P. 1
Contoh Naskah Drama 7 Orang

Contoh Naskah Drama 7 Orang

|Views: 378|Likes:
Dipublikasikan oleh Adam Firmansyah

More info:

Published by: Adam Firmansyah on Feb 08, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/25/2014

pdf

text

original

abayan mbu

abayan mbu

abayan mbu abayan mbu abayan

contoh naskah drama 7 orang KABAYAN JANTEN BOYBAND Lima taun baheula Kabayan jeung Iteung meunang pagawean anu resikona kedah misahkeun manehna duaan.Sateuacan eta,manehna dua·an ngikrarkeun janji satia. Geus lima taun teh Kabayan balik ka kampung tapina iteung mah henteu,kunaonnya?Kieu caritana :µNyokap«!Nyokap«! Kabayan uih!yeuh mawa TV khusus keur Nyokap.µ(Gogorowokan bari lulumpatan) :µNaon ari maneh,Ambu disebat make-up,asal maneh nyahonya Kabayan,kieu-kieu teh Ambu pas keur ngora tara make up-make upan da geus geulis Ambu mah,malah panggeulisna sakampung.µ :·Huuuu,si Ambu mah da mahiwal wae lain make-up ambu,nyokap,hartina teh ema,meuni kitu ge teu apal.µ :µAh maneh mah Kabayan,di kampung siga kieu mah,mana nyaho basa anu kararitu,geuslah maneh istirahat heula,buru hurungkeun TVna,ambu bade nongton Darso.µ :µHeu si Ambu mah ari Kabayan mawa anu dipikareseup Ambu,ngabageuran Kabayan.Geus ah Kabayan bade ka Nyi Iteung heula.µ :µNyi Iteung?Yeuh Nyi Iteung mah can balik ti Jakarta.µ :µMa·enya Ambu,Nyi Iteung can balik?µ :µBener,Ambu mah tara ngabohong,jig weh sampeurkeun ka imahna aya teu.µ :µAh nya tos weh,Kabayan rek istirahat heula.µ(Asup ka kamar sabari cirambai cai panon) Peutingna sobat Kabayan nyaeta Cenang jeung Nanang datang ka imah siKabayan,nu alesana hayang tepang jeung si Kabayan padahal mah ku sabab si Kabayan boga TV anyar,janteun manehna tiasa nonton TV gratis di imah si Kabayan. Cenang :µKabayan..!Kabayan..!.µ Nanang :µKabayan«..!µ Ambu :µSabar-sabar.µ(Sabari mukakeun panto) Nanang :µKabayana aya?µ Ambu :µAya sok weh lebet.µ Cenang Nanang:µasik.µ(Sabari asup ka imah Kabayan) :µHey Kabayan,gaya lah ayeuna mah geus jadi juragan,boga TV gede,hayu urang nonton TV.µ :µAh,urang oge nyaho niat maneh ka dieu,rek milu nonton TV.µ :µAhhhh.Kabayan mah terang wae niat abdi,hihihi..µ :µGeuslah maraneh naronton ditu,urang mah lieur.µ

enang abayan anang abayan

µ Isukana Kabayan.aduh mana si Kabayan teh.µ :µBener tah Kabayan.maneh mah Kabayan.beneur ceuk si Nanang teh.aya hiji iklan di TV nu sakirana tiasa nulungan maranehna. Cenang. Reporter Risis:µAbdi.Iklan naon eta.ngaran urang jeung si Nanang teh geus alus-alus. kuring satuju.Pamaeh dasar«µ(Sabari ngajitak tarang si Cenang) :µEnya atuh kuring teh lieur.µ :µTah.Cenang! Nanang! Hayu urang ka Jakarta ambeh tiasa patepang jeung si Nyi Iteung. sareng Nanang teh pamit ka Jakarta .Pas tiluannana keur malikir.anu aya di otak kuring teh ngan ngaran cecep hungkul.ceunah rek audisi naha teu aya-aya? Tah.µ :µMana? mana? Oh beneur geuningan eta Nyi Iteung.enang anang abayan anang enang abayan abayan anang enang u entator yan ng ng yan ng ng ng entator :µEh«eh Kabayan..perkenalkeun heula saha aranjeun.Hayu enggal-enggal ngiringan.µ :µHeu maneh mah (Sabari ngagetok tarang si Nanang).Iteung tos ganti ngarana mereun.satuju?µ :µAsyik.yeuh nya lamun geus jadi artis mah atuh ngarana kudu alus.tapi naha beda pisan.Ambu anu teu sabar bade ningali anakna tampil di TV diuk di harepeu TV.beuki geulis geuningan.sok atuh tampilkeun penampilan aranjeun. :µAduh.Iteungnya ?··(Sabari nunjuk-nunjuk ka TV) :µMana ? oh enya eta mah si Iteung .jadi artis.hayu urang tinggal.µ :µOh«he·euh nya bener..µ :µAduh.µ :µWasta abdi Kevin.reporter Risis.µ (Sabari ningali TV) :µSok.naha eta teh asa siga«.nyaeta reporter Ripuh jeung Eksis.eh ari maneh cecep.µ (Sabari manehna kaluar tina layar TV sareng ngabagikeun formulir ka Kabayan) :µWah.Tos nepi di Jakarta tiluana teh langsung ngadatangan tempat audisi Boyband.Kumaha atuhnya carana supaya urang tiasa nyusul Nyi Iteung?µ(Sabari nyepengan tarang) Kabayan keur bingung mikiran kumaha carana supaya manehna bias nyusul si Iteung ka Jakarta.µ :(Nyepeng tarang sabari bingung mikirkeun ngaran)µNami abdi Cecep.maneh mah nya.di jamin araranjeun pasti terkenal. nu penting mah urang tiasa ngiluan audisi.µ :µPerkenalkeun wasta abdi David.µ .Demi nulungan sobat.naha ngarana janten Syahlacin?µ :µAh.µ :µOke.Ambu bade ningali ah.maenya sok Iteung?Ganti ku anu leuwih keren.gening aya oge si Kabayan teh .David jeung Kevin.kabeneran pisan aya audisi jadi Boyband.µ :µGeus welah teu nanaon.Aranjeun hoyong jadi artis? Hoyong terkenal di saluruh jagat raya? Hayu urang ngiringan audisi Boyband di Jakarta.

nepika kabogoh ge poho.µ :µKabayan.µ(Sabari mere jahe ka Kabayan) :µEnya-Enya abdi emam jahena.µ :µNaon Ambu ?µ(Sabari kaluar ti layar TV) :µIeu jahe.yan u yan u yan u ng entator ng entator s Pas Kabayan .jahe..µ ng :µKeun welah.µ :µJahe jang.Cenang . Reporter :µKunaon nami anjeun Syahlacin?µ Iteung :µKusabab saya alay cin.ah kang Kabayan mah pasti apal Iteung rek ngagentos ngaran naon ge !µ ng :µTong sok kenal atuh ieh meuni kampungan pisan!µ ng :µAri maneh Iteung sombonglah ayeuna mah geus jadi artis teh.µ :µNuhun bu!!!µ(Sabari ngabentuk formasi) Sanggeus audisina rengse.µ ng :µAstaghfirulohnya. anjeun sadaya ge pasti bingung.µ .µ(sabari asup deui ka layar TV) :µEnya sami-sami.Teu di sangka-sangka Kabayan.µ rter :µKumaha tanggepan anjeun ka Boyband Hotts anu pendatang anyar tapina tiasa naek daun?µ ng .hararese kitu oge.µ jug-ujug Kabayan jeung sobatna datang tuluy nanya ka Syahlacin.anu ngarana Boyband Hotts.buru atuh dahar jahena engke bisi komentatorna ngamuk.jeung Nanang rek nampilkeun bakatna sora Kabaya Ujugujug serek.jeung Nanang teh jantenanu meunang janten Boyband terkenal.!·· ng :µEh eta mah cirri kahas kuring.µ rter :µAnjeun yakin?µ ng :µInsya allahnya abdi mah yakin sesuatu pisan.nuhunnya Ambu nuhun.si Komentator bingungeun. jahe.µ :µHehh!!! (Sabari nenggeul meja) :µTuh pan bener ceuk si Cenang.arek nampilkeun moal.µ(Sabari ngaharewos ka ceuli si Kabayan) :µBuru. yan :µIteung«Iteung anjeun teh Nyi Iteung pan?µ ng :µAduh anjeun sahanya abdi mah Syahlacin.jahe sok atuh emam heula jahena. Cenang.komentator nangtukeun saha pamenangna.Kabayan Akhirna patepang jeung Syahlacin dina hiji acara.tong di turutan.µOMG menurut abdi mah nya.abdi tiada tandinganana. Ambu teh langsung mere jahe ka si Kabayan. hayu urang tinggal adegana. :µUhuk-Uhuk-Uhuk.µ yan :µIteung«bener ieu mah iteung.

:µEhem.geuslah.eh geningan datangna kabeurangan..aya kasempatan keur kuring atuh«!. Koreografer :µHiji. ti :µEh David ti mana ?µ yan :µTi tempat latihan.µ(Sabari malingkeun sirah) Pas dina acara eta Iteung teh papanggih jeung si Ayanti.dua.he·euh bener. hayu urang balik.(Sabari mulai deui latihana) as tos rengse latihana.you now?µ :µEnya.µ ti :µEnya.tapi Kabayan teu bener latihanana kusabab mikiran si Iteung wae.ceunah artis terkenal.maenya boga kabogoh siga saha eta Kabayan.ayeuna mah kuring jomblo.Up to you lah!µ(Sabari ninggalkeun iteung) :µHuuuuh.µ (Sabari neggeul suku si Kabayan make mistar) :µHampura bu korek.ehem aya anu kabeurangan yeuh. jabaning koreografer na teh super galak.cangor maneh mah.teu bareng jeung si Anangka ?µ ti :µTeu ah da tos putus jeung si eta mah.ari maneh kunaon meuni teu bener wae titadi.µ :µAh.meuni David wae anu di tanya ari urang jeung si Nanang teu di tanya.µ yan :µTi payun nya neng Ayanti.µ Hotts :(Latihan nari-nari.kamu tong loba omong.µ :µHeh.µ(Sabari seserian) yan :µEh«geus atuh ah.µ :µKoreografer lain korek. cape yeuhµ ng :µTah.enya.tapina si Kabayan henteu bener) :µDavid. hayu atuh.!µ Isukannana.dasar jalma gelo..Syahlacin teh artis anu kasohor.tilu mulai. teras manehna duaan teh pa·adu omongeun.tapi kusabab ti acara anu lain heula.µ(Sabari seuri isin) .µ ng :µAdeuuyy. Hotts teh keur latihan sareng koreograferna.ng ti ti ng t ng ografer yan ng ng ografer s :µHey. buruu !µ(Sabari ngangkat mistar) :µEnya bu. sok mulai deui latihanana.henteu heureuy ketang.Kabayan patepang jeung si Ayanti.µ :µTumben maneh pinter.µ(Sabari ngadelekan Syahlacin) Iteung :µEnya urang telat kunaon kitu?µ :µUhh.geuslah urang rek indit heula ka acara lain heula.enya.µ ng :µAyanti.µ ti :µNya enya atuh sanajan nanyana ka David hungkul teu nanaon atuh da sarua.µ ng :µAsiiiiiik.dangukeunnya urang teh telat lain pamalesan..ku sabab Iteung datangna telat.

tos nya abdi pan artis terkenal.enya urang jujur yeuh.µ aentos si Kabayan angkat Ayanti megat Iteung teras ngabisikeun hiji hal.µ ti :µHeu maneh mah ongkoh artis terkenal.meni so pisan.ngomong-ngomong Ceunah Ayanti jeung David the nuju caketnanya?µ ti :µHmmm.µ yan :µGeus-geus tong ribut. lacin :µPunteun Kabayan«µ(Suara anu lembut) yan :µAya naon?µ(Raray sarius) ng :µUrang rek menta maaf nya ka maneh. Sanggeus kajadian eta teh Kabayan langsung nelepon Syahlacin dina telepon teh Kabayan ngomel-ngomel ka Syahlacin. Iteung :µHalo. ng :µBener.!µ ti :µNaon Syahlacin pipilueun wae ? Nya salah maneh oge teu narima david ti baheula. maksadna teh si David keur dekeut ka urang.Ti saprak Ayanti panggih jeung si Kabayan . jool sibuk kudu indit deui ka acara salanjutna. rek kumaha oge David mah tetep bogoh ka Syahlacin salami-lamina.david.. Ayanti teh langsung bogoh ka si kabayan.ayeuna David mah aya di leungeun kuring.µ(Sabari narik leungeun si Iteung) ng :µIhh tong narik-narik leungeun syahlacin atuh.Ayanti jeung David teh ngan rerencangan hungkul.µ(Raray narsis) yan :µIkh.µ yan :µHenteu abdi jeung Ayanti mah rencang cakeut hungkul .µ ng :µHeh tong sok nya janten jalma teh. ti :µHeh syahlacin kadieu.keur naon urang cemburu ka ayanti pan urang jeung ayanti geulisan urang.µ(Sabari seuri sinis) ng :µMana si David ? eweuh di lengeun didinya.aya naon Kabayan ?Tumben nelpon ka urang?µ yan :µAi maneh teh kunaon? Ngomel-ngomel ka Ayanti? Cemburunya?µ (Raray kapedean) ng :µastagfirulohnya meuni ge·er pisan maneh the.µ . Syahlacin teh cemburu.tapi anu kitu ge teu ngarti eta teh paribahasa. Ayanti ku abdi anteurkeun uih urang nunggu di mobilnya. Oh My God aya naon sih? Meuni siga aya sesuatunya..Teras Ayanti the ngadeukeutan wae si Kabayan.µ ti :µHehehe.Teras isukana Syahlacin boga inisiatif nyemperkeun Kabayan sabari rek menta maaf.Kumaha lanjutan caritana urang tinggal adegan ieunya.µ(Sabari ngungudag Ayanti) Ayanti :µPunteunnya aya urusa naon?µ rter :µAbdi si Reporter Risis Ripuh jeung Eksis.urang sabenerna bogoh keneh ka maneh. teu bogoh deui ka maneh. Reporter :µAyanti.µ jug-ujug Syahlacin datang.µ(Sabari nutup telepon) Sanggeus Kabayan nutup telepon Syahlacin teh nyadar lamun manehna teh masih bogoh ka Kabayan.

tuh pan buuk kuring acak-acakan.ahh maneh mah ngabohong.yan ng yan ng anang yanti enang anang enang :µHmmm.ketus kuya.bener eta teh.Iteung ngiring mulang ka desa teu puguh jeung si kabayan.Teras rencana Iteung bade naon ka dieu?µ :µIteung mutuskeun rek ngiring kang Kabayan ka Kampung.meuni kaktus pisan.µ :µAh.da urang teh sabenerna Iteung punteun urang teu ngaku.Kabayan. Ayanti :µAww.!µ :µOh enya-enya..µ :µTah ieu kakara iteung anu kang Kabayan kenal.kusabab Iteung isin ka infotaiment.punteun nya Kabayan.awas maneh banci.µ :µSalah ari maneh lain kaktus.µ Isukna.Ayanti ngarasa sedih teras mutuskeun angkat ka luar kota.µ Di tukangeun manehna aya Ayanti anu ngadangukeun manehna dua·an ngawengkong.µ :µBener.Akhirna mah kahirupan di desa balik deui siga baheula. ITEUNG SARENG KABAYAN TEH HIRUP BAHAGIA ´TAMAT·· .µ(Sabari nabrak Cenang) :µAri maneh nakunaon nabrak kuring.µ(Sabari ninggalkeun Cenang jeung Nanang) :µIhh.Iteung jeung sobat-sobatna mutuskeun ninggalkeun dunia hiburan.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->