1.

Mengumumkan

ketibaan

tetamu

kehormat

Yang Zainah

Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama dengan diiringi oleh Tuan Guru Besar SKBL ke tempat duduk utama. 2. Assalamualaikum wbt. Salam ceria, salam sejahtera, salam keilmuan dan salam penuh kemesraan. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara. Yang Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berbahagia, Tn. Hj. Termizi bin Lope, Pengerusi PIBG Sk Basia Lama Yang Berusaha Encik Abdul Malik bin Abdul Rahman, Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berusaha, En. Mohd Rathi bin Yaacob, Ketua Kampung Basia Lama (jika ada) Guru-Guru Penolong Kanan, AJK PIBG, pegawai Pejabat Pelajaran Daerah Hulu Perak (jika ada), para ibu bapa, guru-guru penolong seterusnya anak-anak didik yang dikasihi sekalian.
1

Fadli

semurni jiwa. mantan Guru Besar SKBL ke majlis Hari Anugerah Cemerlang SKBL pada tahun ini. atas kehadiran tetamu kehormat Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor . Tujuan Majlis Anugerah cemerlang ini di adakan adalah Zainah 2 Fadli . Pihak majlis mengambil ruang seawal waktu untuk Zainah menyatakan sepenuh aprisiasi setulus hati. Allah Yang Maha Agong dan Maha Tinggi. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. Demi kebesaran dan ketulusan rahmat yang dilimpahkan. Maha Pengampun. Ke atas segala ciptaanNya di langit dan di bumi. Setulus hati. Maha Pengatur dan Maha Perencana.3. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. Demi kekuatan azam dan iltizam yang dikurniakan. Didorong dan digerakkan minda serta deria rasa. Semoga dengan kehadiran semua. Dianugerahkan ’aqal kita dengan kewarasan. Beserta izin dan ’innayahNya jua. Zainah Fadli 4. Selamat datang kami alu-alukan. Lantas dihimpun dan dipertemukan kita semua Bagi menjayakan kemurnian agenda. Terima kasih Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. Fizikal mapan dengan ’afiah kecergasan. Alhamdulillah terus dipanjatkan. Maha Bijaksana. seikhlas nurani. Dimunajatkan rasa syukur ke hadrat Illahi.

Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Dilimpahkan sepenuh manfaat dan keceriaan. Dengan bait-bait doa serta munajat. Fadli 3 . majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5Bestari Tampil seketika untuk memimpin pembacaan doa pembuka majlis pada pagi ini. Menghimpunkan segala harapan dan hasrat. berpisahnya kita nanti akan diiringi dengan jutaan ketenangan. Marilah kita semua. Dengan sanubari yang bersih. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5 Bestari Atas pimpinan doa sebentar tadi. Selaku insan kerdil sifat dan upaya. Serta. Zainah (SELESAI DOA) Aamin. Ya Robbal ’Aalamiinn. 5.. kokurikulum dan sahsiah sepanjang tahun 2011. Demi memberkati acara dan agenda kita. minda yang jernih. Semoga pertemuan kita pada pagi ini dipelihara. Menambah tautan kemesraan. Untuk itu. 6.untuk menghargai pencapaian murid-murid yang telah mendapat dan menunjukkan pencapaian yang cemerlang di dalam bidang kurikulum.

Hadirin dan hadirat yang dihormati. Ybhg Datin. Beliau akan membacakan ayat-ayat suci al-Quran dari surah Hijr mulai ayat …. Zainah 9. Untuk makluman hadirin sekelian. (SELESAI MENGAJI) Terima kasih diucapkan. Majlis diteruskan dengan nyanyian lagu Negaraku. Fadli 8. Terima kasih Fadli 10. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekelian. Lagu Negeri Perak dan lagu sekolah. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Zainah 4 . adik Nur Afifah Hanani adalah johan pertandingan………. Hadirin diminta berdiri. Sekarang marilah kita sama-sama mendengar dan menghayati Bacaan ayat-ayat suci al-Quran nul Karim yang akan disampaikan oleh adik Nur Afifah Hanani binti Hamzah dari tahun 4 Bestari. (SELESAI NYANYIAN) Hadirin dipersilakan duduk.7.

Berpagar teguh tidak berpapan Tuan Guru Besar menjadi tumpuan Dipersilakan tuan memberi ucapan Tirai ucapan pada pagi ini. Basia Lama bagi menyampaikan ucapan. jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tanah terbiar tidak bertuan. (SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih diucapkan kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan kalam jamaie sebentar tadi. Majlis dengan hormatnya menjemput dan mempersilakan En. dan 5.Hadirin sekalian. Persembahan pertama ini diberi nama Kalam Jamaie yang bertajuk Sadiqati ma’a hayawanatiha yang bermaksud “Kawan Saya bersama haiwan Peliharaannya’ yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 3. 11. 5 Fadli . Dipersilakan. 4. Guru Besar Sk. Abdul Malik bin Abd. Rahman. dimulakan dengan ucapan alu-aluan daripada Guru Besar SKBL. sama-sama kita saksikan persembahan dari murid SK Basia Lama. Dipersilakan tuan. Tak molek.

13. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Datin Hjh Halimah binti Mat Nor. yang pergi diringi”. dengan berakhirnya ucapan tadi. Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu Zainah ucapan daripada tetamu kehormat. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Malik bin Abdul Rahman. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan atas kesudian Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor sebentar tadi. 12. Guru Besar Sk basia Lama Untuk menyampaikan cenderamata kepada 6 Fadli zainah . “yang datang disambut. Abd.(SELESAI UCAPAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas ucapan alu-aluan sebentar tadi. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha En. maka rasmilah sudah majlis kita pada pagi ini. Mantan Guru Besar SKBL untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang SKBL bagi tahun 2011. Sebagai tanda terima kasih dan penghargaan yang tidak terhingga. Bertonggak adat. (SELESAI UCAPAN) Hadirin yang dihormati sekalian.

Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika fadli bagi memberi laluan kepada persembahan kedua murid. 15. (SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih di atas persembahan tadi. Terima kasih. Mata Pelajaran terbaik. Program Nilam. Cemerlang J-Qaf. Halimah binti Mat Nor Atas kesudian Yg berbahagia Datin menyempurnakan perasmian Hari Anugerah cemerlang SKBL bagi tahun 2011 Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. 7 . Kedudukan Dalam kelas. Dipersilakan.Ybhg. Seterusnya. Persembahan kedua ini diberi nama “Aci-Aci Buka Pintu” yang akan dipersembahkan oleh muridmurid tahun 5. 14. Anjakan Prestasi dan Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas. penyampaian anugerah akan diadakan di dalam 2 sesi. Sesi pertama ialah untuk kehadiran penuh. tibalah kita ke acara Penyampaian Anugerah Zainah kepada murid murid yang menunjukkan kecemerlangan dalam bidang akademik dan kokurikulum bagi tahun 2011. Untuk makluman hadirin sekelian. Cemerlang Akademik. Cemerlang LINUS. Datin Hjh.

(RUJUK LAMPIRAN) 18.16. Anugerah diberikan kepada adik …. dijemput Yang Berusaha Tuan Guru Besar mengiringi Yang DI Pertua PIBG SKBL. Anugerah akan Fadli diberikan untuk tokoh ko-kurikulum. 17. Seterusnya ialah penerima Anugerah Cemerlang untuk Fadli tahun 1 Wawasan.. Majlis diteruskan lagi dengan penerima anugerah Zainah cemerlang bagi tahun 2Bestari. Fadli majlis menjemput adik …. Hj.. dijemput adik ……. Dijemput adik … (RUJUK LAMPIRAN) 19. Manakala. di dalam sesi ke 2 pula. bagi menyempurnakan acara. tokoh sahsiah terpuji dan Tokoh Pelajar 2011 Oleh itu. tokoh akademik. Penyampaian anugerah diberikan kepada murid-murid Zainah yang telah mencapai kecemerlangan di dalam bidangbidang yang telah disebutkan sebentar tadi bermula dari tahun 1 hingga tahun 6. Bagi anugerah cemerlang tahun 2 Wawasan pula. Bagi tahun 1Bestari. Termizi bin Lope ke pentas utama untuk menyampaikan anugerah. (RUJUK LAMPIRAN) 20. Tn. (RUJUK LAMPIRAN) 8 .

Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Zainah cemerlang tahun 3 bestari. Guru Besar SKBL untuk menjemput dan mengiringi Yang Berbahagia. Datin Hjh Halimah untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Hj. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tn. Dipersilakan.21. Bagi tahun 4 Bestari . Untuk itu majlis mempersilakan Yang Berusaha En. Abdul Malik bin Abd. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 22. Seterusnya penyampaian anugerah cemerlang bagi Zainah tahun 4 Bestari. 23. dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 24. Rahman. Majlis Anugerah Cemerlang Skbl diteruskan dengan penyampaian anugerah cemerlang bagi murid tahun 3 wawasan. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 9 . Yang berbahagia Datin. Tuan-tuan dan Puan-puan yang Fadli dihormati sekelian. Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Fadli cemerlang tahun 4 Wawasan. Termizi Lope atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi.

Dijemput Ketua kelas 3 wawasan adik………………………………………… tampil ke pentas.25. Seterusnya ialah penyampaian anugerah cemerlang Fadli bagi tahun 5 Wawasan. Penyampaian anugerah terakhir bagi sesi pertama ialah Fadli penyampaian anugerah cemerlang tahun 6 Wawasan. diumumkan johan Zainah keceriaan kelas bagi tahap 1 dan tahap 2. Zainah (RUJUK LAMPIRAN) 26. (RUJUK LAMPIRAN) 29. LAMPIRAN) 27. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Zainah Yang Berbahagia Datin Hjh. Di jemput adik …………………………………. Untuk itu. bagi tahun 5 Bestari. Seterusnya. dijemput adik …. Ketua Kelas Tahun 5B untuk menerima piala pusingan.. Sebelum majlis berhenti rehat. Halimah binti Mat Nor atas 10 (RUJUK anugerah Zainah penyampaian cemerlang bagi tahun 6 Bestari. Manakala. Majlis diteruskan dengan LAMPIRAN) 28. Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas tahap 1 dimenangi oleh Tahun 3 wawasan. dijemput. dijemput adik…. Dijemput adik… (RUJUK . Johan Keseluruhan bagi Pertandingan Fadli keceriaan kelas untuk tahap 2 dimenangi oleh tahun 5 Bestari.. adik….

Hjh. Siti shahlina binti Omar Ali 31. Tuan-tuan dan Puan-puan sekelian. (SELESAI PERSEMBAHAN) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan sebentar tadi. Dipersilakan. Berbahagia Datin. Majlis sekali lagi menjemput dan mempersilakan Yg. Untuk makluman semua. Pn. Anugerah Tokoh akademik. Persembahan ketiga ini ialah medley lagu kanak-kanak yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 4&5. Ali. Halimah binti Mat Nor dengan diiringi oleh Tn. Majlis Anugerah Cemerlang SKBL diteruskan bagi sesi Zainah yang ke dua iaitu Anugerah Tokoh Ko-Kurikulum.kesudian menyempurnakan upacara penyampaian anugerah sebentar tadi. Norlaila binti Khalid dan Pn. Guru Besar SKBL untuk Fadli 11 . Majlis Anugerah cemerlang SKBL berhenti rehat untuk member laluan kepada persembahan murid. Noorsila binti Md. persembahan –persembahan tadi dibimbing dan di latih oleh Pn. Tokoh Sahsiah terpuji dan Tokoh Murid Keseluruhan bagi murid lelaki dan Perempuan. 30.

Adik Nurul Najihah binti Zaukufli. 34.menyempurnakan majlis penyampaian anugerah. Seterusnya pula ialah penyampaian anugerah tokoh ko. Seterusnya ialah penyampaian anugerah tokoh Zainah akademik kategori perempuan. 12 . dan Abd. Calon-calon yang berikut dijemput naik ke pentas. Nurul farahin binti Abdul Azis dan adik Nur Syahida alia binti Baharin. Bagi anugerah tokoh kokurikulum kategori lelaki. Dijemput ke semua calon naik ke pentas bagi menerima sijil penghargaan. Muhd Mifdhal Fathuddin bin Mohd Azmi. Saiful bin Daud Abadi.Zainah kurikulum kategori Perempuan. adik Siti Aishah binti Khairul dan adik Wan Nur Amira binti Wan Muen. Zaimokasah bin Mat Noh. Dijemput calon-calon untuk naik ke pentas iaitu adik Md. Majid bin Abd. Dijemput ke semua calon naik ke pentas untuk menerima sijil penghargaan. Calon-calonnya ialah Adik Nor Syafikah binti Abdul Rahman. Fadli Calon-calonnya ialah adik Md. Adik Mohd Asyraf bin Norbi dan Adik Syazwan nasrin bin Ahmad Sahizan. 33. Majlis diteruskan dengan penyampaian anugerah Fadli tokoh akademik 2011. 32. 35. Rahim.

Penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 13 Fadli . Sidang hadirin sekelian. Datin. Pemenangnya ialah Adik Zaimokasah bin Mat Noh. 38. Sekarang diumumkan pemenang anugerah tokoh kokurikulum SKBL bagi tahun 2011 bagi kategori lelaki. Adik Nur fatinah binti Ahmad Khaizuan. Tahniah diucapkan. Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas. Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas iaitu ahmad Normeydi bin Alias. majlis diteruskan dengan Fadli penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi kategori lelaki. tuan-tuan dan puan-puan sekelian. Pemenangnya ialah Adik nur syahida alia binti baharin . Tahniah diucapkan. Fadli Seterusnya diumumkan Penerima anugerah tokoh ko. Siti Aishah binti Khairul dan Nur Iklima binti yusri. Mohd Nur arif bin Mohd Said dan Md. Saiful bin Daud Abadi. Seterusnya ialah penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi Zainah kategori perempuan.Zainah kurikulum SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan. Ybhg. 37.36.

Pemenangnya ialah adik siti aishah binti khairul. Calon-calonnya ialah adik mohd saiful bin daud abadi. 14 . Sekarang diumumkan senarai calon-calon bagi Fadli anugerah tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki. Penerimanya ialah nurul najihah binti zaulkifli Zainah Penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji SKBL tahun 2011 bagi kategori lelaki ialah adik mohd saiful bin daud abadi Dipersilakan. Tibalah kita ke anugerah terakhir iaitu tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki dan perempuan. Zainah Ybhg.bagi kategori lelaki ialah Adik Md. Fadli Seterusnya ialah pengumuman penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji kategori perempuan bagi tahun 2011. Tahniah diucapkan. Dipersilakan. Datin. Seterusnya di bacakan penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan. Saiful bin Daud Abadi. tuan-tuan dan puan-puan sekelian.

Calon kedua pula dijemput adik ahmad normeydi bin Alias Dan calon ketiga dipersilakan adik abd majid bin abd rahim Zainah Manakala senarai calon-calon anugerah tokoh murid keseluruhan kategori perempuan seperti berikut. seterusnya adik wan nur amira binti wan muen dan calon terakhir pula adik Siti aishah binti khairul Fadli Sekarang diumumkan. adik Nurul najihah binti Zaulkifliput naik ke pentas. Sepanjang bersekolah di sini beliau telah menunjukkan akhlak 15 . dan bendahari kelab Doktor Muda. beliau mewakili sekolah di dalam pertandingan bercerita bahasa inggeris peringkat zon gerik utara dan mewakili sekolah dalam majlis khatam al-quran peringkat daerah hulu Perak. penerima Anugerah Tokoh Murid Keseluruhan Lelaki SK Basia Lama tahun 2011. Manakala di dalam bidang ko akademik pula. Beliau dilahirkan pada 1 April 1999. Bercita-cita menjadi seorang pendidik apabila dewasa kelak.Dijemput naik ke pentas. Selama bersekolah di sekolah ini beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum. Menjawat jawatan sebagai naib pengerusi tunas kadet remaja sekolah.

Bercita-cita menjadi seorang pensyarah dan menjadikan Nabi Muhammad S. 16 . Selain itu. dan rakan. beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum selama bersekolah di sekolah ini. Sekarang diumumkan pula. Dalam bidang akademik beliau telah mencapai nilai purata terbaik sejak tahun 1 hingga tahun 6. 03 Mac 1999 di Hospital Hospital Daerah Gerik merupakan tanggal bersejarah apabila lahirnya seorang puteri bongsu yang menjadi kebanggaan pasangan En.A. 39.W sebagai idolanya. penerima Anugerah Tokoh Zainah Murid Keseluruhan Perempuan SK Basia Lama tahun 2011. Sikap yang ditunjukkan oleh beliau menjadikan beliau disenangi oleh guru Beliau yang dimaksudkan ialah adik Muhammad Saiful bin daud abadi. beliau ialah Pengerusi Kelab Doktor Muda. Selain cemerlang dalam bidang akademik beliau juga aktif dalam bidang kokurikulum. Mendaftar masuk ke SK Basia Lama pada tahun 2006. dan mewakili sekolah dalam pertandingan Bola Baling peringkat Daerah Hulu Perak. Zaulkufli bin Yurid dan Pn.yang baik kepada guru-guru serta rakan-rakan. Dijemput ibu adik Muhammad saiful iaitu Puan Norhasyimah binti Norani untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah. Yong Argayah binti Min .

Sesungguhnya pencapaian-pencapaian ini membolehkan beliau dinobatkan sebagai Tokoh Murid Perempuan bagi tahun ini. Terima kasih diucapkan kepada yg. Berbahagia Datin Hjh. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. 42. Gugur menguning buah kuini. 41. Tahniah dan syabas diucapkan kepada murid-murid yang menerima anugerah pada hari ini. kita telah pun berada di penghujung acara Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang bagi tahun 2011 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. 17 Fadli Zainah Fadli . Beliau yang dimaksudkan ialah adik Nurul Najihah binti Zaulkifli Dijemput ibu bapa adik Nurul najihah binti Zaulkifli untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah. Hadirin sekalian. Menghijau pohon subur dibaja. 40. Halimah binti Mat Nor di atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh 18 . Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. wabillahitaufik.Majlis kita berakhir di sini. walhidayah. Sekian.

19 .

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.