Majlis Pertunangan - 10 December 2011 (Chili Red

)
Masa Lelaki (Lavender) Perempuan (Light Blue)

Aliran dan Aturcara Majlis

12:00pm 1:00pm 2:15pm

Keluarga berkumpul di rumah pengantin lelaki

Keluarga berkumpul di rumah pengantin Pengantin Make-up

Sesi rombongan lelaki bergambar di rumah pengantin lelaki Konvoi ke rumah pengantin perempuan Tiba di rumah pengantin perempuan Pengantin lelaki dan keluarga masuk ke dalam rumah perempuan Susun dulang lelaki Hantaran + Tepak Sireh 1. Sireh Junjung & Cincin Pertunangan 2. Kain Baju Kurung 3. Purse 4. Al-Quran & Telekung 5. Manisan Keluarga pengantin perempuan menyambut ketibaan keluarga dan pengantin lelaki Hantaran + Tepak Sireh 1. Sireh Junjung & Cincin Pertunangan 2. Baju Melayu + Butang (Akad Nikah Gold) 3. Kemeja 4. Wallet & Belt 5. Kek

2:30pm 2:45pm 2:55pm

3:00pm

Perbincangan majlis pernikahan: o Tarikh yg dicadang adalah seperti berikut:  Akad Nikah: 23 January 2012  Persandingan: 23 january 2012  Menyambut Menantu: 24 January 2012 6. . BABA (AJU) . . BABA (AJU) .Bacaan doa oleh AYAH MAE.Perbincangan majlis pernikahan: o Bersetuju menerima cadangan tarikh. . BABA (AJU) . .ATURCARA MAJLIS PERTUNANGAN JUAN DAN AJU 1.Menyatakan hantaran pinangan diterima dan dibalas 5 hantaran bersama 1 Cincin Pertunangan.Menjemput BAKAL PENGANTIN PEREMPUAN ke pelamin.Pembuka kata oleh Emcee.Pantun: Bertanyakan hajat rombongan lelaki. . . 4.Bersyukur.Menyatakan rombongan pinangan bersama 5 hantaran termasuk 1 Cincin Pertunangan.Pantun: Jamuan makan dan sesi bergambar.Menjemput ABAH untuk menyarungkan cincin pertunangan. . 8. PAPA (JUAN) . . . 2. . EMCEE . .Pantun: Menyampaikan hajat rombongan lelaki. EMCEE .Menjemput MAK untuk menyarungkan cincin pertunangan.Memperkenalkan diri. . 3. PAPA (JUAN) .Pantun: Menerima pinangan rombongan lelaki.Sesi memperkenalkan pihak keluarga perempuan. 7.Penutup .Bersyukur pinangan diterima. EMCEE . 5.Menjemput BAKAL PENGANTIN LELAKI ke pelamin.Sesi memperkenalkan keluarga pihak lelaki.

PANTUN: [Menyampaikan hajat rombongan lelaki JUAN & AJU] - . Saya. Sebagai pembuka majlis saya ingin memberi sedikit pantun. PANTUN: [Bertanyakan hajat rombongan lelaki] - - 3. PAPA Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. Zahari bin ???. EMCEE Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. Sebelum kita meneruskan acara seterusnya. Saya ingin memberi serangkap dua pantun. - - 2. saya Abdul Manaf atau dikenali sebagai BABA. Seperti yang diperkenalkan oleh EMCEE. BABA Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. wakil rombongan kami. saya menjemput En. telah diberi tanggungjawab untuk menjadi wakil mereka. PANTUN: [Pembukaan] Dengan itu. Saya terlebih dahulu ingin mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada pihak tuan rumah yang sudi menerima kedatangan rombongan kami.TEKS UCAPAN MAJLIS PERTUNANGAN JUAN & AJU 1. Abdul Manaf (BABA) selaku wakil dari pihak keluarga perempuan untuk meneruskan acara seterusnya. selaku kawan baik kepada tuan rumah. Saya CIK YAH selaku EMCEE pada majlis ini ingin mengucapkan selamat datang kepada rombongan pihak keluarga lelaki.

AHLI KELUARGA: [Senarai Ahli Keluarga] Berkenaan dengan tarikh pernikahan mereka. BABA Alahamdulillah. saya juga di maklumkan bahawa tarikh-tarikh yang dicadangkan telah pun dipersetujui dan menerima secara rasmi.[Menyatakan rombongan pinangan bersama 5 hantaran termasuk 1 Cincin Pertunangan] 4. PANTUN: [Menerima pinangan rombongan lelaki] [Menyatakan hantaran pinangan diterima dan dibalas 5 hantaran bersama 1 Cincin Pertunangan] 5. Kami bersyukur dan berterima kasih di atas penerimaan pinangan dari pihak kami. Seperti yang dimaklumkan oleh BAKAL PENGANTIN LELAKI. Seterusnya. Saya juga ingin memperkenalkan ahli keluarga AJU. saya juga ingin memperkenalkan ahli keluarga pihak lelaki. BABA Saya ingin mengalu-alukan kedatangan rombongan pihak keluarga lelaki. tarikh-tarikh yang telah dipersetujui adalah seperti berikut:  Akad Nikah: 23 January 2012  Persandingan: 23 january 2012  Menyambut Menantu: 24 January 2012 - 6. saya ingin membuka perbincangan untuk menetapkan tarikhtarikh pernikahan. - . Pihak kami terlebih dahulu ingin meluahkan rasa bersyukur dengan pinangan dari rombongan pihak lelaki. PAPA Alhamdulillah. AHLI KELUARGA: [Senarai Ahli Keluarga] Seterusnya.

MAK kepada JUAN untuk menyarungkan cincin pertunangan. Seterusnya. EMCEE Alhamdulillah. saya ingin menjemput JUAN untuk ke tempat yang di sediakan untuk acara menyarung cincin. ABAH kepada AJU untuk menyarungkan cincin pertunangan. Dijemput juga DATIN NORSIAH MUSA. DOA: [Teks Doa] Amin yarabal alamin. saya ingin menjemput AJU untuk ke tempat yang di sediakan untuk acara menyarung cincin. bersyukur kita kehadrat ilahi dengan selesai nya bahagian pertama acara peminangan ini.7. Saya ingin menjemput AYAH MAE untuk bacaan doa selamat. Seterusnya. - - 8. EMCEE Penutup Selesai sudah acara menyarung cincin kedua-dua BAKAL PENGANTIN. PANTUN: [Menjemput jamuan makan dan sesi bergambar] - . Dijemput juga HAJI AZMI YUSOFF.