abayan mbu

abayan mbu

abayan mbu abayan mbu abayan

contoh naskah drama 7 orang KABAYAN JANTEN BOYBAND Lima taun baheula Kabayan jeung Iteung meunang pagawean anu resikona kedah misahkeun manehna duaan.Sateuacan eta,manehna dua·an ngikrarkeun janji satia. Geus lima taun teh Kabayan balik ka kampung tapina iteung mah henteu,kunaonnya?Kieu caritana :µNyokap«!Nyokap«! Kabayan uih!yeuh mawa TV khusus keur Nyokap.µ(Gogorowokan bari lulumpatan) :µNaon ari maneh,Ambu disebat make-up,asal maneh nyahonya Kabayan,kieu-kieu teh Ambu pas keur ngora tara make up-make upan da geus geulis Ambu mah,malah panggeulisna sakampung.µ :·Huuuu,si Ambu mah da mahiwal wae lain make-up ambu,nyokap,hartina teh ema,meuni kitu ge teu apal.µ :µAh maneh mah Kabayan,di kampung siga kieu mah,mana nyaho basa anu kararitu,geuslah maneh istirahat heula,buru hurungkeun TVna,ambu bade nongton Darso.µ :µHeu si Ambu mah ari Kabayan mawa anu dipikareseup Ambu,ngabageuran Kabayan.Geus ah Kabayan bade ka Nyi Iteung heula.µ :µNyi Iteung?Yeuh Nyi Iteung mah can balik ti Jakarta.µ :µMa·enya Ambu,Nyi Iteung can balik?µ :µBener,Ambu mah tara ngabohong,jig weh sampeurkeun ka imahna aya teu.µ :µAh nya tos weh,Kabayan rek istirahat heula.µ(Asup ka kamar sabari cirambai cai panon) Peutingna sobat Kabayan nyaeta Cenang jeung Nanang datang ka imah siKabayan,nu alesana hayang tepang jeung si Kabayan padahal mah ku sabab si Kabayan boga TV anyar,janteun manehna tiasa nonton TV gratis di imah si Kabayan. Cenang :µKabayan..!Kabayan..!.µ Nanang :µKabayan«..!µ Ambu :µSabar-sabar.µ(Sabari mukakeun panto) Nanang :µKabayana aya?µ Ambu :µAya sok weh lebet.µ Cenang Nanang:µasik.µ(Sabari asup ka imah Kabayan) :µHey Kabayan,gaya lah ayeuna mah geus jadi juragan,boga TV gede,hayu urang nonton TV.µ :µAh,urang oge nyaho niat maneh ka dieu,rek milu nonton TV.µ :µAhhhh.Kabayan mah terang wae niat abdi,hihihi..µ :µGeuslah maraneh naronton ditu,urang mah lieur.µ

enang abayan anang abayan

sareng Nanang teh pamit ka Jakarta .µ :µPerkenalkeun wasta abdi David.ngaran urang jeung si Nanang teh geus alus-alus.µ :µGeus welah teu nanaon.Pamaeh dasar«µ(Sabari ngajitak tarang si Cenang) :µEnya atuh kuring teh lieur. Reporter Risis:µAbdi.µ (Sabari ningali TV) :µSok.naha ngarana janten Syahlacin?µ :µAh.µ :µOke.Iteungnya ?··(Sabari nunjuk-nunjuk ka TV) :µMana ? oh enya eta mah si Iteung .maenya sok Iteung?Ganti ku anu leuwih keren.µ :µWasta abdi Kevin.beneur ceuk si Nanang teh.naha eta teh asa siga«.Iklan naon eta.jadi artis.µ (Sabari manehna kaluar tina layar TV sareng ngabagikeun formulir ka Kabayan) :µWah.Kumaha atuhnya carana supaya urang tiasa nyusul Nyi Iteung?µ(Sabari nyepengan tarang) Kabayan keur bingung mikiran kumaha carana supaya manehna bias nyusul si Iteung ka Jakarta.µ :µMana? mana? Oh beneur geuningan eta Nyi Iteung.aya hiji iklan di TV nu sakirana tiasa nulungan maranehna..anu aya di otak kuring teh ngan ngaran cecep hungkul.reporter Risis. kuring satuju.µ :µBener tah Kabayan.Pas tiluannana keur malikir.eh ari maneh cecep.Tos nepi di Jakarta tiluana teh langsung ngadatangan tempat audisi Boyband.sok atuh tampilkeun penampilan aranjeun.µ :(Nyepeng tarang sabari bingung mikirkeun ngaran)µNami abdi Cecep.µ .Hayu enggal-enggal ngiringan.David jeung Kevin.ceunah rek audisi naha teu aya-aya? Tah. Cenang.enang anang abayan anang enang abayan abayan anang enang u entator yan ng ng yan ng ng ng entator :µEh«eh Kabayan.beuki geulis geuningan.satuju?µ :µAsyik. nu penting mah urang tiasa ngiluan audisi.yeuh nya lamun geus jadi artis mah atuh ngarana kudu alus.nyaeta reporter Ripuh jeung Eksis.di jamin araranjeun pasti terkenal.maneh mah nya.maneh mah Kabayan. :µAduh.µ :µTah.Ambu anu teu sabar bade ningali anakna tampil di TV diuk di harepeu TV.µ :µHeu maneh mah (Sabari ngagetok tarang si Nanang).Cenang! Nanang! Hayu urang ka Jakarta ambeh tiasa patepang jeung si Nyi Iteung.µ Isukana Kabayan.perkenalkeun heula saha aranjeun.µ :µOh«he·euh nya bener.µ :µAduh.Iteung tos ganti ngarana mereun.Demi nulungan sobat.hayu urang tinggal.Ambu bade ningali ah.aduh mana si Kabayan teh.kabeneran pisan aya audisi jadi Boyband..Aranjeun hoyong jadi artis? Hoyong terkenal di saluruh jagat raya? Hayu urang ngiringan audisi Boyband di Jakarta.tapi naha beda pisan.gening aya oge si Kabayan teh .

abdi tiada tandinganana. Ambu teh langsung mere jahe ka si Kabayan.Teu di sangka-sangka Kabayan.ah kang Kabayan mah pasti apal Iteung rek ngagentos ngaran naon ge !µ ng :µTong sok kenal atuh ieh meuni kampungan pisan!µ ng :µAri maneh Iteung sombonglah ayeuna mah geus jadi artis teh.µ :µKabayan. yan :µIteung«Iteung anjeun teh Nyi Iteung pan?µ ng :µAduh anjeun sahanya abdi mah Syahlacin.arek nampilkeun moal.µ yan :µIteung«bener ieu mah iteung.µ(Sabari mere jahe ka Kabayan) :µEnya-Enya abdi emam jahena. anjeun sadaya ge pasti bingung.komentator nangtukeun saha pamenangna. jahe.jeung Nanang rek nampilkeun bakatna sora Kabaya Ujugujug serek.µ(sabari asup deui ka layar TV) :µEnya sami-sami.µ ng :µAstaghfirulohnya..µ jug-ujug Kabayan jeung sobatna datang tuluy nanya ka Syahlacin.!·· ng :µEh eta mah cirri kahas kuring.jeung Nanang teh jantenanu meunang janten Boyband terkenal.jahe sok atuh emam heula jahena. :µUhuk-Uhuk-Uhuk.jahe.µ(Sabari ngaharewos ka ceuli si Kabayan) :µBuru.nuhunnya Ambu nuhun.µ :µJahe jang. Reporter :µKunaon nami anjeun Syahlacin?µ Iteung :µKusabab saya alay cin.yan u yan u yan u ng entator ng entator s Pas Kabayan .anu ngarana Boyband Hotts.µ :µHehh!!! (Sabari nenggeul meja) :µTuh pan bener ceuk si Cenang.buru atuh dahar jahena engke bisi komentatorna ngamuk.nepika kabogoh ge poho.µ ng :µKeun welah.µ rter :µAnjeun yakin?µ ng :µInsya allahnya abdi mah yakin sesuatu pisan.µ . hayu urang tinggal adegana.Kabayan Akhirna patepang jeung Syahlacin dina hiji acara.Cenang .µOMG menurut abdi mah nya.si Komentator bingungeun.hararese kitu oge.µ rter :µKumaha tanggepan anjeun ka Boyband Hotts anu pendatang anyar tapina tiasa naek daun?µ ng .µ :µNaon Ambu ?µ(Sabari kaluar ti layar TV) :µIeu jahe. Cenang.tong di turutan.µ :µNuhun bu!!!µ(Sabari ngabentuk formasi) Sanggeus audisina rengse.

µ :µTumben maneh pinter.µ ti :µEnya.eh geningan datangna kabeurangan. hayu urang balik.dua.henteu heureuy ketang.ayeuna mah kuring jomblo.µ :µAh.µ(Sabari seserian) yan :µEh«geus atuh ah. cape yeuhµ ng :µTah.he·euh bener.µ (Sabari neggeul suku si Kabayan make mistar) :µHampura bu korek.µ ng :µAdeuuyy.tapina si Kabayan henteu bener) :µDavid. hayu atuh.µ Hotts :(Latihan nari-nari. jabaning koreografer na teh super galak.ari maneh kunaon meuni teu bener wae titadi.dangukeunnya urang teh telat lain pamalesan.µ yan :µTi payun nya neng Ayanti.dasar jalma gelo. teras manehna duaan teh pa·adu omongeun.µ :µHeh.ehem aya anu kabeurangan yeuh.meuni David wae anu di tanya ari urang jeung si Nanang teu di tanya.µ ng :µAyanti. sok mulai deui latihanana.aya kasempatan keur kuring atuh«!.µ(Sabari seuri isin) .tilu mulai. Hotts teh keur latihan sareng koreograferna..µ(Sabari ngadelekan Syahlacin) Iteung :µEnya urang telat kunaon kitu?µ :µUhh.ceunah artis terkenal. :µEhem.µ :µKoreografer lain korek.tapi Kabayan teu bener latihanana kusabab mikiran si Iteung wae.ng ti ti ng t ng ografer yan ng ng ografer s :µHey.teu bareng jeung si Anangka ?µ ti :µTeu ah da tos putus jeung si eta mah.cangor maneh mah.you now?µ :µEnya. buruu !µ(Sabari ngangkat mistar) :µEnya bu.Kabayan patepang jeung si Ayanti.µ ng :µAsiiiiiik.tapi kusabab ti acara anu lain heula.(Sabari mulai deui latihana) as tos rengse latihana.Up to you lah!µ(Sabari ninggalkeun iteung) :µHuuuuh.Syahlacin teh artis anu kasohor..µ ti :µNya enya atuh sanajan nanyana ka David hungkul teu nanaon atuh da sarua. ti :µEh David ti mana ?µ yan :µTi tempat latihan.enya.!µ Isukannana.geuslah urang rek indit heula ka acara lain heula.ku sabab Iteung datangna telat.geuslah.. Koreografer :µHiji.maenya boga kabogoh siga saha eta Kabayan.enya.kamu tong loba omong.µ(Sabari malingkeun sirah) Pas dina acara eta Iteung teh papanggih jeung si Ayanti.

!µ ti :µNaon Syahlacin pipilueun wae ? Nya salah maneh oge teu narima david ti baheula.aya naon Kabayan ?Tumben nelpon ka urang?µ yan :µAi maneh teh kunaon? Ngomel-ngomel ka Ayanti? Cemburunya?µ (Raray kapedean) ng :µastagfirulohnya meuni ge·er pisan maneh the. ng :µBener..urang sabenerna bogoh keneh ka maneh.ayeuna David mah aya di leungeun kuring. Sanggeus kajadian eta teh Kabayan langsung nelepon Syahlacin dina telepon teh Kabayan ngomel-ngomel ka Syahlacin.µ yan :µGeus-geus tong ribut.µ(Sabari seuri sinis) ng :µMana si David ? eweuh di lengeun didinya. tos nya abdi pan artis terkenal.µ aentos si Kabayan angkat Ayanti megat Iteung teras ngabisikeun hiji hal. lacin :µPunteun Kabayan«µ(Suara anu lembut) yan :µAya naon?µ(Raray sarius) ng :µUrang rek menta maaf nya ka maneh.meni so pisan.david.µ . Syahlacin teh cemburu..enya urang jujur yeuh.µ ti :µHeu maneh mah ongkoh artis terkenal.µ(Sabari narik leungeun si Iteung) ng :µIhh tong narik-narik leungeun syahlacin atuh.ngomong-ngomong Ceunah Ayanti jeung David the nuju caketnanya?µ ti :µHmmm.µ(Sabari nutup telepon) Sanggeus Kabayan nutup telepon Syahlacin teh nyadar lamun manehna teh masih bogoh ka Kabayan.µ ti :µHehehe.µ jug-ujug Syahlacin datang.Kumaha lanjutan caritana urang tinggal adegan ieunya.Teras Ayanti the ngadeukeutan wae si Kabayan. Ayanti teh langsung bogoh ka si kabayan. Ayanti ku abdi anteurkeun uih urang nunggu di mobilnya.µ(Sabari ngungudag Ayanti) Ayanti :µPunteunnya aya urusa naon?µ rter :µAbdi si Reporter Risis Ripuh jeung Eksis.tapi anu kitu ge teu ngarti eta teh paribahasa. Oh My God aya naon sih? Meuni siga aya sesuatunya.Ayanti jeung David teh ngan rerencangan hungkul. jool sibuk kudu indit deui ka acara salanjutna.keur naon urang cemburu ka ayanti pan urang jeung ayanti geulisan urang. maksadna teh si David keur dekeut ka urang.Ti saprak Ayanti panggih jeung si Kabayan . ti :µHeh syahlacin kadieu. Iteung :µHalo.µ ng :µHeh tong sok nya janten jalma teh. teu bogoh deui ka maneh.µ yan :µHenteu abdi jeung Ayanti mah rencang cakeut hungkul .µ(Raray narsis) yan :µIkh. rek kumaha oge David mah tetep bogoh ka Syahlacin salami-lamina.Teras isukana Syahlacin boga inisiatif nyemperkeun Kabayan sabari rek menta maaf. Reporter :µAyanti.

kusabab Iteung isin ka infotaiment.da urang teh sabenerna Iteung punteun urang teu ngaku.µ :µTah ieu kakara iteung anu kang Kabayan kenal.tuh pan buuk kuring acak-acakan.Kabayan.!µ :µOh enya-enya.Teras rencana Iteung bade naon ka dieu?µ :µIteung mutuskeun rek ngiring kang Kabayan ka Kampung.awas maneh banci.bener eta teh.µ Isukna.ahh maneh mah ngabohong.µ :µSalah ari maneh lain kaktus.Ayanti ngarasa sedih teras mutuskeun angkat ka luar kota.punteun nya Kabayan.Akhirna mah kahirupan di desa balik deui siga baheula. Ayanti :µAww. ITEUNG SARENG KABAYAN TEH HIRUP BAHAGIA ´TAMAT·· .meuni kaktus pisan.µ :µBener.µ Di tukangeun manehna aya Ayanti anu ngadangukeun manehna dua·an ngawengkong.yan ng yan ng anang yanti enang anang enang :µHmmm.µ :µAh.µ(Sabari ninggalkeun Cenang jeung Nanang) :µIhh.Iteung jeung sobat-sobatna mutuskeun ninggalkeun dunia hiburan.Iteung ngiring mulang ka desa teu puguh jeung si kabayan.ketus kuya..µ(Sabari nabrak Cenang) :µAri maneh nakunaon nabrak kuring.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful