PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR

KERTAS CADANGAN:

PROGRAM MOTIVASI DAN KECEMERLANGAN MURID UPSR SK MERANTO, GUA MUSANG

TARIKH:

TEMPAT: SM SAINS MACHANG

ANJURAN: UNIT KECEMERLANGAN SK MERANTO ANJURAN BERSAMA: PIBG SK MERANTO

.1 Membuka minda murid tentang kelebihan dan kebaikan belajar di sekolah berasrama penuh serta keluar dari kepompong kebiasaan mereka. SK Meranto.0 MISI 3.1 Sejarah SK Meranto Sekolah Kebangsaan Meranto telah diwujudkan semenjak tahun 1998 dan terletak di RPT Kesedar Meranto di Jalan Gua Musang – Jeli. 4.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR KERTAS KERJA PROGRAM MOTIVASI DAN KECEMERLANGAN MURID UPSR SK MERANTO 1.0 PENGENALAN: 2. Murid-murid di sini bergantung sepenuhnya kepada guru-guru yang mengajar di sekolah ini.1 Pengangkutan – Bas (Jabatan Pelajaran Kelantan – PPD Gua Musang) 1. telah lahir beberapa orang murid yang cemerlang dan mampu memperolehi keputusan 5A di dalam peperiksaan UPSR.1 Memberi pendedahan yang sewajarnya bagi murid yang cemerlang di dalam semua bidang akademik dan kokurikulum.2 Idea Program Motivasi Idea bagi mengadakan program ini telah dicetuskan oleh tuan guru besar. PPD Gua Musang dan pihak pentadbiran SM Sains Machang serta PIBG SK Meranto bagi mendapatkan kelulusan: 1. 3. Beliau juga ingin memberi pendedahan kepada murid-murid yang akan menjalani peperiksaan UPSR akan datang tentang kelebihan dan kemudahan yang akan diperolehi apabila berpeluang untuk belajar di sekolah sebegini.0 MATLAMAT 4.3 Sumbangan kewangan 2. Sepanjang sekolah ini dibina. Walaupun mereka hanya terdiri daripada kalangan anak-anak peneroka yang hidup serba kekurangan.0 TUJUAN: Kertas kerja ini adalah bertujuan untuk mendapatkan pertimbangan dan kelulusan daripada pihak Pegawai Pelajaran Daerah. En Mohamad Zamri bin Jaafar. Beliau benar-benar berharap agar dapat mengadakan program ini bagi membuka minda murid bagaimana kehidupan di sekolah yang cemerlang dan berprestasi tinggi.2 Lokasi dan fasilitator – SM Sains Machang 1. 2.

5 Meningkatkan lagi keinginan murid untuk lebih cemerlang di dalam peperiksaan UPSR yang akan dilalui tidak lama lagi. Sekolah Menengah Sains Machang 9.0 PENGLIBATAN 9. 5.0 .1 Semua murid Tahun 6 – 26 orang 9.0 STRUKTUR ORGANISASI Rujuk Lampiran A TENTATIF PROGRAM Rujuk contoh di Lampiran B BELANJAWAN Rujuk Lampiran C 11.1 Tarikh : 7.3 Masa : 8.1 Sekolah Menengah Sains Machang 9.1 Memberi peluang kepada murid untuk merasai sendiri kehidupan di sekolah berasrama penuh.2 Lokasi : Sekolah Menengah Sains Machang 7.2 Jawatankuasa PIBG SK Meranto 7. 5.0 TARIKH Cadangan program ini adalah seperti ketetapan di bawah: 7.3 Guru – SK Meranto 10.0 12. 5.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR 5.0 ANJURAN 6.0 TEMPAT PROGRAM Tempat yang dicadangkan ialah: 8.3 Mendedahkan murid dengan suasana persekolahan di luar kawasan kelahiran murid.4 Meningkatkan lagi motivasi murid untuk lebih berjaya di dalam semua bidang yang baru dan diminati. 5.1 Unit Kecemerlangan. 6. SK Meranto 6.2 Mendedahkan murid kaedah pembelajaran dan cara pengurusan kendiri tanpa bantuan keluarga.2 Fasilitator dan pelajar.0 OBJEKTIF 5.

Gua Musang Diluluskan oleh: ……………………………………………….. 18300 Gua Musang. Pihak kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat secara langsung dan tidak langsung. Kami juga memohon agar program ini mendapat bantuan kewangan sebagaimana yang tercatat di dalam kertas kerja ini. Unit Kecemerlangan SK meranto. (MOHAMAD ZAMRI BIN JAAFAR) Guru Besar. Kami juga berharap agar program yang dirancangkan ini berjalan dengan lancar sebagaimana yang dirancangkan. Disediakan oleh: ……………………………………………… (MOHD ANUAR BIN PUTEH) Setiausaha. terutamanya Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Gua Musang dan Pengetua Sekolah Sains Machang serta Jawatankuasa PIBG Sekolah Kebangsaan Meranto. Gua Musang Disahkan oleh: ………………………………………… (MOHD ZUKI BIN MOHD ZIN) YDP PIBG SK Meranto.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR 13. Kelantan.0 PENUTUP Pihak kami berharap agar dapat kelulusan dan perhatian yang sewajarnya daripada semua pihak untuk menjalankan program ini dengan jayanya. . SK Meranto. Kami juga berharap program yang dirancangkan ini dapat memberi peluang kepada murid-murid sekolah ini merasai sendiri suasana kehidupan dan pembelajaran yang terancang di sekolah yang dicadangkan di atas.

GUA MUSANG PENAUNG: EN MOHD ZUKI BIN MOHD ZIN YDP PIBG SK MERANTO PENGERUSI: EN MOHAMAD ZAMRI BIN JAAFAR GURU BESAR NAIB PENGERUSI: HJ ZAKARIA BIN DAUD PK PENTADBIRAN SETIAUSAHA: EN MOHD ANUAR BIN PUTEH BENDAHARI: PN TENGKU ANA ADILA BINTI TENGKU AWANG AJK: PN WAN NORHAYATI BINTI WAN ABDULLAH EN MOHAMAD HAMDAN BIN MOHD NOOR EN MOHAMAD AL AMINUL AL AZHAR BIN MAT YASIN .PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR LAMPIRAN A STRUKTUR ORGANISASI PROGRAM MOTIVASI DAN KECEMERLANGAN MURID UPSR SK MERANTO.

PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR LAMPIRAN B ATURCARA PROGRAM: .

PERKARA SUMBANGAN:  Murid (RM 5.00 ANGGARAN PERBELANJAAN: BIL 1.00 28.00 x 26 orang murid) Dokumentasi Kecemasan JUMLAH PERBELANJAAN KESELURUHAN RM 90.00 100. 2. 3.00 x 3 buah kereta) Makan (RM 12.00 530.00 .00 200.PROGRAM MOTIVASI & KECEMERLANGAN UPSR LAMPIRAN C ANGGARAN PENDAPATAN: BIL 1.00 200.00 312. PERKARA Pengangkutan (RM 30.00 530. 4.00 x 26)  PIBG  Lain – lain JUMLAH PENDAPATAN KESELURUHAN RM 130.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.