1.

Mengumumkan

ketibaan

tetamu

kehormat

Yang Zainah

Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama dengan diiringi oleh Tuan Guru Besar SKBL ke tempat duduk utama. 2. Assalamualaikum wbt. Salam ceria, salam sejahtera, salam keilmuan dan salam penuh kemesraan. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara. Yang Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berbahagia, Tn. Hj. Termizi bin Lope, Pengerusi PIBG Sk Basia Lama Yang Berusaha Encik Abdul Malik bin Abdul Rahman, Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berusaha, En. Mohd Rathi bin Yaacob, Ketua Kampung Basia Lama (jika ada) Guru-Guru Penolong Kanan, AJK PIBG, pegawai Pejabat Pelajaran Daerah Hulu Perak (jika ada), para ibu bapa, guru-guru penolong seterusnya anak-anak didik yang dikasihi sekalian.
1

Fadli

Didorong dan digerakkan minda serta deria rasa. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. Dimunajatkan rasa syukur ke hadrat Illahi. mantan Guru Besar SKBL ke majlis Hari Anugerah Cemerlang SKBL pada tahun ini. Pihak majlis mengambil ruang seawal waktu untuk Zainah menyatakan sepenuh aprisiasi setulus hati. Dianugerahkan ’aqal kita dengan kewarasan. Maha Pengatur dan Maha Perencana. Tujuan Majlis Anugerah cemerlang ini di adakan adalah Zainah 2 Fadli . Demi kebesaran dan ketulusan rahmat yang dilimpahkan. seikhlas nurani.3. semurni jiwa. Allah Yang Maha Agong dan Maha Tinggi. Maha Bijaksana. Terima kasih Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. Setulus hati. atas kehadiran tetamu kehormat Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor . Maha Pengampun. Ke atas segala ciptaanNya di langit dan di bumi. Zainah Fadli 4. Lantas dihimpun dan dipertemukan kita semua Bagi menjayakan kemurnian agenda. Semoga dengan kehadiran semua. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. Selamat datang kami alu-alukan. Fizikal mapan dengan ’afiah kecergasan. Beserta izin dan ’innayahNya jua. Alhamdulillah terus dipanjatkan. Demi kekuatan azam dan iltizam yang dikurniakan.

Untuk itu. Dilimpahkan sepenuh manfaat dan keceriaan. Semoga pertemuan kita pada pagi ini dipelihara. Dengan sanubari yang bersih. Menghimpunkan segala harapan dan hasrat. Ya Robbal ’Aalamiinn. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5Bestari Tampil seketika untuk memimpin pembacaan doa pembuka majlis pada pagi ini. Demi memberkati acara dan agenda kita. berpisahnya kita nanti akan diiringi dengan jutaan ketenangan.untuk menghargai pencapaian murid-murid yang telah mendapat dan menunjukkan pencapaian yang cemerlang di dalam bidang kurikulum. minda yang jernih. Dengan bait-bait doa serta munajat. Serta. kokurikulum dan sahsiah sepanjang tahun 2011. Menambah tautan kemesraan.. Marilah kita semua. Fadli 3 . Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5 Bestari Atas pimpinan doa sebentar tadi. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Selaku insan kerdil sifat dan upaya. 5. 6. Zainah (SELESAI DOA) Aamin.

Ybhg Datin.7. Beliau akan membacakan ayat-ayat suci al-Quran dari surah Hijr mulai ayat …. Majlis diteruskan dengan nyanyian lagu Negaraku. Lagu Negeri Perak dan lagu sekolah. Zainah 9. Fadli 8. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Zainah 4 . Sekarang marilah kita sama-sama mendengar dan menghayati Bacaan ayat-ayat suci al-Quran nul Karim yang akan disampaikan oleh adik Nur Afifah Hanani binti Hamzah dari tahun 4 Bestari. Hadirin diminta berdiri. (SELESAI NYANYIAN) Hadirin dipersilakan duduk. adik Nur Afifah Hanani adalah johan pertandingan………. Hadirin dan hadirat yang dihormati. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekelian. (SELESAI MENGAJI) Terima kasih diucapkan. Untuk makluman hadirin sekelian. Terima kasih Fadli 10.

Rahman. (SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih diucapkan kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan kalam jamaie sebentar tadi. Dipersilakan tuan. Persembahan pertama ini diberi nama Kalam Jamaie yang bertajuk Sadiqati ma’a hayawanatiha yang bermaksud “Kawan Saya bersama haiwan Peliharaannya’ yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 3. Berpagar teguh tidak berpapan Tuan Guru Besar menjadi tumpuan Dipersilakan tuan memberi ucapan Tirai ucapan pada pagi ini.Hadirin sekalian. Tak molek. dimulakan dengan ucapan alu-aluan daripada Guru Besar SKBL. Majlis dengan hormatnya menjemput dan mempersilakan En. jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tanah terbiar tidak bertuan. dan 5. 5 Fadli . 11. sama-sama kita saksikan persembahan dari murid SK Basia Lama. Dipersilakan. 4. Guru Besar Sk. Basia Lama bagi menyampaikan ucapan. Abdul Malik bin Abd.

maka rasmilah sudah majlis kita pada pagi ini. 12. (SELESAI UCAPAN) Hadirin yang dihormati sekalian. Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu Zainah ucapan daripada tetamu kehormat. Sebagai tanda terima kasih dan penghargaan yang tidak terhingga. dengan berakhirnya ucapan tadi. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha En. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Datin Hjh Halimah binti Mat Nor.(SELESAI UCAPAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas ucapan alu-aluan sebentar tadi. Malik bin Abdul Rahman. yang pergi diringi”. Abd. Guru Besar Sk basia Lama Untuk menyampaikan cenderamata kepada 6 Fadli zainah . Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan atas kesudian Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor sebentar tadi. “yang datang disambut. Bertonggak adat. Mantan Guru Besar SKBL untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang SKBL bagi tahun 2011. Dengan segala hormatnya dipersilakan. 13.

penyampaian anugerah akan diadakan di dalam 2 sesi. Cemerlang LINUS. Seterusnya. Anjakan Prestasi dan Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas. Dipersilakan. Untuk makluman hadirin sekelian. 14.Ybhg. Persembahan kedua ini diberi nama “Aci-Aci Buka Pintu” yang akan dipersembahkan oleh muridmurid tahun 5. Halimah binti Mat Nor Atas kesudian Yg berbahagia Datin menyempurnakan perasmian Hari Anugerah cemerlang SKBL bagi tahun 2011 Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. tibalah kita ke acara Penyampaian Anugerah Zainah kepada murid murid yang menunjukkan kecemerlangan dalam bidang akademik dan kokurikulum bagi tahun 2011. Program Nilam. Datin Hjh. Kedudukan Dalam kelas. Terima kasih. 15. Cemerlang J-Qaf. Mata Pelajaran terbaik. 7 . (SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih di atas persembahan tadi. Cemerlang Akademik. Sesi pertama ialah untuk kehadiran penuh. Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika fadli bagi memberi laluan kepada persembahan kedua murid.

dijemput adik …….16. tokoh akademik. (RUJUK LAMPIRAN) 20. Tn. Dijemput adik … (RUJUK LAMPIRAN) 19. bagi menyempurnakan acara. Anugerah diberikan kepada adik …. Termizi bin Lope ke pentas utama untuk menyampaikan anugerah. Fadli majlis menjemput adik …. Hj. Bagi anugerah cemerlang tahun 2 Wawasan pula. Bagi tahun 1Bestari. Manakala. Anugerah akan Fadli diberikan untuk tokoh ko-kurikulum. Penyampaian anugerah diberikan kepada murid-murid Zainah yang telah mencapai kecemerlangan di dalam bidangbidang yang telah disebutkan sebentar tadi bermula dari tahun 1 hingga tahun 6. Majlis diteruskan lagi dengan penerima anugerah Zainah cemerlang bagi tahun 2Bestari. 17. dijemput Yang Berusaha Tuan Guru Besar mengiringi Yang DI Pertua PIBG SKBL. Seterusnya ialah penerima Anugerah Cemerlang untuk Fadli tahun 1 Wawasan.(RUJUK LAMPIRAN) 18. (RUJUK LAMPIRAN) 8 .. di dalam sesi ke 2 pula.. tokoh sahsiah terpuji dan Tokoh Pelajar 2011 Oleh itu.

23. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 22. Datin Hjh Halimah untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Guru Besar SKBL untuk menjemput dan mengiringi Yang Berbahagia. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 9 . Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tn. Yang berbahagia Datin. Hj. Abdul Malik bin Abd. dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 24. Bagi tahun 4 Bestari . Majlis Anugerah Cemerlang Skbl diteruskan dengan penyampaian anugerah cemerlang bagi murid tahun 3 wawasan. Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Zainah cemerlang tahun 3 bestari. Untuk itu majlis mempersilakan Yang Berusaha En.21. Termizi Lope atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Rahman. Seterusnya penyampaian anugerah cemerlang bagi Zainah tahun 4 Bestari. Dipersilakan. Tuan-tuan dan Puan-puan yang Fadli dihormati sekelian. Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Fadli cemerlang tahun 4 Wawasan.

Untuk itu. adik…. Manakala. Sebelum majlis berhenti rehat.. Dijemput adik… (RUJUK . (RUJUK LAMPIRAN) 29. Zainah (RUJUK LAMPIRAN) 26. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Zainah Yang Berbahagia Datin Hjh. Seterusnya. Seterusnya ialah penyampaian anugerah cemerlang Fadli bagi tahun 5 Wawasan. bagi tahun 5 Bestari.25. Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas tahap 1 dimenangi oleh Tahun 3 wawasan. dijemput adik …. dijemput adik…. Johan Keseluruhan bagi Pertandingan Fadli keceriaan kelas untuk tahap 2 dimenangi oleh tahun 5 Bestari.. dijemput. Penyampaian anugerah terakhir bagi sesi pertama ialah Fadli penyampaian anugerah cemerlang tahun 6 Wawasan. Ketua Kelas Tahun 5B untuk menerima piala pusingan. LAMPIRAN) 27. Dijemput Ketua kelas 3 wawasan adik………………………………………… tampil ke pentas. Di jemput adik …………………………………. diumumkan johan Zainah keceriaan kelas bagi tahap 1 dan tahap 2. Halimah binti Mat Nor atas 10 (RUJUK anugerah Zainah penyampaian cemerlang bagi tahun 6 Bestari. Majlis diteruskan dengan LAMPIRAN) 28.

Siti shahlina binti Omar Ali 31. (SELESAI PERSEMBAHAN) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan sebentar tadi. Norlaila binti Khalid dan Pn. Ali. Halimah binti Mat Nor dengan diiringi oleh Tn.kesudian menyempurnakan upacara penyampaian anugerah sebentar tadi. Noorsila binti Md. Tuan-tuan dan Puan-puan sekelian. Pn. Anugerah Tokoh akademik. Persembahan ketiga ini ialah medley lagu kanak-kanak yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 4&5. persembahan –persembahan tadi dibimbing dan di latih oleh Pn. Hjh. Majlis Anugerah Cemerlang SKBL diteruskan bagi sesi Zainah yang ke dua iaitu Anugerah Tokoh Ko-Kurikulum. Dipersilakan. Tokoh Sahsiah terpuji dan Tokoh Murid Keseluruhan bagi murid lelaki dan Perempuan. Untuk makluman semua. Berbahagia Datin. Majlis sekali lagi menjemput dan mempersilakan Yg. Majlis Anugerah cemerlang SKBL berhenti rehat untuk member laluan kepada persembahan murid. Guru Besar SKBL untuk Fadli 11 . 30.

Fadli Calon-calonnya ialah adik Md. 33. Calon-calonnya ialah Adik Nor Syafikah binti Abdul Rahman. Muhd Mifdhal Fathuddin bin Mohd Azmi. Seterusnya ialah penyampaian anugerah tokoh Zainah akademik kategori perempuan. Adik Nurul Najihah binti Zaukufli. Zaimokasah bin Mat Noh. Nurul farahin binti Abdul Azis dan adik Nur Syahida alia binti Baharin.menyempurnakan majlis penyampaian anugerah. Bagi anugerah tokoh kokurikulum kategori lelaki. adik Siti Aishah binti Khairul dan adik Wan Nur Amira binti Wan Muen.Zainah kurikulum kategori Perempuan. Saiful bin Daud Abadi. Dijemput ke semua calon naik ke pentas bagi menerima sijil penghargaan. 32. Majid bin Abd. dan Abd. Dijemput ke semua calon naik ke pentas untuk menerima sijil penghargaan. Rahim. Dijemput calon-calon untuk naik ke pentas iaitu adik Md. Adik Mohd Asyraf bin Norbi dan Adik Syazwan nasrin bin Ahmad Sahizan. Calon-calon yang berikut dijemput naik ke pentas. Seterusnya pula ialah penyampaian anugerah tokoh ko. Majlis diteruskan dengan penyampaian anugerah Fadli tokoh akademik 2011. 35. 34. 12 .

majlis diteruskan dengan Fadli penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi kategori lelaki. Ybhg. Seterusnya ialah penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi Zainah kategori perempuan.36. Pemenangnya ialah Adik nur syahida alia binti baharin . Adik Nur fatinah binti Ahmad Khaizuan. Sidang hadirin sekelian. Mohd Nur arif bin Mohd Said dan Md. Sekarang diumumkan pemenang anugerah tokoh kokurikulum SKBL bagi tahun 2011 bagi kategori lelaki. 37. Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas. Siti Aishah binti Khairul dan Nur Iklima binti yusri.Zainah kurikulum SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan. Tahniah diucapkan. Penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 13 Fadli . Datin. 38. Fadli Seterusnya diumumkan Penerima anugerah tokoh ko. Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas iaitu ahmad Normeydi bin Alias. Saiful bin Daud Abadi. Tahniah diucapkan. tuan-tuan dan puan-puan sekelian. Pemenangnya ialah Adik Zaimokasah bin Mat Noh.

Calon-calonnya ialah adik mohd saiful bin daud abadi. Zainah Ybhg. Dipersilakan. Saiful bin Daud Abadi. tuan-tuan dan puan-puan sekelian. Tibalah kita ke anugerah terakhir iaitu tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki dan perempuan. Sekarang diumumkan senarai calon-calon bagi Fadli anugerah tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki. Fadli Seterusnya ialah pengumuman penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji kategori perempuan bagi tahun 2011. Tahniah diucapkan. Seterusnya di bacakan penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan. 14 . Pemenangnya ialah adik siti aishah binti khairul. Penerimanya ialah nurul najihah binti zaulkifli Zainah Penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji SKBL tahun 2011 bagi kategori lelaki ialah adik mohd saiful bin daud abadi Dipersilakan.bagi kategori lelaki ialah Adik Md. Datin.

Bercita-cita menjadi seorang pendidik apabila dewasa kelak. Selama bersekolah di sekolah ini beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum. Manakala di dalam bidang ko akademik pula.Dijemput naik ke pentas. beliau mewakili sekolah di dalam pertandingan bercerita bahasa inggeris peringkat zon gerik utara dan mewakili sekolah dalam majlis khatam al-quran peringkat daerah hulu Perak. Sepanjang bersekolah di sini beliau telah menunjukkan akhlak 15 . adik Nurul najihah binti Zaulkifliput naik ke pentas. penerima Anugerah Tokoh Murid Keseluruhan Lelaki SK Basia Lama tahun 2011. Beliau dilahirkan pada 1 April 1999. seterusnya adik wan nur amira binti wan muen dan calon terakhir pula adik Siti aishah binti khairul Fadli Sekarang diumumkan. Calon kedua pula dijemput adik ahmad normeydi bin Alias Dan calon ketiga dipersilakan adik abd majid bin abd rahim Zainah Manakala senarai calon-calon anugerah tokoh murid keseluruhan kategori perempuan seperti berikut. dan bendahari kelab Doktor Muda. Menjawat jawatan sebagai naib pengerusi tunas kadet remaja sekolah.

03 Mac 1999 di Hospital Hospital Daerah Gerik merupakan tanggal bersejarah apabila lahirnya seorang puteri bongsu yang menjadi kebanggaan pasangan En.yang baik kepada guru-guru serta rakan-rakan. 16 . Dijemput ibu adik Muhammad saiful iaitu Puan Norhasyimah binti Norani untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah. Sikap yang ditunjukkan oleh beliau menjadikan beliau disenangi oleh guru Beliau yang dimaksudkan ialah adik Muhammad Saiful bin daud abadi. dan mewakili sekolah dalam pertandingan Bola Baling peringkat Daerah Hulu Perak. beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum selama bersekolah di sekolah ini. Mendaftar masuk ke SK Basia Lama pada tahun 2006.A. Dalam bidang akademik beliau telah mencapai nilai purata terbaik sejak tahun 1 hingga tahun 6. Selain itu. Bercita-cita menjadi seorang pensyarah dan menjadikan Nabi Muhammad S. Selain cemerlang dalam bidang akademik beliau juga aktif dalam bidang kokurikulum. Sekarang diumumkan pula. penerima Anugerah Tokoh Zainah Murid Keseluruhan Perempuan SK Basia Lama tahun 2011. Yong Argayah binti Min . 39.W sebagai idolanya. Zaulkufli bin Yurid dan Pn. beliau ialah Pengerusi Kelab Doktor Muda. dan rakan.

Halimah binti Mat Nor di atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. Terima kasih diucapkan kepada yg.Sesungguhnya pencapaian-pencapaian ini membolehkan beliau dinobatkan sebagai Tokoh Murid Perempuan bagi tahun ini. 40. Beliau yang dimaksudkan ialah adik Nurul Najihah binti Zaulkifli Dijemput ibu bapa adik Nurul najihah binti Zaulkifli untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. kita telah pun berada di penghujung acara Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang bagi tahun 2011 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Gugur menguning buah kuini. 17 Fadli Zainah Fadli . Tahniah dan syabas diucapkan kepada murid-murid yang menerima anugerah pada hari ini. Berbahagia Datin Hjh. Hadirin sekalian. 42. 41. Menghijau pohon subur dibaja.

Majlis kita berakhir di sini. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh 18 . wabillahitaufik. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. walhidayah. Sekian.

19 .

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.