P. 1
Manual Pengguna Biasa

Manual Pengguna Biasa

|Views: 331|Likes:
Dipublikasikan oleh Maslona Hj Halpi

More info:

Published by: Maslona Hj Halpi on Apr 25, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/27/2012

pdf

text

original

MANUAL PENGGUNA SISTEM KENAIKAN PANGKAT (ePANGKAT) TAHAP PENGGUNA BIASA

http://www.moe.gov.my/epangkat

PPP dan AKS lantikan SPP di KPM dibenarkan mengakses ePANGKAT untuk perkara-perkara berikut: • Membuat semakan maklumat peribadi dan perkhidmatan • Membuat permohonan iklan pemangkuan/ kenaikan pangkat yang disiarkan di dalam ePANGKAT •Membuat semakan status semasa syarat-syarat umum dan status semasa permohonan iklan pemangkuan/ kenaikan pangkat yang dimohon melalui ePANGKAT

my/epangkat/firsttimelogin. Hanya pengguna berdaftar sahaja yang dibenarkan mengakses ke dalam ePANGKAT. Log masuk menggunakan ID Pengguna dan Kata Laluan masing-masing. .Langkah Penggunaan: 1. Untuk Tatacara Pendaftaran Pengguna sila rujuk pautan http://www.moe.php .gov.

Langkah Penggunaan: 1. . Hanya pengguna berdaftar sahaja yang dibenarkan mengakses ke dalam ePANGKAT.my/epangkat/firsttimelogin.moe. Untuk Tatacara Pendaftaran Pengguna sila rujuk pautan http://www.gov.php . Log masuk menggunakan ID Pengguna dan Kata Laluan masing-masing.

.Langkah Penggunaan: 2. Pastikan nama. jawatan dan tempat bertugas betul.

.

Sekiranya tiada. .Langkah Penggunaan: 4. mesej ‘Harap Maaf! Tiada iklan yang terkini’ akan dipaparkan. calon boleh mengklik pada nama iklan untuk memohon. Sub Modul Senarai Iklan Sekiranya ada iklan yang sedang ditawarkan.

. Pilih Tahun dan Pilihan (Ditutup/ Belum Ditutup) untuk memaparkan status iklan yang berkenaan. Sub Modul Status Permohonan Sub modul ini membenarkan calon melihat status semasa permohonan iklan pemangkuan/ kenaikan pangkat yang dimohon melalui ePANGKAT.Langkah Penggunaan: 4.

Langkah Penggunaan: Skrin Sub Modul Status Permohonan .

Sub Modul Maklumat Peribadi Sub modul ini membenarkan calon menyemak maklumat peribadi dan perkhidmatan yang telah dikemaskini oleh Pentadbir Jabatan masing-masing. Sebarang ralat dalam maklumat yang dipaparkan boleh dirujuk kepada Pentadbir Jabatan masing-masing melalui Ketua Pembantu Tadbir BRP atau yang berkaitan.Langkah Penggunaan: 5. .

Langkah Penggunaan: Skrin Utama Sub Modul Maklumat Peribadi Paparan PPPLD/PPPS .

Langkah Penggunaan: Skrin Utama Sub Modul Maklumat Peribadi Paparan AKS .

. Skrin-skrin berikutnya menerangkan tentang tab-tab yang terdapat di dalam sub modul ini.Langkah Penggunaan: Sub Modul Maklumat Peribadi Calon boleh klik pada pautan yang disediakan untuk menyemak maklumat masing-masing.

Langkah Penggunaan: Skrin Maklumat Peribadi .

Langkah Penggunaan: Skrin Maklumat Perkhidmatan PPPLD/PPPS Paparan PPPLD/PPPS .

Samb. Skrin Maklumat Perkhidmatan PPPLD/PPPS .

Langkah Penggunaan: Skrin Maklumat Perkhidmatan AKS Paparan AKS .

Skrin Maklumat Perkhidmatan AKS .Samb.

Langkah Penggunaan: Skrin Maklumat Akademik .

Langkah Penggunaan: Skrin Maklumat Cuti .

Langkah Penggunaan: Skrin Maklumat Pengalaman Kerja .

Langkah Penggunaan: Skrin Maklumat Pengisytiharaan Harta .

Langkah Penggunaan: Skrin Maklumat PTK .

Lulus PTK (Sebelum 2010) IV.Telah mengisytiharkan harta VI.Langkah Penggunaan: 6. Sub Modul Semakan Syarat Umum Sub modul ini membenarkan calon menyemak maklumat syaratsyarat umum pemangkuan/ kenaikan pangkat seperti berikut: I.Bebas dari tindakan tatatertib dan mahkamah V.Lulus Tapisan Keutuhan SPRM VII.Laporan Nilaian Prestasi 3 Tahun Terakhir III.Disahkan dalam perkhidmatan II.Bebas dari status Peminjam Tegar Institusi Pinjaman Pendidikan .

Langkah Penggunaan: Skrin Sub Modul Semakan Syarat Umum .

2. 3.Sekiranya anda menghadapi masalah ketika menggunakan ePANGKAT. sila hubungi kami melalui emel epangkat@moe. 5. Nama: Nombor Kad Pengenalan: Jawatan: Tempat Bertugas: Masalah: .my dengan menyertakan maklumat berikut: 1. 4.gov.

Terima Kasih. .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->