NAMA : ____________________________________ NO.KP :___________________________ KUIZ ICT SILA JAWAB SEMUA SOALAN ( MASA : 30 minit ) 1.

Apakah komponen di atas? A. B. C. D. Tetikus Monitor Papan Kekunci Pendrive

2.

Apakah fungsi komponen di atas? A. B. C. D. Untuk memaparkan gambar Untuk menyimpan data Untuk bermain game Untuk menggerakkan kursor di layar monitor

3. LCD Monitor Printer Tetikus Papan kekunci 4. Apakah nama bagi perkakasan ini? A. D. Nyatakan nama dan peranan komponen di atas. B. _______________________________________________________________ . C.

Pembesar suara.5. Apakah nama dan fungsi komponen di atas? A. D. C. Untuk memainkan CD Untuk memainkan disket Sebagai tempat menyimpan CD Untuk berkaraoke 7. Thumbdrive/USB. B. B. untuk mengeluarkan bunyi. Printer.untuk memaparkan output. A. 6. Sila pilih 3 jawapan yang sepadan dengan maksudnya. untuk menyimpan data. untuk mencetak maklumat dari computer. Monitor. C. Floppy disk – cakeraliut/disket USB – Universal Serial Bus Mouse – Papankekunci RAM – Read Accesss Memory . D.

______________________ 2. 1.5 Giga Byte 4 Giga Byte 2 Giga Byte 9.8. Apakah size USB Flassh Drive/Pendrive yang ada di pasaran sekarang? 512 Mega Byte 1. ______________________ 4. _____________________________________ 10. ______________________ 5. ______________________ 3. Nyatakan 2 fungsi komputer yang seringkali anda gunakan. _____________________________________ 2. ______________________ . Senaraikan 5 komponen komputer yang anda tahu. 1. Sila pilih 3 jawapan yang betul.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful