PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR

KERTAS CADANGAN:

PROGRAM MOTIVASI DAN KECEMERLANGAN MURID UPSR SK MERANTO, GUA MUSANG

TARIKH:

TEMPAT: SM SAINS MACHANG

ANJURAN: UNIT KECEMERLANGAN SK MERANTO ANJURAN BERSAMA: PIBG SK MERANTO

1 Pengangkutan – Bas (Jabatan Pelajaran Kelantan – PPD Gua Musang) 1.1 Memberi pendedahan yang sewajarnya bagi murid yang cemerlang di dalam semua bidang akademik dan kokurikulum. telah lahir beberapa orang murid yang cemerlang dan mampu memperolehi keputusan 5A di dalam peperiksaan UPSR. . 4. SK Meranto.2 Idea Program Motivasi Idea bagi mengadakan program ini telah dicetuskan oleh tuan guru besar. PPD Gua Musang dan pihak pentadbiran SM Sains Machang serta PIBG SK Meranto bagi mendapatkan kelulusan: 1.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR KERTAS KERJA PROGRAM MOTIVASI DAN KECEMERLANGAN MURID UPSR SK MERANTO 1. Sepanjang sekolah ini dibina. Murid-murid di sini bergantung sepenuhnya kepada guru-guru yang mengajar di sekolah ini.1 Membuka minda murid tentang kelebihan dan kebaikan belajar di sekolah berasrama penuh serta keluar dari kepompong kebiasaan mereka.0 MISI 3.0 TUJUAN: Kertas kerja ini adalah bertujuan untuk mendapatkan pertimbangan dan kelulusan daripada pihak Pegawai Pelajaran Daerah. 2. En Mohamad Zamri bin Jaafar.0 PENGENALAN: 2.3 Sumbangan kewangan 2.2 Lokasi dan fasilitator – SM Sains Machang 1.1 Sejarah SK Meranto Sekolah Kebangsaan Meranto telah diwujudkan semenjak tahun 1998 dan terletak di RPT Kesedar Meranto di Jalan Gua Musang – Jeli.0 MATLAMAT 4. 3. Beliau juga ingin memberi pendedahan kepada murid-murid yang akan menjalani peperiksaan UPSR akan datang tentang kelebihan dan kemudahan yang akan diperolehi apabila berpeluang untuk belajar di sekolah sebegini. Walaupun mereka hanya terdiri daripada kalangan anak-anak peneroka yang hidup serba kekurangan. Beliau benar-benar berharap agar dapat mengadakan program ini bagi membuka minda murid bagaimana kehidupan di sekolah yang cemerlang dan berprestasi tinggi.

0 PENGLIBATAN 9.1 Sekolah Menengah Sains Machang 9. Sekolah Menengah Sains Machang 9.2 Lokasi : Sekolah Menengah Sains Machang 7. 5.1 Tarikh : 7.1 Unit Kecemerlangan.3 Mendedahkan murid dengan suasana persekolahan di luar kawasan kelahiran murid.2 Jawatankuasa PIBG SK Meranto 7.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR 5.2 Mendedahkan murid kaedah pembelajaran dan cara pengurusan kendiri tanpa bantuan keluarga.3 Guru – SK Meranto 10.0 TEMPAT PROGRAM Tempat yang dicadangkan ialah: 8. 5.1 Semua murid Tahun 6 – 26 orang 9. 5.0 TARIKH Cadangan program ini adalah seperti ketetapan di bawah: 7.1 Memberi peluang kepada murid untuk merasai sendiri kehidupan di sekolah berasrama penuh. SK Meranto 6.0 .0 12.2 Fasilitator dan pelajar.3 Masa : 8. 5.0 STRUKTUR ORGANISASI Rujuk Lampiran A TENTATIF PROGRAM Rujuk contoh di Lampiran B BELANJAWAN Rujuk Lampiran C 11.0 OBJEKTIF 5.4 Meningkatkan lagi motivasi murid untuk lebih berjaya di dalam semua bidang yang baru dan diminati.5 Meningkatkan lagi keinginan murid untuk lebih cemerlang di dalam peperiksaan UPSR yang akan dilalui tidak lama lagi. 6.0 ANJURAN 6.

0 PENUTUP Pihak kami berharap agar dapat kelulusan dan perhatian yang sewajarnya daripada semua pihak untuk menjalankan program ini dengan jayanya.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR 13. Kami juga berharap agar program yang dirancangkan ini berjalan dengan lancar sebagaimana yang dirancangkan. Gua Musang Diluluskan oleh: ………………………………………………. (MOHAMAD ZAMRI BIN JAAFAR) Guru Besar. Kami juga memohon agar program ini mendapat bantuan kewangan sebagaimana yang tercatat di dalam kertas kerja ini. Kelantan.. terutamanya Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Gua Musang dan Pengetua Sekolah Sains Machang serta Jawatankuasa PIBG Sekolah Kebangsaan Meranto. . Disediakan oleh: ……………………………………………… (MOHD ANUAR BIN PUTEH) Setiausaha. SK Meranto. Gua Musang Disahkan oleh: ………………………………………… (MOHD ZUKI BIN MOHD ZIN) YDP PIBG SK Meranto. 18300 Gua Musang. Kami juga berharap program yang dirancangkan ini dapat memberi peluang kepada murid-murid sekolah ini merasai sendiri suasana kehidupan dan pembelajaran yang terancang di sekolah yang dicadangkan di atas. Pihak kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat secara langsung dan tidak langsung. Unit Kecemerlangan SK meranto.

GUA MUSANG PENAUNG: EN MOHD ZUKI BIN MOHD ZIN YDP PIBG SK MERANTO PENGERUSI: EN MOHAMAD ZAMRI BIN JAAFAR GURU BESAR NAIB PENGERUSI: HJ ZAKARIA BIN DAUD PK PENTADBIRAN SETIAUSAHA: EN MOHD ANUAR BIN PUTEH BENDAHARI: PN TENGKU ANA ADILA BINTI TENGKU AWANG AJK: PN WAN NORHAYATI BINTI WAN ABDULLAH EN MOHAMAD HAMDAN BIN MOHD NOOR EN MOHAMAD AL AMINUL AL AZHAR BIN MAT YASIN .PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR LAMPIRAN A STRUKTUR ORGANISASI PROGRAM MOTIVASI DAN KECEMERLANGAN MURID UPSR SK MERANTO.

PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR LAMPIRAN B ATURCARA PROGRAM: .

PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR LAMPIRAN C ANGGARAN PENDAPATAN: BIL 1. 2.00 100. 4. 3.00 530.00 200.00 312.00 x 26)  PIBG  Lain – lain JUMLAH PENDAPATAN KESELURUHAN RM 130.00 200.00 28. PERKARA Pengangkutan (RM 30.00 x 3 buah kereta) Makan (RM 12.00 . PERKARA SUMBANGAN:  Murid (RM 5.00 ANGGARAN PERBELANJAAN: BIL 1.00 530.00 x 26 orang murid) Dokumentasi Kecemasan JUMLAH PERBELANJAAN KESELURUHAN RM 90.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful