P. 1
BABASAN-PARIBASA

BABASAN-PARIBASA

|Views: 34|Likes:
Dipublikasikan oleh Muhammad 'Aang' Solahuddin

More info:

Published by: Muhammad 'Aang' Solahuddin on Feb 04, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/04/2012

pdf

text

original

BABASAN PARIBASA (http://adejuve.wordpress.

com/tag/babasan-paribasa/)
Babasan nya éta ungkara dina wangun kecap kantétananu susunanna geus matok sarta ngandung harti injeuman. Paribasa nya éta ungkara dina wangun kalimah anu geus matok, maksudna geus puguh, biasana ngandung harti babandingan atawa siloka lakuning hirup manusa. Conto babasan: y Panjang leungun y Gedé hulu y Jam karét y Peujit koréseun Conto paribasa: y Adat kakurung ku iga y Agul ku payung butut y Jati kasilih ku junti y Biwir nyiru rombéngeun

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->