LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE MEDIA PRIMA BHD, PROGRAM PENDIDIKAN KHAS INTEGRASI SMK.

PENGKALAN PERMATANG, KUALA SELANGOR 25 MAC 2008 Pendahuluan Murid-murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang Kuala Selangor ialah murid yang memerlukan keperluan khas dalam semua aspek, sama ada sahsiah, moral, mental, fizikal, pengurusan diri, mahupun akademik. Oleh yang demikian, mereka juga memerlukan pelbagai kaedah dan pendekatan khusus untuk mengharungi kehidupan di samping layanan sama rata sebagaimana insan yang lain. Lawatan yang diadakan diharapkan akan menjadi titik tolak bagi murid-murid tersebut mengaplikasi dan meningkatkan daya tumpuan dengan bimbingan serta pelbagai alternatif untuk hidup berdikari sebagai persediaan diwaktu yang akan datang. Tajuk Lawatan Sambil Belajar ke Media Prima Bhd. Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang, Kuala Selangor. Objektif 1. Memberi pendedahan awal kepada murid tentang realiti kehidupan. 2. Meningkatkan tahap kesabaran, kemampuan berfikir secara positif serta memperkukuhkan kemahiran menyelesaikan masalah. 3. Mengetahui serba sedikit proses disebalik tabir pembikinan sesebuah rancangan yang disiarkan di media eletronik. 4. Mewujudkan perasaan ingin tahu dan menarik minat murid berkaitan teknologi masa kini agar mereka tidak ketinggalan dalam arus permodenan. 5. Memberi ruang kepada murid untuk berjumpa dan bermesra dengan selebriti di Media Prima. 6. Mendedahkan murid dengan peluang-peluang pekerjaan yang berkaitan bidang penyiaran.

00 – 10. diharapkan program ini juga dapat merapatkan jurang di antara golongan Orang Kurang Upaya (OKU) dengan masyarakat sekeliling. Sasaran Program yang dirancangkan akan melibatkan semua guru dan murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK.00 – 12.Hot FM 12. Damansara.45 – 02.05.00 – 03.Rasional Aktiviti tersebut adalah perlu bagi memberi pendedahan dan bimbingan awal kepada murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMKPP supaya mereka tidak ketinggalan dalam arus permodenan.Lawatan ke TV 3 . Tarikh 25 Mac 2008 ( Selasa ) Tempat Stesen Televisyen : TV 3 Stesen Radio : Hot FM One Utama. Pengkalan Permatang.30 . Di samping itu. : Perjalanan Pulang .One Utama.30 ptg 03.Taklimat ringkas. Kuala Selangor.45 tgh : Bertolak ke Bukit Malawati.00 ptg 02. . Damansara Masa dan Tentatif Program 08.00 ptg : Makan dan Solat Zohor : Aktiviti Sosial Berkumpulan : .00 pagi 10. Kuala Selangor : .

Pn. Nor Hanifah Bt. Mohd Halim @ Selamat 2. Jamion Aktiviti / Program 1. Pengerusi : En. Jayus Makanan dan Minuman 1. Pengkalan Permatang Kuala Selangor. Mokhlis B. Indang Sulbi Bt Abu Bakar 2. Pn. Mohd. Cik Nor Hayati Bt Siran Dokumentasi 1. Pn. Maria Norwina Bt Mohd Baha 3. Jemani 2. Siti Zaimidah Bt Mamat Keselamatan dan Kawalan Disiplin 1. En. Rosliza Bt Roslay 2. Pn. Sahid 2. En. Pn.Ahli Jawatankuasa Aktiviti Penasihat : Tuan Hj. Hamsan B. Mohd Nadzif B. Pengerusi : Pn Rosliza Bt Roslay Tim. Nadzif Bin Jayus Setiausaha 1 Program : Pn Nor Hanifah Bt Sahid Setiausaha 2 Program : Pn Siti Zaimidah Bt Mamat Bendahari : Cik Nor Hayati Bt Siran AJK : Pengangkutan 1. Nor Hanifah Bt Sahid 3. Mamat . En. En. Siti Zaimidah Bt. Mohd Rahman Bin Dollah Pengetua SMK. Mohd Zulkefli B. Pn. Pn.

Semoga berjaya. Bersama bergandinga bahu Menerajui impian yang satu yang jitu. Segala yang baik itu datangnya dari Allah jua. . sahsiah.Air mineral Jumlah Anggaran Perbelanjaan : RM 0. diharapkan agar aktiviti ini menjadi titik tolak kepada permulaan kehidupan yang lebih bermakna buat anak-anak istimewa ini. diharap semua murid Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang mendapat faedah dan manfaat dalam membentuk jati diri. Kuala Selangor.00 : Bas Besar – 40 Orang Bas Kecil – 25 Orang = RM = RM Harapan dan Penutup Melalui aktiviti yang dijalankan.50 x 75 : RM 7.50 = RM 28. dan keyakinan diri murid bagi mengharungi hidup di masa yang akan datang.Penganjur Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Pengkalan Permatang. Perbelanjaan Aktiviti Pengangkutan Makan dan minum .00 x 4 kotak : RM = RM 37.. Di samping itu.Roti . Tunjuk ajar ku Sifu..

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful