P. 1
Teks Ucapan Hari Anugerah SKBL 2011

Teks Ucapan Hari Anugerah SKBL 2011

|Views: 71|Likes:
Dipublikasikan oleh Mohamad Fadli Harun

More info:

Published by: Mohamad Fadli Harun on Mar 07, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/07/2012

pdf

text

original

1.

Mengumumkan

ketibaan

tetamu

kehormat

Yang Zainah

Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama dengan diiringi oleh Tuan Guru Besar SKBL ke tempat duduk utama. 2. Assalamualaikum wbt. Salam ceria, salam sejahtera, salam keilmuan dan salam penuh kemesraan. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara. Yang Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berbahagia, Tn. Hj. Termizi bin Lope, Pengerusi PIBG Sk Basia Lama Yang Berusaha Encik Abdul Malik bin Abdul Rahman, Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berusaha, En. Mohd Rathi bin Yaacob, Ketua Kampung Basia Lama (jika ada) Guru-Guru Penolong Kanan, AJK PIBG, pegawai Pejabat Pelajaran Daerah Hulu Perak (jika ada), para ibu bapa, guru-guru penolong seterusnya anak-anak didik yang dikasihi sekalian.
1

Fadli

Pihak majlis mengambil ruang seawal waktu untuk Zainah menyatakan sepenuh aprisiasi setulus hati.3. Ke atas segala ciptaanNya di langit dan di bumi. Beserta izin dan ’innayahNya jua. Tujuan Majlis Anugerah cemerlang ini di adakan adalah Zainah 2 Fadli . Maha Bijaksana. Selamat datang kami alu-alukan. Allah Yang Maha Agong dan Maha Tinggi. atas kehadiran tetamu kehormat Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor . Fizikal mapan dengan ’afiah kecergasan. Maha Pengatur dan Maha Perencana. Demi kebesaran dan ketulusan rahmat yang dilimpahkan. Setulus hati. Dianugerahkan ’aqal kita dengan kewarasan. Zainah Fadli 4. Dimunajatkan rasa syukur ke hadrat Illahi. Alhamdulillah terus dipanjatkan. Maha Pengampun. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. seikhlas nurani. Semoga dengan kehadiran semua. Terima kasih Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. Lantas dihimpun dan dipertemukan kita semua Bagi menjayakan kemurnian agenda. Didorong dan digerakkan minda serta deria rasa. mantan Guru Besar SKBL ke majlis Hari Anugerah Cemerlang SKBL pada tahun ini. semurni jiwa. Demi kekuatan azam dan iltizam yang dikurniakan.

Marilah kita semua. Fadli 3 . Menambah tautan kemesraan. Demi memberkati acara dan agenda kita. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5Bestari Tampil seketika untuk memimpin pembacaan doa pembuka majlis pada pagi ini. Dilimpahkan sepenuh manfaat dan keceriaan. Zainah (SELESAI DOA) Aamin. berpisahnya kita nanti akan diiringi dengan jutaan ketenangan. Menghimpunkan segala harapan dan hasrat. minda yang jernih.untuk menghargai pencapaian murid-murid yang telah mendapat dan menunjukkan pencapaian yang cemerlang di dalam bidang kurikulum. 5. Serta.. Untuk itu. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Ya Robbal ’Aalamiinn. Selaku insan kerdil sifat dan upaya. Semoga pertemuan kita pada pagi ini dipelihara. 6. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5 Bestari Atas pimpinan doa sebentar tadi. Dengan bait-bait doa serta munajat. kokurikulum dan sahsiah sepanjang tahun 2011. Dengan sanubari yang bersih.

Fadli 8. Zainah 9. Majlis diteruskan dengan nyanyian lagu Negaraku. adik Nur Afifah Hanani adalah johan pertandingan………. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekelian. Lagu Negeri Perak dan lagu sekolah. Beliau akan membacakan ayat-ayat suci al-Quran dari surah Hijr mulai ayat ….7. Untuk makluman hadirin sekelian. Terima kasih Fadli 10. (SELESAI MENGAJI) Terima kasih diucapkan. Hadirin diminta berdiri. Sekarang marilah kita sama-sama mendengar dan menghayati Bacaan ayat-ayat suci al-Quran nul Karim yang akan disampaikan oleh adik Nur Afifah Hanani binti Hamzah dari tahun 4 Bestari. Hadirin dan hadirat yang dihormati. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Zainah 4 . Ybhg Datin. (SELESAI NYANYIAN) Hadirin dipersilakan duduk.

Dipersilakan.Hadirin sekalian. 11. Dipersilakan tuan. dan 5. 4. Guru Besar Sk. dimulakan dengan ucapan alu-aluan daripada Guru Besar SKBL. Basia Lama bagi menyampaikan ucapan. sama-sama kita saksikan persembahan dari murid SK Basia Lama. 5 Fadli . jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tanah terbiar tidak bertuan. Majlis dengan hormatnya menjemput dan mempersilakan En. Berpagar teguh tidak berpapan Tuan Guru Besar menjadi tumpuan Dipersilakan tuan memberi ucapan Tirai ucapan pada pagi ini. Rahman. (SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih diucapkan kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan kalam jamaie sebentar tadi. Tak molek. Persembahan pertama ini diberi nama Kalam Jamaie yang bertajuk Sadiqati ma’a hayawanatiha yang bermaksud “Kawan Saya bersama haiwan Peliharaannya’ yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 3. Abdul Malik bin Abd.

Sebagai tanda terima kasih dan penghargaan yang tidak terhingga. Mantan Guru Besar SKBL untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang SKBL bagi tahun 2011. Malik bin Abdul Rahman. Guru Besar Sk basia Lama Untuk menyampaikan cenderamata kepada 6 Fadli zainah . (SELESAI UCAPAN) Hadirin yang dihormati sekalian. maka rasmilah sudah majlis kita pada pagi ini. 13. Dengan segala hormatnya dipersilakan. “yang datang disambut. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan atas kesudian Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor sebentar tadi. 12. yang pergi diringi”. dengan berakhirnya ucapan tadi. Bertonggak adat. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha En.(SELESAI UCAPAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas ucapan alu-aluan sebentar tadi. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Datin Hjh Halimah binti Mat Nor. Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu Zainah ucapan daripada tetamu kehormat. Abd.

(SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih di atas persembahan tadi. 15. penyampaian anugerah akan diadakan di dalam 2 sesi. Persembahan kedua ini diberi nama “Aci-Aci Buka Pintu” yang akan dipersembahkan oleh muridmurid tahun 5. Seterusnya. Anjakan Prestasi dan Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas. 14. Halimah binti Mat Nor Atas kesudian Yg berbahagia Datin menyempurnakan perasmian Hari Anugerah cemerlang SKBL bagi tahun 2011 Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.Ybhg. Datin Hjh. Cemerlang J-Qaf. Cemerlang Akademik. Sesi pertama ialah untuk kehadiran penuh. Cemerlang LINUS. 7 . Kedudukan Dalam kelas. Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika fadli bagi memberi laluan kepada persembahan kedua murid. tibalah kita ke acara Penyampaian Anugerah Zainah kepada murid murid yang menunjukkan kecemerlangan dalam bidang akademik dan kokurikulum bagi tahun 2011. Program Nilam. Terima kasih. Untuk makluman hadirin sekelian. Mata Pelajaran terbaik. Dipersilakan.

Majlis diteruskan lagi dengan penerima anugerah Zainah cemerlang bagi tahun 2Bestari. di dalam sesi ke 2 pula.16. dijemput Yang Berusaha Tuan Guru Besar mengiringi Yang DI Pertua PIBG SKBL.(RUJUK LAMPIRAN) 18. Hj.. (RUJUK LAMPIRAN) 20. Penyampaian anugerah diberikan kepada murid-murid Zainah yang telah mencapai kecemerlangan di dalam bidangbidang yang telah disebutkan sebentar tadi bermula dari tahun 1 hingga tahun 6. bagi menyempurnakan acara. Bagi anugerah cemerlang tahun 2 Wawasan pula. Tn. tokoh sahsiah terpuji dan Tokoh Pelajar 2011 Oleh itu. dijemput adik ……. Seterusnya ialah penerima Anugerah Cemerlang untuk Fadli tahun 1 Wawasan. (RUJUK LAMPIRAN) 8 . Manakala. Termizi bin Lope ke pentas utama untuk menyampaikan anugerah. Fadli majlis menjemput adik …. Bagi tahun 1Bestari. Anugerah diberikan kepada adik …. Anugerah akan Fadli diberikan untuk tokoh ko-kurikulum. tokoh akademik. 17.. Dijemput adik … (RUJUK LAMPIRAN) 19.

Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 22. Dipersilakan. Yang berbahagia Datin. Bagi tahun 4 Bestari . Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tn. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 9 . Abdul Malik bin Abd. Termizi Lope atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. 23. Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Fadli cemerlang tahun 4 Wawasan. Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Zainah cemerlang tahun 3 bestari. Hj. Guru Besar SKBL untuk menjemput dan mengiringi Yang Berbahagia. Untuk itu majlis mempersilakan Yang Berusaha En.21. Majlis Anugerah Cemerlang Skbl diteruskan dengan penyampaian anugerah cemerlang bagi murid tahun 3 wawasan. Tuan-tuan dan Puan-puan yang Fadli dihormati sekelian. Seterusnya penyampaian anugerah cemerlang bagi Zainah tahun 4 Bestari. Rahman. Datin Hjh Halimah untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 24.

25. Sebelum majlis berhenti rehat. dijemput. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Zainah Yang Berbahagia Datin Hjh. Majlis diteruskan dengan LAMPIRAN) 28. (RUJUK LAMPIRAN) 29. Manakala. Penyampaian anugerah terakhir bagi sesi pertama ialah Fadli penyampaian anugerah cemerlang tahun 6 Wawasan. Di jemput adik …………………………………. Dijemput adik… (RUJUK . Seterusnya. diumumkan johan Zainah keceriaan kelas bagi tahap 1 dan tahap 2. dijemput adik …. Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas tahap 1 dimenangi oleh Tahun 3 wawasan. Seterusnya ialah penyampaian anugerah cemerlang Fadli bagi tahun 5 Wawasan. Halimah binti Mat Nor atas 10 (RUJUK anugerah Zainah penyampaian cemerlang bagi tahun 6 Bestari. LAMPIRAN) 27. dijemput adik….. Johan Keseluruhan bagi Pertandingan Fadli keceriaan kelas untuk tahap 2 dimenangi oleh tahun 5 Bestari. Zainah (RUJUK LAMPIRAN) 26. adik…. bagi tahun 5 Bestari.. Untuk itu. Dijemput Ketua kelas 3 wawasan adik………………………………………… tampil ke pentas. Ketua Kelas Tahun 5B untuk menerima piala pusingan.

Noorsila binti Md. Pn. (SELESAI PERSEMBAHAN) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan sebentar tadi. Majlis Anugerah Cemerlang SKBL diteruskan bagi sesi Zainah yang ke dua iaitu Anugerah Tokoh Ko-Kurikulum. Halimah binti Mat Nor dengan diiringi oleh Tn. Anugerah Tokoh akademik. Dipersilakan. Untuk makluman semua. Tuan-tuan dan Puan-puan sekelian. Persembahan ketiga ini ialah medley lagu kanak-kanak yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 4&5. Guru Besar SKBL untuk Fadli 11 . persembahan –persembahan tadi dibimbing dan di latih oleh Pn.kesudian menyempurnakan upacara penyampaian anugerah sebentar tadi. Norlaila binti Khalid dan Pn. Ali. Majlis sekali lagi menjemput dan mempersilakan Yg. Berbahagia Datin. Siti shahlina binti Omar Ali 31. Hjh. 30. Tokoh Sahsiah terpuji dan Tokoh Murid Keseluruhan bagi murid lelaki dan Perempuan. Majlis Anugerah cemerlang SKBL berhenti rehat untuk member laluan kepada persembahan murid.

Nurul farahin binti Abdul Azis dan adik Nur Syahida alia binti Baharin. Majlis diteruskan dengan penyampaian anugerah Fadli tokoh akademik 2011. Adik Mohd Asyraf bin Norbi dan Adik Syazwan nasrin bin Ahmad Sahizan. 12 . Muhd Mifdhal Fathuddin bin Mohd Azmi. Calon-calon yang berikut dijemput naik ke pentas.menyempurnakan majlis penyampaian anugerah. Rahim. Dijemput ke semua calon naik ke pentas bagi menerima sijil penghargaan. Dijemput calon-calon untuk naik ke pentas iaitu adik Md. Zaimokasah bin Mat Noh. 35. Dijemput ke semua calon naik ke pentas untuk menerima sijil penghargaan. Fadli Calon-calonnya ialah adik Md. Bagi anugerah tokoh kokurikulum kategori lelaki. 34. 33. 32. Adik Nurul Najihah binti Zaukufli.Zainah kurikulum kategori Perempuan. Majid bin Abd. Seterusnya ialah penyampaian anugerah tokoh Zainah akademik kategori perempuan. Seterusnya pula ialah penyampaian anugerah tokoh ko. dan Abd. adik Siti Aishah binti Khairul dan adik Wan Nur Amira binti Wan Muen. Calon-calonnya ialah Adik Nor Syafikah binti Abdul Rahman. Saiful bin Daud Abadi.

Fadli Seterusnya diumumkan Penerima anugerah tokoh ko. Tahniah diucapkan. Datin. Mohd Nur arif bin Mohd Said dan Md. Saiful bin Daud Abadi. Sidang hadirin sekelian. 37. tuan-tuan dan puan-puan sekelian. Siti Aishah binti Khairul dan Nur Iklima binti yusri. Pemenangnya ialah Adik nur syahida alia binti baharin . Adik Nur fatinah binti Ahmad Khaizuan. Penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 13 Fadli .Zainah kurikulum SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan. Sekarang diumumkan pemenang anugerah tokoh kokurikulum SKBL bagi tahun 2011 bagi kategori lelaki. Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas iaitu ahmad Normeydi bin Alias. Seterusnya ialah penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi Zainah kategori perempuan. Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas. majlis diteruskan dengan Fadli penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi kategori lelaki. Pemenangnya ialah Adik Zaimokasah bin Mat Noh. Tahniah diucapkan. Ybhg.36. 38.

Penerimanya ialah nurul najihah binti zaulkifli Zainah Penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji SKBL tahun 2011 bagi kategori lelaki ialah adik mohd saiful bin daud abadi Dipersilakan. Tahniah diucapkan.bagi kategori lelaki ialah Adik Md. Fadli Seterusnya ialah pengumuman penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji kategori perempuan bagi tahun 2011. tuan-tuan dan puan-puan sekelian. 14 . Pemenangnya ialah adik siti aishah binti khairul. Saiful bin Daud Abadi. Sekarang diumumkan senarai calon-calon bagi Fadli anugerah tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki. Calon-calonnya ialah adik mohd saiful bin daud abadi. Seterusnya di bacakan penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan. Datin. Dipersilakan. Tibalah kita ke anugerah terakhir iaitu tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki dan perempuan. Zainah Ybhg.

Sepanjang bersekolah di sini beliau telah menunjukkan akhlak 15 . dan bendahari kelab Doktor Muda. Bercita-cita menjadi seorang pendidik apabila dewasa kelak. Beliau dilahirkan pada 1 April 1999. Manakala di dalam bidang ko akademik pula. beliau mewakili sekolah di dalam pertandingan bercerita bahasa inggeris peringkat zon gerik utara dan mewakili sekolah dalam majlis khatam al-quran peringkat daerah hulu Perak. Calon kedua pula dijemput adik ahmad normeydi bin Alias Dan calon ketiga dipersilakan adik abd majid bin abd rahim Zainah Manakala senarai calon-calon anugerah tokoh murid keseluruhan kategori perempuan seperti berikut. penerima Anugerah Tokoh Murid Keseluruhan Lelaki SK Basia Lama tahun 2011. Menjawat jawatan sebagai naib pengerusi tunas kadet remaja sekolah. adik Nurul najihah binti Zaulkifliput naik ke pentas. seterusnya adik wan nur amira binti wan muen dan calon terakhir pula adik Siti aishah binti khairul Fadli Sekarang diumumkan. Selama bersekolah di sekolah ini beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum.Dijemput naik ke pentas.

penerima Anugerah Tokoh Zainah Murid Keseluruhan Perempuan SK Basia Lama tahun 2011. beliau ialah Pengerusi Kelab Doktor Muda. beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum selama bersekolah di sekolah ini.W sebagai idolanya. Mendaftar masuk ke SK Basia Lama pada tahun 2006. Selain itu. 16 . Sikap yang ditunjukkan oleh beliau menjadikan beliau disenangi oleh guru Beliau yang dimaksudkan ialah adik Muhammad Saiful bin daud abadi. 03 Mac 1999 di Hospital Hospital Daerah Gerik merupakan tanggal bersejarah apabila lahirnya seorang puteri bongsu yang menjadi kebanggaan pasangan En. Zaulkufli bin Yurid dan Pn.yang baik kepada guru-guru serta rakan-rakan. 39. dan mewakili sekolah dalam pertandingan Bola Baling peringkat Daerah Hulu Perak. Selain cemerlang dalam bidang akademik beliau juga aktif dalam bidang kokurikulum. dan rakan. Bercita-cita menjadi seorang pensyarah dan menjadikan Nabi Muhammad S.A. Sekarang diumumkan pula. Yong Argayah binti Min . Dalam bidang akademik beliau telah mencapai nilai purata terbaik sejak tahun 1 hingga tahun 6. Dijemput ibu adik Muhammad saiful iaitu Puan Norhasyimah binti Norani untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah.

Berbahagia Datin Hjh. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Terima kasih diucapkan kepada yg. 42. Gugur menguning buah kuini. Tahniah dan syabas diucapkan kepada murid-murid yang menerima anugerah pada hari ini. 40. kita telah pun berada di penghujung acara Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang bagi tahun 2011 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. 41. Hadirin sekalian. 17 Fadli Zainah Fadli . Menghijau pohon subur dibaja.Sesungguhnya pencapaian-pencapaian ini membolehkan beliau dinobatkan sebagai Tokoh Murid Perempuan bagi tahun ini. Halimah binti Mat Nor di atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. Beliau yang dimaksudkan ialah adik Nurul Najihah binti Zaulkifli Dijemput ibu bapa adik Nurul najihah binti Zaulkifli untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh 18 .Majlis kita berakhir di sini. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. wabillahitaufik. Sekian. walhidayah.

19 .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->