Majlis Pertunangan - 10 December 2011 (Chili Red

)
Masa Lelaki (Lavender) Perempuan (Light Blue)

Aliran dan Aturcara Majlis

12:00pm 1:00pm 2:15pm

Keluarga berkumpul di rumah pengantin lelaki

Keluarga berkumpul di rumah pengantin Pengantin Make-up

Sesi rombongan lelaki bergambar di rumah pengantin lelaki Konvoi ke rumah pengantin perempuan Tiba di rumah pengantin perempuan Pengantin lelaki dan keluarga masuk ke dalam rumah perempuan Susun dulang lelaki Hantaran + Tepak Sireh 1. Sireh Junjung & Cincin Pertunangan 2. Kain Baju Kurung 3. Purse 4. Al-Quran & Telekung 5. Manisan Keluarga pengantin perempuan menyambut ketibaan keluarga dan pengantin lelaki Hantaran + Tepak Sireh 1. Sireh Junjung & Cincin Pertunangan 2. Baju Melayu + Butang (Akad Nikah Gold) 3. Kemeja 4. Wallet & Belt 5. Kek

2:30pm 2:45pm 2:55pm

3:00pm

. .Menyatakan rombongan pinangan bersama 5 hantaran termasuk 1 Cincin Pertunangan.Pantun: Bertanyakan hajat rombongan lelaki.Pantun: Menyampaikan hajat rombongan lelaki.Bersyukur. 7.Pembuka kata oleh Emcee. BABA (AJU) . 2. 8.Menjemput BAKAL PENGANTIN LELAKI ke pelamin.Bacaan doa oleh AYAH MAE. EMCEE .Pantun: Menerima pinangan rombongan lelaki.ATURCARA MAJLIS PERTUNANGAN JUAN DAN AJU 1. . .Sesi memperkenalkan keluarga pihak lelaki.Menjemput BAKAL PENGANTIN PEREMPUAN ke pelamin. 3.Sesi memperkenalkan pihak keluarga perempuan.Perbincangan majlis pernikahan: o Tarikh yg dicadang adalah seperti berikut:  Akad Nikah: 23 January 2012  Persandingan: 23 january 2012  Menyambut Menantu: 24 January 2012 6.Menjemput MAK untuk menyarungkan cincin pertunangan. . .Menyatakan hantaran pinangan diterima dan dibalas 5 hantaran bersama 1 Cincin Pertunangan. . PAPA (JUAN) . 5. . . PAPA (JUAN) . EMCEE . . EMCEE . . BABA (AJU) .Memperkenalkan diri.Pantun: Jamuan makan dan sesi bergambar.Penutup .Menjemput ABAH untuk menyarungkan cincin pertunangan. 4. BABA (AJU) . .Perbincangan majlis pernikahan: o Bersetuju menerima cadangan tarikh.Bersyukur pinangan diterima.

Saya ingin memberi serangkap dua pantun. Saya terlebih dahulu ingin mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada pihak tuan rumah yang sudi menerima kedatangan rombongan kami. BABA Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. wakil rombongan kami. selaku kawan baik kepada tuan rumah. Sebelum kita meneruskan acara seterusnya. saya Abdul Manaf atau dikenali sebagai BABA. Saya CIK YAH selaku EMCEE pada majlis ini ingin mengucapkan selamat datang kepada rombongan pihak keluarga lelaki. - - 2. saya menjemput En. PANTUN: [Menyampaikan hajat rombongan lelaki JUAN & AJU] - . Saya. PANTUN: [Pembukaan] Dengan itu. PANTUN: [Bertanyakan hajat rombongan lelaki] - - 3.TEKS UCAPAN MAJLIS PERTUNANGAN JUAN & AJU 1. EMCEE Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. PAPA Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. telah diberi tanggungjawab untuk menjadi wakil mereka. Abdul Manaf (BABA) selaku wakil dari pihak keluarga perempuan untuk meneruskan acara seterusnya. Sebagai pembuka majlis saya ingin memberi sedikit pantun. Zahari bin ???. Seperti yang diperkenalkan oleh EMCEE.

saya juga ingin memperkenalkan ahli keluarga pihak lelaki. PAPA Alhamdulillah. PANTUN: [Menerima pinangan rombongan lelaki] [Menyatakan hantaran pinangan diterima dan dibalas 5 hantaran bersama 1 Cincin Pertunangan] 5. Pihak kami terlebih dahulu ingin meluahkan rasa bersyukur dengan pinangan dari rombongan pihak lelaki. - . Seterusnya. BABA Saya ingin mengalu-alukan kedatangan rombongan pihak keluarga lelaki. tarikh-tarikh yang telah dipersetujui adalah seperti berikut:  Akad Nikah: 23 January 2012  Persandingan: 23 january 2012  Menyambut Menantu: 24 January 2012 - 6. AHLI KELUARGA: [Senarai Ahli Keluarga] Berkenaan dengan tarikh pernikahan mereka. saya juga di maklumkan bahawa tarikh-tarikh yang dicadangkan telah pun dipersetujui dan menerima secara rasmi. saya ingin membuka perbincangan untuk menetapkan tarikhtarikh pernikahan. AHLI KELUARGA: [Senarai Ahli Keluarga] Seterusnya. Saya juga ingin memperkenalkan ahli keluarga AJU. BABA Alahamdulillah. Seperti yang dimaklumkan oleh BAKAL PENGANTIN LELAKI. Kami bersyukur dan berterima kasih di atas penerimaan pinangan dari pihak kami.[Menyatakan rombongan pinangan bersama 5 hantaran termasuk 1 Cincin Pertunangan] 4.

saya ingin menjemput JUAN untuk ke tempat yang di sediakan untuk acara menyarung cincin. Dijemput juga DATIN NORSIAH MUSA. EMCEE Alhamdulillah. Saya ingin menjemput AYAH MAE untuk bacaan doa selamat.7. MAK kepada JUAN untuk menyarungkan cincin pertunangan. saya ingin menjemput AJU untuk ke tempat yang di sediakan untuk acara menyarung cincin. PANTUN: [Menjemput jamuan makan dan sesi bergambar] - . bersyukur kita kehadrat ilahi dengan selesai nya bahagian pertama acara peminangan ini. ABAH kepada AJU untuk menyarungkan cincin pertunangan. Seterusnya. Seterusnya. EMCEE Penutup Selesai sudah acara menyarung cincin kedua-dua BAKAL PENGANTIN. DOA: [Teks Doa] Amin yarabal alamin. - - 8. Dijemput juga HAJI AZMI YUSOFF.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful