P. 1
wawan rembug

wawan rembug

|Views: 70|Likes:
Dipublikasikan oleh cakumartok

More info:

Published by: cakumartok on Jan 30, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as ODT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/05/2012

pdf

text

original

Wawan Rembug

Pak Roni lan Bu Dewi, garwane (kekarone jeneng sesinglon) lagi padha ngojahake penyakit demam berdarah sing ngrembaka ing kuthane lan negarane. Dheweke padha kuwatir, yen ora cepet dibrastha, bisa nenular ing kampunge. Parembugan nganggo basa Jawa, sing kakung nganggo basa ngoko, dene garwane nganggo basa krama, kaya ing ngisor iki. Bu Dewi Pak, menika unjukanipun dipununjuk rumiyin, mangke kesesa asrep lho! Pak Roni Maturnuwun Bu, kene wedange dakombene dhisik. Bu Dewi Pak, panjenengan menika lho menapa boten kuwatos kaliyan kahanan samenika? Pak Roni Apa ta Bu sing dikuwatirake, apa babagan nyedhaki kampanye iku? Bu Dewi Boten babagan menika Pak, menawi menika kemawon boten radi kuwatos, nanging bab penyakit demam berdarah ingkang nggegirisi menika lho Pak. Pak Roni Oh babagan iku ta, ya mesthi wae ta Bu, ora mung rada nanging banget sumelangku. Ya saiki awake dhewe sing sregep resik-resik papan kiwa tengene awake dhewe lan saya tambah waspada. Bu Dewi Lho nanging menawi tangga tepalih kita boten saged resikan, nggih boten wonten kacekipun ta Pak. Pak Roni Ya mulane diwiwiti saka awake dhewe. Dakkira yen kabeh wis padha sadar marang karesikan, mengkone bakal bisa suda penyakit demam berdarah kuwi. Bu Dewi Lha menika kapan Pak?! Menapa mangke sasampunipun demam berdarah nyerang saben tiyang? Pak Roni Ya mesthine ora sah ngenteni saben wong keserang, nanging diwiwiti nalika kabeh wong wis nduweni kesadaran marang karesikan lan iku butuh wektu suwe. Bu Dewi Samenika ingkang manjur kangge nyegah menapa nggih Pak?! Pak Roni Saiki ora ana liya sing bisa katindakake kejaba cara mau lan mesthi wae sing lara digawa menyang rumah sakit lan banjur ditulungi supaya saras kaya wingi uni. Lan sing wigati maneh pamarintah enggal-enggal nggatekake lan ngrampungake perkara iki. Bu Dewi Kamangka ingkang kathah nandhang penyakit menika rak tiyang alit ta Pak, kados kita menika, kangge padintenan kemawon awrat kok menapa malih kangge tetamba, saged-saged sadeyan siti nggih Pak?! Pak Roni Lha ya kuwi Bu, kabeh perkara kuwi sing abot nandhang kuwi mesthi wongcilik, beda karo wong gedhe apa-apa bisa keturutan.

Parmin sing luwih tuwa ngejak jagongan marang Parman nganggo basa Jawa ngoko. Parmin Ateges mengko bisa nyoblos parte sing ngono kuwi? Parman Inggih saged nyoblos parte ingkang mekaten. Parmin Banjur kepriye penake? Parman Inggih menawi dipunparingi menapa kemawon kita tampi. kadosta korupsi. besuk kowe milih parte apa? Parman Benjang kula badhe milih parte ingkang sae kok Kang! Parmin Lho parte sing apik kuwi sing kaya ngapa? Parman Nggih parte ingkang saged dipunpitados nalika sampun dados wakil kita. Parmin Lha kok? Parman Amargi saged kemawon. Parmin lan Parman (kekarone jeneng sesinglon) sing padinane minangka tukang becak. rak malah cotho. kadosta arta lan sembako. Parmin Lho parte sing bisa dipercaya iku sing kepriye ta Dhi? Parman Mekaten lho Kang. Parmin Piye Dhik Parman. Banjur yen ana parte ngedum-dum dhuwit lan sembako kuwi ya apik Dhi? Parman Nggih sae. . Parman Lha menika wonten parte ingkang badhe maringi kita. nanging nyoblosipun dereng mesthi parte menika. kaya ing awan kuwi padha ndomblong nonton parte-parte sing lagi padha kampanye. parte ingkang menika boten saged dados wakil ingkang sae tumrap kita. boten migatosaken lingkungan. dene sing diajak omong nganggo basa krama. nanging sae ingkang dipundum menika. lajeng boten migatosaken kepentinganipun piyambak.Wawan Rembug Ing prapatan dalan Gondokusuman ing kutha Jogja. ampun ngantos ingkang dipundumaken menika njiret dhumateng kita supados nyoblos parte menika. lan sanesipun. nanging kedah emut lho Kang. parte ingkang sae menika inggih menawi kita gadhah karibetan. Parembugan kaya ing ngisor iki. Wah yen ngono aku mathuk wae karo panemumu kuwi. Dadi yen ana parte saka ngendi wae menehi awake dhewe barang ditampa wae ya. piyambakipun saged merjuwangaken. Parmin Oo ngono ta. Parmin Oo ngono kuwi ta. mangga Kang dipuntampi kemawon. kadosta mbenjangipun namung luweh-luweh tumrap karibetan kita.

Kekarone ngunakake basa Jawa. kula siyos sugih dadakan lho Pak Tarsan. Tarsan Saka ngendi iki mau Bul? Apa saka omah wae. olehora? Kabul Inggih angsal. Tarsan O alah bab kuwi ta. mangke menawi nembus. Kepriye obrolane wong loro mau. Tarsan Lha yen kaya aku iki kalebu wong sing bisa dipercayaora kanggomu? Kabul Ha inggih namung Bapak kemawon ingkang saged dipunpitadosi. dene Kabul nggunakake basa krama. Tarzan nggunakake basa ngoko. Kabul durung tuku wae kok wis ngimpi? . nomer kula dinten niki sae sanget. Punika mistik ingkang jitu piyambak saking Mbah dhukun lho Pak! Tarsan Iya.Wawan Rembug Ing pinggiring dalan Malioboro Jogja ana sawijining warung angkringan duweke Pak Kemin. kula diujuri nggih Pak? Tarsan Oalah Bul. Sing siji jenenge Tarsan (jeneng sesinglon) lan sijine Kabul (uga jeneng sesinglon). wong nomer wae kok ora olehdikandhakake marang wong liya ki genahe piye ta? Kabul Lho punika saestu Pak! Ngendikanipun Mbah Dhukun ngaten punika. bisa disimak ing ngisor iki. kowe kok sida sugih ki nomer buntutmu pira? Kabul Anu ee Pak Tarsan. Kekarone lagi ngojahake bab nomer togel sing arep metu mengko bengi jam rolas. kejawi dhumateng priyantun ingkang saged dipunpitadosi. dadi telu telu siji kuwi ta nomermu sing bok agul-agulake! Kabul Lho kok malah gumujeng ta Pak Tarsan. Tarsan Ora. nanging sampun dipuncriyosaken kalih sinten-sinten nggih. Kabul Inggih saking griya kemawon. percayaa marang aku! Kabul Kalih malih benjang menawi nembus. Tarsan Lha iya saiki nomer buntutmu sing apik iku pira? Kabul Tigang angka punika. namung kados janji kula kala wau lho Pak Tarsan. panjenengan boten pareng ngendika dhumateng sinten-sinten nggih? Tarsan Iya ya. aku mengko dakmelu tuku nomermu ya. Tarsan Bab apa kuwi? Kabul Nomer buntut. mangke mundhak sedayane mundhut nomer kula niki? Tarsan O alah Bul-Kabul. tiga tiga setunggal! Tarsan Ha ha ha. Tarsan Ana pawarta sing wigati apa ora ing dina iki? Kabul Wonten pawarta ingkang wigatos Pak. Wektu iku warung angkringan mau ditukoni wong loro. Kaya ngono kok wigati ki karepmu piye? Kabul Lho kok boten wigatos punika kados pundi. iya.

boten wonten parte ingkang gambar woh-wohan utawi sayuran. wong ya ora tepung karo caleg-calege je. wong yen lagi kampanye kae. Dene sing korupsi ora dilereni malah ditikelake rumangsa mumpung kuwasa. namung menawi kapurih nindakaken sanyatanipun boten kathah ingkang saged. piye yen ngawur wae. Simbah putri Kuwi mau yen jeneng sing dakcoblos ngawur kepriye Ndhuk. coblosan benjang menika benten Simbah putri Bedane apa Ndhuk. srengenge. Yanti Lha inggih menika Mbah ingkang naminipun menungsa. pari. werna-werna kaya ing ngisor iki. Simbah putri Ndhuk. ora ana lambene sing jenggerut. Simbahe ngendikan nganggo basa Jawa ngoko dene Yanti nggunakake basa krama. jare coblosan sesuk kuwi beda Ndhuk. ugi nyoblos setunggal asma wonten ngandhapipun gambar parte menika. saha sanesipun. mung gambar thok apa ya entukNdhuk? Yanti Angsal kemawon Mbah. Mila boten mokal menawi wakil-wakil rakyat ingkang kesupen kaliyan rakyatipun lajeng sami korupsi saha rakyat tetep mlarat Mbah. Gandheng simbahe wis sepuh banget mula ora pati dhong cara nyoblos sesuk kuwi. Simbah putri Lho nalare kepriye ndhuk? Yanti Mekaten lho Mbah. Simbah putri Ah aku golek sing penak wae ah. Ingkang wonten gambar bantheng. ora apaapapa ya? Yanti Oh menika ta Mbah inggih boten menapa-menapa. Oh iya Ndhuk. apa besuk caleg-caleg kuwi yen wis dadi anggota DPR padha kelingan karo awake dhewe iki ya lan apa janji-janjine biyen kaleksanakake ya Ndhuk. Yanti Ha menika Mbah ingkang boten dados adatipun Mbah. menawi alatipun sami. inggih menika ngagem paku. Ingkang benten menika ingkang dipuncoblos Mbah. bulan. Lan yen dikon nyoblos jeneng aku ora ana sing tepung je. Simbah putri Banjur upamane ora nyoblos jeneng. Yanti Lha inggih Mbah. beda kepriye? Yanti Leres Mbah. menika rak upami. aku seneng duren wae kok sing enak. menus-menus anane mung ngangsa. wit ringin. rak ya padha-padha nyoblose nganggo paku ta Ndhuk? Yanti Inggih Mbah. yen ora pinter milih wakil mengko klera-klerune malah nyengsarakake awake dhewe ya. Kathahkathahipun awis ingkang kengetan Mila kita kedah pinter-pinter milih wakil kita Mbah. Simbah putri Iya ya Ndhuk. kabeh padha pasang sumeh. kayata saben taun kok dikon mbayar pajeg pirang-pirang werna. jaman samenika kathah wakil ingkang klimis lathinipun. Saksanesipun nyoblos gambar parte. ingkang baken setunggal parte. Simbah putri Wegah Ndhuk yen aku milih lombok. Simbah putri Lha iya ta. upaminipun gambar lombok. nganggo mundhak sisan saben taune. Mula anggone takon marang putune. ora apa-apa ta? Yanti Wadhuh Simbah menika lho. .Wawan Rembug Yanti ( jeneng sesinglon) sing wektu iku ngrewangi simbahe putri masak ing pawon lagi padha rembugan coblosan sesuk kuwi.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->