PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR

KERTAS CADANGAN:

PROGRAM MOTIVASI DAN KECEMERLANGAN MURID UPSR SK MERANTO, GUA MUSANG

TARIKH:

TEMPAT: SM SAINS MACHANG

ANJURAN: UNIT KECEMERLANGAN SK MERANTO ANJURAN BERSAMA: PIBG SK MERANTO

PPD Gua Musang dan pihak pentadbiran SM Sains Machang serta PIBG SK Meranto bagi mendapatkan kelulusan: 1.2 Lokasi dan fasilitator – SM Sains Machang 1. Beliau benar-benar berharap agar dapat mengadakan program ini bagi membuka minda murid bagaimana kehidupan di sekolah yang cemerlang dan berprestasi tinggi.2 Idea Program Motivasi Idea bagi mengadakan program ini telah dicetuskan oleh tuan guru besar.1 Memberi pendedahan yang sewajarnya bagi murid yang cemerlang di dalam semua bidang akademik dan kokurikulum. Sepanjang sekolah ini dibina.0 TUJUAN: Kertas kerja ini adalah bertujuan untuk mendapatkan pertimbangan dan kelulusan daripada pihak Pegawai Pelajaran Daerah.1 Pengangkutan – Bas (Jabatan Pelajaran Kelantan – PPD Gua Musang) 1. .3 Sumbangan kewangan 2. Walaupun mereka hanya terdiri daripada kalangan anak-anak peneroka yang hidup serba kekurangan. 4.1 Sejarah SK Meranto Sekolah Kebangsaan Meranto telah diwujudkan semenjak tahun 1998 dan terletak di RPT Kesedar Meranto di Jalan Gua Musang – Jeli. SK Meranto. Beliau juga ingin memberi pendedahan kepada murid-murid yang akan menjalani peperiksaan UPSR akan datang tentang kelebihan dan kemudahan yang akan diperolehi apabila berpeluang untuk belajar di sekolah sebegini.0 PENGENALAN: 2. 2.0 MISI 3. Murid-murid di sini bergantung sepenuhnya kepada guru-guru yang mengajar di sekolah ini. En Mohamad Zamri bin Jaafar.1 Membuka minda murid tentang kelebihan dan kebaikan belajar di sekolah berasrama penuh serta keluar dari kepompong kebiasaan mereka.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR KERTAS KERJA PROGRAM MOTIVASI DAN KECEMERLANGAN MURID UPSR SK MERANTO 1.0 MATLAMAT 4. telah lahir beberapa orang murid yang cemerlang dan mampu memperolehi keputusan 5A di dalam peperiksaan UPSR. 3.

0 .0 TARIKH Cadangan program ini adalah seperti ketetapan di bawah: 7.2 Fasilitator dan pelajar.2 Lokasi : Sekolah Menengah Sains Machang 7. 5.3 Mendedahkan murid dengan suasana persekolahan di luar kawasan kelahiran murid.3 Guru – SK Meranto 10.2 Mendedahkan murid kaedah pembelajaran dan cara pengurusan kendiri tanpa bantuan keluarga. 5. 5.0 STRUKTUR ORGANISASI Rujuk Lampiran A TENTATIF PROGRAM Rujuk contoh di Lampiran B BELANJAWAN Rujuk Lampiran C 11.5 Meningkatkan lagi keinginan murid untuk lebih cemerlang di dalam peperiksaan UPSR yang akan dilalui tidak lama lagi.1 Sekolah Menengah Sains Machang 9.0 OBJEKTIF 5. SK Meranto 6.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR 5.0 ANJURAN 6.2 Jawatankuasa PIBG SK Meranto 7.0 PENGLIBATAN 9.3 Masa : 8. 6.0 12.4 Meningkatkan lagi motivasi murid untuk lebih berjaya di dalam semua bidang yang baru dan diminati.1 Semua murid Tahun 6 – 26 orang 9. Sekolah Menengah Sains Machang 9.0 TEMPAT PROGRAM Tempat yang dicadangkan ialah: 8.1 Unit Kecemerlangan. 5.1 Memberi peluang kepada murid untuk merasai sendiri kehidupan di sekolah berasrama penuh.1 Tarikh : 7.

SK Meranto. Gua Musang Disahkan oleh: ………………………………………… (MOHD ZUKI BIN MOHD ZIN) YDP PIBG SK Meranto. 18300 Gua Musang. Disediakan oleh: ……………………………………………… (MOHD ANUAR BIN PUTEH) Setiausaha. Gua Musang Diluluskan oleh: ………………………………………………. Kami juga berharap program yang dirancangkan ini dapat memberi peluang kepada murid-murid sekolah ini merasai sendiri suasana kehidupan dan pembelajaran yang terancang di sekolah yang dicadangkan di atas. Kami juga memohon agar program ini mendapat bantuan kewangan sebagaimana yang tercatat di dalam kertas kerja ini. . (MOHAMAD ZAMRI BIN JAAFAR) Guru Besar. terutamanya Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Gua Musang dan Pengetua Sekolah Sains Machang serta Jawatankuasa PIBG Sekolah Kebangsaan Meranto. Unit Kecemerlangan SK meranto.0 PENUTUP Pihak kami berharap agar dapat kelulusan dan perhatian yang sewajarnya daripada semua pihak untuk menjalankan program ini dengan jayanya.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR 13. Kelantan. Kami juga berharap agar program yang dirancangkan ini berjalan dengan lancar sebagaimana yang dirancangkan.. Pihak kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat secara langsung dan tidak langsung.

GUA MUSANG PENAUNG: EN MOHD ZUKI BIN MOHD ZIN YDP PIBG SK MERANTO PENGERUSI: EN MOHAMAD ZAMRI BIN JAAFAR GURU BESAR NAIB PENGERUSI: HJ ZAKARIA BIN DAUD PK PENTADBIRAN SETIAUSAHA: EN MOHD ANUAR BIN PUTEH BENDAHARI: PN TENGKU ANA ADILA BINTI TENGKU AWANG AJK: PN WAN NORHAYATI BINTI WAN ABDULLAH EN MOHAMAD HAMDAN BIN MOHD NOOR EN MOHAMAD AL AMINUL AL AZHAR BIN MAT YASIN .PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR LAMPIRAN A STRUKTUR ORGANISASI PROGRAM MOTIVASI DAN KECEMERLANGAN MURID UPSR SK MERANTO.

PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR LAMPIRAN B ATURCARA PROGRAM: .

00 28.00 100.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR LAMPIRAN C ANGGARAN PENDAPATAN: BIL 1.00 530.00 .00 ANGGARAN PERBELANJAAN: BIL 1. PERKARA Pengangkutan (RM 30.00 530. PERKARA SUMBANGAN:  Murid (RM 5. 4.00 200.00 312.00 x 26 orang murid) Dokumentasi Kecemasan JUMLAH PERBELANJAAN KESELURUHAN RM 90.00 200. 3. 2.00 x 3 buah kereta) Makan (RM 12.00 x 26)  PIBG  Lain – lain JUMLAH PENDAPATAN KESELURUHAN RM 130.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.