P. 1
Kertas Cadangan Kem Motivasi Upsr 2012

Kertas Cadangan Kem Motivasi Upsr 2012

|Views: 301|Likes:
Dipublikasikan oleh Tengku Ana Adila

More info:

Published by: Tengku Ana Adila on Mar 02, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/20/2013

pdf

text

original

PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR

KERTAS CADANGAN:

PROGRAM MOTIVASI DAN KECEMERLANGAN MURID UPSR SK MERANTO, GUA MUSANG

TARIKH:

TEMPAT: SM SAINS MACHANG

ANJURAN: UNIT KECEMERLANGAN SK MERANTO ANJURAN BERSAMA: PIBG SK MERANTO

1 Sejarah SK Meranto Sekolah Kebangsaan Meranto telah diwujudkan semenjak tahun 1998 dan terletak di RPT Kesedar Meranto di Jalan Gua Musang – Jeli.0 PENGENALAN: 2.2 Lokasi dan fasilitator – SM Sains Machang 1. 3.0 TUJUAN: Kertas kerja ini adalah bertujuan untuk mendapatkan pertimbangan dan kelulusan daripada pihak Pegawai Pelajaran Daerah.1 Memberi pendedahan yang sewajarnya bagi murid yang cemerlang di dalam semua bidang akademik dan kokurikulum.2 Idea Program Motivasi Idea bagi mengadakan program ini telah dicetuskan oleh tuan guru besar. 4. .0 MATLAMAT 4. telah lahir beberapa orang murid yang cemerlang dan mampu memperolehi keputusan 5A di dalam peperiksaan UPSR.1 Pengangkutan – Bas (Jabatan Pelajaran Kelantan – PPD Gua Musang) 1. Beliau benar-benar berharap agar dapat mengadakan program ini bagi membuka minda murid bagaimana kehidupan di sekolah yang cemerlang dan berprestasi tinggi. PPD Gua Musang dan pihak pentadbiran SM Sains Machang serta PIBG SK Meranto bagi mendapatkan kelulusan: 1. En Mohamad Zamri bin Jaafar.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR KERTAS KERJA PROGRAM MOTIVASI DAN KECEMERLANGAN MURID UPSR SK MERANTO 1.1 Membuka minda murid tentang kelebihan dan kebaikan belajar di sekolah berasrama penuh serta keluar dari kepompong kebiasaan mereka.0 MISI 3. Sepanjang sekolah ini dibina. Walaupun mereka hanya terdiri daripada kalangan anak-anak peneroka yang hidup serba kekurangan.3 Sumbangan kewangan 2. 2. Beliau juga ingin memberi pendedahan kepada murid-murid yang akan menjalani peperiksaan UPSR akan datang tentang kelebihan dan kemudahan yang akan diperolehi apabila berpeluang untuk belajar di sekolah sebegini. SK Meranto. Murid-murid di sini bergantung sepenuhnya kepada guru-guru yang mengajar di sekolah ini.

0 TEMPAT PROGRAM Tempat yang dicadangkan ialah: 8. 5.1 Memberi peluang kepada murid untuk merasai sendiri kehidupan di sekolah berasrama penuh.2 Lokasi : Sekolah Menengah Sains Machang 7.2 Fasilitator dan pelajar.0 STRUKTUR ORGANISASI Rujuk Lampiran A TENTATIF PROGRAM Rujuk contoh di Lampiran B BELANJAWAN Rujuk Lampiran C 11.0 PENGLIBATAN 9.3 Masa : 8.3 Guru – SK Meranto 10.1 Tarikh : 7. 5.1 Unit Kecemerlangan.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR 5.2 Mendedahkan murid kaedah pembelajaran dan cara pengurusan kendiri tanpa bantuan keluarga.2 Jawatankuasa PIBG SK Meranto 7. 5.1 Semua murid Tahun 6 – 26 orang 9.5 Meningkatkan lagi keinginan murid untuk lebih cemerlang di dalam peperiksaan UPSR yang akan dilalui tidak lama lagi.0 .4 Meningkatkan lagi motivasi murid untuk lebih berjaya di dalam semua bidang yang baru dan diminati. 6.0 ANJURAN 6. 5.3 Mendedahkan murid dengan suasana persekolahan di luar kawasan kelahiran murid. Sekolah Menengah Sains Machang 9.0 TARIKH Cadangan program ini adalah seperti ketetapan di bawah: 7.1 Sekolah Menengah Sains Machang 9. SK Meranto 6.0 OBJEKTIF 5.0 12.

Unit Kecemerlangan SK meranto. Gua Musang Disahkan oleh: ………………………………………… (MOHD ZUKI BIN MOHD ZIN) YDP PIBG SK Meranto. terutamanya Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Gua Musang dan Pengetua Sekolah Sains Machang serta Jawatankuasa PIBG Sekolah Kebangsaan Meranto.. Kami juga memohon agar program ini mendapat bantuan kewangan sebagaimana yang tercatat di dalam kertas kerja ini. . 18300 Gua Musang. Pihak kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat secara langsung dan tidak langsung.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR 13. Kami juga berharap agar program yang dirancangkan ini berjalan dengan lancar sebagaimana yang dirancangkan. SK Meranto. Gua Musang Diluluskan oleh: ………………………………………………. Kami juga berharap program yang dirancangkan ini dapat memberi peluang kepada murid-murid sekolah ini merasai sendiri suasana kehidupan dan pembelajaran yang terancang di sekolah yang dicadangkan di atas. Disediakan oleh: ……………………………………………… (MOHD ANUAR BIN PUTEH) Setiausaha.0 PENUTUP Pihak kami berharap agar dapat kelulusan dan perhatian yang sewajarnya daripada semua pihak untuk menjalankan program ini dengan jayanya. (MOHAMAD ZAMRI BIN JAAFAR) Guru Besar. Kelantan.

GUA MUSANG PENAUNG: EN MOHD ZUKI BIN MOHD ZIN YDP PIBG SK MERANTO PENGERUSI: EN MOHAMAD ZAMRI BIN JAAFAR GURU BESAR NAIB PENGERUSI: HJ ZAKARIA BIN DAUD PK PENTADBIRAN SETIAUSAHA: EN MOHD ANUAR BIN PUTEH BENDAHARI: PN TENGKU ANA ADILA BINTI TENGKU AWANG AJK: PN WAN NORHAYATI BINTI WAN ABDULLAH EN MOHAMAD HAMDAN BIN MOHD NOOR EN MOHAMAD AL AMINUL AL AZHAR BIN MAT YASIN .PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR LAMPIRAN A STRUKTUR ORGANISASI PROGRAM MOTIVASI DAN KECEMERLANGAN MURID UPSR SK MERANTO.

PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR LAMPIRAN B ATURCARA PROGRAM: .

00 312. PERKARA Pengangkutan (RM 30. 3.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR LAMPIRAN C ANGGARAN PENDAPATAN: BIL 1.00 28. 4.00 200.00 200.00 x 26 orang murid) Dokumentasi Kecemasan JUMLAH PERBELANJAAN KESELURUHAN RM 90.00 530.00 530.00 x 26)  PIBG  Lain – lain JUMLAH PENDAPATAN KESELURUHAN RM 130. 2.00 ANGGARAN PERBELANJAAN: BIL 1.00 .00 100.00 x 3 buah kereta) Makan (RM 12. PERKARA SUMBANGAN:  Murid (RM 5.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->