Majlis Pertunangan - 10 December 2011 (Chili Red

)
Masa Lelaki (Lavender) Perempuan (Light Blue)

Aliran dan Aturcara Majlis

12:00pm 1:00pm 2:15pm

Keluarga berkumpul di rumah pengantin lelaki

Keluarga berkumpul di rumah pengantin Pengantin Make-up

Sesi rombongan lelaki bergambar di rumah pengantin lelaki Konvoi ke rumah pengantin perempuan Tiba di rumah pengantin perempuan Pengantin lelaki dan keluarga masuk ke dalam rumah perempuan Susun dulang lelaki Hantaran + Tepak Sireh 1. Sireh Junjung & Cincin Pertunangan 2. Kain Baju Kurung 3. Purse 4. Al-Quran & Telekung 5. Manisan Keluarga pengantin perempuan menyambut ketibaan keluarga dan pengantin lelaki Hantaran + Tepak Sireh 1. Sireh Junjung & Cincin Pertunangan 2. Baju Melayu + Butang (Akad Nikah Gold) 3. Kemeja 4. Wallet & Belt 5. Kek

2:30pm 2:45pm 2:55pm

3:00pm

EMCEE . .Bersyukur pinangan diterima.Menjemput ABAH untuk menyarungkan cincin pertunangan.Penutup .ATURCARA MAJLIS PERTUNANGAN JUAN DAN AJU 1.Perbincangan majlis pernikahan: o Tarikh yg dicadang adalah seperti berikut:  Akad Nikah: 23 January 2012  Persandingan: 23 january 2012  Menyambut Menantu: 24 January 2012 6.Pembuka kata oleh Emcee.Menjemput BAKAL PENGANTIN PEREMPUAN ke pelamin. . EMCEE .Bersyukur. .Pantun: Bertanyakan hajat rombongan lelaki.Menjemput MAK untuk menyarungkan cincin pertunangan. . . PAPA (JUAN) . . 7. BABA (AJU) . 3. 4.Menjemput BAKAL PENGANTIN LELAKI ke pelamin. .Memperkenalkan diri.Perbincangan majlis pernikahan: o Bersetuju menerima cadangan tarikh.Sesi memperkenalkan pihak keluarga perempuan. 5. . . BABA (AJU) . .Sesi memperkenalkan keluarga pihak lelaki.Menyatakan hantaran pinangan diterima dan dibalas 5 hantaran bersama 1 Cincin Pertunangan. EMCEE .Menyatakan rombongan pinangan bersama 5 hantaran termasuk 1 Cincin Pertunangan.Pantun: Jamuan makan dan sesi bergambar. . . 2.Pantun: Menerima pinangan rombongan lelaki. BABA (AJU) .Pantun: Menyampaikan hajat rombongan lelaki.Bacaan doa oleh AYAH MAE. 8. PAPA (JUAN) .

Abdul Manaf (BABA) selaku wakil dari pihak keluarga perempuan untuk meneruskan acara seterusnya. Sebagai pembuka majlis saya ingin memberi sedikit pantun.TEKS UCAPAN MAJLIS PERTUNANGAN JUAN & AJU 1. EMCEE Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. Sebelum kita meneruskan acara seterusnya. saya menjemput En. Saya CIK YAH selaku EMCEE pada majlis ini ingin mengucapkan selamat datang kepada rombongan pihak keluarga lelaki. Saya ingin memberi serangkap dua pantun. telah diberi tanggungjawab untuk menjadi wakil mereka. PANTUN: [Pembukaan] Dengan itu. PAPA Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. wakil rombongan kami. Zahari bin ???. - - 2. Saya. selaku kawan baik kepada tuan rumah. Saya terlebih dahulu ingin mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada pihak tuan rumah yang sudi menerima kedatangan rombongan kami. Seperti yang diperkenalkan oleh EMCEE. BABA Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. PANTUN: [Bertanyakan hajat rombongan lelaki] - - 3. PANTUN: [Menyampaikan hajat rombongan lelaki JUAN & AJU] - . saya Abdul Manaf atau dikenali sebagai BABA.

PAPA Alhamdulillah. tarikh-tarikh yang telah dipersetujui adalah seperti berikut:  Akad Nikah: 23 January 2012  Persandingan: 23 january 2012  Menyambut Menantu: 24 January 2012 - 6. saya juga ingin memperkenalkan ahli keluarga pihak lelaki. - . Pihak kami terlebih dahulu ingin meluahkan rasa bersyukur dengan pinangan dari rombongan pihak lelaki. Seterusnya. PANTUN: [Menerima pinangan rombongan lelaki] [Menyatakan hantaran pinangan diterima dan dibalas 5 hantaran bersama 1 Cincin Pertunangan] 5. BABA Saya ingin mengalu-alukan kedatangan rombongan pihak keluarga lelaki. Saya juga ingin memperkenalkan ahli keluarga AJU. BABA Alahamdulillah. saya juga di maklumkan bahawa tarikh-tarikh yang dicadangkan telah pun dipersetujui dan menerima secara rasmi. Seperti yang dimaklumkan oleh BAKAL PENGANTIN LELAKI. AHLI KELUARGA: [Senarai Ahli Keluarga] Berkenaan dengan tarikh pernikahan mereka. saya ingin membuka perbincangan untuk menetapkan tarikhtarikh pernikahan. Kami bersyukur dan berterima kasih di atas penerimaan pinangan dari pihak kami. AHLI KELUARGA: [Senarai Ahli Keluarga] Seterusnya.[Menyatakan rombongan pinangan bersama 5 hantaran termasuk 1 Cincin Pertunangan] 4.

EMCEE Penutup Selesai sudah acara menyarung cincin kedua-dua BAKAL PENGANTIN. - - 8. Seterusnya.7. Dijemput juga HAJI AZMI YUSOFF. DOA: [Teks Doa] Amin yarabal alamin. saya ingin menjemput JUAN untuk ke tempat yang di sediakan untuk acara menyarung cincin. MAK kepada JUAN untuk menyarungkan cincin pertunangan. PANTUN: [Menjemput jamuan makan dan sesi bergambar] - . Saya ingin menjemput AYAH MAE untuk bacaan doa selamat. bersyukur kita kehadrat ilahi dengan selesai nya bahagian pertama acara peminangan ini. Seterusnya. ABAH kepada AJU untuk menyarungkan cincin pertunangan. Dijemput juga DATIN NORSIAH MUSA. EMCEE Alhamdulillah. saya ingin menjemput AJU untuk ke tempat yang di sediakan untuk acara menyarung cincin.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful