PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR

KERTAS CADANGAN:

PROGRAM MOTIVASI DAN KECEMERLANGAN MURID UPSR SK MERANTO, GUA MUSANG

TARIKH:

TEMPAT: SM SAINS MACHANG

ANJURAN: UNIT KECEMERLANGAN SK MERANTO ANJURAN BERSAMA: PIBG SK MERANTO

Beliau benar-benar berharap agar dapat mengadakan program ini bagi membuka minda murid bagaimana kehidupan di sekolah yang cemerlang dan berprestasi tinggi.1 Pengangkutan – Bas (Jabatan Pelajaran Kelantan – PPD Gua Musang) 1. Sepanjang sekolah ini dibina.2 Lokasi dan fasilitator – SM Sains Machang 1.3 Sumbangan kewangan 2. SK Meranto.0 TUJUAN: Kertas kerja ini adalah bertujuan untuk mendapatkan pertimbangan dan kelulusan daripada pihak Pegawai Pelajaran Daerah.1 Sejarah SK Meranto Sekolah Kebangsaan Meranto telah diwujudkan semenjak tahun 1998 dan terletak di RPT Kesedar Meranto di Jalan Gua Musang – Jeli.2 Idea Program Motivasi Idea bagi mengadakan program ini telah dicetuskan oleh tuan guru besar.0 MATLAMAT 4. PPD Gua Musang dan pihak pentadbiran SM Sains Machang serta PIBG SK Meranto bagi mendapatkan kelulusan: 1.1 Memberi pendedahan yang sewajarnya bagi murid yang cemerlang di dalam semua bidang akademik dan kokurikulum. telah lahir beberapa orang murid yang cemerlang dan mampu memperolehi keputusan 5A di dalam peperiksaan UPSR.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR KERTAS KERJA PROGRAM MOTIVASI DAN KECEMERLANGAN MURID UPSR SK MERANTO 1. . Beliau juga ingin memberi pendedahan kepada murid-murid yang akan menjalani peperiksaan UPSR akan datang tentang kelebihan dan kemudahan yang akan diperolehi apabila berpeluang untuk belajar di sekolah sebegini. En Mohamad Zamri bin Jaafar. Walaupun mereka hanya terdiri daripada kalangan anak-anak peneroka yang hidup serba kekurangan. Murid-murid di sini bergantung sepenuhnya kepada guru-guru yang mengajar di sekolah ini.0 MISI 3. 3. 4.1 Membuka minda murid tentang kelebihan dan kebaikan belajar di sekolah berasrama penuh serta keluar dari kepompong kebiasaan mereka. 2.0 PENGENALAN: 2.

1 Semua murid Tahun 6 – 26 orang 9. 5. 5.2 Jawatankuasa PIBG SK Meranto 7. 5.3 Guru – SK Meranto 10. Sekolah Menengah Sains Machang 9.0 TARIKH Cadangan program ini adalah seperti ketetapan di bawah: 7.1 Sekolah Menengah Sains Machang 9.0 12. 5.0 TEMPAT PROGRAM Tempat yang dicadangkan ialah: 8.2 Mendedahkan murid kaedah pembelajaran dan cara pengurusan kendiri tanpa bantuan keluarga. SK Meranto 6.3 Masa : 8.2 Fasilitator dan pelajar.4 Meningkatkan lagi motivasi murid untuk lebih berjaya di dalam semua bidang yang baru dan diminati.1 Unit Kecemerlangan.1 Tarikh : 7.0 ANJURAN 6.1 Memberi peluang kepada murid untuk merasai sendiri kehidupan di sekolah berasrama penuh.0 STRUKTUR ORGANISASI Rujuk Lampiran A TENTATIF PROGRAM Rujuk contoh di Lampiran B BELANJAWAN Rujuk Lampiran C 11.3 Mendedahkan murid dengan suasana persekolahan di luar kawasan kelahiran murid.2 Lokasi : Sekolah Menengah Sains Machang 7.5 Meningkatkan lagi keinginan murid untuk lebih cemerlang di dalam peperiksaan UPSR yang akan dilalui tidak lama lagi.0 PENGLIBATAN 9. 6.0 .PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR 5.0 OBJEKTIF 5.

Kelantan.. Gua Musang Diluluskan oleh: ………………………………………………. . Pihak kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat secara langsung dan tidak langsung.0 PENUTUP Pihak kami berharap agar dapat kelulusan dan perhatian yang sewajarnya daripada semua pihak untuk menjalankan program ini dengan jayanya. terutamanya Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Gua Musang dan Pengetua Sekolah Sains Machang serta Jawatankuasa PIBG Sekolah Kebangsaan Meranto. (MOHAMAD ZAMRI BIN JAAFAR) Guru Besar.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR 13. 18300 Gua Musang. Gua Musang Disahkan oleh: ………………………………………… (MOHD ZUKI BIN MOHD ZIN) YDP PIBG SK Meranto. SK Meranto. Disediakan oleh: ……………………………………………… (MOHD ANUAR BIN PUTEH) Setiausaha. Unit Kecemerlangan SK meranto. Kami juga berharap program yang dirancangkan ini dapat memberi peluang kepada murid-murid sekolah ini merasai sendiri suasana kehidupan dan pembelajaran yang terancang di sekolah yang dicadangkan di atas. Kami juga berharap agar program yang dirancangkan ini berjalan dengan lancar sebagaimana yang dirancangkan. Kami juga memohon agar program ini mendapat bantuan kewangan sebagaimana yang tercatat di dalam kertas kerja ini.

PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR LAMPIRAN A STRUKTUR ORGANISASI PROGRAM MOTIVASI DAN KECEMERLANGAN MURID UPSR SK MERANTO. GUA MUSANG PENAUNG: EN MOHD ZUKI BIN MOHD ZIN YDP PIBG SK MERANTO PENGERUSI: EN MOHAMAD ZAMRI BIN JAAFAR GURU BESAR NAIB PENGERUSI: HJ ZAKARIA BIN DAUD PK PENTADBIRAN SETIAUSAHA: EN MOHD ANUAR BIN PUTEH BENDAHARI: PN TENGKU ANA ADILA BINTI TENGKU AWANG AJK: PN WAN NORHAYATI BINTI WAN ABDULLAH EN MOHAMAD HAMDAN BIN MOHD NOOR EN MOHAMAD AL AMINUL AL AZHAR BIN MAT YASIN .

PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR LAMPIRAN B ATURCARA PROGRAM: .

00 .00 530.00 200. PERKARA Pengangkutan (RM 30.00 28. PERKARA SUMBANGAN:  Murid (RM 5.00 200.00 x 3 buah kereta) Makan (RM 12.00 312.00 x 26 orang murid) Dokumentasi Kecemasan JUMLAH PERBELANJAAN KESELURUHAN RM 90. 4.00 530.00 ANGGARAN PERBELANJAAN: BIL 1. 3.00 100.00 x 26)  PIBG  Lain – lain JUMLAH PENDAPATAN KESELURUHAN RM 130. 2.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR LAMPIRAN C ANGGARAN PENDAPATAN: BIL 1.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful