P. 1
DONGENG BASA SUNDA

DONGENG BASA SUNDA

|Views: 80|Likes:
Dipublikasikan oleh Sopwan Hadi

More info:

Published by: Sopwan Hadi on Apr 17, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/30/2013

pdf

text

original

goplak dipake nawu baloing tea. tuluy di ayun keun goplak. gebrus bae gagak teh asup ka jero pijanaan. Atuh ari muncul deui teh geus lestreng . “mahlik hideung maneh nempo sakadang gagak teu bieu liwat kadieu?” Gagak teh sorana digedekeun. gaaaa!” Tah kitu sasakalana manuk gagak buluna hideung jeung sorana gaaa. gaaaak! . tapi gagak ngalah beuki ngahajakeun. Awakna malang dina balong tea. Gagak teh hiber kuorang diobrot. “Engga. buntutna dibrlitkeun kana pancuh tambakan beulah dieu. Pok weh oray sanca nanya. geuwat digenggereuhkeun. gagak teh bingung da diberik wae sieunen katewak.DONGENG BASA SUNDA GAGAK JADI HIDEUNG Kacariotakeun baheula dina hiji tempat aya oray naga keur nawu balong. ngomongna oge basa Betawi. Ku oray sanca katempoen gagak maling lauk. Atuh oray ambek sebrut bae diudag gagakteh. goplak. Teu kungsi lila balong teh saat laukna sing kocopok loba. Jol datang gagak kadinya haritamah gagak teh buluna bodas ngeplak. Kabeneran aya nu keur neleum. Ujug-ujug corokcok weh laukna dipacokan nepi beak lauk nu baradagnamah. Sungutna ngegel kana tangkal huni. da jadi hideung lestereng. Barang jol oray sanca teh panglingeun. da sieunen katara.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->