UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 2 2010 Arahan: 1.

Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi. 2. Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan. Soalan 1: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti Soalan 2: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti Soalan 3: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti Soalan 4: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti : Menggambar : BUAH-BUAHAN TEMPATAN : Kertas lukisan, warna krayon : Murid dikehendaki menghasilkan gambar buah-buahan dengan menggunakan teknik GURISAN. : Membuat rekaan dan corak : Hiasan Dinding : Kertas Lukisan, warna krayon atau pensel : Murid dikehendaki menghasilkan corak TERANCANG dengan menggunakan warna krayon atau pensel. : Membentuk dan membuat binaan : Bangunan-bangunan : Kotak kasut, Pensel Warna, Gunting, Gam, dan Kertas warna : Murid dikehendaki membuat model bangunan-bangunan atau rumah. : Mengenal Kraf Tradisional : Anyaman : Kertas lukisan, Kertas Warna 2 jenis, Gunting dan Gam : Murid dikehendaki menghasilkan corak anyaman dengan melukis gambar buah-buahan tempatan. Disahkan oleh,

Disediakan oleh,

(NORLINDA BINTI IBRAHIM) Guru Pendidikan Seni Visual Tahun 2

(JUNAINAH BINTI JUPRI) PANITIA PEND. SENI VISUAL SRA JAIM PERNU

UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 3 2010

SENI VISUAL TAHIN 3 (JUNAINAH JUPRI) PANITIA PEND. pelekat (selotape). warna air. SENI VISUAL SRA JAIM PERNU PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN . warna pastel. 1. Bidang Tajuk Bahan Soalan 2. lidi atau batang ais krim. Hasilkan topeng mata ‘keraian’ majlis. Membentuk dan Membuat Binaan Topeng Mata Kad manila. kad manila. Hasilkan corak kertas dinding menggunakan tenik resis. Mengenal Kraf Tangan Kelarai (anyaman tikar) 3 helai kertas warna. warna air. Disediakan oleh : Di sahkan oleh: (AZURA BTE AHMAD ZUBIR) GURU PEND. Hasilkan kelarai menggunakan kombinasi 3 warna. gam dan gunting. kertas lukisan. Mencoark dan Membuat Rekaan Kertas Dinding Kertas lukisan.Pilih satu soalan sahaja. Bidang Tajuk Bahan Soalan 3. gunting. Bidang Tajuk Bahan Soalan : : : : : : : : : : : : : : : : Menggambar "RUMAH SAYA" Kertas lukisan dan warna pastel Lukiskan gambar sebuah rumah yang cantik. gunting. Bidang Tajuk Bahan Soalan 4.

Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Disediakan Oleh (JUNAINAH BINTI JUPRI) GURU DSV TAHUN 1 UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 4 /2010 . gunting. : Kotak kosong. : Kolaj ( tampalan) : Kertas warna. dan gam : Murid diminta menghasilkan model kenderaan mengikut kreativiti sendiri. : Menggambar : Rumah Saya : Catan : Krayon/pensel warna dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk.Bahan – bahan hendaklah dibawa dari rumah dan perlu dihasilkan disekolah.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4. Disemak Oleh 2. : Mengenal Kraf Tradisional : Wau : Melukis.gam dan gunting : Murid diminta menghasilkan gambar ulat bulu dengan menggunakan teknik kolaj seperti mana yang telah diajar. : Kertas lukisan dan warna pensel.Kertas warna.DUNIA SENI VISUAL TAHUN 1/2011 Pilih satu soalan sahaja daripada soalan-soalan di bawah ini. : Membentuk dan Membuat Binaan : Kenderaanku : Tampalan dan guntingan. 1.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan : Menggambar : Ulat bulu.murid – murid boleh menggunting bentuk yang siap dirumah.

: Mengenal Kraf Tradisional : Alas Pinggan : Anyaman : Kertas warna. Seni Visual UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 5/ 2010 Arahan: 1.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 2. pelepah pisang atau bawang dan tumbuhan lain. kertas lukisan. 2.Arahan: 1. gam.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan : Mencorak dan membuat rekaan : Corak Pembalut Hadiah : Capan : Warna air. Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan. : Murid diminta membuat corak tidak terancang dengan menggunakan kreativiti sendiri. kertas surat khabar. Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi. dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan topeng mata sebagai satu perhiasan diri. Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan. : Menggambar : Rumah Saya : Gurisan : Krayon dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk. gunting.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4. Disahkan oleh (Junainah Jupri) Panitia Pend. 1. . gunting.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3. Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi. gam. 2. : Membentuk dan Membuat Binaan : Topeng Mata : Guntingan dan Tampalan : Kertas warna.

: Murid dikehendaki menghasilkan corak batik pada kain atau pada baju.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan : Mencorak dan membuat rekaan : Bentuk Geometri : Menghasilkan pelbagai bentuk geomatri : Pensel dan pembaris serta warna air atau pensel : Murid diminta membuat bentuk geomatri dan menyusun bentuk tersebut menjadi corak yang menarik. gam. : Mengenal Kraf Tradisional : Batik : Membatik : Kertas lukisan. : Menggambar : Kampungku : Catan : Pensel . : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk. Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi. Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan. dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan topeng muka sebagai satu perhiasan diri untuk menghadiri majlis tari-menari. 2.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4. Disahkan oleh (Junainah Jupri) Panitia Pend.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 2. 1. kertas lukisan dan warna air. Seni Visual UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 6/ 2010 Arahan: 1.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan : Mencorak dan membuat rekaan : Corak hiasan : Stensilan : Warna krayon dan kertas lukisan .1.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3. : Membentuk dan Membuat Binaan : Topeng Muka : Guntingan dan Tampalan : Kertas warna. lilin dan warna air. warna krayon. gunting.

Seni Visual . pisau pemotong. : Murid diminta menghasilkan model kuda kepang menggunakan kadbod. kayu atau ranting besar. gam. : Membentuk dan membuat binaan : Mobail hiasan : Mobail : Bahan – bahan terbuang atau kulit kerang dan sebagainya. tali.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3. benang bulu kambing. : Menggambar : Membantu ibu dan bapa : Catan : Krayon/pensel warna dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk.Bahan Soalan 2. : Murid diminta menghasilkan mobail hiasan yang cantik mengikut kreativiti masing-masing. Disahkan oleh (Junainah Jupri) Panitia Pend.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan : Murid diminta membuat corak hiasan mengikut aktiviti yang diberikan : Mengenal Kraf Tradisional : Kuda kepang : Membuat model kuda kepang : Kadbod. warna pastel dan lain – lain.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful