P. 1
1.7 BERDIKARI T4

1.7 BERDIKARI T4

|Views: 22|Likes:
Dipublikasikan oleh Nora Romaziah Nawawi

More info:

Published by: Nora Romaziah Nawawi on Mar 29, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/29/2012

pdf

text

original

.

Amalan Berdikari Pemangkin Pembangunan Negara .

TANPA BERGANTUNG KEPADA ORANG LAIN KEBOLEHAN MELAKUKAN SESUATU NILAI BERDIKARI TANPA BERGANTUNG KEPADA ORANG LAIN .

i. ii. berdaya maju dan berdaya saing. . Meningkatkan kemampuan rakyat untuk menyaingi kemajuan yang dicapai oleh bangsa lain di dunia Rakyat mampu berdikari dalam melakukan sesuatu. Melahirkan masyarakat berilmu. iii.

.

 Dr. . New Zealand sebagai pengasas ilmu Astrofizik di Malaysia. Kejayaan Fakulti Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia menjalankan pembedahan “telinga bionik pertama” untuk memulihkan pendengaran.Mazlan bt Othman dianugerahi Ijazah Kehormat Sains Kedoktoran oleh Universiti Otago.

 Pelancaran Satelit Malaysia Asia Timur (MEASAT) pada 13 Januari 1996 dari kourou.  Menghasilkan kereta buatan Malaysia.  Menghasilkan barangan buatan Malaysia yang bermutu. . French Guinea.

.  Menghasilkan baka yang bermutu untuk pelbagai tanaman seperti koko. Teknologi pertanian baharu telah berjaya mencipta kaedah kacukan tanaman atau bioteknologi.  Menghasilkan baja-baja kimia yang bermutu tinggi. kelapa sawit dan padi.

 Kejayaan industri berat menghasilkan dan mengeksport kereta PROTON dan PERODUA.  Program penyelidikan dan pembangunan meningkatkan kualiti barangan buatan Malaysia. .

 Sanggup melakukan sesuatu atau melakar sejarah untuk kemajuan diri.  Yakin dengan keupayaan diri. .  Tidak mengharapkan bantuan orang lain.

.

.Kita perlu menyedari kepentingan berilmu dan berusaha bersungguhsungguh untuk menjadi pelajar yang cemerlang.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->