P. 1
Laporan Dokumentasi Sambutan Hari Guru 2011 Di Skcbm

Laporan Dokumentasi Sambutan Hari Guru 2011 Di Skcbm

|Views: 4,645|Likes:
Dipublikasikan oleh farahiyah1979

More info:

Published by: farahiyah1979 on Feb 26, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/21/2014

pdf

text

original

SEKOLAH KEBANGSAAN CONVENT BUKIT MERTAJAM

LAPORAN DOKUMENTASI

PROGRAM SAMBUTAN HARI GURU 2011 PERINGKAT SEKOLAH SKCBM
TARIKH 27HB MEI 2011 MASA 8.00 PAGI – 12.00 TENGAH HARI TEMPAT SK CONVENT BUKIT MERTAJAM

DEWAN

DISEDIAKAN OLEH: AJK DOKUMENTASI CIK FARAHIYAH BINTI JAAFAR CIK NORAZLIA BT ZAKARIA

Guru Penyelia Petang.serta semua AJK yang terlibat secara langsung dan tidak dalam menjayakan program ini. Che Mahizan bt Saad. Rosnah bt Omar. .... semasa mahupun selepas terdapat sebarang kelemahan atau menyinggung mana-mana pihak..GURU PENOLONG KANAN KO-KURIKULUM PN. Pn Siti Suria bt.HAMIDAH BT HUSSAIN. Program SAMBUTAN HARI GURU PERINGKAT SEKOLAH 2011 telah selesai dilaksanakan dengan jayanya....... Guru Penolong Kanan Pentadbiran.. Kepada semua warga SKCBM sokongan dan kerjasama semua amatlah dihargai.. Hjh... Syukur Alhamdulillah ke hadrat Allah S.W........ Zakaria NURUL AIN BT.....W... Segala yang baik dan sempurna itu datang daripada Allah S.... Malik AJK DOKUMENTASI SAMBUTAN HARI GURU SKCBM 2011 ..... terima kasih.. Mazlina bt Abd Muthaliff.. . KELAB GURU SKCBM merakamkan ucapan penghargaan dan terima kasih kepada Guru Besar SKCBM.. FARAHIYAH BINTI JAAFAR NORAZLIA BT...... jadikanlah ia sebagai satu pengalaman dan kenangan KAMI memohon ampun dan maaf sekiranya sepanjang program ini berlangsung samada sebelum .. Pn..T di atas segala keizinannya. Walat.. Pn.CIK NURULAIN BT MALIK SEKAPUR SIRIH SEULAS PINANG BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKATUH...T dan segala kekurangan dari diri hambu mu ini. Sekian. Guru Penolong Kanan HEM Pn.... Sekiranya semua perkara dijalankan secara kerjasama serta toleransi pasti akan memberikan hasil yang baik.

. Dokumen tersebut yang dikenali sebagai Laporan Razak (Razak Report) telah menjadi Dasar Pelajaran Kebangsaan semenjak itu. ugama dan negara. Sambutan Hari Guru 2011 adalah kali ketiga diadakan pada sebelah pagi dengan menggabungkan sesi pagi dan petang dengan mengumpulkan kira-kira 800 orang termasuk guru-guru sesi pagi dan petang serta murid-murid tahap 1 dan tahap 2. Meninggikan imej dan status serta mutu kerja profession keguruan di negara ini. Mendorong guru-guru untuk bekerja dengan penuh dedikasi terhadap profesion mereka dan memberi khidmat kepada masyarakat serta bersedia menambah dan memperbaharui pengetahuan dan kaedah pengajaran dari masa ke semasa. Secara khusus matlamat Hari Guru adalah: • • • • Memberi penghormatan dan penghargaan khas kepada guru-guru bersara yang pernah berjasa kepada negara. MATLAMAT SAMBUTAN HARI GURU Sambutan Hari Guru adalah bagi memperingati jasa dan bakti guru kepada masyarakat. Oleh yang demikian SKCBM turut mengambil kesempatan ini untuk melaksanakan sambutan hari guru peringkat sekolah pada 27 Jun 2011 di dewan Sekolah SKCBM.LAPORAN DOKUMENTASI SAMBUTAN HARI GURU 2011 PERINGKAT SEKOLAH SKCBM PENGENALAN: Tarikh 16 Mei dipilih sebagai Hari Guru kerana pada haribulan yang sama dalam tahun 1956 Majlis Undang-Undang Persekutuan Tanah Melayu (Federal Legislative Council) telah menerima cadangan-cadangan Laporan Jawatankuasa Pelajaran (Report of the Education Committee) sebagai dasar pelajaran bagi negara kita. bangsa. .

pembangunan negara dan perkhidmatan kepada masyarakat. persidangan-persidangan. Menarik perhatian ibubapa. Meninggikan martabat dan taraf guru dalam masyarakat. dan sebagainya yang diadakan pada Hari Guru.00 TENGAH HARI TEMPAT : DEWAN SKCBM ANJURAN .OBJEKTIF SAMBUTAN HARI GURU : • Menitikberatkan peranan guru dalam pembinaan kebangsaan (termasuk perpaduan dan integrasi). Memupuk perasaan perpaduan ikhtisas dan muhibah di antara guru sesi pagi dan petang. murid dan orang ramai kepada peranan penting kaum guru dalam masyarakat Malaysia. • • • • • • TEMA “GURU PENJANA TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA” TARIKH / HARI / MASA / TEMPAT TARIKH HARI MASA : 27 MEI 2011 : JUMAAT : 8. Menjadikan sambutan Hari Guru pada tahun ini pemangkin kepada program bersama yang lebih kreatif dan inovatif. Menilai secara objektif peranan guru dengan berlatarbelakangkan Malaysia dan mengambil langkah-langkah supaya peranan itu lebih berkesan.00 PAGI HINGGA 12. Memberi peluang untuk memajukan kecekapan guru melalui seminarseminar.

MISBAH B. CHE MAHIZAN BT SAAD JAWATANKUASA PERLAKSANA PERSIAPAN TEMPAT DAN KEMAS TEMPAT EN. MOHD AMRAN SAID PN. SITI ZALEHA SULAIMAN EN. ROSNAH BT OMAR : PN.KELAB DAN KEBAJIKAN GURU SKCBM JAWATANKUASA INDUK PENGERUSI NAIB PENGERUSI : PN. TANG YOO KAM PN. CHITRA DEVI KAWALAN MURID SEMUA GURU-GURU KELAS TAHUN 1 HINGGA MASING-MASING. NOR AZIMAH BADRI PN. HJH MAZLINA BT ABD MUTHALIFF PN. ABU BAKAR PN. 6 MENGAWAL KELAS . HAMIDAH BT HUSSAIN PN. SITI SURIA BT WALAT PN.

ROSHIDAH BT ABU HASSAN PN.AZRIYATI BT MD RASHID HADIAH . MOHD RODHI HJ DAUD BACAAN DOA EN. MAKADEVAN A/L SINNASAMY SENAMSENI PN. PUZIAH MELATI BT MOHD TAHIR PN. MOHD AMRAN BIN MOHD SAID SIARAYA EN. PREMAVATHY A/P SUBRAMANIAM CIK IFFAH SYAMIMI BT KAMARULIZHAM PN.JURUACARA EN. LISA SAI PHAIK LENG PN. HAMIDAH BT AHMAD CIK NUR ADILA BT AMRAN PERSEMBAHAN PN. RASHIMAH BT HARUN PN. FARIDAH BT MOHAMAD PN.

LISA SAI PHAIK LENG DOKUMENTASI CIK FARAHIYAH BT JAAFAR (laporan) CIK NURUL AIN BT MALIK (editing gambar) JURUKAMERA CIK NOR AZLIA BT.PN SITI ZALEHA BT SULAIMAN PN NURUL HUDA BT ABDUL HAMID PN CHOONG NGET FAH PN. ZAWIYAH BT ZULKAPHLI CENDERAHATI HARI GURU PN. ZAKARIA JAMUAN PN FAZLIYANA BT JAMALUDIN PN SUHAILA BT SHAARI PN. SALMA BT HAMZAH PN. NORADILA BT WAHAB . SHARIFAH BT AWANG PN.

30 Pagi : Murid Dan Guru Berkumpul Di Dewan : Bacaan Doa Ucapan Guru Besar Bacaan Perutusan Nyanyian Lagu Guru Malaysia 8.00 Pagi : Murid Bergerak Ke Padang Senamseni 9.00 Pagi 10.TENTATIF PROGRAM 7.00 Tengah Hari : Bersurai .00 Pagi : REHAT : Persembahan Murid Penyampaian Hadiah 12.25 PAGI 7.

Tiada aturcara program menyebabkan perjalanan program tidak lancar dan memakan masa yang lama sehinggakan ada diantara pelajar tidak dapat membuat persembahan pada hari ini. KEKUATAN PROGRAM 1. Pengurusan masa yang kelam kabut menyebabkan perjalanan program melebihi masa yang telah ditetapkan yang mengundang kemarahan sesetengah ibubapa kerana terpaksa menunggu lama memandangkan kekangan tempat menunggu untuk mengambil penumpang terhad dan sentiasa berlaku kesesakan lalu lintas di hadapan pintu pagar sekolah.KELEMAHAN PROGRAM Penggabungan 2 sesi menjadi satu menyebabkan keadaan menjadi sesak dan tidak selesa untuk berkumpul di dewan terbuka yang sememangnya terhad kapasitinya untuk menampung anggaran 800 orang untuk sambutan hari guru kali ini. 2. Guru-guru yang berpengalaman serta pelajar-pelajar yang sentiasa bersedia teklah berjaya menghidupkan perjalanan persembahan pada sambutan hari guru 2011. PENUTUP . 2. Kerjasama dan komitmen guru-guru melancarkan perjalanan program meskipun tanpa aturcara program disediakan untuk panduan perjalanan program. 4. 3. 3. Guru Besar yang memainkan peranan utama menjadi pendokong kekuatan program dan kelancaran perjalanan program. Penggabungan 2 sesi dapat mengeratkan hubungan guru-guru dan muridmurid 2 sesi untuk berinteraksi. 1.

............................ Rosnah Binti Omar Guru Besar SK Convent Bukit Mertajam LAMPIRAN . Farahiyah Binti Jaafar Guru Bimbingan dan Kaunseling Program Sambutan Hari Guru 2011 ......... Jutaan terima kasih kepada semua semua yang terlibat secar langsung dan tidang langsung dalam menjayakan program ini.....Program Sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah 2011 SKCBM telah berjaya dilaksanakan dengan jayanya....... Laporan disediakan Oleh :Disahkan Oleh : …………………………... Diharapkan program ini mampu mengeratkan perhubungan dan sifat silaturrahim yang erat dan kerjasama yang padu dari semua pihak.. Pn.....

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->