P. 1
Teks Ucapan Hari Anugerah SKBL 2011

Teks Ucapan Hari Anugerah SKBL 2011

|Views: 71|Likes:
Dipublikasikan oleh Mohamad Fadli Harun

More info:

Published by: Mohamad Fadli Harun on Mar 07, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/07/2012

pdf

text

original

1.

Mengumumkan

ketibaan

tetamu

kehormat

Yang Zainah

Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama dengan diiringi oleh Tuan Guru Besar SKBL ke tempat duduk utama. 2. Assalamualaikum wbt. Salam ceria, salam sejahtera, salam keilmuan dan salam penuh kemesraan. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara. Yang Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berbahagia, Tn. Hj. Termizi bin Lope, Pengerusi PIBG Sk Basia Lama Yang Berusaha Encik Abdul Malik bin Abdul Rahman, Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berusaha, En. Mohd Rathi bin Yaacob, Ketua Kampung Basia Lama (jika ada) Guru-Guru Penolong Kanan, AJK PIBG, pegawai Pejabat Pelajaran Daerah Hulu Perak (jika ada), para ibu bapa, guru-guru penolong seterusnya anak-anak didik yang dikasihi sekalian.
1

Fadli

Ke atas segala ciptaanNya di langit dan di bumi. Setulus hati. Maha Bijaksana. Semoga dengan kehadiran semua. Didorong dan digerakkan minda serta deria rasa. Maha Pengatur dan Maha Perencana. Beserta izin dan ’innayahNya jua. Maha Pengampun.3. semurni jiwa. Lantas dihimpun dan dipertemukan kita semua Bagi menjayakan kemurnian agenda. Pihak majlis mengambil ruang seawal waktu untuk Zainah menyatakan sepenuh aprisiasi setulus hati. Alhamdulillah terus dipanjatkan. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. atas kehadiran tetamu kehormat Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor . mantan Guru Besar SKBL ke majlis Hari Anugerah Cemerlang SKBL pada tahun ini. Tujuan Majlis Anugerah cemerlang ini di adakan adalah Zainah 2 Fadli . Selamat datang kami alu-alukan. Dimunajatkan rasa syukur ke hadrat Illahi. Zainah Fadli 4. seikhlas nurani. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. Demi kebesaran dan ketulusan rahmat yang dilimpahkan. Dianugerahkan ’aqal kita dengan kewarasan. Allah Yang Maha Agong dan Maha Tinggi. Fizikal mapan dengan ’afiah kecergasan. Terima kasih Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. Demi kekuatan azam dan iltizam yang dikurniakan.

5. Menambah tautan kemesraan. Fadli 3 . Untuk itu.. kokurikulum dan sahsiah sepanjang tahun 2011. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5Bestari Tampil seketika untuk memimpin pembacaan doa pembuka majlis pada pagi ini. berpisahnya kita nanti akan diiringi dengan jutaan ketenangan. Dilimpahkan sepenuh manfaat dan keceriaan. Menghimpunkan segala harapan dan hasrat. 6. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Serta. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5 Bestari Atas pimpinan doa sebentar tadi.untuk menghargai pencapaian murid-murid yang telah mendapat dan menunjukkan pencapaian yang cemerlang di dalam bidang kurikulum. Zainah (SELESAI DOA) Aamin. Dengan sanubari yang bersih. Selaku insan kerdil sifat dan upaya. Demi memberkati acara dan agenda kita. Dengan bait-bait doa serta munajat. Ya Robbal ’Aalamiinn. Marilah kita semua. minda yang jernih. Semoga pertemuan kita pada pagi ini dipelihara.

Ybhg Datin. Zainah 9. (SELESAI NYANYIAN) Hadirin dipersilakan duduk. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekelian. Hadirin dan hadirat yang dihormati. (SELESAI MENGAJI) Terima kasih diucapkan. Lagu Negeri Perak dan lagu sekolah. Hadirin diminta berdiri. adik Nur Afifah Hanani adalah johan pertandingan………. Sekarang marilah kita sama-sama mendengar dan menghayati Bacaan ayat-ayat suci al-Quran nul Karim yang akan disampaikan oleh adik Nur Afifah Hanani binti Hamzah dari tahun 4 Bestari. Beliau akan membacakan ayat-ayat suci al-Quran dari surah Hijr mulai ayat …. Terima kasih Fadli 10. Untuk makluman hadirin sekelian. Majlis diteruskan dengan nyanyian lagu Negaraku. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Zainah 4 .7. Fadli 8.

11. Berpagar teguh tidak berpapan Tuan Guru Besar menjadi tumpuan Dipersilakan tuan memberi ucapan Tirai ucapan pada pagi ini. dan 5. Persembahan pertama ini diberi nama Kalam Jamaie yang bertajuk Sadiqati ma’a hayawanatiha yang bermaksud “Kawan Saya bersama haiwan Peliharaannya’ yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 3. Tak molek. Basia Lama bagi menyampaikan ucapan. 5 Fadli .Hadirin sekalian. (SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih diucapkan kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan kalam jamaie sebentar tadi. dimulakan dengan ucapan alu-aluan daripada Guru Besar SKBL. sama-sama kita saksikan persembahan dari murid SK Basia Lama. Guru Besar Sk. Dipersilakan. jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tanah terbiar tidak bertuan. 4. Rahman. Dipersilakan tuan. Abdul Malik bin Abd. Majlis dengan hormatnya menjemput dan mempersilakan En.

Abd. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha En. yang pergi diringi”. dengan berakhirnya ucapan tadi. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan atas kesudian Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor sebentar tadi.(SELESAI UCAPAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas ucapan alu-aluan sebentar tadi. Guru Besar Sk basia Lama Untuk menyampaikan cenderamata kepada 6 Fadli zainah . (SELESAI UCAPAN) Hadirin yang dihormati sekalian. Bertonggak adat. 12. Malik bin Abdul Rahman. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Sebagai tanda terima kasih dan penghargaan yang tidak terhingga. 13. Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu Zainah ucapan daripada tetamu kehormat. maka rasmilah sudah majlis kita pada pagi ini. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Datin Hjh Halimah binti Mat Nor. Mantan Guru Besar SKBL untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang SKBL bagi tahun 2011. “yang datang disambut.

Terima kasih. Program Nilam. 15. tibalah kita ke acara Penyampaian Anugerah Zainah kepada murid murid yang menunjukkan kecemerlangan dalam bidang akademik dan kokurikulum bagi tahun 2011. penyampaian anugerah akan diadakan di dalam 2 sesi. Datin Hjh. Dipersilakan. (SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih di atas persembahan tadi. Untuk makluman hadirin sekelian. Cemerlang Akademik. Persembahan kedua ini diberi nama “Aci-Aci Buka Pintu” yang akan dipersembahkan oleh muridmurid tahun 5. Cemerlang J-Qaf. Halimah binti Mat Nor Atas kesudian Yg berbahagia Datin menyempurnakan perasmian Hari Anugerah cemerlang SKBL bagi tahun 2011 Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Seterusnya. 14. Mata Pelajaran terbaik. Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika fadli bagi memberi laluan kepada persembahan kedua murid. Sesi pertama ialah untuk kehadiran penuh. Cemerlang LINUS. 7 .Ybhg. Kedudukan Dalam kelas. Anjakan Prestasi dan Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas.

(RUJUK LAMPIRAN) 18. Tn. bagi menyempurnakan acara. tokoh sahsiah terpuji dan Tokoh Pelajar 2011 Oleh itu. Majlis diteruskan lagi dengan penerima anugerah Zainah cemerlang bagi tahun 2Bestari. dijemput Yang Berusaha Tuan Guru Besar mengiringi Yang DI Pertua PIBG SKBL. Penyampaian anugerah diberikan kepada murid-murid Zainah yang telah mencapai kecemerlangan di dalam bidangbidang yang telah disebutkan sebentar tadi bermula dari tahun 1 hingga tahun 6. Anugerah akan Fadli diberikan untuk tokoh ko-kurikulum. Seterusnya ialah penerima Anugerah Cemerlang untuk Fadli tahun 1 Wawasan.. Bagi tahun 1Bestari. Termizi bin Lope ke pentas utama untuk menyampaikan anugerah. (RUJUK LAMPIRAN) 20. 17. Manakala. Bagi anugerah cemerlang tahun 2 Wawasan pula. di dalam sesi ke 2 pula.16. (RUJUK LAMPIRAN) 8 . Dijemput adik … (RUJUK LAMPIRAN) 19. dijemput adik ……. Fadli majlis menjemput adik …. Hj. Anugerah diberikan kepada adik …. tokoh akademik..

Majlis Anugerah Cemerlang Skbl diteruskan dengan penyampaian anugerah cemerlang bagi murid tahun 3 wawasan. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tn. Untuk itu majlis mempersilakan Yang Berusaha En. Yang berbahagia Datin. Dipersilakan. Datin Hjh Halimah untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 9 . Termizi Lope atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Rahman. Seterusnya penyampaian anugerah cemerlang bagi Zainah tahun 4 Bestari. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 22. Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Fadli cemerlang tahun 4 Wawasan. Abdul Malik bin Abd. Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Zainah cemerlang tahun 3 bestari. Hj.21. Bagi tahun 4 Bestari . Guru Besar SKBL untuk menjemput dan mengiringi Yang Berbahagia. dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 24. Tuan-tuan dan Puan-puan yang Fadli dihormati sekelian. 23.

dijemput adik…. Manakala.25. dijemput. bagi tahun 5 Bestari. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Zainah Yang Berbahagia Datin Hjh.. (RUJUK LAMPIRAN) 29. Zainah (RUJUK LAMPIRAN) 26. Ketua Kelas Tahun 5B untuk menerima piala pusingan. Di jemput adik …………………………………. Dijemput adik… (RUJUK . Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas tahap 1 dimenangi oleh Tahun 3 wawasan. LAMPIRAN) 27. Johan Keseluruhan bagi Pertandingan Fadli keceriaan kelas untuk tahap 2 dimenangi oleh tahun 5 Bestari. diumumkan johan Zainah keceriaan kelas bagi tahap 1 dan tahap 2. Halimah binti Mat Nor atas 10 (RUJUK anugerah Zainah penyampaian cemerlang bagi tahun 6 Bestari. Sebelum majlis berhenti rehat. Penyampaian anugerah terakhir bagi sesi pertama ialah Fadli penyampaian anugerah cemerlang tahun 6 Wawasan. Dijemput Ketua kelas 3 wawasan adik………………………………………… tampil ke pentas. Majlis diteruskan dengan LAMPIRAN) 28. Untuk itu. dijemput adik …. Seterusnya ialah penyampaian anugerah cemerlang Fadli bagi tahun 5 Wawasan.. adik…. Seterusnya.

Halimah binti Mat Nor dengan diiringi oleh Tn. Tuan-tuan dan Puan-puan sekelian. Ali. Anugerah Tokoh akademik. Berbahagia Datin. Siti shahlina binti Omar Ali 31. Guru Besar SKBL untuk Fadli 11 . Noorsila binti Md. Majlis sekali lagi menjemput dan mempersilakan Yg. 30.kesudian menyempurnakan upacara penyampaian anugerah sebentar tadi. Dipersilakan. Majlis Anugerah Cemerlang SKBL diteruskan bagi sesi Zainah yang ke dua iaitu Anugerah Tokoh Ko-Kurikulum. persembahan –persembahan tadi dibimbing dan di latih oleh Pn. Untuk makluman semua. Pn. (SELESAI PERSEMBAHAN) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan sebentar tadi. Tokoh Sahsiah terpuji dan Tokoh Murid Keseluruhan bagi murid lelaki dan Perempuan. Hjh. Persembahan ketiga ini ialah medley lagu kanak-kanak yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 4&5. Majlis Anugerah cemerlang SKBL berhenti rehat untuk member laluan kepada persembahan murid. Norlaila binti Khalid dan Pn.

33. Bagi anugerah tokoh kokurikulum kategori lelaki. Calon-calonnya ialah Adik Nor Syafikah binti Abdul Rahman. Fadli Calon-calonnya ialah adik Md. Zaimokasah bin Mat Noh. 34. Dijemput ke semua calon naik ke pentas untuk menerima sijil penghargaan. dan Abd. adik Siti Aishah binti Khairul dan adik Wan Nur Amira binti Wan Muen. Rahim.menyempurnakan majlis penyampaian anugerah. Nurul farahin binti Abdul Azis dan adik Nur Syahida alia binti Baharin. Dijemput calon-calon untuk naik ke pentas iaitu adik Md. Adik Nurul Najihah binti Zaukufli. Majid bin Abd. Seterusnya ialah penyampaian anugerah tokoh Zainah akademik kategori perempuan. Dijemput ke semua calon naik ke pentas bagi menerima sijil penghargaan. 12 . Calon-calon yang berikut dijemput naik ke pentas. 32. Muhd Mifdhal Fathuddin bin Mohd Azmi.Zainah kurikulum kategori Perempuan. Saiful bin Daud Abadi. Majlis diteruskan dengan penyampaian anugerah Fadli tokoh akademik 2011. 35. Adik Mohd Asyraf bin Norbi dan Adik Syazwan nasrin bin Ahmad Sahizan. Seterusnya pula ialah penyampaian anugerah tokoh ko.

Ybhg. Penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 13 Fadli .36. majlis diteruskan dengan Fadli penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi kategori lelaki. Mohd Nur arif bin Mohd Said dan Md. Seterusnya ialah penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi Zainah kategori perempuan. 37. Pemenangnya ialah Adik Zaimokasah bin Mat Noh. Sekarang diumumkan pemenang anugerah tokoh kokurikulum SKBL bagi tahun 2011 bagi kategori lelaki. Datin. Tahniah diucapkan. Fadli Seterusnya diumumkan Penerima anugerah tokoh ko. Saiful bin Daud Abadi. Sidang hadirin sekelian. Tahniah diucapkan. Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas. Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas iaitu ahmad Normeydi bin Alias. 38. tuan-tuan dan puan-puan sekelian.Zainah kurikulum SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan. Siti Aishah binti Khairul dan Nur Iklima binti yusri. Adik Nur fatinah binti Ahmad Khaizuan. Pemenangnya ialah Adik nur syahida alia binti baharin .

Tibalah kita ke anugerah terakhir iaitu tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki dan perempuan.bagi kategori lelaki ialah Adik Md. Calon-calonnya ialah adik mohd saiful bin daud abadi. Zainah Ybhg. Saiful bin Daud Abadi. Datin. Seterusnya di bacakan penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan. tuan-tuan dan puan-puan sekelian. Penerimanya ialah nurul najihah binti zaulkifli Zainah Penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji SKBL tahun 2011 bagi kategori lelaki ialah adik mohd saiful bin daud abadi Dipersilakan. 14 . Pemenangnya ialah adik siti aishah binti khairul. Dipersilakan. Fadli Seterusnya ialah pengumuman penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji kategori perempuan bagi tahun 2011. Sekarang diumumkan senarai calon-calon bagi Fadli anugerah tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki. Tahniah diucapkan.

Dijemput naik ke pentas. Sepanjang bersekolah di sini beliau telah menunjukkan akhlak 15 . Beliau dilahirkan pada 1 April 1999. Calon kedua pula dijemput adik ahmad normeydi bin Alias Dan calon ketiga dipersilakan adik abd majid bin abd rahim Zainah Manakala senarai calon-calon anugerah tokoh murid keseluruhan kategori perempuan seperti berikut. Bercita-cita menjadi seorang pendidik apabila dewasa kelak. beliau mewakili sekolah di dalam pertandingan bercerita bahasa inggeris peringkat zon gerik utara dan mewakili sekolah dalam majlis khatam al-quran peringkat daerah hulu Perak. Manakala di dalam bidang ko akademik pula. dan bendahari kelab Doktor Muda. Selama bersekolah di sekolah ini beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum. seterusnya adik wan nur amira binti wan muen dan calon terakhir pula adik Siti aishah binti khairul Fadli Sekarang diumumkan. Menjawat jawatan sebagai naib pengerusi tunas kadet remaja sekolah. penerima Anugerah Tokoh Murid Keseluruhan Lelaki SK Basia Lama tahun 2011. adik Nurul najihah binti Zaulkifliput naik ke pentas.

A. Selain itu.yang baik kepada guru-guru serta rakan-rakan. Bercita-cita menjadi seorang pensyarah dan menjadikan Nabi Muhammad S. dan mewakili sekolah dalam pertandingan Bola Baling peringkat Daerah Hulu Perak. Mendaftar masuk ke SK Basia Lama pada tahun 2006. penerima Anugerah Tokoh Zainah Murid Keseluruhan Perempuan SK Basia Lama tahun 2011. dan rakan. 39. Sekarang diumumkan pula. beliau ialah Pengerusi Kelab Doktor Muda. Yong Argayah binti Min .W sebagai idolanya. beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum selama bersekolah di sekolah ini. 03 Mac 1999 di Hospital Hospital Daerah Gerik merupakan tanggal bersejarah apabila lahirnya seorang puteri bongsu yang menjadi kebanggaan pasangan En. Zaulkufli bin Yurid dan Pn. 16 . Dalam bidang akademik beliau telah mencapai nilai purata terbaik sejak tahun 1 hingga tahun 6. Sikap yang ditunjukkan oleh beliau menjadikan beliau disenangi oleh guru Beliau yang dimaksudkan ialah adik Muhammad Saiful bin daud abadi. Dijemput ibu adik Muhammad saiful iaitu Puan Norhasyimah binti Norani untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah. Selain cemerlang dalam bidang akademik beliau juga aktif dalam bidang kokurikulum.

Terima kasih diucapkan kepada yg. Halimah binti Mat Nor di atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. Tahniah dan syabas diucapkan kepada murid-murid yang menerima anugerah pada hari ini. Berbahagia Datin Hjh. kita telah pun berada di penghujung acara Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang bagi tahun 2011 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. 40. 42. Hadirin sekalian. 41. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. 17 Fadli Zainah Fadli . Menghijau pohon subur dibaja.Sesungguhnya pencapaian-pencapaian ini membolehkan beliau dinobatkan sebagai Tokoh Murid Perempuan bagi tahun ini. Gugur menguning buah kuini. Beliau yang dimaksudkan ialah adik Nurul Najihah binti Zaulkifli Dijemput ibu bapa adik Nurul najihah binti Zaulkifli untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah.

walhidayah.Majlis kita berakhir di sini. Sekian. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh 18 . wabillahitaufik.

19 .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->