1.

Mengumumkan

ketibaan

tetamu

kehormat

Yang Zainah

Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama dengan diiringi oleh Tuan Guru Besar SKBL ke tempat duduk utama. 2. Assalamualaikum wbt. Salam ceria, salam sejahtera, salam keilmuan dan salam penuh kemesraan. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara. Yang Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berbahagia, Tn. Hj. Termizi bin Lope, Pengerusi PIBG Sk Basia Lama Yang Berusaha Encik Abdul Malik bin Abdul Rahman, Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berusaha, En. Mohd Rathi bin Yaacob, Ketua Kampung Basia Lama (jika ada) Guru-Guru Penolong Kanan, AJK PIBG, pegawai Pejabat Pelajaran Daerah Hulu Perak (jika ada), para ibu bapa, guru-guru penolong seterusnya anak-anak didik yang dikasihi sekalian.
1

Fadli

semurni jiwa. Maha Pengatur dan Maha Perencana. Tujuan Majlis Anugerah cemerlang ini di adakan adalah Zainah 2 Fadli . Terima kasih Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. Allah Yang Maha Agong dan Maha Tinggi. Didorong dan digerakkan minda serta deria rasa. Lantas dihimpun dan dipertemukan kita semua Bagi menjayakan kemurnian agenda. seikhlas nurani. Demi kekuatan azam dan iltizam yang dikurniakan. Alhamdulillah terus dipanjatkan. Maha Bijaksana. Maha Pengampun. Demi kebesaran dan ketulusan rahmat yang dilimpahkan. Semoga dengan kehadiran semua. Dimunajatkan rasa syukur ke hadrat Illahi. Fizikal mapan dengan ’afiah kecergasan. Beserta izin dan ’innayahNya jua. Selamat datang kami alu-alukan. Setulus hati. mantan Guru Besar SKBL ke majlis Hari Anugerah Cemerlang SKBL pada tahun ini. Ke atas segala ciptaanNya di langit dan di bumi. Pihak majlis mengambil ruang seawal waktu untuk Zainah menyatakan sepenuh aprisiasi setulus hati. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. atas kehadiran tetamu kehormat Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor .3. Zainah Fadli 4. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. Dianugerahkan ’aqal kita dengan kewarasan.

kokurikulum dan sahsiah sepanjang tahun 2011. Demi memberkati acara dan agenda kita. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5Bestari Tampil seketika untuk memimpin pembacaan doa pembuka majlis pada pagi ini. berpisahnya kita nanti akan diiringi dengan jutaan ketenangan. Untuk itu. Menghimpunkan segala harapan dan hasrat.. minda yang jernih. Fadli 3 . Selaku insan kerdil sifat dan upaya. Dengan bait-bait doa serta munajat. Dengan sanubari yang bersih. 6. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5 Bestari Atas pimpinan doa sebentar tadi. Marilah kita semua. Semoga pertemuan kita pada pagi ini dipelihara. 5.untuk menghargai pencapaian murid-murid yang telah mendapat dan menunjukkan pencapaian yang cemerlang di dalam bidang kurikulum. Zainah (SELESAI DOA) Aamin. Serta. Dilimpahkan sepenuh manfaat dan keceriaan. Ya Robbal ’Aalamiinn. Menambah tautan kemesraan.

Terima kasih Fadli 10. Fadli 8. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Zainah 4 . (SELESAI NYANYIAN) Hadirin dipersilakan duduk. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekelian. Zainah 9. Hadirin diminta berdiri. adik Nur Afifah Hanani adalah johan pertandingan………. (SELESAI MENGAJI) Terima kasih diucapkan. Hadirin dan hadirat yang dihormati. Untuk makluman hadirin sekelian. Beliau akan membacakan ayat-ayat suci al-Quran dari surah Hijr mulai ayat ….7. Lagu Negeri Perak dan lagu sekolah. Majlis diteruskan dengan nyanyian lagu Negaraku. Sekarang marilah kita sama-sama mendengar dan menghayati Bacaan ayat-ayat suci al-Quran nul Karim yang akan disampaikan oleh adik Nur Afifah Hanani binti Hamzah dari tahun 4 Bestari. Ybhg Datin.

sama-sama kita saksikan persembahan dari murid SK Basia Lama. Persembahan pertama ini diberi nama Kalam Jamaie yang bertajuk Sadiqati ma’a hayawanatiha yang bermaksud “Kawan Saya bersama haiwan Peliharaannya’ yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 3. 5 Fadli . Tak molek. Berpagar teguh tidak berpapan Tuan Guru Besar menjadi tumpuan Dipersilakan tuan memberi ucapan Tirai ucapan pada pagi ini. Basia Lama bagi menyampaikan ucapan. Dipersilakan tuan. dan 5. Abdul Malik bin Abd. (SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih diucapkan kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan kalam jamaie sebentar tadi. dimulakan dengan ucapan alu-aluan daripada Guru Besar SKBL. Dipersilakan. 11. Rahman. 4.Hadirin sekalian. Majlis dengan hormatnya menjemput dan mempersilakan En. Guru Besar Sk. jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tanah terbiar tidak bertuan.

Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu Zainah ucapan daripada tetamu kehormat. Guru Besar Sk basia Lama Untuk menyampaikan cenderamata kepada 6 Fadli zainah . Abd. (SELESAI UCAPAN) Hadirin yang dihormati sekalian. Mantan Guru Besar SKBL untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang SKBL bagi tahun 2011. Malik bin Abdul Rahman. 12. yang pergi diringi”. Bertonggak adat. Dengan segala hormatnya dipersilakan. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha En. Sebagai tanda terima kasih dan penghargaan yang tidak terhingga. “yang datang disambut.(SELESAI UCAPAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas ucapan alu-aluan sebentar tadi. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Datin Hjh Halimah binti Mat Nor. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan atas kesudian Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor sebentar tadi. 13. maka rasmilah sudah majlis kita pada pagi ini. dengan berakhirnya ucapan tadi.

Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika fadli bagi memberi laluan kepada persembahan kedua murid. Program Nilam. Cemerlang J-Qaf.Ybhg. Halimah binti Mat Nor Atas kesudian Yg berbahagia Datin menyempurnakan perasmian Hari Anugerah cemerlang SKBL bagi tahun 2011 Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Cemerlang Akademik. Sesi pertama ialah untuk kehadiran penuh. Untuk makluman hadirin sekelian. 14. penyampaian anugerah akan diadakan di dalam 2 sesi. (SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih di atas persembahan tadi. Kedudukan Dalam kelas. 7 . Mata Pelajaran terbaik. Terima kasih. Cemerlang LINUS. tibalah kita ke acara Penyampaian Anugerah Zainah kepada murid murid yang menunjukkan kecemerlangan dalam bidang akademik dan kokurikulum bagi tahun 2011. 15. Seterusnya. Persembahan kedua ini diberi nama “Aci-Aci Buka Pintu” yang akan dipersembahkan oleh muridmurid tahun 5. Dipersilakan. Datin Hjh. Anjakan Prestasi dan Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas.

(RUJUK LAMPIRAN) 20. Bagi anugerah cemerlang tahun 2 Wawasan pula. tokoh akademik.. Majlis diteruskan lagi dengan penerima anugerah Zainah cemerlang bagi tahun 2Bestari. tokoh sahsiah terpuji dan Tokoh Pelajar 2011 Oleh itu. Termizi bin Lope ke pentas utama untuk menyampaikan anugerah. Penyampaian anugerah diberikan kepada murid-murid Zainah yang telah mencapai kecemerlangan di dalam bidangbidang yang telah disebutkan sebentar tadi bermula dari tahun 1 hingga tahun 6. Anugerah diberikan kepada adik …. Tn.. di dalam sesi ke 2 pula. (RUJUK LAMPIRAN) 8 . Hj.(RUJUK LAMPIRAN) 18. Anugerah akan Fadli diberikan untuk tokoh ko-kurikulum. Bagi tahun 1Bestari. bagi menyempurnakan acara. dijemput Yang Berusaha Tuan Guru Besar mengiringi Yang DI Pertua PIBG SKBL. dijemput adik ……. Dijemput adik … (RUJUK LAMPIRAN) 19. Manakala. Seterusnya ialah penerima Anugerah Cemerlang untuk Fadli tahun 1 Wawasan. Fadli majlis menjemput adik …. 17.16.

Majlis Anugerah Cemerlang Skbl diteruskan dengan penyampaian anugerah cemerlang bagi murid tahun 3 wawasan. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tn. Abdul Malik bin Abd. Rahman. Seterusnya penyampaian anugerah cemerlang bagi Zainah tahun 4 Bestari. Yang berbahagia Datin. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 9 . Bagi tahun 4 Bestari . Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Zainah cemerlang tahun 3 bestari. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 22. Tuan-tuan dan Puan-puan yang Fadli dihormati sekelian.21. Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Fadli cemerlang tahun 4 Wawasan. Termizi Lope atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Guru Besar SKBL untuk menjemput dan mengiringi Yang Berbahagia. Datin Hjh Halimah untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. 23. Hj. Untuk itu majlis mempersilakan Yang Berusaha En. Dipersilakan. dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 24.

diumumkan johan Zainah keceriaan kelas bagi tahap 1 dan tahap 2.. Penyampaian anugerah terakhir bagi sesi pertama ialah Fadli penyampaian anugerah cemerlang tahun 6 Wawasan.25. Johan Keseluruhan bagi Pertandingan Fadli keceriaan kelas untuk tahap 2 dimenangi oleh tahun 5 Bestari. Halimah binti Mat Nor atas 10 (RUJUK anugerah Zainah penyampaian cemerlang bagi tahun 6 Bestari. Dijemput Ketua kelas 3 wawasan adik………………………………………… tampil ke pentas.. Sebelum majlis berhenti rehat. Dijemput adik… (RUJUK . Manakala. dijemput adik…. bagi tahun 5 Bestari. Untuk itu. Majlis diteruskan dengan LAMPIRAN) 28. (RUJUK LAMPIRAN) 29. dijemput. Di jemput adik …………………………………. Ketua Kelas Tahun 5B untuk menerima piala pusingan. Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas tahap 1 dimenangi oleh Tahun 3 wawasan. Zainah (RUJUK LAMPIRAN) 26. adik…. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Zainah Yang Berbahagia Datin Hjh. dijemput adik …. Seterusnya. LAMPIRAN) 27. Seterusnya ialah penyampaian anugerah cemerlang Fadli bagi tahun 5 Wawasan.

Noorsila binti Md. Majlis sekali lagi menjemput dan mempersilakan Yg. Tokoh Sahsiah terpuji dan Tokoh Murid Keseluruhan bagi murid lelaki dan Perempuan. Siti shahlina binti Omar Ali 31. Ali. Guru Besar SKBL untuk Fadli 11 . Majlis Anugerah Cemerlang SKBL diteruskan bagi sesi Zainah yang ke dua iaitu Anugerah Tokoh Ko-Kurikulum. Hjh. (SELESAI PERSEMBAHAN) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan sebentar tadi. Tuan-tuan dan Puan-puan sekelian. persembahan –persembahan tadi dibimbing dan di latih oleh Pn. Pn. Dipersilakan. Untuk makluman semua. Halimah binti Mat Nor dengan diiringi oleh Tn. Anugerah Tokoh akademik. Norlaila binti Khalid dan Pn. Persembahan ketiga ini ialah medley lagu kanak-kanak yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 4&5.kesudian menyempurnakan upacara penyampaian anugerah sebentar tadi. Berbahagia Datin. Majlis Anugerah cemerlang SKBL berhenti rehat untuk member laluan kepada persembahan murid. 30.

Saiful bin Daud Abadi.menyempurnakan majlis penyampaian anugerah. Dijemput ke semua calon naik ke pentas untuk menerima sijil penghargaan. 32. Majid bin Abd. Seterusnya ialah penyampaian anugerah tokoh Zainah akademik kategori perempuan. Dijemput calon-calon untuk naik ke pentas iaitu adik Md. Nurul farahin binti Abdul Azis dan adik Nur Syahida alia binti Baharin. 34. Adik Mohd Asyraf bin Norbi dan Adik Syazwan nasrin bin Ahmad Sahizan. Muhd Mifdhal Fathuddin bin Mohd Azmi. Majlis diteruskan dengan penyampaian anugerah Fadli tokoh akademik 2011. Adik Nurul Najihah binti Zaukufli. Zaimokasah bin Mat Noh. Calon-calonnya ialah Adik Nor Syafikah binti Abdul Rahman.Zainah kurikulum kategori Perempuan. Rahim. Dijemput ke semua calon naik ke pentas bagi menerima sijil penghargaan. Seterusnya pula ialah penyampaian anugerah tokoh ko. 12 . adik Siti Aishah binti Khairul dan adik Wan Nur Amira binti Wan Muen. 35. Bagi anugerah tokoh kokurikulum kategori lelaki. dan Abd. 33. Calon-calon yang berikut dijemput naik ke pentas. Fadli Calon-calonnya ialah adik Md.

Tahniah diucapkan. Sidang hadirin sekelian. Penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 13 Fadli . Datin. Pemenangnya ialah Adik Zaimokasah bin Mat Noh. Ybhg.Zainah kurikulum SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan. tuan-tuan dan puan-puan sekelian. 37. Seterusnya ialah penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi Zainah kategori perempuan. Mohd Nur arif bin Mohd Said dan Md. 38. majlis diteruskan dengan Fadli penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi kategori lelaki. Saiful bin Daud Abadi. Adik Nur fatinah binti Ahmad Khaizuan. Pemenangnya ialah Adik nur syahida alia binti baharin . Sekarang diumumkan pemenang anugerah tokoh kokurikulum SKBL bagi tahun 2011 bagi kategori lelaki. Fadli Seterusnya diumumkan Penerima anugerah tokoh ko. Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas iaitu ahmad Normeydi bin Alias.36. Siti Aishah binti Khairul dan Nur Iklima binti yusri. Tahniah diucapkan. Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas.

Sekarang diumumkan senarai calon-calon bagi Fadli anugerah tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki. Tahniah diucapkan.bagi kategori lelaki ialah Adik Md. Penerimanya ialah nurul najihah binti zaulkifli Zainah Penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji SKBL tahun 2011 bagi kategori lelaki ialah adik mohd saiful bin daud abadi Dipersilakan. 14 . Saiful bin Daud Abadi. Datin. Zainah Ybhg. Seterusnya di bacakan penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan. Calon-calonnya ialah adik mohd saiful bin daud abadi. tuan-tuan dan puan-puan sekelian. Pemenangnya ialah adik siti aishah binti khairul. Fadli Seterusnya ialah pengumuman penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji kategori perempuan bagi tahun 2011. Tibalah kita ke anugerah terakhir iaitu tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki dan perempuan. Dipersilakan.

penerima Anugerah Tokoh Murid Keseluruhan Lelaki SK Basia Lama tahun 2011. Manakala di dalam bidang ko akademik pula. Selama bersekolah di sekolah ini beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum. seterusnya adik wan nur amira binti wan muen dan calon terakhir pula adik Siti aishah binti khairul Fadli Sekarang diumumkan. adik Nurul najihah binti Zaulkifliput naik ke pentas. Bercita-cita menjadi seorang pendidik apabila dewasa kelak. dan bendahari kelab Doktor Muda.Dijemput naik ke pentas. Beliau dilahirkan pada 1 April 1999. Calon kedua pula dijemput adik ahmad normeydi bin Alias Dan calon ketiga dipersilakan adik abd majid bin abd rahim Zainah Manakala senarai calon-calon anugerah tokoh murid keseluruhan kategori perempuan seperti berikut. Menjawat jawatan sebagai naib pengerusi tunas kadet remaja sekolah. beliau mewakili sekolah di dalam pertandingan bercerita bahasa inggeris peringkat zon gerik utara dan mewakili sekolah dalam majlis khatam al-quran peringkat daerah hulu Perak. Sepanjang bersekolah di sini beliau telah menunjukkan akhlak 15 .

Sikap yang ditunjukkan oleh beliau menjadikan beliau disenangi oleh guru Beliau yang dimaksudkan ialah adik Muhammad Saiful bin daud abadi.A. Yong Argayah binti Min . beliau ialah Pengerusi Kelab Doktor Muda. Selain cemerlang dalam bidang akademik beliau juga aktif dalam bidang kokurikulum. Zaulkufli bin Yurid dan Pn. dan mewakili sekolah dalam pertandingan Bola Baling peringkat Daerah Hulu Perak. dan rakan. Selain itu. Sekarang diumumkan pula. 39. Bercita-cita menjadi seorang pensyarah dan menjadikan Nabi Muhammad S. 16 . 03 Mac 1999 di Hospital Hospital Daerah Gerik merupakan tanggal bersejarah apabila lahirnya seorang puteri bongsu yang menjadi kebanggaan pasangan En. beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum selama bersekolah di sekolah ini.W sebagai idolanya.yang baik kepada guru-guru serta rakan-rakan. penerima Anugerah Tokoh Zainah Murid Keseluruhan Perempuan SK Basia Lama tahun 2011. Dijemput ibu adik Muhammad saiful iaitu Puan Norhasyimah binti Norani untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah. Mendaftar masuk ke SK Basia Lama pada tahun 2006. Dalam bidang akademik beliau telah mencapai nilai purata terbaik sejak tahun 1 hingga tahun 6.

40. Berbahagia Datin Hjh. Tahniah dan syabas diucapkan kepada murid-murid yang menerima anugerah pada hari ini. 41. Terima kasih diucapkan kepada yg. kita telah pun berada di penghujung acara Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang bagi tahun 2011 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Beliau yang dimaksudkan ialah adik Nurul Najihah binti Zaulkifli Dijemput ibu bapa adik Nurul najihah binti Zaulkifli untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah. 42. 17 Fadli Zainah Fadli . Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Hadirin sekalian. Menghijau pohon subur dibaja. Halimah binti Mat Nor di atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi.Sesungguhnya pencapaian-pencapaian ini membolehkan beliau dinobatkan sebagai Tokoh Murid Perempuan bagi tahun ini. Gugur menguning buah kuini.

Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh 18 . wabillahitaufik. walhidayah.Majlis kita berakhir di sini. Sekian.

19 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful