P. 1
Sasaran Kerja Tahunan 2012 Elyas

Sasaran Kerja Tahunan 2012 Elyas

|Views: 158|Likes:
Dipublikasikan oleh MendOwza Jaejin

More info:

Published by: MendOwza Jaejin on Apr 12, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/08/2012

pdf

text

original

SASARAN KERJA TAHUNAN 2012 (SKT

)
Muhd Elyas Bin Kamalul Arifin Guru SMK. Ulu Sapi, Telupid Tahun 2012

LAMPIRAN A BAHAGIAN 1 – Penetapan Sasaran Kerja Tahunan (PYD dan PPP hendaklah berbincang bersama sebelum menetapkan SKT dan petunjuk pretasinya) .

Ujian Setara dilaksanakan pada bulan Mac dan Julai. Sekurang-kurangnya 80% murid kelas 4 . Menyediakan Peperiksaan PertengahanTahun (Mei) dan Akhir Tahun (Oktober) 8. ULBS – Bahasa Inggeris 2 kali setahun untuk Menengah Atas Masa 1. RPT. Bilangan Kelas EST 1 kelas : 4. Penyeliaan dan Pemantauan Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) 3.1 Bahasa Inggeris 2. RPH. Bilangan kelas Bahasa Inggeris 3 kelas: - - 3. Menyediakan Ujian Setara sebanyak 2 kali setahun.1 4 Vega 3.2 5 Vega 3. Ujian bulanan dilaksanakan setiap bulan tidak termasuk bulan peperiksaan.1 5 Vega 5. Menyediakan RPT dan RPH mengikut huraian sukatan pelajaran Bahasa Inggeris Tingkatan 4/ Bahasa Inggeris Tingkatan 5/ EST Tingkatan 5.3 5 Inovatif 4. 7. 6. 3. 1.Bil. 2. 2. 70% murid kelas 5 Vega dan 5 Inovatif lulus dalam ujian dan peperiksaan bagi matapelajaran Bahasa Inggeris.setiap kali sebelum P&P dilaksanakan. 4. Penyeliaan dan Pemantauan P & P Panitia 1.disediakan pada awal tahun. Pengurusan Kurikulum - Ketua Panitia Bahasa Inggeris Penyediaan buku rekod P&P Guru mata pelajaran Bahasa Inggeris dan EST Ujian Bulanan dan Ujian Setara Peperiksaan Dalaman Sekolah PBS (Pentaksiran Berasaskan Sekolah) . Kualiti 1. Ringkasan Aktiviti / projek (Senaraikan Aktiviti / Projek) Kuantiti Petunjuk Pretasi (Kuantiti/Kualiti/Kos) 1.

Ringkasan Aktiviti / projek (Senaraikan Aktiviti / Projek) Petunjuk Pretasi (Kuantiti/Kualiti/Masa/Kos) 1.Menambah ilmu pengetahuan melalui pertandingan - Melibatkan kerjasama Panitiapanitia di semua bidang 3. Sains dan Matematik dan Vortek . penolong. penolong. Kursus Kepimpinan - - Melibatkan ketua.Tandatangan PYD Tarikh : Tandatangan PPP Tarikh: BAHAGIAN II – Kajian semula Sasaran Kerja Tahunan Pertengahan Tahun 1.Memberi penghargaan kepada serta pelajar-palajar 2011 pelajar-pelajar yang cemerlang dalam kurikulum dan kokurikulum . HAC (Hari Anugerah Cemerlang) 2012 Pelajar PMR dan SPM 2012 . . pengawas dan pengawas pusat sumber 2.Melahirkan pelajar yang berfikiran kreatif dan kritis. Ketua. pengawas sekolah dan pengawas pusat sumber Memotivasikan murid dan menggalakkan penglibatan. Kemanusiaan. Bulan Akademik Melibatkan semua Bidang iaitu Bidang Bahasa. Aktiviti / Projek Yang Ditambah (PYD hendaklah menyenaraikan aktiviti / projek yang ditambah berserta petunjuk pretasinya setelah berbincang dengan PPP) Bil.Menghargai jasa dan kejayaan pelajar dalam PMR dan SPM .

Perkhemahan Unit Beruniform . KTBM dan pelajar SMKUS 5. MSS Daerah Telupid 2012 .Melibatkan 4 unit beruniform 7. Sambutan Hari Kemerdekaan 2012 .Memupuk semangat kesukanan dikalangan pelajar Melibatkan 5 buah Zon di Daerah Telupid Semua Unit Beruniform Semua guru.4. KTBM dan pelajar SMKUS Tandatangan PYD Tarikh : Tandatangan PPP Tarikh: .Menyemarakkan semangat 1 Malaysia dikalangan warga SMKUS 6. Semua guru. Sambutan Hari Guru 2012 - Melibatkan guru-guru SMKUS dan kakitangan KTBM Meningkatkan keyakinan diri dikalangan guru dan mengeratkan silaturahim.

Aktiviti / projek 1. Aktiviti / Projek Yang Digugurkan (PYD hendaklah menyenaraikan aktiviti / projek yang digugurkah setelah berbincang dengan PPP) Bil. - SKT yang telah ditetapkan kepada PPP tiada perubahan dan tidak ada yang digugurkan. - .2.

Laporan / Ulasan Oleh PPP . Laporan / Ulasan Oleh PYD 2.BAHAGIAN III – Laporan dan Ulasan Keseluruhan Pencapaian Sasaran Kerja Tahunan Pertengahan Tahun Oleh PYD dan PPP 1.

Skema pemarkahan Bahasa Inggeris SPM Saya mengesahkan bahawa semua kenyataan di atas adalah benar -----------------------------------( Tandatangan PYD ) ------------------------------------------( Tarikh ) . LATIHAN (i) Senaraikan program latihan (seminar. Nama latihan ( Nyatakan sijil jika ada) Tarikh / Tempoh Tempat (ii) Senaraikan Latihan yang diperlukan. Teknik Menjawab Bahasa Inggeris Sebab diperlukan Berkaitan P&P Untuk menambah dan meningkatkan pengetahuan SPM 2. Nama / Bidang latihan 1. Bengkel dan lain-lain) yang dihadiri dalam tahun yang dinilai.Tandatangan PYD Tarikh : Tandatangan PPP Tarikh: 2. Kursus.

. Perkemahan Lencana Keahlian Pengakap Peringkat Daerah Telupid Peringkat kegiatan/ aktiviti/ sumbangan (Nyatakan jawatan atau pencapaian) Daerah Tongod (Telupid).BAHAGIAN II – Kegiatan dan Sumbangan Di luar Tugas Rasmi/ Latihan (Diisi oleh PYD) 1. Senarai kegiatan/ aktiviti/ sumbangan 1. Penolong Pesuruhjaya Daerah Persekutuan Pengakap Daerah Telupid. Kegiatan Dan Sumbangan Di luar Tugas Rasmi. Senaraikan kegiatan dan sumbangan diluar tugas rasmi seperti sukan/ pertubuhan/ sumbangan kreatif komuniti/ Jabatan/ daerah/ Negeri/ Negara/ Antarabangsa yang berfaedah kepada organisasi/ Komuniti/ Negara pada tahun yang dinilai.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->