1.

Mengumumkan

ketibaan

tetamu

kehormat

Yang Zainah

Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama dengan diiringi oleh Tuan Guru Besar SKBL ke tempat duduk utama. 2. Assalamualaikum wbt. Salam ceria, salam sejahtera, salam keilmuan dan salam penuh kemesraan. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara. Yang Berbahagia Datin Hjh. Halimah binti Mat Nor, mantan Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berbahagia, Tn. Hj. Termizi bin Lope, Pengerusi PIBG Sk Basia Lama Yang Berusaha Encik Abdul Malik bin Abdul Rahman, Guru Besar Sk Basia Lama Yang Berusaha, En. Mohd Rathi bin Yaacob, Ketua Kampung Basia Lama (jika ada) Guru-Guru Penolong Kanan, AJK PIBG, pegawai Pejabat Pelajaran Daerah Hulu Perak (jika ada), para ibu bapa, guru-guru penolong seterusnya anak-anak didik yang dikasihi sekalian.
1

Fadli

Fizikal mapan dengan ’afiah kecergasan. Maha Pengatur dan Maha Perencana. Demi kekuatan azam dan iltizam yang dikurniakan. Dimunajatkan rasa syukur ke hadrat Illahi. Ke atas segala ciptaanNya di langit dan di bumi. Dianugerahkan ’aqal kita dengan kewarasan. Didorong dan digerakkan minda serta deria rasa. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. Allah Yang Maha Agong dan Maha Tinggi. Semoga dengan kehadiran semua.3. mantan Guru Besar SKBL ke majlis Hari Anugerah Cemerlang SKBL pada tahun ini. Maha Bijaksana. Zainah Fadli 4. Beserta izin dan ’innayahNya jua. Terima kasih Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. Maha Pengampun. Selamat datang kami alu-alukan. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. Tujuan Majlis Anugerah cemerlang ini di adakan adalah Zainah 2 Fadli . Lantas dihimpun dan dipertemukan kita semua Bagi menjayakan kemurnian agenda. atas kehadiran tetamu kehormat Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor . semurni jiwa. Setulus hati. Alhamdulillah terus dipanjatkan. Pihak majlis mengambil ruang seawal waktu untuk Zainah menyatakan sepenuh aprisiasi setulus hati. seikhlas nurani. Demi kebesaran dan ketulusan rahmat yang dilimpahkan.

minda yang jernih. 6. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.untuk menghargai pencapaian murid-murid yang telah mendapat dan menunjukkan pencapaian yang cemerlang di dalam bidang kurikulum. Selaku insan kerdil sifat dan upaya. Menambah tautan kemesraan. Ya Robbal ’Aalamiinn. kokurikulum dan sahsiah sepanjang tahun 2011. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5 Bestari Atas pimpinan doa sebentar tadi. Untuk itu. Dengan sanubari yang bersih. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Adik Fakhrul Amin bin Hardi dari tahun 5Bestari Tampil seketika untuk memimpin pembacaan doa pembuka majlis pada pagi ini.. Marilah kita semua. Zainah (SELESAI DOA) Aamin. Semoga pertemuan kita pada pagi ini dipelihara. Fadli 3 . Serta. Menghimpunkan segala harapan dan hasrat. Dilimpahkan sepenuh manfaat dan keceriaan. berpisahnya kita nanti akan diiringi dengan jutaan ketenangan. Dengan bait-bait doa serta munajat. Demi memberkati acara dan agenda kita. 5.

Terima kasih Fadli 10. (SELESAI MENGAJI) Terima kasih diucapkan. Fadli 8. Majlis diteruskan dengan nyanyian lagu Negaraku. Sekarang marilah kita sama-sama mendengar dan menghayati Bacaan ayat-ayat suci al-Quran nul Karim yang akan disampaikan oleh adik Nur Afifah Hanani binti Hamzah dari tahun 4 Bestari.7. Lagu Negeri Perak dan lagu sekolah. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Zainah 4 . adik Nur Afifah Hanani adalah johan pertandingan………. Zainah 9. Hadirin dan hadirat yang dihormati. Ybhg Datin. Beliau akan membacakan ayat-ayat suci al-Quran dari surah Hijr mulai ayat …. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekelian. Hadirin diminta berdiri. Untuk makluman hadirin sekelian. (SELESAI NYANYIAN) Hadirin dipersilakan duduk.

11. sama-sama kita saksikan persembahan dari murid SK Basia Lama. Abdul Malik bin Abd. (SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih diucapkan kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan kalam jamaie sebentar tadi. jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tanah terbiar tidak bertuan. Berpagar teguh tidak berpapan Tuan Guru Besar menjadi tumpuan Dipersilakan tuan memberi ucapan Tirai ucapan pada pagi ini. Persembahan pertama ini diberi nama Kalam Jamaie yang bertajuk Sadiqati ma’a hayawanatiha yang bermaksud “Kawan Saya bersama haiwan Peliharaannya’ yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 3. Majlis dengan hormatnya menjemput dan mempersilakan En. 5 Fadli . 4. Dipersilakan tuan. dan 5.Hadirin sekalian. dimulakan dengan ucapan alu-aluan daripada Guru Besar SKBL. Dipersilakan. Tak molek. Rahman. Basia Lama bagi menyampaikan ucapan. Guru Besar Sk.

(SELESAI UCAPAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas ucapan alu-aluan sebentar tadi. Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu Zainah ucapan daripada tetamu kehormat. Guru Besar Sk basia Lama Untuk menyampaikan cenderamata kepada 6 Fadli zainah . maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Datin Hjh Halimah binti Mat Nor. 12. Mantan Guru Besar SKBL untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang SKBL bagi tahun 2011. “yang datang disambut. Abd. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan atas kesudian Yang Berbahagia Datin Hajjah Halimah binti Mat Nor sebentar tadi. maka rasmilah sudah majlis kita pada pagi ini. 13. Bertonggak adat. Sebagai tanda terima kasih dan penghargaan yang tidak terhingga. yang pergi diringi”. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha En. Dengan segala hormatnya dipersilakan. (SELESAI UCAPAN) Hadirin yang dihormati sekalian. dengan berakhirnya ucapan tadi. Malik bin Abdul Rahman.

Cemerlang Akademik. 14. Untuk makluman hadirin sekelian. Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika fadli bagi memberi laluan kepada persembahan kedua murid. Anjakan Prestasi dan Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas. penyampaian anugerah akan diadakan di dalam 2 sesi. Halimah binti Mat Nor Atas kesudian Yg berbahagia Datin menyempurnakan perasmian Hari Anugerah cemerlang SKBL bagi tahun 2011 Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. tibalah kita ke acara Penyampaian Anugerah Zainah kepada murid murid yang menunjukkan kecemerlangan dalam bidang akademik dan kokurikulum bagi tahun 2011. (SELESAI PERSEMBAHAN) Terima kasih di atas persembahan tadi. Terima kasih. Kedudukan Dalam kelas. Program Nilam. Sesi pertama ialah untuk kehadiran penuh. Datin Hjh. 7 . Dipersilakan. Persembahan kedua ini diberi nama “Aci-Aci Buka Pintu” yang akan dipersembahkan oleh muridmurid tahun 5. Seterusnya. Cemerlang J-Qaf. Mata Pelajaran terbaik.Ybhg. 15. Cemerlang LINUS.

(RUJUK LAMPIRAN) 18. dijemput Yang Berusaha Tuan Guru Besar mengiringi Yang DI Pertua PIBG SKBL. dijemput adik ……. bagi menyempurnakan acara. (RUJUK LAMPIRAN) 8 . Dijemput adik … (RUJUK LAMPIRAN) 19. Majlis diteruskan lagi dengan penerima anugerah Zainah cemerlang bagi tahun 2Bestari. Bagi anugerah cemerlang tahun 2 Wawasan pula. Hj. Bagi tahun 1Bestari. 17. (RUJUK LAMPIRAN) 20. Termizi bin Lope ke pentas utama untuk menyampaikan anugerah. Penyampaian anugerah diberikan kepada murid-murid Zainah yang telah mencapai kecemerlangan di dalam bidangbidang yang telah disebutkan sebentar tadi bermula dari tahun 1 hingga tahun 6. Anugerah diberikan kepada adik …. tokoh akademik. Manakala.. Seterusnya ialah penerima Anugerah Cemerlang untuk Fadli tahun 1 Wawasan.16. tokoh sahsiah terpuji dan Tokoh Pelajar 2011 Oleh itu.. di dalam sesi ke 2 pula. Tn. Fadli majlis menjemput adik …. Anugerah akan Fadli diberikan untuk tokoh ko-kurikulum.

Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Fadli cemerlang tahun 4 Wawasan. Rahman. Penyampaian anugerah diteruskan dengan anugerah Zainah cemerlang tahun 3 bestari. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 9 . Bagi tahun 4 Bestari . Hj. Termizi Lope atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Untuk itu majlis mempersilakan Yang Berusaha En. 23. Majlis Anugerah Cemerlang Skbl diteruskan dengan penyampaian anugerah cemerlang bagi murid tahun 3 wawasan. Seterusnya penyampaian anugerah cemerlang bagi Zainah tahun 4 Bestari. Guru Besar SKBL untuk menjemput dan mengiringi Yang Berbahagia. Abdul Malik bin Abd. Datin Hjh Halimah untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah.21. dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 24. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tn. Dipersilakan. Dijemput adik… (RUJUK LAMPIRAN) 22. Tuan-tuan dan Puan-puan yang Fadli dihormati sekelian. Yang berbahagia Datin.

dijemput. Seterusnya. Majlis diteruskan dengan LAMPIRAN) 28. Johan Keseluruhan bagi Pertandingan Fadli keceriaan kelas untuk tahap 2 dimenangi oleh tahun 5 Bestari.25.. adik…. Ketua Kelas Tahun 5B untuk menerima piala pusingan. Manakala. Halimah binti Mat Nor atas 10 (RUJUK anugerah Zainah penyampaian cemerlang bagi tahun 6 Bestari. Zainah (RUJUK LAMPIRAN) 26. Sebelum majlis berhenti rehat. Dijemput Ketua kelas 3 wawasan adik………………………………………… tampil ke pentas. diumumkan johan Zainah keceriaan kelas bagi tahap 1 dan tahap 2. Seterusnya ialah penyampaian anugerah cemerlang Fadli bagi tahun 5 Wawasan. dijemput adik …. Di jemput adik …………………………………. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Zainah Yang Berbahagia Datin Hjh.. (RUJUK LAMPIRAN) 29. Penyampaian anugerah terakhir bagi sesi pertama ialah Fadli penyampaian anugerah cemerlang tahun 6 Wawasan. bagi tahun 5 Bestari. Johan Keseluruhan Keceriaan Kelas tahap 1 dimenangi oleh Tahun 3 wawasan. Dijemput adik… (RUJUK . LAMPIRAN) 27. Untuk itu. dijemput adik….

Ali. Tuan-tuan dan Puan-puan sekelian. Majlis Anugerah Cemerlang SKBL diteruskan bagi sesi Zainah yang ke dua iaitu Anugerah Tokoh Ko-Kurikulum. Anugerah Tokoh akademik. Noorsila binti Md. Halimah binti Mat Nor dengan diiringi oleh Tn. Dipersilakan. Tokoh Sahsiah terpuji dan Tokoh Murid Keseluruhan bagi murid lelaki dan Perempuan. Untuk makluman semua. Guru Besar SKBL untuk Fadli 11 . Majlis sekali lagi menjemput dan mempersilakan Yg. Norlaila binti Khalid dan Pn. persembahan –persembahan tadi dibimbing dan di latih oleh Pn. Majlis Anugerah cemerlang SKBL berhenti rehat untuk member laluan kepada persembahan murid.kesudian menyempurnakan upacara penyampaian anugerah sebentar tadi. Hjh. Berbahagia Datin. Siti shahlina binti Omar Ali 31. Persembahan ketiga ini ialah medley lagu kanak-kanak yang akan disampaikan oleh murid-murid dari tahun 4&5. Pn. (SELESAI PERSEMBAHAN) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada murid-murid yang terlibat di dalam persembahan sebentar tadi. 30.

Majlis diteruskan dengan penyampaian anugerah Fadli tokoh akademik 2011. Saiful bin Daud Abadi. Zaimokasah bin Mat Noh. adik Siti Aishah binti Khairul dan adik Wan Nur Amira binti Wan Muen. Calon-calonnya ialah Adik Nor Syafikah binti Abdul Rahman. Majid bin Abd. 33. 34. Seterusnya ialah penyampaian anugerah tokoh Zainah akademik kategori perempuan. Adik Mohd Asyraf bin Norbi dan Adik Syazwan nasrin bin Ahmad Sahizan. 12 . Rahim. Seterusnya pula ialah penyampaian anugerah tokoh ko. Fadli Calon-calonnya ialah adik Md. Muhd Mifdhal Fathuddin bin Mohd Azmi. 32. Calon-calon yang berikut dijemput naik ke pentas. 35. Nurul farahin binti Abdul Azis dan adik Nur Syahida alia binti Baharin. Adik Nurul Najihah binti Zaukufli. Dijemput ke semua calon naik ke pentas bagi menerima sijil penghargaan. Dijemput ke semua calon naik ke pentas untuk menerima sijil penghargaan. Bagi anugerah tokoh kokurikulum kategori lelaki.Zainah kurikulum kategori Perempuan. dan Abd.menyempurnakan majlis penyampaian anugerah. Dijemput calon-calon untuk naik ke pentas iaitu adik Md.

Mohd Nur arif bin Mohd Said dan Md. Sekarang diumumkan pemenang anugerah tokoh kokurikulum SKBL bagi tahun 2011 bagi kategori lelaki. Ybhg. Sidang hadirin sekelian. Adik Nur fatinah binti Ahmad Khaizuan. Tahniah diucapkan. majlis diteruskan dengan Fadli penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi kategori lelaki. Pemenangnya ialah Adik nur syahida alia binti baharin . 38. Tahniah diucapkan. Fadli Seterusnya diumumkan Penerima anugerah tokoh ko. Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas iaitu ahmad Normeydi bin Alias. Dijemput calon-calon berikut untuk naik ke pentas.36. Datin. Siti Aishah binti Khairul dan Nur Iklima binti yusri. Saiful bin Daud Abadi. Penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 13 Fadli . Seterusnya ialah penyampaian tokoh sahsiah terpuji bagi Zainah kategori perempuan. tuan-tuan dan puan-puan sekelian. Pemenangnya ialah Adik Zaimokasah bin Mat Noh. 37.Zainah kurikulum SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan.

14 . Calon-calonnya ialah adik mohd saiful bin daud abadi. tuan-tuan dan puan-puan sekelian. Seterusnya di bacakan penerima anugerah tokoh akademik SKBL tahun 2011 bagi kategori perempuan. Sekarang diumumkan senarai calon-calon bagi Fadli anugerah tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki. Penerimanya ialah nurul najihah binti zaulkifli Zainah Penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji SKBL tahun 2011 bagi kategori lelaki ialah adik mohd saiful bin daud abadi Dipersilakan. Tibalah kita ke anugerah terakhir iaitu tokoh murid keseluruhan bagi kategori lelaki dan perempuan.bagi kategori lelaki ialah Adik Md. Datin. Saiful bin Daud Abadi. Zainah Ybhg. Tahniah diucapkan. Fadli Seterusnya ialah pengumuman penerima anugerah tokoh sahsiah terpuji kategori perempuan bagi tahun 2011. Dipersilakan. Pemenangnya ialah adik siti aishah binti khairul.

Calon kedua pula dijemput adik ahmad normeydi bin Alias Dan calon ketiga dipersilakan adik abd majid bin abd rahim Zainah Manakala senarai calon-calon anugerah tokoh murid keseluruhan kategori perempuan seperti berikut. beliau mewakili sekolah di dalam pertandingan bercerita bahasa inggeris peringkat zon gerik utara dan mewakili sekolah dalam majlis khatam al-quran peringkat daerah hulu Perak. Manakala di dalam bidang ko akademik pula. Sepanjang bersekolah di sini beliau telah menunjukkan akhlak 15 . seterusnya adik wan nur amira binti wan muen dan calon terakhir pula adik Siti aishah binti khairul Fadli Sekarang diumumkan. Selama bersekolah di sekolah ini beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum. Bercita-cita menjadi seorang pendidik apabila dewasa kelak. Menjawat jawatan sebagai naib pengerusi tunas kadet remaja sekolah. adik Nurul najihah binti Zaulkifliput naik ke pentas. Beliau dilahirkan pada 1 April 1999. dan bendahari kelab Doktor Muda.Dijemput naik ke pentas. penerima Anugerah Tokoh Murid Keseluruhan Lelaki SK Basia Lama tahun 2011.

Dalam bidang akademik beliau telah mencapai nilai purata terbaik sejak tahun 1 hingga tahun 6. beliau telah menunjukkan pencapaian yang baik di dalam bidang akademik dan kokurikulum selama bersekolah di sekolah ini. 16 . 03 Mac 1999 di Hospital Hospital Daerah Gerik merupakan tanggal bersejarah apabila lahirnya seorang puteri bongsu yang menjadi kebanggaan pasangan En. Sekarang diumumkan pula.W sebagai idolanya. Mendaftar masuk ke SK Basia Lama pada tahun 2006. Selain cemerlang dalam bidang akademik beliau juga aktif dalam bidang kokurikulum. dan rakan. Sikap yang ditunjukkan oleh beliau menjadikan beliau disenangi oleh guru Beliau yang dimaksudkan ialah adik Muhammad Saiful bin daud abadi. Yong Argayah binti Min . dan mewakili sekolah dalam pertandingan Bola Baling peringkat Daerah Hulu Perak. Selain itu. Zaulkufli bin Yurid dan Pn. Dijemput ibu adik Muhammad saiful iaitu Puan Norhasyimah binti Norani untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah. beliau ialah Pengerusi Kelab Doktor Muda. penerima Anugerah Tokoh Zainah Murid Keseluruhan Perempuan SK Basia Lama tahun 2011. 39.yang baik kepada guru-guru serta rakan-rakan. Bercita-cita menjadi seorang pensyarah dan menjadikan Nabi Muhammad S.A.

42. Gugur menguning buah kuini.Sesungguhnya pencapaian-pencapaian ini membolehkan beliau dinobatkan sebagai Tokoh Murid Perempuan bagi tahun ini. 17 Fadli Zainah Fadli . 41. kita telah pun berada di penghujung acara Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang bagi tahun 2011 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Hadirin sekalian. Tahniah dan syabas diucapkan kepada murid-murid yang menerima anugerah pada hari ini. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Menghijau pohon subur dibaja. Berbahagia Datin Hjh. 40. Terima kasih diucapkan kepada yg. Halimah binti Mat Nor di atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. Beliau yang dimaksudkan ialah adik Nurul Najihah binti Zaulkifli Dijemput ibu bapa adik Nurul najihah binti Zaulkifli untuk mengiringi beliau naik ke pentas dan seterusnya menerima hadiah.

Sekian. wabillahitaufik. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh 18 . Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. walhidayah.Majlis kita berakhir di sini.

19 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful