1.

Mengumumkan

ketibaan

tetamu

kehormat

Yang Zainah

Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama dengan diiringi oleh Tuan Guru Besar SKBL ke tempat duduk utama. 2. Assalamualaikum wbt. Salam ceria, salam sejahtera, salam keilmuan dan salam penuh kemesraan. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara. Yang Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berbahagia, Tn. Hj. Termizi bin Lope, Pengerusi PIBG Sk Basia Lama Yang Berusaha Encik Abdul Malik bin Abdul Rahman, Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berusaha, En. Mohd Rathi bin Yaacob, Ketua Kampung Basia Lama (jika ada) Guru-Guru Penolong Kanan, AJK PIBG, pegawai Pejabat Pelajaran Daerah Hulu Perak (jika ada), para ibu bapa, guru-guru penolong seterusnya anak-anak didik yang dikasihi sekalian.
1

Fadli

Semoga dengan kehadiran semua. Ke atas segala ciptaanNya di langit dan di bumi. semurni jiwa. Selamat datang kami alu-alukan. Allah Yang Maha Agong dan Maha Tinggi. Zainah Fadli 4. Fizikal mapan dengan ’afiah kecergasan. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. Didorong dan digerakkan minda serta deria rasa. Alhamdulillah terus dipanjatkan. Dianugerahkan ’aqal kita dengan kewarasan. Demi kebesaran dan ketulusan rahmat yang dilimpahkan. Maha Pengampun. Lantas dihimpun dan dipertemukan kita semua Bagi menjayakan kemurnian agenda.3. Tujuan Majlis Anugerah cemerlang ini di adakan adalah Zainah 2 Fadli . Pihak majlis mengambil ruang seawal waktu untuk Zainah menyatakan sepenuh aprisiasi setulus hati. Maha Bijaksana. seikhlas nurani. Demi kekuatan azam dan iltizam yang dikurniakan. Dimunajatkan rasa syukur ke hadrat Illahi. Beserta izin dan ’innayahNya jua. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. Maha Pengatur dan Maha Perencana. Setulus hati. mantan Guru Besar SKBL ke majlis Hari Anugerah Cemerlang SKBL pada tahun ini. atas kehadiran tetamu kehormat Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor . Terima kasih Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu.

Selaku insan kerdil sifat dan upaya. Marilah kita semua. Untuk itu.. Menambah tautan kemesraan.untuk menghargai pencapaian murid-murid yang telah mendapat dan menunjukkan pencapaian yang cemerlang di dalam bidang kurikulum. Ya Robbal ’Aalamiinn. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5Bestari Tampil seketika untuk memimpin pembacaan doa pembuka majlis pada pagi ini. Dengan bait-bait doa serta munajat. kokurikulum dan sahsiah sepanjang tahun 2011. Dilimpahkan sepenuh manfaat dan keceriaan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. minda yang jernih. Semoga pertemuan kita pada pagi ini dipelihara. 5. Serta. Fadli 3 . Dengan sanubari yang bersih. Menghimpunkan segala harapan dan hasrat. berpisahnya kita nanti akan diiringi dengan jutaan ketenangan. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5 Bestari Atas pimpinan doa sebentar tadi. Demi memberkati acara dan agenda kita. 6. Zainah (SELESAI DOA) Aamin.

7. Hadirin diminta berdiri. adik Nur Afifah Hanani adalah johan pertandingan………. Zainah 9. Hadirin dan hadirat yang dihormati. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekelian. Ybhg Datin. Fadli 8. Terima kasih Fadli 10. (SELESAI MENGAJI) Terima kasih diucapkan. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Zainah 4 . Majlis diteruskan dengan nyanyian lagu Negaraku. Lagu Negeri Perak dan lagu sekolah. (SELESAI NYANYIAN) Hadirin dipersilakan duduk. Sekarang marilah kita sama-sama mendengar dan menghayati Bacaan ayat-ayat suci al-Quran nul Karim yang akan disampaikan oleh adik Nur Afifah Hanani binti Hamzah dari tahun 4 Bestari. Beliau akan membacakan ayat-ayat suci al-Quran dari surah Hijr mulai ayat …. Untuk makluman hadirin sekelian.

5 Fadli . Persembahan pertama ini diberi nama Kalam Jamaie yang bertajuk Sadiqati ma’a hayawanatiha yang bermaksud “Kawan Saya bersama haiwan Peliharaannya’ yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 3. Rahman. (SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih diucapkan kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan kalam jamaie sebentar tadi. Dipersilakan tuan. Dipersilakan. Guru Besar Sk. dan 5. jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tanah terbiar tidak bertuan.Hadirin sekalian. 11. Majlis dengan hormatnya menjemput dan mempersilakan En. dimulakan dengan ucapan alu-aluan daripada Guru Besar SKBL. sama-sama kita saksikan persembahan dari murid SK Basia Lama. Abdul Malik bin Abd. Basia Lama bagi menyampaikan ucapan. Berpagar teguh tidak berpapan Tuan Guru Besar menjadi tumpuan Dipersilakan tuan memberi ucapan Tirai ucapan pada pagi ini. 4. Tak molek.

Malik bin Abdul Rahman. Abd. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Datin Hjh Halimah binti Mat Nor. dengan berakhirnya ucapan tadi. Guru Besar Sk basia Lama Untuk menyampaikan cenderamata kepada 6 Fadli zainah . maka rasmilah sudah majlis kita pada pagi ini. Sebagai tanda terima kasih dan penghargaan yang tidak terhingga. Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu Zainah ucapan daripada tetamu kehormat. yang pergi diringi”. 13. “yang datang disambut. 12.(SELESAI UCAPAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas ucapan alu-aluan sebentar tadi. Mantan Guru Besar SKBL untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang SKBL bagi tahun 2011. Bertonggak adat. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha En. (SELESAI UCAPAN) Hadirin yang dihormati sekalian. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan atas kesudian Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor sebentar tadi.

Cemerlang LINUS. Cemerlang J-Qaf. Halimah binti Mat Nor Atas kesudian Yg berbahagia Datin menyempurnakan perasmian Hari Anugerah cemerlang SKBL bagi tahun 2011 Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Sesi pertama ialah untuk kehadiran penuh. Anjakan Prestasi dan Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas. 14. Mata Pelajaran terbaik. Datin Hjh. Cemerlang Akademik. penyampaian anugerah akan diadakan di dalam 2 sesi. Seterusnya. 7 . (SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih di atas persembahan tadi. Program Nilam. Persembahan kedua ini diberi nama “Aci-Aci Buka Pintu” yang akan dipersembahkan oleh muridmurid tahun 5. Terima kasih.Ybhg. Untuk makluman hadirin sekelian. 15. Dipersilakan. Kedudukan Dalam kelas. Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika fadli bagi memberi laluan kepada persembahan kedua murid. tibalah kita ke acara Penyampaian Anugerah Zainah kepada murid murid yang menunjukkan kecemerlangan dalam bidang akademik dan kokurikulum bagi tahun 2011.

Anugerah diberikan kepada adik ….16. di dalam sesi ke 2 pula. Bagi anugerah cemerlang tahun 2 Wawasan pula.(RUJUK LAMPIRAN) 18. (RUJUK LAMPIRAN) 8 . Tn. tokoh akademik. 17. Manakala. Anugerah akan Fadli diberikan untuk tokoh ko-kurikulum. Penyampaian anugerah diberikan kepada murid-murid Zainah yang telah mencapai kecemerlangan di dalam bidangbidang yang telah disebutkan sebentar tadi bermula dari tahun 1 hingga tahun 6. Majlis diteruskan lagi dengan penerima anugerah Zainah cemerlang bagi tahun 2Bestari. tokoh sahsiah terpuji dan Tokoh Pelajar 2011 Oleh itu. Hj. dijemput Yang Berusaha Tuan Guru Besar mengiringi Yang DI Pertua PIBG SKBL. Fadli majlis menjemput adik …. Bagi tahun 1Bestari. dijemput adik ……. Seterusnya ialah penerima Anugerah Cemerlang untuk Fadli tahun 1 Wawasan. Dijemput adik … (RUJUK LAMPIRAN) 19.. bagi menyempurnakan acara.. (RUJUK LAMPIRAN) 20. Termizi bin Lope ke pentas utama untuk menyampaikan anugerah.

Yang berbahagia Datin. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 22. 23. Untuk itu majlis mempersilakan Yang Berusaha En. Majlis Anugerah Cemerlang Skbl diteruskan dengan penyampaian anugerah cemerlang bagi murid tahun 3 wawasan. Bagi tahun 4 Bestari . Hj.21. Datin Hjh Halimah untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Dipersilakan. Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Zainah cemerlang tahun 3 bestari. Seterusnya penyampaian anugerah cemerlang bagi Zainah tahun 4 Bestari. Abdul Malik bin Abd. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 9 . Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Fadli cemerlang tahun 4 Wawasan. Guru Besar SKBL untuk menjemput dan mengiringi Yang Berbahagia. Termizi Lope atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Tuan-tuan dan Puan-puan yang Fadli dihormati sekelian. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tn. Rahman. dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 24.

Seterusnya ialah penyampaian anugerah cemerlang Fadli bagi tahun 5 Wawasan. Penyampaian anugerah terakhir bagi sesi pertama ialah Fadli penyampaian anugerah cemerlang tahun 6 Wawasan. Johan Keseluruhan bagi Pertandingan Fadli keceriaan kelas untuk tahap 2 dimenangi oleh tahun 5 Bestari.. LAMPIRAN) 27. dijemput adik…. Manakala.25. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Zainah Yang Berbahagia Datin Hjh. Di jemput adik …………………………………. dijemput. Untuk itu.. adik…. Seterusnya. Dijemput adik… (RUJUK . Majlis diteruskan dengan LAMPIRAN) 28. dijemput adik …. Zainah (RUJUK LAMPIRAN) 26. bagi tahun 5 Bestari. Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas tahap 1 dimenangi oleh Tahun 3 wawasan. Sebelum majlis berhenti rehat. Dijemput Ketua kelas 3 wawasan adik………………………………………… tampil ke pentas. Ketua Kelas Tahun 5B untuk menerima piala pusingan. diumumkan johan Zainah keceriaan kelas bagi tahap 1 dan tahap 2. Halimah binti Mat Nor atas 10 (RUJUK anugerah Zainah penyampaian cemerlang bagi tahun 6 Bestari. (RUJUK LAMPIRAN) 29.

kesudian menyempurnakan upacara penyampaian anugerah sebentar tadi. Tokoh Sahsiah terpuji dan Tokoh Murid Keseluruhan bagi murid lelaki dan Perempuan. Tuan-tuan dan Puan-puan sekelian. Noorsila binti Md. Siti shahlina binti Omar Ali 31. Norlaila binti Khalid dan Pn. Berbahagia Datin. 30. Guru Besar SKBL untuk Fadli 11 . Majlis sekali lagi menjemput dan mempersilakan Yg. Majlis Anugerah cemerlang SKBL berhenti rehat untuk member laluan kepada persembahan murid. persembahan –persembahan tadi dibimbing dan di latih oleh Pn. Anugerah Tokoh akademik. Pn. Ali. Dipersilakan. Untuk makluman semua. Hjh. (SELESAI PERSEMBAHAN) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan sebentar tadi. Majlis Anugerah Cemerlang SKBL diteruskan bagi sesi Zainah yang ke dua iaitu Anugerah Tokoh Ko-Kurikulum. Persembahan ketiga ini ialah medley lagu kanak-kanak yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 4&5. Halimah binti Mat Nor dengan diiringi oleh Tn.

Majid bin Abd. Seterusnya ialah penyampaian anugerah tokoh Zainah akademik kategori perempuan. Nurul farahin binti Abdul Azis dan adik Nur Syahida alia binti Baharin. 32. Saiful bin Daud Abadi. Fadli Calon-calonnya ialah adik Md. Adik Mohd Asyraf bin Norbi dan Adik Syazwan nasrin bin Ahmad Sahizan. Bagi anugerah tokoh kokurikulum kategori lelaki. 12 . Rahim. Majlis diteruskan dengan penyampaian anugerah Fadli tokoh akademik 2011. 35. Dijemput ke semua calon naik ke pentas untuk menerima sijil penghargaan.menyempurnakan majlis penyampaian anugerah. Dijemput calon-calon untuk naik ke pentas iaitu adik Md. adik Siti Aishah binti Khairul dan adik Wan Nur Amira binti Wan Muen. Dijemput ke semua calon naik ke pentas bagi menerima sijil penghargaan.Zainah kurikulum kategori Perempuan. Zaimokasah bin Mat Noh. Calon-calon yang berikut dijemput naik ke pentas. Calon-calonnya ialah Adik Nor Syafikah binti Abdul Rahman. Muhd Mifdhal Fathuddin bin Mohd Azmi. Seterusnya pula ialah penyampaian anugerah tokoh ko. 34. 33. Adik Nurul Najihah binti Zaukufli. dan Abd.

Saiful bin Daud Abadi. Datin. Tahniah diucapkan. 38.Zainah kurikulum SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan. Ybhg. Pemenangnya ialah Adik Zaimokasah bin Mat Noh. majlis diteruskan dengan Fadli penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi kategori lelaki. tuan-tuan dan puan-puan sekelian. Tahniah diucapkan.36. Penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 13 Fadli . Adik Nur fatinah binti Ahmad Khaizuan. 37. Sidang hadirin sekelian. Seterusnya ialah penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi Zainah kategori perempuan. Sekarang diumumkan pemenang anugerah tokoh kokurikulum SKBL bagi tahun 2011 bagi kategori lelaki. Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas. Pemenangnya ialah Adik nur syahida alia binti baharin . Fadli Seterusnya diumumkan Penerima anugerah tokoh ko. Siti Aishah binti Khairul dan Nur Iklima binti yusri. Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas iaitu ahmad Normeydi bin Alias. Mohd Nur arif bin Mohd Said dan Md.

Pemenangnya ialah adik siti aishah binti khairul. Dipersilakan. tuan-tuan dan puan-puan sekelian. Penerimanya ialah nurul najihah binti zaulkifli Zainah Penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji SKBL tahun 2011 bagi kategori lelaki ialah adik mohd saiful bin daud abadi Dipersilakan. Saiful bin Daud Abadi. Tahniah diucapkan. 14 . Sekarang diumumkan senarai calon-calon bagi Fadli anugerah tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki. Seterusnya di bacakan penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan. Fadli Seterusnya ialah pengumuman penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji kategori perempuan bagi tahun 2011. Tibalah kita ke anugerah terakhir iaitu tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki dan perempuan. Zainah Ybhg. Calon-calonnya ialah adik mohd saiful bin daud abadi. Datin.bagi kategori lelaki ialah Adik Md.

Calon kedua pula dijemput adik ahmad normeydi bin Alias Dan calon ketiga dipersilakan adik abd majid bin abd rahim Zainah Manakala senarai calon-calon anugerah tokoh murid keseluruhan kategori perempuan seperti berikut. Bercita-cita menjadi seorang pendidik apabila dewasa kelak. beliau mewakili sekolah di dalam pertandingan bercerita bahasa inggeris peringkat zon gerik utara dan mewakili sekolah dalam majlis khatam al-quran peringkat daerah hulu Perak. adik Nurul najihah binti Zaulkifliput naik ke pentas. Sepanjang bersekolah di sini beliau telah menunjukkan akhlak 15 . Selama bersekolah di sekolah ini beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum. Manakala di dalam bidang ko akademik pula. dan bendahari kelab Doktor Muda.Dijemput naik ke pentas. Menjawat jawatan sebagai naib pengerusi tunas kadet remaja sekolah. penerima Anugerah Tokoh Murid Keseluruhan Lelaki SK Basia Lama tahun 2011. Beliau dilahirkan pada 1 April 1999. seterusnya adik wan nur amira binti wan muen dan calon terakhir pula adik Siti aishah binti khairul Fadli Sekarang diumumkan.

Bercita-cita menjadi seorang pensyarah dan menjadikan Nabi Muhammad S. beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum selama bersekolah di sekolah ini. Sikap yang ditunjukkan oleh beliau menjadikan beliau disenangi oleh guru Beliau yang dimaksudkan ialah adik Muhammad Saiful bin daud abadi. Yong Argayah binti Min .A. Selain itu.yang baik kepada guru-guru serta rakan-rakan. 16 . Dijemput ibu adik Muhammad saiful iaitu Puan Norhasyimah binti Norani untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah. beliau ialah Pengerusi Kelab Doktor Muda. Sekarang diumumkan pula. 39. Mendaftar masuk ke SK Basia Lama pada tahun 2006.W sebagai idolanya. dan mewakili sekolah dalam pertandingan Bola Baling peringkat Daerah Hulu Perak. dan rakan. Zaulkufli bin Yurid dan Pn. Selain cemerlang dalam bidang akademik beliau juga aktif dalam bidang kokurikulum. penerima Anugerah Tokoh Zainah Murid Keseluruhan Perempuan SK Basia Lama tahun 2011. Dalam bidang akademik beliau telah mencapai nilai purata terbaik sejak tahun 1 hingga tahun 6. 03 Mac 1999 di Hospital Hospital Daerah Gerik merupakan tanggal bersejarah apabila lahirnya seorang puteri bongsu yang menjadi kebanggaan pasangan En.

Terima kasih diucapkan kepada yg. Tahniah dan syabas diucapkan kepada murid-murid yang menerima anugerah pada hari ini. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Gugur menguning buah kuini. Menghijau pohon subur dibaja. kita telah pun berada di penghujung acara Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang bagi tahun 2011 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Halimah binti Mat Nor di atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. 42. 17 Fadli Zainah Fadli . Beliau yang dimaksudkan ialah adik Nurul Najihah binti Zaulkifli Dijemput ibu bapa adik Nurul najihah binti Zaulkifli untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah. 40. Hadirin sekalian. 41.Sesungguhnya pencapaian-pencapaian ini membolehkan beliau dinobatkan sebagai Tokoh Murid Perempuan bagi tahun ini. Berbahagia Datin Hjh.

Majlis kita berakhir di sini. walhidayah. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh 18 . Sekian. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. wabillahitaufik.

19 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful