P. 1
borang tukar sekolah

borang tukar sekolah

|Views: 371|Likes:
Dipublikasikan oleh Iz Jewk

More info:

Published by: Iz Jewk on Dec 31, 2011
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/10/2015

pdf

text

original

JADUAL KETIGA ( Subperaturan 7(1

) )

P.U(A)275

PERATURAN_PERATURAN PELAJARAN PENERIMAAN MASUK MURID KE SEKOLAH, PEYIMPANAN DAFTAR DAN SYARAT BAGI PENGEKALAN MURID BELAJAR DI SEKOLAH 1998 PERMOHONAN UNTUK BERTUKAR SEKOLAH DALAM / LUAR NEGERI OLEH MURID WARGANEGARA Kepada : Pengarah Pelajaran Negeri / Pegawai Pelajaran Daerah : ………………………………………………. Nama dan alamat sekolah : …………………………………………………………………………………. ( Sekolah Asal ) : …………………………………………………………………………………....
Sila sertakan dokumen yang berikut bersama dengan boring ini : 1. Salinan surat nikah/ perakuan pendaftar perkahwinan ibubapa 2. Salinan surat perintah mahkamah tentang hak penjagaan anak, jika ibubapa bercerai/ berpisah 3. Surat daftar anak angkat mengikut seksyen 25 Akta Pengangkatan 1952 4. Salinan surat beranak/ kad pengenalan pelajar, salinan keputusan peperiksaan ( UPSR/ PMR/ SPM/ STPM )

BUTIR-BUTIR TENTANG PERTUKARAN SEKOLAH 1. Nama Murid : ……………………………………………………….
……………………………. Jantina :

2. Tarikh Lahir 3. Bangsa

: ………………………

No. Kad Pengenalan/ Surat

beranak : .......................................... : …………………………….. 6. Tarikh Pendaftaran sekolah

sekarang : ………………………………. 7. Nama Biasiswa : ………………….............. Jumlah biasiswa RM : ………………………………………………….

8. Tahun terakhir/ tingkatan tertinggi : ……………… Jika sekolah menengah,
aliran (nyatakan) : .......................

9. Kelulusan UPSR :
………………………………………………………………………………………………………. . PMR : …………………………………………………………………………………………… …………… SPM : …………………………………………………………………………………………… ……………

Ulasan pengetua/ guru besar : ………………………………………………………………………………………….( Sila lampirkan sesalinan keputusan peperiksaan ) 10. Alamat ibu/ bapa/ penjaga : 12.... Sebab-sebab pertukaran : 16. Alamat baru ibu/ bapa/ penjaga ( mengikut undang-undang ) : SDA ……………………………………………………………………………………………………… ………………………. 13.. . Jabatan Pelajaran Negeri / Pejabat Pelajaran Daerah : ………………………………………………………………………….. ……………………………………………………………………………………………………… ………………………. ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………. ( Tandatangan ibubapa/ penjaga ) pengetua/ guru besar ) Tarikh : No Telefon : 0174248301 ( Tandatangan Cop rasmi : Tarikh : Untuk kegunaan Jabatan Pelajaran Negeri / Pejabat Pelajaran Daerah No. Mulai tarikh yang di pohon. ……………………………………………. rujukan : ……………………………………………………………………………………………………………. Diluluskan / Tidak Diluluskan untuk penerimaan masuk ke sekolah : …………………………………………………………. Nama ibu/ bapa/ penjaga : 11. Sekolah yang di pilih : Pilihan pertama Pilihan kedua : : 15. Tarikh pertukaran dikehendaki : 17.. Alamat surat menyurat ( jika berlainan dari no 13 ) : SDA ……………………………………………………………………………………………………… ………………………. 14. …………………………………….

(PU)569) Nota : 1.Pn.. sila nyatakan mata pelajaran elektif untuk PMR/ pakej mata pelajaran untuk SPM/ pakej mata pelajaran untuk STPM di ruangan berikut : Mata pelajaran elektif PMR/ pakej mata pelajaran SPM/ pakej mata pelajaran STPM ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………… * potong jika tidak berkenaan Lampiran A SURAT PENGAKUAN HAK PENJAGAAN ANAK Saya yang bernama …………………………………………………………………………………….. . ………………………………………………………….Tarikh : ………………………. 4 salinan dihantar ke JPN / PPD yang berkenaan untuk kelulusan dan 1 salinan untuk simpanan sekolah 2..IV. 3. Bagi calon PTS/ UPSR/ PMR/ SPM/ STPM sila pastikan permohonan pertukaran pusat peperiksaan diuruskan.U) s 10075/07/1/1 Jld. ( Tandatangan Pengarah Pelajaran Negeri / PPD ) CDop Rasmi 15 Jun 1998 ( KP (P. Bagi calon sekolah menengah.U.

Sekian. terima kasih ……………………………. Saya berjanji akan bertanggungjawab sepenuhnya sekiranya timbul apa-apa masalah berkaitan pekara ini. Tuan boleh merujuk pekara ini kepada bekas isteri/ suami saya melalui nombor telefon berikut …………………………………………………………. ( T/ Tangan Pegawai & Cop ) Tarikh : Lampiran A SURAT AKUAN . ( T/ Tangan Suami/ Isteri ) Tarikh : Catatan : ………………………………. Surat Arahan Penjagaan Anak daripada mahkamah tidak dapat di sertakan.Mengakui telah berpisah dengan ………………………………………………………………………... Dan anak-anak kami sekarang adalah di bawah jagaan saya.

.. Sekian. terima kasih …………………………… ( T/ Tangan Suami/ Isteri ) Tarikh : Catatan: ………………………………. Adalah disahkan bahawa ………………………………………………………………………………. Oleh itu saya mengesahkan bahawa saya tidak menghadapi sebarang masalah rumahtangga seperti berpisah/ bercerai/ perebutan anak.. Memaklumkan bahawa sijil nikah saya tidak dapat disertakan bersama. Ialah anak/ jagaan saya.. Nombor sijil lahir/ kad pengenalan : ……………………………………… Saya berjanji akan bertanggungjawab sepenuhnya sekiranya timbul apa-apa masalah berkaitan pekara ini. .Saya yang bernama ……………………………………………………………………………………..

. Sekian. Saya seperti nama dan alamat di atas memohon agar meluluskan pertukaran pelajar seperti butiran berikut : Nama Sekolah Asal Sekolah Baru : : : S/ Beranak/ No.( T/ Tangan Pegawai & Cop ) Tarikh : Lampiran B Permohonan Pertukaran Pelajar ( Dibuat bukan penjaga/ ibubapa ) (Nama Dan Alamat Penjaga ) Tel : Pengarah Jabatan Pelajaran Daerah Seberang Perai Tengah Pulau Pinang ( u. . terima kasih. Saya yang benar. Permohonan ini dikemukakan oleh saya di sebabkan pekara berikut : a) Mengikut keluarga berpindah. 3.p : Unit Menengah/ Unit Rendah ) Tuan. Saya mengaku akan bertanggungjawab sekiranya timbul sebarang masalah berhubung dengan pertukaran tersebut. KP : 2. b) ………………………………………………………………………………………………… ….

. Nama : No. Kp : Catatan: ( Sila sertakan bersama 1 salinan Kad Pengenalan tuan puan ) .……………………………….

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->