Anda di halaman 1dari 31

Harun Yahya

2011.

A Darwinizmus s a kommunizmus szvetsgnek valdi arca !


A Kommunista vilgnzet 150 esztendn t
vronts okozja lett a vilgon. E zsarnoksg htterben azonban egy msik eszmerendszer bjt meg, ami az emberek tbbsgnek egyltaln nem szrt szemet. A Kommunista ideolgik s rezsimek kzs szellemi tmasza Darwin evolcis elmlete volt. Darwin gy tartotta, hogy Az erszak s az sszecsaps a termszet megvltozhatatlan trvnye , ez pedig tbb milli rtatlan ember hallhoz vezetett Ahogy tlpnk a XXI. szzadba, az egyik legtbbet hallott rtkels az elmlt szzaddal kapcsolatban ez volt : A XX.szzad a zavargsok s a szenveds vszzada lett. ennek egyik legalapvetbb oka az volt, hogy a XIX. szzad msodik feltl egyre szlesebb krben terjedtek s uraltk el az egsz vilgot azok az eszmerendszerek, amelyek pusztulsba dntttk, st egyenesen vrtengerr vltoztattk az egsz vilgot. Ezeknek az ideolgiknak az ln A Kommunizmus lt, amely alapjait a materialista filozfia mertette. A kommunizmus megfogalmazja kt nmet filozfus volt, Karl Marx s Friedrich Engels. Ez a kt nv fmjelzi a Dialektikus materializmust, amely az emberisg trtnetnek kezdettl fogva jelen lv materialista gondolkodsmdot j megvilgtsba prblta helyezni. A dialektika azt ttelezte fel, hogy minden elrelps az Univerzumban sszecsaps eredmnyeknt jtt ltre. Marx s Engels, erre a felttelezsre tmaszkodva arra kszlt, hogy az egsz vilgtrtnelmet megmagyarzza. Marx azt lltotta, hogy az emberisg trtnete sszecsapsokbl ll. Az akkori sszecsapsok, vlemnye szerint, a munksosztly s a tks rteg kztt folytak, lltsa szerint a munksosztly nem sokkal ksbb fel fog lzadni s megvalsul a Kommunista forradalom. Marx szerint a trsadalom a trtnelem sorn klnfle stdiumokon ment t, melyeket a termelsi eszkzkben s a termelsi kapcsolatokban lv tnyezk hatroztak meg. Ennek a nzetnek megfelelen a gazdasg minden ms meghatrozja. A trsadalmak a gazdasgi hatsok kvetkeztben fejldsi folyamatokon mentek keresztl : a rabszolgatart trsadalombl hbri trsadalom, a hbri trsadalombl tks trsadalom lett, mg vgl egy forradalom sorn ltrejtt a szocialista trsadalom, a trtnelem legelrehaladottabb szint trsadalma.

Marxnak s Engelsnek volt azonban egy jelents hinyossga : ahhoz, hogy szlesebb krben befolysolhassk
az embereket, ideolgijukat tudomnyos kntsbe kellett bjtatni. A baljslat szvetsg, amely a XX. szzad szenvedseinek s anarchijnak okozja lett, itt ezen a ponton szletett meg.

Harun Yahya

2011.

Mikzben a kommunizmus tudomnyos kntst keresett magnak, egy Charles Darwin nev amatr biolgus kiadta A Fajok eredete cm knyvt. A knyv pontosan azt tartalmazta, amit Marx s Engels keresett. A fajok eredete, gy ltszott, egyenesen Felknlja magt a kommunizmus s a materializmus szmra. Darwin ugyanis azt lltotta, hogy az let lettelen anyagokbl a vletlen folytn jtt ltre, s minden llny az letben maradsrt val kzdelem sorn fejldtt s rte el a mai formjt. Ez tulajdonkppen Marx s Engels tzisnek miszerint a trsadalmakban dialektikus sszetzs s kzdelem ll fenn a termszetre alkalmazott biolgiai verzija volt. A msik terlet, ahol Darwin jelents mrtkben Marx s Engels tmasznak bizonyult, az Istenben val hitetlensg s a vallsos ellenrzlet volt. Minden materialista, Marx s Engels is tagadta Isten ltezst, ugyangy Darwin is tagadta a teremtst elmletben.

Marx s Engels csodlta Darwint


A Darwinizmusnak jelents szerepe volt a kommunizmusban. Engels, alighogy megjelent Darwin munkja, ezt rta Marxnak : Darwin, akinek a knyvt most olvasom, egyetlen kifejezssel lve nagyszer .

( Conway Zirkle, Evolution, Marxian Biology and the Social Scene, Philadelphia :the University of Pennsylvania Press, 1859. 527. o. )Marx pedig vlaszban 1860. december 19 n gy r Engelsnek: Megvan, ez az a knyv, amely tartalmazza
nzeteink szksges trtnelmi alapjait. Marx, egy msik szocialista bartjnak, Lasalle nak ezt rta : 1861. janur 16 n : Darwin nagyot alkotott. A termszettudomnyok szempontjbl ez a knyv a trtnelem osztlyharcainak alapjt kpezi. ( Marks Engels Mektuplar, 2. ktet, 126. o. ) irnt rzett szimptijt azzal fejezte ki, hogy neki ajnlotta legfontosabb munkjt a Das Kapital t. A ktet nmet kiadsba ezt rta sajt kezleg : Charles Darwinnak, szinte csodljtl Karl

Marx, Darwin

Marxtl. Engels pedig gy fejezte ki Darwin irnt rzett csodlatt : A termszet nem metafizikus mdon, hanem dialektikus mdon mkdik. Ezzel kapcsolatban mindenekeltt Charles Darwin nevt kell megemltennk. ( Friedrich Engels, topik Sosyalizm Bilimsel Sosyalizm ( A szocializmus fejldse az utpitl a tudomnyig ), Sol,

Yayinlari, 1990., 85. o. )


Engels, dicsretben egyms mell helyezte Darwint s Marxot, amikor azt mondta : Ahogyan Darwin a szerves termszet evolcis trvnyt, gy Marx az emberisg trtnetnek evolcis trvnyt fedezte fel . ( Gertrude Himmelfarb, Darwin and the Darwinian Revolution, London: Chatto Windus, 1959., 348. o. ) Engels, egy msik munkjban gy r : Darwin, azzal, hogy bebizonytotta, minden szerves llny, nvny, llat s maga az ember, tbb milli ves fejldsi folyamat eredmnye, a legnagyobb csapst mrte a termszet metafizikai mdon val szemlletre. ( Marx Engels, Secme Yapitlar, Sol Yainlari, 156. o. )

Harun Yahya

2011.

Ezen tlmenen, Engels kiadott egy knyvet A munka szerepe a majom emberr vlsban cmmel, mely azt mutatja, rgtn azonosult Darwin nzeteivel. Ennek fggelkben Engels a Darwinizmust tnteti fel, mint a termszettudomny fejldse hrom legfontosabb tmasznak egyikt, s azt mondja : 1859 ben Charles Darwin kiadta alapmvt, A fajok eredett. Ez a m pontot tett a tbb, mint egy vszzada tart evolcis vita vgre, s lerakta a modern biolgia alapjait. Ezen felfedezsek filozfiai jelentsge az, hogy a termszetes fejlds dialektikus voltt lnyegi mdon mutatja be.

( Friedrich Engels, Doganin Diyalektigi ( A termszet dialektikja , Sol Yayinlari, 1996., 8. o. )


Az amerikai botanikus professzor Conway Zirkle, gy vlekedik arrl, mirt azonosultak olyan hatrozottan a kommunizmus megalapti a Darwinizmussal : Marx s Engels azonnal az evolcis elmlet hatsa al kerlt, alighogy Darwin kiadta a fajok eredett Az evolci, a kommunizmus alapti szmra vlasszal szolglt arra, hogyan jhetett ltre az emberisg anlkl, hogy egy termszetfeletti er beavatkozott volna a megszletsbe, vagyis fel lehetett hasznlni az ltaluk vdelmezett materialista filozfia alapjainak megtmogatsban. Radsul Darwin evolci rtelmezse vagyis az a teria, miszerint az evolci termszetes kivlasztds tjn haladt volna elre lehetsget teremtett szmukra, hogy szembeszlljanak az addig uralkod teolgiai elkpzelsekkel. A termszetes kivlasztds elmletnek ksznheten a tudsoknak lehetsgk nylt arra, hogy a szerves vilgot materialista terminusokkal magyarzzk meg.

( Conway Zirkle, Evolution, Marxian Biology and the Scene, Philadelphia: the University of Pennsylvania Press, 1959., 85 86. o. )
Tom Bethell, a Marx s Darwin kztti kapcsolat f okaiknt pedig az albbiakat tnteti fel : Marx nem gazdasgi okokbl kifolylag csodlta annyira Darwin munkjt. Marx hdolatnak legfbb oka az volt, hogy Darwin az adott idszak tkletes materialistja volt. E jelents ponton Darwin s Marx valdi elvtrsaknak szmtottak.

( Tom Bethell, Burning Darwin to Save Marx, Harpers Magazine, 1978. december , 31- 38. o. )
Marx s Engels ez fenti megnyilatkozsaikbl nyilvnval - annak rlt meg, hogy azt hitte, Darwin evolcis felfogsa sajt ateista vilgnzetk tudomnyos tmasza lett. Ennek azonban elhamarkodottan rltek, hiszen az evolcis elmletet csak azrt fogadtk el a XIX. szzadban, mert az akkori tudomny mg gyerekcipben jrt, valjban pedig egy olyan elmlet, ami hemzseg a tvedsektl s nlklz brmifle tudomnyos alapot. A XX. szzad msodik felben, a fejld tudomnynak ksznheten napvilgra kerlt az evolcis elmlet rvnytelensge. Ez, amennyire a Darwinizmus bukst jelentette, olyannyira a materializmus s a kommunizmus sszeomlst is elre jelezte.

Harun Yahya A bolsevikok Darwin irnti rajongsa

2011.

Marx s Engels kveti, akrcsak maga Marx s Engels, ugyanabba a tvedsbe estek : kitr rmmel s rdekldssel dvzltk az evolcis elmletet. Marx s Engels eszmerendszere fknt halluk utn hdtott. Lenin volt az, aki a Marx ltal meglmodott kommunista forradalom tervt a gyakorlatba ltette. Lenin, aki Oroszorszgban a kommunista bolsevik megmozduls vezetje volt, a cri rezsimet fegyveres ton kvnta megdnteni. Az I. vilghbor zrzavara megteremtette a lehetsget, amit a bolsevikok kerestek. 1917. oktberben a Lenin vezette kommunistk fegyveres ton tvettk a hatalmat. Oroszorszg a forradalmat kveten a kommunista illetve a cri szimpatiznsok kztt dl, hrom ves, vres bels harcok sznhelye lett. Lenin is elvakult darwinista volt, akrcsak Marx s Engels, gyakran hangoztatta, hogy Darwin elmlete alapvet tmasza a dialektikus materializmus filozfinak,amit maga is vdelmezett. A bolsevik diktatra Lenin utn kvetkez legnagyobb alakja Leon Trockij is kifejezte Darwin irnti hdolatt, az albbi szavakkal : Darwin felfedezse az egsz szerves anyag krdsben a dialektika ltal aratott legnagyobb gyzelmet jelenti.

( Alan Woods Ted Grant, Marxism and Darwinism, Reasion in Revolt : Marxism and Modern Science, London: 1993.)
Lenin 1924 ben bekvetkezett halla utn a kommunista prt lre a vilg legvreskezbbnek szmt dikttora, Sztlin kerlt. Sztlin 30 vig tart uralma alatt bebizonyosodott, mennyire kegyetlen rendszer a kommunizmus: mszrlssal s knzsokkal teli idszak kvetkezett. Sztlin els s legfontosabb feladata az volt, hogy az llam nevben rtette kezt az orosz lakossg 80 %-t kpez falusi emberek fldjeire. Ennek az opercinak a Kollektivizci nevet adtk, s annak a politiknak a rszt kpezte, amely a magntulajdon megszntetst clozta meg. Az orosz falvak lakinak minden termnyt fegyveres tisztviselk gyjtttk ssze. Ennek kvetkezmnyeknt hihetetlen hnsg kvetkezett be. Tbb milli n, gyermek s ids ember vesztette lett az hnsgben, mert nem talltak semmit, amit megehettek volna. Kazahsztn lakossgnak 20 %-a hen halt. A Kaukzuson egy millian haltak meg. Sztlin tbb szzezer embert deportltatott a szibriai munkatborokba, olyan embereket, akik megprbltak ellen llni politikjnak. A foglyokat rendkvl nehz krlmnyek kztt dolgoztattk, a tborok a legtbb ember srjv vltak. Sztlin titkos rendrsge tbb tzezer embert vgzett ki. Az embermillik kztt Krm s Trkisztn-bli trkk is voltak, ket knyszerrel Oroszorszg tvoli sarkba teleptettk. Vres politikjnak kvetkezmnyeknt Sztlin megkzeltleg 20 milli ember gyilkosa lett. A Kremlben asztalnl ldglve imdta azokat a listkat tanulmnyozni, amelyek a munkatborokban elhunyt illetve kivgzett emberek szmrl tudstottak. Sztlint, szemlyes pszichs llapotn tl, a materialista filozfia, mely hite volt, tette ilyen kegyetlen gyilkoss. Ennek a filozfinak alappilrt Sztlin sajt maga is gy magyarzta ezt A Darwini evolcis elmlet alkotta. A kvetkez szavakkal magyarzta, mirt tulajdontott olyan nagy jelentsget ennek a krdsnek: Ahhoz, hogy a fiatal genercik elmjt megtiszttsuk a teremts gondolattl, egyetlen dolgot kell megtantanunk nekik: azt, amit Darwin tant. ( Kent Hovind, The False Religion of Evolution, www.hsv.tis.net/....ke4-vol/evolve/ndxng.html ) Egy, mg Sztlin letben megjelent ( letrajzi ) knyvben Sztlin ateista mivoltt a darwini hatssal magyarzzk : A korai vekben, amikor mg a keresztny papneveldk nvedke volt, Sztlin elvtrsban kialakult egyfajta kritizl hozzlls s forradalmi rzlet. Darwint kezdte olvasni, majd ateista lett. ( E. Yaroslavsky,

Landmarks int he Life of Stalin, ( 1940 ) 8. o. )


Teht a Darwinizmus volt a legnagyobb hatssal ennek a kegyetlen gyilkosnak a gondolataira

Harun Yahya

2011.

A bolsevikok az evolcirt mg az rklstant is megtagadtk !


A Sztlini rezsim elvakultan ragaszkodott az evolcis elmlethez, ezt bizonytotta az is, hogy a szovjet oktatsi rendszer ebben az idszakban szembeszllt Mendel genetikai trvnyeivel. A XX. szzad elejtl kezdve az egsz tudomnyos vilg elfogadta ezeket a trvnyeket, amelyek megcfoltk Lamarch lltst miszerint: a szerzett tulajdonsgok trkldnek a kvetkez genercikra.Egy orosz tuds Liszenk, aki gy ltta, ( Mendel trvnyei ) hatalmas csapst mrnek az evolci elmletre, felfedte agglyait Sztlin eltt. Sztlin Liszenk gondolatainak hatsa al kerlt. Hivatalosan is a tudomnyos trsasg lre helyezte, s a genetika tudomnya Sztlin hallig a Szovjetuni egyetlen tudomnyos trsasga vagy iskolja rszrl sem kerlt elfogadsra.

A Knai kommunizmus szellemi tmasza is Darwin volt


A sztlini diktatra alatt alakult mg egy kommunista rezsim, amely a darwinizmust tudomnyos alapnak tekintette: Knban. Mao Ce Tung vezetsvel a kommunistk hossz belhborzst kveten 1949-ben tvettk a hatalmat. Mao, akrcsak szvetsgese Sztlin, aki nagyban tmogatta t, zsarnok s vres rezsimet
hozott ltre. Kna vget nem r politikai gyilkossgok sznhelye lett. Az elkvetkez vekben pedig Mao ltal Vrs Grdistknak nevezett fiatal militnsok a sz szoros rtelmben vve a terror sznhelyv vltoztattk az orszgot. Mao vilgosan kifejezte, hogy az ltala ltrehozott rendszer a Darwinista filozfira tmaszkodik. A Knai szocializmus alapja Darwin s az evolcis elmlet, ( K. Mehnert, Kampf um Maos Erbe., Deutsche Verlags-Anstalt, 1977 ) Amikor 1950-ben a knai kommunistk hatalomra kerltek, az evolcis elmletet ideolgijuk alapjv tettk. St, a knai rtelmisgiek mr egy vszzaddal korbban elfogadtk az evolci elmlett : A XIX. szzadban a Nyugat alv risnak tekintette Knt, amely el van szigetelve a vilgtl s rgi hagyomnyait rzi. Kevs eurpai rtette meg, hogy a knai rtelmisgiek odavannak Darwin evolcis elmletrt, s abban remnykednek, hogy ez hozza meg a vltozst. A knai r Hu Shih azt lltja, hogy az 1898-ban Thomas Huxley tollbl megszletett Evolci s etika cm knyv knai rtelmisgi krkben szinte azonnal elfogadsra tallt. A tehets emberek finanszroztk az olcs knai kiadsokat, gy szles krkben terjedhetett el.

( Robert Milner, Encyclopedia of Evolution ( 1990 ) 81. o. )


Azok teht, akik az orszgban a Kommunizmus vdelmezi lettek s a kommunista forradalom lre lltak, ezek kzl az rtelmisgek kzl kerltek ki, akik nagy rmmel dvzltk Darwin tanait.

Harun Yahya

2011.

A Darwinizmus kommunizmus
szvetsgnek alapja : A vallsellenessg
A kommunizmus, tovbbi szmos orszgban gerillahborkhoz, vres terrorcselekmnyekhez s bels harcokhoz vezetett. Ezen orszgok sorban talljuk Trkorszgot is. Az 1960-as s 1970-es vekben egy
esetleges kommunista forradalom remnyben az llam ellen fegyvert ragad szervezetek stt terrorhangulatot teremtettek az orszgban. A kommunista terror aztn 1980-ban megosztsi ksrletekkel fondott ssze, s tbb tzezer ember hallhoz, rendrk s katonk mrtrhallhoz vezetett. 150 esztendeje, a kommunista ideolgia, mely ennyi vronts okozja lett a vilgban, mindig szorosan sszefondott a Darwinizmussal. Ma a Darwinizmus leghevesebb vdelmezi a kommunistk s az ateistk. Szinte brmelyik orszgban ha az evolcis elmlethez grcssen ragaszkod krket keresnk, lkn a marxistkat talljuk.

David Jorafsky, A szovjet marxizmust s a termszettudomny cm munkjban gy vilgt r erre a kapcsolatra :


Tudomnyos hinyossga ellenre az evolci ltal tudomnyosnak belltott jelleget arra hasznltk fel, hogy ltala mindennem Istentagad rendszer s annak gyakorlati alkalmazsa jogosnak tnjn. Mindezidig, gy fest, a kommunizmus volt a legsikeresebb. Kvetit az egsz vilgon azzal vezettk flre, hogy azt lltottk, a kommunizmus alapja az evolcis tudomny.

( David Jorafsky, Soviet Marxism and Natural Science, ( 1961 ), 4. o. )


Ma mr mindenki egyrtelm tnyknt fogadja el a marxizmus s a darwinizmus kztti kapcsolatot. Karl Marx letrajzi knyvei is felttlenl kitrnek erre. gy pldul a trkorszgi nc kiad, mely marxista knyvek kiadsval foglalkozik, egyik letrajzi rsban gy rja le ezt a kapcsolatot : A darwinizmus egy sor olyan tnnyel lt el, amely tmogatta a marxista filozfit, bizonytotta annak igaz voltt s tovbb fejlesztette azt. A darwinista-evolcis gondolatok terjedse megfelel tptalajnak bizonyult ahhoz, hogy a trsadalomban egysgesen marxista gondolatokat a dolgoz np felfogjaMarx, Engels s Lenin mlyen tiszteltk Darwin tanait s rmutattak ennek risi tudomnyos jelentsgre, gy aztn ezek az eszmk nagyon gyorsan elterjedtek.

( Karl Marx Biyografi, nc Yayinevi, 368. o. )


Az evolcis elmlet, br olyasmit lltott, amit a XIX. szzad elavult lehetsgeihez mrten jelentettek ki s tudomnytalan volt, az egsz vilgot kpes volt befolysa al vonni. Ennek egyetlen oka az, hogy tmogatott olyan ideolgikat, mint a kommunizmus illetve elksztette a terepet ezen ideolgik gyakorlatba ltetshez.

Harun Yahya

2011.

Ahov a Dzsungel trvnye vezetett : A fasizmus


Ahogy a darwinizmus a rasszizmust tpllta a tizenkilencedik szzadban, gy kpezte az alapjt annak az ideolgiai rendszernek is, amely a huszadik szzadban vrbe fojtotta a vilgot: a ncizmusnak. A nci ideolgia erteljes darwini hatst mutat. Ha megvizsgljuk elmleteiket, amelyeket Adolf Hitler s Alfred Rosenberg dolgoztak ki, szmos olyan kifejezst tallhatunk, mint pldul a Termszetes kivlasztds a szelektv prosts vagy a tllsrt foly kzdelem a fajok kztt , amelyek tbb tucatszor elfordulnak A fajok eredetben. A Mein Kampf ( Harcom ) cm knyve megrsra is a Darwin knyvben lert tllsrt folytatott kzdelem adta az ihletet, s azt az elmletet, hogy ebbl a kzdelembl mindig a legersebb kerl ki gyztesen. Klnsen a fajok kztti kzdelemrl van sz a knyvben : A trtnelem j, eddig pratlan formj ezredves birodalomban cscsosodik ki, amely azon a fajok kztti hierarchin alapul majd, amit maga a termszet rt el . Az 1933-as nurembergi prtgylsn Hitler kijelentette, hogy az ersebb faj maga al veti az alacsonyabb rendt. olyan jog ez, amelyet a termszetben is lthatunk, s amelyet az egyetlen elfogadhat jognak is tarthatunk. Az, hogy a ncikat nagyban befolysolta a darwinizmus, olyan tny, amit csaknem az sszes tjkozott trtnsz elfogad. Hickman, a trtnsz gy rta le a darwinizmus Hitlerre gyakorolt hatst. ( Hitler ) szilrdan hitte s hirdette az evolcit. Brmik is voltak lelknek mlyebb, sszetettebb tnyezi, az biztos, hogy ( ) knyve, a Mein Kampf egyrtelmen tartalmaz evolucionista nzeteket, fleg azokat, amelyek a kzdelmet hangslyozzk, az ersebb tllst, s a gyengk kiirtst egy jobb trsadalom ltrehozsnak rdekben.

( R. Hickman, Biocreation, Science Press, Worthington, OH, s. 51-52, 1983: Jerry Bergman, Darwinism and the Nazi Race Holocaust , Creation Ex Nihilo Technical Journal 13( 2 ): 101-111, 1999 ).
Hitler, aki ezekkel a nzetekkel llt el, addig sohasem tapasztalt agressziba rntotta bele a vilgot. Szmos etnikai s politikai csoportot, elssorban a zsidkat tettk ki lerhatatlan kegyetlensgeknek s mszrlsnak a nci koncentrcis tborokban. A msodik vilghbor tvent milli emberi letet kvetelt. s ami a vilgtrtnelem legnagyobb mrtk tragdija mgtt llt, nem ms, mint a darwinista elkpzels a ltrt folytatott kzdelemrl.

Harun Yahya

2011.

A Darwini hazugsg : Az let kzdelem


Darwin egyetlen alapelvbl indult ki elmlete megalkotsban : Az llnyek fejldse a tllsrt folytatott harc fggvnye. A kzdelmet az ersek nyerik meg. A gyengk veresgre s megsemmislsre vannak tlve. Darwin szerint a termszet a knyrtelen s vget nem r konfliktusok sznhelye. Az ersek mindig legyzik a gyengt, s ez teszi lehetv a fejldst. A fajok eredete cm knyvnek ezt az alcmet adta : A fajok eredete termszetes kivlasztds ltal, avagy az ersebb fajok fennmaradsa a tllsrt folytatott kzdelemben . Darwin azt is felvetette, hogy a tllsrt val kzdelem az emberi fajok kztt is rvnyes. lltsa szerint az elnysebb fajok lettek a gyztesek a kzdelemben. Ezek, Darwin szerint, az eurpai fehrek. Az afrikaiak s az zsiaiak lemaradtak a tllsrt folytatott kzdelemben. Darwin mg ennl is tovbb ment, s azt vetette fel, hogy ezek a fajok hamarosan vgleg elvesztik a tllsrt folytatott kzdelmet, s el fognak tnni : Valamikor a jvben, nem is vszzadok mlva, a civilizlt emberfajok csaknem biztosan ki fogjk irtani, s helyettesteni fogjk a vadembereket az egsz vilgon. Ugyanekkor az emberszabs majmok is ktsgkvl ki fognak halni. A szakadk elmlyl az ember s legkzelebbi rokonai kztt, mert, remlhetleg, a mostani kaukzusi emberfajnl is civilizltabb ember s alacsonyabb rend majom, pldul a pvin kztt ll majd fenn, s nem pedig a nger vagy az ausztrl slakos s a gorilla kztt, mint jelenleg .

( Charles Darwin, The Descent of Man, 2. baski, New York, A L . Burt Co ., 1874, s. 178 ).
Az indiai antropolgus, Lalita Vidyarthi gy magyarzza a darwini elmlet trsadalomtudomnyokra gyakorolt hatst : Darwin elmlett a legletrevalbb fennmaradsrl rmmel fogadtk a kor trsadalomtudsai, s gy tartottk, hogy az emberisg az evolcis fejlds klnbz szakaszait rte el, aminek betetzst a fehr ember civilizcija jelenti. A tizenkilencedik szzad msodik felre a rasszizmust tnyknt fogadta el a nyugati tudsok tlnyom tbbsge .

( Lalita Prasad Vidyarthi, Racism, Science and Pseudo Science, Unesco, France, Vendrme, 1983. s. 54 )

Harun Yahya

2011.

Darwin ihletnek forrsa : Malthus terija a kegyetlensgrl


Darwin gondolatainak forrsa a brit kzgazdsz, Thomas Malthus Tanulmny a npeseds elmletrl ( An Essay ont he Principle of Population ) cm knyve volt. Malthus gy szmtotta, hogy beavatkozs nlkl az emberisg ltszma meredeken emelkedni fog. Nzetei szerint a npessget elfogadhat hatrokon bell tart legfontosabb hatsok a katasztrfk, mint pldul a hbor, az hnsg s a jrvnyok. Rviden, embertelen nzetei szerint egyes embereknek meg kell halniuk, hogy msok lhessenek. A ltezs a folyamatos harcot jelentette. A tizenkilencedik szzad els felben egsz Eurpban sszegyltek a vezet osztlyok tagjai, hogy megbeszljk az jonnan felfedezett npesedsi problmt, s azt, hogy Malthus elmleteit megvalstva, hogyan lehetne a szegnyek hallozsi arnyt nvelni : Ahelyett, hogy a tisztasgot s a higinit ajnlannk a szegnyeknek, pp az ellenkez szoksokat kellene npszerstennk. A vrosokban szkebb kellene tenni az utckat, tbb embert kellene a laksokba zsfolni, s segteni a pestis visszatrst. Vidken poshadt llvizek mellett kellene falvakat pteni, s klnsen btortani kellene a mocsaras s egszsgtelen vidkeken trtn letelepedst, s gy tovbb .

( Theodore D. Hall, The Scientific Background of the Nazi Race Purification Program, http://www.trufax.org/avoid/nazi.html ).
A kegyetlen intzkedseknek ksznheten a gyengk, s azok, akik elvesztettk a tllsrt folytatott kzdelmet, elpusztulnnak, s megllna a npessg gyors nvekedse. Ezt a szegnyek elnyomsra alapoz politikt meg is valstottk a tizenkilencedik szzadi Britanniban. Olyan ipari rendszer alakult ki, amelyben a nyolc kilencves gyerekeket napi tizenhat rt dolgoztattk a sznbnykban, s ezrek haltak meg kzlk a rettenetes krlmnyek kztt. A Malthus elmletben felttelezett ltrt foly kzdelemnek ksznheten tbb milli szegny brit lt szenvedsekkel teli letet. Darwin, akit ersen befolysolt ez az elmlet, kiterjesztette az egsz termszetre, s azt felttelezte, hogy a ltezs harcbl mindig a legersebb kerlt ki gyztesen. Mi tbb, azt is lltotta, hogy az gynevezett ltrt foly kzdelem a termszet igazsgos s megvltozhatatlan trvnye. s arra is hvta az embereket, hogy adjk fel hitket s vallsukat, mivel a teremtst tagadta, s ezzel voltakppen az sszes olyan erklcsi rtket vette clba, amelyek ellentmondannak a tllsrt folytatott kzdelem knyrtelensgnek. Ezeknek a hazug elmleteknek az elterjedsrt, amelyek knyrtelensgre s kegyetlensgre vezettek egyes embereket, az egsz emberisgnek nagy rat kellett fizetnie a huszadik szzadban.

Harun Yahya

2011.

A Darwinizmus fertjnek vget kell vetni !


A trtnelemben mindig voltak hbork, zsarnoksg, vrengzsek, sszecsapsok. Az elmlt vszzadban azonban ezek szma megsokszorozdott s a nyomukban jr katasztrfk kiterjedse sokkal nagyobb volt. Ennek oka az, hogy a darwinizmus ltszlag leglisnak tnteti fel a mszrlst, az igazsgtalansgot s a harcot. Mivel darwin nzeteiben a termszetet illet kitalcik prhuzamba llthatk ezen ideolgik tanaival, a gyilkos hajlam, dikttor, kegyetlen ideolgusok azt lltva a termszet trvnyei rvnyeslnek a trsadalomban is , megprbltk jogosnak feltntetni azt, amit tettek, megprbltk rtatlannak feltntetni magukat. Napjainkban az evolcis elmletet jra filozfiai s ideolgiai clokkal vdelmezik. A XIX. szzadi gyarmatosts, mely az evolcis elmletnek ksznheten egyre hevesebb lett, a nci Nmetorszg vagy a Szovjetuni mr a trtnelembe veszett, de az ezek alapjul szolgl materialista filozfit bizonyos krk mg mindig hevesen vdelmezik, rombol hatsa pedig a vilg minden tjn tovbb folytatdik. Elegend csupn KeletTrkisztn helyzetre gondolni, vagy Trkorszgban a darwinizmus miatt kialakult kommunista megoszt terrorizmusra. A jogi intzkedsek vagy fizikai beavatkozsok csak felletesen kezelik a problmt. A biztos megoldst a tudomnyos s kulturlis megkzelts jelenten. Ha a darwinizmus kulturlis s tudomnyos rtelemben sszeomlik, azzal a belle ert mert filozfik is megbuknak, ami azt jelenti, hogy a vilgon megsznik az igazsgtalansg s a zsarnoksg. Nagy teht a felelssg azokon, akik lelkiismeretes, hv emberek, akik tudatban vannak nemzeti s erklcsi rtkeiknek. Nem helyes, ha az ember gy tesz, mintha nem ltn a problmkat, amiket a darwinizmus okozott a vilgnak, vagy gy rzi, ezek nem fontosak. Mindenkinek, aki megrti ennek a krdsnek srgssgt, kulturlis s tudomnyos rtelemben vve minden tle telhett meg kell tennie, hogy ez a 150 ve tart hazugsg vget rjen.

www.meghivoaparadicsomba.com www.iszlam.com

HarunYahya.net
HarunYahya.com

10

Harun Yahya

2011.

A rgszeti leletek
cfoljk az evolcit !

Az evolci elmlete szerint, minden ltez faj valamilyen eldbl fejldtt ki. A korbban ltez faj megfelel
idben valami mss alakult, s ezen a mdon jtt ltre minden ltez faj. Az elmlet szerint ez az talakuls folyamatosan, vmillik sorn kvetkezett be. Ha ez lenne a valsg, akkor szmtalan tmeneti fajnak kellett volna lteznie ez alatt a hossz talakulsi folyamat alatt.

Az tmeneti formk hinya


Az llts szerint, a mltban kellett volna lennie valami flig hal, flig hll llnynek, amelynek mr voltak hllszer tulajdonsgai is, de mg rendelkezett a halak jellemzivel is. Az evolucionistk ezeket a kpzeletbeli llnyeket, amelyek szerintk valban lteztek valamikor tmeneti formknak nevezik. Ha valban lteztek volna ilyen llnyek, akkor tbb milli, st millird kellett volna, hogy legyen bellk, szmukat s fajtikat tekintve egyarnt. s ami mg fontosabb, az ilyen lnyek maradvnyait is meg kellene tallniuk a rgszeknek, szerte a vilgon. A fajok eredetben Darwin ezt gy magyarzza : Ha az elmletem igaz, akkor minden bizonnyal a fajokhoz szorosan kapcsold szmtalan tmeneti alak ltezett. Ebbl kvetkezen korbbi ltezsk bizonytkt csak a rgszeti maradvnyok kztt tallhatjuk meg. Mg maga Darwin is tisztban volt azzal, hogy ezek az tmeneti alakok hinyoznak. Remlte, hogy a jvben majd megtallja ket. Minden remnykedse dacra tudta azonban, hogy elmletnek legnagyobb buktatja az tmeneti alakokra utal nyomok teljes hinya. Ezrt a fajok eredete cm knyvnek Az elmlet problmi ( Difficulties on Theory ) fejezetben azt rta : Ha a fajok valban fokozatosan alakultak ki egymsbl, akkor mirt nem ltunk mindenhol szmtalan tmeneti alakot ? Mirt nem zavaros az egsz termszet, ahelyett, hogy a fajok olyan jl meghatrozottak, ahogy most ltjuk ket ? Az elmlet felttelezse szerint amennyiben szmtalan tmeneti alak ltezett, akkor mirt nem talljuk meg maradvnyaikat a fldrtegekbe gyazva ? De az tmeneti idszakokban, amikor az let tmeneti felttelei lltak fenn, mirt nem tallunk egymshoz kzel ll tmeneti fajokat ? Ez a problma mr rgta nyugtalant engem. Az egyetlen magyarzat amellyel Darwin eltudott llni, az volt, hogy mg nem talltak kell szm rgszeti leletet. Felttelezte, hogy kell szm rgszeti lelet feltrsa s vizsglata utn nyomra akadnak a hinyz lncszemeknek. Az evolucionistk, akik hittek Darwin jslatban, a 19. szzad kzepe ta ktsgbeesett erfesztsekkel keresik a hinyz lncszemeket az egsz vilgon. Minden erfesztsk dacra egyetlen tmeneti alakot sem talltak. Az satsok sorn elkerlt valamennyi maradvny azt mutatta, hogy az evolucionistk hiedelmeivel ellenttben, az let hrtelen, s teljesen kialakult formban jelent meg a fldn. Mikzben elmletket prbltk bizonytani, az evolucionistk ppen ellenkezleg, megdntttk azt. Egy hres brit rgsz, Derek V. Ager, elismeri ezt a tnyt, annak ellenre, hogy maga evolucionista : Felmerl az a problma, ha megvizsgljuk a rgszeti leleteket, akr a fajok, akr a rendek szintjn, jra s jra azt ltjuk, hogy nem fokozatos evolci ment vgbe, hanem egy-egy csoport hirtelen megjelent, egy msik pedig eltnt

11

Harun Yahya
Egy msik evolucionista rgsz, Mark Czarnecki a kvetkez megjegyzst teszi :

2011.

A legnagyobb problma, amely felmerl az elmlet bizonytsa sorn, az eltnt fajok maradvnyai, amelyek megrzdtek a Fld geolgiai rtegeiben. Ezek a leletek sohasem utaltak mg csak nyomokban sem Darwin felttelezett tmeneti alakjaira ehelyett a fajok vratlanul jelennek meg s tnnek el-, s ez az anomlia tmasztja al a teremtselmletet, amely szerint minden fajt Isten teremtett

( MarkCzarnecki, ,,TheRevival of the Creationist Crusade, MacLeans, 198. janur 19. 56. o. )
Ez azt jelenti, hogy a kvletekben minden l faj, hirtelen jelent meg, a maga teljesen megformlt alakjban, mindenfle kztes formk s fejldsi stdiumok nlkl. Ez pontosan az ellenkezje annak, amit Darwin felttelezett. Ki kell mondanunk, hogy ez az egyik legfnyesebb bizonytka annak, hogy minden llny teremtve lett. A teremts az egyetlen magyarzat arra, hogy hogyan jelentek meg az llnyek hirtelen a maguk teljes fejlettsgben minden rszletre kiterjeden brmifle kzs evolcis s kzremkdse nlkl. Ezt a tnyt el is ismerte a szles krben ismert megrgztt evolucionista hrben ll biolgus, Douglas Futuyuma is. Teremts s evolci ez a kt elmlet ltezik, amely az llnyek eredett prblja megmagyarzni. Elmletileg kt eshetsg van, az llnyek vagy kifejlettsgkben jelentek meg a Fldn, vagy nem. Ha nem, akkor ez azt jelenti, hogy korbban ltezett fajokbl kell kialakulniuk sorozatos vltozsokkal tarktott folyamat sorn. Ha pedig teljesen kifejlett formban jelennek meg, akkor egy mindenhat intelligens lnynek teremteni ket

( Douglas J. Futuyuma, Science on Trial, New York : Pantheon Books, 1983. 197. o. )
A kvletek azt mutatjk, hogy az llnyek teljesen kifejlett formjukban bukkantak fel a fldn. Ez azt jelenti, hogy a fajok eredetre vonatkozan Darwin felttelezsnek ppen az ellenkezje igaz nem evolci volt, hanem Teremts. A rgszeti leletek hinyossgai nem magyarzhat azzal, hogy mg nem kerlt el kell szm maradvny, de egy nap majd el fog. Az amerikai rgsz, R, Wesson, 1991-ben kiadott, A termszetes kivlasztdson tl cm knyvben megjegyzi, hogy a rgszeti leletek hinyossga vals jelensg: A rgszeti leletek hinyossga teht vals tny. Igencsak figyelemre mlt, hogy hinyzik brmifle olyan lelet, ami altmasztan a fajok egymsbl val kialakulst. A fajok ltalban vltozatlanok, vagy csaknem azok hossz idn keresztl, a fajok szinte soha. a nemzetsgek pedig soha nem kpezik jabb fajok seit, hanem helyettestik egymst, s ez a vltozs tbbnyire hirtelen, vratlanul kvetkezik be

( R. Wesson, Beyond Natural Selection, Mit Press, Cambridge. MA, 1991, 45. o. )
Volt egy vletlen elszlsa is Richard Dawkinsnak ( megrgztt evolucionista tuds ), mely szerint a kambrium kori biolgiai robbans nem ms, mint Teremts bizonytka. A kambriumi kzetrtegek a legrgebbiek. Koruk kb 600 milli v. Ezekben lelhetk fel a fbb gerinctelen csoportok. Sok ilyen kvletet tallunk, amely olyan llatokbl szrmazik, amelyek fejldsknek elrehaladott llapotban vannak mr a Fldn val megjelensknek a pillanatban is. gy nz ki, mintha csak odapalntztk volna ket, minden elzetes fejldsi stdium kihagysval. Mondanunk sem kell, hogy a hirtelen palntzs jelensge rmmel tlttte el a Teremts hveit.

( Richard Dawkins, The Blind Watchmaker, London : W, W. Norton 1986, 229. o. )

12

Harun Yahya

2011.

A vz s a szrazfld kztti tmenet mesje


Az evolucionistk felttelezik, hogy azok a tengeri gerinctelenek, amelyek a kambriumi korban jelentek meg, valahogy halakk alakultak az vtzmillik sorn. Azonban csakgy, ahogyan a gerincteleneknek nem voltak seik, ugyangy az tmeneti formk is hinyoznak, amelyek azt igazolnk, hogy valban ezek alakultak t halakk. Meg kell jegyeznnk, hogy a halak s a puhatestek kztt risi szerkezeti klnbsgek vannak. A gerinctelenek kemny vza a testkn kvl helyezkedik el, a halak, amelyek radsul gerincesek is, a testkn bell. Ilyen hatalmas mrtk evolcihoz tbb milli lpsre lett volna szksg, s az tmeneti alakok milliira kellene bukkannunk, amelyek ezt bizonytjk. Az evolucionistk krlbell 140 ve kutatnak a maradvnyokat tartalmaz kzetrtegekben, hogy ezeket a felttelezett tmeneti alakokat megtalljk. Tbb milli gerinctelen maradvnyait talltk meg, s tbb milli halt semmit sem talltak azonban, ami a kett kztt lett volna. Egy evolucionista kutat, Gerald T. Todd elismeri ezt a tnyt A csontos halak eredete s a td evolcija cm knyvben : A csontos halak mindhrom osztlya krlbell egy idben jelent meg a rgszeti leletek tansga szerint. Vajon honnan szrmazhatnak ? Mi tette lehetv, hogy annyi vltozatuk alakuljon ki ? s mirt nincs nyoma a korbbi, tmeneti alakoknak ?

( Gerald T. Todd, ,,Evolution of the Lung and the Origin of Bony Fishes : A Causal Relationship, American Zoologist, 26. ktet, 4, szm, 1980, 757. o. )
Az evolcis forgatknyv azt lltja, hogy a halak is egy id utn kijttek a vzbl, s szrazfldi llnny alakultak. Pedig szmos olyan fiziolgiai s anatmiai tnyez van, amely kizrja az effajta talakulst. Radsul egyetlen lelet sem tmasztja al ezt a mest. Az evolcis elmlete mg egy lpssel tovbb megy, s azt lltja, hogy ezek a halak, amelyek a gerinctelenekbl alakultak ki, tovbb fejldtek, s bellk lettek a ktltek. De ehhez a felttelezsekhez is hinyoznak a bizonytkok. Egyetlen lelet sincs, amely bizonytan, hogy valaha is ltezett egy flig ha, flig ktlt teremtmny. Ezt a tnyt, br vonakodva, de elismeri a jl ismert evolcis szaktekintly, Robert L. Carrol, a Gerincesek paleontolgija s evolcija cm knyvben : nincsenek tmeneti maradvnyok a rhipidistian halak s a korai ktltek kztt

( R. L. Carroll, Vertebrate Paleontology and Evolution, New York : W. H. Freeman and Co. 1988. 4. o. )
Kt evolucionista rgsz, Colbert s Morales, gy r a ktltek hrom alapvet osztlyrl, vagyis a bkkrl, szalamandrkrl s gtkrl : Nincs bizonytk arra, hogy a paleozoikum ktltinek olyan tulajdonsgai lettek volna, amelyek kzs sre utalnak. A legrgibb bkk, gtk s szalamandrk nagyon hasonlak voltak ma l leszrmazottaikhoz

( Edwin H. Colbert, M. Morales, Evolution of the Vertebrates, New York : John Wiley and Sons, 1991, 99. o. )

13

Harun Yahya
Krlbell tven vvel ezelttig azonban az evolucionistk azt hittk, hogy valban ltezik ilyen llny : Ez a hal, melynek a

2011.

Coelacanth nevet adtk, amelynek kort 410 milli vre becsltk, volt szerintk az tmeneti alak. Kezdetleges tdeje, fejlett
agya, emsztsi s keringsi rendszere volt, amelyek kpesek voltak a szrazfldn is mkdni, st, a maga kezdetleges mdjn mg jrni is tudott. Ezeket az anatmiai magyarzatokat vitathatatlan igazsgknt fogadtk el az 1930 as vek vgig. A Coelachanth igazi tmeneti alak volt, amely a vz s a szrazfld kztti sszekt lncszemet alkotta. Azonban 1938. december 22-n nagyon rdekes felfedezst tettek az Indiai cenon. Kifogtk a Coelacanth csald egyik tagjt, amelyrl eddig azt lltottk, hogy hetvenmilli vvel ezeltt kihalt tmeneti alak volt. Az eleven Coelacanth felfedezse bizonnyal komoly sokkot jelentett az evolucionistknak. Az evolucionista rgsz, J. L. B. Smith azt mondta : akkor sem lepdtem volna meg jobban, ha az utcn egy dinoszaurusszal tallkozom

A rkvetkez vekben ugyanennek a halnak mg krlbell 200 pldnyt fogtk ki a vilg klnbz rszein. Az eleven Coelacanth pldnyok is azt bizonytjk, hogy milyen messzire kpesek elmenni az evolucionistk elmleti felttelezseikben. Amikor mg nem kerltek el l pldnyok, akkor is szmos klnbz elmlet ltezett arrl, hogy valban volt-e ennek a halnak kezdetleges tdeje s fejlett agya. Az a szerv, amelyrl az evolucionistk feltteleztk, hogy primitv td, valjban egy zsrzsk. Valamint a Coelacanth, amelyrl azt lltottk, hogy a hllk kzvetlen se amely ksz arra, hogy a tengerbl a szrazfldre kltzzn, egy olyan mlytengeri hal, amely az cen legals rtegeiben l, s 180 mternl jobban sohasem kzelti meg a felsznt.
Az elmlt ngy vtizedben a a modern biokmia felfedezte a sejt titkait. Emberek tzezrei ldoztk letk nagy rszt a laboratriumi kutatsokraa sejt vizsglatra a molekulris szint let vizsglatra tett sszestett erfesztsk eredmnye a hangos, tiszta, that kilts: Tervezs ! Az eredmny olyan egyrtelm s ktsgbevonhatatlan, hogy a tudomnytrtnet egyik legjelentsebb felfedezsnek kell tekintennk. Ehelyett azonban furcsa, zavart csend veszi krl a sejt szerkezetnek csodlatos bonyolultsgt. De mirt nem veszi birtokba mohn a tudomnyos kzssg ezt az j felfedezst ? Mirt forgatjk a tervezsre vonatkoz megfigyelst intellektulis kesztyben ? Mert ha elfogadjk a tudatos tervezs tnyt, az Isten ltezsnek elfogadst juttatja az eszkbe, akr tetszik ez nekik, akr nem .

14

Harun Yahya

2011.

15

Harun Yahya

2011.

Darwin kpzelete
Az az ember, aki a mai formjban elterjesztette az evolci elmlett, egy amatr angol termszetbvr, Charles Robert Darwin volt. Darwin sohasem rszeslt biolgiai kpzsben. Csak mint amatr rdekelte a termszet s az llnyek krdse. rdekldse arra sarkalta, hogy nkntesen csatlakozzk egy expedcihoz, amely a H.M.S Beagle nev haj fedlzetn vgott neki 1832-ben, hogy t ven t utazzk a vilg klnbz tjain. Az ifj Darwint rendkvl lenygztk a klnbz llnyek, fleg egy bizonyos pintyfaj egyedei, amelyeket a Galpagos- szigeteken ltott. gy gondolta, hogy a madarak csrformjban tapasztalhat eltrsek annak ksznhetek, hogy alkalmazkodtak az lhelykhz. Ezt az tletet tartva szem eltt, felttelezte, hogy az let s a fajok eredete a krnyezethez val alkalmazkodsban keresend. Darwin szerint az egyes fajokat nem kln-kln teremtette Isten, hanem egyetlen kzs stl szrmaznak, s a termszeti hatsok kvetkeztben klnltek el egymstl. Darwin felttelezse nem tudomnyos felfedezsen vagy ksrleteken alapult, az id mltval azonban megalkotta belle megalapozatlan elmlett, amely lelkes tmogatira tallt a kor materialista biolgusainak krben. Az alaptlet az volt, hogy a krnyezethez legjobban alkalmazkod egyed rktette tovbb elnys tulajdonsgait a kvetkez genercira, s ezek az idkzben felhalmozd tulajdonsgok vgl teljesen klnll fajt alaktottak ki. ( Hogy ezek az elnys tulajdonsgok honnan szrmaztak, azt nem tisztzta. ) Darwin szerint ennek a mechanizmusnak a legfejlettebb termke az ember. Darwin ezt a kitallt folyamatot a termszetes kivlasztds tjn bekvetkez evolci nvvel illette. gy vlte, hogy megtallta a fajok eredett: minden faj egy msik fajbl alakult ki. Nzeteit 1859-ben tette kzz, A fajok eredete termszetes kivlasztds tjn cm knyvben. Darwin nagyon is tudta, hogy elmlete rengeteg problmval tallja szembe magt. Ezt be is vallotta a Fajok eredete cm knyvben, Az elmlet nehzsgei ( Difficulties on Theory ) fejezetben. Ezek a nehzsgek elssorban a rgszeti maradvnyok, az llnyek bonyolult szervei, amelyek egyszeren nem jhettek ltre vletlenszeren ( pldul a szem ), s az llnyek sztnei voltak. Darwin remlte, hogy ezeket a nehzsgeket elbb-utbb legyzik majd az jabb felfedezsek, de ez nem tartotta t vissza attl, hogy nmelyikre sajt maga el ne lljon valami teljesen pontatlan magyarzattal. Az amerikai fizikus, Lipson, a kvetkez kmmentrt fzi Darwin nehzsgeihez . A fajok eredett olvasva gy talltam, hogy Darwin sokkal kevsb biztos magban, mint ahogy azt lttatjk. Az elmlet nehzsgei cm fejezet pldul figyelemremlt ktelkedst tkrz. Fizikusknt klnsen megragadtak megjegyzsei, hogy hogyan jhetett ltre a szem .

( H. S. Lipson, A Physicists View of Darwins Theory, Evolution Trend sin Plants, 2. ktet, 1. szm, 1988, 6. o. )
Darwin legnagyobb baja az lett, hogy a tudomny, melytl azt remlte, hogy megvlaszolja tziseinek problms pontjait, valjban risi mretre nvelte azokat. Elmletnek kidolgozsa kzben szmos evolucionista biolgus volt nagy hatssal Darwinra, kivltkpp a francia Lamarch. Lamarch szerint az llnyek trktettk az letk sorn megszerzett tulajdonsgokat, s gy fejldtek. Pldul a zsirfok antilopszer llatokbl fejldtek ki gy, hogy genercikon keresztl egyre tovbb s tovbb nyjtottk ki nyakukat, ahogy egyre magasabb gakat akartak elrni. Darwin a tulajdonsgok tadsnak ezt az elmlett tette az llnyek fejldsnek alapvet tnyezjv.

16

Harun Yahya

2011.

De Darwin s Lamarch is tvedtek, mert az idejkben az letet mg csak nagyon primitv eszkzkkel, nagyon alacsony sznvonalon lehetett tanulmnyozni. Sok tudomnyos terletnek, pldul a genetiknak s a biokminak mg a neve sem ltezett akkoriban. Elmleteik ezrt teljesen a kpzelet erejre hagyatkoztak. Mikzben mg hallatszott Darwin knyvnek visszhangja, egy osztrk bonatikus, Gregor Mendel felfedezte az rklds szablyait 1865-ben. Mendel felfedezsrl nem sokan hallottak az vszzad vgig, de az 1900-as vek elejn nagyon fontoss vlt. Ez jelentette a genetika tudomnynak megszletst. Ksbb a gnek s kromoszmk szerkezett is megismertk. Az 1950-es vek felfedezse, a genetikai informcit tartalmaz DNSmolekula nagy krzist jelentett az evolcis elmlet szmra. Ennek oka az let hihetetlen bonyolultsga s a Darwin ltal elterjesztett evolcis mechanizmus rvnytelensge volt. Mindeme fejldsnek azt kellett volna eredmnyeznie, hogy Darwin elmlete eltnik a trtnelem szemtvdrben. Ez mgsem kvetkezett be, mert bizonyos krk ragaszkodtak az elmlet megjtshoz, tdolgozshoz s tudomnyos frumokon val elterjesztshez. Ezeket az erfesztseket csak akkor rthetjk meg, ha tudjuk, hogy nem tudomnyos, hanem ideolgiai szndkok rejlenek mgtte.

A neodarwinizmus ktsgbeesett erfesztsei


Darwin elmlete komoly krzisbe kerlt, amikor a genetika trvnyeit felfedeztk a 20. szzad elejn. Ennek ellenre azok a tudsok, akik eltkltk, hogy hsgesek maradnak Darwin eszmihez, megprbltak elllni valamilyen megoldssal. Az Amerikai Fldrajzi Trsulat ltal 1941-ben szervezett konferencin nem kisebb szemlyek gyltek ssze, mint G. Ledyard Stebbins s Theodosius Dobzhansky genetikus, Ernst Mayr s Juluan Huxley zoolgus, George Gaylord Simpson s Glenn L. Jepsen paleontolgus, s a matematikai genetikusok kzl Ronald Fisher s Sewall Right. Hosszas megbeszls utn elhatroztk, hogy befoltozzk a darwinizmust. Ez a tancskozs az elnys vltozatok krdsre koncentrlt, amelyek lltlag az llnyek fejldst okozzk olyan pont ez, amelyet maga Darwin nem tudott megmagyarzni, helyette inkbb Lamarch elmlett vette t. Az j elkpzels a vletlen mutci volt. Az j elmletnek a modern szintetikus evolcis elmlet nevet adtk, s gy alaktottk ki, hogy Darwin termszetes kivlasztdsrl szl elkpzelshez hozzadtk mg a mutci fogalmt. Az j elmlet rvid idn bell neodarwinizmus nven vlt ismertt. A kvetkez vtizedek azzal teltek, hogy ktsgbeesetten prbltk bizonytani a neodarwinizmus igazsgt. Az mr ismert tny volt, hogy a mutci vagyis az llnyek gnjeiben kls tnyezk hatsra bekvetkez szakadsok, helyvltoztatsok, rongldsok minden esetben kros. A neodarwinistk az elnys mutci ltezst prbltk bizonytani, szmtalan mutci ksrlettel. Minden erfesztsk teljes kudarcba fulladt.
A dogmatikus darwinizmus gy kezddtt, hogy a meglv bizonytkot egyoldalan rtelmeztk, s ezt nyilvntottk az egyetlen tudomnyos tnak. Ennek kritikusait tudomnytalannak blyegzik, cikkeiket elutastjk a j nev tudomnyos folyiratok, amelyek szerkesztsgben tlnyom tbbsgben vannak a dogmatikusok. Az evolcit kritizlkat nem tmogatjk az llami szervezetek amelyek a tmogatsi krelmeket a dogmatikusokhoz kldik fellbrlatra, s vgl a kritikus tudsokat teljes egszben kirekesztik a tudomnyos trsadalombl. Ekzben a darwinista nzet ellen felhozott bizonytkok egyszeren eltnnek, ahogy a maffia ellen tanskodk szoktak eltnni. Vagy a bizonytkokat olyan, senki ltal sem olvasott kiadvnyokban temetik el, ahol csak az igazn elktelezett kutat akadhat r. s ha a kritikusokat elhallgattattk s az ellenbizonytkokat eltntettk, a dogmatikusok kijelentik, hogy folyik a tudomnyos vita a tmrl, de szmottev ellenbizonytk nem merlt fel. Ez ht a valsg a mgtt a kijelents mgtt, hogy az evolcit mg mindig elfogadja a tudomnyos vilg. Az evolci elmlett nem azrt tartjk letben, mert tudomnyos rtke van, hanem azrt, mert ez ideolgiai ktelessg.

17

Harun Yahya

2011.

A varinsok s a fajok kztti thghatatlan akadlyok


A varins a genetika tudomny tern hasznlatos kifejezs, s azt jelenti, vltozat. Ez a genetikai elhajls az oka annak, hogy egyetlen fajon bell egyes egyedek vagy alcsoportok egymstl eltr tulajdonsgokat mutatnak. Pldul, a Fldn az sszes ember alapjban vve ugyanazzal a genetikai kddal rendelkezik, azonban ennek a genetikai kdnak varicis lehetsgei folytn van, aki ferde vgs szemmel szletik, van aki vrs haj, van akinek hossz az orra s van, aki magas termet. Az evolucionistk viszont sajt elmletket prbljk igazolni ezzel a vltozatossggal. Jllehet egy-egy varins nem bizonyt fejldst, hiszen a mr meglv genetikai kd eltr kombincijbl ll, s nem eredmnyez j tulajdonsgot a genetikai kdban. A varins mindig a genetikai kd hatrain bell mozog. Ez a hatr a gnllomny. Az llnyek gnllomnyn belli sszes tulajdonsg a varildsnak ksznheten klnfle formkban jelenhet meg. Egy hllfajon bell pldul elfordulhat, hogy az egyik egyed kiss hosszabb fark vagy rvidebb lb, mint a msik. Hiszen a rvid illetve a hosszabb lbra vonatkoz informci is benne van a hllk gnllomnyban. Ellenben a varilds nem vezet szrny s tollnvekedshez, vagy az anyagcsere folyamatok megvltozshoz s nem alaktja az llatot madrr. Ilyen vltozshoz az llny genetikai llomnynak bvlsre lenne szksg, errl azonban a varinsok esetn nem beszlhetnk. Darwin nem volt tudatban ennek a tnynek, amikor elmlett kzztette. Azt hitte, hogy a varicik hatrtalanok. 1844-ben gy r egyik tanulmnyban : A szerzk tbbsge elfogadja, hogy a termszetbeni varinsok korltozottak, n azonban egyetlen konkrt okot sem ltok, ami miatt ez a gondolat helynval lenne.

( Loren Eiseley, The Immense Journey, Vintage Books, 1958.186.0. )


A fajok eredete cm knyvben is klnfle varinsokat vonultat fel elmletnek nyilvnval bizonytkaiknt. Darwin szerint pldul nagyobb tejhozam szarvasmarhafajok kitenysztshez klnbz varinsok keresztezsre van szksg, mgnem a tenysztk a szarvasmarhkbl egy msik fajt nem nyernek. Darwin hatrtalan fejlds elmlett leginkbb az albbi sorok fejezik ki, melyeket A fajok eredete cm knyvbl idznk : Semmi akadlyt nem ltom annak, hogy egy medvefaj termszetes kivlasztds tjn idvel olyan tulajdonsgokra tegyen szert, amelyek alkalmass teszik t a vzi letformra, hogy megnvekedjen a szjuk mrete, s vgl hatalmas blnv alakuljanak. ( Charles Darwin, The Origin of Species: A Facsimile of the First Edition.

Harvard University Press, 1964.184.0. )


Darwin ehhez hasonl pldira, kora kezdetleges tudomnyos felfogsa a magyarzat. A 20.szzadi tudomny llnyeken vgzett ksrletei sorn azonban megszletett a genetikai llandsg ( genetic Homoestatis ) alapelve. Ez az alapelv azt mondja ki, hogy egy faj megvltoztatsa ( klnbz varinsok ltrehozsa ) rdekben vgzett brmifle keresztezs vagy prblkozs eredmnytelen. Tovbb rmutat, hogy az l fajok kztt thghatatlan az akadly. Vagyis Darwin lltsval ellenttben, a tenysztknek egszen biztosan nem fog sikerlni klnbz szarvasmarha varinsok keresztezsvel egy j fajt ltrehozni. Norman Macbeth, aki Darwin Retried cm knyvben a darwinizmus elvakultsgt fogalmazza meg, gy r a krdsrl : A problma a kvetkez: Korltlanul vltoznak e az llnyek. A fajok mindig llandak. Mint tudjuk, a tenysztk egy bizonyos ponton megrekednek, akr j nvnyfajta, akr j llatfaj kitenysztsvel prblkoznak, st, e prblkozsok mindig visszavezetnek az eredeti formkhoz. Tbb vszzados ksrletezs utn sem sikerlt fekete tulipnt vagy kk rzst ellltanunk. ( Norman Macbeth, Darwin Retried: An Appeal to Reason,

Harvard Common Press, New York: 1971. 33. 0. )


A dniai tuds W. L. Johannsen pedig gy nyilatkozik a tmt illeten : A varinsok, amelyekre Darwin minden erejvel tmaszkodik, valjban egy bizonyos pontnl megrekednek, vagyis a folyamatos vltozs elmarad ( nem fejldnek tovbb ). ( Loren Eiseley, The Immense Journey, Vintage Books, 1958. 227. 0. )

18

Harun Yahya

2011.

Fosszlik leletek !
A kvetkez pr utols oldalban kzz teszek nknek a Harun Yahya ( Adnan Oktar ), szerz, r ltal kszlt Atlas of creation- A teremts atlasza cm knyvbl,- amely tbb ezer fosszilis leletet tartalmaz pr olyan kpet, amiket knyvbl n vgtam ki, melyben tbb tz, illetve szz milli ves olyan kvletek tanskodnak, amelyek alapjban cfoljk meg, illetve dntik romba az evolucionistk ltl kitallt, gynevezett tmeneti alakoknak nevezett elmleteiket, amellyel mr tbb mint 140 ven keresztl csapjk be s nzik szndkosan hlynek az embereket. Ezen fell viszont van mg egy nagyon fontos dolog, amit az evolcis elmlettel kapcsolatban felttlen tudniuk kell az embereknek. Ez pedig az, hogy a materialista ideolgia megtiltja, hogy a Teremt ltezst elismerjk, s ez arra knyszerti a materialista tudsokat, hogy vessk el azokat a tudomnyos tnyeket, mint pldul a ( genetika, paleontolgia, ( kvletek, kmia, fizika, biolgia , stbb), amelyek ellentmondanak filozfijuknak. Ennek eredmnyekppen ezek a tudsok minden lelki - ismeret furdals nlkl tagadnak le olyan tudomnyos tnyeket, amelyek nzeteik ellenkezjt bizonytjk. Ehelyett emberek tmegeire prbljk meg rerszakolni filozfijukat, fkpp olyan neves tudomnyos Tv csatornk segtsgvel, mint pl a Discovery, National Geographic, Spektrum, stbb, s mivel ezeknek az embereknek a legfbb cljuk, hogy minl tbb embert szles krben befolysolhassanak filozfijukkal, a leghatsosabb mdszert gy rik el, ha elmletket tudomnyos kntsbe bjtatva a fent emltett valamennyi tv csatornkon keresztl a vilg minden tjn lekzvettik. Ezrt krdses a materialista tudsok tisztessgessge s megbzhatsga.

19

Harun Yahya

2011.

20

Harun Yahya

2011.

21

Harun Yahya

2011.

22

Harun Yahya

2011.

23

Harun Yahya

2011.

24

Harun Yahya

2011.

25

Harun Yahya

2011.

26

Harun Yahya

2011.

27

Harun Yahya

2011.

28

Harun Yahya

2011.

29

Harun Yahya

2011.

Utsz !
Intelligens tervezs, ms szavakkal : Teremts
Istennek nincs szksge tervezsre a teremtshez
Fontos, hogy a Tervezs sz jelentst pontosan ismerjk. Az, hogy hibtlan tervezst hajtott vgre, nem azt jelenti, hogy elszr terveket ksztett, majd azok alapjn vgezte el a kivitelezst. Istennek, aki az Egek s a Fld Ura, nincs szksge tervek ksztsre a Teremtshez. Isten felette ll minden effle hinyossgnak. Az tervezse s teremtse ugyanabban a pillanatban ment vgre. Ha Istennek az a szndka, hogy egy dolog ltrejjjn, akkor elegend az, hogy csupn azt mondja : Legyl ! Ahogyan azt a Korn mondja neknk :

( Allah ) az Egek s a Fld Alkotja. Amikor elrendel valamit, akkor csupn annyit mond : Legyl ! s az lesz. ( Korn, 2:117 ) Bizony az Egek s a Fld teremtsben, az jszaka s a nappal vltakozsban, a hajkban melyek a tengeren haladnak az emberek hasznra a vzben, amit Allah az gbl lebocstott, amellyel letre keltette a Fldet annak halla utn, azon mindenfle llnyt terjesztve szt, a szelek irnytsban, s az g s a Fld kztt szolglatra rendelt felhkben mind jelek vannak az ( olyan )emberek szmra, akik hasznljk az eszket. ( Korn, 2:164 )
30

Harun Yahya

2011.

Richard Dawkins
Az Ateista Richard Dawkins, mly hallgatsba burkolzott, miutn felbukkant 100 milli olyan skvlet, ami a Teremts igazsgt tmasztja al. Szemtanja volt, amint ezek a fosszlik amiket Darwin hvei veken t oly nagy gonddal igyekeztek elrejteni egy csapsra leromboltk a Darwinizmus intzmnyt, s ez rettegssel tlttte el. Rmlten figyelte, amint A Teremts Atlasza, mely ezeknek a kvleteknek jelents rszt kzztette, az egsz vilgon elterjed. Ugyangy pnik flelem fogta el, amikor azt ltta, hogy az emberek tmegesen fordtanak htat a Darwinizmusnak. Amikor Angliban, sajt hzban kiderlt, hogy az emberek 75%-a azt lltja, Isten teremtette az llnyeket, nem szgyellte npt tudatlannak nevezni. ( Guardian, 2009. februr 2,. Riazat Butt, Az angoloknak csupn 25%-a hisz Darwin evolcis elmletben ). Dawkins igen durva mdszerekkel kezdte tmadni a Teremts Atlasza cm knyvet s annak rjt, ( Harun Yahya ) Adnan Oktar urat. Azt hitte, a tudomnyossg helyett ez a mdszer majd segt, de tvedett. Ezen fejlemnyek utn Adnan Oktar r egy tallkozra hvta Richard Dawkinst, aki nem kpes tudomnyos vlasszal reaglni a tudomnyos bizonytkokra. Felkrtk Dawkinst, hogy sorakoztassa fel rveit mr ha vannak neki a Teremts Atlaszban bemutatott tudomnyos bizonytkokkal szemben,s azt is mondtk neki, hogy brhol tallkozhat Adnan Oktar rral, ahol csak akar. Ez a felhvs az egsz vilgon mindenkihez szlt, nem csak Richard Dawkinsnak. 10 trilli Trk lrt ( azaz megkzeltleg 4,5 millird Eurt ) adtak volna annak, aki csak egyetlen tmeneti forma kvlett is elhozza.

Dawkins azonban visszautastotta a meghvsokat. Azt mondta : Megeskdtem, hogy nem vitatkozom a Teremts hveivel. Nem egszen vilgos, hogy mire is eskdtt Dawkins, aki nem hisz Istenben, szavainak jelentse azonban nem ms, mint hogy elfogadom, hogy legyztek.
Rgtn azutn, hogy megijedt Adnan Oktar r vlemnycserre val felhvstl s visszautastotta az ajnlatot, hogy tallkozzanak, mindjrt be is prblkozik azzal, hogy olyan fels tagozatos ltalnos iskolsokat akar flrevezetni, akikhez szintn eljutott az iskolba a knyv, a Teremts Atlasza. A gyerekek azonban sokkal tudatosabbak, mint azt Dawkins kpzeli. Minden istentagad propaganda ellenre is szilrdan vdelmezik az igazsgot, hogy ket s minden llnyt Isten teremtett , s rendkvl magabiztosak. Ha Dawkins valban bzik nmagban s koholt elmletben, a Teremts igazsgra rmutat tudomnyos bizonytkokkal szemben hozzon fel tudomnyos rveket. A kihvs mg most is ll. De persze ezt soha nem fogja tudni megtenni, mert a darwinizmus az vszzad legnagyobb szgyene, legnagyobb hazugsga, legnagyobb veresge, amit a tudomny nevben propagltak. Hamarosan az egsz vilg tudni fogja ezt az igazsgot. Dawkins hiba is igyekszik, a romba dlt evolcis elmletben mg a gyerekek sem hisznek.

Mondd: Adjtok el a bizonytkokat, ha igazat mondtok !


( Korn, 2:111 )

Magasztaltassk az, Aki mindenfle prt teremtett: flsarjasztotta nvnyek kztt, ti magatok kztt s olyan ( lnyek ) kztt, amelyekrl nincsen tudomsotok !
( Korn, 36:36 )

31