Anda di halaman 1dari 10

SILA PAM SELEPAS MENGGUNAKAN TANDAS .

Untuk mengelakkan renjatan elektrik. Laporkan sebarang kerosakan kepada Pengetua secara langsung atau melalui guru. 4. Berhati-hati semasa berjalan di dalam tandas kerana lantai yang licin atau basah. jangan sentuh suis elektrik dengan tangan yang basah. 3. 1. Pastikan peralatan di dalam tandas berada di dalam keadaan baik dan selamat. HARAP MAKLUM . 2. sebarang keadaan kecemasan yang berlaku di dalam bilik tandas kepada Pengetua sama ada secara langsung atau melalui mana-mana guru. Tandas digunakan untuk tujuan keselesaan dan kebersihan diri. Berhati-hati dengan suis elektrik.PROSEDUR PIAWAI PENGGUNAAN TANDAS (STANDARD PROCEDURE) Pematuhan kepada prosedur ini akan menjamin keselamatan pengguna semasa berada di dalam bilik tandas. Laporkan dengan serta merta. 5.

MATIKAN ROKOK ANDA SEKARANG SEBELUM ROKOK .

MEMATIKAN ANDA DAN ORANG DI SEKITAR ANDA DOA MASUK TANDAS Ertinya: "Ya Tuhan. hamba berlindung kepadaMu dari segala kekotoran dan segala kejahatan" (Riwayat Bukhari) DOA KELUAR TANDAS Ertinya : Segala puji bagi ALLAH yang telah menghilangkan penyakitku dan menyihatkan tubuhku .

TATATERTIB PENGGUNAAN TANDAS .

Tindakan disiplin yang keras akan dikenakan sekiranya anda TERTANGKAP perbuatan ini. Murid perempuan dilarang membuang tuala wanita di dalam tandas. . Tuala wanita yang sudah digunakan hendaklah dibungkus dan dibuang ke dalam tong sampah yang disediakan. melakukan Dilarang membuat bising di dalam tandas. Tutup paip air sebaik sahaja digunakan.Murid-murid tidak digalakkan menggunakan tandas kecuali waktu rehat. Dilarang membuang sampah ke dalam mangkuk tandas. sebelum sekolah bermula dan waktu persekolahan berakhir. Murid perempuan adalah dilarang sama sekali merokok di dalam tandas.

TATATERTIB PENGGUNAAN TANDAS .

Murid-murid tidak digalakkan menggunakan tandas kecuali waktu rehat. Tutup paip air sebaik sahaja digunakan. . Dilarang membuang sampah ke dalam mangkuk tandas. Tindakan disiplin yang keras akan dikenakan sekiranya anda TERTANGKAP perbuatan ini. Murid lelaki adalah dilarang sama sekali merokok di dalam tandas. melakukan Dilarang membuat bising di dalam tandas. sebelum sekolah bermula dan waktu persekolahan berakhir.