Anda di halaman 1dari 1

Kertas Kerja kelas tambahan bahasa inggeris tahun 6 sesi 2012 (cuti sekolah penggal satu) SK Ulu Entabuan,

Tenom
Pengenalan
Kelas Tambahan Bahasa Inggeris semasa cuti sekolah penggal satu adalah salah satu aktiviti di bawah Panitia Bahasa Inggeris untuk meningkatkan pencapaian subjek Bahasa Inggeris dalam UPSR bagi tahun 2012.

Rasional
Kelas Tambahan Bahasa Inggeris ini akan memberikan pendedahan kepada pelajar - pelajar yang bakal menduduki UPSR 2012. Melalui program ini, pelajar - pelajar akan diberikan pendedahan kepada strategi menjawab soalan peperiksaan dengan lebih berkesan.

Objektif
Memberi pendedahan teknik menjawab soalan UPSR. Meningkatkan kemahiran belajar dan kesedaran tentang pentingnya ilmu. Merangsang pelajar supaya bersungguh-sungguh dan bersemangat untuk belajar.

Tarikh & Masa


Hari Selasa (13 Mac 2012) & Rabu (14 Mac 2012) Jam 8.00 pagi 10.00 pagi Mengadakan proses pengajaran dan pembelajaran bagi mengabiskan sukatan pelajaran Bengkel menjawab soalan bagi contoh-contoh soalan UPSR. Proses pengajaran dan penbelajaran menjawab soalan-soalan UPSR tahun-tahun lalu Latih Tubi

Pengisian Program

Penutup
Kejayaan program adalah berasaskan kepada sokongan semua pihak yang terlibat. Terima kasih kepada Guru Besar, Penolong Kanan Pentadbiran, Penolong Kanan HEM, Penolong Kanan Ko-kurikulum dan semua guruguru SK Ulu Entabuan. Semoga program ini menjadi satu kenyataan dan membuahkan hasil yang cemerlang. Disediakan Oleh: .. (Jesnisa Junip) Panitia Bahasa Inggeris SK Ulu Entabuan, Tenom Disahkan Oleh: Disemak Oleh: (Oliyana Yamuk) Penolong Kanan Kurikulum/Pentadbiran SK Ulu Entabuan, Tenom