P. 1
carita wayang

carita wayang

|Views: 863|Likes:
Dipublikasikan oleh Nida Rahmalia Nur Azizah

More info:

Published by: Nida Rahmalia Nur Azizah on Mar 27, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/13/2014

pdf

text

original

Tugas Basa Sunda

Ngaregepkeun Carita Wayang

Aulia Fitriani Nida Rahmalia Nur Azizah Raka Mahardika Rusdianto XI IPA 1

SMA NEGERI 2 KUNINGAN
Jalan Aruji Kartawinata No 16 Kuningan 45511 Telp (0232) 871063 Website : http//:www.sman2kuningan.sch.

Dewi Nila Ningrum . .Pandita Permana Sidik nyaeta jelmaan ti batara guru (Hung Otiopati). diantarana Aswatama (putra pandita dona ti sokalima) Prabu Yudhistira (Raja Amartha) sareng Prabu Durgala Pari (Raja ti negri Jin) anu dibantu ku patih sareng pasukan raksasa. Dewi Nila Ningrum nyaeta jelmaan ti pusaka layang lamus kalimusada. Seueur pisan anu gaduh niat anu sami sareng bapa Semar. Dewi Nila Ningrum nyaeta putri ti saurang Resi anu namina Pandita Permana sidik ti pertapaan Banyu Kencana.Bapa Lurah Semar Bandranaya . anu sabenerna nyaeta Semar nyalametkeun pusaka layang lamus kalimusada lambang kaagungan Nagara Amartha ti incaran sang Akaramarta Prabu Durgala Pati anu sabenerna nyaeta jelmaan ti sanghiang Rancanan (musuh bubuyutan Semar). ahirna semar tiasa ngawujudkeun hal eta.Aswatama .Pandita Permana Sidik .Prabu Durgala Pari Ringkesan carita: Dicaritakeun aya tokoh masarakat nu jadi pawongan pandawa nyaeta Bapa Lurah Semar Bandranaya Bapa Lurah Semar Bandranaya gaduh niat ngalamar Dewi anu geulis tur endah anu namina Dewi Nila Ningrum.Judul : Dewi Nila Ningrum Lalakon : . Ti perjuangan anu alot pisan. niat ngalamar Dewi Nila Ningrum teh ngan saukur kedok.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->