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE MEDIA PRIMA BHD, PROGRAM PENDIDIKAN KHAS INTEGRASI SMK.

PENGKALAN PERMATANG, KUALA SELANGOR 25 MAC 2008 Pendahuluan Murid-murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang Kuala Selangor ialah murid yang memerlukan keperluan khas dalam semua aspek, sama ada sahsiah, moral, mental, fizikal, pengurusan diri, mahupun akademik. Oleh yang demikian, mereka juga memerlukan pelbagai kaedah dan pendekatan khusus untuk mengharungi kehidupan di samping layanan sama rata sebagaimana insan yang lain. Lawatan yang diadakan diharapkan akan menjadi titik tolak bagi murid-murid tersebut mengaplikasi dan meningkatkan daya tumpuan dengan bimbingan serta pelbagai alternatif untuk hidup berdikari sebagai persediaan diwaktu yang akan datang. Tajuk Lawatan Sambil Belajar ke Media Prima Bhd. Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang, Kuala Selangor. Objektif 1. Memberi pendedahan awal kepada murid tentang realiti kehidupan. 2. Meningkatkan tahap kesabaran, kemampuan berfikir secara positif serta memperkukuhkan kemahiran menyelesaikan masalah. 3. Mengetahui serba sedikit proses disebalik tabir pembikinan sesebuah rancangan yang disiarkan di media eletronik. 4. Mewujudkan perasaan ingin tahu dan menarik minat murid berkaitan teknologi masa kini agar mereka tidak ketinggalan dalam arus permodenan. 5. Memberi ruang kepada murid untuk berjumpa dan bermesra dengan selebriti di Media Prima. 6. Mendedahkan murid dengan peluang-peluang pekerjaan yang berkaitan bidang penyiaran.

Di samping itu.Rasional Aktiviti tersebut adalah perlu bagi memberi pendedahan dan bimbingan awal kepada murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMKPP supaya mereka tidak ketinggalan dalam arus permodenan. Kuala Selangor.30 ptg 03. diharapkan program ini juga dapat merapatkan jurang di antara golongan Orang Kurang Upaya (OKU) dengan masyarakat sekeliling. Tarikh 25 Mac 2008 ( Selasa ) Tempat Stesen Televisyen : TV 3 Stesen Radio : Hot FM One Utama.00 – 10.00 – 12.Taklimat ringkas. Sasaran Program yang dirancangkan akan melibatkan semua guru dan murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK. Damansara.30 .45 – 02.00 – 03. Kuala Selangor : . Damansara Masa dan Tentatif Program 08. : Perjalanan Pulang .45 tgh : Bertolak ke Bukit Malawati.05.Hot FM 12.00 pagi 10.Lawatan ke TV 3 .00 ptg 02.One Utama. .00 ptg : Makan dan Solat Zohor : Aktiviti Sosial Berkumpulan : . Pengkalan Permatang.

Rosliza Bt Roslay 2. Maria Norwina Bt Mohd Baha 3. Jayus Makanan dan Minuman 1. En. Mamat .Ahli Jawatankuasa Aktiviti Penasihat : Tuan Hj. Pn. Sahid 2. En. Mohd Nadzif B. Pengkalan Permatang Kuala Selangor. Nadzif Bin Jayus Setiausaha 1 Program : Pn Nor Hanifah Bt Sahid Setiausaha 2 Program : Pn Siti Zaimidah Bt Mamat Bendahari : Cik Nor Hayati Bt Siran AJK : Pengangkutan 1. Hamsan B. Jemani 2. Nor Hanifah Bt. En. Pengerusi : Pn Rosliza Bt Roslay Tim. Pn. Nor Hanifah Bt Sahid 3. Pn. Jamion Aktiviti / Program 1. Cik Nor Hayati Bt Siran Dokumentasi 1. Pn. Pn. Pengerusi : En. Mohd Halim @ Selamat 2. Mokhlis B. En. Siti Zaimidah Bt Mamat Keselamatan dan Kawalan Disiplin 1. Indang Sulbi Bt Abu Bakar 2. Mohd Zulkefli B. Mohd. Mohd Rahman Bin Dollah Pengetua SMK. Pn. Pn. Siti Zaimidah Bt.

Kuala Selangor.Penganjur Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang.. Di samping itu.50 x 75 : RM 7. Bersama bergandinga bahu Menerajui impian yang satu yang jitu. dan keyakinan diri murid bagi mengharungi hidup di masa yang akan datang. Segala yang baik itu datangnya dari Allah jua. . Tunjuk ajar ku Sifu.Roti . Semoga berjaya.Air mineral Jumlah Anggaran Perbelanjaan : RM 0.50 = RM 28.00 : Bas Besar – 40 Orang Bas Kecil – 25 Orang = RM = RM Harapan dan Penutup Melalui aktiviti yang dijalankan. sahsiah. diharapkan agar aktiviti ini menjadi titik tolak kepada permulaan kehidupan yang lebih bermakna buat anak-anak istimewa ini.00 x 4 kotak : RM = RM 37.. diharap semua murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang mendapat faedah dan manfaat dalam membentuk jati diri. Perbelanjaan Aktiviti Pengangkutan Makan dan minum .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->