NAMA : ____________________________________ NO.KP :___________________________ KUIZ ICT SILA JAWAB SEMUA SOALAN ( MASA : 30 minit ) 1.

Apakah komponen di atas? A. B. C. D. Tetikus Monitor Papan Kekunci Pendrive

2.

Apakah fungsi komponen di atas? A. B. C. D. Untuk memaparkan gambar Untuk menyimpan data Untuk bermain game Untuk menggerakkan kursor di layar monitor

D. B. C. Apakah nama bagi perkakasan ini? A.3. LCD Monitor Printer Tetikus Papan kekunci 4. _______________________________________________________________ . Nyatakan nama dan peranan komponen di atas.

Monitor.untuk memaparkan output. untuk menyimpan data. Printer. C. C. untuk mengeluarkan bunyi. Sila pilih 3 jawapan yang sepadan dengan maksudnya. Untuk memainkan CD Untuk memainkan disket Sebagai tempat menyimpan CD Untuk berkaraoke 7. Thumbdrive/USB. Apakah nama dan fungsi komponen di atas? A. B.5. Floppy disk – cakeraliut/disket USB – Universal Serial Bus Mouse – Papankekunci RAM – Read Accesss Memory . B. Pembesar suara. D. 6. A. untuk mencetak maklumat dari computer. D.

Nyatakan 2 fungsi komputer yang seringkali anda gunakan. ______________________ 4.5 Giga Byte 4 Giga Byte 2 Giga Byte 9. Sila pilih 3 jawapan yang betul. _____________________________________ 10. 1. ______________________ 3. ______________________ .8. ______________________ 5. ______________________ 2. 1. Senaraikan 5 komponen komputer yang anda tahu. _____________________________________ 2. Apakah size USB Flassh Drive/Pendrive yang ada di pasaran sekarang? 512 Mega Byte 1.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful