P. 1
CARPON BAHASA SUNDA

CARPON BAHASA SUNDA

1.0

|Views: 171|Likes:
Dipublikasikan oleh Nery Ayustina

More info:

Published by: Nery Ayustina on May 17, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/20/2015

pdf

text

original

CARPON BAHASA SUNDA

“ KU KURING DITUTUP KU ANJEUN DIBUKA “

ANISA XI IS 1

SMA NEGERI 2 CIANJUR

moal pernah nguciwakeun hate kuring. hanjelu.unggal waktu shollat. sakola ge asa nu dua'an we nu lainna mah ngontrak .kuring wauh ka anjeuna mimitian naek kelas dua.bagja geus karasa.geus teu aya kaharmonisa dina hubungan anjeuna jeung kuring.diajar ge jadi sumangeut da aya kabogoh sasakola. Bungah nu karasa ayeuna anjeuna jeung kuring bisa babareungan ngahijikeun hate.kuring ge nyimpen rasa nusarua ka anjeuna.panya téh bakal nambah akur we.masih inget kumaha mimiti anjeuna ngungkapkeun eusi hate na ka kuring.teu lila kuring ge narima cinta anjeuna. Unggal poé papanggih jeung anjeuna.KU KURING DITUTUP KU ANJEUN DIBUKA Dua taun katukang keur kuring SMA kelas dua.unggal balik sakola dianterkeun nepi payuneun bumi. kapikir dina otak. janji ge ka ucap tina lampah anjeuna yen anjeuna bakal tulus ngajaga kuring .perhatian anjeuna ka kuring leungit.moal pernah ngabagi cinta.da mineung papanggih kelas na ge tatanggaan.sanajan kuring can nyaho bener kumaha sifat na tapi kedalan jeung dangoan na ka kuring bisa ngayakinkeun hate kuring yen anjeuna bener-bener nyaah kakuring.peurih karasa ningali kanyataan yen anjeuna ges beda ka kuring. panya téh ari geus sataun mah moal aya masalah. makin dieu makin dieu kaayan teh makin beda.tapi kanyaatan na salah.kuring boga kabogoh sasakola ngan beda kelas. .katanya dina hate " Naha aya nu salah tina kedalan.hate ge asa ngabatin ari kaayaan na kieu wae mah.masalah mulai daratang. anjeuna robah jadi jalma nu teu dipikawauh ku kuring. saling mercayakeun.Sugan mah guru-guru ge nyahoyen urang jeung anjeuna teh bobogohan.nepi anjeuna ngagantungkeun hubungan ieu ". Poé ka poé bulan ka bulan nepi ka titik dimana kuring jeung anjeuna ges sataun ngajalankeun hubungan ieu.ngajaga cinta.dangoan kuring ka anjeuna. unggal jam istirahat sok ka kantin jajan babareungan.saling mikanyaah.shollat berjama'ah jeung anjeuna. Poe ka por kuring ngarasa nyaman jeung anjeuna.da ning kalah kumaha ge hate mah moal bisa dibohongan .

hiji poé. teu lila kuring ge megatkeun hubungan carita cinta kuring jeung anjeuna. ieu ning jawaban anu nyebabkeun anjeuna beda ka kuring teh. leumpang ka arah kelas anjeuna cai panon teh teterusan ngeclak ku bakat nyeuri hate. nyeukeul hp resti. pasrah.ngahuleung.anjeuna ge ngakukeun yen eta awewe teh kabogoh anjeuna. clak ngeclak cai panon . resti mah ngan kur hoyong masihan terang hungkul" pas ningali ka na hp eta aya photo anjeuna jeung awewe lain.kadieu heula " ( resti medot leungeun terus ngajak diuk ) " Aya naon ?" Resti teu ujug-ujug nembonkeun hp na ka kuring "tingali ieu. kuring nyamperkeun anjeuna nu keur diuk dikelas na . Reuwas katelen rasa peurih ka ukir dina hate.jeg ajeg nangtung harepeun anjeuna sabari namprakeun hp anu dicecekeul.hate karasa nyeuri.tiap bahagia nu ku kuring bere keur anjeuna teh ning dibales ku kanyeuri.pas kuring rek balik sakola. sanajan nyeuri tapi kekeuh kuring kudu bisa narimakeun kanyataan. . Nyeungkat tina korsi. tulus kanyaah kuring ge anjeuna bayar ku dusta samata.anjeuna nyepeng leungeun anjeuna menta hampura.ieu balesan kanyaah neng ka aa ??" kuring nanya deui ka anjeuna Anjeuna nangtung.pikiran buyar teu puguh. " ieu saha ?"tanya kuring ka anjeuna anjeuna ngahuleung katempo rewas " ieu inti masalah nu ngarobah sikap aa ka neng ?" deui deui anjeuna teu ngomong nanaon "jawab.aya Resti babaturan kuring jeung anjeuna " ( anjeuna nepak kana tonggong) " " Aya naon res ?" jawab kuring " Tong waka mulang. Ingsreuk-ingsreukan nahan cai panon.

kuring bisa ngajalankeun niat kuuring nu rek mohokeun anjeuna. rasa nyeuri kuring eleh ku rasa kanyaah kuring ka anjeuna. kuring teu nyaho anjeuna kuliah diimana.pas anjeuna ngareret ka kuring. kuring ges bisa mohokeun.moal deui nginget-nginget anjeuna.kuring ningali sorot soca na. karasa keneh kanyeuri.kuring mere kasempatan ka anjeuna keur robah. sibuk kuliah. sanajan geus dibere kasempatan keur robah.kuring kudu tegas. jadi babaturan leuwih hade. anjeuna hayang muka lembaran anyar jeung kuring. anjeuna aya deui dina hirup kuring. Tapi anyar keneh.tapi anjeuna kekeuh sok nganyeyeri hate kuring.tapi tekad kuring geus buleud yen kuring rek mohokeun anjeuna. kuring ngomong ka anjeuna yen kuring teu bisa jadi kabogoh anjeuna deui. Kuring lengle.kuring ges tara kontekan jeung anjeuna.Saminggu tina kajadian eta. .poe kamari kuring papanggih jeung anjeuna. asa ngimpi ningali anjeuna geus lain sasaha deui dina hirup kuring. Harita teh pas kuring mimitian kuliah.kuring teu bisa mun kudu dinyenyeri wae ku anjeuna. hate teh asa dagdig dug teu puguh.sanajan mohokeun teh hese. diniatan rek nutup hate jeung anjeuna. kuring teu bisa cicing.ningali sikap anjeuna ka kuring cukup ngajawab naon anu kudu dilakukeun ku kuring. anjeuna menta hampura.teu inget saeutik oge tentang anjeuna.kuring keur nyaman sorangan eh anjeuna datang deui dina hirup kuring. anjeuna datang deui kana hirup kuring.

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->