Majlis Pertunangan - 10 December 2011 (Chili Red

)
Masa Lelaki (Lavender) Perempuan (Light Blue)

Aliran dan Aturcara Majlis

12:00pm 1:00pm 2:15pm

Keluarga berkumpul di rumah pengantin lelaki

Keluarga berkumpul di rumah pengantin Pengantin Make-up

Sesi rombongan lelaki bergambar di rumah pengantin lelaki Konvoi ke rumah pengantin perempuan Tiba di rumah pengantin perempuan Pengantin lelaki dan keluarga masuk ke dalam rumah perempuan Susun dulang lelaki Hantaran + Tepak Sireh 1. Sireh Junjung & Cincin Pertunangan 2. Kain Baju Kurung 3. Purse 4. Al-Quran & Telekung 5. Manisan Keluarga pengantin perempuan menyambut ketibaan keluarga dan pengantin lelaki Hantaran + Tepak Sireh 1. Sireh Junjung & Cincin Pertunangan 2. Baju Melayu + Butang (Akad Nikah Gold) 3. Kemeja 4. Wallet & Belt 5. Kek

2:30pm 2:45pm 2:55pm

3:00pm

. BABA (AJU) . 3. .Menjemput ABAH untuk menyarungkan cincin pertunangan.Penutup .Menjemput BAKAL PENGANTIN PEREMPUAN ke pelamin. BABA (AJU) .Bacaan doa oleh AYAH MAE.Pantun: Bertanyakan hajat rombongan lelaki. . EMCEE . EMCEE . 2.Pantun: Menyampaikan hajat rombongan lelaki. BABA (AJU) .Perbincangan majlis pernikahan: o Bersetuju menerima cadangan tarikh.Menyatakan hantaran pinangan diterima dan dibalas 5 hantaran bersama 1 Cincin Pertunangan. PAPA (JUAN) . 7.Pantun: Jamuan makan dan sesi bergambar.Pantun: Menerima pinangan rombongan lelaki. 8.Perbincangan majlis pernikahan: o Tarikh yg dicadang adalah seperti berikut:  Akad Nikah: 23 January 2012  Persandingan: 23 january 2012  Menyambut Menantu: 24 January 2012 6.Sesi memperkenalkan keluarga pihak lelaki. . EMCEE . .Menjemput MAK untuk menyarungkan cincin pertunangan.Sesi memperkenalkan pihak keluarga perempuan. PAPA (JUAN) . .ATURCARA MAJLIS PERTUNANGAN JUAN DAN AJU 1. 4. .Pembuka kata oleh Emcee.Bersyukur pinangan diterima.Menjemput BAKAL PENGANTIN LELAKI ke pelamin.Bersyukur. . 5.Menyatakan rombongan pinangan bersama 5 hantaran termasuk 1 Cincin Pertunangan. .Memperkenalkan diri. . . .

wakil rombongan kami. Saya terlebih dahulu ingin mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada pihak tuan rumah yang sudi menerima kedatangan rombongan kami. Saya. selaku kawan baik kepada tuan rumah. PANTUN: [Bertanyakan hajat rombongan lelaki] - - 3. saya menjemput En. - - 2. Abdul Manaf (BABA) selaku wakil dari pihak keluarga perempuan untuk meneruskan acara seterusnya. Zahari bin ???. Saya ingin memberi serangkap dua pantun. Seperti yang diperkenalkan oleh EMCEE. saya Abdul Manaf atau dikenali sebagai BABA. PANTUN: [Menyampaikan hajat rombongan lelaki JUAN & AJU] - . telah diberi tanggungjawab untuk menjadi wakil mereka. PANTUN: [Pembukaan] Dengan itu.TEKS UCAPAN MAJLIS PERTUNANGAN JUAN & AJU 1. EMCEE Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. PAPA Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. Sebelum kita meneruskan acara seterusnya. BABA Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. Saya CIK YAH selaku EMCEE pada majlis ini ingin mengucapkan selamat datang kepada rombongan pihak keluarga lelaki. Sebagai pembuka majlis saya ingin memberi sedikit pantun.

saya juga di maklumkan bahawa tarikh-tarikh yang dicadangkan telah pun dipersetujui dan menerima secara rasmi.[Menyatakan rombongan pinangan bersama 5 hantaran termasuk 1 Cincin Pertunangan] 4. tarikh-tarikh yang telah dipersetujui adalah seperti berikut:  Akad Nikah: 23 January 2012  Persandingan: 23 january 2012  Menyambut Menantu: 24 January 2012 - 6. Saya juga ingin memperkenalkan ahli keluarga AJU. PAPA Alhamdulillah. saya juga ingin memperkenalkan ahli keluarga pihak lelaki. saya ingin membuka perbincangan untuk menetapkan tarikhtarikh pernikahan. AHLI KELUARGA: [Senarai Ahli Keluarga] Berkenaan dengan tarikh pernikahan mereka. BABA Alahamdulillah. Pihak kami terlebih dahulu ingin meluahkan rasa bersyukur dengan pinangan dari rombongan pihak lelaki. Seperti yang dimaklumkan oleh BAKAL PENGANTIN LELAKI. Seterusnya. Kami bersyukur dan berterima kasih di atas penerimaan pinangan dari pihak kami. AHLI KELUARGA: [Senarai Ahli Keluarga] Seterusnya. PANTUN: [Menerima pinangan rombongan lelaki] [Menyatakan hantaran pinangan diterima dan dibalas 5 hantaran bersama 1 Cincin Pertunangan] 5. BABA Saya ingin mengalu-alukan kedatangan rombongan pihak keluarga lelaki. - .

Dijemput juga HAJI AZMI YUSOFF. bersyukur kita kehadrat ilahi dengan selesai nya bahagian pertama acara peminangan ini. EMCEE Alhamdulillah. ABAH kepada AJU untuk menyarungkan cincin pertunangan. Seterusnya. DOA: [Teks Doa] Amin yarabal alamin. Saya ingin menjemput AYAH MAE untuk bacaan doa selamat. Dijemput juga DATIN NORSIAH MUSA. Seterusnya.7. EMCEE Penutup Selesai sudah acara menyarung cincin kedua-dua BAKAL PENGANTIN. PANTUN: [Menjemput jamuan makan dan sesi bergambar] - . - - 8. MAK kepada JUAN untuk menyarungkan cincin pertunangan. saya ingin menjemput JUAN untuk ke tempat yang di sediakan untuk acara menyarung cincin. saya ingin menjemput AJU untuk ke tempat yang di sediakan untuk acara menyarung cincin.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful