NAMA : ____________________________________ NO.KP :___________________________ KUIZ ICT SILA JAWAB SEMUA SOALAN ( MASA : 30 minit ) 1.

Apakah komponen di atas? A. B. C. D. Tetikus Monitor Papan Kekunci Pendrive

2.

Apakah fungsi komponen di atas? A. B. C. D. Untuk memaparkan gambar Untuk menyimpan data Untuk bermain game Untuk menggerakkan kursor di layar monitor

Nyatakan nama dan peranan komponen di atas. Apakah nama bagi perkakasan ini? A. B. LCD Monitor Printer Tetikus Papan kekunci 4. _______________________________________________________________ . C. D.3.

B. Monitor.5. B. Printer. Pembesar suara. C. Floppy disk – cakeraliut/disket USB – Universal Serial Bus Mouse – Papankekunci RAM – Read Accesss Memory . Thumbdrive/USB. Sila pilih 3 jawapan yang sepadan dengan maksudnya. untuk menyimpan data. D. 6. Untuk memainkan CD Untuk memainkan disket Sebagai tempat menyimpan CD Untuk berkaraoke 7. untuk mencetak maklumat dari computer.untuk memaparkan output. Apakah nama dan fungsi komponen di atas? A. D. C. untuk mengeluarkan bunyi. A.

8. ______________________ 3. ______________________ . 1. ______________________ 5. _____________________________________ 10. Nyatakan 2 fungsi komputer yang seringkali anda gunakan. ______________________ 2. Senaraikan 5 komponen komputer yang anda tahu.5 Giga Byte 4 Giga Byte 2 Giga Byte 9. Sila pilih 3 jawapan yang betul. Apakah size USB Flassh Drive/Pendrive yang ada di pasaran sekarang? 512 Mega Byte 1. _____________________________________ 2. ______________________ 4. 1.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful