UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 2 2010 Arahan: 1.

Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi. 2. Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan. Soalan 1: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti Soalan 2: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti Soalan 3: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti Soalan 4: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti : Menggambar : BUAH-BUAHAN TEMPATAN : Kertas lukisan, warna krayon : Murid dikehendaki menghasilkan gambar buah-buahan dengan menggunakan teknik GURISAN. : Membuat rekaan dan corak : Hiasan Dinding : Kertas Lukisan, warna krayon atau pensel : Murid dikehendaki menghasilkan corak TERANCANG dengan menggunakan warna krayon atau pensel. : Membentuk dan membuat binaan : Bangunan-bangunan : Kotak kasut, Pensel Warna, Gunting, Gam, dan Kertas warna : Murid dikehendaki membuat model bangunan-bangunan atau rumah. : Mengenal Kraf Tradisional : Anyaman : Kertas lukisan, Kertas Warna 2 jenis, Gunting dan Gam : Murid dikehendaki menghasilkan corak anyaman dengan melukis gambar buah-buahan tempatan. Disahkan oleh,

Disediakan oleh,

(NORLINDA BINTI IBRAHIM) Guru Pendidikan Seni Visual Tahun 2

(JUNAINAH BINTI JUPRI) PANITIA PEND. SENI VISUAL SRA JAIM PERNU

UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 3 2010

Mencoark dan Membuat Rekaan Kertas Dinding Kertas lukisan. gunting. Bidang Tajuk Bahan Soalan 3. warna air. kertas lukisan. Bidang Tajuk Bahan Soalan 2.Pilih satu soalan sahaja. 1. lidi atau batang ais krim. Hasilkan corak kertas dinding menggunakan tenik resis. Bidang Tajuk Bahan Soalan 4. Bidang Tajuk Bahan Soalan : : : : : : : : : : : : : : : : Menggambar "RUMAH SAYA" Kertas lukisan dan warna pastel Lukiskan gambar sebuah rumah yang cantik. kad manila. Disediakan oleh : Di sahkan oleh: (AZURA BTE AHMAD ZUBIR) GURU PEND. SENI VISUAL TAHIN 3 (JUNAINAH JUPRI) PANITIA PEND. Mengenal Kraf Tangan Kelarai (anyaman tikar) 3 helai kertas warna. warna air. warna pastel. SENI VISUAL SRA JAIM PERNU PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN . Membentuk dan Membuat Binaan Topeng Mata Kad manila. gam dan gunting. Hasilkan topeng mata ‘keraian’ majlis. gunting. pelekat (selotape). Hasilkan kelarai menggunakan kombinasi 3 warna.

Disemak Oleh 2.Kertas warna. : Membentuk dan Membuat Binaan : Kenderaanku : Tampalan dan guntingan.Bahan – bahan hendaklah dibawa dari rumah dan perlu dihasilkan disekolah. : Kertas lukisan dan warna pensel.gam dan gunting : Murid diminta menghasilkan gambar ulat bulu dengan menggunakan teknik kolaj seperti mana yang telah diajar. 1. : Kolaj ( tampalan) : Kertas warna.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3. : Mengenal Kraf Tradisional : Wau : Melukis.murid – murid boleh menggunting bentuk yang siap dirumah. dan gam : Murid diminta menghasilkan model kenderaan mengikut kreativiti sendiri. : Menggambar : Rumah Saya : Catan : Krayon/pensel warna dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Disediakan Oleh (JUNAINAH BINTI JUPRI) GURU DSV TAHUN 1 UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 4 /2010 . gunting.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan : Menggambar : Ulat bulu. : Kotak kosong.DUNIA SENI VISUAL TAHUN 1/2011 Pilih satu soalan sahaja daripada soalan-soalan di bawah ini.

kertas surat khabar. : Mengenal Kraf Tradisional : Alas Pinggan : Anyaman : Kertas warna. : Murid diminta membuat corak tidak terancang dengan menggunakan kreativiti sendiri.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3. gunting. 2. pelepah pisang atau bawang dan tumbuhan lain. . Disahkan oleh (Junainah Jupri) Panitia Pend. dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan topeng mata sebagai satu perhiasan diri. kertas lukisan. Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan : Mencorak dan membuat rekaan : Corak Pembalut Hadiah : Capan : Warna air. gam. gam. Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi. Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan. Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi. gunting.Arahan: 1.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 2. : Menggambar : Rumah Saya : Gurisan : Krayon dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk. Seni Visual UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 5/ 2010 Arahan: 1. 1. : Membentuk dan Membuat Binaan : Topeng Mata : Guntingan dan Tampalan : Kertas warna. 2.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4.

Disahkan oleh (Junainah Jupri) Panitia Pend.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 2. : Membentuk dan Membuat Binaan : Topeng Muka : Guntingan dan Tampalan : Kertas warna. Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan. lilin dan warna air. Seni Visual UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 6/ 2010 Arahan: 1. : Menggambar : Kampungku : Catan : Pensel . warna krayon. : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk. dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan topeng muka sebagai satu perhiasan diri untuk menghadiri majlis tari-menari.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3. : Mengenal Kraf Tradisional : Batik : Membatik : Kertas lukisan.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan : Mencorak dan membuat rekaan : Bentuk Geometri : Menghasilkan pelbagai bentuk geomatri : Pensel dan pembaris serta warna air atau pensel : Murid diminta membuat bentuk geomatri dan menyusun bentuk tersebut menjadi corak yang menarik. 2. Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4. 1. kertas lukisan dan warna air. : Murid dikehendaki menghasilkan corak batik pada kain atau pada baju.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan : Mencorak dan membuat rekaan : Corak hiasan : Stensilan : Warna krayon dan kertas lukisan . gam. gunting.1.

Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3. kayu atau ranting besar. Seni Visual . pisau pemotong.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4. : Membentuk dan membuat binaan : Mobail hiasan : Mobail : Bahan – bahan terbuang atau kulit kerang dan sebagainya.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan : Murid diminta membuat corak hiasan mengikut aktiviti yang diberikan : Mengenal Kraf Tradisional : Kuda kepang : Membuat model kuda kepang : Kadbod. : Murid diminta menghasilkan mobail hiasan yang cantik mengikut kreativiti masing-masing. gam.Bahan Soalan 2. Disahkan oleh (Junainah Jupri) Panitia Pend. tali. : Menggambar : Membantu ibu dan bapa : Catan : Krayon/pensel warna dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk. benang bulu kambing. : Murid diminta menghasilkan model kuda kepang menggunakan kadbod. warna pastel dan lain – lain.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful