LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE MEDIA PRIMA BHD, PROGRAM PENDIDIKAN KHAS INTEGRASI SMK.

PENGKALAN PERMATANG, KUALA SELANGOR 25 MAC 2008 Pendahuluan Murid-murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang Kuala Selangor ialah murid yang memerlukan keperluan khas dalam semua aspek, sama ada sahsiah, moral, mental, fizikal, pengurusan diri, mahupun akademik. Oleh yang demikian, mereka juga memerlukan pelbagai kaedah dan pendekatan khusus untuk mengharungi kehidupan di samping layanan sama rata sebagaimana insan yang lain. Lawatan yang diadakan diharapkan akan menjadi titik tolak bagi murid-murid tersebut mengaplikasi dan meningkatkan daya tumpuan dengan bimbingan serta pelbagai alternatif untuk hidup berdikari sebagai persediaan diwaktu yang akan datang. Tajuk Lawatan Sambil Belajar ke Media Prima Bhd. Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang, Kuala Selangor. Objektif 1. Memberi pendedahan awal kepada murid tentang realiti kehidupan. 2. Meningkatkan tahap kesabaran, kemampuan berfikir secara positif serta memperkukuhkan kemahiran menyelesaikan masalah. 3. Mengetahui serba sedikit proses disebalik tabir pembikinan sesebuah rancangan yang disiarkan di media eletronik. 4. Mewujudkan perasaan ingin tahu dan menarik minat murid berkaitan teknologi masa kini agar mereka tidak ketinggalan dalam arus permodenan. 5. Memberi ruang kepada murid untuk berjumpa dan bermesra dengan selebriti di Media Prima. 6. Mendedahkan murid dengan peluang-peluang pekerjaan yang berkaitan bidang penyiaran.

Taklimat ringkas.00 pagi 10.Hot FM 12.45 – 02. Sasaran Program yang dirancangkan akan melibatkan semua guru dan murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK. Damansara. Kuala Selangor. Di samping itu.30 .00 ptg : Makan dan Solat Zohor : Aktiviti Sosial Berkumpulan : . Damansara Masa dan Tentatif Program 08.00 – 12. Pengkalan Permatang.00 – 10. diharapkan program ini juga dapat merapatkan jurang di antara golongan Orang Kurang Upaya (OKU) dengan masyarakat sekeliling.45 tgh : Bertolak ke Bukit Malawati. Kuala Selangor : . . : Perjalanan Pulang .30 ptg 03.00 ptg 02.00 – 03. Tarikh 25 Mac 2008 ( Selasa ) Tempat Stesen Televisyen : TV 3 Stesen Radio : Hot FM One Utama.Lawatan ke TV 3 .Rasional Aktiviti tersebut adalah perlu bagi memberi pendedahan dan bimbingan awal kepada murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMKPP supaya mereka tidak ketinggalan dalam arus permodenan.One Utama.05.

Mohd Rahman Bin Dollah Pengetua SMK. Mohd Nadzif B. Pengerusi : Pn Rosliza Bt Roslay Tim. Rosliza Bt Roslay 2.Ahli Jawatankuasa Aktiviti Penasihat : Tuan Hj. Indang Sulbi Bt Abu Bakar 2. Maria Norwina Bt Mohd Baha 3. Pn. Mohd Halim @ Selamat 2. Jayus Makanan dan Minuman 1. Pengerusi : En. Nadzif Bin Jayus Setiausaha 1 Program : Pn Nor Hanifah Bt Sahid Setiausaha 2 Program : Pn Siti Zaimidah Bt Mamat Bendahari : Cik Nor Hayati Bt Siran AJK : Pengangkutan 1. Nor Hanifah Bt. Mohd. Mamat . Hamsan B. Jamion Aktiviti / Program 1. Pn. En. En. Sahid 2. Mohd Zulkefli B. Pn. Mokhlis B. Nor Hanifah Bt Sahid 3. En. Pn. En. Pn. Siti Zaimidah Bt. Siti Zaimidah Bt Mamat Keselamatan dan Kawalan Disiplin 1. Pn. Pn. Jemani 2. Pengkalan Permatang Kuala Selangor. Cik Nor Hayati Bt Siran Dokumentasi 1.

Tunjuk ajar ku Sifu.50 x 75 : RM 7.Air mineral Jumlah Anggaran Perbelanjaan : RM 0. dan keyakinan diri murid bagi mengharungi hidup di masa yang akan datang. Segala yang baik itu datangnya dari Allah jua. .00 x 4 kotak : RM = RM 37. diharapkan agar aktiviti ini menjadi titik tolak kepada permulaan kehidupan yang lebih bermakna buat anak-anak istimewa ini. sahsiah. Kuala Selangor. Bersama bergandinga bahu Menerajui impian yang satu yang jitu.Penganjur Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang. Di samping itu..00 : Bas Besar – 40 Orang Bas Kecil – 25 Orang = RM = RM Harapan dan Penutup Melalui aktiviti yang dijalankan. Semoga berjaya..50 = RM 28. Perbelanjaan Aktiviti Pengangkutan Makan dan minum .Roti . diharap semua murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang mendapat faedah dan manfaat dalam membentuk jati diri.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful