P. 1
Kertas Kerja - Program Kecemerlangan Akademik 2011

Kertas Kerja - Program Kecemerlangan Akademik 2011

|Views: 730|Likes:
Dipublikasikan oleh Zuraidah Basri

More info:

Published by: Zuraidah Basri on Apr 18, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/14/2014

pdf

text

original

JALAN MAKTAB, SG. MERAB SEPANG, 43650 BANDAR BARU BANGI.

LAPORAN PROGRAM KECEMERLANGAN AKADEMIK 2011

telah dirancang dan akan dilaksanakan. iii. AJK: Pn. TINGKATAN 1 2 3 4 5 PPKI 4. Program kecemerlangan ini merupakan program sepanjang tahun yang diaturkan oleh pihak sekolah untuk mencapai kecemerlangan akademik dari segi kualiti dan kuantitinya. Khatijah Kunji Maraikar Pn. Aishah Berahim Semua GKMP Semua Ketua Panitia Kaunselor Pengetua P. Kanan KOKO SU Kurikulum JUMLAH PELAJAR 321 orang 322 orang 120 orang 41 orang 64 orang 31 orang b) AJK PELAKSANA: Semua guru mata pelajaran terlibat. program kecemerlangan yang melibatkan semua pelajar amnya. 3. PENDAHULUAN. . Menyediakan pelajar supaya lebih komited dan berkeupayaan dalam menghadapi peperiksaan dalaman dan peperiksaan awam. iv. 2. Kanan P. Hassan Hamidi Benu Pn. Mempertingkatkan nilai jati diri pelajar dalam menghadapi cabaran meneruskan pembelajaran di peringkat yang lebih tinggi. Menyediakan diri pelajar tingkatan 3 untuk menghadapi PMR dan pelajar tingkatan 5 untuk menghadapi SPM hujung tahun ini. AHLI JAWATAN KUASA a) AJK INDUK Pengerusi: T/Pengerusi: N/Pengerusi 1: N/Pengerusi 2: Setiausaha. Sebagai sebuah sekolah yang baru ditubuhkan pada tahun 2010. OBJEKTIF. Hamidah Said En. Saari Mamat En. Hjh. Memastikan SMKDABB berada dalam kumpulan lima sekolah terbaik di Daerah Sepang. Lantaran itu untuk merialisasikan matlamat sekolah cemerlang. Hjh. Hjh. Kanan HEM P. tentunya sekolah ini diharapkan oleh masyarakat sekitar untuk menjadi salah sebuah sekolah yang cemerlang dikalangan sekolah-sekolah cemerlang yang lain. i. juga pelajar PMR dan SPM khasnya. ii. KUMPULAN SASARAN.1.

-Toner mesin riso dan dakwat pencetak (printer) . 3 dan Ting.30am – 12. -Bayaran insentif setiap guru yang terlibat pada hari Sabtu. -Modul-modul. KOS PERBELANJAAN RM2 000 BIL. Julai dan Oktober RM2 000 4 Latih tubi Intensif PMR dan SPM Ogos – Oktober -Bahan fotostat. PROGRAM YANG DIRANCANG DAN ANGGARAN PERBELANJAAN.5.30pm) RM3 000 3 Latih tubi sebelum setiap ujian dan peperiksaan dalaman dijalankan. (Ting.50pm – 2. 3 dan Ting. 1 PROGRAM Kelas Tambahan setiap hari Isnin. 5) Mac – Julai (8. 5) Mac. -Toner mesin riso dan dakwat pencetak (printer) -Bahan fotostat. SPM. -Modul-modul. -Buku latihan model PMR. -Modul-modul.30pm) KEGUNAAN -Bahan fotostat. (Ting. -Toner mesin riso dan dakwat pencetak (printer) -Bahan fotostat. Mei. -Buku latihan model PMR. -Toner mesin riso dan dakwat pencetak (printer) 2 Kelas Tambahan Berfokus hari Sabtu. 1 – Ting. (Ting. SPM. -Bayaran insentif setiap guru yang terlibat. 5) TARIKH/MASA Januari – September (1. RM3 000 (Waktu persekolahan -Modul-modul dan hari Sabtu) soalan percubaan negeri lain.

(Perkampungan Ilmu) RM4 000 10 Hari Perjumpaan Ibu bapa. -Bahan edaran. -Makanan dan minuman pelajar. RM3 000 6 Bengkel Teknik Menjawab April – Mei soalan PMR dan SPM. -Soalan Percubaan dari JPN diriso oleh pihak sekolah sendiri. -Toner mesin riso dan dakwat pencetak (printer). -Air mineral. SPM. kelemahan dan masalah pembelajaran anak-anak. -Makanan dan minuman. (9 subjek PMR dan 10 subjek SPM) RM3 000 7 Solat Hajat dan Majlis Restu Ilmu. guru dan penceramah. Guru dan Murid. Jun RM1 500 . -Modul-modul. Jun. -Bayaran Penceramah. -Toner mesin riso dan dakwat pencetak (printer) -LCD Projektor -Bayaran Penceramah. -Bayaran Penceramah. -Slip keputusan Pelajar Tingkatan 1 – 5. Ogos -Bahan fotostat. -Bayaran insentif setiap guru yang terlibat. (Ting. -Ibu bapa. pelajar dan guru berbincang tentang potensi. September (PMR) dan Oktober (SPM) RM2 000 8 Percubaan PMR dan SPM Ogos (PMR) dan September (SPM) RM2 000 9 Program Motivasi/Seminar Julai Kecemerlangan PMR dan SPM. -Bahan edaran. -Jamuan ringan penceramah.5 Kelas Tambahan Semasa Cuti Sekolah. 5) Mac. 3 dan Ting. -Buku latihan model PMR.

.... AISHAH BTE BERAHIM) SU Kurikulum SMKDABB Disahkan oleh.......................... dan sebagai persediaan untuk menghadapi peperiksaan PMR dan SPM pada hujung tahun ini............ . Perak dan Gangsa) RM1 000 RM26 500 6.............. JUMLAH BESAR -Hadiah lencana kecemerlangan........ (Emas...... (HJH.............. PENUTUP.. ......... Program Kecemerlangan Akademik ini diharap dapat memberi manfaat dan membantu pelajar meningkatkan serta memantapkan kecemerlangan akademik mereka. ... Disediakan oleh......11 Anugerah Pengetua (Principal’s List) Setiap kali selepas ujian dan peperiksaan dijalankan..

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->