UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 2 2010 Arahan: 1.

Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi. 2. Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan. Soalan 1: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti Soalan 2: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti Soalan 3: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti Soalan 4: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti : Menggambar : BUAH-BUAHAN TEMPATAN : Kertas lukisan, warna krayon : Murid dikehendaki menghasilkan gambar buah-buahan dengan menggunakan teknik GURISAN. : Membuat rekaan dan corak : Hiasan Dinding : Kertas Lukisan, warna krayon atau pensel : Murid dikehendaki menghasilkan corak TERANCANG dengan menggunakan warna krayon atau pensel. : Membentuk dan membuat binaan : Bangunan-bangunan : Kotak kasut, Pensel Warna, Gunting, Gam, dan Kertas warna : Murid dikehendaki membuat model bangunan-bangunan atau rumah. : Mengenal Kraf Tradisional : Anyaman : Kertas lukisan, Kertas Warna 2 jenis, Gunting dan Gam : Murid dikehendaki menghasilkan corak anyaman dengan melukis gambar buah-buahan tempatan. Disahkan oleh,

Disediakan oleh,

(NORLINDA BINTI IBRAHIM) Guru Pendidikan Seni Visual Tahun 2

(JUNAINAH BINTI JUPRI) PANITIA PEND. SENI VISUAL SRA JAIM PERNU

UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 3 2010

Mengenal Kraf Tangan Kelarai (anyaman tikar) 3 helai kertas warna. SENI VISUAL TAHIN 3 (JUNAINAH JUPRI) PANITIA PEND. Disediakan oleh : Di sahkan oleh: (AZURA BTE AHMAD ZUBIR) GURU PEND. Hasilkan corak kertas dinding menggunakan tenik resis. Hasilkan kelarai menggunakan kombinasi 3 warna.Pilih satu soalan sahaja. warna air. Hasilkan topeng mata ‘keraian’ majlis. pelekat (selotape). SENI VISUAL SRA JAIM PERNU PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN . kertas lukisan. Bidang Tajuk Bahan Soalan 2. Bidang Tajuk Bahan Soalan 3. Mencoark dan Membuat Rekaan Kertas Dinding Kertas lukisan. gam dan gunting. lidi atau batang ais krim. Membentuk dan Membuat Binaan Topeng Mata Kad manila. Bidang Tajuk Bahan Soalan 4. Bidang Tajuk Bahan Soalan : : : : : : : : : : : : : : : : Menggambar "RUMAH SAYA" Kertas lukisan dan warna pastel Lukiskan gambar sebuah rumah yang cantik. gunting. warna air. gunting. warna pastel. 1. kad manila.

: Kolaj ( tampalan) : Kertas warna. Disemak Oleh 2. : Membentuk dan Membuat Binaan : Kenderaanku : Tampalan dan guntingan. gunting.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan : Menggambar : Ulat bulu.Kertas warna.gam dan gunting : Murid diminta menghasilkan gambar ulat bulu dengan menggunakan teknik kolaj seperti mana yang telah diajar. : Mengenal Kraf Tradisional : Wau : Melukis.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4. dan gam : Murid diminta menghasilkan model kenderaan mengikut kreativiti sendiri.Bahan – bahan hendaklah dibawa dari rumah dan perlu dihasilkan disekolah. : Kotak kosong.DUNIA SENI VISUAL TAHUN 1/2011 Pilih satu soalan sahaja daripada soalan-soalan di bawah ini.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3. : Kertas lukisan dan warna pensel.murid – murid boleh menggunting bentuk yang siap dirumah. 1.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Disediakan Oleh (JUNAINAH BINTI JUPRI) GURU DSV TAHUN 1 UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 4 /2010 . : Menggambar : Rumah Saya : Catan : Krayon/pensel warna dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk.

Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan. Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi. : Mengenal Kraf Tradisional : Alas Pinggan : Anyaman : Kertas warna. Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan. gam. kertas lukisan. dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan topeng mata sebagai satu perhiasan diri. Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi. kertas surat khabar. 1. gunting. 2. gunting.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3. gam.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4. : Membentuk dan Membuat Binaan : Topeng Mata : Guntingan dan Tampalan : Kertas warna. : Menggambar : Rumah Saya : Gurisan : Krayon dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk. .Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan : Mencorak dan membuat rekaan : Corak Pembalut Hadiah : Capan : Warna air. pelepah pisang atau bawang dan tumbuhan lain. Disahkan oleh (Junainah Jupri) Panitia Pend. 2. Seni Visual UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 5/ 2010 Arahan: 1.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 2.Arahan: 1. : Murid diminta membuat corak tidak terancang dengan menggunakan kreativiti sendiri.

2. Disahkan oleh (Junainah Jupri) Panitia Pend. 1.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan : Mencorak dan membuat rekaan : Corak hiasan : Stensilan : Warna krayon dan kertas lukisan . kertas lukisan dan warna air. dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan topeng muka sebagai satu perhiasan diri untuk menghadiri majlis tari-menari.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan : Mencorak dan membuat rekaan : Bentuk Geometri : Menghasilkan pelbagai bentuk geomatri : Pensel dan pembaris serta warna air atau pensel : Murid diminta membuat bentuk geomatri dan menyusun bentuk tersebut menjadi corak yang menarik. : Menggambar : Kampungku : Catan : Pensel . warna krayon.1. : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3. Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan. Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 2. gam. Seni Visual UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 6/ 2010 Arahan: 1. : Murid dikehendaki menghasilkan corak batik pada kain atau pada baju. : Mengenal Kraf Tradisional : Batik : Membatik : Kertas lukisan. lilin dan warna air. : Membentuk dan Membuat Binaan : Topeng Muka : Guntingan dan Tampalan : Kertas warna. gunting.

Seni Visual . Disahkan oleh (Junainah Jupri) Panitia Pend. : Menggambar : Membantu ibu dan bapa : Catan : Krayon/pensel warna dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4. : Murid diminta menghasilkan mobail hiasan yang cantik mengikut kreativiti masing-masing. kayu atau ranting besar. pisau pemotong.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan : Murid diminta membuat corak hiasan mengikut aktiviti yang diberikan : Mengenal Kraf Tradisional : Kuda kepang : Membuat model kuda kepang : Kadbod. : Membentuk dan membuat binaan : Mobail hiasan : Mobail : Bahan – bahan terbuang atau kulit kerang dan sebagainya. warna pastel dan lain – lain.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3. : Murid diminta menghasilkan model kuda kepang menggunakan kadbod. tali. benang bulu kambing.Bahan Soalan 2. gam.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful