Pusat Latihan OKU Bangi

Pusat Latihan Perindustrian Dan Pemulihan (PLPP

)

Pengenalan Pusat Latihan Perindustrian dan Pemulihan Bangi adalah sebuah institusi di bawah Jabatan Kebajikan Masyarakat yang memberikan perkhidmatan kepada orang kurang upaya anggota (OKU) melalui latihan vokasional serta pemulihan perubatan.

Objektif

Memberikan perkhidmatan yang komprehensif kepada OKU anggota untuk mendapatkan latihan vokasional dan pemulihan perubatan. - Mengembalikan kemahiran yang telah hilang akibat kemalangan bagi meningkatkan kemampuan mereka bekerja dan berdikari. - Mengambil langkah awal untuk pemulihan bagi mengelakkan kurang upaya menjadi bertambah teruk. - Menyediakan tempat perkhidmatan sebagai rujukan dan sumber latihan penuntut perubatan, jurupulih, juruteknik prostetik dan ortotik serta lain-lain kakitangan yang memerlukan. - Menjadi tempat rujukan untuk menjalankan kajian berkaitan OKU.

Kriteria Permohonan 1. Kursus Vokasional OKU anggota yang berdaftar dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat Berumur antara 18 hingga 40 tahun Mampu menguruskan diri sendiri dan boleh mendapat manfaat dari latihan Kelayakan akademik adalah PMR / SPM

- Kursus Pra Vokasional - OKU anggota yang berdaftar dengan Jabatan Kebajikan - Berumur antara 14-25 tahun

Masyarakat

1/3

Sekolah Latihan Memandu OKU 2/3 . menulis dan menggira manfaat dari latihan Latihan yang ditawarkan 1. Pemulihan Perubatan Wad Perubatan Fisioterapi Pemulihan Carakerja - Kursus Vokasional Pembantu Tadbir Sistem Maklumat (MLVK) Rekaan Fesyen & Jahitan (MLVK) Elektrikal (MLVK) Elektronik Prostetik dan Ortotik Multimedia Pembuatan Kerusi Roda Kursus Pra Vokasional - Kursus Pra Vokasional Elektronik Komputer Lukisan Jahitan Kraf Batik .Kaunseling .Pusat Latihan Perindustrian Dan Pemulihan (PLPP) .Boleh membaca.Mampu menguruskan diri sendiri dan boleh mendapat .Perkhidmatan yang disediakan .

Jabatan Kebajikan Masyarakat Negeri / Daerah yang berhampiran 2. Atau terus kepada: Pusat Latihan Perindustrian dan Pemulihan Bangi.Aktiviti Keagamaan & Kebudayaan . Merab. Jalan Sg. 43000 Kajang. Selangor Darul Ehsan Tel:   03-89261996 Faks: 03-89261988 3/3 .Pusat Latihan Perindustrian Dan Pemulihan (PLPP) .Elaun Galakan Belajar Permohonan Sila memohon melalui: 1.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful