Anda di halaman 1dari 2

FAEDAH & KELEBIHAN REIKI Antara kelebihan Reiki adalah seperti berikut : 1.

Membersihkan dan mengaktifkan cakra diri (pusat energi diri yang penting) 2. Mengaktifkan dan meningkatkan Aura diri (medan tenaga diri cepat berkembang)

3. Meningkatkan Aura spiritual diri kita ke tahap tertinggi (rahsia kesihatan sejati) 4. Meningkatkan kesihatan diri samada emosi, mental dan fizikal (semua orang perlu sihat. Melindungi diri dari energi-energi negatif (khusus untuk mereka sentiasa sakit, dan dah puas berubat tapi belum juga sihat) 5. Meningkatkan kecerdasan Emosi dan Spiritual (amat baik untuk para pelajar dan mereka yang banyak menggunakan minda dalam kerja harian) 6. Memberikan lebih banyak energi serta meningkatkan getaran energy tubuh (lebih sihat, lebih ceria hidup kita) 7. Mudah dipelajari dan mudah dilatih, tidak memerlukan latihan fizikal yang melelahkan (rahsia amalan diri secara spiritual) 8. Dapat digunakan untuk meningkatkan kerjaya diri ( lebih cepat bejaya, jiwa akan bahagia, hidup lebih ceria) 9. Meningkatkan kasih sayang ahli keluarga dan sesiapa sahaja (rahsia eratkan hubungan lebih mesra) Lebih mudah dalam mengadakan urusan hubungan kemanusiaan (jauh dari irihati dan rasa dendam orang) 10.Dapat membebaskan diri dari kesan tekanan stress (jiwa lebih tenang,emosi lebih terkawal) 11. Boleh menolong mereka yang memerlukan pertolongan, dimana kita mampu untuk melakukan rawatan untuk masalah fizikal, mental, emosi dan spiritual untuk sesiapa sahaja, samada secara hadir atau secara jarak jauh (boleh buka pusat rawatan alternatif atau khidmat sosial masyarakat)

12. Disamping itu, kita juga dapat mengenal pasti apa sahaja masalah dengan kaedah scanning secara spiritual aura sesuatu benda, (tanpa ada perantaraan Khodam, Jin dan seumpamanya) kita boleh mengenal aura sesuatu benda atau apa-apa sahaja (bukan ilmu nujum) tetapi secara kaedah ilmu Metafizik (iaitu rahsia segala rahsia ilmu fizik)