1.

Mengumumkan

ketibaan

tetamu

kehormat

Yang Zainah

Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama dengan diiringi oleh Tuan Guru Besar SKBL ke tempat duduk utama. 2. Assalamualaikum wbt. Salam ceria, salam sejahtera, salam keilmuan dan salam penuh kemesraan. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara. Yang Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berbahagia, Tn. Hj. Termizi bin Lope, Pengerusi PIBG Sk Basia Lama Yang Berusaha Encik Abdul Malik bin Abdul Rahman, Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berusaha, En. Mohd Rathi bin Yaacob, Ketua Kampung Basia Lama (jika ada) Guru-Guru Penolong Kanan, AJK PIBG, pegawai Pejabat Pelajaran Daerah Hulu Perak (jika ada), para ibu bapa, guru-guru penolong seterusnya anak-anak didik yang dikasihi sekalian.
1

Fadli

Pihak majlis mengambil ruang seawal waktu untuk Zainah menyatakan sepenuh aprisiasi setulus hati. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. Maha Pengampun. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. Setulus hati. Semoga dengan kehadiran semua. mantan Guru Besar SKBL ke majlis Hari Anugerah Cemerlang SKBL pada tahun ini. Alhamdulillah terus dipanjatkan. Zainah Fadli 4. Fizikal mapan dengan ’afiah kecergasan. Dianugerahkan ’aqal kita dengan kewarasan. Maha Bijaksana. Lantas dihimpun dan dipertemukan kita semua Bagi menjayakan kemurnian agenda. Maha Pengatur dan Maha Perencana. Didorong dan digerakkan minda serta deria rasa. semurni jiwa. Terima kasih Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. Selamat datang kami alu-alukan. Ke atas segala ciptaanNya di langit dan di bumi. Tujuan Majlis Anugerah cemerlang ini di adakan adalah Zainah 2 Fadli . Dimunajatkan rasa syukur ke hadrat Illahi. atas kehadiran tetamu kehormat Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor .3. Beserta izin dan ’innayahNya jua. seikhlas nurani. Allah Yang Maha Agong dan Maha Tinggi. Demi kekuatan azam dan iltizam yang dikurniakan. Demi kebesaran dan ketulusan rahmat yang dilimpahkan.

Selaku insan kerdil sifat dan upaya. Dengan sanubari yang bersih. Menambah tautan kemesraan. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5 Bestari Atas pimpinan doa sebentar tadi. Untuk itu.untuk menghargai pencapaian murid-murid yang telah mendapat dan menunjukkan pencapaian yang cemerlang di dalam bidang kurikulum. Dilimpahkan sepenuh manfaat dan keceriaan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5Bestari Tampil seketika untuk memimpin pembacaan doa pembuka majlis pada pagi ini. Zainah (SELESAI DOA) Aamin. Semoga pertemuan kita pada pagi ini dipelihara. Marilah kita semua. Serta.. minda yang jernih. Menghimpunkan segala harapan dan hasrat. 5. Ya Robbal ’Aalamiinn. kokurikulum dan sahsiah sepanjang tahun 2011. berpisahnya kita nanti akan diiringi dengan jutaan ketenangan. Demi memberkati acara dan agenda kita. Fadli 3 . Dengan bait-bait doa serta munajat. 6.

Untuk makluman hadirin sekelian. Sekarang marilah kita sama-sama mendengar dan menghayati Bacaan ayat-ayat suci al-Quran nul Karim yang akan disampaikan oleh adik Nur Afifah Hanani binti Hamzah dari tahun 4 Bestari. Beliau akan membacakan ayat-ayat suci al-Quran dari surah Hijr mulai ayat …. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Zainah 4 . Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekelian. adik Nur Afifah Hanani adalah johan pertandingan………. Ybhg Datin. Hadirin dan hadirat yang dihormati. Zainah 9. Lagu Negeri Perak dan lagu sekolah. (SELESAI NYANYIAN) Hadirin dipersilakan duduk. Hadirin diminta berdiri. (SELESAI MENGAJI) Terima kasih diucapkan. Fadli 8.7. Majlis diteruskan dengan nyanyian lagu Negaraku. Terima kasih Fadli 10.

4. Majlis dengan hormatnya menjemput dan mempersilakan En. sama-sama kita saksikan persembahan dari murid SK Basia Lama. Guru Besar Sk. jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tanah terbiar tidak bertuan. 5 Fadli . Basia Lama bagi menyampaikan ucapan.Hadirin sekalian. Tak molek. Persembahan pertama ini diberi nama Kalam Jamaie yang bertajuk Sadiqati ma’a hayawanatiha yang bermaksud “Kawan Saya bersama haiwan Peliharaannya’ yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 3. dimulakan dengan ucapan alu-aluan daripada Guru Besar SKBL. dan 5. Abdul Malik bin Abd. Dipersilakan tuan. Dipersilakan. Berpagar teguh tidak berpapan Tuan Guru Besar menjadi tumpuan Dipersilakan tuan memberi ucapan Tirai ucapan pada pagi ini. Rahman. (SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih diucapkan kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan kalam jamaie sebentar tadi. 11.

Malik bin Abdul Rahman. 13. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha En. (SELESAI UCAPAN) Hadirin yang dihormati sekalian. Mantan Guru Besar SKBL untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang SKBL bagi tahun 2011. Guru Besar Sk basia Lama Untuk menyampaikan cenderamata kepada 6 Fadli zainah . Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan atas kesudian Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor sebentar tadi. 12. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Datin Hjh Halimah binti Mat Nor. “yang datang disambut. Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu Zainah ucapan daripada tetamu kehormat. Dengan segala hormatnya dipersilakan. dengan berakhirnya ucapan tadi. Abd.(SELESAI UCAPAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas ucapan alu-aluan sebentar tadi. Bertonggak adat. maka rasmilah sudah majlis kita pada pagi ini. yang pergi diringi”. Sebagai tanda terima kasih dan penghargaan yang tidak terhingga.

Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika fadli bagi memberi laluan kepada persembahan kedua murid. Cemerlang J-Qaf. 7 . Sesi pertama ialah untuk kehadiran penuh.Ybhg. Dipersilakan. Persembahan kedua ini diberi nama “Aci-Aci Buka Pintu” yang akan dipersembahkan oleh muridmurid tahun 5. Terima kasih. Halimah binti Mat Nor Atas kesudian Yg berbahagia Datin menyempurnakan perasmian Hari Anugerah cemerlang SKBL bagi tahun 2011 Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Mata Pelajaran terbaik. Anjakan Prestasi dan Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas. Cemerlang LINUS. Cemerlang Akademik. (SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih di atas persembahan tadi. 14. 15. penyampaian anugerah akan diadakan di dalam 2 sesi. Program Nilam. Seterusnya. Datin Hjh. Kedudukan Dalam kelas. tibalah kita ke acara Penyampaian Anugerah Zainah kepada murid murid yang menunjukkan kecemerlangan dalam bidang akademik dan kokurikulum bagi tahun 2011. Untuk makluman hadirin sekelian.

Hj. Manakala. dijemput Yang Berusaha Tuan Guru Besar mengiringi Yang DI Pertua PIBG SKBL. 17. Fadli majlis menjemput adik …. tokoh akademik. di dalam sesi ke 2 pula. dijemput adik ……. Anugerah diberikan kepada adik ….. Termizi bin Lope ke pentas utama untuk menyampaikan anugerah. Majlis diteruskan lagi dengan penerima anugerah Zainah cemerlang bagi tahun 2Bestari.(RUJUK LAMPIRAN) 18. Tn. Anugerah akan Fadli diberikan untuk tokoh ko-kurikulum.. (RUJUK LAMPIRAN) 20. Penyampaian anugerah diberikan kepada murid-murid Zainah yang telah mencapai kecemerlangan di dalam bidangbidang yang telah disebutkan sebentar tadi bermula dari tahun 1 hingga tahun 6. (RUJUK LAMPIRAN) 8 . Bagi tahun 1Bestari. tokoh sahsiah terpuji dan Tokoh Pelajar 2011 Oleh itu. bagi menyempurnakan acara. Dijemput adik … (RUJUK LAMPIRAN) 19. Seterusnya ialah penerima Anugerah Cemerlang untuk Fadli tahun 1 Wawasan. Bagi anugerah cemerlang tahun 2 Wawasan pula.16.

Dipersilakan. Rahman. Abdul Malik bin Abd. Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Zainah cemerlang tahun 3 bestari. 23. Termizi Lope atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Hj. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 22. dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 24. Bagi tahun 4 Bestari . Tuan-tuan dan Puan-puan yang Fadli dihormati sekelian.21. Datin Hjh Halimah untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Fadli cemerlang tahun 4 Wawasan. Seterusnya penyampaian anugerah cemerlang bagi Zainah tahun 4 Bestari. Yang berbahagia Datin. Untuk itu majlis mempersilakan Yang Berusaha En. Guru Besar SKBL untuk menjemput dan mengiringi Yang Berbahagia. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tn. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 9 . Majlis Anugerah Cemerlang Skbl diteruskan dengan penyampaian anugerah cemerlang bagi murid tahun 3 wawasan.

adik…. Johan Keseluruhan bagi Pertandingan Fadli keceriaan kelas untuk tahap 2 dimenangi oleh tahun 5 Bestari. Majlis diteruskan dengan LAMPIRAN) 28. Manakala. (RUJUK LAMPIRAN) 29. bagi tahun 5 Bestari. Di jemput adik …………………………………. Sebelum majlis berhenti rehat. Seterusnya ialah penyampaian anugerah cemerlang Fadli bagi tahun 5 Wawasan. Halimah binti Mat Nor atas 10 (RUJUK anugerah Zainah penyampaian cemerlang bagi tahun 6 Bestari... Seterusnya.25. dijemput adik …. Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas tahap 1 dimenangi oleh Tahun 3 wawasan. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Zainah Yang Berbahagia Datin Hjh. Dijemput adik… (RUJUK . diumumkan johan Zainah keceriaan kelas bagi tahap 1 dan tahap 2. Dijemput Ketua kelas 3 wawasan adik………………………………………… tampil ke pentas. Penyampaian anugerah terakhir bagi sesi pertama ialah Fadli penyampaian anugerah cemerlang tahun 6 Wawasan. Ketua Kelas Tahun 5B untuk menerima piala pusingan. LAMPIRAN) 27. Zainah (RUJUK LAMPIRAN) 26. dijemput. dijemput adik…. Untuk itu.

Guru Besar SKBL untuk Fadli 11 . Untuk makluman semua.kesudian menyempurnakan upacara penyampaian anugerah sebentar tadi. Pn. 30. Anugerah Tokoh akademik. Norlaila binti Khalid dan Pn. Tokoh Sahsiah terpuji dan Tokoh Murid Keseluruhan bagi murid lelaki dan Perempuan. Halimah binti Mat Nor dengan diiringi oleh Tn. Majlis Anugerah Cemerlang SKBL diteruskan bagi sesi Zainah yang ke dua iaitu Anugerah Tokoh Ko-Kurikulum. Berbahagia Datin. Majlis Anugerah cemerlang SKBL berhenti rehat untuk member laluan kepada persembahan murid. Hjh. Dipersilakan. (SELESAI PERSEMBAHAN) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan sebentar tadi. Majlis sekali lagi menjemput dan mempersilakan Yg. Ali. Tuan-tuan dan Puan-puan sekelian. Persembahan ketiga ini ialah medley lagu kanak-kanak yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 4&5. Siti shahlina binti Omar Ali 31. persembahan –persembahan tadi dibimbing dan di latih oleh Pn. Noorsila binti Md.

Calon-calon yang berikut dijemput naik ke pentas. Nurul farahin binti Abdul Azis dan adik Nur Syahida alia binti Baharin. 34.Zainah kurikulum kategori Perempuan. Seterusnya ialah penyampaian anugerah tokoh Zainah akademik kategori perempuan. Bagi anugerah tokoh kokurikulum kategori lelaki. Zaimokasah bin Mat Noh. 35. Dijemput calon-calon untuk naik ke pentas iaitu adik Md. adik Siti Aishah binti Khairul dan adik Wan Nur Amira binti Wan Muen. 12 . Muhd Mifdhal Fathuddin bin Mohd Azmi. Dijemput ke semua calon naik ke pentas untuk menerima sijil penghargaan. Adik Mohd Asyraf bin Norbi dan Adik Syazwan nasrin bin Ahmad Sahizan. Saiful bin Daud Abadi. 32. dan Abd.menyempurnakan majlis penyampaian anugerah. Majlis diteruskan dengan penyampaian anugerah Fadli tokoh akademik 2011. 33. Calon-calonnya ialah Adik Nor Syafikah binti Abdul Rahman. Dijemput ke semua calon naik ke pentas bagi menerima sijil penghargaan. Seterusnya pula ialah penyampaian anugerah tokoh ko. Rahim. Fadli Calon-calonnya ialah adik Md. Majid bin Abd. Adik Nurul Najihah binti Zaukufli.

Mohd Nur arif bin Mohd Said dan Md. Sidang hadirin sekelian. Ybhg. Pemenangnya ialah Adik Zaimokasah bin Mat Noh. Datin. Pemenangnya ialah Adik nur syahida alia binti baharin . Penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 13 Fadli . Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas.36. Sekarang diumumkan pemenang anugerah tokoh kokurikulum SKBL bagi tahun 2011 bagi kategori lelaki. Tahniah diucapkan. Fadli Seterusnya diumumkan Penerima anugerah tokoh ko. Seterusnya ialah penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi Zainah kategori perempuan.Zainah kurikulum SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan. tuan-tuan dan puan-puan sekelian. Siti Aishah binti Khairul dan Nur Iklima binti yusri. 38. majlis diteruskan dengan Fadli penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi kategori lelaki. Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas iaitu ahmad Normeydi bin Alias. 37. Saiful bin Daud Abadi. Tahniah diucapkan. Adik Nur fatinah binti Ahmad Khaizuan.

Fadli Seterusnya ialah pengumuman penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji kategori perempuan bagi tahun 2011. Saiful bin Daud Abadi. Zainah Ybhg. Tibalah kita ke anugerah terakhir iaitu tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki dan perempuan.bagi kategori lelaki ialah Adik Md. Datin. Sekarang diumumkan senarai calon-calon bagi Fadli anugerah tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki. Penerimanya ialah nurul najihah binti zaulkifli Zainah Penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji SKBL tahun 2011 bagi kategori lelaki ialah adik mohd saiful bin daud abadi Dipersilakan. 14 . Tahniah diucapkan. tuan-tuan dan puan-puan sekelian. Pemenangnya ialah adik siti aishah binti khairul. Dipersilakan. Calon-calonnya ialah adik mohd saiful bin daud abadi. Seterusnya di bacakan penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan.

beliau mewakili sekolah di dalam pertandingan bercerita bahasa inggeris peringkat zon gerik utara dan mewakili sekolah dalam majlis khatam al-quran peringkat daerah hulu Perak. Menjawat jawatan sebagai naib pengerusi tunas kadet remaja sekolah. penerima Anugerah Tokoh Murid Keseluruhan Lelaki SK Basia Lama tahun 2011. Sepanjang bersekolah di sini beliau telah menunjukkan akhlak 15 .Dijemput naik ke pentas. Manakala di dalam bidang ko akademik pula. Beliau dilahirkan pada 1 April 1999. dan bendahari kelab Doktor Muda. Selama bersekolah di sekolah ini beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum. Calon kedua pula dijemput adik ahmad normeydi bin Alias Dan calon ketiga dipersilakan adik abd majid bin abd rahim Zainah Manakala senarai calon-calon anugerah tokoh murid keseluruhan kategori perempuan seperti berikut. adik Nurul najihah binti Zaulkifliput naik ke pentas. Bercita-cita menjadi seorang pendidik apabila dewasa kelak. seterusnya adik wan nur amira binti wan muen dan calon terakhir pula adik Siti aishah binti khairul Fadli Sekarang diumumkan.

Sekarang diumumkan pula.W sebagai idolanya. dan mewakili sekolah dalam pertandingan Bola Baling peringkat Daerah Hulu Perak. Bercita-cita menjadi seorang pensyarah dan menjadikan Nabi Muhammad S. penerima Anugerah Tokoh Zainah Murid Keseluruhan Perempuan SK Basia Lama tahun 2011. Sikap yang ditunjukkan oleh beliau menjadikan beliau disenangi oleh guru Beliau yang dimaksudkan ialah adik Muhammad Saiful bin daud abadi. 39.yang baik kepada guru-guru serta rakan-rakan. beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum selama bersekolah di sekolah ini. 03 Mac 1999 di Hospital Hospital Daerah Gerik merupakan tanggal bersejarah apabila lahirnya seorang puteri bongsu yang menjadi kebanggaan pasangan En.A. Dalam bidang akademik beliau telah mencapai nilai purata terbaik sejak tahun 1 hingga tahun 6. Mendaftar masuk ke SK Basia Lama pada tahun 2006. Dijemput ibu adik Muhammad saiful iaitu Puan Norhasyimah binti Norani untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah. Zaulkufli bin Yurid dan Pn. Selain cemerlang dalam bidang akademik beliau juga aktif dalam bidang kokurikulum. 16 . dan rakan. Yong Argayah binti Min . beliau ialah Pengerusi Kelab Doktor Muda. Selain itu.

Terima kasih diucapkan kepada yg. Tahniah dan syabas diucapkan kepada murid-murid yang menerima anugerah pada hari ini.Sesungguhnya pencapaian-pencapaian ini membolehkan beliau dinobatkan sebagai Tokoh Murid Perempuan bagi tahun ini. Menghijau pohon subur dibaja. Beliau yang dimaksudkan ialah adik Nurul Najihah binti Zaulkifli Dijemput ibu bapa adik Nurul najihah binti Zaulkifli untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah. 42. Halimah binti Mat Nor di atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. 41. kita telah pun berada di penghujung acara Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang bagi tahun 2011 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Gugur menguning buah kuini. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Hadirin sekalian. Berbahagia Datin Hjh. 17 Fadli Zainah Fadli . 40.

walhidayah. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Sekian. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh 18 . wabillahitaufik.Majlis kita berakhir di sini.

19 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful