P. 1
borang tukar sekolah

borang tukar sekolah

|Views: 371|Likes:
Dipublikasikan oleh Iz Jewk

More info:

Published by: Iz Jewk on Dec 31, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/10/2015

pdf

text

original

JADUAL KETIGA ( Subperaturan 7(1

) )

P.U(A)275

PERATURAN_PERATURAN PELAJARAN PENERIMAAN MASUK MURID KE SEKOLAH, PEYIMPANAN DAFTAR DAN SYARAT BAGI PENGEKALAN MURID BELAJAR DI SEKOLAH 1998 PERMOHONAN UNTUK BERTUKAR SEKOLAH DALAM / LUAR NEGERI OLEH MURID WARGANEGARA Kepada : Pengarah Pelajaran Negeri / Pegawai Pelajaran Daerah : ………………………………………………. Nama dan alamat sekolah : …………………………………………………………………………………. ( Sekolah Asal ) : …………………………………………………………………………………....
Sila sertakan dokumen yang berikut bersama dengan boring ini : 1. Salinan surat nikah/ perakuan pendaftar perkahwinan ibubapa 2. Salinan surat perintah mahkamah tentang hak penjagaan anak, jika ibubapa bercerai/ berpisah 3. Surat daftar anak angkat mengikut seksyen 25 Akta Pengangkatan 1952 4. Salinan surat beranak/ kad pengenalan pelajar, salinan keputusan peperiksaan ( UPSR/ PMR/ SPM/ STPM )

BUTIR-BUTIR TENTANG PERTUKARAN SEKOLAH 1. Nama Murid : ……………………………………………………….
……………………………. Jantina :

2. Tarikh Lahir 3. Bangsa

: ………………………

No. Kad Pengenalan/ Surat

beranak : .......................................... : …………………………….. 6. Tarikh Pendaftaran sekolah

sekarang : ………………………………. 7. Nama Biasiswa : ………………….............. Jumlah biasiswa RM : ………………………………………………….

8. Tahun terakhir/ tingkatan tertinggi : ……………… Jika sekolah menengah,
aliran (nyatakan) : .......................

9. Kelulusan UPSR :
………………………………………………………………………………………………………. . PMR : …………………………………………………………………………………………… …………… SPM : …………………………………………………………………………………………… ……………

rujukan : ……………………………………………………………………………………………………………. 14. Jabatan Pelajaran Negeri / Pejabat Pelajaran Daerah : …………………………………………………………………………. ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………. ……………………………………………………………………………………………………… ………………………. Sebab-sebab pertukaran : 16... ……………………………………………. ( Tandatangan ibubapa/ penjaga ) pengetua/ guru besar ) Tarikh : No Telefon : 0174248301 ( Tandatangan Cop rasmi : Tarikh : Untuk kegunaan Jabatan Pelajaran Negeri / Pejabat Pelajaran Daerah No. . Alamat ibu/ bapa/ penjaga : 12. Tarikh pertukaran dikehendaki : 17. Sekolah yang di pilih : Pilihan pertama Pilihan kedua : : 15..( Sila lampirkan sesalinan keputusan peperiksaan ) 10. Alamat surat menyurat ( jika berlainan dari no 13 ) : SDA ……………………………………………………………………………………………………… ………………………. Ulasan pengetua/ guru besar : …………………………………………………………………………………………... 13. Mulai tarikh yang di pohon.. Alamat baru ibu/ bapa/ penjaga ( mengikut undang-undang ) : SDA ……………………………………………………………………………………………………… ………………………. ……………………………………. Diluluskan / Tidak Diluluskan untuk penerimaan masuk ke sekolah : …………………………………………………………. Nama ibu/ bapa/ penjaga : 11.

Bagi calon sekolah menengah. 3. sila nyatakan mata pelajaran elektif untuk PMR/ pakej mata pelajaran untuk SPM/ pakej mata pelajaran untuk STPM di ruangan berikut : Mata pelajaran elektif PMR/ pakej mata pelajaran SPM/ pakej mata pelajaran STPM ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………… * potong jika tidak berkenaan Lampiran A SURAT PENGAKUAN HAK PENJAGAAN ANAK Saya yang bernama ……………………………………………………………………………………. Bagi calon PTS/ UPSR/ PMR/ SPM/ STPM sila pastikan permohonan pertukaran pusat peperiksaan diuruskan. . 4 salinan dihantar ke JPN / PPD yang berkenaan untuk kelulusan dan 1 salinan untuk simpanan sekolah 2..IV.U) s 10075/07/1/1 Jld. ( Tandatangan Pengarah Pelajaran Negeri / PPD ) CDop Rasmi 15 Jun 1998 ( KP (P. ………………………………………………………….(PU)569) Nota : 1..Tarikh : ………………………..Pn.U.

Sekian. Saya berjanji akan bertanggungjawab sepenuhnya sekiranya timbul apa-apa masalah berkaitan pekara ini. Surat Arahan Penjagaan Anak daripada mahkamah tidak dapat di sertakan. ( T/ Tangan Pegawai & Cop ) Tarikh : Lampiran A SURAT AKUAN .. Tuan boleh merujuk pekara ini kepada bekas isteri/ suami saya melalui nombor telefon berikut …………………………………………………………. terima kasih …………………………….Mengakui telah berpisah dengan ………………………………………………………………………. ( T/ Tangan Suami/ Isteri ) Tarikh : Catatan : ……………………………….. Dan anak-anak kami sekarang adalah di bawah jagaan saya.

... Sekian. Nombor sijil lahir/ kad pengenalan : ……………………………………… Saya berjanji akan bertanggungjawab sepenuhnya sekiranya timbul apa-apa masalah berkaitan pekara ini. terima kasih …………………………… ( T/ Tangan Suami/ Isteri ) Tarikh : Catatan: ……………………………….Saya yang bernama ……………………………………………………………………………………. Adalah disahkan bahawa ………………………………………………………………………………. Oleh itu saya mengesahkan bahawa saya tidak menghadapi sebarang masalah rumahtangga seperti berpisah/ bercerai/ perebutan anak.... Ialah anak/ jagaan saya. Memaklumkan bahawa sijil nikah saya tidak dapat disertakan bersama.

Saya yang benar. Permohonan ini dikemukakan oleh saya di sebabkan pekara berikut : a) Mengikut keluarga berpindah. KP : 2. Saya seperti nama dan alamat di atas memohon agar meluluskan pertukaran pelajar seperti butiran berikut : Nama Sekolah Asal Sekolah Baru : : : S/ Beranak/ No. terima kasih. b) ………………………………………………………………………………………………… …. Sekian. Saya mengaku akan bertanggungjawab sekiranya timbul sebarang masalah berhubung dengan pertukaran tersebut..( T/ Tangan Pegawai & Cop ) Tarikh : Lampiran B Permohonan Pertukaran Pelajar ( Dibuat bukan penjaga/ ibubapa ) (Nama Dan Alamat Penjaga ) Tel : Pengarah Jabatan Pelajaran Daerah Seberang Perai Tengah Pulau Pinang ( u. 3. .p : Unit Menengah/ Unit Rendah ) Tuan.

………………………………. Kp : Catatan: ( Sila sertakan bersama 1 salinan Kad Pengenalan tuan puan ) .. Nama : No.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->