SASARAN KERJA TAHUNAN 2012 (SKT

)
Muhd Elyas Bin Kamalul Arifin Guru SMK. Ulu Sapi, Telupid Tahun 2012

LAMPIRAN A BAHAGIAN 1 – Penetapan Sasaran Kerja Tahunan (PYD dan PPP hendaklah berbincang bersama sebelum menetapkan SKT dan petunjuk pretasinya) .

Menyediakan Ujian Setara sebanyak 2 kali setahun. Menyediakan RPT dan RPH mengikut huraian sukatan pelajaran Bahasa Inggeris Tingkatan 4/ Bahasa Inggeris Tingkatan 5/ EST Tingkatan 5. 2.2 5 Vega 3. Penyeliaan dan Pemantauan P & P Panitia 1. RPH. Bilangan kelas Bahasa Inggeris 3 kelas: - - 3. Ujian Setara dilaksanakan pada bulan Mac dan Julai. Pengurusan Kurikulum - Ketua Panitia Bahasa Inggeris Penyediaan buku rekod P&P Guru mata pelajaran Bahasa Inggeris dan EST Ujian Bulanan dan Ujian Setara Peperiksaan Dalaman Sekolah PBS (Pentaksiran Berasaskan Sekolah) . 3. ULBS – Bahasa Inggeris 2 kali setahun untuk Menengah Atas Masa 1. Kualiti 1. 4. 7. Ujian bulanan dilaksanakan setiap bulan tidak termasuk bulan peperiksaan. 2.1 5 Vega 5.Bil. Ringkasan Aktiviti / projek (Senaraikan Aktiviti / Projek) Kuantiti Petunjuk Pretasi (Kuantiti/Kualiti/Kos) 1. Sekurang-kurangnya 80% murid kelas 4 .3 5 Inovatif 4.setiap kali sebelum P&P dilaksanakan. Menyediakan Peperiksaan PertengahanTahun (Mei) dan Akhir Tahun (Oktober) 8. Bilangan Kelas EST 1 kelas : 4. Penyeliaan dan Pemantauan Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) 3. 1. 6.disediakan pada awal tahun.1 Bahasa Inggeris 2.1 4 Vega 3. 70% murid kelas 5 Vega dan 5 Inovatif lulus dalam ujian dan peperiksaan bagi matapelajaran Bahasa Inggeris. RPT.

Menambah ilmu pengetahuan melalui pertandingan - Melibatkan kerjasama Panitiapanitia di semua bidang 3. .Melahirkan pelajar yang berfikiran kreatif dan kritis. pengawas dan pengawas pusat sumber 2.Tandatangan PYD Tarikh : Tandatangan PPP Tarikh: BAHAGIAN II – Kajian semula Sasaran Kerja Tahunan Pertengahan Tahun 1. Aktiviti / Projek Yang Ditambah (PYD hendaklah menyenaraikan aktiviti / projek yang ditambah berserta petunjuk pretasinya setelah berbincang dengan PPP) Bil. penolong. penolong. HAC (Hari Anugerah Cemerlang) 2012 Pelajar PMR dan SPM 2012 . Ketua. Kursus Kepimpinan - - Melibatkan ketua. Sains dan Matematik dan Vortek . Bulan Akademik Melibatkan semua Bidang iaitu Bidang Bahasa.Menghargai jasa dan kejayaan pelajar dalam PMR dan SPM . Kemanusiaan. pengawas sekolah dan pengawas pusat sumber Memotivasikan murid dan menggalakkan penglibatan. Ringkasan Aktiviti / projek (Senaraikan Aktiviti / Projek) Petunjuk Pretasi (Kuantiti/Kualiti/Masa/Kos) 1.Memberi penghargaan kepada serta pelajar-palajar 2011 pelajar-pelajar yang cemerlang dalam kurikulum dan kokurikulum .

Sambutan Hari Kemerdekaan 2012 . MSS Daerah Telupid 2012 .Memupuk semangat kesukanan dikalangan pelajar Melibatkan 5 buah Zon di Daerah Telupid Semua Unit Beruniform Semua guru. KTBM dan pelajar SMKUS Tandatangan PYD Tarikh : Tandatangan PPP Tarikh: . Semua guru.Menyemarakkan semangat 1 Malaysia dikalangan warga SMKUS 6. Perkhemahan Unit Beruniform . Sambutan Hari Guru 2012 - Melibatkan guru-guru SMKUS dan kakitangan KTBM Meningkatkan keyakinan diri dikalangan guru dan mengeratkan silaturahim. KTBM dan pelajar SMKUS 5.Melibatkan 4 unit beruniform 7.4.

- SKT yang telah ditetapkan kepada PPP tiada perubahan dan tidak ada yang digugurkan. Aktiviti / projek 1.2. Aktiviti / Projek Yang Digugurkan (PYD hendaklah menyenaraikan aktiviti / projek yang digugurkah setelah berbincang dengan PPP) Bil. - .

Laporan / Ulasan Oleh PPP .BAHAGIAN III – Laporan dan Ulasan Keseluruhan Pencapaian Sasaran Kerja Tahunan Pertengahan Tahun Oleh PYD dan PPP 1. Laporan / Ulasan Oleh PYD 2.

Bengkel dan lain-lain) yang dihadiri dalam tahun yang dinilai.Tandatangan PYD Tarikh : Tandatangan PPP Tarikh: 2. Nama / Bidang latihan 1. Nama latihan ( Nyatakan sijil jika ada) Tarikh / Tempoh Tempat (ii) Senaraikan Latihan yang diperlukan. Skema pemarkahan Bahasa Inggeris SPM Saya mengesahkan bahawa semua kenyataan di atas adalah benar -----------------------------------( Tandatangan PYD ) ------------------------------------------( Tarikh ) . Kursus. LATIHAN (i) Senaraikan program latihan (seminar. Teknik Menjawab Bahasa Inggeris Sebab diperlukan Berkaitan P&P Untuk menambah dan meningkatkan pengetahuan SPM 2.

. Penolong Pesuruhjaya Daerah Persekutuan Pengakap Daerah Telupid. Perkemahan Lencana Keahlian Pengakap Peringkat Daerah Telupid Peringkat kegiatan/ aktiviti/ sumbangan (Nyatakan jawatan atau pencapaian) Daerah Tongod (Telupid). Senaraikan kegiatan dan sumbangan diluar tugas rasmi seperti sukan/ pertubuhan/ sumbangan kreatif komuniti/ Jabatan/ daerah/ Negeri/ Negara/ Antarabangsa yang berfaedah kepada organisasi/ Komuniti/ Negara pada tahun yang dinilai. Senarai kegiatan/ aktiviti/ sumbangan 1. Kegiatan Dan Sumbangan Di luar Tugas Rasmi.BAHAGIAN II – Kegiatan dan Sumbangan Di luar Tugas Rasmi/ Latihan (Diisi oleh PYD) 1.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful