P. 1
Kajian Hubungan Antara Topik Dari Sekolah Rendah Ke

Kajian Hubungan Antara Topik Dari Sekolah Rendah Ke

|Views: 116|Likes:
Dipublikasikan oleh Clint'z Menik

More info:

Published by: Clint'z Menik on May 18, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPTX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/05/2012

pdf

text

original

Kajian Hubungan Antara Topik Dari Sekolah Rendah Ke Sekolah Menengah

3

KBSR KURIKULUM BERSEPADU SEKOLAH RENDAH .

SENARAI KEMAHIRAN-KEMAHIRAN MATEMATIK KBSR TAHUN 1 – TAHUN 6 Mengikut Sukatan Pelajaran November 1992 .

6. 9. 4. Nombor Bulat dan Operasi Pecahan dan Operasi Perpuluhan dan Operasi Wang Ukuran dan Sukatan Ruang Purata Peratus Graf .9 TOPIK UTAMA 1. 2. 7. 5. 8. 3.

kemahirannya adalah disusun daripada yang paling asas kepada yang kompleks. Di bawah setiap topik tersebut di atas. .  Ia bagi memudahkan guru merancang program pengajaran tahunan mereka mengikut kebolehan dan kecerdasan murid dalam bilik darjah.

1. Peratus Graf - . 5. 4. 9.Bil. 3. 7. Ruang Purata 8. Pecahan dan Operasi Perpuluhan dan Operasi Wang Ukuran dan Sukatan 6. TOPIK UTAMA Nombor dan Operasi PECAHAN TOPIK a) b) c) d) e) f) a) b) c) d) Masa dan Waktu Ukuran Panjang Timbang Berat Isipadu Cecair Nombor Bulat Tambah Tolak Darab Bahagi Operasi Bercampur 2.

KBSM KURIKULUM BERSEPADU SEKOLAH MENENGAH .

KBSM Mathematics (Form 1 to Form 5) – 1998 Additional Mathematics (Form 4 & Form 5) .1998 .

KANDUNGAN MATEMATIK KBSM NOMBOR KBSM BENTUK PERKAITAN .

Punca Kuasa Tiga Bentuk Piawai Asas Nombor . Kuasa Tiga. Punca Kuasa Dua. NOMBOR          Nombor Bulat Pecahan Nombor Perpuluhan Peratus Nombor Negatif Gandaan dan Faktor Kuasa Dua.1.

2. BENTUK                Ukuran Asas Sudut dan Garis Poligon Perimeter dan Luas Pembinaan Lokus dalam dua matra Bulatan Pepejal dan isipadu Teorem Pythagoras Trigonometri Bearing. Sudut Dongakan. Sudut Tunduk Garis dan Satah Dalam Tiga Matra Pelan dan Dongakan Bumi sebagai sfera Penjelmaan .

3. PERKAITAN                 Ungkapan Algebra Indeks dan Algoritma Rumus Algebra Per samaan Linear Ketaksamaan Linear Ungkapan dan Per samaan Koordinat Graf Fungsi Garis Lurus Nisbah dan Kadar Kecerunan dan Luas di bawah graf Ubahan matriks Set Pengenalan kepada penaakulan mantik Statistik Kebarangkalian .

CONTOH KESINAMBUNGAN TOPIK DARI SEKOLAH RENDAH KE SEKOLAH MENENGAH .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->