P. 1
PENEROKAAN ANGKASA LEPAS

PENEROKAAN ANGKASA LEPAS

|Views: 427|Likes:
Dipublikasikan oleh Kyro Syahmi

More info:

Published by: Kyro Syahmi on Mar 21, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/20/2015

pdf

text

original

PENEROKAAN ANGKASA LEPAS Sumbangan Penerokaan Angkasa Lepas

1.Kewujudan Teknologi Bermaklumat Bidang Teknologi Maklumat Dapat Dimajukan Terutamanya Yang Berkaitan Dengan Teknologi Internet.Lebih Banyak Satelit Dapat Dihasilkan Di Ruang Angkasa Bumi Untuk Memudahkan Perhubungan Dan Mewujudkan Komunikasi Tanpa Sempadan.

2.Manusia Dapat Melakukan Aktiviti Penerokaan Manusia Dapat Melakukan Aktiviti Penerokaan Angkasa Lepas Untuk Membuat Kajian Tentang Planet-Planet Atau Bulan Yang Berdekatan Dengan Bumi.Mereka Boleh Mengkaji Jenis Permukaan Planet Atau Bulan Dan Batu-Batu Di Angkasa Yang Dikenali Sebagai Meteorit Yang Bertaburan Di Angkasa.

3.Perkembangan Industri Robotik Perkembangan Industri Ini Amat Digalakkan Dalam Usaha Meneroka Angkasa Lepas Ini Kerana Kebanyakan Peralatan Teknologi Yang Dihantar Ke Angkasa Lepas Atau Kawasan Ruang Udara Bumi Dikawal Oleh Robot.Robot Boleh Menggantikan Manusia Kerana Keadaan Ruang Angkasa Yang Begitu Bahaya Dan Sukar Diramalkan Oleh Manusia.

Penutup Kesimpulannya.Semakin Baik Prospek Kehidupan Kita.Penerokaan Angkasa Lepas Mempunyai Hasil Yang Positif Kerana Kajian Sains Akan Memberikan Manusia InformasiInformasi Yang Amat Berguna Jika Terdapat Usaha-Usaha Untuk Meneruskan Penerokaan Angkasa Lepas.Oleh Itu.4. .Meninggikan Kemampuan Teknologi Pemantauan Manusia Sejagat Penggunaan Satelit Dan Kapal Angkasa Menjadikan Gambar-Gambar Lebih Mudah Untuk Diambil Dan Dirakam Dari Sudut Yang Lebih Baik Dan Sesuai.Kita Harus Sedar Bahawa Semakin Banyak Maklumat Kita Ketahui Tentang Angkasa Lepas.Usaha Penerokaan Angkasa Lepas Ini Perlu Diteruskan Tanpa Sebarang Sekatan Lagi.Hasil Gambar-Gambar Ini Memudahkan Ahli Saintis Untuk Membuat Ramalan Tentang Keadaan Geofrafi Fan Juga Membantu Merancang Manusia Untuk Menjalankan Projek Pembangunan Dengan Lebih Mesra Alam Lagi.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->