Anda di halaman 1dari 1

1.

Kawan-kawan yang sama baru

cerita hari perbatch dengan saya dah tama.....kemudian, saya sibuk mendaftar di sekolah dipertemukan dengan GPK Pendidikan Khas yang amat masing-masing. r a m a h s e k a l i Saya pulak baru terhegeh- o r a n g n y a . . . . K e c i k hegeh nak pergi ambil surat molek,comel orangnya.... penempatan di JPN Selan- Beliau membawa saya ke gor.Bukannya saja- saja kelas PPKI dan memperkemelengahkan tapi surat saya nalkan dengan Penyetak siap lagi waktu tu. Pagi laras....Kemudian, saya tu jugak, saya dan suami dibawa untuk melihat kelasberangkat ke JPN untuk kelas di PPKI...banyak mengambil surat penem- kelasnya dan muridnya patan. Tiba di sana, ter- begitu ramai...belum pernah jumpa pulak dengan ayah saya sampai ke sekolah angkat saya yang mene- yang mempunyai murid mankan emak angkat yang sebegini ramai....Saya ada urusan di sana. Mung- berada di situ sehingga sesi dan kin kegembiraan ini dapat p e r s e k o l a h a n dikongsi bersama mak dan menunggu masa balik ayah angkat saya yang guru ....sempat jugak berkebanyak memberi dorongan nalan dengan beberapa dan sokongan sehingga saya orang guru dan ppm berjaya bergelar seorang (pembantu pengurusan g u r u . . . p a n j a n g murid)yang begitu ramah mesra secitern ya....Dipendekkan d a n cerita, kami terus bertolak lalu....membuatkan hari ke sekolah ini dan suami p e r s e k o l a h a n b e g i t u meninggalkan saya di seronok... perkarangan sekolah... Tanpa rasa gentar....(yang k la...lain kali saya sambung se benarn ya berde bar - lagi dengan cerita yang lagi debar),saya melangkah hangat dan menarikkk.... mencari pejabat sekolah...Saya terserempak Anonymous Says: dengan seorang guru...dia January 7, 2010 12:21 AM menyapa saya dengan be- Terima kasih tidak tergitu sopan-santun...dan saya hingga kepada semua guru merasakan saya telah masuk dan Ppm SKTBR1 yang ke sekolah yang baik sua- banyak memberi sokongan padu dalam menjayakan sananya... PPKI di sini. Tiba di pejabat sekolah, Jutaan terima kasih kepada saya meminta izin untuk Guru Besar SKTBR1 yang berjumpa dengan guru besar sentiasa di sisi kami ketika dan memberitahu tujuan kami senang dan susah. kedatangan saya...Sebaik Hanya Allah SWT yang saya masuk ke dalam peja- mengetahui segalanya. bat, sekali lagi saya disam- Semoga PPKI sekolah kita but dengan begitu ceria terus maju dan dikenali sekali...membuatkan hati semua. saya bertambah suka untuk berada di sekolah ini...Ini Fauziah Says:

January 7, 2010 12:28 AM assalamualaikum... Tahniah diatas kejayaan menghasilakn blog yang amat menarik ini. Jutaan terima kasih kepada Guru Besar atas sokongan dan bimbingan dalam menjayakan kecemerlangan PPKI SKTBR1. Tidak lupa juga kepada guru-guru dan Ppm yang banyak membantu saya meningkatkan prestasi PPKI. Jasa anda semua hanya Allah SWT yang dapat membalasnya. Sekian, Terima kasih... Fauziah Says: January 7, 2010 12:32 AM Kepada rakan-rakan di luar sana, idea dan pendapat anda amat diperlukan dan dihargai bagi mempertingkatkan kecemerlangan PPKI sekolah ini. PPKI SKTBR1 diharapkan terus maju, cemerlang, gemilang dan terbilang. Anakkhas Says: February 21, 2010 11:24 PM assalammualaikom... hasil penulisan cikgu cukup baik dan mampu mengolah sesuatu tajuk menjadi sangat menarik... teruskan menulis cikgu.... anakkhas sebenarnya guru bahasa melayu kajian tempatan. sejak mula ditempatkan di sekolah anakkhas telah ditugaskan mengajar pendidikan khas untuk sementara kerana lebihan guru bahasa.... tekanan .... nak pindah sekolah dan macam2 hal yang berlaku membuatkan anakkhas tak nak mengajar di ppki....

pendapat rakan2 yang mengatakan anakkhas akan jadi dungu dan beku bila di ppki menyebabkan anakkhas semakin meronta2 untuk keluar... tapi pada hari guru yang pertama dan tiada hadiah istimewa seorang murid telah menyebabkan anakkhas menangis .... murid yang tak bercakat tetapi mampu mengucapkan selamat hari guru pada hari tersebut..... anakkhas terasa dihargai dan bertekat untuk terus mempelajari dunia pendidikan khas... disitulah datang minat untuk memb i n a w e b s i t e www.anakkhas.com... tujuannya anakkhas nak belajar dari orang yang lebih tahu.... bermulalah himpunan blog pendidikan khas dan blog anakkhas... dunia ini menjadi terlalu istimewa bila kita menghayati dunia pendidikan khas.... mungkin kita tak akan terjumpa anak murid kita menjadi doc, peguam,guru dan sebagainya tapi anakkhas cukup gembira dan berbual gah bila terjumpa anak murid anakkhas yang sedang membungkus makanan untuk jualan....

~MINDA PENGARANG~ Salam semua Sudah selesai Program Hari Keusahawanan SKTBR1. Memang program ini yang dinanti-nantikan oleh guru PPKI bagi melihat keberkesanan pengajaran kepada murid-murid PPKI dalam urusan berjual beli. Alhamdullilah, dari analisis PPKI, terdapat 78.9% murid-murid PPKI dapat melakukan urusan ini secara sendiri. Ini satu peningkatan yang membanggakan. Tahniah semua!!!

Blog Buletin PPKI sekolah in i t el a h d i la nc ar kan pada3hb Oktober 2009. Penerbitan pertama dimulakan dengan Doa Sekolah yang selalu dibacakan oleh murid-murid SKTBR1 setiap pagi. Blog bulletin ini juga telah menjadi wadah perhubungan diantara PPKI sekolah dengan dunia maya. Diawal tahun 2010, blog bulletin ini telah menerima hit pengunjung yang begitu mengejutkan. Ini adalah kerana sokongan pihak pengurusan sekolah dan ibubapa m urid PPKI. Bahkan, alamat blog ini telah dicetak pada surat rasmi sekolah, surat rasmi PIBG sekolah dan surat komunikasi PPKI sekolah. Kini blog bulletin ini diselia oleh En Mazrizal Suhairy Bin Mohd Akhir dan dibantu oleh penulis jemputan iaitu Cikgu Azlina Azhar yang menggunakan nama pena Ibuaisyah.

Sekiranya anda mempunyai lontaran idea atau sekadar berkongsi pandangan, silalah email kami di ppkisktbr1@gmail.com