Anda di halaman 1dari 1

MINGGU 1 (4 JANUARI 6 JANUARI 2012) BAHASA MELAYU (HURUF KONSONAN m) - Murid menonton tayangan video iklan McDonalds yang

g memaparkan logo (seakan-akan huruf m) - Murid menulis huruf m di atas bekas berisi pasir/pinggan berisi tepung yang telah diratakan permukaannya sebanyak beberapa kali. - Murid mewarnakan garisan berbentuk huruf m pada sehelai kertas A4 dengan menggunakan berus lukisan dan warna air. -Murid menyurih (menyambung titik) huruf m pada lembaran kerja yang telah disediakan.

MULTIMEDIA (MENYENTUH KOMPUTER,MENEROKAI KOMPUTER MELALUI DERIA & MEMBERI PELUANG MENGGUNAKAN KOMPUTER) -Murid memasuki bilik komputer dan duduk di hadapan komputer masing-masing. -Murid menekan butang power/on pada komputer.

. -Murid menyentuh komponen utama Komputer seperti monitor,tetikus,papan kekunci,pembesar suara dan CPU. -Murid mendengar penerangan guru tentang fungsi komponen komputer seperti yang dinyatakan di atas. -Murid membuka perisian Microsof Word untuk menaip sebuah dokumen. -Murid menaip perkataan yang tertera pada sebuah buku. (STUDENT) -Murid membuka perisian paint mengikut arahan guru. -Murid melukis gambar dengan menggunakan perisian paint pada komputer.