P. 1
Laporan Dokumentasi Sambutan Hari Guru 2011 Di Skcbm

Laporan Dokumentasi Sambutan Hari Guru 2011 Di Skcbm

|Views: 4,747|Likes:
Dipublikasikan oleh farahiyah1979

More info:

Published by: farahiyah1979 on Feb 26, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/21/2014

pdf

text

original

SEKOLAH KEBANGSAAN CONVENT BUKIT MERTAJAM

LAPORAN DOKUMENTASI

PROGRAM SAMBUTAN HARI GURU 2011 PERINGKAT SEKOLAH SKCBM
TARIKH 27HB MEI 2011 MASA 8.00 PAGI – 12.00 TENGAH HARI TEMPAT SK CONVENT BUKIT MERTAJAM

DEWAN

DISEDIAKAN OLEH: AJK DOKUMENTASI CIK FARAHIYAH BINTI JAAFAR CIK NORAZLIA BT ZAKARIA

.. jadikanlah ia sebagai satu pengalaman dan kenangan KAMI memohon ampun dan maaf sekiranya sepanjang program ini berlangsung samada sebelum . Kepada semua warga SKCBM sokongan dan kerjasama semua amatlah dihargai... FARAHIYAH BINTI JAAFAR NORAZLIA BT.. Segala yang baik dan sempurna itu datang daripada Allah S. Rosnah bt Omar.... Sekiranya semua perkara dijalankan secara kerjasama serta toleransi pasti akan memberikan hasil yang baik.... . Zakaria NURUL AIN BT.. Program SAMBUTAN HARI GURU PERINGKAT SEKOLAH 2011 telah selesai dilaksanakan dengan jayanya......... terima kasih. Guru Penolong Kanan HEM Pn..... KELAB GURU SKCBM merakamkan ucapan penghargaan dan terima kasih kepada Guru Besar SKCBM... Walat..... Guru Penyelia Petang..... Mazlina bt Abd Muthaliff. Syukur Alhamdulillah ke hadrat Allah S.CIK NURULAIN BT MALIK SEKAPUR SIRIH SEULAS PINANG BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKATUH... Che Mahizan bt Saad..GURU PENOLONG KANAN KO-KURIKULUM PN.. Malik AJK DOKUMENTASI SAMBUTAN HARI GURU SKCBM 2011 . Pn..T dan segala kekurangan dari diri hambu mu ini..... Pn. Guru Penolong Kanan Pentadbiran...HAMIDAH BT HUSSAIN.serta semua AJK yang terlibat secara langsung dan tidak dalam menjayakan program ini.T di atas segala keizinannya.. Hjh. semasa mahupun selepas terdapat sebarang kelemahan atau menyinggung mana-mana pihak. Pn Siti Suria bt.. Sekian. .W..W...

. Meninggikan imej dan status serta mutu kerja profession keguruan di negara ini. Mendorong guru-guru untuk bekerja dengan penuh dedikasi terhadap profesion mereka dan memberi khidmat kepada masyarakat serta bersedia menambah dan memperbaharui pengetahuan dan kaedah pengajaran dari masa ke semasa.LAPORAN DOKUMENTASI SAMBUTAN HARI GURU 2011 PERINGKAT SEKOLAH SKCBM PENGENALAN: Tarikh 16 Mei dipilih sebagai Hari Guru kerana pada haribulan yang sama dalam tahun 1956 Majlis Undang-Undang Persekutuan Tanah Melayu (Federal Legislative Council) telah menerima cadangan-cadangan Laporan Jawatankuasa Pelajaran (Report of the Education Committee) sebagai dasar pelajaran bagi negara kita. . Secara khusus matlamat Hari Guru adalah: • • • • Memberi penghormatan dan penghargaan khas kepada guru-guru bersara yang pernah berjasa kepada negara. Oleh yang demikian SKCBM turut mengambil kesempatan ini untuk melaksanakan sambutan hari guru peringkat sekolah pada 27 Jun 2011 di dewan Sekolah SKCBM. ugama dan negara. bangsa. Sambutan Hari Guru 2011 adalah kali ketiga diadakan pada sebelah pagi dengan menggabungkan sesi pagi dan petang dengan mengumpulkan kira-kira 800 orang termasuk guru-guru sesi pagi dan petang serta murid-murid tahap 1 dan tahap 2. Dokumen tersebut yang dikenali sebagai Laporan Razak (Razak Report) telah menjadi Dasar Pelajaran Kebangsaan semenjak itu. MATLAMAT SAMBUTAN HARI GURU Sambutan Hari Guru adalah bagi memperingati jasa dan bakti guru kepada masyarakat.

pembangunan negara dan perkhidmatan kepada masyarakat. murid dan orang ramai kepada peranan penting kaum guru dalam masyarakat Malaysia.00 TENGAH HARI TEMPAT : DEWAN SKCBM ANJURAN . Menilai secara objektif peranan guru dengan berlatarbelakangkan Malaysia dan mengambil langkah-langkah supaya peranan itu lebih berkesan. Meninggikan martabat dan taraf guru dalam masyarakat. Menjadikan sambutan Hari Guru pada tahun ini pemangkin kepada program bersama yang lebih kreatif dan inovatif.00 PAGI HINGGA 12.OBJEKTIF SAMBUTAN HARI GURU : • Menitikberatkan peranan guru dalam pembinaan kebangsaan (termasuk perpaduan dan integrasi). Memberi peluang untuk memajukan kecekapan guru melalui seminarseminar. dan sebagainya yang diadakan pada Hari Guru. Memupuk perasaan perpaduan ikhtisas dan muhibah di antara guru sesi pagi dan petang. Menarik perhatian ibubapa. persidangan-persidangan. • • • • • • TEMA “GURU PENJANA TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA” TARIKH / HARI / MASA / TEMPAT TARIKH HARI MASA : 27 MEI 2011 : JUMAAT : 8.

HJH MAZLINA BT ABD MUTHALIFF PN. HAMIDAH BT HUSSAIN PN. SITI ZALEHA SULAIMAN EN. MOHD AMRAN SAID PN. SITI SURIA BT WALAT PN. TANG YOO KAM PN. 6 MENGAWAL KELAS . MISBAH B.KELAB DAN KEBAJIKAN GURU SKCBM JAWATANKUASA INDUK PENGERUSI NAIB PENGERUSI : PN. CHE MAHIZAN BT SAAD JAWATANKUASA PERLAKSANA PERSIAPAN TEMPAT DAN KEMAS TEMPAT EN. ABU BAKAR PN. CHITRA DEVI KAWALAN MURID SEMUA GURU-GURU KELAS TAHUN 1 HINGGA MASING-MASING. ROSNAH BT OMAR : PN. NOR AZIMAH BADRI PN.

MOHD AMRAN BIN MOHD SAID SIARAYA EN. PUZIAH MELATI BT MOHD TAHIR PN.AZRIYATI BT MD RASHID HADIAH . MAKADEVAN A/L SINNASAMY SENAMSENI PN. ROSHIDAH BT ABU HASSAN PN. HAMIDAH BT AHMAD CIK NUR ADILA BT AMRAN PERSEMBAHAN PN. RASHIMAH BT HARUN PN. PREMAVATHY A/P SUBRAMANIAM CIK IFFAH SYAMIMI BT KAMARULIZHAM PN. LISA SAI PHAIK LENG PN.JURUACARA EN. MOHD RODHI HJ DAUD BACAAN DOA EN. FARIDAH BT MOHAMAD PN.

NORADILA BT WAHAB . LISA SAI PHAIK LENG DOKUMENTASI CIK FARAHIYAH BT JAAFAR (laporan) CIK NURUL AIN BT MALIK (editing gambar) JURUKAMERA CIK NOR AZLIA BT. SHARIFAH BT AWANG PN. SALMA BT HAMZAH PN. ZAKARIA JAMUAN PN FAZLIYANA BT JAMALUDIN PN SUHAILA BT SHAARI PN.PN SITI ZALEHA BT SULAIMAN PN NURUL HUDA BT ABDUL HAMID PN CHOONG NGET FAH PN. ZAWIYAH BT ZULKAPHLI CENDERAHATI HARI GURU PN.

TENTATIF PROGRAM 7.00 Pagi : REHAT : Persembahan Murid Penyampaian Hadiah 12.25 PAGI 7.00 Pagi 10.00 Tengah Hari : Bersurai .00 Pagi : Murid Bergerak Ke Padang Senamseni 9.30 Pagi : Murid Dan Guru Berkumpul Di Dewan : Bacaan Doa Ucapan Guru Besar Bacaan Perutusan Nyanyian Lagu Guru Malaysia 8.

2. Kerjasama dan komitmen guru-guru melancarkan perjalanan program meskipun tanpa aturcara program disediakan untuk panduan perjalanan program. 1. 2. 3. Pengurusan masa yang kelam kabut menyebabkan perjalanan program melebihi masa yang telah ditetapkan yang mengundang kemarahan sesetengah ibubapa kerana terpaksa menunggu lama memandangkan kekangan tempat menunggu untuk mengambil penumpang terhad dan sentiasa berlaku kesesakan lalu lintas di hadapan pintu pagar sekolah. PENUTUP . 3. Guru Besar yang memainkan peranan utama menjadi pendokong kekuatan program dan kelancaran perjalanan program. KEKUATAN PROGRAM 1. Guru-guru yang berpengalaman serta pelajar-pelajar yang sentiasa bersedia teklah berjaya menghidupkan perjalanan persembahan pada sambutan hari guru 2011. Penggabungan 2 sesi dapat mengeratkan hubungan guru-guru dan muridmurid 2 sesi untuk berinteraksi.KELEMAHAN PROGRAM Penggabungan 2 sesi menjadi satu menyebabkan keadaan menjadi sesak dan tidak selesa untuk berkumpul di dewan terbuka yang sememangnya terhad kapasitinya untuk menampung anggaran 800 orang untuk sambutan hari guru kali ini. 4. Tiada aturcara program menyebabkan perjalanan program tidak lancar dan memakan masa yang lama sehinggakan ada diantara pelajar tidak dapat membuat persembahan pada hari ini.

Farahiyah Binti Jaafar Guru Bimbingan dan Kaunseling Program Sambutan Hari Guru 2011 ...... Diharapkan program ini mampu mengeratkan perhubungan dan sifat silaturrahim yang erat dan kerjasama yang padu dari semua pihak..... Laporan disediakan Oleh :Disahkan Oleh : …………………………......... Rosnah Binti Omar Guru Besar SK Convent Bukit Mertajam LAMPIRAN .......................Program Sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah 2011 SKCBM telah berjaya dilaksanakan dengan jayanya. Pn........... Jutaan terima kasih kepada semua semua yang terlibat secar langsung dan tidang langsung dalam menjayakan program ini.....

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->