NAMA : ____________________________________ NO.KP :___________________________ KUIZ ICT SILA JAWAB SEMUA SOALAN ( MASA : 30 minit ) 1.

Apakah komponen di atas? A. B. C. D. Tetikus Monitor Papan Kekunci Pendrive

2.

Apakah fungsi komponen di atas? A. B. C. D. Untuk memaparkan gambar Untuk menyimpan data Untuk bermain game Untuk menggerakkan kursor di layar monitor

Apakah nama bagi perkakasan ini? A.3. C. Nyatakan nama dan peranan komponen di atas. _______________________________________________________________ . LCD Monitor Printer Tetikus Papan kekunci 4. B. D.

untuk memaparkan output. Untuk memainkan CD Untuk memainkan disket Sebagai tempat menyimpan CD Untuk berkaraoke 7. Pembesar suara. Floppy disk – cakeraliut/disket USB – Universal Serial Bus Mouse – Papankekunci RAM – Read Accesss Memory . untuk mengeluarkan bunyi. B. untuk mencetak maklumat dari computer. Apakah nama dan fungsi komponen di atas? A. 6. D. Printer. Thumbdrive/USB. C. Monitor. Sila pilih 3 jawapan yang sepadan dengan maksudnya. untuk menyimpan data. B. A. D.5. C.

______________________ . 1. _____________________________________ 10. ______________________ 2.5 Giga Byte 4 Giga Byte 2 Giga Byte 9. Senaraikan 5 komponen komputer yang anda tahu. Apakah size USB Flassh Drive/Pendrive yang ada di pasaran sekarang? 512 Mega Byte 1. Nyatakan 2 fungsi komputer yang seringkali anda gunakan. ______________________ 5. 1. ______________________ 3.8. ______________________ 4. _____________________________________ 2. Sila pilih 3 jawapan yang betul.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful