NAMA : ____________________________________ NO.KP :___________________________ KUIZ ICT SILA JAWAB SEMUA SOALAN ( MASA : 30 minit ) 1.

Apakah komponen di atas? A. B. C. D. Tetikus Monitor Papan Kekunci Pendrive

2.

Apakah fungsi komponen di atas? A. B. C. D. Untuk memaparkan gambar Untuk menyimpan data Untuk bermain game Untuk menggerakkan kursor di layar monitor

_______________________________________________________________ . LCD Monitor Printer Tetikus Papan kekunci 4. Apakah nama bagi perkakasan ini? A. C. D. B. Nyatakan nama dan peranan komponen di atas.3.

Floppy disk – cakeraliut/disket USB – Universal Serial Bus Mouse – Papankekunci RAM – Read Accesss Memory . A. untuk menyimpan data. Pembesar suara. Printer. untuk mencetak maklumat dari computer. Monitor. Untuk memainkan CD Untuk memainkan disket Sebagai tempat menyimpan CD Untuk berkaraoke 7. C. C.untuk memaparkan output. D. Thumbdrive/USB. untuk mengeluarkan bunyi. B. Sila pilih 3 jawapan yang sepadan dengan maksudnya. 6. B. Apakah nama dan fungsi komponen di atas? A.5. D.

Senaraikan 5 komponen komputer yang anda tahu.5 Giga Byte 4 Giga Byte 2 Giga Byte 9. ______________________ . ______________________ 3. 1. ______________________ 5. _____________________________________ 10. ______________________ 2. Sila pilih 3 jawapan yang betul. Apakah size USB Flassh Drive/Pendrive yang ada di pasaran sekarang? 512 Mega Byte 1.8. ______________________ 4. Nyatakan 2 fungsi komputer yang seringkali anda gunakan. 1. _____________________________________ 2.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful