P. 1
PIDATO NASEHAT

PIDATO NASEHAT

|Views: 21|Likes:
Dipublikasikan oleh Semut Ireng

More info:

Published by: Semut Ireng on May 25, 2012
Hak Cipta:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/25/2013

pdf

text

original

PIDATO NASEHAT PERNIKAHAN

April 10, 2008

ّ‫انسال و عهيكى ٔزحًت هللا ٔبس كا ح‬ َٗ‫اَنحًد هلل انّرٖ سٍَّ نِعبَادِ انُِّكاح. ََٔٓا ُْى عٍ انسفَا ح ٔانصالَةُ ٔانسالَو عه‬ ُْ ْْ َ ُ َّ َ َّ َ ِ ِّ ِ َ ْ َ َ َ َ ِ ِ ِ َ َٗ‫سيِّدٌ يحًد انقَائِم : حََُا كحٕا ٔحََُا سهُٕا فَإَِِّٗ يكاثِس بِكى االُيى يَٕو انقِيَايت ٔعه‬ َ َ ِ َ ْ َ ْ ََ ْ ُُ ُ َُ ْ َ َ ْ ُ َ ْ ْ ٍ َّ َ ُ َ ِ َ .‫اَنِّ ٔاَصحابِّ اَجًعيٍ أَيا بَعد فَالَ حٕالَ ٔالَ قُٕةَ اِالَّ بِا هللِ انعهِي انعظيى‬ ُ ْ َّ َ ْ ِ َ ْ ِ َ ْ َ ِ َّ َ ْ َ ِ ْ ِ َ ْ ِّ َ ْ
Poro Bapak Kiyai, poro pini sepuh, poro tamu undangan ingkang kulo hormati, poro hadirin, lan hadirot ingkang kulo hormati. Sepindah kawulo muji syukur dateng ngarsanipun Alloh SWT ingkang sampung paring rohmat, taufik shoho hidayah dateng kito sedoyo, sahinggo kito saget pepanggihan wonten ing puniko majlis, dalam rangka menyambut hari kebahagiaan, utawi hari resepsi pernikahan ingkang sanget keramat meniko Mugi-mugi kerawuhan kito sedoyo meniko kalian Alloh dipun catet dados amal sholeh kito sedoyo. Amien. Poro rawuh ingkang kulo hormati ! Ingkang kaping kalih mugiho rohmat ta’dzim dan salam bahagia Alloh tansah dipun limpahaken dumateng junjungan kito Nabi Besar Muhammad SAW, soho poro ahli keluarga lan sohabatipun. Poro rawuh ingkang kulo hormati ! Berbicara tentang nikah meniko sampun mboten terpandang asing di kalangan umat Islam. Kranten menurut ajaran agama Islam, melaksanakaken nikah meniko dipun catat sebagai amal ibadah. Sebab nikah meniko derek sunnahipun kanjeng Nabi, soho ngamalaken dawuhipun kanjeng Nabi :

‫حََُا كحٕا ٔحََُا سهُٕ فَإ ِ َِٗ يكاثِس بِكى االُيتَ يَٕو انقِيَايت‬ ِ َ ْ َ ْ َّ ْ ُ ُ ُ َ ُ ْ َ َ ْ ُ َ
Ingkang artosipun :

Nomer tigo Huruf Haa meniko singkatan saking kata Hikayah. Menurut Islam. Nomer setunggal huruf Nun meniko singkatan sangking kata Ni’mat. mboten kenging dipun pisahaken. meniko maleh saget cerito-cerito kaleh garwanipun. Ingkang artosipun cerito tegesipun tiyang menawi sampun nikah.“Podo nikaho siro kabeh lan podo duweho keturunan siro kabeh. yen teng kamar saget cerito-cerito kaleh garwane Poro rawuh ingkang kulo hormati !! Kajawi saking meniko taksih wonten malih kewajiban-kewajiban ingkang kedah dipun laksanaaken. menawi wonten kamar tilem piambek kleasak-klesik. Dene Islam didalam nikah meniko. benten kaleh tiang taksih bujangan. bilih Islam lan nikah. Antara suami lan istri. dados syarat syahipun nikah. meniko merupakan hal ingkang selalu berhubungan. tegesipun tiang dados manten utawi tiang nikah meniko ngraosaken nikmat lahir lan batin. Nomer kaleh huruf Kaf. glimpang-glimpung. kaleh bantal guling. Shoho perintah ngamalaken dawuh- . krono besuk ingsun ing dino qiamat akeh-akehan umat lantaran siro kabeh“ Shoho Islam didalam nikah meniko dados syarat syahipun nikah. Sebab nikah di dalam Islam meniko dados amal ibadah. Poro rawuh ingkang kulo hormat ! Salajengipun menurut sebagian Ulama. meniko singkatan saking kata Karomah utawi keramat. Dados kanti meniko saget kito simpulaken. Inggih meniko : Huruf Nun. tapi menawi sampun nikah. sehinggo panggonan lenggahipun meniko dipun utamaaken wonten ngajeng piyambak kados dene palenggahanipun raja lan permaisuri. meniko kedan mulang dumateng istrinipun ingkang sahe. nikah boten dados syah kejawi mboten Islam. Tegesipun dados manten meniko selalu dipun mulyaaken selalu keramat. wonten ingkang jelasaken bilih tembung nikah meniko asalipun tembung arab ingkang terdiri saking tigang huruf. Dene kewajibanupun tiang jaler sebagai suami. Huruf Kaf lan Huruf Ha’ (Nikah ‫ )َكح‬ing tigang huruf kolowahu anggadahi singkatan utawi anggadahi arti piyambak-piyambak.

‫ٔ باهلل انخٕ فيق ٔ انٓدايت‬ . Lan menawi dipun perintah kedah selalu to’at.dawuhipun Alloh kados dene : puoso. ingkang dawuhipun mekaten : َ َ ْ ِ َ ‫خيس انُِّسآء إِيسأَةٌ إِذا ََظَس ثَ إِنَيٓا سسحك ٔاٌِْ اَيسحَٓا اَطا عخك ٔاٌِْ غبجَ عُٓا‬ ْ َُْ َ َْ ِْ َ َ َْ َ َ َْ َ َ ْ َّ َ َ ْ ‫حفَظَخك فِٗ يانِكَ ََٔفسٓا‬ َ ْ َ َ ِ ْ َ َ Ingkang artosipun : “Sak apik-apike wong wadon sing naliko siro sawang. utawi manut. lintu wekdal Insyaa Allah saget dipun sambung malih. adus jinabat. tiang estri kedah selalu anjagi dirinipun (utawi badanipun) lan njagi bandanipun. sholat. ingkang dipun riwayataken dening shohabat Abi Hurairah. sesuci. kedah tansah bingahaken. lan naliko siro perintah tansah manut lan naliko siro tinggal lungo. Kranten tiang jaler meniko ingkang bertanggung jawab dumateng tiang istri lan putro-putrinipun. Shoho menawi dipun tinggal kesah ingkang jaler. selagi perintahipun kolo wahu mboten perkawis maksiat. tansah jaga awake lan bondo siro“ Porp Bapak poro Ibu kintenipun namung mekaten atur kawulo. lan sanesipun. Alloh sampun dawuh wonten Al-Qur’an ‫انس جال قَٕايٕ ٌ عهَٗ انُِّسآ ء‬ َ َ ْ ُ َّ ُ َ َّ ِ َ Artosipun : “Bilih tiang jaler meniko ingkang jemenengi/mimpin dateng tiang estri“ Dene kewajiban tiang estri dateng tiang jaler. Kupat lepet taline janur Lepat luput tetep dadiho sedulur Akhiripun sedoyo kelepatan kulo awal ngantos akhir kulo nyuwun pangapunten. menawi dipun sawang ingkang jaler. kados dawuhipun kanjeng Nabi. deweke tansah bungahake marang siro. ing antawisipun inggih meniko.

‫ٔانسال و عهيكى ٔزحًت هللا ٔبس كا حّ‬ .

You're Reading a Free Preview

Mengunduh
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->