Anda di halaman 1dari 1

MINGGU 1

TUNJANG,TAJUK & NILAI PJ: Pendidikan Sukan 1. Keselamatan Nilai: a) Berhati-hati b) Bekerjasama c) Semangat bermasyarakat d) Kesedaran

OBJEKTIF Pada akhir proses pengajaran dan pembelajaran, murid dapat: 1.Mengenalpasti tempat yang sesuai dan selamat untuk beraktiviti. 2.Mematuhi arahan serta peraturan untuk keselamatan diri. 3.Menyenaraikan sekurang-kurangnya 5 langkah keselamatan di tempat permainan. Pada akhir proses pengajaran dan pembelajaran, murid dapat: 1.Memahami dan mematuhi arahan serta peraturan keselamatan di rumah, sekolah dan tempat permainan.

KEMAHIRAN / ISI KANDUNGAN 1.1. Keselamatan semasa beraktiviti. di tempat permainan. Contoh Aktiviti: a) Demonstrasi menjaga keselamatan ditempat permainan. b) Menyenaraikan langkah keselamatan

CADANGAN PENILAIAN/ CATATAN

PK: Kebersihan dan Keselamatan Persekitaran. 1. Keselamatan Nilai: a) Kesedaran b) Berdikari

1.1. Keselamatan di rumah, sekolah dan tempat permainan. Contoh Aktiviti: a) Perbincangan mengenai keselamatan di sekolah, rumah dan tempat permainan. b)Menyenaraikan bahaya di tempat-tempat berkenaan. c)Menyenaraikan langkah-langkah keselamatan perlu diambil. 2.1. Pengurusan Diri Amalan Pemakanan Untuk Pertumbuhan Contoh Aktiviti: a)Perbincangan tentang amalan pemakanan untuk tumbesaran b)Mengumpul dan menampal gambar yang sesuai ke dalam folio.

PJ: Pendidikan Sukan 2. Pengurusan Nilai: a) Amanah b) Berhati-hati c) Berdikari

Pada akhir proses pengajaran dan pembelajaran , murid dapat: 1.Memahami dan mengamalkan pengurusan masa yang sesuai untuk berinteraksi. 2.Berinteraksi dan berkomunikasi sesama rakan. 3.Memilih makanan makanan yang sesuai untuk tumbesaran.