P. 1
Kertas Kerja 1m 1s

Kertas Kerja 1m 1s

|Views: 790|Likes:
Dipublikasikan oleh Irman Ilias

More info:

Published by: Irman Ilias on Nov 30, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/08/2013

pdf

text

original

KERTAS CADANGAN BENGKEL 1MURID 1SUKAN SK GOMBAK ( 1

)

PADA : 9 NOVEMBER 2011

TEMPAT : DEWAN S K GOMBAK ( 1 )

ANJURAN : UNIT KOKURIKULUM SK GOMBAK ( 1 )

SASARAN : MURID TAHAP 2 ( TAHUN 4, 5 DAN 6 )

TEMA : SUKAN UNTUK SEMUA

4.0 Rasional Rasional utama Program 1Sukan 1Murid ini dijalankan adalah untuk memberi ruang kepada murid menunjukkan bakat dan juga kepimpinan menerusi sukan yang disertai.0 Tajuk Program 1Sukan 1Murid SK Gombak (1) 2. Selain itu. Membentuk personaliti murid yang mantap seperti mempunyai daya saing untuk menang. Aktiviti ini melibatkan semua murid Tahap 2 (4. emosi.0 Objektif Impak yang dijangka daripada aktiviti ini ialah : i. Melalui aktiviti ini juga murid dapat menunjukkan kemahiran dan kemampuan fizikal mereka dengan sepenuhnya. tidak mudah putus asa dan berusaha untuk menang serta membentuk sahsiah kendiri yang positif. iii. 5. murid juga akan didedahkan dengan semangat berkolaborasi. Melahirkan insan yang seimbang dari aspek jasmani. Mencungkil bakat murid dalam bersukan dan memahami tugas dalam organisasi.0 Tema Sukan untuk semua 3. . Ini sekaligus dapat menyediakan murid satu situasi bukan formal selain kurikulum.1. ii. bekerjasama dan bersungguh-sungguh. intelek dan sosial bagi mencapai matlamat Falsafasah Pendidikan Kebangsaan .5 dan 6).0 Pengenalan Program 1Sukan 1Murid merupakan aktiviti untuk murid SK Gombak (1) yang diadakan bermula tahun ini. rohani. tidak mudah putus asa. Aktiviti ini bertujuan untuk membentuk perbadi dan sahsiah murid dan juga untuk mencungkil bakat murid dalam setiap aktiviti pertandingan mengikut sukan yang diperkenalkan dalam dasr 1M 1S.

0 Ahli Jawatankuasa Rujuk Lampiran A 8.00 Pagi hingga 1.0 Tempat.0 Aktiviti yang dijalankan Rujuk Lampiran B 9.00 Tengah hari 7. hari dan masa Tempat Tarikh Hari Masa : Dewan Sk Gombak ( 1 ) : 9 November 2011 : Rabu : 8.0 Penutup Dengan adanya aktiviti Program 1Sukan 1Murid kebolehan dan potensi murid dalam bidang sukan dapat ditonjolkan. Program 1Sukan 1Murid ini juga akan dapat merapatkan hubungan antara guru-guru dan murid SK Gombak (1) . Di samping itu.0 Belanjawan Rujuk Lampiran D 11.6. Ibu bapa juga akan dapat lebih memahami minat dan kebolehan anak-anak melalui aktiviti ini. tarikh.0 Tentatif program Rujuk Lampiran C 10.

Lampiran A AJK Induk : Penasihat : Pn Marinah Bt Bawan Pengerusi : Pn Suraya Bt Mat Nasir Naib : Pn Hjh Rohaya Bt. Asiah Bt Hj Mamat/ Pn Cik Julifa Diana Bt Mustafa Makanan Murid Pn Muzlina Bt Mohamad Pn Nurul Aduwanie Bt Adam Pn Meriam Bt Hamzah Pn Wan Mahani Bt Abd Rahman Juru acara En Zulkifli B Mahamad Disiplin Pn Nora Bt Mohamad Isa Pn Suzana Bt Mustapha Pn Nor Aida Bt Mustaffa Guru ganti Pn Nurul Hasanat (Ping Pong) (Bola Sepak ) (Olahraga ) (Sepak Takraw) (Bola Jaring) (Bola Baling) (Badminton) (Bola Tampar) (Hoki) Siar raya En Tarmizi B Mohd Zain En Tuan Arzani B Tuan Abdullah En Mohd Sharin B Mohtar . A. Samat Pengerusi En Abdul Malek B Mohamed S/ U : En Irman B Ilias Penyelaras: En Mohd Rahaizat B Rahaman Aktiviti AJK Kerja : Pengurus Stesen Sukan Dan Permainan 1M1S En Ahmad Fadlee B Mohamed / En Tuan Arzani B Tuan Abdullah En Mohd Tarmezy B Zainal Abidin / En Azlan B Ismail En Sanuddin B Shafi’i/ Pn Meriam Bt Hamzah En Azhar B Mat Hassan/En Azaruddin Pn Muzlina Bt Mohamad/ Pn Nurul Aduwanie Bt Adam En Mohd Sharin B Mohtar/ Pn Hazlinda Bt Hamdzah En Hasnuri Amir B Sahibi / Pn Nor Aida Bt Mustafa En MOhd Suffian B Hamzah/ Pn Rohani Bt Ismail En.

Lampiran B Aktiviti Murid Mengikut aktiviti yang telah dirancang dan ditetapkan oleh sukan masing-masing.10 pg 10. Aktiviti Program 1Sukan 1Murid Sukan Bola sepak Sukan Bola jaring Sukan Olahraga Sukan Badminton Sukan Hoki Sukan Ping Pong Sukan Bola Tampar Sukan Bola Baling Sukan Sepak Takraw Lampiran C Tentatif Program Tarikh/ Masa 9 Nov 2011 7.00 – 10.00 tgh Persiapan tempat Slot 1 (Ceramah) Slot 2 ( Demontrasi Kemahiran Sukan ) Aplikasi Kemahiran Sukan ( Ikut Stesen Sukan) Aturcara Majlis .30 pg-1.00 pg 9.30 pg 8.

Lampiran D Perbelanjaan BIL `1 BUTIRAN KERJA Menyediakan makanan dan minuman untuk peserta Bengkel 1 Murid 1 Sukan Air mineral KUANTITI 476 orang KADAR HARGA (RM) RM 1. …………………….00 2 2 kotak RM 5.. ( Pn.35 RM 10.70 RM 724.50 JUMLAH HARGA (RM) RM 714. Irman bin Ilias) Setiausaha Sukan SK Gombak (1) Disemak oleh. Suraya Bt Mat Nasir) GPK Kokurikulum SK Gombak (1) IRMAN BIN ILIAS . …………………………… (En.70 JUMLAH KESELURUHAN Pembiayaan bagi melaksanakan Program 1Sukan 1Murid peringkat sekolah adalah daripada peruntukan Kokurikulum SK Gombak (1) Disediakan oleh.

Puan.. terima kasih........ Saya seperti nama dan beralamat di atas adalah setiausaha sukan bagi sekolah kebangsaan Gombak (1) 2. Sekian. KM 8 JALAN GOMBAK. SELANGOR DARUL EHSAN. KM 8 JALAN GOMBAK. 21 OKTOBER 2011 PER : MEMOHON PERUNTUKAN UNTUK PERBELANJAAN PROGRAM 1SUKAN 1MURID Dengan segala hormatnya perkara di atas dirujuki.... 53100 GOMBAK.. Untuk makluman pihak puan segala perbelanjaan tersebut yang berjumlah RM 724. (IRMAN BIN ILIAS) I/C : 750331-03-5017 ....... Butiran lanjut untuk segala perbelanjaan telah saya lampirkan kertas kerja program bagi rujukan pihak puan... Yang benar... GURU BESAR SEKOLAH KEBANGSAAN GOMBAK (1).SK GOMBAK (1). Tujuan saya mengirimkan surat ini adalah untuk memohon tuntutan perbelanjaan bagi urusan penyediaan makanan dan minuman murid bagi aktiviti kokurikulum bersempena dengan Program 1Sukan 1Murid yang akan diadakan pada : Tarikh : 9 November 2011 Hari : Rabu Masa : 7. 53100 KUALA LUMPUR..70....... ...30 pagi hingga 1.. SELANGOR DARUL EHSAN....00 tengah hari 3..

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->