P. 1
ujian psv

ujian psv

|Views: 2,803|Likes:
Dipublikasikan oleh JUNIZ

More info:

Published by: JUNIZ on Jan 14, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/12/2015

pdf

text

original

UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 2 2010 Arahan: 1.

Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi. 2. Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan. Soalan 1: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti Soalan 2: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti Soalan 3: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti Soalan 4: Bidang Tajuk Alat & Bahan Aktiviti : Menggambar : BUAH-BUAHAN TEMPATAN : Kertas lukisan, warna krayon : Murid dikehendaki menghasilkan gambar buah-buahan dengan menggunakan teknik GURISAN. : Membuat rekaan dan corak : Hiasan Dinding : Kertas Lukisan, warna krayon atau pensel : Murid dikehendaki menghasilkan corak TERANCANG dengan menggunakan warna krayon atau pensel. : Membentuk dan membuat binaan : Bangunan-bangunan : Kotak kasut, Pensel Warna, Gunting, Gam, dan Kertas warna : Murid dikehendaki membuat model bangunan-bangunan atau rumah. : Mengenal Kraf Tradisional : Anyaman : Kertas lukisan, Kertas Warna 2 jenis, Gunting dan Gam : Murid dikehendaki menghasilkan corak anyaman dengan melukis gambar buah-buahan tempatan. Disahkan oleh,

Disediakan oleh,

(NORLINDA BINTI IBRAHIM) Guru Pendidikan Seni Visual Tahun 2

(JUNAINAH BINTI JUPRI) PANITIA PEND. SENI VISUAL SRA JAIM PERNU

UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 3 2010

kertas lukisan. Bidang Tajuk Bahan Soalan 4. warna air. Hasilkan kelarai menggunakan kombinasi 3 warna. pelekat (selotape). lidi atau batang ais krim. 1.Pilih satu soalan sahaja. Bidang Tajuk Bahan Soalan 3. SENI VISUAL SRA JAIM PERNU PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN . gam dan gunting. SENI VISUAL TAHIN 3 (JUNAINAH JUPRI) PANITIA PEND. Bidang Tajuk Bahan Soalan 2. Mengenal Kraf Tangan Kelarai (anyaman tikar) 3 helai kertas warna. warna air. Hasilkan topeng mata ‘keraian’ majlis. kad manila. gunting. gunting. Disediakan oleh : Di sahkan oleh: (AZURA BTE AHMAD ZUBIR) GURU PEND. warna pastel. Bidang Tajuk Bahan Soalan : : : : : : : : : : : : : : : : Menggambar "RUMAH SAYA" Kertas lukisan dan warna pastel Lukiskan gambar sebuah rumah yang cantik. Hasilkan corak kertas dinding menggunakan tenik resis. Membentuk dan Membuat Binaan Topeng Mata Kad manila. Mencoark dan Membuat Rekaan Kertas Dinding Kertas lukisan.

: Kotak kosong.gam dan gunting : Murid diminta menghasilkan gambar ulat bulu dengan menggunakan teknik kolaj seperti mana yang telah diajar. : Menggambar : Rumah Saya : Catan : Krayon/pensel warna dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk. dan gam : Murid diminta menghasilkan model kenderaan mengikut kreativiti sendiri. : Kolaj ( tampalan) : Kertas warna.Bahan – bahan hendaklah dibawa dari rumah dan perlu dihasilkan disekolah. : Mengenal Kraf Tradisional : Wau : Melukis. : Membentuk dan Membuat Binaan : Kenderaanku : Tampalan dan guntingan. gunting.DUNIA SENI VISUAL TAHUN 1/2011 Pilih satu soalan sahaja daripada soalan-soalan di bawah ini.murid – murid boleh menggunting bentuk yang siap dirumah. Disemak Oleh 2.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan : Menggambar : Ulat bulu.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Disediakan Oleh (JUNAINAH BINTI JUPRI) GURU DSV TAHUN 1 UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 4 /2010 .Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4. : Kertas lukisan dan warna pensel.Kertas warna. 1.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3.

dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan topeng mata sebagai satu perhiasan diri.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3.Arahan: 1. Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi. Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan. 2. Disahkan oleh (Junainah Jupri) Panitia Pend. Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 2. kertas surat khabar. gam. gunting. gunting. gam. 2. : Murid diminta membuat corak tidak terancang dengan menggunakan kreativiti sendiri.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4. Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan. : Mengenal Kraf Tradisional : Alas Pinggan : Anyaman : Kertas warna. Seni Visual UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 5/ 2010 Arahan: 1. . 1.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan : Mencorak dan membuat rekaan : Corak Pembalut Hadiah : Capan : Warna air. : Membentuk dan Membuat Binaan : Topeng Mata : Guntingan dan Tampalan : Kertas warna. : Menggambar : Rumah Saya : Gurisan : Krayon dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk. kertas lukisan. pelepah pisang atau bawang dan tumbuhan lain.

2. 1. : Menggambar : Kampungku : Catan : Pensel . kertas lukisan dan warna air.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 2. dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan topeng muka sebagai satu perhiasan diri untuk menghadiri majlis tari-menari. Disahkan oleh (Junainah Jupri) Panitia Pend. gam. : Murid dikehendaki menghasilkan corak batik pada kain atau pada baju. warna krayon. Seni Visual UJIAN PENGESANAN 1 PENDIDIKAN SENI VISUAL TAHUN 6/ 2010 Arahan: 1. : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk. Pilih satu soalan daripada soalan-soalan yang diberi.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan : Mencorak dan membuat rekaan : Bentuk Geometri : Menghasilkan pelbagai bentuk geomatri : Pensel dan pembaris serta warna air atau pensel : Murid diminta membuat bentuk geomatri dan menyusun bentuk tersebut menjadi corak yang menarik.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4. Murid dikehendaki membawa peralatan dan bahan-bahan yang diperlukan pada hari peperiksaan.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3. : Mengenal Kraf Tradisional : Batik : Membatik : Kertas lukisan. lilin dan warna air.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan : Mencorak dan membuat rekaan : Corak hiasan : Stensilan : Warna krayon dan kertas lukisan . : Membentuk dan Membuat Binaan : Topeng Muka : Guntingan dan Tampalan : Kertas warna. gunting.1.

: Menggambar : Membantu ibu dan bapa : Catan : Krayon/pensel warna dan kertas lukisan : Murid diminta menghasilkan gambar berdasarkan tajuk. Disahkan oleh (Junainah Jupri) Panitia Pend. pisau pemotong. Seni Visual .Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 4. tali. : Membentuk dan membuat binaan : Mobail hiasan : Mobail : Bahan – bahan terbuang atau kulit kerang dan sebagainya.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan : Murid diminta membuat corak hiasan mengikut aktiviti yang diberikan : Mengenal Kraf Tradisional : Kuda kepang : Membuat model kuda kepang : Kadbod. kayu atau ranting besar. benang bulu kambing. warna pastel dan lain – lain.Bidang Tajuk Aktiviti Alat dan Bahan Soalan 3.Bahan Soalan 2. : Murid diminta menghasilkan model kuda kepang menggunakan kadbod. : Murid diminta menghasilkan mobail hiasan yang cantik mengikut kreativiti masing-masing. gam.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->