Anda di halaman 1dari 1

Peluang Perniagaan IMP (Halalan Thoyiban)

90 % daripada maknan orang Islam disediakan oleh orang tidak bersyahadah dan tidak bersujud. Ini satu fenomena yang amat membimbangkan dan PERLU DIUBAH.
Menyedari hakikat ini, IMP atau Amalan Pengilangan Islam (Islamic Manufacturing Practice) iaitu satu standard amalan pengeluaran makanan halal berasaskan syarak yang telahpun diwujudkan dan di daftarkan di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (IPCM.) Ia mengandungi prinsip-prinsip amalan dan peraturan yang diamalkan secara konsisten dalam pengeluaran produk produk halalan thoyiban. Sertai kami dalam mewujudkan rangkaian produk Muslimin di merata dunia sebagai jihad perniagaan. Tatacara amalan ini telahpun dipromosikan dan diterima di peringkat antarabangsa oleh Rektor Universiti al-Azhar, Mesir, Majlis Ulama Indonesia (MUI), negara Brunei dan beberapa negara di Asia Barat. FAEDAH MENYERTAI PROGRAM PEMBANGUNAN DAN PEMASARAN PRODUK IMP. 1. Peluang untuk membuka perniagaan dalam Halal Souq (pasar halal) sebagai DC (Distribution Center), Stokis atau Pengedar. 2. Peserta boleh melakukan OEM, penjenamaan semula produk, pelabelan atau design baru atau formula tambahan produk di bawah satu sistem one-stop centre di IMP. 3. Peluang untuk meningkatkan pemasaran produk peserta melalui seminar keusahawanan, roadshow dan online marketers. 4. Mencari peluang-peluang pasaran yang baru untuk eksport.

Borang Penyertaan Ke Mini Seminar: Nama:............................................................................................... Alamat:............................................................................................. ............................................................Telefon:................................

Email ke: zahidana@yahoo.com Tel: 019-5649016 (Zahidan) Website: http://frekuensikaya.blogspot.com

Tandatangan .....................
Sidratul Corp. Sdn Bhd No 12 - 17, Jalan Industri 1, Taman Perindustrian MIEL-IKS, 30020 K. Kangsar, Perak