Majlis Pertunangan - 10 December 2011 (Chili Red

)
Masa Lelaki (Lavender) Perempuan (Light Blue)

Aliran dan Aturcara Majlis

12:00pm 1:00pm 2:15pm

Keluarga berkumpul di rumah pengantin lelaki

Keluarga berkumpul di rumah pengantin Pengantin Make-up

Sesi rombongan lelaki bergambar di rumah pengantin lelaki Konvoi ke rumah pengantin perempuan Tiba di rumah pengantin perempuan Pengantin lelaki dan keluarga masuk ke dalam rumah perempuan Susun dulang lelaki Hantaran + Tepak Sireh 1. Sireh Junjung & Cincin Pertunangan 2. Kain Baju Kurung 3. Purse 4. Al-Quran & Telekung 5. Manisan Keluarga pengantin perempuan menyambut ketibaan keluarga dan pengantin lelaki Hantaran + Tepak Sireh 1. Sireh Junjung & Cincin Pertunangan 2. Baju Melayu + Butang (Akad Nikah Gold) 3. Kemeja 4. Wallet & Belt 5. Kek

2:30pm 2:45pm 2:55pm

3:00pm

BABA (AJU) .Penutup . . . .Perbincangan majlis pernikahan: o Bersetuju menerima cadangan tarikh. .Sesi memperkenalkan pihak keluarga perempuan.Pantun: Menyampaikan hajat rombongan lelaki. PAPA (JUAN) . EMCEE . 4. .Menjemput BAKAL PENGANTIN PEREMPUAN ke pelamin.Pembuka kata oleh Emcee. 2.Bacaan doa oleh AYAH MAE.Menjemput MAK untuk menyarungkan cincin pertunangan. . EMCEE .Pantun: Bertanyakan hajat rombongan lelaki. 7.Perbincangan majlis pernikahan: o Tarikh yg dicadang adalah seperti berikut:  Akad Nikah: 23 January 2012  Persandingan: 23 january 2012  Menyambut Menantu: 24 January 2012 6. . BABA (AJU) .Menjemput ABAH untuk menyarungkan cincin pertunangan.Menjemput BAKAL PENGANTIN LELAKI ke pelamin.Sesi memperkenalkan keluarga pihak lelaki. BABA (AJU) . . . 3.Memperkenalkan diri. PAPA (JUAN) .ATURCARA MAJLIS PERTUNANGAN JUAN DAN AJU 1. EMCEE .Bersyukur.Menyatakan rombongan pinangan bersama 5 hantaran termasuk 1 Cincin Pertunangan. 5. . .Pantun: Jamuan makan dan sesi bergambar. 8.Bersyukur pinangan diterima. .Menyatakan hantaran pinangan diterima dan dibalas 5 hantaran bersama 1 Cincin Pertunangan.Pantun: Menerima pinangan rombongan lelaki.

saya menjemput En. Saya terlebih dahulu ingin mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada pihak tuan rumah yang sudi menerima kedatangan rombongan kami. PANTUN: [Pembukaan] Dengan itu. - - 2. Zahari bin ???. Abdul Manaf (BABA) selaku wakil dari pihak keluarga perempuan untuk meneruskan acara seterusnya. EMCEE Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. saya Abdul Manaf atau dikenali sebagai BABA. Sebelum kita meneruskan acara seterusnya. Saya ingin memberi serangkap dua pantun. BABA Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. selaku kawan baik kepada tuan rumah. wakil rombongan kami. Saya CIK YAH selaku EMCEE pada majlis ini ingin mengucapkan selamat datang kepada rombongan pihak keluarga lelaki. PAPA Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh. Saya. Sebagai pembuka majlis saya ingin memberi sedikit pantun. telah diberi tanggungjawab untuk menjadi wakil mereka. PANTUN: [Bertanyakan hajat rombongan lelaki] - - 3. Seperti yang diperkenalkan oleh EMCEE. PANTUN: [Menyampaikan hajat rombongan lelaki JUAN & AJU] - .TEKS UCAPAN MAJLIS PERTUNANGAN JUAN & AJU 1.

AHLI KELUARGA: [Senarai Ahli Keluarga] Seterusnya. - . Saya juga ingin memperkenalkan ahli keluarga AJU. Pihak kami terlebih dahulu ingin meluahkan rasa bersyukur dengan pinangan dari rombongan pihak lelaki. tarikh-tarikh yang telah dipersetujui adalah seperti berikut:  Akad Nikah: 23 January 2012  Persandingan: 23 january 2012  Menyambut Menantu: 24 January 2012 - 6. PAPA Alhamdulillah. PANTUN: [Menerima pinangan rombongan lelaki] [Menyatakan hantaran pinangan diterima dan dibalas 5 hantaran bersama 1 Cincin Pertunangan] 5. Kami bersyukur dan berterima kasih di atas penerimaan pinangan dari pihak kami. BABA Alahamdulillah. saya juga di maklumkan bahawa tarikh-tarikh yang dicadangkan telah pun dipersetujui dan menerima secara rasmi. Seperti yang dimaklumkan oleh BAKAL PENGANTIN LELAKI.[Menyatakan rombongan pinangan bersama 5 hantaran termasuk 1 Cincin Pertunangan] 4. AHLI KELUARGA: [Senarai Ahli Keluarga] Berkenaan dengan tarikh pernikahan mereka. BABA Saya ingin mengalu-alukan kedatangan rombongan pihak keluarga lelaki. saya ingin membuka perbincangan untuk menetapkan tarikhtarikh pernikahan. saya juga ingin memperkenalkan ahli keluarga pihak lelaki. Seterusnya.

DOA: [Teks Doa] Amin yarabal alamin. EMCEE Penutup Selesai sudah acara menyarung cincin kedua-dua BAKAL PENGANTIN. - - 8. Saya ingin menjemput AYAH MAE untuk bacaan doa selamat.7. bersyukur kita kehadrat ilahi dengan selesai nya bahagian pertama acara peminangan ini. Dijemput juga DATIN NORSIAH MUSA. PANTUN: [Menjemput jamuan makan dan sesi bergambar] - . ABAH kepada AJU untuk menyarungkan cincin pertunangan. MAK kepada JUAN untuk menyarungkan cincin pertunangan. saya ingin menjemput AJU untuk ke tempat yang di sediakan untuk acara menyarung cincin. Seterusnya. saya ingin menjemput JUAN untuk ke tempat yang di sediakan untuk acara menyarung cincin. EMCEE Alhamdulillah. Dijemput juga HAJI AZMI YUSOFF. Seterusnya.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful