Anda di halaman 1dari 23
Oracle EXAM 1Z0-532 Oracle Hyperion Financial Management 11 Essentials Total Questions: 64

Oracle EXAM 1Z0-532

Oracle Hyperion Financial Management 11 Essentials

Total Questions:

64

Question: 1 What are the three characteristics of sub EnumMemberLists ()? A. Specifies which dimensions

Question: 1

What are the three characteristics of sub EnumMemberLists ()?

A. Specifies which dimensions have member lists

B. Names each member list in eachdimension

C. Specifies the valid members for a member list

D. Specifies the number of lists for each dimension

E. Is used to create both static and dynamic lists

 

Answer: B,C,D

Question: 2

Identify the dimensions that are built by using the applicationprofile?

A. Year and period only

B. Value and view only

C. View, Period, and Year

D. Period, Value, and Year

E. Scenario, Period, and Year

 

Answer: C

Question: 3

To which dimension do custom dimensions provide additional detail?

A. Accounts

B. Entity

C. Value

D. ICP

E. Custom dimensions are independent of other dimensions.

 

Answer: E

Question: 4 The Account dimension's Is ICP"R" property specifies A. If ICP transactions,including self-ICP

Question: 4

The Account dimension's Is ICP"R" property specifies

A. If ICP transactions,including self-ICP transactions, are enabled for the account

B. If ICP transactions are not enabled for the account

C. if ICP transactions can be drilled back to source activity

D. if ICP transactions are enabled for the account, but the account cannot have ICP transactions with

itself

Answer: C

Question: 5

EPMA provides a Shared Dimension Library for maintaining EPM dimensions. Identify two reasons that would make you consider using EPMA to maintain dimensions over FM Classic metadata files?

A. You can use the same metadata file format from FM Classic to import dimensions In EPMA.

B. Dimensions can be shared across applications or can be local to a specific application.

C. In EPMA, you can make a change to a member in a shared dimension once and sync ft across FM

and Planning applications.

D. You can assign member access security in the EPMA dimension library for a shared dimension and

sync it across FM and Planning applications.

Answer: C,D

Question: 6

Which is the rule function used to notify the following year that a consolidation is needed due to recalculation of the current year?

A. Exp

B. ImpactStatus

C. OpenDataUnit

D. A rule function is not used; input subroutine is used.

Answer: A

Question: 7 Identify three valid application settings A. MaxNumDocAttachments B. UseSecurityForEntities C.

Question: 7

Identify three valid application settings

A. MaxNumDocAttachments

B. UseSecurityForEntities

C. UseSecurityForValue

D. Va1idationAccount

E. SupportSubmissionPhaseforEntity

 

Answer: B,C,D

Question: 8

Identify the purpose of using task lists.

A. To upload user “to do”items to FM with due dates and alert dates

B. To organize and group related tasks into a navigational aid for users

C. To create lists of members with VB script

D. To list tasks to be executed by the FM Server

E. To define the review path for consolidation review

 

Answer: B

Question: 9

What are two effects of deploying an EPMA application?

A. The EPMA metadata is extracted to a text file.

B. If enabled, it pushes the data to Essbase via Essbase Analytic Link for FM.

C. The EPMA application metadata is used to create an FM application on the FM server.

D. The application is sent out to a star schema for use by Essbase and other products.

E. When you redeploy an application, the application metadata is merged or replaced based on the

changes made since the last deployment.

Answer: C,E

Question: 10 You need to migrate an FM application in version 11 from development to

Question: 10

You need to migrate an FM application in version 11 from development to production. Your environment has two instances of Shared Services, one for development and one for production. Identify the two true statements about using Life Cycle Management to perform the application migration from development to production within this environment.

A. You can select specific objects to migrate or all objects to migrate.

B. Migrating applications from development to production in disconnected environments, where

thereare two instances of Shared Services, is not supported.

C. Life Cycle Management will migrate both objects and data.

D. Life Cycle Management will generate an XML file that can be modified and used for importing

totarget applications.

E. The only role necessary to perform LCM activities is ApplicationAdministrator.

Answer: C,D

Question: 11

Identify the three true statements about I/C activity.

A. Intercompany transactions are eliminated at the first common parent.

B. Intercompany transactions can be processed for both open and closed periods.

C. Matching tolerances can be set by percent, dollar amount, orboth.

D. Eliminations are processed during both Calculation and Consolidation processes.

E. I/C reports are available to display transactions by status-Matched, Mismatched, or Unmatched.

Answer: B,D,E

Question: 12

For metadata loads, you can import changes to metadata for which three application elements?

A. Periods

B. Accounts

C. Entities

D. Currencies

E. Value

Question: 13 Identify the three true statements about security classes. A. Security classes are grouping

Question: 13

Identify the three true statements about security classes.

A. Security classes are grouping mechanisms for assigning security access to sets of related members, documents, or other objects.

B.

Access levels for security classes include metadata, read, promote, and none.

C.

Security classes are assigned to FDM locations in addition to FM objects.

D.

Security classes cannot be created in EPMA by creating a Security Class dimension and associating

it.

E.

Security classes are created in Classic FM under Load Tasks.

Answer: A,B,E

Question: 14

Fora classic application,what are the two valid methods to extract metadata to a text file?

A. You can extract metadata usingthe EPMA file generator.

B. Metadata can be extracted from within FM under extract tasks.

C. Metadata can be extracted from within EPMA Dimension Library.

D. Metadata can be extracted from the File > Export menu.

E. Metadata can be extracted from an FDM application.

Answer: D,E

Question: 15

What is the primary purpose of Extended Analytics in FM?

A. Exports Financial Management metadata and data to an Essbase database

B. Exports Financial Management metadata and data to a relational database

C. Exports Financial Management metadata and data to an Excel pivot table

D. Provides analytic capabilities directly against the Financial Management application

Answer: C

Question: 16 The Audit Intersection link in Data Grid menus takes the user to: A.

Question: 16

The Audit Intersection link in Data Grid menus takes the user to:

A. The Data Audit listing for the cell

B. The FDM location used to load the data

C. The database log for the data storage table

D. The Task Audit page

E. Line item details

Answer: D

Question: 17

How can an administrator get a list of security classes AND assigned users defined in the FM application?

A. Select Document > Reporting > Security > Security report. r B) Select Tasks > Extract Tasks > Extract Security.

B. Select Tasks > Extract Tasks > Extract Metadata.

C. In the EPMA Dimension Library, under the Security Class dimension for the application, rightclick

the application and select Assign Access Control, then select Security reports, and choose Classes by

user.

D. In Shared Services, right-click the application and select Assign Access control, then select Security

reports, and choose Classes by user.

Answer: A

Question: 18

The organization by period feature is used for what two purposes?

A. Segregating rules by month and year

B. Controlling when entities consolidate into specific parents

C. Organizing the period dimension into multiple hierarchies

D. Managing the ownership percentage of one entity by others

E. Maintaining stored data values for changes in the Entity structure over time

Answer: A,D

Question: 19 If Sample Company 1230LAP has an intercompany balance with sample company PQR, when

Question: 19

If Sample Company 1230LAP has an intercompany balance with sample company PQR, when is the balance eliminated, assuming that consolidation rules have not been enabled in Application Settings?

A. All eliminations occur within the uppermost member on each of the entity dimension hierarchies.

B. Eliminations occur in the [Elimination] value members of the children of the first common parent

entity.

C. Eliminations occur in the [Elimination] value members of the children of the first common parent

account.

D. If the consolidation rule in Application Settings is not enabled, the intercompany accounts do not

eliminate.

Answer: C

Question: 20

How many custom dimensions do Financial Management applications allow?

A. 2

B. 3

C. 4

D. 5

E. None. Financial Management supports only fixed dimensions.

Answer: E

Question: 21

You need to copy an FM Classic application including data from the production environment to the test environment to test new business rules. How can you do this?

A. Use the FMCopyApplication.exe utility.

B. Copy the application using the Admin Tasklist, select Extract Application and then import into a

new application.

C. Select the Copy User Provisioning in Shared Services.

D. Use Life Cycle Management to migrate the artifacts and data.

E. Use the EPMA File Generator Utility to extract and import metadata.

Question: 22 The Value dimension stores detail from child to parent for which dimension? A.

Question: 22

The Value dimension stores detail from child to parent for which dimension?

A. View

B. Entity

C. Account

D. Currency

E. Scenario

 

Answer: A

Question: 23

Custom dimensions may be used to perform

A. Cash Flows

B. Roll forwards

C. Historical Overrides

D. B and C

E. A, B, and C

 

Answer: D

Question: 24

Identify the two features that are available for data forms but not data grids.

A. View and update data

B. View calculation and consolidation status

C. Change point of view selections

D. Drill in and out on row and column members

E. Export to Excel

F. Open in Smart View

Answer: E

Question: 25 Identify the two true statements about property value inheritance for dimension members in

Question: 25

Identify the two true statements about property value inheritance for dimension members in EPMA.

A. Property values are always inherited from ancestors and cannot be changed.

B. Property values are inherited from the closest ancestor except when a property value has beenspecifically entered.

C. You must manually enter and store property values for all the dimension members.

D. Property value inheritance decreases maintenance requirements for dimensions.

E. Inheritance takes precedence over properties defined in metadata load files.

 

Answer: B,D

Question: 26

Into which Value dimension member can a journal be entered?

A. [Parent Adjs]

B. <Child Curr Adjs>

C. [Entity Adjs]

D. <Entity Currency>

E. [USD]

 

Answer: B

Question: 27

When designing for Planning and Financial Management, what are the design considerations for dimensions and member?

A. In FM, spaces are allowed in member names while in Planning, spaces are not allowed in member

names.

B. In FM, spaces are not allowed in member names while in Planning, spaces are allowed in member

names.

C. In FM, descriptions are not required to be unique while in Planning, aliases must be unique.

D. A and C

E. B and C

Question: 28 In Task Automation, a link in a task flow: A. Passes the point

Question: 28

In Task Automation, a link in a task flow:

A. Passes the point of view to a stage

B. Connects the task to a specific user

C. Passes control from one stage to another

D. Passes control from a task to the IT department

E. Passes a process unit from one review level to the next review level

Answer: D

Question: 29

Life Cycle Management moves artifacts in which two ways?

A. From one application to another application, moving Security, Dimensions, Phased

Submissions, Rules, Documents, Forms, and Member Lists

B. From Hyperion Enterprise into FM

C. It does not move artifacts; it just verifies that artifacts are valid.

D. From FM into various document management suites

E. From one application to a file system, moving Security, Dimensions, Phased Submissions, RulesDocuments, Forms, and Member Lists

Answer: A,D

Question: 30

In addition to Sub translate routine, which two application settings are also used for translate?

A. DefaultRateForICPAccounts

B. DefaultRateForBalanceAccounts

C. DefaultRateForExpenseAccounts

D. DefaultRateForFlowAccounts

Answer: B,C

Question: 31 Identify the three true statements about the Financial Management architecture. A. Hyperion Financial

Question: 31

Identify the three true statements about the Financial Management architecture.

A. Hyperion Financial Management uses a multitier architecture that includes a client tier,application

tier, and a data tier.

B. The client tier (user interface) communicates with the data tier.

C. The client tier (user interface) communicates with the application tier.

D. The application tier contains the application as well as the report and Web servers.

E. The datatier contains the Essbase database for all Hyperion Financial Management applicationdata and source data.

Answer: A,C,E

Question: 32

What feature in Financial Reporting allows you to "drill into" a dimension?

A. You cannot drill into dimensions in FR.

B. Expansions

C. Drill Options

D. Zoom Options

E. Enable for Smart Slice

Answer: A

Question: 33

What four actions can an administrator perform from the FM Administration menu?

A. Manage documents.

B. View system messages.

C. Run Data and Task Audits.

D. Manage Task Flows.

E. Manage Security.

Answer: A,B,D,E

Question: 34 Identify the four processes through which Financial Management supports a virtual close. A.

Question: 34

Identify the four processes through which Financial Management supports a virtual close.

A. A

andconsolidates to a corporate or business unit level

B. Automatic posting of eliminating entries, accrual entries, and allocations

C. Automated collection, mapping, verification, and movement of data

D. Automated intercompany processing

E. Analysis capabilities throughout close over the Web and in Excel

fullyautomated

consolidation

tool

that

combines

financial

data

across

many

ledgers

Answer: A,C,D,E

Question: 35

Identify the three true statements about accounts and account types.

A. Financial

Balance,and Dynamic.

B. Account types tell FM how the child account should aggregate to the parent.

C. Account types tell FM how the account balances should accumulate over time.

D. Base level accounts do not automatically roll up to parents; business rules are required.

E. Children cannot inherit the account type of their parent unless specifically defined by the

administrator.

Flow,

Management

provides

predefined

account

types

such

as

Asset,

Revenue,

Answer: A,B,E

Question: 36

You are designing the dimensionality for your Financial Management application. Identify the two true statements about dimensionality in FM.

A. Scenario dimension contains members such asCYActual,CYBudget, and PYActual.

B. Value dimension contains Periodic, year-to-date, quarter-to-date, and any custom members

added by the administrator.

C. Value dimension contains Entity Currency, Entity Curr Adj, Entity Curr Total, ParentCurrency, and

any currency members added by the administrator.

D. The preferred method to add detail to accounts is to build subaccounts into the Accounts

dimension.

E. The Intercompany Partner dimension is managed by FM based on settings in the Entity dimension.

Question: 37 A Classic FM application profile contains which three components? A. Frequency B. Calendar

Question: 37

A Classic FM application profile contains which three components?

A. Frequency

B. Calendar

C. Dimension Associations

D. Language(s)

E. Scenario

Answer: B,C,E

Question: 38

Identify the three true statements about Financial Reporting.

A. Financial Reporting provides highly formatted, printable reports for FM applications.

B. Financial Reporting provides ad hoc reporting capabilities for FM applications.

C. Financial Reporting document types include reports, books, snapshots, and snapshot books.

D. You can create a single P&L report and run that report for any member in the Entity dimension

Answer: A,C,D

Question: 39

Before you can define an alias for a dimension or member in EPMA, you must

A. Do nothing; the Alias property is created by default

B. Create an Alias dimension and associate it

C. Create an Alias attribute

D. Create an Alias Property

E. Create an Alias Table

Answer: E

Question: 40 In which four ways can a user access FR reports? A. In the

Question: 40

In which four ways can a user access FR reports?

A. In the Workspace in HTML mode

B. In the Workspace in PDF mode

C. Over the Web outside of the Workspace in HTML mode

D. In Smart View using the BI+ Connection

E. In PDF format from an email

Answer: A,B,C,E

Question: 41

Identify the correct sequence for building a Classic FM application:

1-Create the application shell. 2-Create an application profile. 3-Define metadata such as dimensions and application settings. 4-Load data, data forms, member lists, rules, and journals. 5-Define security.

A. 1, 2, 3, 4, 5

B. 2, 1, 4, 3, 5

C. 2, 1, 5, 3, 4

D. 1, 2, 5, 3, 4

E. 1, 2, 3, 5, 4

Answer: C

Question: 42

Identify two true statements about the native data load file format.

A. The default column order for the native data file is Scenario, Year, Period, View, Entity, Value,

Account, ICP, Custom1, Custom2, Custom3, and Custom4.

B. You cannot change the column order for the data file.

C. The Group section defines the POV for the data file; you can define only a single member for each

POV dimension.

D. The Line Items detail section contains data values.

E. The Group section is required.

Question: 43 Identify the two true statements about rule types in FM. A. The Dynamic

Question: 43

Identify the two true statements about rule types in FM.

A. The Dynamic rule type allows you to calculate both parent and base accounts.

B. The NoInput rule type prevents users from entering data into specific cells or slices of cells

usingHs.Nolnput.

C. Calculate, Dynamic, Allocation, Input, No Input, Translate, Consolidate, Transactions, and Equitypickup are all valid rule types.

D. If you need to calculate Gross Margin %, use the Translate rule type.

E. Calculation rules are run only with FM specific calculation commands in Financial Management; no

general VB commands.

Answer: A,B,D

Question: 44

Given the following syntax in a business rule:

Question: 44 Given the following syntax in a business rule: A. Calculate () B. strview C.

A. Calculate ()

B. strview

C. Hs.Exp

D. DIFFERENCE

E. strPOV

Question: 45 Identify the three true statements about Dimension Associations in EPMA. A. Dimension associations

Question: 45

Identify the three true statements about Dimension Associations in EPMA.

A. Dimension associations are used when a property in one dimension is associated with the

members in another dimension.

B. The SecurityClass dimension is associated with the SecurityClass property only in an Account

andEntity.

C. The Alias dimension is associated with the Alias property for Account, Entity, and Scenario

dimensions.

D. The Currency dimension is associated with the Currency property of the Account dimension.

E. A PlugAccount from the Account dimension can be associated with the Account dimension.

Answer: A,B,D

Question: 46

Identify the three true statements. The EPMA import files for metadata

A. Contains sections for Dimensions, Dimension Associations, Hierarchies, and Members

B. Requires the Dimensions, Dimension Associations, Hierarchies, and Members section to create

adimension

C. Expects the Hierarchies section to be in Parent/Child format

D. Requires that all members must be declared in the Members section before they can be added to

the HIERARCHIES section

E. Has it that the header, file_format = ads version =1.0, is optional for the import file

 

Answer: A,D,E

Question: 47

How many members Lists can you load at one time?

A. 1

B. 2

C. 4

D. 10

 
Question: 48 Identify the three true statements about ERP Integrator (ERPI). A. ERPI supports PeopleSoft,

Question: 48

Identify the three true statements about ERP Integrator (ERPI).

A. ERPI supports PeopleSoft, Oracle E-Business Suite and SAP.

B. ERPI integrates metadata and data from ERP source system into an Oracle Hyperion EPM

targetapplication.

C.

and

FinancialReporting.

D. ERPI provides drill through to BI Dashboards.

E. ERPI under the covers is Oracle Data Integrator.

ERPI

provides

drill

through

from

Financial

Management

data

forms,

Smart

View,

Answer: A,B,D

Question: 49

How does the FM administrator manage the Intercompany Partner dimension?

A. By selecting and deselecting the IsICP field on the entity member properties

B. By selecting and deselecting the IsICP field on the account member properties

C. It cannot be maintained by the administrator. FM automatically creates the ICP dimension to

match all members in the Entity dimension.

D. It cannot be maintained by the administrator. FM automatically creates the ICP dimension to

match all members in the Account dimension.

E. Using the Dimension editor in the same way as a custom dimension or Entity dimension

 

Answer: A

Question: 50

What are the two required steps for creating data synchronization?

A. Map dimensions.

B. Assign default members.

C. Define mappings for all members

D. Create the synchronization.

E. Filter dimensions

 
Question: 51 Which utility imports users, groups, and roles into Shared Services? A. ImportSecurity.cmd B.

Question: 51

Which utility imports users, groups, and roles into Shared Services?

A. ImportSecurity.cmd

B. ExportSecurity.cmd

C. ProvisionUsers.cmd

D. UpdateUsers.cmd

E. CSSImport.cmd

Answer: D

Question: 52

You are designing the custom dimensions for your FM application. Identify the true statement.

A. A dimension, once used for a specific purpose, can be used only for that purpose.

B. All hierarchies within a custom dimension are automatically available to all the accounts.

C. You specify the custom dimension members valid foran account by using the Custom1Top

Member, Custom2 Top Member, Custom3 Top Member, and Custom4 Top Member.

D. Hierarchies on custom dimensions must be symmetrical, with the same number of children under

every parent.

E. Different hierarchies within a custom dimension cannot be assigned to different accounts.

 

Answer: C

Question: 53

A custom function in rules is useful for:

A. Organizing rules into subsets of code

B. Controlling the ending of an If/Then

C. Writing code that will be repeated in multiple places

D. Defining conjunctions to be used along with variables

E. Custom functions are not possible in FM,

 

Answer: B

Question: 54 The file format load journals to FM can include which four sections? A.

Question: 54

The file format load journals to FM can include which four sections?

A. File Format

B. Scenario

C. Journal Group

D. Standard

Answer: A,B,C,D

Question: 55

Assuming you are using HFM Version 11.1.1.3, identify the three true statements about Calculation

Manager.

A.

FMRulesMigrator.exe will migrate VB scripts into business rules in Calculation Manager.

 

B.

There is no utility to migrate VB script rules to Calculation Manager.

 

C.

In Calculation Manager, you can toggle back and forth between the graphical and script mode.

 

D.

In

Calculation

Manager,

you

can create one script that can

execute

against

both

a

FinancialManagement application and Planning application.

E. To use a business rule, you must validate and deploy the business rule.

Answer: A,C,D

Question: 56

Which clearing data using the Database Management module, dimension is not included for selection?

A. Scenario

B. Account

C. Custom1

D. Entity

E. Value

Answer: D

Question: 57 In a scenario with the zero view set to year-to-date, if January is

Question: 57

In a scenario with the zero view set to year-to-date, if January is $30 year to date and March is $90 year to date, what value does FM calculate for February year to date if no data is loaded?

A. 0

B. 30

C. 45

D. 60

E. -30

Answer: D

Question: 58

Assuming you are using version 11.1.1.3, right-click menus are available in

A. Data grids only

B. Data forms only

C. Task lists only

D. Data grids and Data forms

E. Data grids, Data forms, and Task lists

Answer: E

Question: 59

You need to track and report an additional level of detail for journal entries, tracking whether the adjustment came from the GL, legal, or other source. Identify the best method to meet this

requirement.

A. It is not possible to track additional levels of detail in journals.

B. Build a custom dimension to capture the additional level of detail.

C. Build subaccounts in the Accounts dimension to capture the additional level of detail.

D. Use commentary to note the sources of journals.

E. Use line item details.

Answer: A

Question: 60 Given the following syntax in a business rule: A. Calculate () B. strview

Question: 60

Given the following syntax in a business rule:

Question: 60 Given the following syntax in a business rule: A. Calculate () B. strview C.

A. Calculate ()

B. strview

C. Hs.Exp

D. DIFFERENCE

E. Hs.Scenario.DEFAULTVIEW (“”)

Answer: D

Question: 61

Your source data file has values for 12 months across the columns. What is the best way to load this file into FM with native load functionality?

A. Split the file into 12 different files, each with a single month. Set the POV for the Period dimension

= specific month.

B. Define a range for periods in the POV with the following syntax: !Period = January December.

C. Make sure the column header has the month label; FM will load the column to the correct month.

D. List the months in the POV with the following syntax:! Period= January-December.

E. List the months in the POV with the following syntax:!Period = January, December.

Question: 62 Identify the four levels of security in Financial Management A. User Authentication B)

Question: 62

Identify the four levels of security in Financial Management

A. User Authentication B) Document

B. Task

C. Cell Level

D. Data

Answer: A,B,C,D

Question: 63

What four steps are required to configure an FDM application with an FM application?

A. Dimension names between FDM and FM are set in the FDM workbench or the Web client under

metadata/dimensions.

B. Define the FM application name in Integration Settings in FDM.

C. Define the FM server name in machine profiles' properties.

D. Map locations to an entity using the FDM workbench under Integration Settings.

E. Define the FDM Web server name under IntegrationSettings in the FDM workbench.

Answer: A,C,D,E

Question: 64

You are loading data to FM under Load Tasks> Load Data. What are four valid options for how data should be loaded into the application?

A. Merge

B. Clear and Load

C. Replace

D. Replace by Security

E. Accumulate within File

F. Append

Answer: A,B,D,F