Anda di halaman 1dari 15

1.

Alapvet tudnivalk a OneNote alkalmazsrl


Miben klnbznek a OneNote-lapok?
me egy szoksos jegyzetfzetlap. Brhov rhat r, csak helyezze a kurzort a kvnt helyre, s kattintson az egrrel. rja ide pldul a nevt, majd ksrletezgessen az thelyezsvel.

Katka

Mik azok a flek?


A OneNote feljegyzsek, kivgsok, tletek, referenciaanyagok s ms informcik sszegy jtsre, rendszerezsre, keressre s megosztsra szolgl alkalmazs. Minden jegyzet itt jelenik meg jegyzetfzetekbe, szakaszokba s lapokba szervezve. A jegyzetek ltrehozshoz mutasson a Fjl men Ltrehozs pontjra, s kattintson a megfelel parancsra.

Jegyzetfzetek: Kezdsknt hasznljon egy vagy kt jegyzetfzetet.

Szakaszok az aktulis jegyzetfzetben: A szakaszok segtsgvel a jegyzeteket tevkenysgek, tmakrk vagy szemlyek szerint rendszerezheti. Minden j jegyzetfzetben rdemes nhny szakaszt ltrehozni.

Lapok az aktulis szakaszban: Az egyes szakaszokban tetszleges szm jegyzetfzetlapot hozhat ltre.

Specilis, nem iktatott feljegyzsek szakasz a sebtben rt jegyzetek szmra. Ks bb ezeket a jegyzeteket hzssal brhol elhelyezheti.

Nincs Ments gomb az eszkztron, mivel a OneNote minden jegyzetet automatikusan ment!

Miben lehet a OneNote a segtsgemre?


Els lpsek OneNote 1. lap

Miben lehet a OneNote a segtsgemre?


Sznjon nhny percet a OneNote s legfontosabb funkcii megismersre. Lapozza t a szakasz jobb szln lthat lapfleket:

A OneNote 2003-as verzijrl frisst? Miutn tanulmnyozta a tbbi lapot, felttlenl olvassa el a 11. oldalt.

Els lpsek OneNote 2. lap

2. Hogyan lehet a OneNote a segtsgemre?


Mindenki megtallja a kedvre valt
A OneNote egy tletmixer, informciszervez, st mondhatni, affle ptagy. Aki m! A OneNote hatkony segtsget nyjt, ha el szeretn kerlni, hogy akr csak egyetlen fontosnak vlt informci is elvesszen; e-mailbe, naptrba vagy hivatalos dokumentumokba nem igazn val informcimorzskat megfelelen szeretne rendszerezni; feljegyzseket kszt rtekezletekrl vagy eladsokrl, s azokra ksbb hivatkozik; kutatsi anyagokat gyjt a webrl s ms forrsokbl, amelyeket aztn sajt maga vagy msok szmra kijegyzetel; nyomon szeretn kvetni az egyms utni lpseket anlkl, hogy valami kimaradna; egy projekten jegyzeteket vagy fjlokat megosztva szorosan egytt dolgozik msokkal. A OneNote szmos integrcis szolgltatsa rvn kiegszti a Microsoft Office Outlook s a Word alkalmazsban, valamint a Microsoft Office rendszer tbbi sszetevjben folytatott tevkenysget.

tletek rgztse s informcigyjts


Billentyzettel, tollal vagy a OneNote hangfelvev funkcijval rtekezletekrl, tletgyjtsekrl feljegyzseket kszthet, tippeket s gondolattredkeket rkthet meg, vitafrumokrl hangfelvtelt, interjkrl mozgkpet rgzthet, diagramokat rajzolhat knnyedn. A webbngszvel s az Office rendszerrel val knyelmes integrcinak ksznheten tartalmakat vghat ki e-mailbl vagy webes s ms anyagokbl gyfeleknek vagy iskolai osztlyoknak, illetve projektekhez, fjlokhoz, kpekhez s gy tovbb.

F a rendszerezettsg
A OneNote segtsgvel az sszes informcit egy helyen trolhatja. Ezeket egyszeren rendszerezheti, akr egymsra is halmozhatja, ha gy tetszik, majd kereshet bennk kedvre mg kpek, st hang- vagy mozgkpfelvtelek szvegben is! Mivel a OneNote a papr jegyzetfzetek szakaszokbl s lapokbl ll felptst kveti, hasznlatbavtele nem okozhat nehzsget.

Nincsenek vratlan helyzetek


Mivel az informcik mindig a keze gyben vannak, semmi sem rheti felkszletlenl, legyen sz a kvetkez rtekezletrl, letisztzott dokumentum vagy e-mail zenet fogalmazsrl, adott faladat elvgzsrl, gyfelekkel val trgyalsrl vagy ppen utazsrl. A jegyzetfzet bejegyzseit Fontos vagy Teend cmkkkel lthatja el, majd gyorsan sszest informcikat gyjthet az ily mdon megjellt ttelekrl. A OneNote teljes mrtkben testreszabhat, teht knnyszerrel az egyni munkastlushoz igazthat.

Egyttes ervel
Csapatmunkra is lehetsg van; ehhez egy megosztott jegyzetfzetre van szksg, amelyet mindenki egyidejleg szerkeszthet s lthat mg akkor is, ha valaki ppen nem kapcsoldik a hlzathoz. A OneNote zkkenmentesen egyesti a mdostsokat, amikor valaki frissti a jegyzetfzetet. A megosztott jegyzetfzet kivlan alkalmas arra, hogy a csapattagok ltal gyjttt informcikat, a forrsknt rendelkezsre ll fjlokat s jegyzeteket vagy a csapat eltt ll teendket megjelentse. A kalauz kvetkez lapjai azokat az alapvet szolgltatsokat trgyaljk, amelyek ismerete felttlenl hasznos.

Els lpsek OneNote 3. lap

3. Klnfle jegyzetek ksztse


Vigye az egrmutatt a jegyzetek fl
Jegyzeteit berhatja folyamatosan a lap tetejtl az aljig, akr egy szvegszerkesztben, vagy a klnbz elemeket tetszs szerint rendezgetheti a lapon. Ha a lap klnbz terleteire r jegyzeteket, akkor azok kln trolkba kerlnek, amelyek mozgathatk. Ksrletezgessen a feljegyzstrolk thelyezsvel a tetejkn megjelen fogpont hzsval. A trolk egyestshez hzs kzben tartsa lenyomva a SHIFT billentyt.
A jegyzetekbe kpeket illeszthet, pldul ClipArtelemeket vagy fnykpeket.

Az informcikat tblzatokban is trolhatja. tel Alma Narancs


Ital

Mennyisg 5 4
8

Listk egyszeren kszthetk: Csapong tletek listajeles felsorolsval Sok-sok klnfle stlusban Akr begyazott vzlatknt is 1. Ltrehozhat szmozott lista 2. Felhasznlhat tteles lersokhoz

Ha kvncsi nhny tippre ahhoz, hogy miknt hasznlhatja a szabadkzi feljegyzsek funkcit a tblaszmtgpen, olvassa el a "Tovbbi hasznos szolgltatsok" cm szakaszt is.

A webrl informcikat msolhat s illeszthet be a szmtgpen futtatott ms programokba.

A Nzet menbl elrhet Rajzeszkzk segtsgvel egyszer diagramokat rajzolhat.

Termkek

Futball-labda
100% br 5999 Ft

Sporttska
Knny s vzll ra: 5999 Ft

Beillesztve innen: <http://www.contoso.com>

Els lpsek OneNote 4. lap

4. Kivgott kpernyrszek gyjtse


A webes tartalmakrl vagy az ppen hasznlt programokrl kpernyrszeket vghat ki s rgzthet. A kivgsok klnsen jl felhasznlhatk webes kutatshoz, utazstervezshez, online vsrlshoz vagy termksszehasonltshoz.

Prblja ki!
Webes tartalomrl ksztett kpernyrsz-kivgs beszrsa: 1. Tetszleges programban vagy bngszben nyomja le a Windows emblma + S billentykombincit

2. Jellje ki a kperny kvnt terlett. Megnylik egy j OneNote-ablak, benne a Nem iktatott feljegyzsek szakasz, ahov a program beszrta a kivgott kpernyrszt:

Ha egy kivgott kpernyrszt a nem iktatott feljegyzsek helyett az aktulis lapra szeretne beszrni, vltson a OneNote ablakra, helyezze a kurzort oda, ahov a kpet be szeretn szrni, majd kattintson a Beszrs men Kpernyrsz kivgsa parancsra vagy az eszkztr Kivgs gombjra:

A Windows tlcn lv OneNote ikonra a jobb gombbal kattintva egyni belltsokat adhat meg a kpernyrszek kivgshoz:

Els lpsek OneNote 5. lap

5. A jegyzetek rendszerezse
Kezdeti lpsek egy vagy kt jegyzetfzettel
A kezdeti lpseket megteheti a OneNote kt beptett jegyzetfzetben (Munka s Szemlyes), amelyet tetszs szerint mdosthat. Be is zrhatja azonban ket, s ltrehozhat egy jat. Az j jegyzetfzet varzsl elindtshoz kattintson a Fjl men Ltrehozs pontjban lv Jegyzetfzet parancsra. Prblja ki a varzsl ltal felknlt jegyzetfzetsablonok valamelyikt.

Projekteknek vagy tmakrknek megfelel szakaszok ltrehozsa


Ha tevkenysge egy-egy projekt, tmakr vagy osztly kr szervezdik, a jegyzetfzetben kln szakaszokat hozhat ltre a szmukra.

Szemlyeknek vagy gyfeleknek megfelel szakaszok


Ha tbbnyire vsrlkkal, gyfelekkel vagy betegekkel (esetleg kzvetlen beosztottaival) foglalkozik, egy -egy nll szakaszt szentelhet nekik.

Nem iktatott feljegyzsek szakasz ktely esetre


Amikor id hinyban nem tudja eldnteni, hogy egy jegyzetet hov helyezzen, nyomja le a Windows emblma + N billentykombincit; azonnal megnylik a OneNote, s benne egy j lap jn ltre a Nem iktatott feljegyzsek szakaszban (a navigcis sv megfelel gombjra kattintva brmikor ideugorhat). Ne aggdjon, ha ez a szakasz tl nagymretre n. Lapjait ksbb ms szakaszokba hzhatja, vagy tartalmt keresssel megjelentheti.

Ms rendszerezsi elv alkalmazsa idrl idre


Ahogy a OneNote hasznlatval nvekszik a jegyzetek mennyisge, gy vlhat szksgess a rendszerezsi elv meg-megjtsa: Ha egyszer csak gy tallja, hogy egy tmakrben tl sok lap gy lt fel, hzssal j szakaszba helyezheti ket Ha azt veszi szre, hogy egy jegyzetfzetben tl sok szakaszt hozott ltre, rdemes lehet egyiket msikat kln jegyzetfzetbe thelyezni A jegyzetek kztti mozgst megknnytheti, ha nem mindent egyetlen jegyzetfzetbe zsfol bele, hanem tbb jegyzetfzetet hoz ltre a legfels szinten

Els lpsek OneNote 6. lap

Ha t szeretn rendezni jegyzeteit, clszer kibontani a navigcis svot:

Figyelje meg, hogy a Windows Intzben: A jegyzetfzetek szoksos mappk A szakaszok szoksos fjlok

Ha tl sok jegyzetfzet, s bennk tl sok jegyzet halmozdik fel, szakaszcsoportok (Fjl men, Ltrehozs pont, Szakaszcsoport parancs) hasznlatval tbbszintes hierarchiba rendezheti ket egy jegyzetfzeten bell.

Els lpsek OneNote 7. lap

6. Jegyzetek keresse
A OneNote gyorsan megtallja a keresett szavakat a gpelt vagy (tblaszmtgpen bevitt) kzrsos szvegben, st a kpeken lv szvegben is!

Prblja ki most! Keressen r a Contoso szra


A OneNote-ablak jobb fels rszn tallhat keresmezbe berhatja a keresett szt vagy kifejezst, majd az ENTER billentyt lenyomva vagy a Keress gombra kattintva elindthatja a keresst. A keresmezre a CTRL + F billentykombinci lenyomsval ugorhat.

Amikor a keress eredmnye megjelenik, egyenknt megtekintheti a tallatokat, vagy a Lista megjelentse elemre kattintva kilistzhatja a keresett kifejezst tartalmaz sszes lapot. Tipp: A srga kiemels megszntetshez kattintson a piros X gombra. Megtallta a OneNote a bert szt az albbi nvjegykrtyt brzol kpen? F kapcsolattart a Contoso cgnl: Rene Valdes

Els lpsek OneNote 8. lap

7. Egyttmkds az Outlook alkalmazssal


Ezekhez a szolgltatsokhoz Microsoft Office Outlook 2003 vagy 2007 programverzira van szksg. Az Outlook alkalmazsban:

Outlook-feladatok ltrehozsa a OneNote alkalmazsban


Az rtekezletekrl vagy tletgyjtsekrl ksztett, nyomon kvetst ignyl feljegyzseket a OneNote alkalmazsban Outlook-feladatokknt megjellheti. Kattintson az Outlook-feladat eszkztrgombra s legrdl listra vagy a Beszrs men Outlook-feladat parancsra. A nylra kattintva bellthatja a feladat hatridejt.

3 A feladat megjelenik
2
az Outlookban

Az Outlook s a OneNote alkalmazsban vgzett mdostsokat a programok szinkronizljk: 5

Outlook-rtekezletekhez vagy -nvjegyekhez csatolt feljegyzs ltrehozsa


Jellje ki az Outlook alkalmazsban azt az rtekezletet vagy nvjegyet, amelyrl jegyzeteket szeretne kszteni. A hivatkozott jegyzet ltrehozshoz kattintson a lncszemet brzol OneNote gombra. Ismt a gombra kattintva a ltrehozott jegyzetet megnyithatja a 1 Kattintsra OneNote alkalmazsban. ltrehozs

3 jabb
kattintsra megnyits

E-mail zenetek kldse a OneNote alkalmazsba


Az Outlookban jelljn ki egy e-mail zenetet, s kldje el a OneNote alkalmazsba.

Az Outlook 2007-es verzijban ez a gomb az adott elemre a jobb gombbal kattintva megjelen helyi menben, vagy az elem megnyitsa esetn a menszalagon is megtallhat:

Alaprtelmezs szerint az zenet a Nem iktatott feljegyzsek szakaszba kerl, de ez a bellts az Eszkzk men Belltsok parancsra kattintva az Outlook integrci kategriban mdosthat.

E-mail jegyzetek kzvetlenl a OneNote alkalmazsbl


A kalauz kvetkez lapjn tovbbi rszleteket is megtudhat errl a szolgltatsrl.

Els lpsek OneNote 9. lap

8. Jegyzetek elkldse msoknak


Jegyzeteit e-mailben elkldheti olyanoknak is, akik nem rendelkeznek OneNote alkalmazssal
Brmely jegyzetlapot elkldheti e -mailknt kzvetlenl a OneNote alkalmazsbl. Az rtekezletr l kszlt feljegyzseit pldul postzhatja a tbbi rsztvev nek. A jegyzetek megtekintshez a cmzetteknek nem kell futtatniuk a OneNote alkalmazst, mert a jegyzetszveg HTML formtumban az zenet trzsbe kerl, vagy HTML-mellkletknt az zenethez kapcsoldik. Ha e-mail zenetet szeretne rni, kattintson az E-mail eszkztrgombra vagy a Fjl men E-mail parancsra. (Az zenet rst az E-mail gombra kattintva szakthatja meg) Megjegyzs: Ez a funkci leghatkonyabban az Outlook 2007-es verzijval hasznlhat, de ms, a MAPI felletet megfelelen tmogat, Windows-alap levelezprogramokkal is mkdik.

Jegyzetek kzzttele PDF formtumban


Megjegyzs: A fjlt PDF vagy XPS formtumban csak egy bvtmny teleptse utn mentheti. Tovbbi informcikat a PDF- vagy XPS-bvtmny teleptst s hasznlatt trgyal online tmakrben tallhat. Jegyzeteit PDF vagy XPS formtumban mentheti, gy OneNote alkalmazssal nem rendelkez szemlyeknek is elkldheti, vagy akr weblapon kzzteheti ket.

Lehetsg van a kijellt lap(ok) vagy az egsz szakasz kzzttelre. Ehhez kattintson a Fjl men Kzzttel PDF vagy XPS formtumban parancsra.

Els lpsek OneNote 10. lap

9. Fontos jegyzetek megjellse


Cmkk hasznlatval egyszeren megkeresheti a jegyzetek kztt megbv fontos elemeket. Az sszes jegyzetfzet cmkvel elltott bejegyzseinek megjelentshez kattintson a Nzet menben a Minden megjellt feljegyzs parancsra. Cmkvel megjellhet rtekezleten hozott dntseket, defincikat, fogalmakat, lnyeges pontokat, kiszmlzhat rkat, krdseket, szemlyek nevt, elolvasand knyveket s gy tovbb. Ha a feladatkezelshez nem hasznl Outlook alkalmazst, jellngyzet-szer cmkkkel kvetheti nyomon a feladatokat.

Prblja ki!
1. Helyezze a kurzort az albbi sorba: rtekezleten hozott fontos dnts

2.

Keresse meg a Cmke eszkztrgombot, s kattintson a nylra, vagy kattintson a Beszrs men Cmke gombjra. Kattintson a legrdl men Fontos elemre:

3. Ugyanebben a legrdl menben kattintson Az sszes megjellt feljegyzs megjelentse elemre. A felcmkzett jegyzet megjelenik a listban a ms jegyzetfzetekbl szrmaz megjellt elemek trsasgban. Adott cmkre kattintva a megjellt jegyzetre ugorhat.

Tipp: Ha a cmkesszestst a jegyzetek egy rszre szeretn korltozni, vagy csak a legutbb megjellt jegyzeteket szeretn megtekinteni, mdostsa a Cmkk sszestse munkaablak aljn lv Keress mez rtkt:

A cmkk testreszabsa
A legrdl men aljn tallhat Sajt cmkk testreszabsa paranccsal kedve szerint testreszabhatja a cmkket. Ha a munkahelyn hasznlja a OneNote alkalmazst, a cmkk tkrzhetik a foglalkozst. Hasonlkppen a dikok is a klnbz tanulmnyi feladatokhoz igazthatjk a cmkket. Cmkekszletminta dikoknak:

Els lpsek OneNote 11. lap

Els lpsek OneNote 12. lap

10. Megosztott jegyzetfzetek hasznlata


Elnyk a fjlmegosztson vagy megosztott meghajtn lv dokumentummal szemben
A megosztott jegyzetfzet: egyidejleg tbb felhasznl ltal szerkeszthet; mdostsai automatikusan egyeslnek a fdokumentumban; mindenki szmra elrhet offline mdon.

sszhangban az sszes csapattaggal


A megosztott jegyzetfzet hasznlhat pldul projektfeljegyzsek vezetsre, amelyeken mindenki egyidejleg dolgozhat. Olyan, akr egy wikiwebhely csak jobb. A megosztott jegyzetfzetben kivlan trolhatk: Feljegyzsek az rtekezletrl Projektek jvkpe s tletgyjts sorn szletett gondolatok A csapattagok ltal gyjttt brmilyen segdanyagok Munkaelemlistk, amelyek tteleit a csapattagok kipiplhatjk (ha a munkafzisok kezelsre Microsoft Office Project alkalmazst hasznl, a projektfjlt mellkletknt a OneNote-lapra hzhatja) A projektjelentsek nem hivatalos vzlatai, amelyekhez a rsztvevk megjegyzseket fzhetnek; a jelentsek ksbb elkldhetk a Microsoft Office Word alkalmazsba (Fjl men, Klds pont) Jegyzetfzeteket egyszeren megoszthat msokkal, ha megosztott helyen, pldul a szmtgp egy megosztott mappjban, kiszolgln lv fjlmegosztson vagy egy SharePoint-webhelyen (Microsoft Windows SharePoint Services 2.0-s vagy 3.0-s szolgltatsban) trolja ket. A Megoszts men hasznlatakor vagy az j jegyzetfzet varzsl Megoszts lehetsgnek vlasztsakor a OneNote segtsget nyjt a megfelel hely belltshoz.

Ajnlott eljrsok a megosztott jegyzetfzetek hasznlathoz


Ha tudni szeretn, hogy csoportmunkhoz miknt hasznlhat hatkonyan jegyzetfzetet, prblja ki a Megosztott jegyzetfzet sablont, amikor az j jegyzetfzet varzslval megosztott jegyzetfzetet hoz ltre.

Els lpsek OneNote 13. lap

11. A OneNote 2003-as verzijrl frisst?


Tudnivalk az j fjlformtumrl
A OneNote 2007 elindtsakor a program a jegyzeteket j fjlformtumra frisstette. A frisstett pldnyt az j OneNote-jegyzetfzetek mappba helyezte. A korbbi My Notebook mappa rintetlen maradt. Ksbb is elvgezhetem a frisstst? A szakaszokat s a jegyzetfzeteket a lap tetejn lv informcis svra kattintva frisstheti:

A frissts elmulasztsa esetn: a jegyzetek rsvdettek lesznek; bizonyos funkcik (pldul a keress) nem mkdnek tkletesen az ilyen jegyzetekben.

Megosztott jegyzetek frisstsnek mellzse Jegyzetfzetek kontra mappk

Ha OneNote 2003-as verzij fjlokat oszt meg olyan szemlyekkel, akik nem rendelkeznek a OneNote 2007-es verzijval, ne frisstse ezeket a fjlokat.
A OneNote 2003-as verzija nem kpes a OneNote 2007-es formtum olvassra.

Ha tmeges frisstst hajtott vgre, ne feledje, hogy a legfels szint mappk jegyzetfzetekk vltak. A jegyzetfzetek lehetv teszik a szakaszok elklntst ez jdonsg a jelen verziban. Rszletesebben a jelen kalauz els oldaln olvashat rluk.
Ha tovbbi mappk (j nevkn szakaszcsoportok) jelennek meg, javasoljuk, hogy hozzon ltre j jegyzetfzeteket, s hzza rjuk a szakaszokat ezekbl a mappkbl. Ez a struktra megknnyti a jegyzetek kztti mozgst.

Tipp: A jegyzetstruktra talaktsakor bontsa ki a navigcis svot.

jdonsgok a OneNote 2007-es verzijban


Weblapok kldse a OneNote alkalmazsba Jegyzetek kztti hivatkozsok ltrehozsa Fjlok beszrsa nyomatokknt Jegyzetfzetsablonok
Tbb jegyzetfzet Tbb szmtgp tmogatsa Megosztott jegyzetfzetek Jegyzetfzetek szinkronizlsa s egyestse Outlook-integrci Outlook-feladatok szinkronizlsa Outlook-elemekhez kapcsolt jegyzetek E-mailek kldse az Outlookbl a OneNote alkalmazsba Fjlok mellkelse lapokhoz Kpeken lv szveg felismerse Tblzatok Rajzeszkzk Szabadkzi kijells Szmolgp Gyorsabb keress Hangfelvtelek keresse Teljes kperny OneNote Mobile mobileszkzkhz Programozhatsg importlsi s exportlsi API felleteken keresztl

Ha meg szeretne ismerkedni ezen szolgltatsok hasznlatval, lapozza t a jelen szakaszt, valamint a kalauz Tovbbi hasznos szolgltatsok cm szakaszt.

Els lpsek OneNote 14. lap

12. Tovbbi forrsok


A OneNote alweb megltogatsa a Microsoft Office Online webhelyen
Webhelynk az nhz hasonl felhasznlktl rkez visszajelzsek nyomn folyamatosan j cikkekkel s sgtmakrkkel bvl. Ha gy vli, hogy egy tmakr javtsra szorul, s errl rtest bennnket, mindenki rdekben megprbljuk orvosolni a problmt. Az Office Online webhelyen szmos forrs tallhat a OneNote alkalmazs hasznlathoz. Pldul az albbiak:
Tovbbi rszletes informcik az alkalmazs hasznlatbavtelhez tmutatk, mozgkpek, tanfolyamok s tesztek Letlthet jegyzetfzet-, szakasz- s lapsablonok mindenfle tevkenysghez Vitafrumok, ahol tapasztalt felhasznlk vlaszolnak a OneNote alkalmazssal kapcsolatos krdsekre

Ide kattintva az Office Online webhelyen a OneNote alkalmazs lapjaira ugorhat

Tanulmnyozza a jelen kalauz Tovbbi hasznos szolgltatsok cm szakaszt is (megnyitshoz csak kattintson a flre). Megtudhatja belle, hogy milyen egyb trkkkkel fokozhatja a jegyzetels hatkonysgt.

Microsoft Office OneNote 2007 kalauz jegyzetfzet Copyright 2006 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Az itt pldaknt emltett vllalatnevek, szervezetek, termkek, tartomnynevek, e-mail cmek, emblmk, szemlyek, helyek s esemnyek kitalltak, gy brmely ltez vllalattal, szervezettel, termkkel, tartomnynvvel, e-mail cmmel, emblmval, szemllyel, hellyel vagy esemnnyel val egyezs kizrlag a vletlen mve lehet.

Els lpsek OneNote 15. lap