LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE MEDIA PRIMA BHD, PROGRAM PENDIDIKAN KHAS INTEGRASI SMK.

PENGKALAN PERMATANG, KUALA SELANGOR 25 MAC 2008 Pendahuluan Murid-murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang Kuala Selangor ialah murid yang memerlukan keperluan khas dalam semua aspek, sama ada sahsiah, moral, mental, fizikal, pengurusan diri, mahupun akademik. Oleh yang demikian, mereka juga memerlukan pelbagai kaedah dan pendekatan khusus untuk mengharungi kehidupan di samping layanan sama rata sebagaimana insan yang lain. Lawatan yang diadakan diharapkan akan menjadi titik tolak bagi murid-murid tersebut mengaplikasi dan meningkatkan daya tumpuan dengan bimbingan serta pelbagai alternatif untuk hidup berdikari sebagai persediaan diwaktu yang akan datang. Tajuk Lawatan Sambil Belajar ke Media Prima Bhd. Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang, Kuala Selangor. Objektif 1. Memberi pendedahan awal kepada murid tentang realiti kehidupan. 2. Meningkatkan tahap kesabaran, kemampuan berfikir secara positif serta memperkukuhkan kemahiran menyelesaikan masalah. 3. Mengetahui serba sedikit proses disebalik tabir pembikinan sesebuah rancangan yang disiarkan di media eletronik. 4. Mewujudkan perasaan ingin tahu dan menarik minat murid berkaitan teknologi masa kini agar mereka tidak ketinggalan dalam arus permodenan. 5. Memberi ruang kepada murid untuk berjumpa dan bermesra dengan selebriti di Media Prima. 6. Mendedahkan murid dengan peluang-peluang pekerjaan yang berkaitan bidang penyiaran.

00 – 03. : Perjalanan Pulang .Hot FM 12.30 ptg 03. Pengkalan Permatang. Damansara Masa dan Tentatif Program 08.Lawatan ke TV 3 .00 ptg 02.45 tgh : Bertolak ke Bukit Malawati.00 – 12.One Utama.Rasional Aktiviti tersebut adalah perlu bagi memberi pendedahan dan bimbingan awal kepada murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMKPP supaya mereka tidak ketinggalan dalam arus permodenan. Di samping itu.30 . Damansara.05. Kuala Selangor : . diharapkan program ini juga dapat merapatkan jurang di antara golongan Orang Kurang Upaya (OKU) dengan masyarakat sekeliling. Sasaran Program yang dirancangkan akan melibatkan semua guru dan murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK.00 – 10.Taklimat ringkas.00 pagi 10. Kuala Selangor.00 ptg : Makan dan Solat Zohor : Aktiviti Sosial Berkumpulan : .45 – 02. . Tarikh 25 Mac 2008 ( Selasa ) Tempat Stesen Televisyen : TV 3 Stesen Radio : Hot FM One Utama.

Ahli Jawatankuasa Aktiviti Penasihat : Tuan Hj. Pn. Mohd Rahman Bin Dollah Pengetua SMK. En. Hamsan B. Mamat . En. En. Jamion Aktiviti / Program 1. Maria Norwina Bt Mohd Baha 3. Indang Sulbi Bt Abu Bakar 2. Mohd Nadzif B. Nor Hanifah Bt. Jayus Makanan dan Minuman 1. Mohd Zulkefli B. Pn. Pn. Jemani 2. Pengerusi : Pn Rosliza Bt Roslay Tim. Pengerusi : En. Rosliza Bt Roslay 2. Siti Zaimidah Bt. Nadzif Bin Jayus Setiausaha 1 Program : Pn Nor Hanifah Bt Sahid Setiausaha 2 Program : Pn Siti Zaimidah Bt Mamat Bendahari : Cik Nor Hayati Bt Siran AJK : Pengangkutan 1. Pn. Pn. Cik Nor Hayati Bt Siran Dokumentasi 1. Mohd. Nor Hanifah Bt Sahid 3. Siti Zaimidah Bt Mamat Keselamatan dan Kawalan Disiplin 1. Mohd Halim @ Selamat 2. Pn. En. Pengkalan Permatang Kuala Selangor. Sahid 2. Pn. Mokhlis B.

00 x 4 kotak : RM = RM 37. Tunjuk ajar ku Sifu.. Semoga berjaya.50 x 75 : RM 7. Segala yang baik itu datangnya dari Allah jua.. dan keyakinan diri murid bagi mengharungi hidup di masa yang akan datang. .00 : Bas Besar – 40 Orang Bas Kecil – 25 Orang = RM = RM Harapan dan Penutup Melalui aktiviti yang dijalankan. diharap semua murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang mendapat faedah dan manfaat dalam membentuk jati diri. Bersama bergandinga bahu Menerajui impian yang satu yang jitu.Air mineral Jumlah Anggaran Perbelanjaan : RM 0. diharapkan agar aktiviti ini menjadi titik tolak kepada permulaan kehidupan yang lebih bermakna buat anak-anak istimewa ini.50 = RM 28. sahsiah. Di samping itu.Penganjur Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang. Perbelanjaan Aktiviti Pengangkutan Makan dan minum .Roti . Kuala Selangor.